|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.33
Cytat:
![]() Są jeszcze różne zapietki jak pisałaś, poduszeczki po stope itp. A jak nie to te z 1 zdjęcia wyglądają na najmniej masywne. I też mogą być ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Rozeznanie
|
A moze szpilki tylko z paseczkiem? Nie ma opcji żeby Ci takie spadły
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Konto usunięte
|
A mnie się podobają te botki do tej sukienki, i te na koturnie i te z zameczkiem :P
Cytat:
![]() Ale ogólnie polska muzyka wg mnie stoi na całkiem niezłym poziomie. Posłuchaj sobie: - Organka - Meli Koteluk - Julii Marcel - Gaby Kulki może (choć te dwie ostatnie to trochę inny rodzaj muzyki) - Króla - Patrick the Pan - Fisz Emade Tworzywo (który zresztą współpracował z Justyną Święs z TD) - no i moja wielka miłość i odkrycie, Kortez, genialny i wrażliwy muzyk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Komplikatorka
|
Programy do obróbki zdjęć
![]() Potrzebuję na 2-3 dni jakiś program - zwykły, podstawowy. Chcę na zdjęcie "nałożyć" inne, ale żeby było tło z tego pod spodem - mam nadzieję że rozumiecie mnie :P Jaki darmowy program ściągnąć ?
#3845 |
Zakorzenienie
|
Photofiltre
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | ||
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Do jutra mam czas... może wymysłe i znajdę jakieś zapietki które by pasowały do szpilek żeby mi nie spadały i je założę ostatecznie :p Cytat:
Kurcze tez o nich pomyślałam ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;56314568]A mnie się podobają te botki do tej sukienki, i te na koturnie i te z zameczkiem :P [/QUOTE] No ja mam botki ale bez zamka właśnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3848 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Raczkowanie
|
Mam problem, wysłaliśmy do naprawy telefony - xperie z i xperie z2, wszystko było opisane w mailu do firmy co jest nie tak z telefonami, wyświetlacze były cale, odpisali ze mamy oczekiwać kuriera od nich, zapakowaliśmy telefony do kartonu z folia babelkowa (pudełko było całe wypełnione nią), były dobrze zabezpieczone, na kartonie było napisane ostrożnie, po kilku dniach firma pisze ze telefony doszły do nich ze zbitymi wyświetlaczami, na dodatek nie otwarli tego przy kurierze, stwierdzili ze to nasza wina że były źle zapakowane. Zaczęli nam wyliczać koszty naprawy, doszło do 500 zł, nie zgodziliśmy się, firma zwróciła się do kuriera żeby przyjechał spisać protokół. Co możemy więcej zrobić? To nie nasza wina ze telefony przyszły w takim stanie, skoro mają umowę z kurierem to powinni mieć jakieś ubezpieczenie?
Edytowane przez karllii Czas edycji: 2016-02-25 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Rozeznanie
|
]Staram sie przybrac na wadze, udalo sie z 46kg na 53 staram sie dobic do 55 ale najgorsze jest to ze mam ogromny brzuch. Mimo wielu ćwiczeń na te partie ciała ciągle jest wydety i otluszczony. I teraz jak to zrobić zeby przybierać na wadze z brzuch pozostal płaski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli mówienie im, że należycie spakowaliście paczkę nie pomaga, to może rzecznik konsumentów... Zasadniczo to jest ich wina, paczka ma być otwarta przy kurierze, jezeli coś jest nie tak, to oni powinni spisać protokół. Podpisując, że odebrali paczkę automatycznie uznali ją za zgodną i ok. Próbują zrzucić winę na was, bo wiedzą, że nic nie odzyskają z firmy kurierskiej. Takie jest moje zdanie.
![]() |
#3853 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Komplikatorka
|
Dziękuję
![]() Robić to pod okiem dietetyka bądź trenera personalnego. Zakładam że zjadałaś "puste" kcal, a nie pełnowartościowe jedzenie stąd duży brzuch.
#3855 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Konto usunięte
|
Cudne, skąd są?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;56314568]
Podobne do The Dumplings - nie znam, bo oni są bardzo oryginalni ![]() Ale ogólnie polska muzyka wg mnie stoi na całkiem niezłym poziomie. Posłuchaj sobie: - Organka - Meli Koteluk - Julii Marcel - Gaby Kulki może (choć te dwie ostatnie to trochę inny rodzaj muzyki) - Króla - Patrick the Pan - Fisz Emade Tworzywo (który zresztą współpracował z Justyną Święs z TD) - no i moja wielka miłość i odkrycie, Kortez, genialny i wrażliwy muzyk.[/QUOTE] co do pogrubionego - wg mnie też. Gdzieś na wizażu jest jakiś wątek o koncertach, na których były wizażanki i jakaś laska napisała, że koncertów Brodek i innych Dawidów P. nie liczy - tu podała przykład jakiegoś starego, polskiego muzyka rockowego z dużym dorobkiem i szacunkiem na dzielni w całej Polszy. Hahaha, uśmiałam się. Kit, że super jakość twórczości i oryginalność jest domeną wielu polskich artystów ![]() ![]() Pani z The Dumplings brzmi jak Monia ![]() ![]() ![]() Edycja: przemyślałam, dopiszę też Artura Rojka, może nie każdy słuchał ostatniej płyty, która jest rewelacyjna i w której Artur zrywa z manierą mojego ulubionego zespołu - Myslovitz. Artur jest jeszcze lepszy. Akurat dziewczyny jesteście ze Śląska, więc na Was nie zrobi to takiego wrażenia, ale dla mnie płyta + lektura książki/wywiadu z Rojasem (!!!) + koncert w NOSPR zrobił niesamowite wrażenia. Szacun na zawsze dla Artura ![]() Co do Gaby Kulki - polecam jej rewelacyjny projekt Baaba Kulka, ale to świetne covery Iron Maiden, więc nie każdemu siądzie ;> Pytanie, bo szlag mnie trafi - czy ktoś potrafi znaleźć wartość dochodów ogółem, podatkowych np. Litwy czy Węgier w okresie 2010-2014? Piszę o budżecie rządowym. Oj sporo stron przetrzepałam, łącznie z ang wersjami MF krajów i dupa. W statystykach OECD akurat nie znajduję tax revenue chociażby Litwy czy Łotwy, z eurostatu nie potrafię skorzystać (?). W zasadzie ustawia mnie już sam plan/wykonanie budżetu, ale w całym okresie jest to niemal niemożliwe do znalezienia dla Europy Środkowo-Wschodniej (tylko Estonia jakoś ogarnia stronę). Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2016-02-25 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Konto usunięte
|
Brodka oczywiście jest super. Domowych Melodii akurat nie lubię właśnie za to, co napisałaś - podoba mi się to chwilę. A Rojek to moja big love, byłam na wielu koncertach Myslovitz i samych Myslovitz też uwielbiam. Mam nową płytę, byłam na Rojku na MG, a książkę też mam, dostałam pod choinkę, ale jeszcze nie przeczytałam.
Ostatnio byłam właśnie na Kortezie, naprawdę cudowny muzyk, magiczny koncert. Ja ogólnie dużo chodziłam na koncerty i mogę powiedzieć z ręką na sercu, że Kortez jest w ścisłej czołówce dla mnie. Dla odmiany Meli Koteluk na żywo nie polubiłam. Gaba Kulka to bardzo sympatyczna osoba. Zapomniałam jeszcze o świetnym Mikromusic. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;56349808]Brodka oczywiście jest super. Domowych Melodii akurat nie lubię właśnie za to, co napisałaś - podoba mi się to chwilę. A Rojek to moja big love, byłam na wielu koncertach Myslovitz i samych Myslovitz też uwielbiam. Mam nową płytę, byłam na Rojku na MG, a książkę też mam, dostałam pod choinkę, ale jeszcze nie przeczytałam.
Ostatnio byłam właśnie na Kortezie, naprawdę cudowny muzyk, magiczny koncert. Ja ogólnie dużo chodziłam na koncerty i mogę powiedzieć z ręką na sercu, że Kortez jest w ścisłej czołówce dla mnie. Dla odmiany Meli Koteluk na żywo nie polubiłam. Gaba Kulka to bardzo sympatyczna osoba. Zapomniałam jeszcze o świetnym Mikromusic.[/QUOTE] Żółwik! cisnę Korteza więc (choć gwałcę replay dla Brodki dziś, od wczoraj w sumie) Btw. ja idę na koncert Domowych Melodii w kwietniu, więc zobaczymy. Podobno koncerty są dużo lepsze od ich piosenek (co zazwyczaj w przypadku moich ulubionych zespołów się sprawdza). W sumie to tak czy siak novum dla mnie, bo ja raczej słucham muzyki alternatywnej/rocku/rapu, a to wszystko tak przy okazji, ale jak coś jest dobrego to cenię motzno |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;56343678]Cudne, skąd są?[/QUOTE]
Te akurat chyba z zary, ale nie wiem czy są aktualne, bo wpisałam po prostu "gladiatorki na szpilce" i wybrałam pierwsze lepsze zdjęcie na wzór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Konto usunięte
|
Dla mnie też, bo ja się zwykle z lat 80-tych nie ruszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
Podpowiedzcie, contract of services to po polsku umowa o dzieło?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3864 |
Zakorzenienie
|
Raczej umowa zlecenie. Umowa o dzieło to contract for specific work albo contract of commission.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, obawiam się jednak ze jest to umowa o świadczenie usług o pracodawca chce uniknąć płacenia tej minimalnej stawki, która ma wejść
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Konto usunięte
|
Aż postanowiłam wygooglać i posłuchać tego Korteza, bo zespoły, które wymieniałyście są mniej więcej w moim klimacie, więc może coś nowego mi się spodoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
Tylko, że w polskim prawie coś takiego nie istnieje jako kodeksowa konstrukcja prawna, więc nie można przetłumaczyć tak dosłownie, bo nic to nikomu nie powie (chyba, że się doda dokładny opis, żeby było wiadomo o co chodzi). Najbliższą konstrukcją prawną jest umowa zlecenie, która właśnie polega na świadczeniu konkretnych usług. A umowa o dzieło, jest jeszcze czymś innym, bo nie polega na świadczeniu usług, tylko na stworzeniu jakiegoś dzieła i wiąże co do rezultatu. W przeciwieństwie do umowy zlecenia.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2016-02-25 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Raczkowanie
|
niedlugo czeka mnie szkolenie w pracy. racuje wrestauracji mam stawke godzinowa, jak myslicie czy ten czas spoedzony na szkoleniu moge wpisac sobie do przepracowanych godzin ? bo jakby nie patrzec moglabym go spedzic inaczej a musze pojawic sie w pracy... nie zapytam pracodawcy o to nie mam smialosci. jak Wy byscie postaily na moim miejscu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.