Program Rodzina 500 plus - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-14, 19:26   #661
201701300929
Konto usunięte

Dot.: Program Rodzina 500 plus

Cytat:
Napisane przez lokilook Pokaż wiadomość
Wypisz, wymaluj patola, na którą będziemy bulić.

Normalna rodzina potrzebuje taniego mieszkania, a nie 500zł.
dokladnie

Cytat:
I właśnie napisałem ze wzrostu pkb, i z opodatkowania zagranicznych przediębiorstw uszczelnienie vat, wprowadzenie mechanizmów aby bogaci nie wyprowadzali peiniedzy za granicę, płacili podatki w kraju, wszystko układa się w logiczną całość.
Goraco popieram, ale na bazie obserwacji jak wyglada polityka podatkowa naszego panstwa to poki co jestesmy od tego baaardzo daleko - i niestety najprawdopodobniej zawsze bedziemy, bo prawda jest taka,ze siwatem rzadzi kasa i takiemu milionerowi lepiej rzucic raz na jakis czas lapowke politykom, niz zostac obciazonym podatkiem

Jeszcze do tego jak taki milioner zagrodzi,ze przeniesie firme do jakiegos kraju obok to woogle temat podatkow cichnie...

Poza tym gospodarka to calosc, i z tymi podatkami tez trzeba uwazac-jak nagle rabniesz firmom 2 razy wyzszy podatej to wierz mi,ze nie beda w pokorze placic, tylko cos wykombinuja,zeby tego uniknac

Plus wciaz nie wiem czemu mam utrzymwyac dzici karyny a nie swoje bo trzeba miec na uwadze,ze taki np podatek bankowy to banki przerzuca na zwyklych ludzi i beda cierpiec glownie Ci co chca wziac sobie kredyt hipoteczny,

A ja wciaz uwazam,ze dziecko pracujacego rodzica , tez bedzie rpacowac, a 8 dzieci patologicznej laryny baedzie ciagnac zasilki, wiec ,zeby miec na zasilki dla tych karynek w przyszlosci to trzeba miec rowny przyrost wsrod 'normalnych' rodzin

Cytat:
Wątpie że będą płakać kariny że waloryzacji nie będzie.
no ja bym sie nie zlaozyla-wystarczy sobie watek o szlachetnej paczce poczytac, tam co roku chca wiecej i wiecej i tylko niezadowolenie. A Karyny co zrobi sobie 8 dzieci i nie pojdzie do rpacy to jak jej kasa zacznie realnie malec(inflacja) to co wiecej moze zrobic niz isc do panstwa i plakac o wiecej?

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zajrzalemTU Pokaż wiadomość
I dalej nie rozumiesz. normalna rodzina potrzebuje taniego mieszkania, darmowego przedszkola, obiadów dla dziecka w szkole, i tu niespodzianka, NIE STAC PAŃSTWA NA TO WSZYSTKO. 500 zł to maks na co stać, albo tanie mieszkanie, albo przedszkole albo co innego i normalnej rodzinie to nie wystarczy i nie zdcecydują się na dziecko. a cel jest jeden WIECEJ DZIECI.

Magia jakas,ze normalna rodzina potrzebuje obiadow w szkole i mieszkania a sebixy nie
- wiesz poza zrobieniem dzieci, to trzeba jeszcze jakos utrzymac je przy zyciu przez to 18 lat

Poza tym woobraz sobie,ze normalna rodzina nie potrzebuje,zeby Panstwo w calosci sfinansowalo im posiadanie dziecka, bo normalna rodzina potrafi sobie poradzic z tym, tylko ,zeby panstwo to ulatwilo wykonujac swoja role tak jak powinno, to moze sie wtedy okazac, ze taka rodzina sobie zrobi jednak 2 a nie 1 dziecko, albo 1 zamiast 0 i przez efekt skali bedzie to korzystaniejsze niz 500zl dla patologii
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 19:52   #662
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lokilook Pokaż wiadomość
Normalna rodzina potrzebuje taniego mieszkania, a nie 500zł.

ejmen

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 20:06   #663
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
1 opcja ze wzrostu gospodarczego,
2 z opodatkowania zagranicznych przedsiębiorst (jeśli wyjdzie) jeśli nie to zostaje ze wzrostu pkb.

I jeszcze do twojej wypowiedzi. Tylko inwestycja w karinów przyniesie konkretny wyż demograficzny, a bezplatne przedszkola? Ile osób się skusi na dziecko jakby było bezplatne przedszkole, widzisz róznice?

Ten program to nie zaisłek, to zachęta na dziecko, jak już same pisałyście nikogo w normalnej rodzinie 500 zł nie skusi na dziecko czy bezplatne przedszkole.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

500 zł nie musi być waloryzowane.
Jeśli za 20 lat pozostanie 500 zł na dziecko, a pensja minimalna będzie oscylować około 3 tysiące zł,ceny pójdą w górę, żywności mieszkań, to mało który syn czy córka sebixa zostanie w domu, a będzie wolała zarobić konkretne pieniądze.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Posłuchaj sobie mądrych ludzi, czy siła robocza będzie w Polsce potrzebna do rozwoju czy nie a się zdziwisz

Dziś pozamykane stocznie czy huty na rozkaz unii, nie oznacza że musi tak być wiecznie i nie można ich w przyszłości reaktywować. (swoje dotowali w kryzysie a Polsce komisja zabroniła)
Niemcy zamykają swoje elektrownie atomowe i wracają do węgla. Unia się sypie. A dla ciebie wszystko czarne i białe. Patrzysz krótkowzrocznie.
Kariny i sebixy dupcza się i mnożą na potęgę już teraz. Oni też nic nie poprawia bo już co rok to prorok po prostu od teraz dostaną za to kolejne zasiłki a ich dzieci zaczną się rozmnazac w gimnazjum żeby wykorzystać zasilkowa wiedzę rodziców. Tak jak teraz. Dalej bez zmian.

Tymczasem osobom pracującym za niskie wypłaty ale pracującym darmowe przedszkole czy żłobek robi różnicę. Co to za wybór iść do pracy i oddać całą wypłatę na przedszkole czy zostać w domu bo na jedno wyjdzie? G... a nie wybór. Do tego kombinowanie z wakacjami, drozszyni niż reszta i pierwszeństwo dla rzekomo samotnych matek bezrobotnych Karin które zapisza dziecko do dłużej czynnego przedszkola i odbiorą po pięciu godzinach i koniec koncow okazuje się ze pojedyncze egzemplarze zostają do konca a na jakieś ferie ze jest po dwóch chętnych do zestawienia dzieci więc przedszkole jest zamknięte i nara a nie każdy ma dziadków do opieki nad wnukami bo tacy dziadkowie też mogą pracować

Patrząc po miejscach w przedszkolach, zlobkach i początkowych oddziałach sp żadnego niżu nie widać. Brakuje wolnych miejsc.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Jesteś idiotką bo dalej nic nie zrozumiesz. Polska bez dzieci które w przyszłości zaczną pracować na dalszy rozwój Polski STANIE W MIEJSCU i nigdy tu nie będzie nawet podobnego dobrobytu czy poziomu rozwwoju jaki jest w Niemczech czy francji.

Właśnie te twoje mieszkania to przejedzenie pieniedzy, a inwestycja w dzieci to inwestycja w siłę roboczą która w przyszłości będą pracować na bogactwo Polski.
Jaką dajesz gwarancję ze zasilkowa rodzina nie wypuści w swiat równie zasilkowych Brajanow i Dzesik które 15 lat później same zaczną hodowle pod zasilki? Poczytaj opisy rodzin ze szp. Biednych od urodzenia trzeciego dziecka, teraz mających osiem swoich i piec wnuków. Najstarsze dziecko 20 lat. Rodzice oficjalnie nieskazeni praca w praktyce pracujący na czarno bo szkoda żeby zasiłki przepadly.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

A tanie mieszkania pod wynajem nie dla Sebixa który płacić za wynajem nie chce i najchętniej by dostał komunalne za darmo i dostaje :P I za nie też nie płaci bo na bruk go nie wyrzuca.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 21:40   #664
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
A tanie mieszkania pod wynajem nie dla Sebixa który płacić za wynajem nie chce i najchętniej by dostał komunalne za darmo i dostaje :P I za nie też nie płaci bo na bruk go nie wyrzuca.
Wychwalany przez media Biedroń wymyślił w Słupsku, żeby osobom zalegającym z opłatami za mieszkanie umorzyć długi. Szkoda, że nie wymyślił jak wynagrodzić ludzi którzy normalnie płacą. Nasuwa się jeden wniosek - warto być menealosem i nie płacić.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 21:56   #665
liselotta
lise-kotta

Nie widzę na aplikacji - czy ten troll z onetu juz ma banana czy jeszcze nie?
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 21:59   #666
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
Nie widzę na aplikacji - czy ten troll z onetu juz ma banana czy jeszcze nie?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 22:15   #667
motyla
Zakorzenienie

a niech urodzi się tyle dzieci, ile PiS przewidział. no i co z tego? starzejące się społeczeństwo to tylko jeden z WIELU problemów, nawet zaryzykuję tezę, że nie największy. ogromnym problemem są uprzywilejowane grupy zawodowe, które mogą przechodzić sobie na emerytury o wiele wcześniej, niż zwykły szary człowiek. taki górnik czy policjant wsadzi do ZUSu nieporównywalnie mniej i wyciągnie z niego nieporównywalnie więcej. bardzo fajnie.

ostateczna postać programu 500+ jest wyjątkowo idiotyczna, jak wszystko zresztą, czego tknie się PiS. choćby mieli najszczersze chęci, to czego się nie tkną, wychodzi kupa. program ma wspierać rodzenie dzieci, ok. to po co dawać pieniądze rodzicom powyżej dajmy na to 45 roku życia, kiedy to rodzenie dzieci wiąże się z ogromnym ryzykiem? albo sytuacja w której para z dzieckiem się rozstaje, dziecko zostaje z matką, ojciec znajduje sobie nową kobietę, która rodzi mu dziecko i jemu przysługuje 500zł bez względu na dochód, bo jak płaci alimenty, to łoży na dwójkę dzieci, więc na to drugie należą mu się pieniądze. bardzo sprawiedliwie. bardzo fajnie.

ludzie nie potrafią pojąć, że dług, jaki PiS zrobi, trzeba będzie spłacić. jeśli myślą, że np władza zaciśnie pasa, że poświęcą przywileje własne i innych grup, że zrobią jakąś zrzutę i zasypią dziurę w budżecie - to się mylą. te pieniądze nie wrócą w Vacie. dług będziemy musieli odpracować my wszyscy. również te biedne dzieci, które się urodzą.

ja mam w ogóle dodatkowy pomysł. PiS powinien zabronić ludziom wyjeżdżać z Polski, a już szczególnie tym, którzy urodzą się dzięki temu programowi. zamknąć granice, żadnego wyjeżdżania. mają siedzieć na doopskach w Polsce i odrabiać dług. nie może być tak, że władza da na nich pieniądze, a oni sobie wyjadą do jakiejś Anglii. co to, to nie.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-14, 23:57   #668
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

I właśnie napisałem ze wzrostu pkb, i z opodatkowania zagranicznych przediębiorstw uszczelnienie vat, wprowadzenie mechanizmów aby bogaci nie wyprowadzali peiniedzy za granicę, płacili podatki w kraju, wszystko układa się w logiczną całość.
Wiem, ze autor postu juz zbanowany.
Ale i tak jestem ciekawa jak wymyslic cos co naprawde uniemozliwi wyprowadzenie pieniedzy za granice.
Bo mozliwosci jest duzo i wcale nie tak latwo jest wszystko udowodnic.

A im wiecej rzad bedzie rozdawac tym mniej ludzie beda chetni do placenia podatkow.
Szybko sie skonczy 500 na dziecko, bo im bardziej beda przyciskac tym bardziej ludzie beda kombinowac. Niekonczaca sie historia.

Ciekawa jestem tegorocznej edycji szlachetnej paczki, w koncu w rodzinach z 6 dzieci dochod na czlonka rodziny wzrosnie, trzeba bedzie poszukac nowych kosztow, pokupowac nowe sprzety i narzekac, ze nie ma na rachunki za prad itd

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2016-02-14 o 23:58
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 05:15   #669
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Wiem, ze autor postu juz zbanowany.
Ale i tak jestem ciekawa jak wymyslic cos co naprawde uniemozliwi wyprowadzenie pieniedzy za granice.
Bo mozliwosci jest duzo i wcale nie tak latwo jest wszystko udowodnic.

A im wiecej rzad bedzie rozdawac tym mniej ludzie beda chetni do placenia podatkow.
Szybko sie skonczy 500 na dziecko, bo im bardziej beda przyciskac tym bardziej ludzie beda kombinowac. Niekonczaca sie historia.

Ciekawa jestem tegorocznej edycji szlachetnej paczki, w koncu w rodzinach z 6 dzieci dochod na czlonka rodziny wzrosnie, trzeba bedzie poszukac nowych kosztow, pokupowac nowe sprzety i narzekac, ze nie ma na rachunki za prad itd
Och, o to bądź dziwnie spokojna. 6 x 500 to 3000 zł i zaraz Ci udowodnią, że to jest nic na 8 osobową rodzinę, w której oboje rodzice nie pracują bo przecież wychowują dzieci. Rozumiesz, trzeba je zawieźć do szkoły, odebrać, obiad ugotować, te sprawy. Jak oni to mają pogodzić jeszcze z pracą?

Tak szczerze, nieraz jestem pełna niechętnego podziwu dla takich ludzi, którzy całe życie kombinują co by tu zrobić, by się nie narobić a mieć. I o dziwo, wychodzi im to bez zarzutu przez lata. W Anglii już zrobiono z takimi ludźmi porządek, urwano socjal (albo całkowicie albo w lwiej części) bo w końcu ktoś mądry zrozumiał, że rozdawnictwo prowadzi do zubożenia kraju i żadnych problemów ekonomiczno- socjalnych tak naprawdę nie rozwiązuje na dłuższą metę a jedynie zachęca ludzi do pasożytowania na zdrowym społeczeństwie.

Wątpię też, czy przeciętnych Kowalskich (takich, którzy pracują zamiast kombinować) te 500 zł zachęci do posiadania kolejnego dziecka. Jestem nawet pewna, że nie. Przeciętni Kowalscy będą woleli (i słusznie) zainwestować te 500 zł w dzieci, które już posiadają, w ich przyszłość (opłacą np. kursy językowe, spożytkują je na rozwijanie pasji dzieci itp). I to chyba jedyna korzyść z tego programu. Jednak w ogólnym rozrachunku, ten program bardziej zaszkodzi niż pomoże komukolwiek.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 07:48   #670
effcia82
Zakorzenienie

Przecież doświadczenia na szczurach czy innych myszach wykazały, że społeczeństwa w dobrobycie przestają się rozmnażać. Tak jest i już.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 10:56   #671
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość

Wątpię też, czy przeciętnych Kowalskich (takich, którzy pracują zamiast kombinować) te 500 zł zachęci do posiadania kolejnego dziecka. Jestem nawet pewna, że nie. Przeciętni Kowalscy będą woleli (i słusznie) zainwestować te 500 zł w dzieci, które już posiadają, w ich przyszłość (opłacą np. kursy językowe, spożytkują je na rozwijanie pasji dzieci itp). I to chyba jedyna korzyść z tego programu. Jednak w ogólnym rozrachunku, ten program bardziej zaszkodzi niż pomoże komukolwiek.
Mysle ze normalnego czlowieka nie zacheci cos tak ulotnego jak te 500zl ktore dzis sa, a za pare lat moze ich nie byc. Przeciętnych Kowalskich zacheci to ze rzad stworzy takie warunki ze oni sami beda mogli na swoje dzieci zarobic.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 11:16   #672
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Mysle ze normalnego czlowieka nie zacheci cos tak ulotnego jak te 500zl ktore dzis sa, a za pare lat moze ich nie byc. Przeciętnych Kowalskich zacheci to ze rzad stworzy takie warunki ze oni sami beda mogli na swoje dzieci zarobic.
Oj to, to.

Skoro każdy w miarę myślący człowiek to rozumie, to dlaczego rząd tego nie rozumie i uprawia rozdawnictwo drobnych kwot zamiast przeznaczyć je na konkretną politykę prorodzinną? Czyżby kupował elektorat na przyszłe wybory?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-02-15, 11:52   #673
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Oj to, to.

Skoro każdy w miarę myślący człowiek to rozumie, to dlaczego rząd tego nie rozumie i uprawia rozdawnictwo drobnych kwot zamiast przeznaczyć je na konkretną politykę prorodzinną? Czyżby kupował elektorat na przyszłe wybory?
Na to wychodzi. 500zl w kieszeni jest bardziej "widoczne" niz ulatwienia dla rodzicow, ktore sprawia ze bedzie im latwiej na dziecko zarobic.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 08:25   #674
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:

Ale społeczeństwu ogółem niestety daleko od modelowego "w miarę myślącego człowieka". Głosuję ja i Ty, ale także ci ludzie, którzy piszą komentarze na onecie. I tych drugich jest niestety więcej.

Śmieszą mnie czasem te memy i wypowiedzi internetowe jakie to (p)osły siedzą w polityce. Ci ludzie nie są głupi, oni są po prostu wyrachowani, dobrze wiedzą kim sterują...

Ja już na chłodno przyjmuje te wszystkie nowe pomysły i newsy. Coraz poważniej rozważam emigrację, bo tu za ciężko pracuję, a ktoś te moje pieniądze notorycznie wyrzuca w bagno.

Żal mi strasznie, że urodziłam się tu gdzie się urodziłam. Jasne, że mogło być gorzej, ale wiem, że wkładając tyle ile ja włożyłam w swoje wykształcenie, umiejętności itd. gdzieś tam miałabym już spokojne życie, a nie ciągłą szarpaninę i frustrację. Sama sobie nie mogę wybaczyć, że po maturze nie podjęłam ryzyka i nie wyjechałam na wariata, nie ułożyłam sobie życia gdzieś indziej, że nie studiowałam już za granicą. Widzę, jak wyszło to znajomym bardziej ogarniętym ode mnie już w młodym wieku.

Trudno, czas zacząć gdzieś prawie od zera, ale w normalnej rzeczywistości.

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2016-02-16 o 08:30
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:36   #675
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Sama sobie nie mogę wybaczyć, że po maturze nie podjęłam ryzyka i nie wyjechałam na wariata, nie ułożyłam sobie życia gdzieś indziej

Moi rodzice ciągle to powtarzają, że mogli wyjechać na fali, jak w latach 80-tych ludzie stąd uciekali.
Ja też żałuję, że nie mam możliwości wyjazdu, ale sytuacja rodzinna mi nie pozwala.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 11:58   #676
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Ale społeczeństwu ogółem niestety daleko od modelowego "w miarę myślącego człowieka". Głosuję ja i Ty, ale także ci ludzie, którzy piszą komentarze na onecie. I tych drugich jest niestety więcej.

Śmieszą mnie czasem te memy i wypowiedzi internetowe jakie to (p)osły siedzą w polityce. Ci ludzie nie są głupi, oni są po prostu wyrachowani, dobrze wiedzą kim sterują...

Ja już na chłodno przyjmuje te wszystkie nowe pomysły i newsy. Coraz poważniej rozważam emigrację, bo tu za ciężko pracuję, a ktoś te moje pieniądze notorycznie wyrzuca w bagno.

Żal mi strasznie, że urodziłam się tu gdzie się urodziłam. Jasne, że mogło być gorzej, ale wiem, że wkładając tyle ile ja włożyłam w swoje wykształcenie, umiejętności itd. gdzieś tam miałabym już spokojne życie, a nie ciągłą szarpaninę i frustrację. Sama sobie nie mogę wybaczyć, że po maturze nie podjęłam ryzyka i nie wyjechałam na wariata, nie ułożyłam sobie życia gdzieś indziej, że nie studiowałam już za granicą. Widzę, jak wyszło to znajomym bardziej ogarniętym ode mnie już w młodym wieku.

Trudno, czas zacząć gdzieś prawie od zera, ale w normalnej rzeczywistości.
Rozumiem Twój ból. Aktualnie pracuję i jestem w trakcie robienia specjalizacji a gdy dostaję pensję to nie wiem, czy mam za nią kupić pół litra czy raczej coś na obiad. Na nic innego i tak nie starczy Ale został mi jeszcze rok a potem też się stąd zwijam leczyć wszelkie zaburzenia Angoli. Przypuszczam, że na starcie kokosów nie będzie (jakoś z TŻ we dwoje damy radę) ale tam przynajmniej jest szansa, że za X lat będę zarabiać konkretne pieniądze zamiast tu robić to samo i dziadować do końca życia. Smutne ale prawdziwe.

No pasaran!
Stary 2016-02-16, 15:14   #677
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Rozumiem Twój ból. Aktualnie pracuję i jestem w trakcie robienia specjalizacji a gdy dostaję pensję to nie wiem, czy mam za nią kupić pół litra czy raczej coś na obiad. Na nic innego i tak nie starczy Ale został mi jeszcze rok a potem też się stąd zwijam leczyć wszelkie zaburzenia Angoli. Przypuszczam, że na starcie kokosów nie będzie (jakoś z TŻ we dwoje damy radę) ale tam przynajmniej jest szansa, że za X lat będę zarabiać konkretne pieniądze zamiast tu robić to samo i dziadować do końca życia. Smutne ale prawdziwe.
Wyjedź już teraz i tam skończ medycynę A nie, zapomniałam - tam studia są płatne. Jaki ten kraj paskudny, nic tylko skończyć DARMOWE medyczne studia i uciekać.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 18:45   #678
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5582121 6]Wyjedź już teraz i tam skończ medycynę A nie, zapomniałam - tam studia są płatne. Jaki ten kraj paskudny, nic tylko skończyć DARMOWE medyczne studia i uciekać.[/QUOTE]

Trochę nie trafiłaś. Raczej spudłowałas dwukrotnie

No pasaran!
Stary 2016-02-24, 20:53   #679
GrumpyCat
Wredny kotecek

WSZYSTKIE artykuły u mnie w sklepie poszły w górę o 1-2 a nawet 5 i więcej zł!!! I kto mówił, że wprowadzenie podatków na sklepy nie odbije się na klientach? Nieeeee. wcale nieeee

Edytowane przez GrumpyCat
Czas edycji: 2016-02-24 o 20:54
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-24, 21:10   #680
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
WSZYSTKIE artykuły u mnie w sklepie poszły w górę o 1-2 a nawet 5 i więcej zł!!! I kto mówił, że wprowadzenie podatków na sklepy nie odbije się na klientach? Nieeeee. wcale nieeee
Hihihi, a w ogóle ktoś w to uwierzył poza Imperialistą?

No pasaran!
Stary 2016-02-24, 22:10   #681
201604301943
Konto usunięte

A mi bank wprowadził opłatę 2,50zł za podjęcie pieniędzy z "obcego" bankomatu... Żeby znowu mieć tę (istotną dla mnie) opcję muszę płacić 12zł/miesiąc. I mamy "podatek bankowy"
Tak, tak, wiem. Mogę zmienić bank na PKO, które ponoć opłat nie podniesie. Ale jeszcze na głowę nie upadłam, żeby z własnej woli mieć z nimi coś wspólnego.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 22:14   #682
20160901857
Konto usunięte

W moim banku już w grudniu pozmieniali regulaminy wszystkiego i naliczają jakieś dziwne opłaty.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 06:06   #683
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Trzeba bylo miec mocno niepokolei w glowie by sadzic, ze tak sie nie stanie :banghead:
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-25, 08:49   #684
20160901857
Konto usunięte

Rzond uszczelnia wpływy z VAT

http://pikio.pl/rzad-chce-podatku-dd...cele-prywatne/
Stary 2016-02-25, 08:52   #685
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
hohoho, to największy podatek powinien sejm płacić.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 08:54   #686
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Cóż za światła idea !

Widziałam już nową wersję sloganu 'Dobra zmiana'.
Wyglądało tak:

'Dobra, zmiana'.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 09:08   #687
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
niby kto mialby to sprawdzac.
Choc mysle ze moze to miec sens w szpitalach i przychodniach, gdzie czesto lekarze przyjmujacy prywatnie korzystaja z publicznegp sprzetu

Edytowane przez 201607121236
Czas edycji: 2016-02-25 o 09:10
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 09:30   #688
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Czy liczy się pójście do domu w służbowych butach albo korzystanie w mieszkaniu z firmowego polarku?

A może by tak opodatkować 500 na dziecko? Proponuję podatek 100%. Samofinansujący się projekt.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 09:41   #689
20160901857
Konto usunięte

Tak, liczy sie w firmach powstaną specjalne komórki donosicielskie, które będą sprawdzały zużycie długopisu firmowego do napisania jakiejś prywaty.
Stary 2016-02-25, 09:48   #690
AniaWar91
Raczkowanie

taki vat nie do uszczelnienia, ale już wycinka sporego kawałka puszczy jest do zrobienia niestety. a to primo duzo kasy z drewna, a secundo potem z odlesienia -> odrolnienia i ostatecznieuprzemysłowien ia lub przenzaczenia na cele budowlna gruntów
AniaWar91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości