Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-25, 14:53   #3361
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Gosiaczek- ostatnio wypróbowuje po kolei BB z Alverde i innych marek "bio" dostepnych u nas w DM. Szczególnie pod katem tego, żeby nie ciemniały na buzi za bardzo. Ostatnio miałam zwykłego Garniera, ale średnio jestem z niego zadowolona (doczytałam, ze ty też).
Używam aktualnie tego różowego kremu CC z Alverde, też ten masz? Nie mogę przeżyć, że wycofali aromiowy BB z Q10, ten był najlepszy i pachniał cudnie Jakby tego było mało równocześnie wycofali zwykły tonujący, więc innej alternatywy teraz z alverde nie ma
Niestety rossmann ze swoją alterrą jest kompletnie beznadziejny jesli chodzi o takie kremy.
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Sprawdzę ta markę, choć u nas to pewnie cieżko bedzie...dziewczyny moze wy tez macie jakies fajne kremy BB? Bede musiała zamówić online, nie ma szans żebym jechała gdzies kupować stacjonarnie
Na allegro upolujesz. Ale takie naturalne kremy nie mają wiele wspólnego z prawdziwymi BB/CC - są bardziej jak kremy tonujące. Za to cudowne w składzie.
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ręcznik Ja sama jestem alergikiem, więc wolę uważać, chociaż o dziwo mnie uczulają nasze swojskie jabłka, gruszki i śliwki, a cytrusy mogę jeść na potęgę.
Wow, a to dziwne. Może Cię jakieś polskie chemikalia do odprysków uczulają? Próbowałaś może płukać owoce w sodzie, potem kwasku - żeby pozbyć się pestycydów?
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Moze warto wziac kosmetyki i podmalowac sie chociaz na wyjście do domu
W moim przypadku trudno to nazwać wyjściem. Trzy kroki do samochodu pod szpitalem, potem tyle samo pod klatką. Wielce prawdopodobne, że nikt mnie nie zobaczy. Zresztą zdarza mi się wyjść do osiedlowego sklepu bez jakiejkolwiek tapety, Wam nie?
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
mam jedno zdjęcie to wrzucam
Bardzo ładne I w końcu jakiś konkretny brzuch u Ciebie
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Paczuszkę kaszy jaglanej zmieliłam w thermo. Dodałam 1,5 szklanki wody i pol szklanki mleka koko ( my kupujemy hurtowo w kartonie po 15 kartonów 1l Real thai bo dużo używamy i cenowo lepiej sie opłaca No i to jest bez świństw w składzie )
Przykładowo mleko koko w puszce bio z rossmanna puszka 400 ml 8,99 a moj karton 1 litr 12 zł. Wiem ze można dostać taniej ale z dodatkami E i innych ustrojstw
Gotowałam jakies 13 minut 100 stopni dodałam łyżkę ksylitolu. Zmieliłam jeszcze raz na gładka masę dodałam mrożone maliny i jeszcze 2 minutki 100 stopni. Na koniec można dodać trochę masła ( ja nie moge) i soku z malin jak lubisz słodsze i do miseczek wyszły mi 2 porcje
A gdzie kupujesz to mleko, bo nigdy nie spotkałam się z taką pojemnością? Ja kupuję zazwyczaj lidlowe mleko na zapas - bo właśnie ze wszystkich sklepowych (oprócz rossmanowego) ma najmniej syfów i to widać, bo po otwarciu osobno woda, osobno gęsty krem.
W 13 min. kasza jaglana - ależ Wam zazdroszczę czasem tego termo
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:09   #3362
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiaczek dopiero się ogarnęłam po wczorajszym wieczorze i nocy, zaraz wrzucę post z pakowania w SR.

Poli Zabieram bo to mój must have, żeby się dobrze czuć. Jak mam gorsze dni i się nie umaluje w domu to dzień jest już totalnie do dupy, więc wierze w to, że jak będę zajechana w szpitalu to chociaż to lekko poprawi mi nastrój. Jak leżałam 2 razy w szpitalu w ciąży to codziennie miałam makijaż. Jak będzie po porodzie to nie wiem, ale znam siebie i raczej marne szanse, żebym się nie umalowała. Nie straszę innych brakiem makijażu, ale lepiej się czuje ze sobą jak mam. To dla mnie tak samo jakby nie uczesać włosów

Agnesssa super wieści. Kciuki mocne za wypis w sobotę

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Poza tym nie chcę żeby dziecko miało od razu kontakt z milionem kosmetyków, nic mi się nie stanie jak na jakiś czas odpuszczę. Jak mi się uda, to w kwietniu oprócz henny brwi zrobię też na rzęsy - zawsze to ciut ciemniej.

Ręcznik kąpielowy
Kupiłyście te mniejsze tzn. 75-80, czy te większe od razu - 100cm? Na jak długo te małe wystarczają, wiecie może?
Czy któraś może ma takie i może się podzielić opinią o jakości?
Co do ręcznika to mam 2 te duże 100 i jeden mały kupiłam na początek- kupiłam w PEPCO i jestem zadowolona.
A co do makijażu, to bez urazy...ale kurde czasem mam wrażenie, że chyba masz trochę "fisia" na punkcie bakterii, chemii, itp. Masz oczywiście do tego prawo..ale kurde, przecież makijaż który dajesz na twarz to nie na cyckach czy na ciele (poza tym znając Twoją miłość do naturalnych kosmetyków to raczej chemii sobie na twarz nie nakładasz), gdzie dziecko ssie, dotyka gołą skórą czy coś takiego, więc nie uważam żeby rezygnowanie na początku było dobre. Wiadomo, Twój wybór i Twoje dziecko. Ale wg mnie nie powinno się wyjaławiać wszystkiego dookoła bo się dziecko w domu pojawiło

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-02-25 o 15:11
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:11   #3363
Martinixxx
Zadomowienie

NetaC powiedz jej,że alergia jest głównie uwarunkowana genetycznie a najbardziej szkodzą chemikalia zawarte w żywności. Cytrusy nie rosną u nas i dlatego są mocno szprycowane chemią,dlatego jeść owszem,trzeba,ale myć (szorowac) przed jedzeniem. Do tego im więcej różnych składników zjemy w ciąży,tym większe prawdopodobieństwo,że dziecko będzie to dobrze tolerowalo. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć,że trzeba jeść w ciazy orzechy arachidowe,aby zapobiec najgorszej ze wszystkich allergi.Ja unikalam, nie wiem czemu i Martyna ma wysoka alergie.

Dla stanu cery najlepsze są dobrze dobrane kosmetyki, głównie pielegnacja. Jak nie trzeba,to po co walić kilo tapety

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:14   #3364
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Majowki też czytają marcowki przypadkiem kliknelam nie na to forum
Ja czytałam:
wrześniówki, październikówki, listopadówki, grudniówki, styczniówki, lutówki (najmniej). Marcówek mi się nie chce za dużo piszą.

najfajniejszy klimacik był u grudniówek i styczniówek

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży miałam 0,27, tylko że miałam opuchliznę i akurat wyjątkowo ciśnienie 135/85 i mnie skierował na oddział z podejrzeniem gestozy. Wcześniej też leżałam bo mi jakieś białko wyszło (w karcie ciąży nic nie ma że w ogóle było), bez opuchlizny itp i też mnie wysłął do szpitala Za każdym razem robili mi posiew i nic w nim nie wyszło.
Dzwoniłam do gina i mówił żebym podeszła do przychodni jak będzie przyjmował (po 15), to sprawdzimy, bo samo białko nic nie mówi, trzeba jeszcze coś tam sprawdzić z tych wyników. Trzymajcie kciuki żeby było ok, bo nie wyobrażam sobie iść teraz do szpitala
o to trzymam kciuki
Cytat:
W moim przypadku trudno to nazwać wyjściem. Trzy kroki do samochodu pod szpitalem, potem tyle samo pod klatką. Wielce prawdopodobne, że nikt mnie nie zobaczy. Zresztą zdarza mi się wyjść do osiedlowego sklepu bez jakiejkolwiek tapety, Wam nie?

Własnie byłam w sklepie bladziuchna jak nie wiem hehhee ale nie chciało mi się ani myć głowy, więc włosy tłuściuteńkie jesu nawet mi się nie chciało szamponu suchego psikac no i malować to tym bardziej.
Więc wyjście ze szpitala będzie bankowo bez makijażu. No ale mnie tak uświadomiłaś - że skoro ja całe wakacje idąc do pracy nie malowałam się niczym, nawet rzęs, to nie wiem co mi strzeliło do głowy by myśleć, że może się pomaluję w szpitalu

(PS: hihi to znaczy wiem co bo do sesji sprawiłam sobie prezent i kupiłam sobie mój pierwszy w życiu fluid, cienie do konturowania i paletę do powiek i teraz tylko myślę - gdzie tu się wymalować - a największy szok przeżyłam jak musiałam się zmyć z tego mojego makijażu chyba z 6-7 wacików poszło ! jak nie więcej! Normalnie zużywałam jedn, max 3 jeśli oczy malowałam. ale i tak się jaram jak dziecko bo jak nałożyłam ten fluid to kurka wodna jak nie ja taka lasencja na twarzy hahahhah )
(PS2: pierwszy w życiu fluid kupiony przeze mnie dla mnie bo jak mieszkałam z rodzicami to czasem używałam mamowego hehe, albo mama dostała od koleżanki i mi dała - to czasem używałam, ale ten to taki no... mój pierwszy i chyba za mocny kolor. Ale tam, opalę na wakacjach buzię troszkę i będzie idealnie )

Brzuszek - a dziękuje tak tak już widać bo mi miejsca ustępują hoho.

USTĘPOWANIE MIEJSCA
Kurde! Mam problem! Poważnie! Wczoraj w busie mi dziewczyna ustąpiła miejsca (cały zapchany ludźmi) i jak usiadłam to oczywiście łzy ciurkiem. Co ze mną nie tak ja się pytam! Śpiewać nie mogę bo płaczę, ustąpi mi ktoś miejsca to płaczę. Jak się wepcham to nie płaczę. Przynajmniej tyle. Teraz muszę po prostu bezczelnie podchodzić i zanim mi ktoś ustąpi miejsca sama o to poprosić to nie będę płakać.

OGŁOSZENIE KOŁO BLOKU
myślałam, że padnę ze śmiechu. Zacytuję:
"Zaginęła jaszczurka!
Agama brodata - IMIE (nie pamiętam jak się nazywała)."
A pod spodem 3 zdjęcia jaszczurki Kolorowe zdjęcia.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:17   #3365
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Używam aktualnie tego różowego kremu CC z Alverde, też ten masz? Nie mogę przeżyć, że wycofali aromiowy BB z Q10, ten był najlepszy i pachniał cudnie Jakby tego było mało równocześnie wycofali zwykły tonujący, więc innej alternatywy teraz z alverde nie ma

Niestety rossmann ze swoją alterrą jest kompletnie beznadziejny jesli chodzi o takie kremy.

Na allegro upolujesz. Ale takie naturalne kremy nie mają wiele wspólnego z prawdziwymi BB/CC - są bardziej jak kremy tonujące. Za to cudowne w składzie.

Wow, a to dziwne. Może Cię jakieś polskie chemikalia do odprysków uczulają? Próbowałaś może płukać owoce w sodzie, potem kwasku - żeby pozbyć się pestycydów?

A gdzie kupujesz to mleko, bo nigdy nie spotkałam się z taką pojemnością? Ja kupuję zazwyczaj lidlowe mleko na zapas - bo właśnie ze wszystkich sklepowych (oprócz rossmanowego) ma najmniej syfów i to widać, bo po otwarciu osobno woda, osobno gęsty krem.

Kupuje na Allegro a stacjonarnie widziałam je tylko w selgrosie. Czarny karton Real thai

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:31   #3366
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co leżały w szpitalu mam pytanko apropo wyprawki i numeru:
15. Małe lusterko + kosmetyki do makijażu i demakijażu (płatki kosmetyczne i patyczki do uszu)
czy faktycznie miałyście czas/chęci by się malować?
Nie mówię o dniu porodu - ale tak potem? Zastanawiam się czy ten punkt brać w ogóle pod uwagę
może wezmę tylko korektor pod oczy co by zatuszować moje szanowne cienie i tyle to mi powinno wystarczyć

PS: wiem, że to też mocno zależy od osoby czy maluje się na co dzień czy nie ale tak z ciekawości jak to u was było pytam
ja nic nie brałam i dobrze bo leżałam tylko 2 doby więc nawet nie miałabym kiedy użyć. po porodzie podobnie jak Cloche nie miałam siły nawet sama dojść do łazienki...
teraz też nie biorę, jak stwierdzę że chcę to męzu spakuje tusz do kieszeni

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Śnieg wczoraj u mnie padał ale po chwili się rozpuścił.

Dziewczyny ratunku !!! Zrobiła mi się afta, czym mogę smarować?
u nas w poniedziałek była wiosna, we wtorek jesień, wczoraj zima a dziś to nie wiadomo co jest za pora roku chłodno ale sucho

możesz dezaftanem

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja tam uwazam, ze nie ma co pakowac dziecka zbyt grubo, bo w foteliku i tak jest otulone z 3 stron, a pasow na grubsze rzeczy nie powinno sie zakladac, bo nie przylegaja dobrze. no a z czwartej strony okryc lepiej kocykiem i jak w aucie cieplo, to odkryc. ile jest metrow ze szpitala do parkingu? no bez przesady... gorzej jak naubierasz, potem sie mlode zgrzeje w samochodzie i wyjdziecie z auta tak... ja tam nie mam zadnego takiego kombinezonu, mloda bedzie okryta kocem odpowiednim do panujacych temperatur (bo jakie beda to nie mam pojecia)
zgadzam sie z każdym słowem
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:31   #3367
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Poli cudne zdjęcie!!:lov e:

Lista do spakowania torby wg SR:

Dokumenty:
karta ciąży+pierwsze USG,
grupa krwi oryginał z dwoma podpisami,
wynik HBS oryginał+wpis w karcie ciąży,
wynik GBS oryginał+wpis w karcie ciąży, dowód osobisty,
jeśli CC ze wskazań zdrowotnych to zaświadczenie od lekarza z wpisem "wskazane rozw. ciąży CC" a nie, że np. zalecane,
ostatnia morfologia wpisana w kartę ciąży.

Reszta:
2 ręczniki,
2 koszule do karmienia+1 do porodu(może być stary Tshirt)- jeśli CC to nie trzeba
4 pary majtek położniczych
paczka podpasek bella noc lub podkładów poporodowych (podobno gorsze)
3 sztuki podkładów na łóżko
kosmetyki dla siebie
szlafrok
kapcie + klapki do kąpieli
wkładki laktacyjne
stanik
maszynka do golenia
krem na brodawki
szklanka, sztućce
woda + coś do jedzenia

Dla dziecka:
pieluchy jedynki - paczka około 20 szt.
chusteczki nawilżane
rożek
ręcznik (chyba że nie planujemy, żeby nam dziecko wykąpano)
2 czapeczki
2 pary niedrapek
2 pary skarpetek
2 tetry
4 body rozm. 56
4 śpiochy rozm. 56
smoczek (potrzebny przy szczepieniu, pobieraniu krwi itp)

na wyjście
swoje ciuchy
kombinezon dla dziecka
jakieś ciuszki na wyjście
ciepła czapka
kocyk do przykrycia
fotelik/nosidełko

Wg mnie wersja z 1wszej strony jest lepsza ta jest taka uboga

Mikołaj <3
Stary 2016-02-25, 15:40   #3368
MaLoS
Rozeznanie

Poli śliczne zdjęcie wrzuć na klub jakieś jak będziesz miała

ja dziś mam kiepski dzień, jestem zmulona strasznie, maleństwo daje mi ostro w kość rozpychaniem się, TŻ wyjechał na trzy dni i w ogóle jakoś tak mi łyso

Kosmetyki zabieram "malowitka" na pewno, może użyję, może nie.... ale wolę mieć, bo jestem wariatka na tym punkcie oczywiście bez przesady, nie będę pełnego konturowania w szpitalu robić czy smoky eye

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:45   #3369
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
ja dziś mam kiepski dzień, jestem zmulona strasznie, maleństwo daje mi ostro w kość rozpychaniem się, TŻ wyjechał na trzy dni i w ogóle jakoś tak mi łyso
U mnie dziś też kiepski nastrój.
Pogoda beznadziejna, na przemian śnieg i deszcz...
Ustaliliśmy z tż że na ten semestr przenoszę się na zaoczne. Szkoda mi czekać rok, a jakoś sobie poradzę i skończę te studia teraz. Zwłaszcza że tam mają zajęć dużo mniej i tylko sobota, niedziela. Czasami nawet tylko jeden dzień.
WGL to rodzice zaczęli robić mi wyrzuty, że przecież mogłam spróbować chodzić normalnie tak jak do tej pory....
Jest mi bardzo przykro że nic nie rozumieją...

To się wygadalam. Dziś zrobiłam obiad i byłam tylko w spożywczym po ser i pieczywo, a brzuszek już któryś raz z kolei się spina... Muszę poleżeć bo wtedy wszystko ok.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:58   #3370
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a ile czasu ty gotujesz??????? ja 15 minut... a jak bym zmielila, jak to w przepisie kropci, to na pewno szybciej jeszcze... jakies inne kasze jaglane mamy?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 16:00   #3371
madziara889
Zakorzenienie

Danika dziękuję Zaraz sobie posmaruję.

Spotkałam znajomą w sklepie, oczywiście zadała milion pytań o ciążę w tym jak mam zamiar rodzić, sn czy cc i czy dam się naciąć Reakcje ludzi w kolejce takie jak moje
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 16:05   #3372
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Poli cudne zdjęcie!!:lov e:

Lista do spakowania torby wg SR:

Dokumenty:
karta ciąży+pierwsze USG,
grupa krwi oryginał z dwoma podpisami,
wynik HBS oryginał+wpis w karcie ciąży,
wynik GBS oryginał+wpis w karcie ciąży, dowód osobisty,
jeśli CC ze wskazań zdrowotnych to zaświadczenie od lekarza z wpisem "wskazane rozw. ciąży CC" a nie, że np. zalecane,
ostatnia morfologia wpisana w kartę ciąży.

Reszta:
2 ręczniki,
2 koszule do karmienia+1 do porodu(może być stary Tshirt)- jeśli CC to nie trzeba
4 pary majtek położniczych
paczka podpasek bella noc lub podkładów poporodowych (podobno gorsze)
3 sztuki podkładów na łóżko
kosmetyki dla siebie
szlafrok
kapcie + klapki do kąpieli
wkładki laktacyjne
stanik
maszynka do golenia
krem na brodawki
szklanka, sztućce
woda + coś do jedzenia

Dla dziecka:
pieluchy jedynki - paczka około 20 szt.
chusteczki nawilżane
rożek
ręcznik (chyba że nie planujemy, żeby nam dziecko wykąpano)
2 czapeczki
2 pary niedrapek
2 pary skarpetek
2 tetry
4 body rozm. 56
4 śpiochy rozm. 56
smoczek (potrzebny przy szczepieniu, pobieraniu krwi itp)

na wyjście
swoje ciuchy
kombinezon dla dziecka
jakieś ciuszki na wyjście
ciepła czapka
kocyk do przykrycia
fotelik/nosidełko

Wg mnie wersja z 1wszej strony jest lepsza ta jest taka uboga
Dziękuję

Po co maszynka?
Żeby nas nią ktoś tam ogolił przd porodem hm hm ?

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Poli śliczne zdjęcie wrzuć na klub jakieś jak będziesz miała

Kosmetyki zabieram "malowitka" na pewno, może użyję, może nie.... ale wolę mieć, bo jestem wariatka na tym punkcie oczywiście bez przesady, nie będę pełnego konturowania w szpitalu robić czy smoky eye
wrzucę wrzucę ale to no jeszcze chwilę poczekam na foteczki

Kochana a wiesz jak się konturuje na mokro paletą taką zwykłą? jak tak to napiszę na priv bo kurczę nie mogę znaleźć na necie instrukcji
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
U mnie dziś też kiepski nastrój.
Pogoda beznadziejna, na przemian śnieg i deszcz...
Ustaliliśmy z tż że na ten semestr przenoszę się na zaoczne. Szkoda mi czekać rok, a jakoś sobie poradzę i skończę te studia teraz. Zwłaszcza że tam mają zajęć dużo mniej i tylko sobota, niedziela. Czasami nawet tylko jeden dzień.
WGL to rodzice zaczęli robić mi wyrzuty, że przecież mogłam spróbować chodzić normalnie tak jak do tej pory....
Jest mi bardzo przykro że nic nie rozumieją...

To się wygadalam. Dziś zrobiłam obiad i byłam tylko w spożywczym po ser i pieczywo, a brzuszek już któryś raz z kolei się spina... Muszę poleżeć bo wtedy wszystko ok.
Och ... rozumie Cię
taki dzień to faktycznie może przybić. No cóż, rodzice nie rozumieją - no trudno. Musisz działać zgodnie ze swoją intuicją
21 tc córeczka
Stary 2016-02-25, 16:14   #3373
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Paczuszkę kaszy jaglanej zmieliłam w thermo. Dodałam 1,5 szklanki wody i pol szklanki mleka koko ( my kupujemy hurtowo w kartonie po 15 kartonów 1l Real thai bo dużo używamy i cenowo lepiej sie opłaca No i to jest bez świństw w składzie )
Przykładowo mleko koko w puszce bio z rossmanna puszka 400 ml 8,99 a moj karton 1 litr 12 zł. Wiem ze można dostać taniej ale z dodatkami E i innych ustrojstw
Gotowałam jakies 13 minut 100 stopni dodałam łyżkę ksylitolu. Zmieliłam jeszcze raz na gładka masę dodałam mrożone maliny i jeszcze 2 minutki 100 stopni. Na koniec można dodać trochę masła ( ja nie moge) i soku z malin jak lubisz słodsze i do miseczek wyszły mi 2 porcje

Oooo tez sobie zrobię tylko ze zwykłym mlekiem bo nie mam koko. Ale to surowa kasze mielilas?

Cytat:
Kropcia ja ci współczuję z tą alergią /nietolerancja

Sprawdziłam ceny pampersow u nas i wychodzi,że szt kosztuje na nasze 30 groszy

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Majowki też czytają marcowki przypadkiem kliknelam nie na to forum
Ha! No i my nie mamy z tym problemu, nie to co inne

Patulinka rodzice moze nie do końca zdają sobie sprawę z powagi sytuacji z Zosia? Olej ich-to Twoje zycie...pewnie ci przykro ale nie ma co na sile sie tłumaczyć.

O a ja nie wiem co to krem gg. Znam tylko BB i cc (ale cc nie używałam i nie wiem nawet czym sie od cc różni)
Makijaż widzę sporny temat moj BB sie nie rozmazuje na poduszce-to nie podkład i tez sie leoiej czuje chociaż z różem i rzęsami-bo mam krotkie i jasne. Na oczach mam kreski n stałe ale cienkie i prawie niewidoczne bo nie byłam w stanie wytrzymać makijażu permanentnego brwi tez mam zrobione. Po ciazy czeka mnie poprawka, juz troszkę zajaśniały . Bez tych brwi bym jak dziecko wygladała i jakoś tak do dupy i cieszę sie, ze zrobiłam choć bolało strasznie najgorsze oczy, o matko...ale tym razem chyba do kogo innego pójdę, zobaczę moze bedzie mniej bolec.

Poli cudo zdjęcie aż zazdroszczę czasami ale co bede nagle w 3 ciazy robic jak 2 poprzednie nie robiłam...byłoby to wielce niesprawiedliwe wobec moich dzieci zatem sesji jako mały bak tez nie bedzie miec-jak pół roku bedzie miał gdzies to chce zrobic wszystkim 3 i z nami-jak schudnę a póki co to nie robie.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 16:14   #3374
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
A co do makijażu, to bez urazy...ale kurde czasem mam wrażenie, że chyba masz trochę "fisia" na punkcie bakterii, chemii, itp. Masz oczywiście do tego prawo..ale kurde, przecież makijaż który dajesz na twarz to nie na cyckach czy na ciele (poza tym znając Twoją miłość do naturalnych kosmetyków to raczej chemii sobie na twarz nie nakładasz),
Na punkcie chemii trochę tak, na punkcie bakterii - absolutnie nie, i nie przypominam sobie, żebym coś na ten temat pisała (tzn. oprócz tego, że w pierwszych 2-3 tygodniach fajnie by było ograniczyć jakieś obce zarazki). Kosmetyków całkiem naturalnych nie używam, owszem staram się minimalizować ilość chemii, ale ani nie mam zamiaru wydawać fortuny na ekokosmetyki, ani też właśnie nie jestem aż tak zeschizowana, żeby wszystkiego unikać. A wg mnie nie da się tak zrobić, żeby dziecko nie miało styczności z tym - pisałam już o brudnej pościeli, ale też na co dzień widzę jakieś ślady na ubraniach swoich i tż. Ale ja mam wrażenie, że na początku będę mieć dziecko non stop wtulone, więc może dlatego biorę to pod uwagę.
Cytat:
Na swoim przykładzie mogę powiedzieć,że trzeba jeść w ciazy orzechy arachidowe,aby zapobiec najgorszej ze wszystkich allergi.Ja unikalam, nie wiem czemu i Martyna ma wysoka alergie.
Czytałam, że są one odradzane w ciąży jakoś na początku, ale właśnie dziwne mi się wydawało - zapomniałam sprawdzić bardziej a potem w ogóle mi wyleciało z głowy. I dobrze jak się okazuje Ja zjadam sporo pod postacią orzeszków i masła.

Cytat:
Kupuje na Allegro a stacjonarnie widziałam je tylko w selgrosie. Czarny karton Real thai
Dzięki, w selgrosie bywam, to sobie popatrzę.
Stary 2016-02-25, 16:16   #3375
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:

Spotkałam znajomą w sklepie, oczywiście zadała milion pytań o ciążę w tym jak mam zamiar rodzić, sn czy cc i czy dam się naciąć Reakcje ludzi w kolejce takie jak moje

Ehh.. Chyba lepiej nie skomentować..

POLI moja polozna mowila ze jak robi nacięcie i widzi jakies włosy to nie pyta czy może golić tylko po prostu robi to zawsze, a Tobie sie przyda maszynka żeby się zgolić na bobaska przed porodem

Pogoda dzis szaleje, w południe piękne słoneczne niebo a teraz sypia wielkie platy sniegu

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Poli zdjęcie cudowne, takie nastrojowe i romantyczne
Stary 2016-02-25, 16:16   #3376
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Ja mam dużo większe ciśnienie, opuchliznę, i MIAŁAM troszkę białka. I co? nic... Opuchlizna mi zawsze schodzi po nocy, białko zniknęło, tylko to ciśnienie... Dziś 130/96
A próbowałaś pić zieloną herbatę? Mój gin mówi że obniża ciśnienie. Ja piję rano i wieczorem, nie na obniżenie, tylko z przyzwyczajenia, bo oduczyłam się picia czarnej. Może spróbuj, a nuż pomoże Tylko nie wiem jak to jest z lekami. Najlepiej jakbyś gin zapytała czy możesz.

Wróciłam. Gin stwierdził, że nie powinno tego białka być, bo reszta wyników jest ok. i albo to jakiś błąd, albo mam infekcję. Kazał we wtorek przed wizytą sprawdzić stopień czystości i powtórzyć badanie moczu. Kamień z serca, ale trochę się boję jakie wyjdzie to powtórzone badanie.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 16:17   #3377
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Poli maszynka może być potrzebna w dwóch przypadkach:

a) nie zdążysz się ogolić, wiadomo, że jak się powoli zacznie rozkręcać to dasz radę, może się zdarzyć, że odejdą Ci np. zielone wody (co zdarza się rzadko, ale jednak) to wtedy nie będziesz się golić przecież tylko pędem na porodówkę...
b) przeterminujesz się, lekarz każe stawić się konkretnego dnia na oddział celem obserwacji Ciebie i małej...przyjeżdżasz ogolona, a poród zaczyna się za 2-3 dni...no i trzeba "dogolić"

Mikołaj <3
Stary 2016-02-25, 16:17   #3378
patulinka94
Zadomowienie

Gosiaczek masz rację że gdybyś teraz zrobiła sesję to byłoby trochę nie fer, bardzo dobry pomysł z rodzinną sesja
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 16:18   #3379
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a ile czasu ty gotujesz??????? ja 15 minut... a jak bym zmielila, jak to w przepisie kropci, to na pewno szybciej jeszcze... jakies inne kasze jaglane mamy?
No jak tak perkoce sobie to z 20 minut Blender mi suchej nie ruszy, i tak ledwo zipie jak ma ugotowaną zmielić. Ale postanowiłam właśnie się bardziej na mąkę jaglaną przerzucić dla ułatwienia.
Stary 2016-02-25, 16:21   #3380
Kalpana
Zakorzenienie

Spotkałam kiedyś znajomą ze szkoły średniej, a ona ze zdziwieniem "A Ty znowu w ciąży?!" Jakbym co najmniej 5 dzieci miała albo zaszła miesiąc po poprzednim porodzie

K

Sz
Stary 2016-02-25, 16:22   #3381
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Ale ja mam wrażenie, że na początku będę mieć dziecko non stop wtulone, więc może dlatego biorę to pod uwagę.
Oczywiście nie chciałam Cię urazić, broń boże
Po prostu chciałam poznać Twój punkt widzenia, w sensie czym się kierujesz własnie w tym konkretnym temacie I rozumiem mimo, że mam inne zdanie

Smarrittaa przypomniało mi się, że kazałaś pytać o "pozytywnego paciorkowca". Wczoraj zapytałam i mi położna powiedziała, że odejście czopa to nie problem. Ale jak zaczną odchodzić wody to pędem na porodówkę i rozmowę zacząć od tego, że odeszły wody a masz wynik paciorkowca pozytywny. Wtedy podadzą i będzie okej

Mikołaj <3
Stary 2016-02-25, 16:23   #3382
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Po co maszynka?
Żeby nas nią ktoś tam ogolił przd porodem hm hm ?
Mnie się wydaje, że to z czasów jak nie było jednorazówek - w wielu opisach porodów sprzed lat jest narzekanie kobiet, że było golone jakąś stępioną już Teraz na pewno mają jednorazówki na stanie - choć pewnie wolą swojego stanu nie uszczuplać Mój tata niedawno do operacji brzucha miał być wygolony - zrobił to, ale okazało się, że za mało i pielęgniarka bez żadnych komentarzy przyniosła jednorazówkę i go dogoliła.
Cytat:
A próbowałaś pić zieloną herbatę? Mój gin mówi że obniża ciśnienie.
Ale taka parzona powyżej 3 min. Krócej parzona działa pobudzająco.
Stary 2016-02-25, 16:27   #3383
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:

a) nie zdążysz się ogolić, wiadomo, że jak się powoli zacznie rozkręcać to dasz radę, może się zdarzyć, że odejdą Ci np. zielone wody (co zdarza się rzadko, ale jednak) to wtedy nie będziesz się golić przecież tylko pędem na porodówkę...
b) przeterminujesz się, lekarz każe stawić się konkretnego dnia na oddział celem obserwacji Ciebie i małej...przyjeżdżasz ogolona, a poród zaczyna się za 2-3 dni...no i trzeba "dogolić"
U mnie to taki full wypas, że położna mnie sama chciała golić przed porodem Ale przyjechałam gładziutka, bo akurat dzień wcześniej doprowadziłam się do stanu używalności na wizytę, na której już nie dotarłam

Matko jak mi się marzy znowu z domu jechać prosto na porodówkę, a nie siedzieć przeterminowana i to w dodatku na oddziale

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Ale taka parzona powyżej 3 min. Krócej parzona działa pobudzająco.
Oj tego to nie wiem. Pytałam tylko czy mogę pić w ciąży, a on powiedział że tak i przy okazji wspomniał o ciśnieniu. A że nie mam z nim problemu, to nie dopytywałam.

K

Sz
Stary 2016-02-25, 16:30   #3384
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Oczywiście nie chciałam Cię urazić, broń boże
Po prostu chciałam poznać Twój punkt widzenia, w sensie czym się kierujesz własnie w tym konkretnym temacie I rozumiem mimo, że mam inne zdanie
Wiesz, to tak trochę trudno w skrócie pisząc tutaj uzasadnić. Sporo czytam od lat na takie tematy, a wtedy klapki się otwierają. Ale bynajmniej do ekoświra/naturalsa mi bardzo daleko - myślę, że gdyby ktoś taki zobaczył co jem, czego używam - to by padł na pewno. Myślę, że obiektywnie jestem gdzieś w połowie
Stary 2016-02-25, 16:31   #3385
Polinezyjka
Zakorzenienie

Świetnie! zapomniałam kupić jogurtu do mojej tarty a bez tego no nie będzie taka fajna. No to znów trzeba się ubrać wr wr wr
niech będzie wiosna!!!!!

Cytat:

O la bości! No ja mówię - mam wrażenie, że ludzie jakoś nie mają oporów do "przepytywania" ciężarnej.
Cytat:

Hi hihi ośmiałam się z tej nazwy hehhehehhe
ale dzięki za te punkty! Wyjasniły mi w sumei wszystko
Cytat:
Spotkałam kiedyś znajomą ze szkoły średniej, a ona ze zdziwieniem "A Ty znowu w ciąży?!" Jakbym co najmniej 5 dzieci miała albo zaszła miesiąc po poprzednim porodzie
: pala::p ala::pa la:
głupi babol
21 tc córeczka
Stary 2016-02-25, 16:59   #3386
MaLoS
Rozeznanie

Poli nigdy na mokro nie próbowałam, tylko na sucho mam paletkę, ale marzy mi sie zestaw do konturowania w kredkach takich miękkich firmy smashbox... Ale drogie to

Patulinka moze to i lepiej, Że zaoczne, nie będziesz miała przerwy rodzicami sie nie przejmuj

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 17:07   #3387
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

U nas nie zostawiają na oddziale tak o, jeśli jest się po terminie, tylko wraca się do domu

Cytat:
A próbowałaś pić zieloną herbatę? Mój gin mówi że obniża ciśnienie. Ja piję rano i wieczorem, nie na obniżenie, tylko z przyzwyczajenia, bo oduczyłam się picia czarnej. Może spróbuj, a nuż pomoże Tylko nie wiem jak to jest z lekami. Najlepiej jakbyś gin zapytała czy możesz.

Wróciłam. Gin stwierdził, że nie powinno tego białka być, bo reszta wyników jest ok. i albo to jakiś błąd, albo mam infekcję. Kazał we wtorek przed wizytą sprawdzić stopień czystości i powtórzyć badanie moczu. Kamień z serca, ale trochę się boję jakie wyjdzie to powtórzone badanie.

Nie piję zielonej herbatki, ja teraz piję tylko melisę

Mówiłam? mi też wyszło małe białko, a potem go nie było...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 17:20   #3388
annihilate
Rozeznanie

Ja też spakowałam maszynkę w razie czego, ale na stronie mojego szpitala jest info, że oni nie golą.
W dzisiejszych czasach możesz raczej się nie zgodzić czy chcesz żeby ktoś Cię ogolił. Czytałam na stronie rodzić po ludzku, że nie jest to mus. I chyba też miałam taki punkt w planie porodu :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 17:33   #3389
lucy111
Zadomowienie

Gosiaczek co do kremu cc to polecam bourjois, dośc lekki i bardzo ładnie pachnie, z tym, że jeśli masz cerę z tendencją do przetłuszczania to bedzie się świecić wiec dobrze go przypudrować
całkiem fajny jest też podobno golden rose, ja nie miałam ale koleżanka sobie chwaliła
na jednym z moich ulubionych blogów polecany jest ten http://www.alinarose.pl/2013/10/eko-...bb-so-bio.html
tylko ze stacjonarnie raczej trudno go dostac pewnie a nie wiem jak Ty ale ja lubie jednak kolor na żywo zobaczyć

Agnessa ciesze się ze takie dobre wieści od Was płyną

Lulka i Asia dziękuję za życzenia

Poli czekam na resztę zdjęc bo zapowiada się pięknie

Patulinka myśle ze przeniesienie na zaoczne to świetne rozwiązanie, pewnie ze 3-4 zjazdy Ci się tylko trafią więc spokojnie dasz radę
fajnie ze w ogóle była taka opcja
a rodzicami się nie przejmuj

Ineso ręczniki mam 3 małe (z czego dwa dostałam) i widze ze na długo nie wystarczą, kupiłam tez dwa duze, z pepco i ikei i te zdecydowanie dłuzej posluża bo naprawde spore są
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 17:38   #3390
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Wiesz, to tak trochę trudno w skrócie pisząc tutaj uzasadnić. Sporo czytam od lat na takie tematy, a wtedy klapki się otwierają. Ale bynajmniej do ekoświra/naturalsa mi bardzo daleko - myślę, że gdyby ktoś taki zobaczył co jem, czego używam - to by padł na pewno. Myślę, że obiektywnie jestem gdzieś w połowie

No wlasnie, najwazniejsze jednak jest zachowanie jakies wzglednej rownowagi miedzy podejsciem "mam wyj.ane" a takim ekoswirem

Lulka u nas jak masz 41t1dz idziesz z marszu na oddzial i zostajesz. Robia probe oksytocynowa i obserwuja...

Annihilate mozesz sie ogolic sama, nie musza robic tego one. Chyba ze chodzi Ci o to ze w ogole nie jest to mus. Masz racje, ale nie jest to jakas wielka inferencja w cialo prawda? Wiekszosc z nas sie tam goli woec to raczej normalne a robic na zlosc poloznym bo dla zasady nie jest to musem to bez sensu inna sprawa jesli chodzi o nacinanie, lewatywe, masaz szyjki

Poli "przeterminowałaś się"- uslyszalam od lekarza na obchodzie. U nas sa tacy luzacy i do takiej mlodej dziewczyny tak walnal...smiesznie bylo

Mikołaj <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości