|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Lune bo na rezonans, rtg itd zawsze trzeba skierowanie ze wzgledu na naswietlanie.
|
|
|
|
#4892 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my tez mamy ciemieniuche ale bardzo malutką, wczoraj kupiłam ten specyfik z ziaji - bardzo ładnie pachnie a czy pomaga jeszcze nie wiem ale to jest tylko do mycia nie trzeba nakładać wczesniejja mam splot diamentowy 100% bawełna z Lenny Lamb Cytat:
![]() mozesz ale dziecko lepiej sciaga Cytat:
ale dla nas to i tak chyba za pozno...... |
|||
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za odp o usg,zobaczymy czy ktos bedzie chcial zrobic w tych tyg co bedziemy w Polsce.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez bym nie zostawila dziecka takiego samego w pokoju do snu. Zazdroszcze wam ze tak duzo sciagacie tego mleka.. od czego to zalezy..
|
|
|
|
|
#4895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I jak ta z Lenny Lamb? Bo się właśnie zastanawiam nad tą i nad Little Frog
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
Ja do snu przez dzień nie mam oporów, bo słyszę ew. marudzenie, ale w nocy jednak się boję (wolę wziąć go do przewinięcia i karmienia dopiero jak się przebudza, a nie jak już płacze). Z resztą lubię się do niego tulić
![]() Ahnessy jakbym wiedziała że tylko porani ale to się zaleczy (przy prawidłowym chwycie teoretycznie powinno tak być) to jeszcze, ale tak to wiem że się to goić nie będzie - jak ostatnio. No trudno, byłam na to przygotowana.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2016-02-26 o 13:42 |
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo a to nie jest uczulenie?
Ja nie mogłabym w nocy mieć małego w inny pokoju bo bym go nie słyszała Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2016-02-26 o 13:58 |
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie będzie schodzić to może tak być. Z tego właśnie powodu musiałam odstawić nabiał, na razie bez zmian. Kolejna wizyta w środę, by pediatra mogła to zobaczyć. Póki co wygląda to okropnie.
|
#4899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Konradek dziękuje za życzenia Byliśmy na spacerze i cycamy. Nie mam kiedy ściągać mleka bo ssak mi ciągle na cycu wisi, tylko 50 ml dziś sciagnelam (za to szybko w miarę mi poszło, jakieś 15 minut), mógłby pospać trochę
|
||
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo, zagladaj czesciej do nas
Kalinka bardzo ladnie rosnie ![]() Ahnessy, w dzien maly sypia w salonie na sofie ![]() Lune, ochrona radiologiczna dlatego ze skierowaniem do laryngologa prywatnie skierowania nie potrzeba ![]() My jestesmy po spacerze zimno jest ale bez wiatru wiec calkiem, calkiem na wieczor musze sobie cieply i dlugi prysznic zafundowac zeby sie wzmocnic ![]() Co dzis na obiad u Was? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
Hej my dzisiaj znowu mamy dzien spiocha ale na mamie, inaczej jest krzyk
Ja wczoraj bylam na usg bioderek bo tak mialam na wypisie ze szpitala- miedzy 4 a 6 tyg zycia. Wszystko unas w porządku do kontroli po 3 miesiacu no i 130 zl nie moje ![]() Dotka super ze taki szybki termin Ewusia najlepsze zyczenia dla synka
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Casaa to widzę że system u nas dokładnie taki sam, w dzień kanapa (ostatecznie bujak ale kanapa lepsza, zwłaszcza miejsce gdzie przed chwilą ktoś siedział) , w nocy małżeńskie łoże. No i balowanie do północy, odsypianie rano ;-)
U nas dzisiaj też znowu zaskoczenie, dziecko uspione spało 2,5 szumisia, i pewnie spaloby nadal, ale na złość musiałam nakarmić, bo jedziemy podrzucić ją dziadkom. Także dzidzia zazwyczaj śpi na masę, jak planujemy wyjść i nakarmić ja przed wyjściem Szkoda że wieczorem nam tak nie śpi. A spała tak, że nawet ciasto zrobiłam hałasując robotem kuchennym.
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to piatka nasz tez w dzien jest idealny, szybko je, odpada od cycka i spi tak twardo, ze przechodzaca parada wolnosci by go nie obudzila a noc.... No coz.... Jest od harcowania Damy rad, przeciez wiecznie to nie bedzie trwalo
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Wystawiłam gada na balkon. Siedział na cycku godzinę, ale nie ssal tylko trzymał. Słoneczko świeci od strony balkonu to z pół godziny nic mu nie powinno być
|
|
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
Magda jaka glowke ma twoje dziecko? Taka podluzna z tylu?
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
tak taką podłużną, ale u mnie to spowodowane jest krwiaczkiem więc to optycznie wydłuża tą główkę
|
|
|
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
No moj tez ma taka podluzna i sie zastanawialam.
|
|
|
|
#4908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupiłam 2 gatunek i nie widze zadnej skazy pstrag łososiowy z ziemniakami i surówka z marchewki - jesli dziecko zasnie i da mi czas inaczej dopiero zjemy na kolacje ![]() gdzie byłaś? jzu myslałam ze ja przepłacam bo tez 130 |
|
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym ale nie mam kiedy
2 gatunek czyli, że z jakąś skazą tak? dobrze rozumiem? i pewnie też tańsza? jaką długość ma? bo nie wiem jaką zamówić. 4-5m ?
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia juz 2 miesiące Konradka ale leci czas
![]() Keas na guzki w piersi przed karmieniem cieple oklady czesto do tej poersi przystawiac po karmieniu zimny oklad. Uaoo swietne wiesci i jaka duza Kalinka waga zacna ![]() O kurcze Hariett to szkoda no ale bez sensu żebyście się meczyli.. Dotka to TZ sie piękne spisal z rezerwacja terminkow ![]() Moje dziecko dzis wstalo zdecydowanie prawa noga a teraz zasnal mi na klacie a chcialam zrobic salatke na kolacje ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, oby i noc byla taka jak dzien
![]() My teraz z mezem pogralismy w mortal kombat (romantyczny wieczor) maly sie teraz obudzil i wymaga uwagi na nim a nie na PS :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa grajcie we trójkę
my będziemy film oglądać a Maly z nami na cycku haha ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurczak w sosie paprykowo-pomidorowym z pieczarkami, do tego ryż i surówka z marchewki
![]() Cytat:
Wychwaliłam go na maxa, a on dumny z siebie Wiesz o co chodzi, że sam taaaak super ogarnął! ![]() Super, że Jasiu taki grzeczny U nas dzisiaj też nie najgorzej ![]() Dałam radę zrobić obiad i posprzątać ![]() Byliśmy na chusto-spacerku w lesie, znów 6km zaliczone,ale kuurde, myslałam, ze do domu nie dojde, tak mnie stopa bolała Chyba efekty skręcenia z zeszłego roku, bo mi stopa trochę do wewnątrz spada, przez co krzywo ją stawiam i zewnętrzna krawędź mnie tak boli, że ledwo chodzę.. Już po przedwczorajszym spacerze mnie bolała, ale myślałam, że to kwestia butów, dzisiaj ubrałam buty do biegania, ale i tak nie pomogło..U nas dziś zimno, ale słonecznie. I znowu jeleń nam na ścieżkę wyszedł - zawał
|
|
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usg przezciemiączkowe? 3 marca ![]() Też bym miała zawał. Mam go za każdym razem jak na ulicy stoi a ja jadę
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Bartuś ma krwiaczek, więc robi się to USG żeby sprawdzić, czy wszystko okej.
My też musimy zrobić to USG, to bedzie juz nasze trzecie. |
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję w imieniu Konradka
My mamy gości niespodziewanie więc w godzinę ogarnelismy mieszkanie i dziecko teraz karmie i mam nadzieję że Konradek pozwoli mi trochę z nimi posiedzieć Mleko już prawie ściągnięte, torba do szpitala spakowana (oby się nie przydała )
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

.
Powiedzcie mi proszę z jakiego materiału macie chusty, jaki splot?
ale to jest tylko do mycia nie trzeba nakładać wczesniej
Mały nie chwyta prawidłowo piersi bo nadal nie otwiera szeroko buzi (tak było od początku), z tym że chyba jednak butelka nieco popsuła bo już nie zasysa piersi na początku co generowało ból (który jednak podczas karmienia słabnął), tylko jest stały ból podczas picia. I tak jak wcześniej sutek zmienia kształt po jedzeniu. Będziemy musieli chyba sprawdzić u laryngologa wędzidełko. Pytanie - prywatnie laryngolog przyjmie nas bez skierowania?

bo próbowałam od 2 tygodni dzwonić
A musimy w I połowie marca zrobić. A tu termin na 2.03 na lajcie 

nasz tez w dzien jest idealny, szybko je, odpada od cycka i spi tak twardo, ze przechodzaca parada wolnosci by go nie obudzila