|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Dotka kciuki za wizyte
Ewula nie miej do siebie pretensji. W złości i zmęczeniu różne głupoty się plecie... Casaa teoria ze smokiem całkiem możliwa bo u nas chyba jest podobnie ![]() Kasia 7h snu? Toc to szok ![]() Kinga Wszystkigo Najlepszego dla synka ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Nasza noc też nie najgorsza. Jedna pobudka o 4 na karmienie i pampka i dalej spać i do 8 prawie ![]() Dziewczyny po CC. Wasze rany/blizny są normalnie gładkie i miękkie? Ja wczoraj po kąpieli wyczulam że z jednej strony tak ze 4 cm mam ja mega twardą i tak się zastanawiam co to może być i co z tym robić czy samo się rozejdzie...
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Kinga gratki za 2 miesiące Szymka
![]() Kasia piątka, moja tez dzisiaj pospala 7 godzin, jestem w szoku i znowu sie martwie ze za dlugo bo ma dopiero 5 tygodni. O losie czemu to macierzyństwo takie ciężkie. Dzisiaj w lidlu ubranka dla dzieci, tylko nie wiem czy jak dotre to cos jeszcze będzie. My dzisiaj jedziemy na usg bioderek na 17 |
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, super, ze się udało i fajnie, że synek po takim czasie jedzenia z butelki je ładnie , piersi !
U mnie znowu wieczór wsciekulca cyckowego. Byliśmy na warsztatach z pierwszej pomocy dla niemowląt. I po powrocie już każde karmienie z wściekiem - płacz, wierzganie nogami, puszczanie i szukanie cycka.... to samo jak kladlismy się spać. Ja już skapitulowalam i daliśmy jej trochę mm w butelce - nie chciała i nic nie zjadła :-( A ja z tego wszystkiego się poryczałam...
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-02-25 o 09:32 |
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga łoś super
najlepszego dla Szymka
|
|
|
|
#4686 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pocieszajace jest to ze nie tylko u nas ten problem bo bym sie bała ze cos jest nie tak.... TZ od wczoraj na antybiotyku bo zapalenie ucha mu sie zrobiło i juz sobie wkrecałam ze ona tez ma bo ponoc przy ssaniu uszko bardziej boli i dzieci nie chca wtedy jesc ![]() Cytat:
no i jedna rzecz zauważyłam że chyba mi sie biodra rozeszły bo wchodze tylko w 1 spodnie sprzed ciaży - te co były luźne ![]() czy to wróci do normy? bo to nie tłuszcz tylko ewidentnie biodra sie poszerzyły??? Cytat:
Cytat:
a czasem jest tak ze sie sama odłączy, przytuli do piersi (to takie słodkie Cytat:
![]() choc pupe moglby dokladniej wytrzec ![]() wkroczył do akcji 5 minut i spi ![]() Hariet oby sie wam udało, dobrze ze cie cos podkusiło na spróbowanieu nas po ciezkim wieczorze była spokojna noc, TZ wrócił o 22 a ja od 2.30 lezałam z młodą w łózku bo byłam tak zmeczona ze na nogach sie nie trzymałam - ona rozrabiała a ja przysypiałam i teraz mam poł twarzy podrapane taka zabawa w podaj smoka a jak TZ wrócił i połozył w lezaczku to moment zasneła co za zołza dla matki to samo było po kapaniu i cycu - ja usypiam a ta sobie gada, jak TZ
|
|||||
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinga najlepszego dla Szymka Dospalismy do 9 więc jestem wyspana teraz znowu cycamy i liczę że później uda mi się zjeść śniadanie i umyć się TŻ dziś jest więc powinno być ok
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przebierania kup, to mój tż ostatnio też sobie wkręcił, że ma odruch wymiotny. Doszło do tego, że jak się zajmuje Młodym i narobi, to mnie woła, żebym go przebrała. Wczoraj już się tak zagotowałam, bo coś robiłam i byłam zajęta i nie mogłam iść przebrać Małego, a słysze, że się drze. Oczywiście dzielny tatuś próbował bujać, a wystarczyło zajrzeć do pieluchy. Mówie, żeby tam zerknął, a on że mu podchodzi do gardła wszystko. Nooo kurde to nie jest tylko moje dziecko. Co ja jestem tylko od nakarm, uspokój, przebierz, połóż spać. W nocy wstał i przebrał Młodego
Dało się
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4690 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mozecie mi powiedziec jak sie cytuje kilka osob korzystajac z telefonu? Bo wchodze, przeczytam wszystko i zapominam co kto napisal i w koncu nic nie pisze.:/ |
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Klikasz kazdy post a pozniej u gory masz taka kartke, klikasz na nia i wszystkie cytowane posty sie zaznaczaja
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
No niezła postawa panów - matka od brudnej roboty a tatuś się tylko pobawi
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie smoczki daly u Was rade? Wyprobowalysny juz 6 roznych i nic...a dzisiaj noc wlasciwie nieprzespana (dla mnie,bo córka spała przy cycku). Powoli zaczynam miec dosyc. Cytat:
W sobote urodziny meza,pewnie jego rodzina cos zorganizuje a ja bede musiala udawac ze wszystko jest ok :-/ a i ktoras z was pisała o tym zemoge odrzucac uczucia do córki przez sytuacje z mezem...tak pewnie jest,bo jak na nía patrze to az zła sie robie ze do niego jest podobna :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja muszę iść do lekarki rodzinnej swojej bo mam jakieś dziwne bóle obok mostka (4 h wyrwane z życia, juz 3 razy tak miałam i chcę to jakoś nie wiem... leczyć?), miałam iść dzisiaj po południu i młodego zostawić z tż, ale on będzie późno bo delegacja i dupa. A u rodzinnej to wiadomo że sami chorzy dorośli Faceci chyba myślą że nam te kupy pachną ![]() Malwi u nas kupy są 2-3 razy dziennie, głównie jak go nie ma no to jest usprawiedliwiony. Co nie zmienia faktu że jak przebieram kupę to przyniesie wodę i ucieka ![]() Dzięki za kciuki za kp Dziś rano już tak spokojnie nie było - cyc nie, rączki tak No i co chwile puszcza pierś - kiedyś to jak złapał to jadł i z godzinę i padał, a teraz possie, puści, possie, puści i tak w kółko. Wasze dzieci tez tak mają? Za to szybciej ma dosyć
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Rozeznanie
|
Kupy Waszych dzieci smierdza? Bo u nas praktycznie nic nie czuć, moze taki lekko slodkawy zapach, a moj mąż twierdzi ze nic nie czuje i zmienia bez problemu, szkoda ze zazwyczaj robi jak go nie ma :p
Harriet właśnie zapomniałam odpisać mam te muszle laktacyjne, troche w nich lepiej bo rana sie nie przykleja do wkladki, ale one sa lepsze niz laktator. Wczoraj w godzine nakapalo mi do nich 60 ml ![]() Gratulacje za powrot do kp. A przede wszystkim dla Huberta ze ogarnia ssanie po przerwie. Mnie wszyscy straszyli ze juz po kilku dniach dziecko zapomina. |
|
|
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ! Tak Was czytam i doszłam do wniosku, że na prawdę bardzo dobrze sobie radzicie z Maluszkami
wiadomo, że problemy się pojawiają, idealnie nie jest, ale jesteście superowe ![]() Zdradźcie mi sekret - jaką kawę pijecie ?
|
#4698 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja jestem miekka Cytat:
Cytat:
Slyszalam,ze johnson to syf :/ Cytat:
Cytat:
Ej no nie dawajcie sie tak! Moj to sam zawsze proponuje "moze ja Mu zmienie pampersa, siedz sobie" przeciez to kupa jego dziecka nic w tym obrzydliwego, to tylko wymowka!
|
|||||
|
|
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny pomozcie bo nie wiem o co tu chodzi. Codziennie po jezdeniu o 5 moj dziec przez sen sie dosłownie dusi ![]() Śpi, oddycha tak szybko i co kilka minut tak jakby nie moze złapac oddechu, jakby miał zatkany nos tam daleko w zatokach czy cos. Juz nawet go brałam na spiocha na przewijak gluty wyciagnac ale tam nic nie ma. Dlaczego to zawsze nad ranem jest. To takie połączone charczeniem z zatkanym nosem. Probuje wziac oddech az wypluwa smoczek zeby wziac ustami i płacze tak piszczy a mi serce do gardła podchodzi. W dzien troche ulewa w nocy wcale, moze to mleko gdzies sie w zatokach zbiera. Teraz spi juz 2 godz i normalnie oddycha a glutów zadnych nie wyciągnelam od tamtej pory bo ich nie ma
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynka-ja pije zbozowke :-D a jak normalna to jakaś tutejsza,taka do ekspresu cisnieniowego. Tutaj rozpuszczalnej sie nie traktuje jak kawy :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4701 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
Moj po 3 tygodniach nie zapomnial,wiec sranie w banie ![]() Cytat:
Ja pije Inke z wapniem *
|
||
|
|
|
#4702 |
|
Wtajemniczenie
|
Wasze dzieci nie protestują jak pryskacie im woda morska do noska? Moja właśnie zrobiła unik i wszystko wylądowało na oczku. A jak się zdziwiła
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Pola dorosła do płakania łzami. Chyba wolałam mokre oczka
|
|
|
|
#4705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo złe to to nie jest ale taka kategoria "podobne do pizzy" nie ma sie co nastawiać ze to to samo ale na dziecie żeby przetrwać to da radę ![]() Cytat:
super ze wracasz do kp ![]() Cytat:
Cytat:
ale przy kp można zwykłą , w ciąży nie piłam w ogóle bo miałam wrażenie ze to małą w brzuchu pobudzało fajna jest też w rossmanie kawa rozpuszczalna dla kobiet w ciąży - jest jęczmienna i ma jakieś tam witaminy i takie tam
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty jak sie czujesz?
||
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah wszystkie pija inke
ja sie do niej w szpitalu przekonałam bo dawali tam tylko zbożówkę do śniadania
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też nie, a wszyscy mi mówili że już na pewno nie będzie chciała.
Kruszynka ja piję normalna z ekspresu. Ewentualnie rozpuszczalna, ale to jak na szybko chce. Jak się czujesz? Magdusia moja chce zawsze uciec też mi się zdażyło w oko trafić.
|
|
|
|
#4709 |
|
Wtajemniczenie
|
Hariett ale super że znowu cycacie
![]() Jerzyczka nie strasz ja nie chce bliznowca ![]() Czarna ale masz już dużą dziewczynke
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Moj robi ze 2 w dzien czasem 3 a w nocy bardzo rzadko sie zdarza.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

godzina i 15 minut minęło 
oby sie wam udało, dobrze ze cie cos podkusiło na spróbowanie
to samo było po kapaniu i cycu - ja usypiam a ta sobie gada, jak TZ

Dało się 

oczywiscie jak na zlosc na wieczor przebieram pieluche a tam kupa ze sluzem, wiec nie wiem czy sie martwic...

*

21.06.2014r.