![]() |
#661 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Program Rodzina 500 plus
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze do tego jak taki milioner zagrodzi,ze przeniesie firme do jakiegos kraju obok to woogle temat podatkow cichnie... Poza tym gospodarka to calosc, i z tymi podatkami tez trzeba uwazac-jak nagle rabniesz firmom 2 razy wyzszy podatej to wierz mi,ze nie beda w pokorze placic, tylko cos wykombinuja,zeby tego uniknac ![]() Plus wciaz nie wiem czemu mam utrzymwyac dzici karyny a nie swoje bo trzeba miec na uwadze,ze taki np podatek bankowy to banki przerzuca na zwyklych ludzi i beda cierpiec glownie Ci co chca wziac sobie kredyt hipoteczny, A ja wciaz uwazam,ze dziecko pracujacego rodzica , tez bedzie rpacowac, a 8 dzieci patologicznej laryny baedzie ciagnac zasilki, wiec ,zeby miec na zasilki dla tych karynek w przyszlosci to trzeba miec rowny przyrost wsrod 'normalnych' rodzin ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Magia jakas,ze normalna rodzina potrzebuje obiadow w szkole i mieszkania a sebixy nie ![]() - wiesz poza zrobieniem dzieci, to trzeba jeszcze jakos utrzymac je przy zyciu przez to 18 lat ![]() Poza tym woobraz sobie,ze normalna rodzina nie potrzebuje,zeby Panstwo w calosci sfinansowalo im posiadanie dziecka, bo normalna rodzina potrafi sobie poradzic z tym, tylko ,zeby panstwo to ulatwilo wykonujac swoja role tak jak powinno, to moze sie wtedy okazac, ze taka rodzina sobie zrobi jednak 2 a nie 1 dziecko, albo 1 zamiast 0 i przez efekt skali bedzie to korzystaniejsze niz 500zl dla patologii |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
#663 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tymczasem osobom pracującym za niskie wypłaty ale pracującym darmowe przedszkole czy żłobek robi różnicę. Co to za wybór iść do pracy i oddać całą wypłatę na przedszkole czy zostać w domu bo na jedno wyjdzie? G... a nie wybór. Do tego kombinowanie z wakacjami, drozszyni niż reszta i pierwszeństwo dla rzekomo samotnych matek bezrobotnych Karin które zapisza dziecko do dłużej czynnego przedszkola i odbiorą po pięciu godzinach i koniec koncow okazuje się ze pojedyncze egzemplarze zostają do konca a na jakieś ferie ze jest po dwóch chętnych do zestawienia dzieci więc przedszkole jest zamknięte i nara ![]() ![]() Patrząc po miejscach w przedszkolach, zlobkach i początkowych oddziałach sp żadnego niżu nie widać. Brakuje wolnych miejsc. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- A tanie mieszkania pod wynajem nie dla Sebixa który płacić za wynajem nie chce i najchętniej by dostał komunalne za darmo i dostaje :P I za nie też nie płaci bo na bruk go nie wyrzuca. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
BAN stały
|
Wychwalany przez media Biedroń wymyślił w Słupsku, żeby osobom zalegającym z opłatami za mieszkanie umorzyć długi. Szkoda, że nie wymyślił jak wynagrodzić ludzi którzy normalnie płacą. Nasuwa się jeden wniosek - warto być menealosem i nie płacić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
lise-kotta
|
Nie widzę na aplikacji - czy ten troll z onetu juz ma banana czy jeszcze nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
a niech urodzi się tyle dzieci, ile PiS przewidział. no i co z tego? starzejące się społeczeństwo to tylko jeden z WIELU problemów, nawet zaryzykuję tezę, że nie największy. ogromnym problemem są uprzywilejowane grupy zawodowe, które mogą przechodzić sobie na emerytury o wiele wcześniej, niż zwykły szary człowiek. taki górnik czy policjant wsadzi do ZUSu nieporównywalnie mniej i wyciągnie z niego nieporównywalnie więcej. bardzo fajnie.
ostateczna postać programu 500+ jest wyjątkowo idiotyczna, jak wszystko zresztą, czego tknie się PiS. choćby mieli najszczersze chęci, to czego się nie tkną, wychodzi kupa. program ma wspierać rodzenie dzieci, ok. to po co dawać pieniądze rodzicom powyżej dajmy na to 45 roku życia, kiedy to rodzenie dzieci wiąże się z ogromnym ryzykiem? albo sytuacja w której para z dzieckiem się rozstaje, dziecko zostaje z matką, ojciec znajduje sobie nową kobietę, która rodzi mu dziecko i jemu przysługuje 500zł bez względu na dochód, bo jak płaci alimenty, to łoży na dwójkę dzieci, więc na to drugie należą mu się pieniądze. bardzo sprawiedliwie. bardzo fajnie. ludzie nie potrafią pojąć, że dług, jaki PiS zrobi, trzeba będzie spłacić. jeśli myślą, że np władza zaciśnie pasa, że poświęcą przywileje własne i innych grup, że zrobią jakąś zrzutę i zasypią dziurę w budżecie - to się mylą. te pieniądze nie wrócą w Vacie. dług będziemy musieli odpracować my wszyscy. również te biedne dzieci, które się urodzą. ja mam w ogóle dodatkowy pomysł. PiS powinien zabronić ludziom wyjeżdżać z Polski, a już szczególnie tym, którzy urodzą się dzięki temu programowi. zamknąć granice, żadnego wyjeżdżania. mają siedzieć na doopskach w Polsce i odrabiać dług. nie może być tak, że władza da na nich pieniądze, a oni sobie wyjadą do jakiejś Anglii. co to, to nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ale i tak jestem ciekawa jak wymyslic cos co naprawde uniemozliwi wyprowadzenie pieniedzy za granice. Bo mozliwosci jest duzo i wcale nie tak latwo jest wszystko udowodnic. A im wiecej rzad bedzie rozdawac tym mniej ludzie beda chetni do placenia podatkow. Szybko sie skonczy 500 na dziecko, bo im bardziej beda przyciskac tym bardziej ludzie beda kombinowac. Niekonczaca sie historia. Ciekawa jestem tegorocznej edycji szlachetnej paczki, w koncu w rodzinach z 6 dzieci dochod na czlonka rodziny wzrosnie, trzeba bedzie poszukac nowych kosztow, pokupowac nowe sprzety i narzekac, ze nie ma na rachunki za prad itd
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2016-02-14 o 23:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Tak szczerze, nieraz jestem pełna niechętnego podziwu dla takich ludzi, którzy całe życie kombinują co by tu zrobić, by się nie narobić a mieć. I o dziwo, wychodzi im to bez zarzutu przez lata. W Anglii już zrobiono z takimi ludźmi porządek, urwano socjal (albo całkowicie albo w lwiej części) bo w końcu ktoś mądry zrozumiał, że rozdawnictwo prowadzi do zubożenia kraju i żadnych problemów ekonomiczno- socjalnych tak naprawdę nie rozwiązuje na dłuższą metę a jedynie zachęca ludzi do pasożytowania na zdrowym społeczeństwie. Wątpię też, czy przeciętnych Kowalskich (takich, którzy pracują zamiast kombinować) te 500 zł zachęci do posiadania kolejnego dziecka. Jestem nawet pewna, że nie. Przeciętni Kowalscy będą woleli (i słusznie) zainwestować te 500 zł w dzieci, które już posiadają, w ich przyszłość (opłacą np. kursy językowe, spożytkują je na rozwijanie pasji dzieci itp). I to chyba jedyna korzyść z tego programu. Jednak w ogólnym rozrachunku, ten program bardziej zaszkodzi niż pomoże komukolwiek.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Przecież doświadczenia na szczurach czy innych myszach wykazały, że społeczeństwa w dobrobycie przestają się rozmnażać. Tak jest i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Skoro każdy w miarę myślący człowiek to rozumie, to dlaczego rząd tego nie rozumie i uprawia rozdawnictwo drobnych kwot zamiast przeznaczyć je na konkretną politykę prorodzinną? Czyżby kupował elektorat na przyszłe wybory?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Konto usunięte
|
Na to wychodzi. 500zl w kieszeni jest bardziej "widoczne" niz ulatwienia dla rodzicow, ktore sprawia ze bedzie im latwiej na dziecko zarobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale społeczeństwu ogółem niestety daleko od modelowego "w miarę myślącego człowieka". Głosuję ja i Ty, ale także ci ludzie, którzy piszą komentarze na onecie. I tych drugich jest niestety więcej. Śmieszą mnie czasem te memy i wypowiedzi internetowe jakie to (p)osły siedzą w polityce. Ci ludzie nie są głupi, oni są po prostu wyrachowani, dobrze wiedzą kim sterują... Ja już na chłodno przyjmuje te wszystkie nowe pomysły i newsy. Coraz poważniej rozważam emigrację, bo tu za ciężko pracuję, a ktoś te moje pieniądze notorycznie wyrzuca w bagno. Żal mi strasznie, że urodziłam się tu gdzie się urodziłam. Jasne, że mogło być gorzej, ale wiem, że wkładając tyle ile ja włożyłam w swoje wykształcenie, umiejętności itd. gdzieś tam miałabym już spokojne życie, a nie ciągłą szarpaninę i frustrację. Sama sobie nie mogę wybaczyć, że po maturze nie podjęłam ryzyka i nie wyjechałam na wariata, nie ułożyłam sobie życia gdzieś indziej, że nie studiowałam już za granicą. Widzę, jak wyszło to znajomym bardziej ogarniętym ode mnie już w młodym wieku. Trudno, czas zacząć gdzieś prawie od zera, ale w normalnej rzeczywistości.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2016-02-16 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moi rodzice ciągle to powtarzają, że mogli wyjechać na fali, jak w latach 80-tych ludzie stąd uciekali. Ja też żałuję, że nie mam możliwości wyjazdu, ale sytuacja rodzinna mi nie pozwala. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5582121 6]Wyjedź już teraz i tam skończ medycynę
![]() Trochę nie trafiłaś. Raczej spudłowałas dwukrotnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Wredny kotecek
|
WSZYSTKIE artykuły u mnie w sklepie poszły w górę o 1-2 a nawet 5 i więcej zł!!! I kto mówił, że wprowadzenie podatków na sklepy nie odbije się na klientach? Nieeeee. wcale nieeee
![]() ![]() ![]() Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2016-02-24 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Wizażowy Kot Igor
|
Hihihi, a w ogóle ktoś w to uwierzył poza Imperialistą?
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Konto usunięte
|
A mi bank wprowadził opłatę 2,50zł za podjęcie pieniędzy z "obcego" bankomatu... Żeby znowu mieć tę (istotną dla mnie) opcję muszę płacić 12zł/miesiąc. I mamy "podatek bankowy"
![]() Tak, tak, wiem. Mogę zmienić bank na PKO, które ponoć opłat nie podniesie. Ale jeszcze na głowę nie upadłam, żeby z własnej woli mieć z nimi coś wspólnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Konto usunięte
|
W moim banku już w grudniu pozmieniali regulaminy wszystkiego i naliczają jakieś dziwne opłaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Konto usunięte
|
Rzond uszczelnia wpływy z VAT
![]() http://pikio.pl/rzad-chce-podatku-dd...cele-prywatne/ |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Widziałam już nową wersję sloganu 'Dobra zmiana'. Wyglądało tak: 'Dobra, zmiana'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Choc mysle ze moze to miec sens w szpitalach i przychodniach, gdzie czesto lekarze przyjmujacy prywatnie korzystaja z publicznegp sprzetu Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2016-02-25 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A może by tak opodatkować 500 na dziecko? Proponuję podatek 100%. Samofinansujący się projekt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Konto usunięte
|
Tak, liczy sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
taki vat nie do uszczelnienia, ale już wycinka sporego kawałka puszczy jest do zrobienia niestety. a to primo duzo kasy z drewna, a secundo potem z odlesienia -> odrolnienia i ostatecznieuprzemysłowien ia lub przenzaczenia na cele budowlna gruntów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.