![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłe Tableciary plotkary :-)
cześć Gusiu
Fajnie, ze już na miejscu jesteście ![]() Teraz jeszcze dużo roboty z rozpakowywaniem i układaniem ale w razie czego rodzinka pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety ![]() ja nie lubie tej zmiany czasu bo jak wstaje o 6 to ciemno a jak wracam z pracy to też ciemna i wtedy nastrój nieciekawy jest ![]() Ale szybko zleci i wiosna bedzie a na wiosne Ślub Emi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
oj Kachulka i Nikitka cos sie tam troszke poprzestawialo z waszymi @....
hmmm.......... u mnie doktorek nie wie, czy to krwawienie 17 dni po zabiegu to byla miesiaczka czy nie, a teraz biore Duphaston 2 tabl. rano i 2 tabl. wieczorem przez 5 dni, koncze jutro i gdzies po 3 dniach powinnam dostac @ i pojde do szpitala do pana profesora i orzeknie, czy robimy histeroskopie czy nie, ale jak narazie obydwaj lekarze sa na TAK ![]() boje sie tego, ciekawe czy boli i ciekawe jak tam w srodku sie sprawy maja, czy bedzie trzeba cos korygowac/ wycinac?? ![]() jutro kolejne wyniki badan, juz nie moge sie doczekac i znowu jestem przygnebiona, bo wczoraj ostro poklocilam sie z moim M, nie odbieram od wczoraj telefonow od niego, niech spada ![]()
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz z tym to różnie jest ![]() U nas dogadalismy sie tak że my "młodzi" płacimy za wszystko, a rodzice daja większą koperte ![]() znowu moja zwagierka miała tak że miała weselicho na 120 osob i jej rodzice płacili za prawie wszystko a młodego rodzice za wódke napoje samochód przystrojenie i za coś tam jeszcze. A znowu chrzestna mojego synka miała w restauracji i młodych rodzice płacili ale karzdy za gości ze swojej rodziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tradycyjnie rodzice pana młodego :wódka, samochody, garnitur pana młodego i chyba kwiaty rodzice panny caaała reszta Ja nie rozumiem tego zwyczaju i płacenia przez rodziców ![]() W końcu to młodzi podejmują decyzję o ślubie i to oni powinni sfinansować ślub i wesele w całości, w końcu zakładają rodzinę chcą być dorośli... nie rozumiem płacenia przez rodziców, dlatego my wciąż przed slubem bo zbieramy kasę żeby w 100% sfinansować wszystko sami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie lubię jak ciemno jest ![]() ciągle spać mi się chce wtedy... Ale pocieszam się i ja ten okres nazywam czasem świeczek, ze można pozapalać świeczuszki i tak romantycznie jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do M to coż czasem tak bywa nie przejmuje sie ![]() Mój napisał wczoraj że ma problemy z siecia i ze służbowej napisał że jest oki że teskni i że w poniedizałek wyjeżdzają z Londynu to na wtorek będzie juz w domciu ![]() Cytat:
Kasiu ja też lubie świeczki ![]() Czasem na taki okres zimowy mówie że zapadam w sen zimowy i budze sie na pierwsze roztopy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki ma m pytanie. Czy zetknęłyście się z kimś kto zafasolkował w trakcie brania tabletek anty?
![]() Chodzi mi głownie o objawy ciąży, zanika wtedy międzytabletkowe krwawienie? Tak jakoś mnie naszło no bo wiadomo o przypadkach takich się słyszy (bo nic nie jest w 100% pewne) ale jakie są objawy? |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
Nikitko synus jest po prostu odlotowy, jak spis slodko
![]() ![]() Witam nowa kolezanke na wateczku ![]() Marcelinko u nas to jednak rodzice beda placic wiekszosc za wesele, ja sama chcialabym kupic sobie suknie ![]() ![]() Asiu ciesze sie, ze powoli sprawy zaczynaja sie rozwiazywac ![]() ![]() Agatko odezwij sie czy w dwupaku jeszcze czy moze juz ciociami zostalysmy ![]() kurcze dziewczynki tyle napisalyscie, ze nie wiem juz na co odpisywac, bo juz pozapominalam co czytalam ![]() ![]() pozdrawiam Was moje Kochane i zycze milego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz tylko 2 dni zostalo hihi ![]() ![]() ![]() hmmm............. chyba ze wredna @ akurat Cie nawiedzi ![]()
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj wywoływałyśmy z Kachula was ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Asiu kiedy wracasz do domku do TZ ?
I jakbyś miała iść do szpitala to na jak długo? MAsz wykupione ubezpieczenie zdrowotne w Polsce czy za wszystko płacisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe juz dawno nie praktykowalam wiec chyba zapomnialam ![]() hihihi a jest takie powiedzonko, ze dobry kon to i po blocie pojdzie ![]() okropne... ![]()
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
chyba sobie z Nikitka w myslach czytacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie próbowałam bo to by było dla mnie baaardzo krępujące
![]() choć jak @ mnie nawiedza to zawsze mam wtedy najwiekszą ochotę na przytulanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu ja za kazdym razem robie tak, ze jak przyjezdzam do Polski to sie rejestruje w biurze pracy, przewaznie za rozne badania place tak jak i teraz bo tak wole ale do lekarza ide sobie panstwowo i tak tez teraz zrobilam tylko nie wiem czy ta histroskopia jest na kase chorych czy sie cos placi? juz mi za duzo kasy nie zostalo, bo pooplacalam troche a i zeba musze jeszcze zrobic to juz sama nie wiem a wracam za 3 tygodnie.......... ale prawde mowiac to nie bardzo mi sie chce..
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 | ||
Zakorzenienie
|
Oj chyba tak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Rozeznanie
|
Nikitko moi rodzice są naprawdę dobrzy i myślę, że nie będzie problemu z dogadaniem sie. Chociaż wiadomo różnie to może być.
zgadnij_MS jeżeli chodzi o ślub to u nas było tak, że rodzice płacili za wszystko. Tochę to było pogmatwane bo moich rodziców było stać na wyprawienie wesela ale u mojego męża to juz troszkę inaczej i jego rodzice niestety musieli wziąć kredycik. My tak nie chcieliśmy i sami chcieliśmy to finansować ale oni się uparli. Więc wyszło tak, że aby ich troszkę odciążyć to mój mąż sam sie ubrał, sami kupiliśmy obrączki i jeszcze jakieś mniejsze wydatki tez sami finansowlaiśmy. A jeżeli chodzi o podział kto za co płaci to było tak, że każdy płacił za swoich gości a za koścół, salę, orkiestrę, kamerzystę, fotografa, dekoracje itp. było na pół. mezatka07 trzymam kciuki za Ciebie. Mam nadzieję, że badanka wyjdą dobre i już niedługo będziesz nosiła pod serduszkiem swoje maleństwo.
#833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
ja juz po sniadanku synek też
![]() Gizelcia pewnie wstanie nie długo i może da znac co u niej słychac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziękuje za odp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gusiu to mamy podobną sytuacje, jednych rodziców stać a drugich nie bardzo hmmmmm Idę jeszcze poleżeć, bo lekko mi tata ciśnienie podniósł grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rr jak ja uwielbiam jak ktos krzyczy grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr aaa oni się dziwią, że ja z chęcią bym się wyprowadziła, bo już tu wytrzymać nie można czasami grrrrrrrrrrrrrrrr... Buziaczki dziewczynki ![]()
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To poleż sobie i odpocznij i niech cisnienie ci opadnie bo to nic przyjemnego jak tak skacze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu nasza znajoma rodzinna pracuje w urzedzie pracy i zawsze jako obywatelka Polski masz prawo sie zarejestrowac musisz tylko miec dokumenty- jak 1 raz sie rejestrujesz to swiadectwa pracy, swiadectwo ukonczenia szkol, nip, dowod itp i wcale nie musisz byc na spotkaniach, bo przed wyjazdem za granice idziesz do pokoju do nich i sie wyrejestrowujesz i podajesz powod wyjazd za granice ja tak robie zawsze jezeli sie nie wyrejestrujesz i nie przyjdziesz na spotkanie to pozniej nie masz prawa przez 3 miesiace do ponownej rejestracji jak minie ten czas to mozesz sie znowu rejestrowac, ale jak zrobisz wszytsko ok to mozesz co ile chcesz sie rejestrowac i wyrejestrowac kiedy chcesz nikt sie nie ma prawa do niczego przyczepic a jak bedziesz mezatka i bedziecie mieszkac poza granica to beda pytac sie odnosnie ubezpieczenia- np co z mezem to powiesz, ze maz przebywa poza granicami kraju i to wszystko ![]() gdybys miala jakies pytanka to sluze pomoca ![]()
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
misia witaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
dzięki Asiu.Ja już kiedyś byłam zarejstrowana w UP. to było ponad 2 lata temu, byłam na 2 spotkaniach a potem bez słowa wyjechałam. Nie wspominam miło wizyt w UP
![]() W sumie ja nie codzę do lekarzy, czasem do ginka, raz na rok do dentysty( do siostry jeśli pracuje lub i tak prywatnie) i do okulisty też zawsze prywatnie. Ale dobry pomysł z tym rejstrowaniem może w przyszłym roku tak zrobię, zarejstruję się i polatam po lekarzach zrobię wszystkie badania ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.