|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Jak zwracasz bo Ci się nie podoba => Ty płacisz. Jak to zwrot z tytułu reklamacji =>to po pozytywnym jej rozpatrzeniu powinni Ci też za przesyłkę oddać, ale trzeba się upomnieć.
|
|
|
|
#3242 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam takie jak w linku i takie podkłady duże 60x90 chyba w razie gdyby co, to nie bede sie wstydzić ze mam brudne prześcieradło czy cos ![]() Cytat:
Duża córa! Super! Ja juz nie wiem. Moja szyjka 3 cm i gin mowi ze mało a Wy macie podobnie i jest ok chyba o to rozpulchnienie mojej bardziej chodziło.. Kolejne dziecko Chciałabym zaraz po tym jak do siebie dojdę po tym. Max rok i bedziemy sie starać
|
||
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieomieszkam
![]() Kopycio na pewno chodzilo o rozpulchnienie, ale nie ma co sie martwic na zapas
|
#3244 |
|
Rozeznanie
|
Dopakowałam do torby moje koszule, ręczniki i ubranka dla Maluszka.
![]() Ja mam te podpaski Bella Mama x2 i te z Canpolu x1 też wzięłam na wszelki wypadek :P ostatnio dużo ze mnie leciało i mi Tż dowoził parę razy, to teraz wolę mieć więcej bo miejsce w torbie mam ![]() Kopycio też mam te podkłady z Seni 60x90 żeby prześcieradła nie brudzić. U mnie były nawet na szpitalnej liście bo oni ich nie zapewniają...
|
#3245 |
|
Mama Land
|
Lucy: W takim razie Tobie też najlepszości
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam Was Ale nie wiem czy pamiętam wszystko do czego miałam się odnieść :P
My właśnie wróciliśmy od kuzynki, odkupilismy od niej matę z Fisher i karuzele do łóżeczka z projektorem Ma 1,5 roczna córeczkę Alicję, ona już tyle mówi jest coduwna! Mówi że ciocia ma w brzuszku małego dzidziaka. Glaskała mi brzuszek i się przytulała! Kochana NetaC dobrze że jesteś pod opieką, ale z krótką szyjka po prostu musisz więcej odpoczywać. Daj znać ci u Ciebie dalej Duchaa kurcze też mnie wystraszył ten czop, ale trzymam kciuki byś jeszcze trochę wytrzymała. No i oby się obeszło bez jakiś infekcji Agata no Nowy tytuł boski ![]() Polinezyjka tak tak u mnie w brzuszku Zosia Nie chciałabym takiej niespodzianki by zamiast niej pojawił się syn :P
|
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
widze ze panika ogarnela i wszystkie zaczely sie pakowac
ja może jutro....
|
#3248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi jeszcze duuużo czasu zejdzie bym się spakowała. Bo nic nie mam dla siebie do szpitala hehe, nawet torby .Ale spoko loko nie spieszy mi się
|
|
|
#3249 |
|
Raczkowanie
|
A i ta torba różowa za 15 zl to strzał w 10
Pojemna zabrałam sporo rzeczy do szpitala teraz i luz miałam jeszcze. Super sprawa. |
|
|
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska ja tez jutro...musze jeszcze zaktualizowac to co dzis na SR babka mowila i spakuje sie, bedzie z glowy...ahhh...
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
a ja wlasnie zrobilam zamowienie tych roznych specyfikow: chlorek magnezu, olej arganowy, czystek, kwas askorbinowy, sol himalajska
i wydałam 130zł :I chcialam Wam jeszcze polecic stronke allekoszyk peel, dzieki niej mozna wyszukiwac wiele przedmiotow u roznych sprzedawcow i wyswietla sie zestawienie cenowo najkorzystniejsze ![]() A kolejna sprawa dla dziewczyn łykajacych magnez i zelazo - zachowac odstep miedzy tymi tapsami bo zwalczaja sie wzajemnie
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka to napiszesz co Mówiła?
|
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
O KURCZE DUCHA JUŻ CI CZOP ODPADŁ
![]() Ja mam jutro wizytę i mam mieć pobrany ten gbs no i generalnie się stresuje bo od 3 dni to moje samopoczucie kiepskie jest dużo leże. W poniedziałek miałam ból w krzyżu i uczucie jakbym miała miesiączkę dostać i brzuch mi twardniał na potęgę. We wtorek krzyż nie łupał ale dalej uczucie w dole brzucha i w bożenie jak na @. Dziś to samo ćmi mnie jak na@.Do ubikacji chodzę jak nawiedzona a tak mnie ciśnie pęcherz że mi się wydaje że mi pęknie od nadmiaru moczu przy tym jest ucisk w pachwinach. Wczoraj mala brykała jak szalona wypinała się a dziś leniuszek straszny pokręci się 3 razy i spokój. Dziś się przejęłam bratową bo odebrała wyniki badań i ma mega duże bialko w moczu i pomimo brania tabletek na ciśnienie to wyniki kosmiczne, puchnie na potęgę. Ta ma wizytę u gina dopiero za tydzień i nie zamierza iść wcześniej do niego z wynikami. A powiedział jej że jak wyjdą złe ma natychmiast przyjechać do niego i da jej skierowanie do szpitala. Ta młoda sixa sobie z tego nic nie robi czeka nie wiem na co .Ale to jest tak jak ciąża przychodzi od tak w pierwszym cyklu starań i nie docenia się tego.
|
#3254 |
|
Matka Smoka
|
Też się nie pakuję i nawet torby nie mam - muszę się rozejrzeć w zasobach rodziców, a jak nic nie znajdę to coś kupić. Albo spakuję się w reklamówki, a w dniu wyjazdu do szpitala wcisnę to w torbę ,,fitnessową" tż. Szlafrok muszę jeszcze wyprać, a koszule piorą się u mamy.
Spokojnie, czasu jest sporo, nie dajmy się zwariować
|
|
|
|
#3255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś wyparzyłam butelki,smoczki i laktator. Co do ciuszków na wyjście dla dziecka to przygotuje więcej rzeczy bo kompletnie nie wiem jak małą ubrać na wyjście .
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uszykuje troche ciuszkow w rozmiarze 50 i 56, a maz dowiezie jak bedziemy wychodzic, wczesniej nie ma sensu ich zabierac Tak mi sie jeszcze nasunelo, ze warto uszykowac sobie cos do przekaszenia, ja wezme na pewno ciastka belvite i jakies wody 0,5l z dziubkiem
|
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
Podpaski te duże bella mama już mam natomiast podkładów nie było w aptece.
Baba w aptece mnie zastrzeliła dosłownie słowami. Chciałam wykupić paski do glukometra miałam na recepcie 4 opakowania bo mierze 8 razy dziennie cukier. Ta z tekstem wyjechała że mi da jedno opakowanie tych pasków bo przecież mogę wiele razy jednym paskiem cukier mierzyć. Nie wiem co ćpała wcześniej ta aptekarka ale trzeźwa to z pewnością nie była.
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
Tabaska będzie Natalia
No myślę zaopatrzyć się w jakieś jedzenie, coś słodkiego, wodę. Wiem jak jest w szpitalu i niestety trzeba się dożywić ze swojego prowiantu. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Kurcze wyspałam się dziś przez dzień i będę królować do 2 na necie.
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(była juz mowa o tym na forum?)
|
|
#3261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój teść jak zwykle jak się dowiedział to mina skwaszona i komentarz musiał puścić że imię nie święte i ruskie a on by chciał imię po teściowej. To niech se babe znajdzie i postara sie na stare lata o córkę i sam sobie nada jego ulubione .
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Ehh nie rozumiem tego krytykowania imion, mieli juz swój czas by nazywać dzieci tak jak chca a teraz się wtrącają i chca swoje racje dzieciom przekazywać. Mojego Igora nikt na szczęście jeszcze nie skrytykował, tylko by spróbował to nie ręczę za swoj potok slow
|
#3263 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisze napisze, ale jutro, bo dzis nie dosc ze mam podly nastroj to jeszcze sie z mezem poklocilam. No ale..standard. Nie moze byc dobrze za dlugo bo po co...a dopiero co Ci pisalam ze masz sie ze swoim nie klocic I do tego mnie jeszcze w☠☠☠☠ia bo chrapie jak nie wiem co a lezy na brzuchu...zabije dziada normalnie....
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Kejka oszczędź go
pomyśl tylko ze my nie musimy znosić nastrojów ciężarnych bab przez 9 miesięcy .Jeju spac nie mogę a jutro chce jechac na badania, ciekawe czy uda mi sie wstac jakos
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt.
Ducha o matko, już czop Neta dobre przeczucie miałaś. Trzymam kciuku, zebtś jak najdłużej wytrzymała. Pralka My tą starą mieliśmy ładowaną od góry i nigdy nie udało nam się doczyścić tych pojemników. Nie wiem co za osioł je wymyślił. Teraz kupiliśmy Samsunga ale nie bubla, bo stwierdzilismy, ze ta funkcja jest dla nas zbyteczna. Zioła Bałabym się brac różne ziola w ciąży. Miętę odstawiłam jak powiedziałtście, że zaburza laktację. Masaż Już chyba pisałam, że u mnie mężu to robi, sama bym nie dała rady. Od kilku dni napiernicza mnie "podwozie", najgorzej przy wstawaniu i przekręcaniu się, lepiej jest jak ból rozchodzę. Torba Kurcze, juz dzisiaj był kurier ale nie bylo mnie w domu, dzwonił ale nie słyszałam, jak próbowałam oddzwonić to nie odbierał. I teraz nie wiem czy jutro przyjedzie jeszcze raz czy jak
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wychuchane dziecię właśnie mi się kitrasi w brzuchu, zupełnie jak tatuś który mnie dopiero co obudził ![]() TORBA Ja nie pakuję, bo nie mam jeszcze właściwie nawet czego Jakoś mi nie spieszno do kupowania moich i aptecznych rzeczy... Niby lista już gotowa, wystarczy przeklepać do koszyka, ale...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3267 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba że tam nie pokazuje leków i suplementów czy kosmetyków. Cytat:
Zawsze jak pytaja i opuchllizelne to to chodzi im i nogi ręce. A ja mam twarz. Ututa i gruba. Nos się poszerzył. Wyglądam brzydko. Bardzo chciałabym już moc zacząć ćwiczyć coś by to zeszło. Pobrali mi krew znowu z dłoni. I to musiałam długo zaciskac bo nie widziała jakoś dobrze tej żyły. Czyżby mi się całkiem pocjowaly od tego częstego klocia. ? Idę spać dalej. Nawet dobrze mi sie śpi jak mam swoją podusie. |
||
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
No hej
jeszcze sobie leniuchuje w łozeczku , zarazwstaje ogarniam sie i musze jechac po te prace kontrolne i umowic sie na egzaminy ...Podpaski poporodowe mam z belli ale uzywalam ich jakies 3 dni pozniej juz takie normalne dluzsze na noc z naturelli czy jakos tak . Podklady te na lozko sa w szpitalu wiec nie biore :p
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Boże jaki miałam sen!
Śniło mi się ze corka strasznie szalała w brzuchu no i w pewnym momencie tak się odepchnela nogami od żeber że sie urodzila! Ja ja szybko w ręcznik i do szpitala.... Masakra! Straszne to było. Pewnie przez to że wczoraj mi dosłownie brzuch roznosiła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

.
.