|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
OMG właśnie przeczytałam, że nawet foka Unda w helskim fokarium wczoraj urodziła
a my nadal nierozpakowane |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Figa co za niuus nie słyszalam o tych misiach
Siasia mamy chyba bardzo podobnych TŻ bo moj też kochany cudnie opiekuje się mała wydaje mi się ze ma lepsze podejście ode mnie ale mu tego nie powiem haha ale romantyzmu za grosz ) czasami mi przykro no ale cóż taki egzemplarz sama wybrałam )
|
#244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Esor, super ze laktacja sie rozkrecila ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Siasia, z tym swieceniem bozena to prawda hehe, na porodowce juz wszystko jedno jest :-P Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Na Wiki pisze kiedy rodzą, a budzą się później :p rok temu w 3 była audycja i ci co obserwują dzikie niedźwiedzie martwili się ze jeszcze nie śpią bo ciepło jest a zaraz rodzić będą, i czy samica nie odrzuci młodych, czy się uchowaja jak one normalnie same do cyca i jedzą ile chcą, a niedzwiedzica się budzi jak są podrosniete
|
|
|
|
#246 |
|
Mamusia Luty 2016
|
To prawda :P
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: znalazłam ![]() http://podroze.onet.pl/przyroda/jak-...wiedzie/dnve4y Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-02-26 o 19:08 |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Patryś jest szalony. Wisi na cycu z godzinę, uleje, troche rzygnie i dalej cyca...i przed wlozeniem do łóżeczka z fototerapia daje mu mm bo przy cycu zaśnie ale jak zabiorę to jest masakra...
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju mie moge z tym chlopem. Od godziny 18 prosze go by odkurzyl. Jeden pokoj!!!
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Coś tam czasem o mnie wspomną. Rano wczesnie wstaja. Mąż sobie radzi calkiem dobrze 😊 Ale mi stopy napuchły po porodzie. Masakra jakaś. Byle jak najszybciej do domu... ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Do mnie dzwoniła teściowa po poludniu. I juz wszystko wiem 😉 M sprzątal cały dom, czyścił szafki w kuchni, robił pranie...czyli nie mam w domu zaległości 😉 |
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla tż
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Agata mały glodomorek
to dobrze! I brawa dla tz ładnie z jego strony ![]() Marciar no chłopy to chlopy, znam ten przypadek Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Niezle jaja z tymi niedźwiedziami! Czaicie? Rodzisz i budzisz sie po 3 miesiącach, dziecko juz uśmiecha sie, problemy brzuszkowe znikły, bolu porodowego brak, połóg skończony ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#255 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|
#256 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja juz wtedy albo nawet wczesniej wiedziala kogo woli I nie bylam to ja Tatusia ma owinietego wokol najmniejszego palca a on ma do niej anielska cierpliwosc, nie to co mamusia Nigdy bym go nie zamienila na innego ojca dla moich dzieci ale widzialy galy co braly, od poczatku byl taki srednio wylewny ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Mowie wczoraj do mojego tz, taka zalamana, ze nie rodze - powiedz ty mnie kochasz jeszcze? Tz - jasne, ze cie jeszcze kocham. Ja na to - jak to jeszcze? Tz - no przeciez kazalas mi powiedziec ze cie kocham jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Macia czepiasz sie, chlopak napewno strategie obmysla a ty bys chciala wszystko juz ![]()
|
|||
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W koncu odkurzyl alleluja :-P
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Nawiedziłam przed chwilką kwietnióweczki ale u nich fajnie jest. Nastrój na wątku jak u nas. Można się pośmiać i sobie pożartować.
|
||
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
http://www.mama-wie.pl/ może którąś zainteresują warsztaty
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia widocznie aż tak brudno nie było : D
Z tym romantyzm em to wiecie mój ma nawet go za dużo. ..ja to twarda jestem a on miękki taki...typowe rybki : D ale nie mam na co narzekać bo czasem opanowany bardziej niż ja dziecię moje śpi...wiecie co zauważyłam jest bardziej spokojny niż na początku nawet jak kończę karmienie to popatrzy tymi oczkami i łapkami pomacha i do łóżeczka....I zaraz zasypia ani razu nie spał jeszcze ze mną dziś mnie o lśniło
|
#261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co ty na kwietniowki zagladasz, myslisz ze w marcu nie dasz rady urodzic? ![]() Kasi ale masz dziecia, zdaje mi sie, ze oszukujesz, na pewno jest rozdarty i ciagle na cycu Szczesciaro
|
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
jestem padnięta, nawet nie mam siły do Was zaglądać ( na dodatek nie mogę sie wylogowac, bo coś się schrzaniło). Wczorajszy dzień był szalony, mały zaczął mieć pełny nosek, nasza pani dr nie mogła pzyjechac na wizytę domową, więc musieliśmy jechać do przychodni, strachu się najadłam, ze jest chory, ale ma tylko przytkany nosek. Potem do mnie do pracy załatwić formalności z macierzyńskim, a po powrocie wizyta położnej. połona wszystko nam fajnie objaśniła, ze to nie katar, bo mały śpi ładnie i oddycha przez nosek, tylko jeszcze wychodzą wody płodowe, moze jakieś mleko się dostanie, jak łapczywie połyka i chłopcy tak mają, bo później zaczyna u nich wszystko dojrzewać i maja węższe przewody w noskach itd. i to moze jeszcze nawet parę tygodni potrwać. Wpuszczamy wodę morską i kładziemy na brzuszku, zeby łatwiej odpływało. I jak cały wczorajszy dzień ładnie spał, tak w nocy non stop na cycu wisiał- ale udało mi się bez butelki Za to dziś myślałam, ze padnę- ktoś mi dziecię podmienił- cały dzień karmiłam, bo mleczko ładniej już leci, co mnie bardzo cieszy, ale mały jakoś najeść się nie mógł, przysypiał przy cycku, jak próbowałam odłożyć do łóżeczka, to po 15 minutach płacz i znów cyc i tak cały dzień. Po kąpieli skapitulowałam i dostał butelkę- zasnął około 19:00 i śpi do teraz. Nie wiem, o co chodzi- przecież ja pokarm mam, a najeśc się nim nie najadł , chyba, że albo lubi byc przy mnie albo źle go przystawiam .sama nie wiem, bo jak przysypiał i odsysał sie, to mleko wypływało mu z buzi, słychac jak połyka, czyli ciagnie. po dzisiejszym maratonie dostał az jakichś potówek na policzkach, bo ciągle były mokre.Teraz ledwo na oczy patrzę, oby jutro było lepiej .
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Elena on malutki jeszcze, zmeczy się to przysnie i tak w kółko... Musi się nauczyć efektywnie ssac. Moja tak ma jak jest zmęczona, cały ranek dziś... A po południu zjadła i 3h spała...
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Elena super że laktacja się rozkreca ! Oby już było tylko lepiej
niech katarek szybko mija ! Kasia ty na pewno kłamiesz właśnie na to nie wpadłam ! Siasia chyba się z tobą zgodze już jest mała corusia tatusia ;(
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mimo zmęczenia jestem podjarana tym, że mam coraz wiecej mleczka, przy sciśnieciu normalnie aż tryska, ale jeszcze samo nie wycieka, ale licze, że to tylko kwestia czasu . Bogu dzieki, ze maż jest w domu, bo ja nic prawie nie robię , on sprząta, gotuje, zmywa, zjamuje sie córką i synkiem( zmiana pampersów, noszenie do odbicia, jedynie nie karmi ), prasuje, nocy razem ze mną czuwa, jak karmię czy coś nie trzeba pomóc . I będzie przez cały miesiąc, bo załatwił opiekę nade mną i ma urlop tacierzyńki .
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę rodzić w kwietniu pod warunkiem, że zapadnę w sen zimowy na cały marzec. Nudziło mi się, bo u nas jakiś przestój się zrobił i chciałam zapytać, czy któraś kwietniówka zamierza ćwiczyć z balonikiem... u nas ja ostatnia z balonikowych zostałam i się uśmiałam, że hej... z popłochu na wieści o baloniku ale pamiętam, że ja też miałam niezłe zdziwko jak się na naszym wątku o baloniku dowiedziałam.
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elena to może chłopak zglodnial po wczorajszym spaniu
|
|
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Z wizyty wczorajszej w przychodni nie dość, ze wyszłam spokojniejsza, to jeszcze okazało się, że nasz mały babel od poniedziałku do czwartku przybrał 200 gram.
W ogóle ma tak silny odruch ssania, ze ciagle łapki w buzi trzyma i ssie, dziś rano dałam smoczek- zaciagnął od razu , ale fanem jego nie będzie,bo nic z niego nie leci . I apetyt ma słuszny.
|
|
|
|
#269 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
A u mnie zaczyna się nawał
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

a my nadal nierozpakowane 

ja kiedyś słyszałam ze niedzwiedzice rodzą w śnie zimowym i budzą się jak małe już podrosniete
wyobraź sobie taki czad
haha ale romantyzmu za grosz 

obiecałam sobie że nie będę jej nosić na rekach żeby uspić ale momentami inaczej się nie da, i to potrafi jeszcze na rekach wrzeszczeć że nie tak ją trzymam czy co...;/

Tatusia ma owinietego wokol najmniejszego palca a on ma do niej anielska cierpliwosc, nie to co mamusia 
, chyba, że albo lubi byc przy mnie albo źle go przystawiam
.sama nie wiem, bo jak przysypiał i odsysał sie, to mleko wypływało mu z buzi, słychac jak połyka, czyli ciagnie. po dzisiejszym maratonie dostał az jakichś potówek na policzkach, bo ciągle były mokre.