Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-26, 11:09   #3571
virka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
już tłumaczę - na mnioe te ampułki działaja tylko doraźnie i dlatego nie jestem z nich do końca zadowolona - jak natrę głowę ampułką rzeczywiście są dzień dłużej swieże, ale jak juz nie natrę to zero poprzedniego efektu. dopóki przez dwa tygodnie wcieram - czyli czas kuracji, jest ok - jak skończę opakowanie znów mam te same włosy - a są środki do włosów które po prostu poprawiają włos np joanna rzepa ampułki słyszałam, że działa nie tylko do pierwszego mycia tylko rzeczywiśćie ogranicza przetłuszczanie

jest wiele ampułek które działaja długofalowo - w koncu takie powinny byc ampułki - z założenia silniejsze i bardziej skoncentrowane środki do włosów

pozdrawiam
Już wszystko rozumiem
Aha, teraz piszesz, że dobre są ampułki Joanna z czarną rzepą, a przedtem, o której joannie pisałaś?

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 14:13   #3572
karla_92
Zakorzenienie

Kosmita dziekuje bardzoTrzeba by wypróbowac tylko myslisz ze taki efekt da też woda brzozowa czy koniecznie musi byc to sok? Używałas też wody?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 15:18   #3573
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Już wszystko rozumiem
Aha, teraz piszesz, że dobre są ampułki Joanna z czarną rzepą, a przedtem, o której joannie pisałaś?
Heh, chyba jakis lekki chaos informacyjny się zdarzył to ja pisałam o Kuracji Wzmacniającej Joanna Rzepa [tonik], a Kiaa1 o ampułkach Z apteczki Babuni
Mi jak najbardziej odpowiada działanie tego toniku, poza tym jest tani [7 zł] i wydajny [starcza spokojnie na 10-14 obfitych użyć i ma wygodny aplikator]. Szampon zresztą też bardzo polubiłam, a już w ogóle zachwycił mnie zapach serii - cudny, jak na czarną rzepkę

A że efekt jest widoczny tylko podczas stosowania to dla mnie normalne - powiedzmy wprost - cudów nie ma - i w permanentne działanie nie wierzę, w końcu ingerując z zewnątrz zmieniamy naturalne "ustawienia" organizmu, które bez tego bodźca wracają na swoje poprzednie tory. Reszta w dużej mierze zależy od specyfiki organizmu, na który nie zawsze wszystko działa. Nie ma preparatów uniwersalnych - stąd tak wiele, często sprzecznych opinii o danym produkcie. Pozostaje jedynie przetestowanie na własnej skórze bo niestety nie da się na tym polu niczego zagwarantować
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 15:55   #3574
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Kosmita dziekuje bardzoTrzeba by wypróbowac tylko myslisz ze taki efekt da też woda brzozowa czy koniecznie musi byc to sok? Używałas też wody?
wody nie probowalam wiec nie mam porownania
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 16:06   #3575
Wizazanka492
Zadomowienie

A ja musze wam powiedziec ze mi bardzo pomogl Seboradin Niger Włosy nie wypadaja juz wogole!~Myje kudelki myje juz w seboradinie od 2 miechow i rezulataty widac. Wrocilam juz do waxa i on tez dziala calkiem ok
Seboradin sprawil, ze wlosy nie wypadaja juz wogole, tylko problem jest taki ze staly sie troche takie sianowate. Postaram sie kupic te kapsulki z radicalu...I szamponik zmienie teraz na Joanne z apteczki babuni z drozdzami piwnymi. Albo do Seboradinu dokupie lotion z tej serii, po umyciu zawsze wcieralam we wlosy seboradin, wlosy zdaje sie ze byly nie sianowate, ale taki piękniusie...wiec chyba dokupie ten lotion zamiast tej Joanny lotionu nie mam juz od 2 tygodni
kupilam o. rycynowy, ale nie wiem za bardzo czy cos on pomoze i jak sie go stosuje...

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 17:13   #3576
nimrodel
Rozeznanie

olejek rycynowy:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=74174&page=44

polecam!
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 19:14   #3577
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Heh, chyba jakis lekki chaos informacyjny się zdarzył to ja pisałam o Kuracji Wzmacniającej Joanna Rzepa [tonik], a Kiaa1 o ampułkach Z apteczki Babuni
Mi jak najbardziej odpowiada działanie tego toniku, poza tym jest tani [7 zł] i wydajny [starcza spokojnie na 10-14 obfitych użyć i ma wygodny aplikator]. Szampon zresztą też bardzo polubiłam, a już w ogóle zachwycił mnie zapach serii - cudny, jak na czarną rzepkę
Chyba coś mi się pomieszało faktycznie, coś musiałam źle zrozumieć , ale już teraz wszystko rozumiem, bardzo Ci dziękuję i przepraszam za zamieszanie

Olejek rycynowy też polecam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-26, 20:29   #3578
'Estelle'

No problem

Mam nadzieję, że jeśli zdecydujesz się na użycie, okaże się przydatny i skuteczny
Stary 2007-10-26, 20:31   #3579
virka
Zakorzenienie

Cytat:
No problem

Mam nadzieję, że jeśli zdecydujesz się na użycie, okaże się przydatny i skuteczny
Też mam taką nadzieję, tylko na razie nigdzie nie mogę znaleźć, ani tego toniku, ani tych ampułek Joanny. Ale poszukiwania trwają, w końcu je dopadnę

Stary 2007-10-26, 21:26   #3580
'Estelle'

Hm, spróbuj w hipermarketach - czasem ciężko dostrzec, bo Joanna zajmuje mało eksponowane miejsca, a sam kosmetyk niepozorny: ampułki w niebieskim pudełeczku, tonik-kuracja - w zielonym.
Ew. w aptekach, nawet jak nie ma, to często mogą sprowadzić na zamówienie.
Stary 2007-10-26, 22:43   #3581
kiaa1
Raczkowanie

Dokładnie - ja pisałam o tym że średnio odpowiadaja mi ampułki z Apteczki babuni wzmacniające a chwile pozniej o tym że podobno lepsze są te z rzepą Joanna Rzepa

whatever naczytałam sie dziś kolejny raz na siakimś forum o lotionie seboradin różowym no i wreszcie zakupiłam (14zł) - daaaawno nie zachwycił mnie tak środek do włosów !! - po pierwszym użyciu juz wyglądają na gęstsze!! pewnie dzięki temu że lotion wmasowywany w skórę automatycznie podnosi włos u nasady, nigdy jeszcze nie stały się takie mięsiste i w ogóle jak na pierwszy raz zadowolił mnie bardzo, zobaczymy jak działanie przeciw wypadaniu i przeciw przetłuszczaniu

będę wiernie wmasowywać go codzień i wcale tak mocno nie śmierdzi ee tam - TŻ nawet się zaciągnał jak mu kazałam i nadal żyje

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-27, 08:47   #3582
Wizazanka492
Zadomowienie

Prawda ze Lotion jest super? A z seboradniem szamponem dziala jeszcze lepiej
Tylko czy ty mowisz o tym lotionie co ja mysle, bo moj byl bardziej czerwony niz rozowy...Chyba że ze mnie daltonistka...

_________________________ __________________

Stary 2007-10-27, 09:40   #3583
'Estelle'

Hm, kusicie dziewczyny tym Seboradinem
A nie zaszkodzi on włosom, jeśli nie mają tendencji do wypadania w dużych ilościach? Bo boję się, że może zadziałać odwrotnie, a z drugiej strony miałabym ochotę go wypróbować na wzmocnienie...
Stary 2007-10-27, 09:53   #3584
dagna1
Zakorzenienie

Wizazanka492,wlasnie ja tez zastanawialam sie o jakim seboradinie lotion mowi kiaa1 bo ja uwazam,ze to czerwony kolor jak nic ale z tego co mi sie wydaje lotion jest tylko jeden z tej serii,wiec mowimy o tym samym mi sie lotion skonczyl i musze kupic..tylko jest w nim 1 minus-problem z aplikacja tego na wlosy,bo sie wylewa strasznie
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 10:18   #3585
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
[...] tylko jest w nim 1 minus-problem z aplikacja tego na wlosy,bo sie wylewa strasznie
Na te bolączki polecam... Joannę Rzepę Kuracja Wzmacniająca
Już wyjaśniam - ma bardzo wygodne opakowanie z taką wydłużoną zakrętką, która ładnie dozuje płyn - do niego możesz przelać lotion - a potem wystarczy przesunąć, nic się nie wylewa ani nie zużywa w nadmiarze, superwygodna aplikacja.
Stary 2007-10-27, 12:04   #3586
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Już wyjaśniam - ma bardzo wygodne opakowanie z taką wydłużoną zakrętką, która ładnie dozuje płyn - do niego możesz przelać lotion - a potem wystarczy przesunąć, nic się nie wylewa ani nie zużywa w nadmiarze, superwygodna aplikacja.
Masz to na myśli? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17640 a jak tak to czy ta kuracja daje długotrwaly efekt tzn czy stan wlosow poprawia sie po jakims czasie na stale czy jet to tylko doraźny efekt przez czas stosowania a po odstawieniu wlosy wracaja do poprzedniego stanu (mam na mysli przetluszczanie)? I jak to powinno sie stosowac (przez ile czasu, co ktory dzień, po umyciu czy przed, czy trzeba robic jakaś przerwe w stosowaniu)?
Stary 2007-10-27, 12:14   #3587
Narek
Zakorzenienie

Dziewczyny, tylko nie zlinczujcie mnie , ale gdzie można go kupić? Chodzi mi o ten specyfik Seboradin Pewnie w aptece, prawda?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 12:20   #3588
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tylko nie zlinczujcie mnie , ale gdzie można go kupić? Chodzi mi o ten specyfik Seboradin Pewnie w aptece, prawda?
W aptece na pewno
Stary 2007-10-27, 13:42   #3589
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
W aptece na pewno
Czyli dopisujemy kolejną pozycję do listy zakupów

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-27, 16:21   #3590
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
Wizazanka492,wlasnie ja tez zastanawialam sie o jakim seboradinie lotion mowi kiaa1 bo ja uwazam,ze to czerwony kolor jak nic ale z tego co mi sie wydaje lotion jest tylko jeden z tej serii,wiec mowimy o tym samym mi sie lotion skonczyl i musze kupic..tylko jest w nim 1 minus-problem z aplikacja tego na wlosy,bo sie wylewa strasznie
Własnie mi tez sie wylewa...Po zatym ma taka wodnista konsystencje, wiec tymbardziej trudniej go uzywac.
A ja na ten problem, mam jedna rozwiazanie - mama zawsze wciera mi lotion we włoski

Lotion i szamponik mozna kupic w aptece.
I jesli nie wypadaja wloski to i tak mozna go sprobowac, przynajmniej tak mi sie wydaje jesli ma wzmacniac, to raczej nie bedzie dzialac na odwrot...
Stary 2007-10-27, 16:41   #3591
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Estelle,wiesz co... bo akurat skonczyl mi sie wczoraj ten seboradin lotion. sprawdzilam na kwc (link,ktory podala karla_92-wlasnie to ten produkt?) i bardzo pozytywne ma oceny i to cos podobnego do seboradin lotion,prawda? moze zamiast seboradin l. wezme joanne rzepe? z ktorego produktu bylas bardziej zadowolona?
Stary 2007-10-27, 17:14   #3592
atsenka
Zadomowienie

A co polecacie dziewczyny do ochrony włosów przed chlorem? Od tygodnia chodzę 2 razy w tyg na basen...a wiadomo chlor niszczy włosy. Znacie jakieś specyfiki które poradziłyby sobie z tą sytuacją? Dodam że ogólnie po długiej walce moje włoski są dosyć zdrowe, jedynie co to maują przesuszone końcówki i brak im objętości, ale z tym ostatnim świetnie sobie radzi szampon John Frieda Volume.

Bardzo Was proszę o odzew!

P.S. A tak w ogóle, może któraś chce kupić ten szampon- John Frieda Volume? Poprosiłam siostrę żeby mi go kupiła w UK, bo jechała ostatnio do POlski ponieważ zostało mi jeszcze z 1/3 tego szamponu. A ona jak to kochająca siostra kupiła mi aż 3 opakowania! No i w życiu tego nie zużyję Jeśli któraś byłaby chętna to pisać na pw, a wtedy wystawię aukcję na Allegro (tzn i tak pewnie wystawię ale peirw chciałam zapytać u nas na forum).

A oto link do tego szamponu na KWC(sama go tam zgłaszałam):
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20639
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 17:35   #3593
Maria221
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Hej Virka,

Przepraszam, że mnie wczoraj nie było, mam juz opracowaną kurację, mam nadzieję, że pomoże. Możesz do mnie się odezwać na gg.
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 17:52   #3594
aniser
Zakorzenienie

dziewczyny od jakiegos czasu czytam ten watek i kusicie,kusicie w poniedzialek lece na poszukiwania soku brzozowegojesli mialby odzywic mi wloski,spowolnic ich przetluszczanie i jeszcze odrobine je usztywnic to musze go miec

kosmita77-mam do ciebie pytanko-czy po tym jak wcierasz rano sok w skore glowy,podsuszasz potem wloski suszarka czy zostawiasz az same wyschna?
Ja do tej pory stosowalam sok z rzepy,ale wiadomo,ze zawsze przy wcieraniu go w skore "zmoczyl"mi tez troche wlosy.Do tej pory to nie byl problem bo stosowalam go przed myciem,ale robiac rano taka kuracje sokiem z brzozy nie bede mogla czekac az wloski same wyschna,wiec chcialabym uzywac suszarki i zastanawiam sie czy to nie zniweczy efektu...
Stary 2007-10-27, 18:38   #3595
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, spróbuj w hipermarketach - czasem ciężko dostrzec, bo Joanna zajmuje mało eksponowane miejsca, a sam kosmetyk niepozorny: ampułki w niebieskim pudełeczku, tonik-kuracja - w zielonym.
Ew. w aptekach, nawet jak nie ma, to często mogą sprowadzić na zamówienie.
Dzięki piękne będę wchodzić do wszystkich sklepów, które mam po drodze

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
Dokładnie - ja pisałam o tym że średnio odpowiadaja mi ampułki z Apteczki babuni wzmacniające a chwile pozniej o tym że podobno lepsze są te z rzepą Joanna Rzepa
No właśnie tak też i się wydawało, ale wszystko już chyba zostało wyjaśnione

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Hej Virka,

Przepraszam, że mnie wczoraj nie było, mam juz opracowaną kurację, mam nadzieję, że pomoże. Możesz do mnie się odezwać na gg.
Nie ma sprawy, zaraz się odezwę

A ten seboradin lotion też mnie kusi

Stary 2007-10-27, 21:14   #3596
'Estelle'

Karla_92, to ten produkt.
Co do trwałości efektu, to ciężko mi określić, zużyłam jedno opakowanie, podziałał ładnie, na moje oko objawy przetłuszczania złagodniały, ale jak już wcześniej pisałam, od kosmetyku oczekuję działania podczas stosowania, a potem wiadomo - nie ma akcji to nie ma reakcji i wszystko wraca do poprzedniego stanu pewnie, aczkolwiek pewności nie mam i być może się mylę.
Ja kupiłam drugie opakowanie, bo chcę dalej odżywiać włoski tą wcierką.
Producent zaleca stosować po każdym myciu, przynajmniej trzy razy w tygodniu przez dwa kolejne tygodnie, potem kilka dni przerwy i ponowić stosowanie dla optymalnego efektu.

Dagna1, możesz wypróbować czy Ci będzie pasował, jak się nie sprawdzi, to najwyżej wylejesz [tonik jest niedrogi] a do buteleczki przelejesz Seboradin i będzie jak znalazł do wygodnej aplikacji bo ten dziubek przy butelce jest naprawdę super!

Porównałam składy obu substancji - w Joannie są inne ziołowe ekstrakty: raphanus sativus [rzodkiew], Urtica dioca [pokrzywa], Arctium lappa [łopian] i Humulus lupulus [chmiel]. Ma wodnistą postać, pachnie naprawdę przyjemnie jak na preparat rzepowy i ogólnie jakoś mi przypasował , ze względu jednak na różnicę w składzie nie gwarantuję efektów u innych osób, wiadomo - organizm może zareagować inaczej.

Seboradinu niestety nie stosowałam, więc nie mogę porównać, aczkolwiek być może w najbliższym czasie się na niego skuszę

Virka, nie ma sprawy Z własnego doświadczenia już wiem, że trzeba dokładnych poszukiwań Odwiedziłam dzisiaj inny hipermarket z tej samej sieci, w której zawsze kupuję kosmetyki, dużo lepiej zaopatrzony na pierwszy rzut oka niż ten mój, półki z kosmetykami takie, że oczopląsu dostałam od tych różności , a tu surprise - bo Rzepy niet Trzyam kciuki a odnalezienie

PS. Znalazłam w Internecie aptekę w Krakowie, gdzie mają oba preparaty
http://www.kosmetykiam.pl/index.php

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2007-10-27 o 21:25 Powód: Dopisek
Stary 2007-10-27, 21:53   #3597
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Virka, nie ma sprawy Z własnego doświadczenia już wiem, że trzeba dokładnych poszukiwań Odwiedziłam dzisiaj inny hipermarket z tej samej sieci, w której zawsze kupuję kosmetyki, dużo lepiej zaopatrzony na pierwszy rzut oka niż ten mój, półki z kosmetykami takie, że oczopląsu dostałam od tych różności , a tu surprise - bo Rzepy niet Trzyam kciuki a odnalezienie

PS. Znalazłam w Internecie aptekę w Krakowie, gdzie mają oba preparaty
http://www.kosmetykiam.pl/index.php
Jak poszukiwania sklepowe nie dadzą pożądanego efektu, to zakupię w tym sklepie podanym przez Ciebie Jeszcze raz dziękuję

Stary 2007-10-27, 22:28   #3598
dagna1
Zakorzenienie

'Estelle',dziekuje poslucham Ciebie i kupie lotion joanny,a jak nie bedzie mi odpowiadal to seboradin i przeleje sobie. dziekuje za pomoc poszlam do apteki nocnej,czy maja ta joanne,ale nie mieli,jak nigdzie nie bede mogla znalezc to poprosze,aby mi zamowili
Stary 2007-10-28, 10:18   #3599
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

wczoraj popelnlam zbrodnie i 1 raz od dluzszego czasu...
wyprostowalam wlosy
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 11:28   #3600
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
kosmita77-mam do ciebie pytanko-czy po tym jak wcierasz rano sok w skore glowy,podsuszasz potem wloski suszarka czy zostawiasz az same wyschna?
Ja do tej pory stosowalam sok z rzepy,ale wiadomo,ze zawsze przy wcieraniu go w skore "zmoczyl"mi tez troche wlosy.Do tej pory to nie byl problem bo stosowalam go przed myciem,ale robiac rano taka kuracje sokiem z brzozy nie bede mogla czekac az wloski same wyschna,wiec chcialabym uzywac suszarki i zastanawiam sie czy to nie zniweczy efektu...
u mnie schna same, bo jest tam 50-60% etanolu, ktory szybko wyparowuje, nie nakladam tego tyle zeby wlosy byly mokre najwyzej lekko wilgotne. schna bardzo szybko, przeczesuje i wystarczy
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości