|
|
#1441 |
|
lise-kotta
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Favianna: skąd wiem? Chociażby z opublikowanego dzisiaj sondażu w tej sprawie, polecam doczytać.
Nie trzeba ruszać mocno głową by wiedzieć że rodzina nie zdecyduje się na kolejne dziecko skoro tego pierwszego nie może umieścić w przedszkolu a na drugie nie mają miejsca nawet we własnym domu więc o czym tu mówimy. 500zl to magicznie zmieni? Bicz pls Podkreślam też, że popieram pomoc rodzinom z dziećmi ale konstruktywną i kontrolowaną ale to 500zl nie jest ani jednym ani drugim. |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1444 |
|
Konto usunięte
|
Oj niektorym to zmieni. Znam taka. Jeszcze pare lat temu odwidzialo jej sie trzeciego dziecka, mialo ostac sie dwojka, a teraz mnie wiesci dochodza, ze nagle sie zachciewa kolejnego, bo razem na trojke dostala by 1500zl, czyli juz do pracy nie bedzie musiala, bo dostanie to co wczesniej zarobila. Jestem ciekaw czy to tylko takie gadanie, czy rzeczywiscie chec rozmnazanie jej wrocila.
|
|
|
|
#1445 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1446 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1447 |
|
BAN stały
|
Nic wtedy. Robisz dziecko na własną odpowiedzialność. To jak z frankowiczami. Najpierw brali kredyty a teraz się awanturują, że ich banki oszukały a gunwo prawda, brali na własną odpowiedzialność i musieli zakładać, że wszystko może się zmienić. To samo z dzieckiem. Teraz ma 500 zł ale za kilka lat wszystko się może zmienić a dziecko zostanie, proste.
To, że nowy rzad nie pomyślał, że mnożyć się będzie głównie menelstwo a potem dzieciaki do domów dziecka albo będą ciągnąć zasiłki to cóż... w zasadzie ten kraj to jest coraz gorsze bagno. |
|
|
|
#1448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1449 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem opartym na kompletnie subiektywnej obserwacji ludzi i lekturze szlacheckiej paczki, ta kasa zostanie wydana na mieso i uzywki. Przy czym nie na mięso dla dziecka, bo typowa proporcja w rodzinie 4os to z kazdej kielbasy ojciec 60%, bo warzyw jeść nie będzie, matka 20, bo dieta, dzieci po 10%, bo nie potrzebują więcej i lepiej niech zejdą ojcu z drogi. Ta dzisiejsza sonda niby ma wiele pozycji, ale nie chce mi sie wierzyć, ze cokolwiek pójdzie na korepetycje. Raz w czas coś zostanie kupione starszemu dziecku, bo mlodsze donosi po nim, a tak to zostanie zwyczajnie przezarte przez rodziców, papierosy 15zl, a 3 paczki dziennie lecą i tak.
Ze niby na fundusz powierniczy beda odkladac... pojdzie na dzieci tak samo jak ida alimenty. A tak poza tym, to uwazam, ze skoro nas na to stac, to znaczy ze podatki sa za wysokie. Lepsze sa ulgi podatkowe niż rozdawnictwo. |
|
|
|
#1450 |
|
Konto usunięte
|
Rzeczoznawca krzyknął sobie 550 zł. No cóż, na razie NA PEWNO nie uzbieram tyle kasy. Siostra odmówiła złożenia się na pół bo "to moja zachcianka i to nie jest potrzebne"
|
|
|
|
#1451 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Btw. siostrze od razu bym powiedziała, że składam wniosek do sądu w takim razie skoro nie potrafi normalnie, to wszystko będzie sąd orzekał, proste. |
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma niedawno miała podobną sprawę (też chodziło o dom i spadek) i musiała zapłacić 1000 zł za koszty sądowe składając dokumenty. Zorientuj się w sądzie jak to w Twoim przypadku wygląda.
|
|
|
|
#1453 |
|
niecnotliwa dziewica
|
550zł to ja muszę wydać na naprawę aparatu słuchowego, i niestety, w tym przypadku nie ma,że taniej
|
#1454 |
|
Konto usunięte
|
Na razie byłam tylko u tego w swoim mieście, może gdzie indziej będzie taniej (nie wiem, czy nie będzie trzeba pokrywać dodatkowo kosztu przejazdu). Nie mam takiej kwoty na chwilę obecną. Tak samo z sądem - nie założę sprawy, bo nie mam z czego płacić. Wkurzę się, jeśli cała ta sprawa będzie musiała czekać do skończenia szkół!
|
|
|
|
#1455 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli masz znajomego w jakimś biurze nieruchomości, to może wyceni Ci za darmo? Znają ceny nieruchomości. Nie trzeba mieć wyceny rzeczoznawcy. Najlepiej mieć z dwóch miejsc taką wycenę i wyciągnąć średnią. Tak poradził adwokat znajomej, choć ona i tak wzięła rzeczoznawcę, ale ją po prostu było na to stać.
|
|
|
|
#1457 |
|
Konto usunięte
|
Tinker, najlepiej poszukaj jakiegoś darmowego doradztwa w zakresie prawnym no i rozeznaj się w biurach nieruchomości (np.u mnie wycena nieruchomości to ok.300zł). Korzystaj ze wszelkich dostępnych środków, bo z tego co piszesz, Twoja siostra nie będzie mieć żadnych skrupułów ani sentymentów względem Ciebie.
|
|
|
|
#1458 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1461 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja chcę, żeby siostra mnie spłaciła, bądź zgodizła się na sprzedaż domu i kasa na połowę. I cała rodzina do mnie, że tak nie może być, bo POWINNAM przepisać na siostrę. |
|
|
|
|
#1462 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,można dołączyć ? Poczytuje was od pewnego czasu i stwierdziłam że wypada wreszcie się "ujawnić"
|
|
|
|
#1463 |
|
Konto usunięte
|
aa, myslalam, ze tam mieszkacie
Nadal, mozesz ich wkurzyc, a mowilas, ze matka stosuje przemoc ekonomiczna itd., troche bym sie nad tym zastanowila a jak stoi od 10 lat to bym sie zainteresowala, czy nie ma grzyba przed rzeczoznawca |
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam
![]() Niedawno dołączyłam do wątku Czy wszyscy tutaj, którzy się udzielają są autentycznie bezdzietni z wyboru?
|
|
|
|
#1466 |
|
Konto usunięte
|
Ja nadal bezdzietna i nadal z wyboru.
|
|
|
|
#1467 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Całkiem autentycznie jestem bezdzietna bo z premedytacją zapobiegam ciąży
|
#1468 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, moja koleżanka ma taką śliczną córeczkę! Wyłączyłam powiadomienia bo ciągle udostępniała jakieś konkursy, patrzę dzisiaj, a tam mnóstwo zdjęć dziecka. Jak dla mnie - za dużo, ale ta dziewczynka jest taka ładna ❤ no normalnie śliczna jest.
Ale nie, nie odmieniło mi się i nadal nie chcę mieć dzieci
|
|
|
|
#1469 | |
|
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
Ja nadal bezdzietna z wyboru. Moje motto życiowe to "koty forever" Dziewczyny, postanowiłam zaszaleć! Jako, że jeszcze młoda jestem, bezdzietna i nie muszę udawać poważnej osoby na siłę postanowiłam zrobić sobie taką o to fryzurkę, w której to się zakochałam:
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wyboru Nie ciągnie mnie, to nie będę miała, proste
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

Haters Gonna Hate