|
|
#2431 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja to bym chciała móc tak pospać: w tygodniu codziennie pobudka o 06:00, tylko w weekendy mogę dłużej poleniuchować, ale co z tego, jak mój organizm nie chce spać dłużej niż do 09:00, a najczęściej już po 08:00 mam po spaniu. Słuchajcie, tak mnie głowa boli, że nie wiem co mam ze sobą zrobić. Ostatni raz mnie bolała chyba ze 100 lat temu na jakims kacu, a teraz normalnie nie mogę wytrzymać
|
|||
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście koleżanka, która mnie dziś odwiedza też jest w ciąży, więc myślę, że zrozumie ![]() Co do głowy to podobno w ostateczności można paracetamol... ale spróbuj najpierw wypić dużo wody. W ciąży potrzebujemy więcej płynów, więc może to Ci pomoże...
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź apap. Jak masz możliwość, to zmierz sobie ciśnienie, dziś bardzo wariuje atmosferyczne, jak będziesz miała niskie, to mała kawa tez pomoże. Apap jest bezpieczny, nie morduj się w imię jakiejś źle pojętej "troski o dobro dziecka". Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
A ja nie biore magnezu. Poki co nic mi nie dolega (mam na mysli skurcze etc), biore Jakis preparat witaminowy (kwas foliowy, Jod, D; E i inne), ale sprawdzalm magnezu w nim nie ma. lekarka mi polecila. ten prepart Femibion sie nazywa.
Jem codziennie banany i powiem wam , ze od 2 lat (odpukac) nie mialam skurczow w lydkach. Ja wstaje w tygodniu o 5.30, pospie sobie zawsze w Weekend, albo wieczorem jestem juz o 21 w lozku, oczy mi sie tak kleja... Wczesniej chodzilam o 10 spac, ale teraz to dla mnie za pozno, potrzebuje wecej snu ![]() Ciesze sie, ze nie jestem na zadnym chorobowym i ze nadal pracuje na pelen Etat. Jeszcze sie nasiedze z dzieckiem w domu... ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Ja lecialam w 10 tygodniu ciazy i powiem wam, ze uszy mi tak zatkalo, ze przez 2 dni mialam problemy z uchem. A latam kilka razy do roku i nigdy tego nie mialam. Nie wiem , czy to przez ciaze, czy co... W kazdym razie chcielismy w marcu jeszcze gedzies skoczyc, ale sie rozmyslilam i nie chce. Po tym ostatnim locie strasznie dziwnie sie czulam i nie chce wiecej w ciazy latac. |
|
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Czytuję Was co wieczór, ale jakoś nie chciało mi się zbytnio udzielać. U mnie dziś ostatni dzień ''bawienia'' mojego 4,5-letniego siostrzeńca Śmieszny jest, ale strasznie kłamie skubaniec mały Narobiliście mi tylko ochoty na te wszystkie ciasta, torty itd Ja mam dziś tylko małą namiastkę tego wszystkiego, bo naleśniki na słodko na różne sposoby ![]() Straszną mam bezsenność w nocy Niezależnie od tego, czy śpię długo, czy nie. W tym tygodniu, z uwagi na dziecko, nie spałam przecież do południa, a i tak mijały ze trzy godziny zanim usnęłam, a kładłam się ok 23 Moja siostra miała tak samo w ciąży, ale już na finiszu... Mam nadzieję, że to minie. I kurczę, jeszcze obudziłam się dziś o 6 rano z jakimś takim poddenerwowaniem. Jeszcze gardło zaczyna mnie boleć, nie wiem czy od młodego nie złapałam ![]() To Wam ponarzekałam przy piątku Ale przynajmniej się mężem nacieszę w weekend
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
Origa cieszę się, że wszystko w porządku! Na razie jednak mam inne zmartwienie na głowie. Kaszel Natalki się nasilił, ma też ok.38 st. temp., o 17 umówiłam nam wizytę. A wszystko przez niepoważnych rodziców, którzy prowadzą chore dzieci do żłobka... . Jestem zła bo w poniedziałek poszła po tygodniowej nieobecności po ostatniej wirusówce a teraz znowu...
|
#2438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słuchajcie, straszna woda mi lecia STAMTĄD. Niby też białawy śluz, ale akurat nie miałam dziś już wkładki i majtki takie jakbym popuściła ... Normalne ![]() I jeszcze jedno, co mnie martwi. Mam straszne włosy na brzuchu! Nie tylko pod pępkiem! Masakra! Whyyy?!?!?!?!? ![]() :conf used:
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak Tobie mam włochale na brzuchu, takie dosć spore. Smieje sie, ze na koniec bede miala wiecej owłosienia niz TZ. Tylko nie próbuj ich golić bo jeszcze urosną grubsze ![]() Czytalam, ze to od wzrostu hormonów. Paznokcie tez mi rosną jak szalone i są twarde. |
|
|
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
No śluz wiadomo, ale tak mokro ... Może mnie to zdziwiło, bo zawsze miałam wkładkę i nie zwracałam uwagi.
Włosów nie golę, ale masakra. Miło wiedzieć, że nie jestem sama
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
p.s. Albo matka założycielka wprowadzi jakiś system karny za taką aktywność (znikomą) na wątku albo w II części dotrwamy do sierpnia... |
||
|
|
|
#2443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez mam troche wlosow na brzuchu hihi smiesznie to wyglada ![]() U nas tez kurcze katar i ja i Adrianek Adus w dodatku pokaszluje dzis pierwszy dzien na razie dzialamy domowymi sposobami mam nadzieje ze pomoga dzis nocka kiepska byla ![]() W pon wizyta mam nadzieje ze wszystko ok. Dziewczyny ale lecicie czytam hihi ale czasem nke nadazam odpisywac wiadomo . Tz dopiero w nast pt przyjezdza tylko na weekend zawsze cos.. P.s gratuluje wizyt i nowych tygodni wow Talantea to jiz2 tuz tuz polmetek
|
|
#2446 |
|
Rozeznanie
|
stawiam soczek zaczęłam dziś 19 tydzień ![]() Brzuch mnie trochę boli, chyba Bobo potrzebuje coraz więcej miejsca :P od prawie 2 tyg. codziennie czułam delikatne ruchy a dziś jakby mniej... chyba dzieciątko zbiera siły- czekam na solidnego kopniaka |
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wreszcie jakaś impreza..a która mama ma trójkę dzieciaczków, a może mylę i jednak dwójkę i jak była u lekarza to wredna stara baba Jej gadała głupoty na temat brzucha.. pamiętacie? bo dawno Jej nie było albo zapomniałam nazwę |
|
|
|
|
#2448 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Jakoś wczoraj nie miałam weny do pisania Dzisiaj byłam na herbatce u koleżanki na oddziale. Miałam też usg. Doktor się mocno zaangażował w szukanie płci i znalazł Będzie chłopak! No to nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W 16 tygodniu jest w połowie odległości między spojeniem, a pępkiem. W 20t 2 palce poniżej pępka. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Pierniczku pytałam ginekologa o immuno refundowane w 28 tygodniu ciąży. Doktor nic o tym nie słyszał. Dostaje regularnie informacje o wszelkich zmianach i nic na ten temat nie dostał.
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klaski :a gdzie to więzadło się znajduje mniej więcej? o!! taka kara jak najbardziej..albo poniżej iluś postów dziennie ban na lodówkę po 18tej.. o super,że dopytałaś.. no nic..będzie trzeba wyskoczyć z kasy |
|
|
|
|
#2450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam u stomatologa, kamień zdjęty, przegląd zrobiony, ubytków brak
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ban na lodówkę - idealnie! ![]() Kurde, szkoda żebyś wydawała kasę na coś co nie jest tak naprawdę konieczne
|
|
#2452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to mamy ustalone, teraz na Tobie spoczywa obowiązek wykonania kary ![]() mówisz? no ale jak mi zaleca lekarz to mam się z nim kłócić? nie wiem jak to rozegrać.. moja asertywność zostaje w poczekalni u gina |
||
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierzę Ci, że nie łatwo jest powiedzieć lekarzowi, że coś nam nie do końca pasuje. Może dokładnie dopytaj o refundacje i ogólnie jak to ma się odbyć. 400zł piechotą nie chodzi, dość wydatków mamy z wyprawką itp.
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak też zrobię..i zapewne rzetelnie odpowie na moje pytania zalecając wykonanie.. znam go już trochę.. ehh.. a jakie imię dla syneczka obstawiacie? |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba
|
|
#2457 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=tija93;56413928]Heeej
Jakoś wczoraj nie miałam weny do pisania Dzisiaj byłam na herbatce u koleżanki na oddziale. Miałam też usg. Doktor się mocno zaangażował w szukanie płci i znalazł Będzie chłopak! Gratuluje chłopczyka! ![]() kla ski:
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Ja tez tak miałam kilka razy, myslalam ze podpuściłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Glowa w dol miedzy kolana na chwile - tez działa mi sie zatykają od czasu do czasu ot tak sobie jak sie pogoda zmienia lub cisnienie i chodzę czasami pol dnia i co chwile sie schylam, zeby mi sie odetkały
|
|
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrafię czytać tez wzorów Zwykle szydełkuje czy robię na drutach to co sama wymysle. Cytat:
Gratuluje chłopaka ![]() Szkoda, ze moj gin nie chcial sie juz teraz zaangazowac w patrzenie płci, obiecał, ze nastepnym razem. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

czytam Was od jakiegos czasu, ale nie miałam jeszcze kiedy cos napisac od siebie
zaczynałam z waga 69.5 kg a teraz waga waha sie miedzy 68-69 kg
Nie pierwszy raz robiłam to ciasto i nigdy mi się tak nie stało...

1.09.2012
Niezależnie od tego, czy śpię długo, czy nie. W tym tygodniu, z uwagi na dziecko, nie spałam przecież do południa, a i tak mijały ze trzy godziny zanim usnęłam, a kładłam się ok 23
. Jestem zła bo w poniedziałek poszła po tygodniowej nieobecności po ostatniej wirusówce a teraz znowu...

stawiam soczek 
klaski :