|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Teraz o dziwo spokój a tak strasznie się tego bałam |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałam jej, że wózek jej dziedki kupili, to kicała jak szalona, jak tylko z tż rozmawiamy czy gdzieś nie jechać, to ta nagle szaleje, tak samo jak ostatnio mówiłam jej, ze babcia będzie z nią często chodzić na spacery No i dziecie ma straszne wyczucie czasu, nie wazne która jest godzina, a ona akurat śpi, jak tylko zbierze nam się na srksy mała gadzina się budzi i utrudnia mi skupienie się
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3514 |
|
Rozeznanie
|
Sesja brzuszkowa od rana
ImageUploadedByWizaz Forum1456478137.697641.jpgImageUploadedByWizaz Forum1456478186.453139.jpg
|
|
#3515 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pracowici owszem, ale swoje za rogami tez mają ![]() Cytat:
Moja woła "koniec" jak zrobi kupę Normalnie wyciera się sama,ale jak jest w domu to wolę sprawdzić czy dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś w nocy o mało zawału nie dostałam. Obudiło mnie mega osre kłucie w podbrzuszu, takie jk przy odchodzeniu wód Nie wiedziałamco mam robić. Siku bałam się puścić, skręcało mnie na boki. Dzięki Bogu przeszło, ale strachu sie najadłam,że ho ho.
|
||||||
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Zodiak
Ja jestem Baran a tz Ryby synio wybierze czy chce być rybka czy barankiem ![]() Właśnie obudził mnie kurier przyszły butelki i duperele dla mnie do szpitala ![]() Noc dzisiaj jakoś w miarę przespana ![]() Piwo Mój lubi wieczorem sobie wypić ale od marca ma zakaz. Musi być w gotowości. Ma pozwolone tylko w swoje urodziny (18 marca ) No i dzisiaj będzie kurier z lozeczkiem!
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
Mnie znów dopadła straszna zgaga.... Masakra.
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małżonek Mój jest spooooko Nie pije alko, ewentualnie jakieś babskie Somersby i to głównie latem przy grillu :P Zrobiłby wszystko o co bym go poprosiła, ale ja jestem typem, który wszystko zrobi szybciej i lepiej :P Tak czy inaczej nigdy mi jeszcze nie odmówił. Czasem się oczywiście kłócimy, ale krótko i o nic ważnego. Wkurza nas jedynie sytuacja mieszkaniowa ;/Znak zodiaku - dla mnie jest zupełnie bez znaczenia Nigdy nie przykładałam uwagi do horoskopów..
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Znak zodiaku
Jak mała pójdzie w ślady mamy i cioci to ją przenoszę aż będzie mogła się urodzić jako Byczek Ale ja nie przywiązuję wagi do znaków ![]() Co do ruchów to moja raczej się wycisza jak jej kładę rękę, potem się przytula i po chwili odpływa. Zazwyczaj pokopać w inne miejsce i od nowa to samo Ale jak tatuś daje łapkę to jest tulenie na całego. Jak ktoś inny dotyka to mała zamiera i udaje, że jej nie ma... Ale za to wczoraj TŻ położył mi się na kolanach i przytulił ucho do brzucha. I mała podpłynęła do niego i musiała się chyba pleckami przytulić i... słyszał serducho!!!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TZ raz się wydurnialiśmy i wzięliśmy rolkę po papierze toaletowym bo niby przez to dobrze słychać, i on twierdzi, że słyszał bicie serca
|
|
|
|
|
#3525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3526 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Chciałam oficjalnie się przyznać, że chodzę BEZ STANIKA
Koniec. Nie noszę. Strajkuję i więcej nie założę. Nawet jak wyjechałam na miasto w tym bawełnianym do karmienia to i tak po pewnym czasie mnie obcierał i brzuch mnie piekł. A odkąd nie noszę i działam w myśl zasady "wolność piersiom" to czuję się jak rybka w wodzie, jak statek na wietrze, jak tęczowy misio zjeżdżający z tęczy. Mam jedną bluzę gdzie nie widać moich sutków ![]() : brzydal: (tzn nie przetestowałam innych więc może coś się jeszcze znajdzie )Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avlis gratuluję wspaniałego męża ![]() Hehehhe jest dobry ![]() a jeszcze chwilę do powrotu do normalności hehehhe Cytat:
Te jego pracowania za granicą skończą się za jakiś czas prawda? Cytat:
![]() nie umie sobie wyobrazić mojego w takiej sytuacji. Ależ słodki ten Twój małż Cytat:
i czy to prawda, że więcej miejsca jest między piersiami a brzuchem?Cytat:
co za mądry szkrab ![]() Cytat:
więcej proszę !!
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam mega zgage
MaLos piękne ujęcia martinixxx to przy odejściu wód towarzysza jakies bole? Dobrze ze poruszylas ten temat bo za chiny bym nie wiedziala
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dupka no nieźle... Luteina teżnie tanie 56 zł opakowanie ![]() a co do refundacji ogóle ona jest refundowana więc nie ma znaczenia jak wysoka ciąża. Ja chodze prywatnie i zawsze mam na 100% wypisaną ![]() dla mnie to dziwne dziewczyna miała planowaną cesarkę wiec skazania do n iej musiały być i nagle rodzi naturalnie parranoja
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
ZNAK ZODIAKU
już kiedyś w sumie o tym pisałyśmy, ja chcę barana! Kocham wszystkie baranki ![]() hihi nie no jakoś tak się składa, że w moim życiu dużo baranów mnie otacza nie wierzę w znaki zodiaku (wierzę w numerologię, ale znaki zodiaku ... eee nie wierzę), ale co do barana to nie wiem. Mam szczęście do osób urodzonych w tym terminie. Lubię cholernie te osoby ![]() Barany w moim życiu: mój kochany dziadziu był baranem mój tatusiek jest baranem mój mężunio też jest baranem mój i męża najlepszy przyjaciel jest baranem moja przyjaciółka jest baranem bardzo dobrzy znajomi są baranami pewnie jeszcze ktoś, ale już nie pamiętam
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdjęcia superowe a pępek masz taki ładny ja taki wystający
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Polinezyjka tak zrobil sie spory odstep miedzy cycami a brzuchem , teraz widac ze mam piersi
. Tak wogole rozwalilas mnie z tym stanikiem siedze i sie smieje do tableta no wariatka .Co do picia alko moj tz nie ma jakiegos pociagu do procentow , jak wie ze nie mozna to nie pije , czasem wieczorem lubi sobie wypic browarka i jeszcze sie pyta mnie czy moze no zloty chlopak
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Polinezyjka;5638886 3]Chciałam oficjalnie się przyznać, że chodzę BEZ STANIKA
Koniec. Nie noszę. Strajkuję i więcej nie założę. Nawet jak wyjechałam na miasto w tym bawełnianym do karmienia to i tak po pewnym czasie mnie obcierał i brzuch mnie piekł. A odkąd nie noszę i działam w myśl zasady "wolność piersiom" to czuję się jak rybka w wodzie, jak statek na wietrze, jak tęczowy misio zjeżdżający z tęczy. DOŁĄCZAM DO CIEBIE w domu w ogóle nie nosze! jak wychodze gdzieś to ubieram ale mam taki fajny większy w obwodzie wiec wytrzymuje te 2-3 godziny ale zdecydowanie bez rusztowania mi lepiej
|
|
#3533 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie tez jestem ciekawa mi wody samoistnie nie odeszly , mialam przebijane i nie czulam najmniejszego bolu przytym , ale slyszalam ze niektorych przebijanie wod boli .... a jak jest z samoistnym odejsciem boli czy nie moze ktos cos ?
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3535 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=GGI;56389658]
Cytat:
Cytat:
Myślałam, że słyszy się pyk i leci po prostu
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam po wiezycie- KTG bez skurczy i z dobrym tętnem małego, ale w badaniu mam rozpulchniona szyjke i nakaz oszczędzania się. Za 2 tygodnie zobaczymy, co dalej- na razie ma ok. 3 cm, więc nie jest źle. Najlepeiej nie kichac i kaszleć i odpoczywać. Tylko u mnie to nie zawsze wykonalne. No byle do 10.04. Mały chyba bardzo chce byc baranem ![]() Poli- masz PRZEKALAFIORA ciażowego. A bez stanika osobiście nie dałabym rady, ale to kwestia osobnicza ![]() Odchodzenie wód mnie absolutnie nie bolało. Przedtem tylko usłyszałam/poczułam takie PYK. Dałam rade dojśc na toaletę. Co do alkoholu, to mój TZ będzie musiał teraz zrezygnowac w wieczornej whiskey. ![]() Ide się dalej leczyc, bo zatkany nos nie odpuszcza.
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=GGI;56389658]
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Rozeznanie
|
Sama
polecam!Cytat:
Ale słodko nasz sie tak nie chce przytulać łobuz ![]() Cytat:
Dzieki Kochana no jeszcze mi nie wyskoczył pępek i chyba sie nie zapowiada... Ale taki wystający tez ma swój urok moim zdaniem ![]() TŻ ---- mój jest kochany, lubi gotować i super to mu wychodzi, pomaga w domu, dba o moje wygody, tęskni jak pies jak rozdzielamy sie do pracy... co do picia to lubi w sumie razem lubiliśmy sobie poimprezować, ale w ciąży wszystko sie zmieniło oczywiście u mnie i jemu tez sie udzieliło, bardzo rzadko pije alkohol i dobrze ![]() Velika ---- ja tez idę na zwolnienie dopiero! Od 1 marca L4 i w poniedziałek ostatni dzien do roboty! Nie moge sie doczekać, bo juz mam dosyć szczerze mówiąc mimo, ze na pół etatu pracowałam od sierpnia.
|
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana zdaje się że jedziemy tak samo, z tym że u mnie szyjka ok 18 mm... No i niestety kichanie ostatnio u mnie częste, ale co zrobić. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

No i dziecie ma straszne wyczucie czasu, nie wazne która jest godzina, a ona akurat śpi, jak tylko zbierze nam się na srksy mała gadzina się budzi i utrudnia mi skupienie się

i nic nie mówił o zaprzestaniu, wiec chyba do końca będę sobie wciskać te tabsy w Bożenę 

Pracowici owszem, ale swoje za rogami tez mają 

ale bedą rabaty na dzien kobiet i dzien matki na pewno... A z bb narazie kupie z golden rosę, ma dobre opinie. A tych azjatyckich nie kupowałam nigdy...
straszny
Nie wiedziałamco mam robić. Siku bałam się puścić, skręcało mnie na boki. Dzięki Bogu przeszło, ale strachu sie najadłam,że ho ho.

Myślałam, że słyszy się pyk i leci po prostu
nasz sie tak nie chce przytulać łobuz
no jeszcze mi nie wyskoczył pępek i chyba sie nie zapowiada... Ale taki wystający tez ma swój urok moim zdaniem