|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
![]() Mi zostalo niby 2 kilo do wagi sprzed ciazy a chcialabym jeszcze z 5 chociaz. Spodnie sprzed ciąży założę ale kolo ratunkowe wokol pasa mi sie robi
|
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zostało jeszcze 3kg do wagi sprzed ciąży. Ale co się dziwić, jak po porodzie to żarłam na zmianę tort czekoladowy z pizzą. Mądre to nie było
Dopiero teraz się ogarnęłam. A bardziej niż kg to mi się brzuch nie podoba. Tak bym chciała już coś z nim zrobić
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Serio muszę przetestować...
![]() Swoją drogą u nas coś wietrze masakre dziś Właśnie się wydziera z drugiego pokoju (TŻ z nią jest) Cytat:
kiedy to cholerstwo złazi?---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Dobra chwilowo przestała się drzeć, zobaczymy na jak długo...
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Nie pamiętam komu ale dziękuję za wklejanie artykułu o śnie niemowlaków. Bardzo praktyczny i poszedł od razu do wypróbowania. W efekcie młody dziś pięknie śpi.
oby w nocy też spał bo czekamy aż się obudzi żeby go wykąpać ![]() Ahnessy mój też dziś pięknie jadł aż byłam w szoku a teraz Przystawiłam po 2h bo niby też głodny a szarpał się po minucie i zaczął płakać. Wzięłam na ramię i śpi już od pół godziny na rękach. Czyli aż taki głodny nie był. I chyba tu też jest rozwiązanie naszych problemów że czasami on chce się tylko napić albo przytulić a nie jeść. .. dziś miał pierwszy raz 4h przerwy w jedzeniu :-D Co do artykułu dotyczącego diety. Przez pierwsze trzy tyg jadłam wszystko. Dosłownie wszystko... ale każda z was mając takie problemy z brzuszkiem codziennie przeszła by na dietę. .. niby powinna być eliminacyjna ale zanim dojdę od czego to za dużo czasu minie. . Dlatego od wczoraj nie jem glutenu i nabiału. Przez tydzień dam radę i zacznę je wprowadzać pomału. Dziś odpukać pierwszy dzień bez bolesnych pierdziochów. Może zbieg okoliczności ... zobaczymy. .. Ja też nabieram motywacji do brzuszków. . Trzeba zrzucić do wakacji bo waga juz stoi w miejscu. . 2 kg do tej z przed ciąży. . Malwi z tym akwarium to masakra. Współczuje akcji i rybek Jerzyczka ładnie ci rośnie chłopak. Strach się bać :-D mam nadzieje że zwalnią tempo te nasze chłopaki. Niepozorna pięknie ci śpi synuś. Marzenie normalnie. Mój Dawid dziś miał 2 h aktywności i w tym czasie leżał 20 min w kołysce i zacieszał do przypiętej zabawki a później 20 min w leżaczku patrząc na mechanizm huśtawki. Tak śmiesznie przekladal głowę z lewa na prawo jakby analizował jak to działa. Najważniejsze że nie płakał ! ♡ Chyba chciał mi wynagrodzić noc bo powiedziałam mężowi w nocy jak płakał że żałuję decyzji o macierzyństwie. .. Co najlepsze w tym czasie jak to powiedziałam zgasła sama lampka nocna... Aż mnie ciarki przeszły i żałowałam tych słów dziś cały dzień. .. :/ Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-24 o 20:36 |
|
|
|
#4628 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ważę tyle co przed ciąża, albo troszke mniej, no ale wiadomka, 20kg do zrzucenia.
No i też mam flaczek na brzuchu. Boziu, młody popoludnu nieodkładalny, na rekach u tzta super. Do bujaczka - ryk po sekundzie. Co za dziad.. W końcu po 2h TŻ go uśpił.. Zjedliśmy kolację i niedługo kąpiel. Jutro jedziemy do neurologa, trzymajcie kciuki.. |
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
|
|
|
#4632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem o co chodzi bo też tak mam ![]() W ogóle brzuch mam okropny, mam nadzieję że wróci do jakiegoś stanu bo na razie jest beznadziejny. Ogólnie jestem zadowolona z mojej figury po porodzie ale brzuch wszystko psuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po kąpieli zasnął przy cycu, boję się odłożyć
|
||||
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett ja ściągam tak około 130-140ml, czasem mniej, czasem więcej. Ściągam w dzień plus minus co trzy godziny, a w nocy to tak z raz tylko ściągam.
My wieczorem z reguły jemy około godzinki, bo on zasyci ten pierwszy głód czyli właśnie mniej więcej 100ml i zaczyna przysypiać więc go biorę do odbicia, chwilkę czekam i rozbudzam i on wtedy sobie dojada, a jak już faktycznie ma dość to zaciska wargi tak, że nie ma opcji żeby mu butlę wsadzić i wtedy go biorę i lulam chwilę i odkładam. Teraz np zjadł 150 i już śpi ![]() Musisz go wyczuć, może Hubert też jak chwilkę odpocznie to sobie doje jeszcze i pójdzie spać na dłużej ![]() Super, że u gina wszystko okej. Trzymam kciuki, żeby krwawienie ustało. A jak sobie poradzili bez Ciebie Panowie? Kasia ja mam motylka i bardzo sobie z Olesławem chwalimy ![]() Dotka
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy to mize faktycznie lepiej sie poświęcić i z tego nabiału zrezygnować? Choc łatwiej powiedzieć trudniej wykonać...
I u mnie kreska ciagle nie zeszla bo na razie nawet nie zbledlo...Viki piona! U nas tez dzis dzien wzmożonej aktywnosci! Trzymaj sie jak TZ jest to razem raźniej malego placzka ogarnąć Nas wieczorem uratowal bujaczek Mlody w nik zasnal jak kamień puszczal bąki jak szalony widac ze sie mega zrelaksowal potem kapiel i cycamy a on juz odlatuje. Mam nadzieje ze nasze dzieci w nocy beda laskawsza ![]() Ewula w zmeczeniu i rozdzraznieniu różne rzeczy sie mowi i mysli najważniejsze ze Maly Ci wynagrodzik ciężka nocke ![]() Dotka wielkie kciuki za neurologa ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak nie przekręcić. Juz mi babeczka szyję |
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa mam dokładnie tą. Smoczek według mnie raczej miękki po ściśnięciu, ale nie mam porównania z żadnym innym. Wydaje mi się, że na tej to raczej za wiele się wysilać nie musi, by leciało, ale no trudno mi powiedzieć
Teraz karmię butlą czasem. Ale jak leczyłam sutki, to leciała przez kilka dni cały czas butla z moim odciągniętym. Dotka
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett jak Ci Huber prawie równo po 200 g tygodniowo przybiera
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Gdzie kupiłaś? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-24 o 21:39 |
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga nie da rady tak całkiem na bok główki przekręcić. Ja też kupiłam właśnie dlatego, że Młody upodobał sobie spanie na jednej stronie i u nas się poduszka sprawdza.
|
|
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinia na olx. Babka blisko mnie mieszka. Juz mi szyla kilka rzeczy m.in pościel i podusie minky. Mogę dać namiar
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam te poduszkę motylka i jeszcze nie używałam
jakoś nie mam pomysłu w jakiej sytuacji mogłaby mi się teraz przydać. Planowałam do wózka ale teraz czapka + kaptur i nie ma już miejsca na poduszkę ![]() Po kąpieli zasnął przy cycu, odłożyłam na jakieś 20 minut i ryk. TŻ go przewinal i od godziny wisi mi na cycu a ja bym chciała iść się myć i spać mam nadzieję że jak sie juz łaskawie naje to zaśnie i da się odłożyć...
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzyłam teraz na poduszkę la millou i kosztuje 59 zł a wysyłka do niemiec 69 zł. Z jakich firm macie te poduszki? Wolałabym zamówić z jakieś znanej mi firmy niż tu w ciemno.
|
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewula,moja zasnela pół h temu.... Boję się wyjść z pokoju,chyba się zastrzele jak wyjdę a ona się obudzi, także rozumiem z tym odkładaniem :-P
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój dalej wisi godzina i 15 minut minęło najgorsze że cały czas ciumka więc nawet odlaczyc się go nie da
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cycek nie boli, za to tylek mi zaraz odpadnie od siedzenia w jednej pozycji ![]() Właśnie boję się że się rozbudzi jak mu zabiorę no ale w końcu chyba tak będę musiała zrobić |
|
|
|
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczna jest i fajnie sie sprawdza ![]() My cycamy i spac dobranoc laski
|
|
|
|
|
#4650 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może za samo mówienie tez im płacą ![]() Cytat:
Ale ja też chrupię równo, to nie ma cudów.Cytat:
![]() Wieczorem właśnie zazwyczaj zasypia i śpi długo, tylko przez dzień nie wiem, no bo mam wrażenie że jak nie śpi to mogły jeść do oporu. Spróbuje dawać mu więcej ![]() Tż trochę niezadowolony, bo nie wiedział co robić jak płakał, ale jak dla mnie to było ok. Swoja droga młody chyba czuje że tż ma odruch wymiotny na jego kupsztale bo zrobił jedna przed moim wyjściem i dwie jak wróciłam ![]() Kinga ostatnio miał w tydzień 340 Szaleniec, ale idzie równo z centylem
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2016-02-24 o 23:41 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

Dopiero teraz się ogarnęłam. A bardziej niż kg to mi się brzuch nie podoba. Tak bym chciała już coś z nim zrobić
21.06.2014r.
oby w nocy też spał bo czekamy aż się obudzi żeby go wykąpać 

bo na razie nawet nie zbledlo...

jakoś nie mam pomysłu w jakiej sytuacji mogłaby mi się teraz przydać. Planowałam do wózka ale teraz czapka + kaptur i nie ma już miejsca na poduszkę
a ja bym chciała iść się myć i spać
godzina i 15 minut minęło