Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-27, 09:50   #3721
lulka19
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Neta a po co na KTG ma sie dziecko ruszac? Pierwsze slysze?

Lulka ja tez sie cewnika bojetzn nie tyle boje co jestem swiadoma ze wyciaganie moze bolec.. A czemu zakaz odwiedzin? Bo grypa? Czy caly czas tak jest?

Poli to mnie zszokowalas ta trawka. Dla mnie bezwzglednie nie ma o czym mowic uwazam tak jak Velika

Nie wiem ze względu na jaką grypę, ale nie ma u nas odwiedzin. Chyba epidemia zwykłej grypy. I tak już od stycznia

Kejka u nas też się czepiają jak dziecko mało się rusza. Najlepiej żeby na KTG było dość aktywne wtedy wiadomo, że jest z nim ok.

Lucy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=771354
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 09:54   #3722
Smarrita
Wtajemniczenie

To prawda na porodowce nie będzie wstydu. Będzie wam wszystko jedno byle juz urodzic:p mi podczas porodu sn zalozyla na chwilke cewnik pecherz pelny i on chyba tez przeszkadzal przy porodzie. Ani zalozenie ani wyciaganie nie bolalo

Trawka
O matko ja to nawet papierosa w ustach nigdy nie mialam a co dopiero palic trawkeswietoszek ze mnie. Tz z rodzicami kiedys zapalil i z kumplami za czasow liceum. e

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2016-02-27 o 09:57 Powód: U
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 09:55   #3723
lulka19
Zakorzenienie

Neta a ogolnie jak czujesz ruchy?mi ostatnio na usg ginka powiedziała, że synek mało się rusza. Akurat ssał kciuk i chyba spał Ale tak to ja czuję go non stop, więc nie boję się.
Stary 2016-02-27, 09:56   #3724
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
No np ludzi wyskakujacych z okna bo widzieli że przyleciał po nich jednorożec.

Wywołuje Stany lękowe i robi dziury na mózgu .

Ogólnie nie lubię narkotyków.

Chyba że trawka jako lek od lekarza w konkretnej dawce. A końcu morfina vikodin itp to też prochy. A to naturalne przynajmniej.
Na pewno ma jakieś dobre i pożyteczne zastosowania Ale pod kontrolą specjalisty. A nie palona od tak by odurzyc mózg.

Wolę alkohol. Pity z umiarem nie jest niebezpieczny. A wino zdrowe nawet. W sumie nawet piwo ma dobre działanie na kamienie neekowe np

To chyba ci sie z kwasem lub pigułami pomyliło
Poli uważaj co piszesz na wątku, pamiętaj to forum publiczne

Na ktg chyba skurcze pokazuje, a nie ruchy...? Neta cos kręcisz
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 09:59   #3725
Smarrita
Wtajemniczenie

Ktg tez ruchy sprawdza tzn tetno czy cos. Moja sie malo właśnie ruszala i okazalo sie ze cos z tetnem nie tak i od razu wywolywanie.

Stary 2016-02-27, 10:11   #3726
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lulka u nas tez sie klika jak sie dziecko rusza, ale to nie jest nieprawidlowosc jesli w tym czasoe ruchow nie ma i podstawa do podpinania KTG za jakis czas. Jesli tetno jest okej to robia dwa razy w ciagu doby po prostu a matka sprawdza ruchy

Wlasnie Poli, Gosia dobrze pisze

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:17   #3727
patryska0804
Zadomowienie

Witam się i ja trzeba wstać ogarnąć mieszkanie
Poli jestem takiego zdania jak Ty ale nie będę się rozpisywać bo tak jak Gosiaczek pisze to publiczne. Uważam że trawka powinna być zalegalizowana a wódka za to zabroniona.
Kurde my w łóżku a tu dzwoni męża brat ze teście do nas jada. .. mają 5 min drogi. .. ogarnelisny na szybko

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 10:18   #3728
justyna_fli
Zadomowienie

Ale slitasne pudla pieluch zjadlam sniadanko w lozku i zaraz zabieram sie za ogarnianie chaty i gotowanie, bo wieczorem wpadaja znajomi
Ja uwazam tak jak Poli, sama trawka jeszcze nikomu nie zaszkodzila, oczywiscie z umiarem. Ale fakt jest taki ze zeby kupic to trzeba sie spotkac z dilerem no i to po pierwsze jest spotkaniem ze swiatem przestepczym a po drugie wielu ludzi zacheca do probowania czegos mocniejszego, no bo dostep juz jest... Oczywiscie sa wyjatki, np ja i zadnych dziur w mozgu nie mam a nie panikujcie, przeciez Poli nie napisala ze hoduje ziolo w szafie w sypialni tylko jaka ma opinie na ten temat
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:30   #3729
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
To chyba ci sie z kwasem lub pigułami pomyliło
Poli uważaj co piszesz na wątku, pamiętaj to forum publiczne

Na ktg chyba skurcze pokazuje, a nie ruchy...? Neta cos kręcisz

Też myślę, że pomyliła Neta z jakimiś ciężkimi narkotykami heh te co w żyłę się daje albo może te grzyby co ludzie mają po nich halucynacje - to jest straszne. po tym zdarzają się tragedie ;/

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Ale slitasne pudla pieluch zjadlam sniadanko w lozku i zaraz zabieram sie za ogarnianie chaty i gotowanie, bo wieczorem wpadaja znajomi
Ja uwazam tak jak Poli, sama trawka jeszcze nikomu nie zaszkodzila, oczywiscie z umiarem. Ale fakt jest taki ze zeby kupic to trzeba sie spotkac z dilerem no i to po pierwsze jest spotkaniem ze swiatem przestepczym a po drugie wielu ludzi zacheca do probowania czegos mocniejszego, no bo dostep juz jest... Oczywiscie sa wyjatki, np ja i zadnych dziur w mozgu nie mam a nie panikujcie, przeciez Poli nie napisala ze hoduje ziolo w szafie w sypialni tylko jaka ma opinie na ten temat
hehehhehehhe cudowny opis mąż by mnie chyba zastrzelił hahha

Nie no oczywista oczywistość, że to tylko zdanie i opinia, a nie regularna praktyka hehehe

Jeśli chodzi o mojego mężunia to on na szczęście tylko piwko od czasu do czasu - a niedługo to już zero piwka jak zbliżymy się do terminu hehe

a moja opinia bazuje na moim wyjeździe do anglii po maturze i ludziach, których tam poznałam hehe bo w PL z tego co słyszałam marihuana od dilera to syf kąpany w domestosie chociaż pewnie są inne sposoby? dobrzy dilerzy? hah kto to wie

Po za tym - jak poznać dilera haha tak sobie pomyślałam, nawet jakbym chciała w PL zaszaleć to jak? trzeba wycieczkować się do Czech czy Holandii - a tam chyba też to nie takie łatwe bo w coffeshopach chyba trzeba się wylegitymować, że się mieszka w danym kraju? tak słyszałam, czy to prawda to już trzeba byłoby pojechać i sprawdzić .
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:34   #3730
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość

Dobreeeeee
Maz ma goraczke wiec bedzie leżał cały dzien.... Masakra a mnie młody tak kopnął w zebra, ze gwiazdki zobaczyłam
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:49   #3731
kopycio
Rozeznanie

Widze temat nałogów zagoscil

My sie lenimy, wczoraj w koncu dostałam materiały, ale na razie boje sie szyć, poczekam do wizyty odpytanie gina czy moge

Wczoraj sie dowiedziałam ze zakaz odwiedzin w moim szpitalu i nawet do porodu bez osoby towarzyszącej, wiec zaciskam nogi a poza tym na oddziale położniczym trwa remont i kobitki rodzą w salach zastępczych... No masakra! Moze do kwietnia sie wyrobia, choć watpie

Co do cewnika po cesarce to nie wiem po co? Moze chodzi o dren? A po SN to położna powiedziała ze wazne zeby sie wysikac w ciagu 3 godzin od porodu to wtedy jest ok, a jak sie nie uda to cewnikuja..
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 11:05   #3732
duchaa123
Wtajemniczenie

Aaaa siostra tz przywiozla wlasnie kolderke i podusie sa cudowne zdj slabej jakosci ale w realu cudo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160227_120451.jpg (104,2 KB, 24 załadowań)

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 11:27   #3733
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Aaaa siostra tz przywiozla wlasnie kolderke i podusie sa cudowne zdj slabej jakosci ale w realu cudo
Sliczniuchne !!!

Kopycio leń się leń

ten zakaz odwiedzin to rok w rok jest o tej porze ;/
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 11:46   #3734
annihilate
Rozeznanie

Hej
Ja w drodze do rodziców, jedziemy na obiad

U mnie w szpitalu są tylko ograniczenia do odwiedziń, jedna osoba max. i w godzinach 14-18 albo do 20 już nie pamiętam.
Nie wyobrażam sobie tego jakby porodów rodzinnych zabronili.. ale z drugiej strony to wszystko dla dobra tych noworodków.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:00   #3735
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

śliczne <3 Ja dziś kupiłam poduszkę, ale takie szare sowy

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Lulka u nas tez sie klika jak sie dziecko rusza, ale to nie jest nieprawidlowosc jesli w tym czasoe ruchow nie ma i podstawa do podpinania KTG za jakis czas. Jesli tetno jest okej to robia dwa razy w ciagu doby po prostu a matka sprawdza ruchy

Wlasnie Poli, Gosia dobrze pisze

no klika się Ja często nie czuję ruchów, ale maszyna tak. I jak jest ciagle niskie tętno na poziomie 120 , to dziecko śpi...
Stary 2016-02-27, 12:07   #3736
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Nie wiem ze względu na jaką grypę, ale nie ma u nas odwiedzin. Chyba epidemia zwykłej grypy. I tak już od stycznia

Kejka u nas też się czepiają jak dziecko mało się rusza. Najlepiej żeby na KTG było dość aktywne wtedy wiadomo, że jest z nim ok.

Lucy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=771354
dzięki
fakt niektore opisy sprawiły ze można zacząć się bać, ale są i bardzo fajne szybkie porody
ja to sie najbardziej boje ze bede po terminie i skończy się oxy

Cytat:
sówki królują

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Hej
Ja w drodze do rodziców, jedziemy na obiad

U mnie w szpitalu są tylko ograniczenia do odwiedziń, jedna osoba max. i w godzinach 14-18 albo do 20 już nie pamiętam.
Nie wyobrażam sobie tego jakby porodów rodzinnych zabronili.. ale z drugiej strony to wszystko dla dobra tych noworodków.
jedna osoba max powinna być moim zdaniem standardem wszędzie na salach poprodowych
nie będę sie raczej czuła komfortowo karmiąc dziecko czy wstając do toalety gdy u sąsiadki z sali będą tabuny gości
uważam ze matki powinny miec prawo do intymności a reszta rodziny spokojnie moze zobaczyc dziecko już w domu, 2-3 dni nikogo nie zbawią

porodów rodzinnych raczej nie mogą zabronić moze jak my bedziemy rodzic to skończy się juz wysyp tych gryp itp.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:10   #3737
NieIdealna82
Raczkowanie

Dzień dobry

Pamiętacie mnie jeszcze ? mam nadzieje że tak

Nie jestem w stanie nadrobić,przeczytałam zaledwie kilka stron
Była moja mama z Niemiec a że zatrzymała sie u nas to nie było czasu na forum.Spędzaliśmy wszyscy fajnie czas,pogaduchy,odwiedziny itd.
Do tego cały czas robiłam jaja z cekinów te ozdobne bo mama brała je do siebie na sprzedaż no i czas mijał.
WIZYTA
Mam już oficjalny termin cięcia na 6 kwietnia
I Paweł to Paweł

Tyle co Was przeczytałam to mogę powiedzieć że też miałam lewatywe (normalne i normalnie sie wszystko odbyło) cewnik (przy pierwszym porodzie bolało,nawet krew była,a przy drugim nawet nie wiedziałam kiedy) no i wenflon bo to norma,a przy CC założyli dren ale na drugi dzien został wyjęty.
Jak wstałam to poszłam z położną pod prysznic i byłam jak nowo narodzona.

To tyle

Czuje sie duża i mi ciężko.W pępku mam 121cm wiec dużo...
Pozdrawiam Was wszystkie,gratuluje udanych wizyt i życzę miłego dzionka
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:18   #3738
MaLoS
Rozeznanie

NieIdealna---/ fajnie, ze sie pokazałaś i ze wszystko ok u Was! 6 kwietnia... Jestes pierwsza z konkretną datą! Trzymam kciuki

OXY--- oświećcie mnie proszę... O co chodzi z tą oksytocyną ze tak jej sie wszystkie boja i za Chiny nie chcą mieć podanej? To ma jakis zły wpływ na mamę i dziecko?

BALONIK--- nie dziękuje jakoś dam radę bez ćwiczeń tak myśle

ODWIEDZINY W SZPITALU---- w szpitalu, który wybrałam nie ma odwiedzin i koniec kropka, ewentualnie na korytarzu w miejscu do tego przeznaczonym, ale nie ma przesiadywania w pokojach i w sumie mi to pasuje... To bedzie mój czas na odpoczynek i zapoznanie sie z Adaśkiem TŻ oczywiście moze być przy porodzie i pózniej tez sie przytulać

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:28   #3739
Ineso
Matka Smoka

Dziewczyny jesli ktoras chce kupic chuste to dzis i jutro jest 20 proc. Znizki na outlet w sklepie z chustami Little Frog. Kod znizkowy: febrSale.
Ja juz kupilam - z przesylka do paczkomatu lacznie 133zl takze super deal. Taniej tej chusty nie da sie upolowac. Bralam rozmiar 4,6 tkanabawelna inne moga wyjsc inaczej cenowo.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:35   #3740
lucy111
Zadomowienie

Nieidealna dobrze ze jestes i ze wszystko u Was ok

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
NieIdealna---/ fajnie, ze sie pokazałaś i ze wszystko ok u Was! 6 kwietnia... Jestes pierwsza z konkretną datą! Trzymam kciuki

OXY--- oświećcie mnie proszę... O co chodzi z tą oksytocyną ze tak jej sie wszystkie boja i za Chiny nie chcą mieć podanej? To ma jakis zły wpływ na mamę i dziecko?

BALONIK--- nie dziękuje jakoś dam radę bez ćwiczeń tak myśle

ODWIEDZINY W SZPITALU---- w szpitalu, który wybrałam nie ma odwiedzin i koniec kropka, ewentualnie na korytarzu w miejscu do tego przeznaczonym, ale nie ma przesiadywania w pokojach i w sumie mi to pasuje... To bedzie mój czas na odpoczynek i zapoznanie sie z Adaśkiem TŻ oczywiście moze być przy porodzie i pózniej tez sie przytulać
z relacji wiem, że po oxy może być dość boleśnie
więc wolę meża zaangażować zeby się naturalnie wydzielała a nie w kroplówce

widze ze masz podobne podejście do odwiedzin
Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesli ktoras chce kupic chuste to dzis i jutro jest 20 proc. Znizki na outlet w sklepie z chustami Little Frog. Kod znizkowy: febrSale.
Ja juz kupilam - z przesylka do paczkomatu lacznie 133zl takze super deal. Taniej tej chusty nie da sie upolowac. Bralam rozmiar 4,6 tkanabawelna inne moga wyjsc inaczej cenowo.
no i mam dylemat czy brać...
w sumie można by później sprzedac jak się nie przyda i pewnie za wiele na tym nie strace
tylko ja nawet pojęcia nie mam jaki rozmiar, mam 175 cm wzrostu i rozmiarowo 36 bo wiem ze to ma znaczenie przy doborze, mąż 186 i też raczej szczupły, L nam wystarczy czy XL lepiej brać?
ta tkana bawełna nada się też na poczatek?

Edytowane przez lucy111
Czas edycji: 2016-02-27 o 12:38
Stary 2016-02-27, 12:44   #3741
gosiulka22
Wtajemniczenie

ODZWIEDZINY:
U mnie podobnie jak u Malos odziedzin nie ma w salach. jest na początku oddziału sala do odwiedzin dosyć spora i tam można się spotykać z bliskimi. Mi to bardzo i to bardzo dopowiada. Nie chciałabym aby u mojej sąsiadki/sąsiadek cały dzień przesiadywała rodzina. Nawet gdyby to było w konkretnych godzinach bo dla mnie osobiście jest krępujące wywalenie cyca przy obcych ludziach czy wietrzenie krocza które jest bardzo pomocne przy gojeniu rany. Ja byłam na sali dwuosobowej i było super bez odwiedzin. Drzwi na korytarz można było zamknąć i było naprawdę komfortowo. Koleżnka z sali non stop ściągała pokarm laktatorem i dla mnie nie było to nic dziwnego i ona się nie krępowała, że miała wywalone cyce na wierzch a gdyby ktoś u mnie wtedy był to już tej intymności by nie bylo
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 12:57   #3742
Ineso
Matka Smoka

Lucy - ja sie radzilam na fb w tej najbardziej specjalistycznej grupie Chusty Polska. I na pewno na poczatek czysta bawelna - najlepiej uzywana bo miekksza ale te littlefrog nawet nowe sa miekkie. Ja polowalam na uzywana i powiem Ci ze taniej niz 140nie widzialam. Takze mysle ze strata w razie sprzedazy raczej minimalna. Chusta wypozyczona mnie nie przekonuje bo tez za to placisz ok 30 zl wiec tez stratna jestes. Moj tz chcial nowa i stonowana ciemna dlatego tak zdecydowalam. A juz ostatnio dodatkowo przekonalo mnie info ze chuste mozna nosic na sobie pod koniec ciazy - grzeje brzuszek i jest wsparciem dla plecow w bolach. Takze akurat ja zmiekcze jeszcze.
Taki sale u nich jest w kazdy ostatni weekend msc i dosc szybko ida te chusty. Wiec wczoraj jak glupia siedzialam do polnocy zeby kupic a nie bylo info. Dopiero dzis na fb kod sie pojawil takze ciesze sie ze sie zalapalam.
A co do dlugosci - my mamy podobne parametry wzrostowe ale chyba szersi jestesmy. Takze dla Ciebie max 4,6 a nawet nie wiem czy nie 4,2. Mozesz zapytac na fb albo zaryzykowac z ta wieksza. Jedyna niedogodnosc za duzej to wiekszy zwis. I dluzsze sa potrzebne do wiazania na plecach ale to wyzszy level i maluszkow sie tak raczej nie nosi.
Sorki ze bylejakie pisanie ale na telefonie dzis tylko jestem.
Stary 2016-02-27, 13:07   #3743
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Ja jestem zona która nie zawsze na kaca pomaga. Jak był głupi i nie wiedział kiedy przestać to niech się męczy.
Juz ktorys raz piszesz cos, z czym zgadzam sie w 100%

Witam sie z lozka. Maz sie przejal i odciaza mnie ile moze w obowiazkach- zabral wlasnie Em na wycieczke, bo u nas piekna pogoda, a ja mam odpoczywac. Brzuch niestety spina mi sie dosc czesto, a nie chce sobie zrobic krzywdy w szyjke. Mam silne postanowienie rozpakowywac sie dopiero w kwietniu. Decydujaca bedzie koncowka matca, bo nasza opoekunka ma tydzien wolnego i bede miala Emilke caly dzien na glowie- mam nadzieje, ze pogoda dopisze i bedzie latala po podworku.

Dla mnie alko jest mocno problematyczne- oblicza alkoholizmu sa rozne i nie zawsze wystarczy stwierdzenie "znam swoje granice". To zawsze zostaje srodkiem psychoaktywnym.
Dragi, tabsy, nikotyna, a nawet cukier w duzych ilosciach tez dzialaja na mozg- ale o tym mozna dyskutowac dluuuugo.

Co do naturalnej oksytocyny- potwierdzam dzialanie masazu sutkow na rozkrecenie akcji
malos- oxy w kroplowce nie da sie naturalnie dawkowac, tylko od razu dostajesz mega dawke, na ktora organizm moze byc nieprzygotowany ( np niedojrzala do konca szyjka), a to boli.

I zgadzam sie ze stwierdzeniem- na porodowce zapomnij o wstydzie. Spiecie i nerwy utrudniaja porod- a polozne i lekarze widzieli naprawde duzo i egocentrycznie jest myslec, ze czyjas :dupa: bedzie robila inne wrazenie niz 1000 innych glowych w ciagu miesiaca pracy

Sorry za chaotyczna wypowiez, ale sie doleczam z przeziebienia i mam dalej jakas mgle mozgowa, a poza tym na padzie sie mega niewygodnie pisze
Stary 2016-02-27, 13:09   #3744
lulka19
Zakorzenienie

Zna któraś z was TENS sposób na bóle porodowe? U nas na porodówce jest, i nie wiem co o tym myśleć, dla mnie to kompletnie czarna magia.

Od 3 dni mam super ciśnienie, i znowu pojawiła się nadzieja na poród naturalny
Stary 2016-02-27, 13:12   #3745
Smarrita
Wtajemniczenie

Tak. Ja mialam tens przy pierwszym porodzie. Mi na skurcze bardzo pomogl takie delikatne prądy. Samemu sie moc reguluje jak skurcz nadchodzi.

Stary 2016-02-27, 13:14   #3746
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Lucy - ja sie radzilam na fb w tej najbardziej specjalistycznej grupie Chusty Polska. I na pewno na poczatek czysta bawelna - najlepiej uzywana bo miekksza ale te littlefrog nawet nowe sa miekkie. Ja polowalam na uzywana i powiem Ci ze taniej niz 140nie widzialam. Takze mysle ze strata w razie sprzedazy raczej minimalna. Chusta wypozyczona mnie nie przekonuje bo tez za to placisz ok 30 zl wiec tez stratna jestes. Moj tz chcial nowa i stonowana ciemna dlatego tak zdecydowalam. A juz ostatnio dodatkowo przekonalo mnie info ze chuste mozna nosic na sobie pod koniec ciazy - grzeje brzuszek i jest wsparciem dla plecow w bolach. Takze akurat ja zmiekcze jeszcze.
Taki sale u nich jest w kazdy ostatni weekend msc i dosc szybko ida te chusty. Wiec wczoraj jak glupia siedzialam do polnocy zeby kupic a nie bylo info. Dopiero dzis na fb kod sie pojawil takze ciesze sie ze sie zalapalam.
A co do dlugosci - my mamy podobne parametry wzrostowe ale chyba szersi jestesmy. Takze dla Ciebie max 4,6 a nawet nie wiem czy nie 4,2. Mozesz zapytac na fb albo zaryzykowac z ta wieksza. Jedyna niedogodnosc za duzej to wiekszy zwis. I dluzsze sa potrzebne do wiazania na plecach ale to wyzszy level i maluszkow sie tak raczej nie nosi.
Sorki ze bylejakie pisanie ale na telefonie dzis tylko jestem.
dziękuję
myślałam nad bawełniano bambusowa ale skoro bawełna jest lepsza to nawet lepiej bo tańsza też jest
ta którą chce jest za 123 wiec na sprzedaży raczej nie stracę
wezme te dłuższa chyba to duzej sie przyda
a póki ogarnę wiązania i to wszystko to Młody już nie bedzie takim maluszkiem
Stary 2016-02-27, 13:17   #3747
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Patryska ja mam tylko girlande . Cootonki mam na półce. Wejdź na blog hohonie tam babka daje duO inspiracji. Moje takie o, nic specjalnego Załącznik 6230328
Załącznik 6230333Załącznik 6230338
Super kącik Ja tam nawet nie pokazuje, żadnych dekoracji nie mam

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Nadrobilam wiec relacja z wizyty :P

Rozwarcia nie ma, szyjka nadal zamknięta młody wazy 2500 a ja dostalam antybiotyk na infekcje i pobral mi wymaz na gbs. Kazał tez odstawić luteine hurrra

Malzon dzisiaj z racji wizyty (braku rozwarcia) i imienin teścia sie napil, od miesiąca czyli od dnia moich skurczów nie pil nic wiec nie zabraniałam mu, tym bardziej ze okazja byla. Aha - zapytałam doktorka o plec a ten na to taki pewny ze jak mówil ze są jajka to są i pokazał sporych rozmiarów klejnoty na monitorze usg.. Wiec jestem spokojna młody ma girki flugie ze wyprzedza wymiary o 2 tygodnie i reszta wymiarów tez wieksza o tydzień
Dali ci antybiotyk bez wymazu? Pisałas, ze masz infekcje, ale w sumie to nie wiadomo co tam siedzi. Mnie lekko chwilami swędzi, inny zapach i śluz ie serkoawty, ale mnie "kisielowaty "niż wczesniej.

odwiedziny

Jak wszystko jest ok to przenoszą do hotelu, do pokoi jednoosobowych. Tz moze byc cały czas, nawet spać i jak bedze tak wykonczoa jak z małą t zostanie

oxytocyna

podawana, żeby przyspieczyć poród. Ja dostałam, było ok. Tak samo cewnikowanie. Miałam wrażenie, ze te babki tylko to robią całe życie Zero bólu czy powikłań.

U nas znowu wiosna, aż żal w domu sieeziec. Poszlismy z małą na plac zabaw, ja wróciła a oni poszli po zakupy

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 13:18   #3748
gosiulka22
Wtajemniczenie

Zrobiłam małe zestawienie ciuszków i mam:
Rozmiar 50- 14 sztuk
Rozmiar 56- 65 sztuk
Rozmiar 62- 68 sztuk
Rozmiar 68- 77 sztuk
9 sztuk czapek
15 par skarpetek
Większość ciuszków jest ładna ale jest kilka już mocno zniszczonych szczególnie na rozmiar 68 które dostałam bo wtedy dziecko jednak już więcej niszczy.

Poza tym mam mało bluz a wiosną to by mi się przydały na spacer bo w kombinezonie za cieplo, w samej bluzce/ bodach za zimno. No te bluzy to i latem jak chłodniej czy pada to trzeba mieć. Muszę jeszcze cos upolować.

Edytowane przez gosiulka22
Czas edycji: 2016-02-27 o 13:24
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 13:30   #3749
velika
Winter is coming

ja od rana szaleję, zamówiłam szafę do pokoju małej, kupiłam dywan, zrobiłam jeszcze zamówienie w internetach na brakujące pokrowiec na przewijak i prześcieradło, sprzątnęłam prawie całe mieszkanie i jeszcze odwiedziliśmy z chłopem markety budowlane
ale już jestem na finiszu roboty na dziś heheh.
Na dworze pięknie dzisiaj
Odwiedziny
na razie z tego co widziałam, to we wszystkich szpitalach w okolicy do końca marca jest zakaz odwiedzin z powodu grypy, więc tematu nie ma...
NieIdealna82 pamiętamy super, że znasz już termin, teraz nic tylko odliczać

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 13:50   #3750
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
dziękuję
myślałam nad bawełniano bambusowa ale skoro bawełna jest lepsza to nawet lepiej bo tańsza też jest
ta którą chce jest za 123 wiec na sprzedaży raczej nie stracę
wezme te dłuższa chyba to duzej sie przyda
a póki ogarnę wiązania i to wszystko to Młody już nie bedzie takim maluszkiem
Z bambusem jest sztywniejsza przez co jak ktos jiewprawiony to gorzej sie mota.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości