|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Cytat:
Ja jak miałem niedawno obiekcje co do flakonu z jednej ze znanych perfumerii to zareklamowałem, byłem wściekły, że przysłali nie to co trzeba, ale reklamację uznali i pieniądze oddali. Ale jak się nie chce no to do kogo masz pretensje? Perfumerie sprzedają tysiące flakonów i nie koniecznie z ich winy musi być wadliwy zapach. A przy reklamacjach najczęściej idą na rękę klientowi jeśli ma dobre powody aby reklamować. Ale najpierw trzeba to zrobić, a nie rozsiewać oczerniające opinie. Dyskutowanie jest mile widziane, ale Ty wiesz już swoje i oczerniasz, a to nie jest mile widziane, nie wiem czy widzisz różnicę |
|
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;56167863]Bezczelne jest to, że oskarżasz o sprzedawanie podróbek nie mając na to dowodu. Brak trwałości nie jest żadnym wyznacznikiem. Zapach mógł przejść reformulację albo być źle przechowywany, jak pisały dziewczyny, masz prawo reklamować, ale po co, Ty wiesz lepiej.
Ja jak miałem niedawno obiekcje co do flakonu z jednej ze znanych perfumerii to zareklamowałem, byłem wściekły, że przysłali nie to co trzeba, ale reklamację uznali i pieniądze oddali. Ale jak się nie chce no to do kogo masz pretensje? Perfumerie sprzedają tysiące flakonów i nie koniecznie z ich winy musi być wadliwy zapach. A przy reklamacjach najczęściej idą na rękę klientowi jeśli ma dobre powody aby reklamować. Ale najpierw trzeba to zrobić, a nie rozsiewać oczerniające opinie. Dyskutowanie jest mile widziane, ale Ty wiesz już swoje i oczerniasz, a to nie jest mile widziane, nie wiem czy widzisz różnicę[/QUOTE] A dla mnie trwałość perfum jest ważnym wyznacznikiem. Gdyby nim nie była to kupiłabym po prostu klasyczną podróbkę za jeszcze niższą cenę. Mama nie chce ich reklamować bo szkoda jej pieniędzy na odsyłanie więc ich nie reklamujemy. |
|
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli reklamacja zostanie uwzględniona to perfumeria zwróci Ci też koszty przesyłki. Wygląda to tak, jakbyś tylko chciała oczernić tę firmę, także nie dziw się, że rekacje na Twój wpis są takie a nie inne.
|
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bardzo rozumiem: szkoda kilku-kilkunastu PLN na reklamację, ale nie szkoda na wyrzucenie do kosza kilkuset?
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
14.02.2011 04.10.2014 ![]() 2017 09.09.2013 - Pajdka Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat. Edytowane przez B l a i r Czas edycji: 2016-02-22 o 20:34 |
|
|
|
|
#2557 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.W takiej sytuacji nadal podtrzymuję, że to, co piszesz o tej perfumerii, to pomówienie .
|
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, mi właśnie wystarczy, że wydałam tę stówę na perfumy, które nie są pełnowartościowe a oczekiwałam, że takie właśnie będą. Nie chcemy z tego powodu ponosić strat bo to nie jest moja wina, że ta perfumeria internetowa sprzedaje testery wątpliwej jakości. Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia i nie szkoda mu pieniędzy na odsyłanie zakupów z perfumesco to niech śmiało to robi, nie bronię. My z mamą stwierdziłyśmy, że jest to nauczka dla nas, żeby więcej z perfumesco już nic nie zamawiać a te 10 zł dołożyć sobie do czegoś innego.
|
|
|
|
#2559 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Klient może odstąpić od Umowy bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie w dowolnej formie np. na piśmie, faxem lub w formie elektronicznej w terminie 14 dni od dnia Dostawy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia oraz zwrot towaru przed upływem 14 dni. Oświadczenie powinno zawierać co najmniej: oznaczenie Klienta i Sprzedawcy, adres Klienta, wskazanie numeru zamówienia, wskazanie danych niezbędnych do dokonania zwrotu należności zgodnie z treścią pkt. X oraz dane kontaktowe. W razie skutecznego odstąpienia od Umowy, uważana jest ona za niezawartą. Wskazane jest dołączenie dowodu zakupu towaru w celu usprawnienia procedury odstąpienia od Umowy. [...] Konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości rzeczy będącej wynikiem korzystania z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia cech charakteru oraz funkcjonowania rzeczy, a Sprzedawca jest uprawniony do potrącenia w takiej sytuacji - tytułem roszczenia odszkodowawczego na podstawie art. 34 ustawy o prawach konsumenta - pomniejszonej wartości rynkowej rzeczy od zwracanej Klientowi kwoty." Czyli nawet nie trzeba składać reklamacji jeśli towar nie odpowiada. I nie, nie mam nic wspólnego ze sklepem. Nie płacą mi, ani nawet nie wiem kto jest jego właścicielem.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mniejsza o to. Mama nie chce odsyłać tych perfum więc jej do tego nie zmuszę.
14.02.2011 04.10.2014 ![]() 2017 09.09.2013 - Pajdka Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat. Edytowane przez B l a i r Czas edycji: 2016-02-23 o 00:09 |
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szanowna Pani nadinterpretuje lub jest bardzo mocno przewrażliwiona. Ja się nie bawię w mruganie oczkiem emotką czy mierne złośliwostki - ja walę prosto między oczy z półobrotu z wyskokiem na lewej nodze Gdybym chciała być "złośliwa", to bym tutaj wrzuciła Art. 212 KK z interpretacją ![]() Usiłowałam pomóc, bo przepisy co trochę się zmieniają i całkiem niedawno nie było możliwości zwrotu perfum niezafoliowanych, a testery do takowych się zaliczają, i jedynie dobra wola sprzedawcy decydowała o tym czy przyjął zwrot czy nie. Tym bardziej, że należę do grupy skrajnie upierdliwych paranoików, czyli do osób, które: 1. nie wierzą sprzedawcom, hurtowniom i dystrybutorom - tam wszędzie pracują ludzie a nie roboty (kilkanaście lat temu w warszawskiej Sephorze pracownicy podmieniali kosmetyki i perfumy - było o tym głośno) 2. wiedzą, że: - "Polak potrafi", - jesteśmy Piątym Światem, nawet nie Trzecim, więc do nas czasami trafiają gorsze partie, - w nawet najlepszej firmie zdarzają się wypadki, 3. miały w rękach podróbki wyglądające i pachnące lepiej niż obecne oryginały. W związku z tym, do chwili wrzucenia fotek, nie zakładałam, że masz oryginał. Ale sfotografowany flakon wygląda na oryginalny. Począwszy od trójkątnego "dziubka" w atomizerze na typografii naklejki testerowej skończywszy. Z tego co do tej pory tutaj napisałaś wynika, że wierzysz, iż kupiłaś podróbkę, bo zapach nie jest trwały, nie chcesz (Mama nie chce) perfum odesłać i odzyskać wydanej kwoty a żadne racjonalne argumenty na temat chemii perfum do Ciebie nie trafiają. OK. Mamy ponoć jeszcze wolność wiary, więc wierzyć sobie możesz we wszystko. Łącznie z tym, że kupiłaś podróbkę. Ale między wiarą a publicznym głoszeniem tej wiary w mediach - jest olbrzymia różnica. A kreowanie się na męczennika dobrze wygląda tylko w telewizji. Więc nie dziw się, że ludzie się dziwią... i pukają się w czoło lub głośno zastanawiają się jaki masz interes w pomawianiu tej konkretnej firmy, bo każdy z nas, gdyby kupił zapach, który z jakiegoś powodu nie spełnia oczekiwań, odesłałby flakon i domagał się nowego lub zwrotu pieniędzy. No tak, ale my jesteśmy zwariowanymi perfumoholikami na sponsorowanym forum... a normalni ludzie pewnie tak nie robią <- to była złośliwość ![]() I jeszcze przypomnienie, za darmo, całkowicie free, bez podatku a nawet bez polubienia czy serduszka, od Cioci Dobra Rada dla wszystkich na przyszłość: masz wątpliwości czy kupiłeś oryginalny zapach? To robisz zdjęcia perfum i dzielisz się tymi wątpliwościami w temacie "Oryginał czy podróbka?" a nie biegniesz tutaj i krzyczysz "Nie polecam sklepu XYZ, bo kupiłam tam perfumy, które nie są trwałe." Proste? Proste. ps. Co nie oznacza oczywiście, że i tam nie dostaniesz od kogoś z liścia - za fanatyzm dostaje się bęcki, szczególnie gdy trafi się na innego fanatyka Ale zawsze znajdzie się Dobra Dusza, która odpowie na nawet najgłupsze i najbardziej oczywiste pytania.
|
|
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
Oczekiwałam raczej, że zostanę potraktowana jak człowiek.
|
|
|
|
#2564 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Cytat:
A poza tym post
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
ja kupiłam rok temu w perfumesco ten sam tester Armaniego She i twierdzę , że niestety trwałość tych perfum odbiega od egzemplarza , który lata temu kupiłam . nie udały się niestety te przeróbki producentowi
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
Ja poprzedni, oryginalny egzemplarz kupiłam w maju 2015, ten tester został wyprodukowany w kwietniu 2015 a różnica między nimi jest ogromna. Tester z superpharmu był zdecydowanie trwalszy bo spsikałam nim papierowy pasek w SP i przesiąkła mi nim kieszeń i spora część kurtki. No ale cóż, każdy powód jest dobry, żeby odrzeć człowieka z godności.
|
|
|
|
#2567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam blotter który pachnie Angelem od 2lat (true story) i mam się teraz wyżywać na perfumesco, że tester od nich nie pachnie tyle na skórze?
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
Niektórzy perfumują nie tylko skórę, ale też ubrania. Kurtka potrafiła przesiąknąć zapachem z blottera a bezpośrednio spryskana perfumami bluzka czy koszulka już nie. To jest takie śmieszne? Nie sądzę.
|
|
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
Tu już wszystko zależy od materiału, ale nie chcę się wgłębiać.
Dobrze, więc skoro masz czas i chęci na taki negatywny pijar perumerii, to powinnaś reklamować ten tester i tyle
|
#2570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego twoja matka nie będzie go reklamować? chcesz sobie napytać biedy, rzucając na forum oszczerstwa?
|
|
|
#2572 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2016-02-23 o 17:55 |
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
|
|
|
#2574 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie Ci, którzy perfumują ubrania nie mają świadomości, że mogą zniszczyć w ten sposób takniny Dobra, wszystko już wiemy, i czego Ty oczekujesz od nas, że Ci przytakniemy, że dostałaś podróbę kiedy dostałaś oryginał? A że on nie odpowiada Ci to inna kwestia. Możesz reklamować, ale nie chcesz to co Ci na to poradzimy. Przestań już. |
||
|
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;56269128]Jesteś wielka
Tak alkohol też można aplikować nie doustnie a drugą stroną, ponoć mocniej kopie... Pewnie Ci, którzy perfumują ubrania nie mają świadomości, że mogą zniszczyć w ten sposób takniny Dobra, wszystko już wiemy, i czego Ty oczekujesz od nas, że Ci przytakniemy, że dostałaś podróbę kiedy dostałaś oryginał? A że on nie odpowiada Ci to inna kwestia. Możesz reklamować, ale nie chcesz to co Ci na to poradzimy. Przestań już.[/QUOTE] Ale to wy drążycie temat nie wiem po co. Tak jak powiedziała neyra, w tej kwestii wszystko zostało już powiedziane, także koniec dyskusji
|
|
|
|
#2576 |
|
spin doctor
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;56157683]Jakby takich ćwierćmózgów (sorki za wyrażenie, ale to najdelikatniejsze wyrażenie jakie ciśnie mi się na usta) parę razy zaprosili do sądu aby udowodnili, to co powszechnie rozpowiadają, zapewne mniej byłoby takich mondralóf[/QUOTE]
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;56269128] Tak alkohol też można aplikować nie doustnie a drugą stroną, ponoć mocniej kopie... Pewnie Ci, którzy perfumują ubrania nie mają świadomości, że mogą zniszczyć w ten sposób takniny [/QUOTE] Uważam, ze przegiąłeś. To było bardzo chamskie.
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2016-02-24 o 13:15 |
|
|
|
#2577 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2578 |
|
BAN stały
|
Z internetowych sklepów to korzystam tylko i wyłącznie z aukcji. Owszem wiele tam oszustów ale kilka razy trafiłam na licytacje, oryginalnych perfum jak CK, Chanel i wtedy tylko <ciach>c w ruch, wylicytowane za świetną cenę, i kilka miesięcy cieszenia się ulubionymi zapachami <3
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2016-02-26 o 07:31 |
|
|
|
#2579 |
|
Przyczajenie
|
Perfumy - gdzie, co i jak?
Witam, podobno dziewczyny lubią jak chłopak ładnie pachnie
Szukam stron, gdzie mógłbym kupić perfumy w rozsądnych cenach. Może poleciłby ktoś jakiś perfum męski? Używałem Black Suede Touch i był to tak naprawdę mój pierwszy perfum (albo woda toaletowa). Jednak zapach nie utrzymywał się zbyt długo, osobiście go w ogóle nie czułem
|
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
To ja wrócę do tematu wiarygodnych perfumerii internetowych. Muszę pochwalić pachnidełko i ponarzekać na Dolce.pl. Na stronie testerów perfum (od Dolce.pl) była perełkowa biała Habanita za 100 zł. Kliknęłam ją (nie dla siebie, bo mam odwyk, ale to inna dyskusja) w poniedziałek i zapłaciłam w czwartek. W międzyczasie cena za ten tester na stronie urosła do 143 zł. Dzisiaj rano na skrzynce najpierw miałam info, że przyjęli wpłatę, a potem, że im te testery się skończyły. No tak, rozumiem, że się skończyły, bo to trochę głupio sprzedawać produkt za 100 zł, kiedy można za 143 zł. Napisali, że wpłatę zwrotną zrobili, ale na razie nic mi na konto nie weszło, zobaczymy, ile poczekam.
Jestem zniesmaczona, ponieważ jak większość sklepów pewnie mają oprogramowanie komputerowe do zarządzania magazynem i raczej nie zostanie przyjętych więcej zamówień niż sztuk na stanie. Jeśli nawet wystąpił błąd systemu, to pewnie wiedzieli o tym wcześniej, a nie dopiero jak ja zrobiłam wpłatę, więc mogli się wcześniej odezwać i wiedziałabym, żeby wpłaty nie robić - wtedy zupełnie inaczej by to wyglądało. A tak, to wygląda to jak wygląda - brak klasy handlarza (tak, handlarza, bo na miano sprzedawcy trzeba sobie zasłużyć, a takie postępowanie jedynie osłabia ich odbiór u klienta). Miałam kilka podobnych sytuacji z iperfumy i tam nie robili kłopotów, że towar się skończył, że błąd systemu, itp., itd. Paczki przysyłali, chociaż np. w przypadku Nejmy 5 kliknęłam flaszkę za 183 zł na stronie podczas, gdy w regularnej sprzedaży mieli ją za ponad 500 zł - i nie tłumaczyli, że już im się zapas skończył, tylko poszli na rękę klientowi. Ech, no i mam za swoje, trzeba się było trzymać sprawdzonego sprzedawcy, a nie leźć tam, gdzie wydaje się, że taniej sprzedadzą... A wracając do Habanity, odwinęłam się, przeszukałam internet, trafiłam do pachnidełka i zanabyłam białą testerową Habanitkę za 127 zł, zapłaciłam i już mi realizują zamówienie. Na Dolce.pl raczej już się kusić nie będę. Kupiłam u nich kilka flaszek, (flaszki bez zarzutu, a jakże), ale patrząc na ogólne podejście, to wolę wydawać pieniądze tam, gdzie klienta traktują przyjaźnie, a nie jak zło konieczne. Edit: Pachnidełko już wysłało, aż wierzyć się nie chce, że tak szybko można realizować zamówienie. Edytowane przez scorpionetka Czas edycji: 2016-02-26 o 14:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

2017

jeśli reklamacja zostanie uwzględniona to perfumeria zwróci Ci też koszty przesyłki. Wygląda to tak, jakbyś tylko chciała oczernić tę firmę, także nie dziw się, że rekacje na Twój wpis są takie a nie inne.

.
.

.