|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparat ortodontyczny Warszawa
Owocelki, możesz pokazać ten kolor? Najlepiej swój aparat?
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#633 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim, to mój pierwszy wpis na tym forum
![]() Przejrzałam temat tak pobieżnie, bo jest naprawdę dłuuuugi, ale mam do was pytanie... Praktycznie od dziecka moim największym kompleksem były krzywe zęby, jednak rodzice kompletnie to olali. Jako nastolatka byłam raz u ortodonty, początkowo zlecił wyrwanie 4 zębów jako że mam ich za dużo i nie mieszczą się, a po tym powinny się wyrównać. Niestety, zęby się pokrzywiły dużo bardziej, a później usłyszałam, że sam aparat kosztowałby mnie 3000zł (było to parę lat temu, a wydaje mi się że jeszcze się pogorszyło), a później dochodzą jeszcze wizyty. Powiedzcie mi, czy jest dla mnie jakiś tańszy ratunek? Mam obecnie 21 lat, a przez naprawdę nierówne zęby i krzywy zgryz zaczynam mieć coraz więcej problemów z nimi ![]() Widzę w tym temacie mnóstwo nazw aparatów, wad zgryzu i innych problemów, a ja nie mam o tym pojęcia... Może macie dla mnie jakąś dobrą radę? Albo powiecie mi, czy jest nadzieja naprawić moje ząbki taniej niż za te 3000zł? I czy przed zakładaniem aparatu trzeba założyć wszystkie konieczne plomby i dokonać innych podobnych "napraw"? Jestem z okolicy Katowic, może jest jakiś sprawdzony i zaufany ortodonta gdzieś w pobliżu? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Cytat:
Mam 20 lat i aparat zakładam w kwietniu. Mam ogromny kompleks pod tym względem, ale wiem, że idę w stronę pięknego uśmiechu.
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Bruise Pristine, będzie chyba ciężko mniej niż 3 tys. zł... ja swoje leczenie mam zaplanowane na kilkanaście tysięcy zł (ale mam drogie łuki, 2,6k każdy). Plus wizyty przez ten czas plus retainery.
3 tys. to będzie pewnie koszt samych łuków metalowych. No niestety leczenie ortodontyczne jest dość drogie.
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie trzeba mieć na uwadze:
- koszty leczenia zębów przed założeniem - koszt wizyt przed samym założeniem, konsultacje, wyciski, zdjęcia - co miesięczne wizyty kontrolne - koszt ewentualnych dodatkowych aparatów albo płatnych elementów - demontaż i aparat retencyjny
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też ostatnio miałam sen o aparacie - że odpadły mi wszystkie zamki, z wszystkich zębów ![]() Cytat:
|
|
|
#638 |
|
Konto usunięte
|
owocelki super wiadomość z tym wcześniejszym zdjęciem bihelixa, wyobrażam sobie jak się cieszysz
![]() Szpilka1985 jeśli w nicku jest twój rocznik to jesteśmy w tym samym wieku i ja też niedawno założyłam aparat. W młodości nikt u mnie o to nie zadbał a ja sama dopiero teraz mogłam sobie na to pozwolić (tania impreza to nie jest ). Także lepiej późno niż wcale ![]() Bruise Pristine tak jak już dziewczyny pisały 3000zł to będzie pewnie cena tylko 2 łuków aparatu, taniej nie da się tego zrobić. U mnie koszt całego leczenia przez 2 lata wyniesie ponad 11 000, w tym koszt aparatu + comiesięczne wizyty + higienizacja + zdjęcie aparat i retencja, dobrze że chociaż awaryjne wizyty mam akurat darmowe ale koszty są faktycznie spore
|
|
|
|
#639 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Szpilka 1985-z tego samego rocznika jesteśmy 😉 aparat mam od 1,5 roku więc też w niedalekiej okolicy 30-tki zakładałam i to jeszcze przed ślubem😉 ale to najlepsza decyzja była 😃
Wczoraj była wizyta i zafundowałam sobie pierwszy raz kolorowe gumki-poszłam w błękit😄 Chociaż po tym jak narzekacie, że się szybko przebarwiają to nie wiem czy to dobry pomysł był, bo ja wizyty mam co 2 miesiące..ale skoro bezbarwne przeżyłam, to i z błękitem wytrzymam 😜 Wysłane z fona
Ten dzień: 18.07. 2015r. ![]() "Elegancja polega na zapomnieniu, co się na sobie ma." Yves Saint Laurent ![]() Góra 26.08.14 Dół 14.04.15 http://czarnakretka.blogspot.com/ Edytowane przez kreciorek85 Czas edycji: 2016-02-25 o 00:04 |
|
|
|
#641 |
|
Przyczajenie
|
Kallistooo i kreciorek85 nie jestem sama super!
|
|
|
|
#642 |
|
Przyczajenie
|
No i zaczynam życie z aparatem
orto polecała irygator jeśli chodzi o higienę. Zaznaczała również, że sprawdza się u osób, które mają korony bądź mosty. Warto w niego zainwestować?
Edytowane przez Szpilka1985 Czas edycji: 2016-02-25 o 20:36 |
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Jak długo miała zakładany aparat?
|
|
|
|
#644 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#645 |
|
Przyczajenie
|
Mam aparat tylko na górę, samoligaturujący, to około 40 minut trwało zakładanie
|
|
|
|
#646 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chce proste zęby jeszcze przed ślubnymi fotografiami
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wszystko da się załatwić aparatem. Nawet operacja czasami nie przyniesie oczekiwanego efektu. Każdy przypadek jest przecież indywidualny, napisałam to
|
|
#649 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy przewertować wątek/wątki
Dziewczyny polecały Panasonic EW 1211 i ja również się na niego skusiłam. Kolejne wizażanki też, myślę że wszystkie jesteśmy z niego zadowolone Dobra cena, super jakość no i wygoda. Stacjonarne irygatory muszą być blisko umywalki i prądu jednocześnie, ten nie. No i można go ze sobą zabierać na wyjazd jak ktoś ma taką potrzebę i nie może bez niego żyć
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
Co do zmiany rysów twarzy - mi się bardzo zmieniła twarz po ekstrakcji ósemek. Po usunięciu z jednej strony, jak szłam na usuwanie drugiej, to się tak pocieszałam: wiadomo zabieg nieprzyjemny, potem no to kilka dni wyjęte z życiorysu, ale przynajmniej będę miała twarz symetryczną
Bo bardzo zapadły mi się policzki no i w końcu wiem w którym miejscu nakładać róż Babcia mi teraz mówi, że bardzo schudłam, a to wszystko przez te uwydatnione kości policzkowe
|
#652 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyśmy już tu-zęby umyte i myślisz że są czyste. Używasz po tym irygatora-czasami wyleci kilka maleńkich paprochów.
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z fona
|
|
#655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale gdzieś czytałam, że jak się poszerza szczękę (mam łuk podniebienny) to twarz właśnie jest taka pełniejsza, bo troszkę się zmienia tam wszystko itd. Ktoś może potwierdzić, zmieniła Wam się twarz po poszerzaniu szczęki?
|
|
|
|
|
#656 | |||
|
Rozeznanie
|
Na początek witam wszystkie nowe Aparatki - jest nas coraz więcej
Cytat:
Cytat:
może trochę zszarzały (ale było to widać dopiero po porównaniu nowych ligatur ze starymi) poza tym, moim zdanie rewelacyjnie "wybielają" optycznie zęby ![]() Cytat:
Aparat to dowód na to, że dbamy o swój wygląd i zdrowie! Dużo osób nie zwraca uwagi na zęby innych (nie licząc osób, które mają na tym punkcie kompleks lub po prostu "kręćka" na punkcie pięknych zębów). Ale myślę, że większość z nas nie interesuje zdanie innych, ale przede wszystkim chcemy się dobrze czuć z własnym uśmiechem |
|||
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
U mnie na chwilę obecną koszty wyglądają tak:
1000zł hass; 5400zl dwa łuki kryształowe; Ok. 840 za wizyty u orto; 240 za wizyty u dentysty- piaskowanie + kamień ![]() Podsumowując: 7480zł Hassa nosiłam od 12.2014 - 05.15 Dół noszę od 17.03.2015 a górę od 28.05.2015
|
|
|
|
#658 |
|
Przyczajenie
|
Bruise Pristine jeżeli jesteś z okolic Katowic, to polecam Freshmed. Mają gabinet w Katowicach na ul. Zofii Kossak-Szczuckiej. Ciężko mi jest napisać czy zmieścisz się za całość w 3000, ale przejdź się tam na konsultacje, to na pewno się dowiesz wszystkich szczegółów. Panie doktor, które tam przyjmują wszystko fajnie wytłumaczą. Ja na samym początku trochę bałam się leczenia, ale nie było źle. Trzeba na pewno uzbroić się w cierpliwość, bo leczenie ortodentyczne niestety troche trwa, ale nie ma się czego obawiać, bo efekty są warte tego.
|
|
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Cytat:
Ja kupiłam irygator ale używałam tylko pół roku nie mogę się zabrać za zamówienie końcówki- z tego co wyczytałam powinno się raz na 6 miesięcy ją wymienić. Ale to prawda- irygator świetnie czyści przestrzenie międzyzębowe. Myślę, że warto w niego zainwestować.
|
|
|
|
|
#660 |
|
Konto usunięte
|
Szpilka1985 u mnie też reakcja znajomych byłą podobna "przecież masz proste zęby". Mojej wady faktycznie za bardzo nie widać na pierwszy rzut oka, a ja sama też rzadko kiedy uśmiechałam się tak żeby żeby pokazywać i dlatego taka reakcja. Chociaż wydawało mi się, że zęby mam w miarę proste a tylko wadę zgryzu, dopiero jak po montażu aparatu zobaczyłam jakie fale dunaju drucik mi utworzył to przekonałam się że byłam w błędzie
A gdyby nie to że trochę seplenię przez podwyższenia na szóstkach to też by nikt aparatu u mnie nie zauważył SweetHusky nie zawsze da się asymetrię skorygować aparatem. A jesteś już w trakcie leczenia? Możnaby to ewentualnie skonsultować jeszcze z innym ortodontą jeśli ta kwestia cię niepokoi, zawsze to opinia jeszcze jednego lekarza by była Co do irygatora to po lekturze tego wątku też zakupiłam polecany tu Panasonic EW 1211 i sama polecam. Podoba mi się, że to model przenośny. Bez irygatora też da się żyć i nie jest to zakup pierwszej potrzeby, ale mi bardzo ułatwia higienę. A jeszcze co do irygatorów jak je odkamieniacie albo czy w ogóle to robicie? Czytałam że co jakiś czas trzeba, ale w instrukcji mojego nic nie ma na ten temat |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

ale koszty są faktycznie spore

Aparat to dowód na to, że dbamy o swój wygląd i zdrowie!