Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-22, 19:26   #2551
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Cytat:
Napisane przez B l a i r Pokaż wiadomość
Jesteście po prostu bezczelne. I mam nadzieję, że ktoś kiedyś weźmie się za chamstwo na tym forum

Czy nie wszyscy mają prawo głosu na tym forum? Bo może panuje tu jakaś hierarchia, o której nie mam pojęcia? Mam powody, które podważają wiarygodność sklepu perfumesco więc dlaczego mam to ukrywać? Bo to jeden ze sponsorów wizażu więc takie informacje są owiane tajemnicą? To po co istnieje ten wątek? Wydawało mi się, że do czegoś innego niż obrażanie wypowiadających się na nim osób
Bezczelne jest to, że oskarżasz o sprzedawanie podróbek nie mając na to dowodu. Brak trwałości nie jest żadnym wyznacznikiem. Zapach mógł przejść reformulację albo być źle przechowywany, jak pisały dziewczyny, masz prawo reklamować, ale po co, Ty wiesz lepiej.
Ja jak miałem niedawno obiekcje co do flakonu z jednej ze znanych perfumerii to zareklamowałem, byłem wściekły, że przysłali nie to co trzeba, ale reklamację uznali i pieniądze oddali.
Ale jak się nie chce no to do kogo masz pretensje? Perfumerie sprzedają tysiące flakonów i nie koniecznie z ich winy musi być wadliwy zapach.
A przy reklamacjach najczęściej idą na rękę klientowi jeśli ma dobre powody aby reklamować. Ale najpierw trzeba to zrobić, a nie rozsiewać oczerniające opinie. Dyskutowanie jest mile widziane, ale Ty wiesz już swoje i oczerniasz, a to nie jest mile widziane, nie wiem czy widzisz różnicę
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 19:47   #2552
B l a i r
Raczkowanie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;56167863]Bezczelne jest to, że oskarżasz o sprzedawanie podróbek nie mając na to dowodu. Brak trwałości nie jest żadnym wyznacznikiem. Zapach mógł przejść reformulację albo być źle przechowywany, jak pisały dziewczyny, masz prawo reklamować, ale po co, Ty wiesz lepiej.
Ja jak miałem niedawno obiekcje co do flakonu z jednej ze znanych perfumerii to zareklamowałem, byłem wściekły, że przysłali nie to co trzeba, ale reklamację uznali i pieniądze oddali.
Ale jak się nie chce no to do kogo masz pretensje? Perfumerie sprzedają tysiące flakonów i nie koniecznie z ich winy musi być wadliwy zapach.
A przy reklamacjach najczęściej idą na rękę klientowi jeśli ma dobre powody aby reklamować. Ale najpierw trzeba to zrobić, a nie rozsiewać oczerniające opinie. Dyskutowanie jest mile widziane, ale Ty wiesz już swoje i oczerniasz, a to nie jest mile widziane, nie wiem czy widzisz różnicę[/QUOTE]

A dla mnie trwałość perfum jest ważnym wyznacznikiem. Gdyby nim nie była to kupiłabym po prostu klasyczną podróbkę za jeszcze niższą cenę. Mama nie chce ich reklamować bo szkoda jej pieniędzy na odsyłanie więc ich nie reklamujemy.

09.09.2013 - Pajdka
Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat.

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem Intensywny!
B l a i r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 20:05   #2553
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
A dla mnie trwałość perfum jest ważnym wyznacznikiem. Gdyby nim nie była to kupiłabym po prostu klasyczną podróbkę za jeszcze niższą cenę. Mama nie chce ich reklamować bo szkoda jej pieniędzy na odsyłanie więc ich nie reklamujemy.
Brak trwałości nie jest wyznacznikiem tego, czy perfumy są oryginalne czy nie - perfumy mogą być np. zwietrzałe albo zapach mógł przejść reformulację. Trochę dziwne, że szkoda Ci 10zł na odesłanie perfum a nie szkoda Ci 100zł na rzekomą podróbę jeśli reklamacja zostanie uwzględniona to perfumeria zwróci Ci też koszty przesyłki. Wygląda to tak, jakbyś tylko chciała oczernić tę firmę, także nie dziw się, że rekacje na Twój wpis są takie a nie inne.
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 20:06   #2554
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ale niektóre podróbki obecnie są mocniejsze i trwalsze niż oryginały
Nie bardzo rozumiem: szkoda kilku-kilkunastu PLN na reklamację, ale nie szkoda na wyrzucenie do kosza kilkuset?

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 20:16   #2555
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
Trochę dziwne, że szkoda Ci 10zł na odesłanie perfum a nie szkoda Ci 100zł na rzekomą podróbę
Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Nie bardzo rozumiem: szkoda kilku-kilkunastu PLN na reklamację, ale nie szkoda na wyrzucenie do kosza kilkuset?
No to jest dla mnie niepojęte . Zwłaszcza, że Blair jest przekonana, że otrzymane perfumy to podróbka.
Stary 2016-02-22, 20:17   #2556
B l a i r
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
Brak trwałości nie jest wyznacznikiem tego, czy perfumy są oryginalne czy nie - perfumy mogą być np. zwietrzałe albo zapach mógł przejść reformulację. Trochę dziwne, że szkoda Ci 10zł na odesłanie perfum a nie szkoda Ci 100zł na rzekomą podróbę jeśli reklamacja zostanie uwzględniona to perfumeria zwróci Ci też koszty przesyłki. Wygląda to tak, jakbyś tylko chciała oczernić tę firmę, także nie dziw się, że rekacje na Twój wpis są takie a nie inne.
To nie jest moja decyzja. Jak już wspominałam mama nie chce ich reklamować bo szkoda jej pieniędzy, mi również bo musiałaby wysyłać je na swój koszt.

09.09.2013 - Pajdka

Edytowane przez B l a i r
Czas edycji: 2016-02-22 o 20:34
Stary 2016-02-22, 20:39   #2557
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Jak już wspominałam mama nie chce ich reklamować bo szkoda jej pieniędzy, mi również bo musiałaby wysyłać je na swój koszt.
No ale najwyraźniej jej nie szkoda pieniędzy, skoro woli być w plecy kwotę stanowiącą równowartość tych perfum .
W takiej sytuacji nadal podtrzymuję, że to, co piszesz o tej perfumerii, to pomówienie .
Stary 2016-02-22, 21:06   #2558
B l a i r
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
No ale najwyraźniej jej nie szkoda pieniędzy, skoro woli być w plecy kwotę stanowiącą równowartość tych perfum .
W takiej sytuacji nadal podtrzymuję, że to, co piszesz o tej perfumerii, to pomówienie .
Cóż, mi właśnie wystarczy, że wydałam tę stówę na perfumy, które nie są pełnowartościowe a oczekiwałam, że takie właśnie będą. Nie chcemy z tego powodu ponosić strat bo to nie jest moja wina, że ta perfumeria internetowa sprzedaje testery wątpliwej jakości. Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia i nie szkoda mu pieniędzy na odsyłanie zakupów z perfumesco to niech śmiało to robi, nie bronię. My z mamą stwierdziłyśmy, że jest to nauczka dla nas, żeby więcej z perfumesco już nic nie zamawiać a te 10 zł dołożyć sobie do czegoś innego.

09.09.2013 - Pajdka

Stary 2016-02-22, 21:46   #2559
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Cóż, mi właśnie wystarczy, że wydałam tę stówę na perfumy, które nie są pełnowartościowe a oczekiwałam, że takie właśnie będą. Nie chcemy z tego powodu ponosić strat bo to nie jest moja wina, że ta perfumeria internetowa sprzedaje testery wątpliwej jakości. Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia i nie szkoda mu pieniędzy na odsyłanie zakupów z perfumesco to niech śmiało to robi, nie bronię. My z mamą stwierdziłyśmy, że jest to nauczka dla nas, żeby więcej z perfumesco już nic nie zamawiać a te 10 zł dołożyć sobie do czegoś innego.
A może zwróciliby Ci 100 zł i w efekcie byłabyś stratna tylko tę dychę, a nie stówę? Skoro uważasz, że towar nie jest pełnowartościowy, to w pierwszej kolejności warto byłoby złożyć reklamację. Płacze i żale zachować na później, gdyby jej nie uwzględnili .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 23:05   #2560
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Aż weszłam na ich stronę i tam stoi jak byk:
"Klient może odstąpić od Umowy bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie w dowolnej formie np. na piśmie, faxem lub w formie elektronicznej w terminie 14 dni od dnia Dostawy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia oraz zwrot towaru przed upływem 14 dni. Oświadczenie powinno zawierać co najmniej: oznaczenie Klienta i Sprzedawcy, adres Klienta, wskazanie numeru zamówienia, wskazanie danych niezbędnych do dokonania zwrotu należności zgodnie z treścią pkt. X oraz dane kontaktowe. W razie skutecznego odstąpienia od Umowy, uważana jest ona za niezawartą. Wskazane jest dołączenie dowodu zakupu towaru w celu usprawnienia procedury odstąpienia od Umowy.
[...]
Konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości rzeczy będącej wynikiem korzystania z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia cech charakteru oraz funkcjonowania rzeczy, a Sprzedawca jest uprawniony do potrącenia w takiej sytuacji - tytułem roszczenia odszkodowawczego na podstawie art. 34 ustawy o prawach konsumenta - pomniejszonej wartości rynkowej rzeczy od zwracanej Klientowi kwoty."

Czyli nawet nie trzeba składać reklamacji jeśli towar nie odpowiada.

I nie, nie mam nic wspólnego ze sklepem. Nie płacą mi, ani nawet nie wiem kto jest jego właścicielem.

- Terry Pratchett
Stary 2016-02-23, 00:05   #2561
B l a i r
Raczkowanie

Cytat:
Aż weszłam na ich stronę i tam stoi jak byk:
"Klient może odstąpić od Umowy bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie w dowolnej formie np. na piśmie, faxem lub w formie elektronicznej w terminie 14 dni od dnia Dostawy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia oraz zwrot towaru przed upływem 14 dni. Oświadczenie powinno zawierać co najmniej: oznaczenie Klienta i Sprzedawcy, adres Klienta, wskazanie numeru zamówienia, wskazanie danych niezbędnych do dokonania zwrotu należności zgodnie z treścią pkt. X oraz dane kontaktowe. W razie skutecznego odstąpienia od Umowy, uważana jest ona za niezawartą. Wskazane jest dołączenie dowodu zakupu towaru w celu usprawnienia procedury odstąpienia od Umowy.
[...]
Konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości rzeczy będącej wynikiem korzystania z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia cech charakteru oraz funkcjonowania rzeczy, a Sprzedawca jest uprawniony do potrącenia w takiej sytuacji - tytułem roszczenia odszkodowawczego na podstawie art. 34 ustawy o prawach konsumenta - pomniejszonej wartości rynkowej rzeczy od zwracanej Klientowi kwoty."

Czyli nawet nie trzeba składać reklamacji jeśli towar nie odpowiada.

I nie, nie mam nic wspólnego ze sklepem. Nie płacą mi, ani nawet nie wiem kto jest jego właścicielem.
Nie jestem specjalnie zdziwiona tą informacją bo polityka zwrotów w większości sklepów internetowych wygląda podobnie. Nie wiem czy chciałaś tym postem udowodnić mi niedołężność czy co... Uroki forum, bez złośliwości przecież się nie obejdzie Mniejsza o to. Mama nie chce odsyłać tych perfum więc jej do tego nie zmuszę.

09.09.2013 - Pajdka

Edytowane przez B l a i r
Czas edycji: 2016-02-23 o 00:09
Stary 2016-02-23, 04:14   #2562
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem specjalnie zdziwiona tą informacją bo polityka zwrotów w większości sklepów internetowych wygląda podobnie. Nie wiem czy chciałaś tym postem udowodnić mi niedołężność czy co... Uroki forum, bez złośliwości przecież się nie obejdzie Mniejsza o to. Mama nie chce odsyłać tych perfum więc jej do tego nie zmuszę.
Złośliwość? Z mojej strony? Tutaj? Szanowna Pani nadinterpretuje lub jest bardzo mocno przewrażliwiona. Ja się nie bawię w mruganie oczkiem emotką czy mierne złośliwostki - ja walę prosto między oczy z półobrotu z wyskokiem na lewej nodze A na koniec dobijam toporkiem
Gdybym chciała być "złośliwa", to bym tutaj wrzuciła Art. 212 KK z interpretacją
Usiłowałam pomóc, bo przepisy co trochę się zmieniają i całkiem niedawno nie było możliwości zwrotu perfum niezafoliowanych, a testery do takowych się zaliczają, i jedynie dobra wola sprzedawcy decydowała o tym czy przyjął zwrot czy nie.
Tym bardziej, że należę do grupy skrajnie upierdliwych paranoików, czyli do osób, które:
1. nie wierzą sprzedawcom, hurtowniom i dystrybutorom - tam wszędzie pracują ludzie a nie roboty (kilkanaście lat temu w warszawskiej Sephorze pracownicy podmieniali kosmetyki i perfumy - było o tym głośno)
2. wiedzą, że:
- "Polak potrafi",
- jesteśmy Piątym Światem, nawet nie Trzecim, więc do nas czasami trafiają gorsze partie,
- w nawet najlepszej firmie zdarzają się wypadki,
3. miały w rękach podróbki wyglądające i pachnące lepiej niż obecne oryginały.
W związku z tym, do chwili wrzucenia fotek, nie zakładałam, że masz oryginał. Ale sfotografowany flakon wygląda na oryginalny. Począwszy od trójkątnego "dziubka" w atomizerze na typografii naklejki testerowej skończywszy.
Z tego co do tej pory tutaj napisałaś wynika, że wierzysz, iż kupiłaś podróbkę, bo zapach nie jest trwały, nie chcesz (Mama nie chce) perfum odesłać i odzyskać wydanej kwoty a żadne racjonalne argumenty na temat chemii perfum do Ciebie nie trafiają. OK. Mamy ponoć jeszcze wolność wiary, więc wierzyć sobie możesz we wszystko. Łącznie z tym, że kupiłaś podróbkę. Ale między wiarą a publicznym głoszeniem tej wiary w mediach - jest olbrzymia różnica. A kreowanie się na męczennika dobrze wygląda tylko w telewizji.
Więc nie dziw się, że ludzie się dziwią... i pukają się w czoło lub głośno zastanawiają się jaki masz interes w pomawianiu tej konkretnej firmy, bo każdy z nas, gdyby kupił zapach, który z jakiegoś powodu nie spełnia oczekiwań, odesłałby flakon i domagał się nowego lub zwrotu pieniędzy.
No tak, ale my jesteśmy zwariowanymi perfumoholikami na sponsorowanym forum... a normalni ludzie pewnie tak nie robią <- to była złośliwość

I jeszcze przypomnienie, za darmo, całkowicie free, bez podatku a nawet bez polubienia czy serduszka, od Cioci Dobra Rada dla wszystkich na przyszłość: masz wątpliwości czy kupiłeś oryginalny zapach? To robisz zdjęcia perfum i dzielisz się tymi wątpliwościami w temacie "Oryginał czy podróbka?" a nie biegniesz tutaj i krzyczysz "Nie polecam sklepu XYZ, bo kupiłam tam perfumy, które nie są trwałe." Proste? Proste.

ps. Co nie oznacza oczywiście, że i tam nie dostaniesz od kogoś z liścia - za fanatyzm dostaje się bęcki, szczególnie gdy trafi się na innego fanatyka Ale zawsze znajdzie się Dobra Dusza, która odpowie na nawet najgłupsze i najbardziej oczywiste pytania.

- Terry Pratchett
Stary 2016-02-23, 10:41   #2563
B l a i r
Raczkowanie

Oczekiwałam raczej, że zostanę potraktowana jak człowiek.

09.09.2013 - Pajdka

Stary 2016-02-23, 10:52   #2564
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że w końcu sklepy internetowe wezmą się za zgłaszanie przypadków przestępstwa pomawiania.
Podpisalabym petycje w tej sprawie.

Cytat:
Złośliwość? Z mojej strony? Tutaj? Szanowna Pani nadinterpretuje lub jest bardzo mocno przewrażliwiona. Ja się nie bawię w mruganie oczkiem emotką czy mierne złośliwostki - ja walę prosto między oczy z półobrotu z wyskokiem na lewej nodze A na koniec dobijam toporkiem
Gdybym chciała być "złośliwa", to bym tutaj wrzuciła Art. 212 KK z interpretacją
Usiłowałam pomóc, bo przepisy co trochę się zmieniają i całkiem niedawno nie było możliwości zwrotu perfum niezafoliowanych, a testery do takowych się zaliczają, i jedynie dobra wola sprzedawcy decydowała o tym czy przyjął zwrot czy nie.
Tym bardziej, że należę do grupy skrajnie upierdliwych paranoików, czyli do osób, które:
1. nie wierzą sprzedawcom, hurtowniom i dystrybutorom - tam wszędzie pracują ludzie a nie roboty (kilkanaście lat temu w warszawskiej Sephorze pracownicy podmieniali kosmetyki i perfumy - było o tym głośno)
2. wiedzą, że:
- "Polak potrafi",
- jesteśmy Piątym Światem, nawet nie Trzecim, więc do nas czasami trafiają gorsze partie,
W związku z tym, do chwili wrzucenia fotek, nie zakładałam, że masz oryginał. Ale sfotografowany flakon wygląda na oryginalny. Począwszy od trójkątnego "dziubka" w atomizerze na typografii naklejki testerowej skończywszy.
Z tego co do tej pory tutaj napisałaś wynika, że wierzysz, iż kupiłaś podróbkę, bo zapach nie jest trwały, nie chcesz (Mama nie chce) perfum odesłać i odzyskać wydanej kwoty a żadne racjonalne argumenty na temat chemii perfum do Ciebie nie trafiają. OK. Mamy ponoć jeszcze wolność wiary, więc wierzyć sobie możesz we wszystko. Łącznie z tym, że kupiłaś podróbkę. Ale między wiarą a publicznym głoszeniem tej wiary w mediach - jest olbrzymia różnica. A kreowanie się na męczennika dobrze wygląda tylko w telewizji.
Więc nie dziw się, że ludzie się dziwią... i pukają się w czoło lub głośno zastanawiają się jaki masz interes w pomawianiu tej konkretnej firmy, bo każdy z nas, gdyby kupił zapach, który z jakiegoś powodu nie spełnia oczekiwań, odesłałby flakon i domagał się nowego lub zwrotu pieniędzy.
No tak, ale my jesteśmy zwariowanymi perfumoholikami na sponsorowanym forum... a normalni ludzie pewnie tak nie robią <- to była złośliwość

I jeszcze przypomnienie, za darmo, całkowicie free, bez podatku a nawet bez polubienia czy serduszka, od Cioci Dobra Rada dla wszystkich na przyszłość: masz wątpliwości czy kupiłeś oryginalny zapach? To robisz zdjęcia perfum i dzielisz się tymi wątpliwościami w temacie "Oryginał czy podróbka?" a nie biegniesz tutaj i krzyczysz "Nie polecam sklepu XYZ, bo kupiłam tam perfumy, które nie są trwałe." Proste? Proste.

ps. Co nie oznacza oczywiście, że i tam nie dostaniesz od kogoś z liścia - za fanatyzm dostaje się bęcki, szczególnie gdy trafi się na innego fanatyka Ale zawsze znajdzie się Dobra Dusza, która odpowie na nawet najgłupsze i najbardziej oczywiste pytania.
You make my day, I love You
A poza tym post
Stary 2016-02-23, 14:00   #2565
joannaxoxo
Rozeznanie

ja kupiłam rok temu w perfumesco ten sam tester Armaniego She i twierdzę , że niestety trwałość tych perfum odbiega od egzemplarza , który lata temu kupiłam . nie udały się niestety te przeróbki producentowi
joannaxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:24   #2566
B l a i r
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joannaxoxo Pokaż wiadomość
ja kupiłam rok temu w perfumesco ten sam tester Armaniego She i twierdzę , że niestety trwałość tych perfum odbiega od egzemplarza , który lata temu kupiłam . nie udały się niestety te przeróbki producentowi
Ja poprzedni, oryginalny egzemplarz kupiłam w maju 2015, ten tester został wyprodukowany w kwietniu 2015 a różnica między nimi jest ogromna. Tester z superpharmu był zdecydowanie trwalszy bo spsikałam nim papierowy pasek w SP i przesiąkła mi nim kieszeń i spora część kurtki. No ale cóż, każdy powód jest dobry, żeby odrzeć człowieka z godności.

09.09.2013 - Pajdka

Stary 2016-02-23, 15:52   #2567
newrrn
Rozeznanie

Cytat:
Ja poprzedni, oryginalny egzemplarz kupiłam w maju 2015, ten tester został wyprodukowany w kwietniu 2015 a różnica między nimi jest ogromna. Tester z superpharmu był zdecydowanie trwalszy bo spsikałam nim papierowy pasek w SP i przesiąkła mi nim kieszeń i spora część kurtki. No ale cóż, każdy powód jest dobry, żeby odrzeć człowieka z godności.
Jak można porównywać trwałość z blottera a skóry?
Mam blotter który pachnie Angelem od 2lat (true story) i mam się teraz wyżywać na perfumesco, że tester od nich nie pachnie tyle na skórze?
Stary 2016-02-23, 15:58   #2568
B l a i r
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez newrrn Pokaż wiadomość
Jak można porównywać trwałość z blottera a skóry?
Mam blotter który pachnie Angelem od 2lat (true story) i mam się teraz wyżywać na perfumesco, że tester od nich nie pachnie tyle na skórze?
Niektórzy perfumują nie tylko skórę, ale też ubrania. Kurtka potrafiła przesiąknąć zapachem z blottera a bezpośrednio spryskana perfumami bluzka czy koszulka już nie. To jest takie śmieszne? Nie sądzę.

09.09.2013 - Pajdka

Stary 2016-02-23, 16:06   #2569
newrrn
Rozeznanie

Tu już wszystko zależy od materiału, ale nie chcę się wgłębiać.
Dobrze, więc skoro masz czas i chęci na taki negatywny pijar perumerii, to powinnaś reklamować ten tester i tyle Chyba nie myślałaś, że po Twojej subiektywnej opinii Perfumesco wyleci z listy wiarygodnych perfumerii...
Stary 2016-02-23, 16:21   #2570
B l a i r
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez newrrn Pokaż wiadomość
Tu już wszystko zależy od materiału, ale nie chcę się wgłębiać.
Dobrze, więc skoro masz czas i chęci na taki negatywny pijar perumerii, to powinnaś reklamować ten tester i tyle Chyba nie myślałaś, że po Twojej subiektywnej opinii Perfumesco wyleci z listy wiarygodnych perfumerii...
To nie jest mój tester więc nie będę go reklamować bez czyjejś zgody, to chyba logiczne. Jak widać nie jestem pierwszą osobą, która jest nim rozczarowana więc może ktoś dobrze sobie przemyśli zanim kupi ten tester w perfumesco.

09.09.2013 - Pajdka

Stary 2016-02-23, 17:42   #2571
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest mój tester więc nie będę go reklamować bez czyjejś zgody, to chyba logiczne. Jak widać nie jestem pierwszą osobą, która jest nim rozczarowana więc może ktoś dobrze sobie przemyśli zanim kupi ten tester w perfumesco.

dlaczego twoja matka nie będzie go reklamować?
chcesz sobie napytać biedy, rzucając na forum oszczerstwa?

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 17:53   #2572
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2016-02-23 o 17:55
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 19:06   #2573
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale nie wiesz, kiedy tester zakupiony w Superpharmie był wyprodukowany, to że kupiłaś go w maju o niczym nie świadczy.
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 12:28   #2574
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
2. wiedzą, że:
- "Polak potrafi",

Jesteś wielka

Cytat:
Niektórzy perfumują nie tylko skórę, ale też ubrania. Kurtka potrafiła przesiąknąć zapachem z blottera a bezpośrednio spryskana perfumami bluzka czy koszulka już nie. To jest takie śmieszne? Nie sądzę.
Tak alkohol też można aplikować nie doustnie a drugą stroną, ponoć mocniej kopie...
Pewnie Ci, którzy perfumują ubrania nie mają świadomości, że mogą zniszczyć w ten sposób takniny

Cytat:
Dobra, wszystko już wiemy, i czego Ty oczekujesz od nas, że Ci przytakniemy, że dostałaś podróbę kiedy dostałaś oryginał? A że on nie odpowiada Ci to inna kwestia. Możesz reklamować, ale nie chcesz to co Ci na to poradzimy. Przestań już.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 12:34   #2575
B l a i r
Raczkowanie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;56269128]Jesteś wielka

Tak alkohol też można aplikować nie doustnie a drugą stroną, ponoć mocniej kopie...
Pewnie Ci, którzy perfumują ubrania nie mają świadomości, że mogą zniszczyć w ten sposób takniny

Dobra, wszystko już wiemy, i czego Ty oczekujesz od nas, że Ci przytakniemy, że dostałaś podróbę kiedy dostałaś oryginał? A że on nie odpowiada Ci to inna kwestia. Możesz reklamować, ale nie chcesz to co Ci na to poradzimy. Przestań już.[/QUOTE]

Ale to wy drążycie temat nie wiem po co. Tak jak powiedziała neyra, w tej kwestii wszystko zostało już powiedziane, także koniec dyskusji

09.09.2013 - Pajdka

Stary 2016-02-24, 13:14   #2576
Małgosia791
spin doctor

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;56157683]Jakby takich ćwierćmózgów (sorki za wyrażenie, ale to najdelikatniejsze wyrażenie jakie ciśnie mi się na usta) parę razy zaprosili do sądu aby udowodnili, to co powszechnie rozpowiadają, zapewne mniej byłoby takich mondralóf[/QUOTE]

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;56269128]

[/QUOTE]
Uważam, ze przegiąłeś. To było bardzo chamskie.

Edytowane przez Małgosia791
Czas edycji: 2016-02-24 o 13:15
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 13:26   #2577
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 19:28   #2578
groszkowapanna89
BAN stały

Z internetowych sklepów to korzystam tylko i wyłącznie z aukcji. Owszem wiele tam oszustów ale kilka razy trafiłam na licytacje, oryginalnych perfum jak CK, Chanel i wtedy tylko <ciach>c w ruch, wylicytowane za świetną cenę, i kilka miesięcy cieszenia się ulubionymi zapachami <3

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2016-02-26 o 07:31
groszkowapanna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 21:37   #2579
TG2
Przyczajenie

Perfumy - gdzie, co i jak?

Witam, podobno dziewczyny lubią jak chłopak ładnie pachnie Szukam stron, gdzie mógłbym kupić perfumy w rozsądnych cenach. Może poleciłby ktoś jakiś perfum męski? Używałem Black Suede Touch i był to tak naprawdę mój pierwszy perfum (albo woda toaletowa). Jednak zapach nie utrzymywał się zbyt długo, osobiście go w ogóle nie czułem
TG2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 12:40   #2580
scorpionetka
Zadomowienie

To ja wrócę do tematu wiarygodnych perfumerii internetowych. Muszę pochwalić pachnidełko i ponarzekać na Dolce.pl. Na stronie testerów perfum (od Dolce.pl) była perełkowa biała Habanita za 100 zł. Kliknęłam ją (nie dla siebie, bo mam odwyk, ale to inna dyskusja) w poniedziałek i zapłaciłam w czwartek. W międzyczasie cena za ten tester na stronie urosła do 143 zł. Dzisiaj rano na skrzynce najpierw miałam info, że przyjęli wpłatę, a potem, że im te testery się skończyły. No tak, rozumiem, że się skończyły, bo to trochę głupio sprzedawać produkt za 100 zł, kiedy można za 143 zł. Napisali, że wpłatę zwrotną zrobili, ale na razie nic mi na konto nie weszło, zobaczymy, ile poczekam.
Jestem zniesmaczona, ponieważ jak większość sklepów pewnie mają oprogramowanie komputerowe do zarządzania magazynem i raczej nie zostanie przyjętych więcej zamówień niż sztuk na stanie. Jeśli nawet wystąpił błąd systemu, to pewnie wiedzieli o tym wcześniej, a nie dopiero jak ja zrobiłam wpłatę, więc mogli się wcześniej odezwać i wiedziałabym, żeby wpłaty nie robić - wtedy zupełnie inaczej by to wyglądało. A tak, to wygląda to jak wygląda - brak klasy handlarza (tak, handlarza, bo na miano sprzedawcy trzeba sobie zasłużyć, a takie postępowanie jedynie osłabia ich odbiór u klienta).
Miałam kilka podobnych sytuacji z iperfumy i tam nie robili kłopotów, że towar się skończył, że błąd systemu, itp., itd. Paczki przysyłali, chociaż np. w przypadku Nejmy 5 kliknęłam flaszkę za 183 zł na stronie podczas, gdy w regularnej sprzedaży mieli ją za ponad 500 zł - i nie tłumaczyli, że już im się zapas skończył, tylko poszli na rękę klientowi. Ech, no i mam za swoje, trzeba się było trzymać sprawdzonego sprzedawcy, a nie leźć tam, gdzie wydaje się, że taniej sprzedadzą...
A wracając do Habanity, odwinęłam się, przeszukałam internet, trafiłam do pachnidełka i zanabyłam białą testerową Habanitkę za 127 zł, zapłaciłam i już mi realizują zamówienie.
Na Dolce.pl raczej już się kusić nie będę. Kupiłam u nich kilka flaszek, (flaszki bez zarzutu, a jakże), ale patrząc na ogólne podejście, to wolę wydawać pieniądze tam, gdzie klienta traktują przyjaźnie, a nie jak zło konieczne.

Edit: Pachnidełko już wysłało, aż wierzyć się nie chce, że tak szybko można realizować zamówienie.

Edytowane przez scorpionetka
Czas edycji: 2016-02-26 o 14:18
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości