|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
ja dalej totalny luz. o praniu tez jeszcze nie mysle.za to spadlo u nas sporo sniegu - malz rano odgarnal, a po 3h bylo znowu zawalone, wiec odgarnelam i ja
|
|
#3302 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
To i tak zle i tak niedobrze mi znowu pachwiny wysiadają, bo glowe wpycha. No ale z Twojego opisu to juz chyba wole to niż na żebrach![]() Cloche daj troche śniegu! Uwielbiam
|
|
|
|
|
#3303 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ja bym się chyba nie zdenerwowała tylko wybuchła śmiechem. A imię wybrałaś całkiem zwyczajne, więc teść naprawdę mega problematyczny. Cytat:
Ale właśnie zostałam uświadomiona ostatnio, że czas wybrać ostatecznie szpital - bo raczej powinno się ktg robić tam, gdzie się rodzi, bo cała dokumentacja z badań już tam jest. Mnie stopy raczej max. ciut powyżej wysokości pępka sięgają. Ale już kilka razy w nocy miałam tak, że kładłam się na lewym boku i nie mogłam leżeć, bo dupka się w żebra wbijała - także w nocy on się jakoś w górę przemieszcza chyba. |
||
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze mnie właśnie młoda wypycha nogi po prawej stronie żeber...
Piękne i bolesne :P |
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz nie daje rady dzisiaj, mam nawracajaca infekcje, najpierw brałam clotrimazolum w globulkach, po 4 dniach od skończenia nawrócilo wiec wzielam iladian Direct plus, a dzisiaj myslalam ze oszaleje, zostal mi juz tylko lactovaginal ale nie chce na razie go brać bo nie wiem czy gin w Pt nie będzie chcial robic wymazu na gbs. Podmylam sie naparem z kory dębu i rumiankiem ale ulga tylko na chwile, pomóżcie
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, dzięki! Te z belli też mam, ale w takim razie zostawię je w domu a najwyżej małż mi dowiezie na spokojnie. A do domu kupię sobie Naturella.
Mnie wczoraj teściowa zaskoczyła że hohooooooooo! Kupiła body i półśpiochy sama z się normalnie w szoku jestem. Ale dobrze, będzie pasowało akurat na wyjście ze szpitala Za to stwierdziłam, że muszę kupić jednak jakiś grubszy kombinezonik, bo kotek będzie za cieniutki na początek kwietnia. https://www.google.pl/search?q=pajac...ltukFQIeXRM%3AZa cieniutki nie? ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- KTG U mnie jest raz w tygodniu przymusowo, a jak chcę dwa to mogę zrobić w przychodni u położnej. Jak na razie to w poniedziałek idę na wymaz i ktg, a w następnym tygodniu normalna wizyta bez ktg, więc pójdę w czwartek do położnej.
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
Ktg mi nie robił gin ani nie zlecił. Ale ja dopiero w 32 tygodniu. Nie wiem od kiedy powinno się to robić.
Miałam jak leżałam w szpitalu ostatnio.
|
#3308 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz liczę ze pójdzie szybciej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas przepięknie. Byłam z tz w szkole małej otem krótki spacerek i teraz odpoczywam. Mała wraca z koleżanką po przedszkolu, będzie hałas
|
|||||
|
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja potrzebuje jeszcze koszulkę do porodu :P Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
No ale niestety po i przed cesarką nie można za bardzo jeść
|
|||
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi nigdy pod żebra nie zawędrowała okolice pępka tylko.A wczoraj rączkami nei wiem co robiła ale majstrowała przy Bożenie tak, że nei wiedziałam co tam się wyrabia takie szarpnięcia jakby, wiecie co mam na myśli? szybki krótki ruch gdzieś tam na samym dole hehhee---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Dziewczyny co leżały w szpitalu mam pytanko apropo wyprawki i numeru: 15. Małe lusterko + kosmetyki do makijażu i demakijażu (płatki kosmetyczne i patyczki do uszu) czy faktycznie miałyście czas/chęci by się malować? Nie mówię o dniu porodu - ale tak potem? Zastanawiam się czy ten punkt brać w ogóle pod uwagę ![]() może wezmę tylko korektor pod oczy co by zatuszować moje szanowne cienie i tyle to mi powinno wystarczyć PS: wiem, że to też mocno zależy od osoby czy maluje się na co dzień czy nie ale tak z ciekawości jak to u was było pytam
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Poli jak leżałam z krwawieniem to nie miałam kosmetyków, i nie myślałam o malowaniu, ale ostatnio tak trochę się malowałam. Moim zdaniem wystarczy korektor pod oczy, tusz, no i ja poprawiam brwi
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-02-25 o 12:08 |
|
|
|
#3312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Polinezyjka ja nie mam zamiaru brać żadnych kosmetyków do makijażu. Malowanie to ostatnia rzecz na którą miałam wtedy ochotę. W ogóle byłam tak wpatrzona w corke ze specjalnie mi nie przeszkadzalo ze nie mam makijażu chociaż na codzień jak wychodzę z domu to się maluje |
||
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Ja kosmetyków do makijażu nie zabieram żadnych. Myślę że wtedy będą dla nas ważniejsze sprawy ☺
|
|
|
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
i nas już spokojnie dzisiaj były delikatne skurcze ale takie normalne. Adaś jeszcze posiedzi w brzuszku. Duży chlopaczysko się szykuje. Mi ktg codziennie rano robią i tętno sprawdzają 7razy na dzień. Mały w nocy spał a teraz rozrabia. W nocy nawet coś spie i w dzień z godzinkę. Dzisiaj zdjeli mi holtera i jeżeli będzie ok w sobotę może do domu masz puszczą. Idę dzisiaj oglądać porodowke bo jest okazja. Trzymajcie się
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie biorę kosmetyków, jak siedzę w domu to też się nie maluję.
Śnieg wczoraj u mnie padał ale po chwili się rozpuścił. Dziewczyny ratunku !!! Zrobiła mi się afta, czym mogę smarować? |
|
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
Agnessssa super ze wszystko ok i ze sie uspokoilo a Adaś jest dużym chłopcem
Malowanie- ja mam mocne cienie pod oczami i najchętniej wzięłabym chociaz podkład i tusz ale tak jak piszecie raczej to jest bez sensu, bo beda ważniejsze rzeczy dzidziuś lepiej żeby nie wachal takich kosmetyków a maz na godzien mnie tez ogląda bez mejkapu, reszta mi wisi
|
#3317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3318 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Do szpitala spakuje jakis krem B&B i moze tusz do rzęs na wyjście.
|
|
#3319 |
|
Rozeznanie
|
A ja wzięłam fluid, krem i tusz. Jak mnie ktos odwiedzi to nie chce straszyc
a jak nie bede miała siły to nie bede używać. Mało miejsca zajmuje.Madzia ja używam aphtinu i mi bardzo pomaga, ale nie wiem czy mozna w ciazy.. biedna Ty, wiem jakie to uciążliwe.
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
KTG jeszcze nie miałam, ale za tydzień mam wizytę i może zleci, kto wie
![]() Poza tym, na ostatniej wizycie moja dr powiedziała, że jeżeli młody nie urodzi się do 38 tygodnia, to ona kieruje na jakieś monitorowanie. Wtedy robią usg, badają coś tam w łożysku czy pępowinie i robią KTG. W sumie, to nie pamiętam dokładnie.
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Lucy i Malos wiek zmieniony
a Tobie sunshine dopisalam imie coreczki. Co do kuzynki to rzeczywiscie nieodpowiedzialna ale to chyba nie kwestia tego ze zaszla w pierwszym cyklu... Ja tez zaszlam od razu i jakos tak sie nie zachowuje ![]() Kciuki dla dziewczyn w szpitalach, obyscie szybko wyszly Zostalam dzis w domu bo mnie cos gardlo bolalo... Na szczescie po herbacie z cytryna i miodem przechodzi Milego dnia dziewczynki
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
Ja kosmetyki jakieś mam ale nie chce mi się malować.
Chociaż w sali lustro więc nie byłoby problemu. Ale po porodzie to szczerze wątpię bym w ogóle o tym myślała . Dobrze ze będę pamiętać by się umyć. Ale to i tylko jak mąż albo mama będzie. Cały dzień leżę i śpię. Okno uchylone i powietrze mam. Coś tylko mnie suszy ciągle. Nie wiem czemu. Mój mi jeździ po brzuchu i nóżki wpycha pod lewe zebro. Ale nie kopie mnie jakoś mocno . Jak już to puknie delikatnie ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Miód. Co o tym wiecie. ? Babcia mi mówi że miód dla dziecka jest trujący. Ze w ciąży nie mogę ani do herbaty ani na kanapkę. Mówi że jak jedną dziewczyną poila małe dziecko woda z miodem to ok nie chorowalo a potem od któregoś roku życia dializy nerek. Ja wiem ze jest ciężko strawny. Ale skąd babcia ma takie informacje.? Na temat cytrusów tez mówi by nie jeść bo dziecko będzie miało alergię. Nie wiem nie chce jej urazić ale też nie chce być madrzejsza. Sama się nie znam. Lekarz rodzinny nic nie wiedział na ten temat. A i temat spermy. Gin mi powiedział że na tym etapie sperma wszędzie może podzialac na skurcze i na wywołanie porodu. Nie tylko przy zwykłym seksie. I też zabronił glaskania i dotykania piersi. |
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MiniMonix;56327403]Ok, dzięki! Te z belli też mam, ale w takim razie zostawię je w domu a najwyżej małż mi dowiezie na spokojnie. A do domu kupię sobie Naturella.
Mnie wczoraj teściowa zaskoczyła że hohooooooooo! Kupiła body i półśpiochy sama z się normalnie w szoku jestem. Ale dobrze, będzie pasowało akurat na wyjście ze szpitala Za to stwierdziłam, że muszę kupić jednak jakiś grubszy kombinezonik, bo kotek będzie za cieniutki na początek kwietnia. ' Kochana mam dokładnie tego samego kotka ![]() ja uważam że będzie ok pod spód body i śpiochy na to ten kotek i przykryje kocykiem ...
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3328 |
|
Matka Smoka
|
Miód
Wszędzie piszą, że właśnie miód to pierwszy ratunek w przeziębieniu w ciąży. Ja właściwie codziennie spożywam - na czczo w wodzie z cytryną. Makijaż w szpitalu Jestem zwolenniczką bardzo naturalnego makijażu, żeby właśnie nie było kontrastu jak się nie wymaluję Na co dzień tylko kremy tonujące, róż, tusz, cienie (nie zawsze). W szpitalu na pewno nie będę się malować - kiedyś jak leżałam to malowałam rzęsy i to było gorsze niż niemalowanie - wiecznie gdzieś miałam rozmazane, poduszka usyfiona. Więc tym bardziej jakikolwiek podkład odpada. Poza tym nie chcę żeby dziecko miało od razu kontakt z milionem kosmetyków, nic mi się nie stanie jak na jakiś czas odpuszczę. Jak mi się uda, to w kwietniu oprócz henny brwi zrobię też na rzęsy - zawsze to ciut ciemniej.Ręcznik kąpielowy Kupiłyście te mniejsze tzn. 75-80, czy te większe od razu - 100cm? Na jak długo te małe wystarczają, wiecie może? Czy któraś może ma takie i może się podzielić opinią o jakości? Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-02-25 o 13:07 |
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miód jem na potęgę, cytrusy na kilogramy. Zwłaszcza, że mam miód naturalny, ba, osobiście znam wytwórcę Jak będę karmić małą to też nie planuję się ograniczać, chyba, że zauważę, że jej to przeszkadza. Przecież małemu dziecku i tak nie podam miodu, jak będzie trzeba dopajać to woda wystarczy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Tez biorę BB, roz, kredkę i tusz. To taki moj podstawowy zestaw. Jaki BB masz? Musze kupic jakis nowy...tyle, ze ja nie mam żadnych problemów z cera/używam tylko zeby kolor był. Podkładu w sumie nie używam juz prawie rok...tylko kremy BB/kremy koloryzujące (z inglota mam ulubione) miałam idealia vichy ale nie był jakis turbo super a dość drogi :/ z tańszych mam teraz garnier ale krótko sie trzyma. Masz sprawdzony?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

ja może jutro.... 
ja dalej totalny luz. o praniu tez jeszcze nie mysle.

mi znowu pachwiny wysiadają, bo glowe wpycha. No ale z Twojego opisu to juz chyba wole to niż na żebrach
Ja bym się chyba nie zdenerwowała tylko wybuchła śmiechem. 
normalnie w szoku jestem. Ale dobrze, będzie pasowało akurat na wyjście ze szpitala 

masakra
Maluszek tak mi sie kreci fajnie
i jeszcze pytał czy maści na odleżyny nie potrzebuje...🤔 No kochany...
ale tak z ciekawości jak to u was było pytam 

biedna Ty, wiem jakie to uciążliwe.