|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Nie wiem ze względu na jaką grypę, ale nie ma u nas odwiedzin. Chyba epidemia zwykłej grypy. I tak już od stycznia ![]() Kejka u nas też się czepiają jak dziecko mało się rusza. Najlepiej żeby na KTG było dość aktywne wtedy wiadomo, że jest z nim ok. Lucy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=771354 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Wtajemniczenie
|
To prawda na porodowce nie będzie wstydu. Będzie wam wszystko jedno byle juz urodzic:p mi podczas porodu sn zalozyla na chwilke cewnik pecherz pelny i on chyba tez przeszkadzal przy porodzie. Ani zalozenie ani wyciaganie nie bolalo
![]() Trawka O matko ja to nawet papierosa w ustach nigdy nie mialam a co dopiero palic trawke ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2016-02-27 o 09:57 Powód: U |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Zakorzenienie
|
Neta a ogolnie jak czujesz ruchy?mi ostatnio na usg ginka powiedziała, że synek mało się rusza. Akurat ssał kciuk i chyba spał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba ci sie z kwasem lub pigułami pomyliło ![]() Poli uważaj co piszesz na wątku, pamiętaj to forum publiczne ![]() Na ktg chyba skurcze pokazuje, a nie ruchy...? Neta cos kręcisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Wtajemniczenie
|
Ktg tez ruchy sprawdza tzn tetno czy cos. Moja sie malo właśnie ruszala i okazalo sie ze cos z tetnem nie tak i od razu wywolywanie.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Wtajemniczenie
|
Lulka u nas tez sie klika jak sie dziecko rusza, ale to nie jest nieprawidlowosc jesli w tym czasoe ruchow nie ma i podstawa do podpinania KTG za jakis czas. Jesli tetno jest okej to robia dwa razy w ciagu doby po prostu
![]() ![]() Wlasnie Poli, Gosia dobrze pisze ![]()
#3727 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() ![]() Poli jestem takiego zdania jak Ty ale nie będę się rozpisywać bo tak jak Gosiaczek pisze to publiczne. Uważam że trawka powinna być zalegalizowana a wódka za to zabroniona. Kurde my w łóżku a tu dzwoni męża brat ze teście do nas jada. .. mają 5 min drogi. .. ogarnelisny na szybko ![]()
#3728 |
Zadomowienie
|
Ale slitasne pudla pieluch
![]() ![]() Ja uwazam tak jak Poli, sama trawka jeszcze nikomu nie zaszkodzila, oczywiscie z umiarem. Ale fakt jest taki ze zeby kupic to trzeba sie spotkac z dilerem ![]() ![]() ![]() ![]()
#3729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też myślę, że pomyliła Neta z jakimiś ciężkimi narkotykami heh ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie no oczywista oczywistość, że to tylko zdanie i opinia, a nie regularna praktyka hehehe ![]() Jeśli chodzi o mojego mężunia to on na szczęście tylko piwko od czasu do czasu - a niedługo to już zero piwka jak zbliżymy się do terminu hehe ![]() a moja opinia bazuje na moim wyjeździe do anglii po maturze i ludziach, których tam poznałam hehe ![]() ![]() ![]() ![]() Po za tym - jak poznać dilera haha ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobreeeeee Maz ma goraczke ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Rozeznanie
|
Widze temat nałogów zagoscil
![]() My sie lenimy, wczoraj w koncu dostałam materiały, ale na razie boje sie szyć, poczekam do wizyty odpytanie gina czy moge ![]() Wczoraj sie dowiedziałam ze zakaz odwiedzin w moim szpitalu i nawet do porodu bez osoby towarzyszącej, wiec zaciskam nogi ![]() ![]() Co do cewnika po cesarce to nie wiem po co? Moze chodzi o dren? A po SN to położna powiedziała ze wazne zeby sie wysikac w ciagu 3 godzin od porodu to wtedy jest ok, a jak sie nie uda to cewnikuja.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa siostra tz przywiozla wlasnie kolderke i podusie sa cudowne
![]()
#3733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kopycio ![]() ![]() ten zakaz odwiedzin to rok w rok jest o tej porze ;/
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja w drodze do rodziców, jedziemy na obiad ![]() U mnie w szpitalu są tylko ograniczenia do odwiedziń, jedna osoba max. i w godzinach 14-18 albo do 20 już nie pamiętam. Nie wyobrażam sobie tego jakby porodów rodzinnych zabronili.. ale z drugiej strony to wszystko dla dobra tych noworodków.
#3735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne <3 Ja dziś kupiłam poduszkę, ale takie szare sowy ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
no klika się ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fakt niektore opisy sprawiły ze można zacząć się bać, ale są i bardzo fajne szybkie porody ja to sie najbardziej boje ze bede po terminie i skończy się oxy Cytat:
![]() Cytat:
nie będę sie raczej czuła komfortowo karmiąc dziecko czy wstając do toalety gdy u sąsiadki z sali będą tabuny gości uważam ze matki powinny miec prawo do intymności a reszta rodziny spokojnie moze zobaczyc dziecko już w domu, 2-3 dni nikogo nie zbawią porodów rodzinnych raczej nie mogą zabronić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Pamiętacie mnie jeszcze ? mam nadzieje że tak ![]() Nie jestem w stanie nadrobić,przeczytałam zaledwie kilka stron ![]() Była moja mama z Niemiec a że zatrzymała sie u nas to nie było czasu na forum.Spędzaliśmy wszyscy fajnie czas,pogaduchy,odwiedziny itd. Do tego cały czas robiłam jaja z cekinów te ozdobne bo mama brała je do siebie na sprzedaż no i czas mijał. WIZYTA Mam już oficjalny termin cięcia na 6 kwietnia ![]() I Paweł to Paweł ![]() Tyle co Was przeczytałam to mogę powiedzieć że też miałam lewatywe (normalne i normalnie sie wszystko odbyło) cewnik (przy pierwszym porodzie bolało,nawet krew była,a przy drugim nawet nie wiedziałam kiedy) no i wenflon bo to norma,a przy CC założyli dren ale na drugi dzien został wyjęty. Jak wstałam to poszłam z położną pod prysznic i byłam jak nowo narodzona. To tyle ![]() Czuje sie duża i mi ciężko.W pępku mam 121cm wiec dużo... Pozdrawiam Was wszystkie,gratuluje udanych wizyt i życzę miłego dzionka ![]()
#3738 |
Rozeznanie
|
NieIdealna---/ fajnie, ze sie pokazałaś
![]() ![]() OXY--- oświećcie mnie proszę... O co chodzi z tą oksytocyną ze tak jej sie wszystkie boja i za Chiny nie chcą mieć podanej? To ma jakis zły wpływ na mamę i dziecko? ![]() BALONIK--- nie dziękuje ![]() ODWIEDZINY W SZPITALU---- w szpitalu, który wybrałam nie ma odwiedzin i koniec kropka, ewentualnie na korytarzu w miejscu do tego przeznaczonym, ale nie ma przesiadywania w pokojach i w sumie mi to pasuje... To bedzie mój czas na odpoczynek i zapoznanie sie z Adaśkiem ![]()
![]() |
#3739 |
Matka Smoka
|
Dziewczyny jesli ktoras chce kupic chuste to dzis i jutro jest 20 proc. Znizki na outlet w sklepie z chustami Little Frog. Kod znizkowy: febrSale.
Ja juz kupilam - z przesylka do paczkomatu lacznie 133zl takze super deal. Taniej tej chusty nie da sie upolowac. Bralam rozmiar 4,6 tkanabawelna inne moga wyjsc inaczej cenowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | ||
Zadomowienie
|
Nieidealna dobrze ze jestes i ze wszystko u Was ok
![]() Cytat:
więc wolę meża zaangażować zeby się naturalnie wydzielała a nie w kroplówce widze ze masz podobne podejście do odwiedzin ![]() Cytat:
w sumie można by później sprzedac jak się nie przyda i pewnie za wiele na tym nie strace tylko ja nawet pojęcia nie mam jaki rozmiar, mam 175 cm wzrostu i rozmiarowo 36 bo wiem ze to ma znaczenie przy doborze, mąż 186 i też raczej szczupły, L nam wystarczy czy XL lepiej brać? ta tkana bawełna nada się też na poczatek? Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-02-27 o 12:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Wtajemniczenie
|
ODZWIEDZINY:
U mnie podobnie jak u Malos odziedzin nie ma w salach. jest na początku oddziału sala do odwiedzin dosyć spora i tam można się spotykać z bliskimi. Mi to bardzo i to bardzo dopowiada. Nie chciałabym aby u mojej sąsiadki/sąsiadek cały dzień przesiadywała rodzina. Nawet gdyby to było w konkretnych godzinach bo dla mnie osobiście jest krępujące wywalenie cyca przy obcych ludziach czy wietrzenie krocza które jest bardzo pomocne przy gojeniu rany. Ja byłam na sali dwuosobowej i było super bez odwiedzin. Drzwi na korytarz można było zamknąć i było naprawdę komfortowo. Koleżnka z sali non stop ściągała pokarm laktatorem i dla mnie nie było to nic dziwnego i ona się nie krępowała, że miała wywalone cyce na wierzch a gdyby ktoś u mnie wtedy był to już tej intymności by nie bylo |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Matka Smoka
|
Lucy - ja sie radzilam na fb w tej najbardziej specjalistycznej grupie Chusty Polska. I na pewno na poczatek czysta bawelna - najlepiej uzywana bo miekksza ale te littlefrog nawet nowe sa miekkie. Ja polowalam na uzywana i powiem Ci ze taniej niz 140nie widzialam. Takze mysle ze strata w razie sprzedazy raczej minimalna. Chusta wypozyczona mnie nie przekonuje bo tez za to placisz ok 30 zl wiec tez stratna jestes. Moj tz chcial nowa i stonowana ciemna dlatego tak zdecydowalam. A juz ostatnio dodatkowo przekonalo mnie info ze chuste mozna nosic na sobie pod koniec ciazy - grzeje brzuszek i jest wsparciem dla plecow w bolach. Takze akurat ja zmiekcze jeszcze.
Taki sale u nich jest w kazdy ostatni weekend msc i dosc szybko ida te chusty. Wiec wczoraj jak glupia siedzialam do polnocy zeby kupic a nie bylo info. Dopiero dzis na fb kod sie pojawil takze ciesze sie ze sie zalapalam. A co do dlugosci - my mamy podobne parametry wzrostowe ale chyba szersi jestesmy. Takze dla Ciebie max 4,6 a nawet nie wiem czy nie 4,2. Mozesz zapytac na fb albo zaryzykowac z ta wieksza. Jedyna niedogodnosc za duzej to wiekszy zwis. I dluzsze sa potrzebne do wiazania na plecach ale to wyzszy level i maluszkow sie tak raczej nie nosi. Sorki ze bylejakie pisanie ale na telefonie dzis tylko jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam sie z lozka. Maz sie przejal i odciaza mnie ile moze w obowiazkach- zabral wlasnie Em na wycieczke, bo u nas piekna pogoda, a ja mam odpoczywac. Brzuch niestety spina mi sie dosc czesto, a nie chce sobie zrobic krzywdy w szyjke. Mam silne postanowienie rozpakowywac sie dopiero w kwietniu. Decydujaca bedzie koncowka matca, bo nasza opoekunka ma tydzien wolnego i bede miala Emilke caly dzien na glowie- mam nadzieje, ze pogoda dopisze i bedzie latala po podworku. Dla mnie alko jest mocno problematyczne- oblicza alkoholizmu sa rozne i nie zawsze wystarczy stwierdzenie "znam swoje granice". To zawsze zostaje srodkiem psychoaktywnym. Dragi, tabsy, nikotyna, a nawet cukier w duzych ilosciach tez dzialaja na mozg- ale o tym mozna dyskutowac dluuuugo. Co do naturalnej oksytocyny- potwierdzam dzialanie masazu sutkow na rozkrecenie akcji ![]() malos- oxy w kroplowce nie da sie naturalnie dawkowac, tylko od razu dostajesz mega dawke, na ktora organizm moze byc nieprzygotowany ( np niedojrzala do konca szyjka), a to boli. I zgadzam sie ze stwierdzeniem- na porodowce zapomnij o wstydzie. Spiecie i nerwy utrudniaja porod- a polozne i lekarze widzieli naprawde duzo i egocentrycznie jest myslec, ze czyjas :dupa: bedzie robila inne wrazenie niz 1000 innych glowych w ciagu miesiaca pracy ![]() Sorry za chaotyczna wypowiez, ale sie doleczam z przeziebienia i mam dalej jakas mgle mozgowa, a poza tym na padzie sie mega niewygodnie pisze ![]()
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
Zna któraś z was TENS sposób na bóle porodowe?
![]() Od 3 dni mam super ciśnienie, i znowu pojawiła się nadzieja na poród naturalny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Wtajemniczenie
|
Tak. Ja mialam tens przy pierwszym porodzie. Mi na skurcze bardzo pomogl takie delikatne prądy. Samemu sie moc reguluje jak skurcz nadchodzi.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myślałam nad bawełniano bambusowa ale skoro bawełna jest lepsza to nawet lepiej bo tańsza też jest ta którą chce jest za 123 wiec na sprzedaży raczej nie stracę wezme te dłuższa chyba to duzej sie przyda a póki ogarnę wiązania i to wszystko to Młody już nie bedzie takim maluszkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
odwiedziny Jak wszystko jest ok to przenoszą do hotelu, do pokoi jednoosobowych. Tz moze byc cały czas, nawet spać i jak bedze tak wykonczoa jak z małą t zostanie ![]() oxytocyna podawana, żeby przyspieczyć poród. Ja dostałam, było ok. Tak samo cewnikowanie. Miałam wrażenie, ze te babki tylko to robią całe życie ![]() U nas znowu wiosna, aż żal w domu sieeziec. Poszlismy z małą na plac zabaw, ja wróciła a oni poszli po zakupy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3748 |
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam małe zestawienie ciuszków i mam:
Rozmiar 50- 14 sztuk Rozmiar 56- 65 sztuk Rozmiar 62- 68 sztuk Rozmiar 68- 77 sztuk 9 sztuk czapek 15 par skarpetek Większość ciuszków jest ładna ale jest kilka już mocno zniszczonych szczególnie na rozmiar 68 które dostałam bo wtedy dziecko jednak już więcej niszczy. Poza tym mam mało bluz a wiosną to by mi się przydały na spacer bo w kombinezonie za cieplo, w samej bluzce/ bodach za zimno. No te bluzy to i latem jak chłodniej czy pada to trzeba mieć. Muszę jeszcze cos upolować.
"O losie kobiety decyduje miłość na jaką się godzi" "http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tx6grmp2.png" Edytowane przez gosiulka22 Czas edycji: 2016-02-27 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Winter is coming
|
ja od rana szaleję, zamówiłam szafę do pokoju małej, kupiłam dywan, zrobiłam jeszcze zamówienie w internetach na brakujące pokrowiec na przewijak i prześcieradło, sprzątnęłam prawie całe mieszkanie i jeszcze odwiedziliśmy z chłopem markety budowlane
![]() ale już jestem na finiszu roboty na dziś heheh. Na dworze pięknie dzisiaj ![]() Odwiedziny na razie z tego co widziałam, to we wszystkich szpitalach w okolicy do końca marca jest zakaz odwiedzin z powodu grypy, więc tematu nie ma... NieIdealna82 pamiętamy ![]() ![]()
#3750 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.