|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Całą noc mnie skurcze męczyły.. dopiero po nospie udało mi się zasnąć na chwilę. Obudziłam się na siusiu i od nowa się zaczęło. Dobrze, że przynajmniej Maluszek się rusza co chwilę.
Tż stwierdził, że popracuje dzisiaj z domu żebym trochę odpocząć mogła. Kochany jest. Tak więc dzisiaj leniuchuję
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cholera skasowałam, co napisałam.... Wrrrr Do szpitala biorę to co na foto image.jpg |
|
|
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku dziewczyny biedne jesteście z tymi skurczami. Niektóre z Was to nieźle meczy. Ja w ogóle nie wiedziałam co to skurcz całą ciążę nic a jak przyszly pierwsze to juz były to te porodowe i od pierwszego skurczu za 7 godzin corka byla ze mną. Teraz pewnie będzie podobnie bo tez na razie nic nie czuje
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Tabaska a to numer
ja lykam wszystko razem jak leci tzn lykalam bo ostatni tydzień znów się rozleniwilam :PAle juz się zabieram za dbanie o to znów. Kurczę rano jak sie obudziłam to w dwóch miejscach brzucha miałam takie wielkie wybulwienia. I leciutko sie obawiam ze ta moja mala Slicznotka sie obrocila jakos nie tak:P No ale cóż, wybór jak się urodzi pozostawiam jej
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj Błażej juz od 20 tyg jest ulozony tak samo glowka w dol po prawej stronie bardziej
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to Dzień Dobry Ale cudowny poranek miałam z mężem całuski i przytulasy rano poleżeliśmy prawie godzinę jak nigdy... Jakoś lenia mam dziś ale wrzuciłam pralkę bo już kipiało z kosza na pranie może później jakaś jedna pralka dziecięcych hmmm hmmm no zobaczę. SEN dziś tylko 1 pobódka w nocy o pierwszej i później już sie obudziłam rzed 7 cudownie wiecej nocy takich poprosze
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Poli mój jest ciągle glowka w dol ale okrexa sie raz na prawa stronę raz na lewa a poznaje to po czkawce, z jednaj strony czka a z drugiej dostaje serie kopów. Zaspalam dzis na badania ehh..
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamiętam która ale któraś ma świrka na punkcie butów sportowych to powinna zażyczyć sobie coś takiego.
https://www.facebook.com/10192771330...0533866440248/
|
|
#3280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie same podkłady jak Ty, plus duże podpaski. W razie czego TŻ dowiezie ![]() Cytat:
A ja swojej nawet nie wyprałam jeszcze ![]() Cytat:
No ma zatrucie ciążowe, to na pewno. Jeszcze jak młoda, 1 ciąża. To jej sprawa, ale ja bym nie generalizowała. Moja ciaża też z 1 cyklu, ale tyle już przeszłam, że chucham i dmucham na mojego synka. Lucy masz urodziny? wszystkiego najlepszego, i szczęśliwego rozwiązania! ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Padłam wczoraj przed 22, a o północy nie zadzwonił mi budzik. Tabletkę na ciśnienie wzięłam dopiero rano ![]()
|
|||
|
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie braku skurczy na KTG nawet do 10% mi nie doskakuje. No chyba, że mały bardziej się rusza
|
|
|
|
|
#3283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki za wszystkie krótkie, pulchne szyjki, oby trzymały jak długo potrzeba. Ja sie jeszcze nie pakuję, bo do rterminu od dziś dokładnie 2 miesiące, no chyba, że gin mi jutro na wizycie powie, że mam sie szykować wcześniej.
|
|
#3284 |
|
Raczkowanie
|
Ja po śniadaniu i liczę te ruchy chyba było już 10 ale policze jeszcze co nam się spieszy.
Zjadłabym coś jeszcze. A chodzić mi nie wolno za bardzo więc nie pójdę sobie nic kupić. Mam koleżankę ns sali. Ona ma zagrożenie porodem ze lekarz powiedział że może rodzić w każdej chwili a ona się dobrze czuje żadnych skorczy nie czuje. I jeżdżą z nią z sali do sali. Bp ordynator powiedział że ma być N przedporodowej to ja tam spowrotem zadali a po chwili znów ja przywieźli. :P |
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Witqm się z łóżka.
Wcziraj miałam zabiegany dzień, nawet na chwilę nie miałam czasu się położyć więc dzisiaj nadrabiam. Mała szaleje w brzuchu, kręci dupką na prawo i lewo Torba jedzie do mnie |
|
|
|
#3286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ktg pewnie w dniu porodu będę miała dopiero robione
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam jeszcze ktg... I nie zapowiada sie, abym miała...gin w gabinecie nie ma- na następnej wizycie mam 36 (37 zaczety) tydzien... Wszystkie juz miałyście? Wogl oglądam ddtvn, pokazują noy paryski szyk. A te łaski młode wyglądają jak babcie masakra
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-02-25 o 10:04 |
|
|
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze a ja dalej mam tylko jedna koszule, musze w końcu się wziąśc w garść i coś zamówić
|
|
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 35 i tez jeszcze nie mialam, mój gin tez chyba nie ma do tego sprzętu w gabinecie.
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() czekam na mamę i bedziemy ograniać pierwszą partię ciuszków co gorsza chyba katar zaczynam mieć...młoda pewnie z przedszkola zniosłaCytat:
w życiu bym się tak nie ubrałaja miałam ktg już 2 razy ale gin ma w gabinecie, w pierwszej ciąży też tak miałam kilka razy Cytat:
koszule mam z 1 ciaży, ale musze je przymierzyć bo wtedy byłam 5 kilo chudsza a brzucha to miałam połowę |
||
|
|
|
#3292 |
|
Rozeznanie
|
Ja ktg nie miałam, pewnie dopiero na porodówce mnie czeka. Poprzednio też tak było.
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam tylko jedna z pierwszej ciąży bo jedna strasznie zniszczona a druga za mała bo tez byłam szczuplejsza i dużo mniejszy brzuszek miałam wiec tylko jedna pasuje
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KTG też jeszcze nie miałam, teraz wizytę u gina mam 09.03 to już będzie 9 m-c i nie wiem kiedy zaprosi mnie na ktg do szpitala (w gabinecie nie ma więc wysyła pacjentki na oddział i tam robią badanie). Muszę też zapytać o gbs czy robi. |
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
W poprzednich ciążach miałam ktg... Za 1 razem w gabinecie, a za drugim wysłał mnie do rodzinnej. A teraz nic
|
|
|
|
#3296 |
|
Rozeznanie
|
Hej ;-)
Ale u mnie piekne sloneczko :-D Ktg Nie mialam, wczoraj gin powiedziala ze na nastepnej wizycie (bedzie 37 tydz) umowimy sie na ktg ale nie wiem czy ma w gabinecie czy do szpitala bede musiala jechac. Skurcze Jak leze to jest ok, bardzo rzadko brzuch mi sie napina. Jak tylko wstane i cos robie to zaraz brzuch twardy i tak ciagnie do dolu. Musze poprasować jeszcze ale po 10 sztukach wymieklam i leze :-P Nie wspomne o pudełach z ubraniami ktore czekaja na rozpakowanie jeszcze :-P
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
Ja ktg teraz w szpitalu. W gabinecie mi nie robił.
|
|
|
|
#3298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Dzis jestem 35 tydz 0 dni wizyte mam w poniedziałek. Ta stylistka zawsze takie outfity babcine szykuje
|
|
#3299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja róbi od 36 tg. Wysyła pacjentki do szpitala na samo ktg, raz w tygodniu. U mnie tez pieknie, az żal lezec Maluszek tak mi sie kreci fajnie ale faktycznie jest nisko, dupka w okolicach pępka, ani razu go w okolicach żeber nie czułam.Tż wczoraj zaproponował, ze powinnam na rękach chodzic to mi spadnie Mlody i jeszcze pytał czy maści na odleżyny nie potrzebuje...🤔 No kochany...
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i est w miare ok tylko jak chodze, a chodzic mi i nie wolno za duzo :/ wiec na lezaco tylko tak jak zupelnie leze- na boku to jest ok. Bo pollezaco tez gniote. masakra |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

.

masakra
Maluszek tak mi sie kreci fajnie
i jeszcze pytał czy maści na odleżyny nie potrzebuje...🤔 No kochany...
) i est w miare ok tylko jak chodze, a chodzic mi i nie wolno za duzo :/ wiec na lezaco tylko tak jak zupelnie leze- na boku to jest ok. Bo pollezaco tez gniote.