Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-26, 22:39   #4951
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11

mojakaren - zniknie samo.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 22:57   #4952
Casaa
Zakorzenienie

Karen, to po gruzlicy i nic z tym nie robimy mozna moczyc w czasie kapieli

Kregoslup przy duzych cycach strasznie boli...

Mnie poki co tez nie stac na plastyke ale cel mozna sobie postawic

Ruda, zazdroszcze wyjscia na lyzwy ja bym sie teraz bala bo z moimi zdolnosciami wrocilabym z reka w gipsie albo szytym lukiem brwiowym :P

Magda teraz juz mozesz odciagnij pokarm i walnij bronka ja to juz sie czaje na whiskey :P ale poki co silna wola niepicia wygrywa

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ej, moj syn spi juz 3h fakt, widze ze sie wierci, cos tam steknie czas od czasu ale oczu nie otwiera

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 23:27   #4953
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja tam ze dwa razy lyknełam pół kieliszka szampana, u mamy na urodzinach i na rocznicy ślubu rodziców. Ale więcej to się bałam, a nie wpadłam na to żeby odciągnąć, po prostu byłam zaraz po karmieniu. Ale na scotcha też się czaję...

Moja jednak nie śpi - po kąpieli i karmieniu miała chwilkę drzemki, a potem już nie spała ani trochę do teraz. Tyle dobrego że nie płacze i długo dość leżała spokojnie sama bez brania na ręce.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 23:57   #4954
Casaa
Zakorzenienie

Korneli sie noc z dniem przestawila?

My po karmieniu, pampku, karmienu i maly zasypia. Bez walki, w swoim lozeczku

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-02-27, 00:09   #4955
hariett
Zadomowienie

Do nas jutro przyjezdza moja mama. Tata nie mogl :/

W ogole troche sie boje bo prdiatra na domowej wizycie stwierdzila ze ciemiaczko zarosniete "no to trzeba kontrolowac, niech pani o to pyta na wizytach" "a co sie z tym robi" "no jak cos sie dzieje to idzie sie do neurologa i oni moga zalecic badania i zmienic zalecenia odnosnie wit d". No i nie wiem... Kurcze, maciezynstwo jest okropnie stresujace.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 00:10   #4956
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja to bym się browara napila. Albo 4... Ewentualnie 10
Ja to bym wino obaliła ale jeszcze długo nic.

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja to już w ogóle boję się o zwisy - brzuch i cycki - po tej ciąży i karmieniu. Skóra na brzuchu nieźle się ma, ale warstwa tluszczyku jest niestety tam ciągle, cycki po tym karmieniu mimo że nieduże, to pewnie mi się rozwłóczą :-( Ja już nie mam tak elastycznego ciała jak dwudziestki, także obawiam się że mogę nie dojść już do formy.

I też bym się napiła - najbardziej jak mi dziecko daje popalić, i nie browara, tylko szkockiej.
Na brzuchu nadmiar skóry, która cudownie już nie zniknie i nie zapowiada się żeby było lepiej, cycki takie wiszące flaczki naciągniete i całe w rozstępach mimo 21 lat jeśli Cię to pocieszy^^ Teraz już nie ma części ciała, która by mi się podobała, pozostało się załamać...

W ogóle jestem wykończona, cały dzień nie spokojna. Wieczorem jak zwykle płacz o niewiadomo co od 19:30-22:30 już ma stałe pory. No i pewnie zaniedługo będzie się budzić, a ja jeszcze nie śpię bo ogarniałam chatę..
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 00:25   #4957
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Wyslane z Lumia920.

Dzięki za kciuki i życzenia

Ja właśnie ściągam ostatnią porcje mleczka, idzie błyskawicznie, w 3 minuty mam prawie 70 ml

Wieczór był taki sobie, Konradek zaprezentował ciotkom histerie, która go tak zmeczyla że poszedł spać a później sobie przypomniał że się nie najadl przed spaniem i po 0,5 godziny się obudził no ale trochę posiedzialam

Kończę ściągać i idę spać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 01:12   #4958
mojakaren
Zakorzenienie

Ruda na lodowisku ale super jezdzilabym

Uaoo, Casaa dziekuje

Co do alko to czytalam ze można delikatnie sie napić a potem 3 godz przerwy w karmieniu sama chyba bym sie nie odwazyla ale dobrze wiedzieć

Casaa dla Franka

U nas Mlody padl po kapieli, my sobie obejrzelismy film i zjedlismy kolacje. Na śpiocha przetransportowalam go z salonu do sypialni i spal az do teraz teraz cycamy.

O kurcze Hariett to oby obylo sie bez konsultacji a nie wiedzialam ze z tym ma zwiazek witamina d

Koktajlowa juz mogłaś sie klasc z córa po ciężkim dniu trzeba było zostawic sprzatanie i spać

Ewusia za robienie zapasow mleka faktycznie sprawnie idzie

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 03:35   #4959
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Na brzuchu nadmiar skóry, która cudownie już nie zniknie i nie zapowiada się żeby było lepiej, cycki takie wiszące flaczki naciągniete i całe w rozstępach mimo 21 lat jeśli Cię to pocieszy^^ Teraz już nie ma części ciała, która by mi się podobała, pozostało się załamać...
Dlatego ostatnio miałam załamke.. Nawet sukni ślubnej już z dekoltem nie ubiore. Na plażę nie wyjdę jak człowiek bo wstyd.. Mam poczucie że mi odebrano kobiecość i wszystko z czego do tej pory byłam zadowolona.. a ja smarowalam się jak głupia, oleje nie oleje a i tak wszystko można wsadzić w
Mega się z tym czuje źle. Siedzę patrzę na tego gamonia jak leży w łóżeczku i kocham go, ale tak mi zniszczył wszystko.. I niech mi ktoś jeszcze raz powie, że przecież chciałam dziecko to mam, czego się mogłam spodziewać, że taki los nas matek i że macierzyństwo przecież wszystko wynagradza, żebym się nie przejmowała plaża i innymi, że wszystko się wchłonie i zniknie to albo kogoś albo siebie..

To takie rozkminy o 3 nad ranem..
Do tego ktoś do mnie dzwonił. Kierunkowy 93. Google mówi że to z Afganistanu.. Strach się bać
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 03:59   #4960
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Wyslane z Lumia920.
Ona tak ma, typowa sowa, to po mamusi i dziadku ;-) Najlepiej że w brzuchu też miała podobnie, jeszcze kopała jak ja się kladłam koło północy a wstawała ok 10-11.

Ale... dzisiaj kładąc się spać położyliśmy ją do bujaka a nie do naszego łóżka i spała tam całe 5 godzin! Może i dłużej by spala, ale wzięłam ją na karmienie. Także jakiś sukces też mamy. Tylko teraz trzeba ją też na trochę wcześniej przestawić.

Koktajlowa :-( u mnie przynajmniej rozstępów brak... ale dziewczyny, te rozstępy na pewno zbledną, i nie będzie ich witać aż tak bardzo, tylko trzeba trochę czasu.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2016-02-27 o 04:05
Stary 2016-02-27, 04:38   #4961
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda w ddtvn ostatnio widzialam jak dziewczynie usuwali rozstepy jakas metoda zastrzykow z osoczem, podobno jak sa swieze, to mozna je w bardzo duzym stopniu zlikwidowac. Nie mam pojecia ile to kosztuje, ale moze sprawdz sobie. Jak tak bardzo zle jest, to moze warto zainwestowac.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 05:05   #4962
czarnulax
Zakorzenienie

Ewusia

Casa super, że się udało

Magda ja teeeeeeż! A najlepiej to jakiegoś dobrego drinka. Albo 3...
Stary 2016-02-27, 05:37   #4963
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego ostatnio miałam załamke.. Nawet sukni ślubnej już z dekoltem nie ubiore. Na plażę nie wyjdę jak człowiek bo wstyd.. Mam poczucie że mi odebrano kobiecość i wszystko z czego do tej pory byłam zadowolona.. a ja smarowalam się jak głupia, oleje nie oleje a i tak wszystko można wsadzić w
Mega się z tym czuje źle. Siedzę patrzę na tego gamonia jak leży w łóżeczku i kocham go, ale tak mi zniszczył wszystko.. I niech mi ktoś jeszcze raz powie, że przecież chciałam dziecko to mam, czego się mogłam spodziewać, że taki los nas matek i że macierzyństwo przecież wszystko wynagradza, żebym się nie przejmowała plaża i innymi, że wszystko się wchłonie i zniknie to albo kogoś albo siebie..

To takie rozkminy o 3 nad ranem..
Do tego ktoś do mnie dzwonił. Kierunkowy 93. Google mówi że to z Afganistanu.. Strach się bać
Doskonale Cię rozumiem. Wiadomo, że kocha się dziecko nad życie ale chciałoby się też jakoś w miarę wyglądać.

---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ----------

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Magda w ddtvn ostatnio widzialam jak dziewczynie usuwali rozstepy jakas metoda zastrzykow z osoczem, podobno jak sa swieze, to mozna je w bardzo duzym stopniu zlikwidowac. Nie mam pojecia ile to kosztuje, ale moze sprawdz sobie. Jak tak bardzo zle jest, to moze warto zainwestowac.
wow chyba sobie nie wyobrażam zastrzyków w cycki
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 06:08   #4964
Dotka90
Zakorzenienie

Karen tak to z gruzlicy i nie wolno tego ruszac. Moze byc ropa. Moczyc wolno ale nie nadmiernie.

Casaa no wlasnie madra jestem bo mi sie przypomnialo ze mam orteze na ta kostke,na ktora niemalo wydalam i mialam ja do cwiczen zakladac.

Hariett pewnie trzeba podwoic dawkowanie witaminy d. My tak bralismy przez pierwszy miesiac.

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

Ej a w ogole to zaraz nowy watek! Jakies tytuly?

Magda mnie zainspirowala i mi wyszlo:
Wszystkie jestesmy juz mamami, chociaz wiekszosc z rozstepami

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Kurde jak moge dzisiaj pospac dluzej bo tz by sie zajal malym w razie kwekania to 6:00 a ja wyspana. Dziwne ze w tygodniu tak nie mam
I glodna jestem i nie wiem czy wstawac czy co.. tz spi.

U nas noc bajka: 20:30, 1:30, 5:30

W miedzyczasie bylo troche marudzenia niezwiazanego z jedzeniem ale mlody zostal spacyfikowany w kocyku
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 06:21   #4965
Casaa
Zakorzenienie

Witam poranna pora

U nas karmienia 20:00, 23:30, 2:40, 6:00 wiec czasowo bez rewelacji zwlaszcza, ze cycek ze zmiana pampka i usypianiem dzidka zajmuje godzine :/ no ale udaje sie go odkladac do lozeczka i spi

Dotka, mi proponowany tytul sie bardzo podoba

Zaloz orteze i troche zmniejsz dystans i tempo na spacerach

Magda coz Ci powiedziec.... Bez duzej gotowki na zabieg nic z tym nie zrobisz i predzej czy pozniej trzeba te niedoskonalosci zaakceptowac zwlaszcza, ze nie chcialas poprzestac na jednym dziecku

Ruda dla Karinki za spanie poza lozkiem rodzicow no i 5h pieknie

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-02-27, 06:32   #4966
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ale jeśli nie chce żeby młody był jedynakiem to mi to nic nie da..

Ja wiem ze zbladnie, że nie będzie tak widać bardzo jak teraz. Ale widać jest później bo wiem po mojej mamie. No i na cyckach nie zdąży zbladnac do wesela. Może makijażem przykryje? Choć wątpię..
I też wiem że taki los kobiety.. Ale to jest niesprawiedliwe - najpierw x lat okres, potem ciąża i wszystkie dolegliwości aż w końcu mega ból porodu i dochodzenia do siebie po nim. Nie dość że brzuch wygląda jak donut, że kg pełno na wadze to jeszcze prążki. Czy chociaż to nie mogło się pojawić facetom? No i wyjdź teraz z takim wysportowanym na plażę.
Zamiast Mlodemu na przyszłość będę odkładać sobie na operację. O.
Stary 2016-02-27, 06:33   #4967
hariett
Zadomowienie

Dotka właśnie raczej nie, zmniejszyć ilość, bo d odpowiada za kostnienie. Choc to nie musi byc przyczyna. No tyle ze to juz jest zarosniete i teraz oby tylko ladne byly przyrosty glowki, zeby nie bylo cisnienia wsrodczaszkowego Bo dzieci maja ok. 16 miesiecy na zarosniecie ciemiaczek, a u nas w 1 miesiacu juz bylo zarosniete :/
Musi byc dobrze, no! Eh.

Stary 2016-02-27, 06:35   #4968
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Harriet będzie dobrze
Stary 2016-02-27, 06:41   #4969
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Musi byc dobrze, no! Eh.

Nie inaczej
Stary 2016-02-27, 06:44   #4970
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Czy na moje pytanie "tyle kupy?" odpowiedź "agrrrrr.." to odpowiedź twierdząca czy przeczaca
Stary 2016-02-27, 07:03   #4971
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Dotka właśnie raczej nie, zmniejszyć ilość, bo d odpowiada za kostnienie. Choc to nie musi byc przyczyna. No tyle ze to juz jest zarosniete i teraz oby tylko ladne byly przyrosty glowki, zeby nie bylo cisnienia wsrodczaszkowego Bo dzieci maja ok. 16 miesiecy na zarosniecie ciemiaczek, a u nas w 1 miesiacu juz bylo zarosniete :/
Musi byc dobrze, no! Eh.

Pewnie, że tak!

Cytat:
Czy na moje pytanie "tyle kupy?" odpowiedź "agrrrrr.." to odpowiedź twierdząca czy przeczaca

To jest "No tak wyszło..."

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 07:05   #4972
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Niepozorna no raczej nie wyszło bo po uznaniu tej odpowiedzi za twierdząca poszłam zmienić pampka. Wystarczyło wrócić z łazienki i znowu
Stary 2016-02-27, 07:09   #4973
niepozorna
Zakorzenienie

W ogóle to wczoraj wykąpałam Młodego, o 20:10 poszliśmy jeść, a ten w moment opędzlował butle i o 20:30 już spał, a kolejne karmienie było o... 6:30
Aż sprawdzałam w nocy czy wszystko okej u niego, no ale poza tym, że czasem coś grymasił przez sen to grzecznie spał.
Teraz też zjadł ładnie, zrobił kupsko i sobie lekko drzemie u mnie na klacie

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 07:13   #4974
keas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość

Ale... dzisiaj kładąc się spać położyliśmy ją do bujaka a nie do naszego łóżka i spała tam całe 5 godzin! Może i dłużej by spala, ale wzięłam ją na karmienie. Także jakiś sukces też mamy. Tylko teraz trzeba ją też na trochę wcześniej przestawić..

Jaki macie bujaczek?

Cytat:

Ahaha
Magda ciekawe kiedy nasze dzieci swiadomie sie juz usmiechna

Moje dziecko znowu ma problem z wykupkaniem sie :/

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
W ogóle to wczoraj wykąpałam Młodego, o 20:10 poszliśmy jeść, a ten w moment opędzlował butle i o 20:30 już spał, a kolejne karmienie było o... 6:30
Aż sprawdzałam w nocy czy wszystko okej u niego, no ale poza tym, że czasem coś grymasił przez sen to grzecznie spał.
Teraz też zjadł ładnie, zrobił kupsko i sobie lekko drzemie u mnie na klacie

Jak wy go kladziecie na tej klacie?
keas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 07:16   #4975
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja jak mojego położyłam sobie wczoraj to koncertowo na mnie ulał. Chciałam się jakoś pozbierać to nie dość że ja śmierdze to i on
Stary 2016-02-27, 07:41   #4976
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez keas Pokaż wiadomość
Jaki macie bujaczek?

Ahaha
Magda ciekawe kiedy nasze dzieci swiadomie sie juz usmiechna

Moje dziecko znowu ma problem z wykupkaniem sie :/

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Jak wy go kladziecie na tej klacie?
Tiny Love

Stary 2016-02-27, 07:43   #4977
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem. Wiadomo, że kocha się dziecko nad życie ale chciałoby się też jakoś w miarę wyglądać.

---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ----------

wow chyba sobie nie wyobrażam zastrzyków w cycki
Ale to pod znieczuleniem jest

Hariett ooo kurde, oby bylo wszystko ok.

Dotka dla mnie super tytul.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 07:48   #4978
hariett
Zadomowienie

Dziekuje Wam

Przyjechała moja mama, slodzila mlodemu a ten taak się do niej usmiechal do mnie sie rak nie smieje, foch :P

Stary 2016-02-27, 08:12   #4979
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Mega się z tym czuje źle. Siedzę patrzę na tego gamonia jak leży w łóżeczku i kocham go, ale tak mi zniszczył wszystko.. I niech mi ktoś jeszcze raz powie, że przecież chciałam dziecko to mam, czego się mogłam spodziewać, że taki los nas matek i że macierzyństwo przecież wszystko wynagradza, żebym się nie przejmowała plaża i innymi, że wszystko się wchłonie i zniknie to albo kogoś albo siebie.. :

Dokladnie tak!!!! o ile cycki mam okej, to brzuch, uda i dupa tragedia!!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 08:16   #4980
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Uaoo.. Posladki u mnie jeszcze całe.. Ale uda, brzuch, cycki do wymiany

Moje dziecko dzisiaj się oficjalnie samo przekręcilo z pleców na brzuch nigdzie go już nie zostawię samego chyba że na podłodze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości