|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
Trzymam kciuki! U nas tradycyjne królewna leży między nami i ma oczy jak 5 zł, a przed chwilą była uspiona i odłożona...:banghead: ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Ewusia, moja dzisiaj zjadła mężowi 80 ml jak mnie nie było, i wygląda na to że zjadła by więcej jakby było. A to było niecałe 3h od poprzedniego karmienia. Ale ona nie jest duży żarłok.
|
|
#4832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw dopiero teraz rozumiem Wasze rozważania "czy on się najada?". Na początku jakoś byłam o to spokojna, przy butli pediatra powiedziała że dziennie powinien zjadać ok. 800ml i tego się trzymałam (no dobra, na dniach zaczęłam się martwić), a teraz to już w ogóle nie wiem. Trudno mi rozpoznać kiedy on "odłącza się" bo jest najedzony Ale chyba jest ok.
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, tak, do tej pory maly spal z nami
lozeczko mam obok lozka ale odlozenie bylo wyczynem.... Godzina walki Ewusia, ja do tej pory raz wychodzilam i maly zjadl 80ml ale 30min wczesniej wisial na moim cycku. Wczesniej testowalam czy zaakceptuje w ogole butelke i wtedy wciagnal 100ml ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Edit: 1,5h walki i nie wiem czy powiedzial ostatnie slowo.... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4834 |
|
Wtajemniczenie
|
A my jemy ![]() Moje dziecię jak zasnelo o 21 tak teraz dopiero się przebudzila. I to gdyby nie pampek spala by pewnie dalej ![]() Cisza chyba wszystkie mamcie śpią
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
O mamo
no co Ty mowisz?A co temu Twojemu synkowi tak nie pasuje? Biedna się umeczysz:-(
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia mój zjadal tak jednorazowo całą butle czyli 125 ml czasem mniej a czasem bylo mu mało. Mam pomrozone różne porcje
![]() O kurde Casaa to macie dzisiaj ciężka noc U nas pocycane i Maly juz zasnąl. W ogole dzis pierwszy raz testowalam zielone pampki i faktycznie sa super, cieńsze i bardziej miękkie jak Dada wygladaja na wygodniejsze Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Casa mialam pisac powodzenia, ale pozniej doczytala, ze jednak nie jest tak latwo :-( trzymaj sie
A my sie cycolimy, nie wiem o ktorej bylo pierwsze karmienie. Moje dziecie samo sie obsluzylo, ja tylko cycka wyciagnelam i jak przez sen, w takiej oddali slyszalam, ze kupa poszla i nie moglam sie obudzic. Wojtek tez poszedl spac i teraz dopiero uswiadomilam sobie, ze trzeba w pampersa zajrzec. Biedny w go.wnie tyle lezal. Zla matka ze mnie :-( ---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:08 ---------- A czy ktos widzial ostatnio Nebule? Bo nie wiem czy pisala, czy nie.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Od pół godziny leży i się cieszy, tak to jeszcze nie było
---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- Moje dziecko nauczyło się śmiać w głos szkoda ze w środku nocy |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kinga taki smiech to sama radośc nie miałbym nic przeciwko jakby mój choć zaczął sie uśmiechać
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ---------- I jeszcze czkawki nam brakowało. :banghead: ---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ---------- Usnoł |
|
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Przegralam walke
wzielam go na klate i zasnal w 3sek i tak spal na mnie 3h... Musi miec mnie blisko bez gadania :/ tylko najgorsze jest to, ze lozeczko jest na wyciagniecie reki bo zdjelismy dlugi bok i jest przysuniete do naszego lozka tworzac niemalze jedna powierzchnie.... Czyli maly spi obok ale ciut dalej. Widocznie za daleko. Nic to, bede dalej probowala. W koncu sie przyzwyczai zreszta musimy rytual kladzenia spac wprowadzic, a nie siedziec do pozna w salonie...Kinga, gratki smiechu ja bylabym szczesliwa tak jak Karen gdyby moj zaczal sie qw ogole swiadomie usmiechac ![]() Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-02-26 o 05:57 |
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
A mój jednak nie usnol
Casaa powoli się przyzwyczai. |
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Extra.... Nakarmilam go, przewinelam, dokarmilam, zasnal i dwie mega kupy poszly.... Znowu go rozbudze przy przewijaniu i wszystko od nowa... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko u nas mają zasypia obok mnie po nakarmieniu, ewentualnie jak ją odłożymy między nas to czasem też potrafi usnąć - ale to jej zabiera dłuższą chwilę, najczęściej my zasypiamy przed nią.
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa najważniejsze ze zasnal i dobrze mówisz spróbujcie wprowadzić ten rytual na pewno mu sie unormuje z tym snem :kcuki:
Kinga i jak tam Szymek spi czy zaczął juz dzien? U nas dobra noc! Karmienie o 21, o 24, o 4 i teraz może w koncu przerwy mu się zaczną wydluzac rosi:I walcze z glutami w nosie przedtem mu sie tak ulalo ze teraz charczy i charczy Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4848 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna żyje zyje
![]() ![]() Casaa spalas coś?? ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiech jest fajny ale nie nad ranem
Pola nie chciała zasnąć, a potem od 5 zarządziła już koniec spania. Śmiała się, chrumkala, parskala, mlaskala i inne cudowne dźwięki Na koniec się rozryczala. No żyć nie umierać
|
|
|
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
6.5 godziny spał, zjadł kimnal pół godziny no i pierwsza zmianę czas zacząć---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Teraz zasnal, szkoda ze juz kawę wypiłam i się "rozbudzilam"...pora na śniadanie
|
|
|
|
|
#4851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej po 0,5 godziny stwierdzi że jednak nie i się znowu upomni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dość ciężka nocka, pospal od 22 do ok 2.30 spokojnie a później ciągle poplakiwal, ja wstawalam, zagladalam do łóżeczka a on spał w końcu o 3.30 się obudził więc przewinelam, nakarmilam i zasnął przy cycu dość szybko więc odłożyłam ale chyba się nie najadl bo o 5.30 znów pobudka i do 7 się bujalismy z jedzeniem, kupą i marudzeniem. Wreszcie zasnął ze mną w łóżku ale tylko na godzinę i od 8 znów walczymy, właśnie mi wisi na cycu znowu My też musimy chyba na pampersy 3 przejść bo co większa kupa to górą wychodzi, już mi tych ubranek żal bo ciągle muszę odplamiac ![]() Teraz kupiliśmy jedną paczkę 2 i jedną 3 i będziemy testować te 3 |
|||
|
|
|
#4852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz gada w lezaczku do owieczek, zobaczymy jak długo. A ja pije Inke ![]() Mam dosc piosenek z bujaczka, znam je na pamiec i wnocy mi sie powtarzały a on tak lubi i wez tu znajdz jakis kompromis ![]() Co do odkładania do łózeczka to widze ze mojemu bez roznicy gdzie spi ![]() Wczoraj zasnal o 21 w lezaczku do 23 potem na klacie u meza do 3 potem w lozeczku do 5 i ze mna w łóżku na brzuszku do 8 ![]() Ale w miare szybko zasypiał po karmieniu, oczywiscie od 5 było te duszenie sie przez sen. O 5 mu odciagałam frida i nic nie było o 8 jak sie zbudzil juz gluty wyciagnelam. Ale widze ze wtedy na brzuchu lepiej mu sie oddycha. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Chciałabym z mezem juz spac normalnie ale młody ma łóżeczko w malym pokoiku i jakos nie umiem go samego zostawic ![]() Któras zostawia juz? |
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia korzystaj z tej chwili
Pola to się chyba spać nie wybiera
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga ale faaajnie
Casa u nas od poczatku jest rytual kapiel, pozniej cyc i zauwazylam, ze coraz szybciej mi zasypia. Ide z Mlodym do sypialni, jak juz zasnie, to uciekam po cichu, wlaczam mu nianie i mamy czas dla siebie z tz Kinga a probowalas Szymka opatulic w kocyk/pieluszke, tak zeby nie mogl wyciagnac raczek. U nas sie to sprawdza, zauwazylam nawet, ze jak ma za duzo luzow, to juz nie spi tak dobrze. A ja juz po sniadaniu, kawe pije, Mlody je, dzien pelna para
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś 2 miesiące kończymy
|
||
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia
Lune ja jak słyszę melodyjke z bujaczka, to mam ochotę z okna już skakać ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Ewusia najlepszego dla Konradka
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia a to zartownis
|
|
|
|
#4860 |
|
Wtajemniczenie
|
Straszny
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

zaraz pierwsza proba :P

Ale chyba jest ok.
za kolanko
no co Ty mowisz?

wzielam go na klate i zasnal w 3sek i tak spal na mnie 3h... Musi miec mnie blisko bez gadania :/ tylko najgorsze jest to, ze lozeczko jest na wyciagniecie reki bo zdjelismy dlugi bok i jest przysuniete do naszego lozka tworzac niemalze jedna powierzchnie.... Czyli maly spi obok ale ciut dalej. Widocznie za daleko.
rosi:
Pola nie chciała zasnąć, a potem od 5 zarządziła już koniec spania. Śmiała się, chrumkala, parskala, mlaskala i inne cudowne dźwięki
Na koniec się rozryczala. No żyć nie umierać