|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVII
Co w tym jest wtf
?Np. jak się z kimś umówisz to ma znacznie, gdzie ta osoba mieszka. Możesz potrzebować na dojazd pół godziny, a czas 1,5 h. Nie ważne, czy mieszkasz w Warszawie, czy w "Warszawie Laury". Niedługo każdy kto mieszka w promieniu 60 km będzie mówił mieszkam w Warszawie. |
|
|
|
#452 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakie znaczenie dla dyskusji ma to, że TY mieszkasz w Warszawie? Uwaga, szybki quiz! Co jest bardziej januszowe: a) pisanie "mieszkam w Warszawie", tak naprawdę mieszkając pod nią; b) wstawianie informacji "mieszkam w Warszawie", "studiuję prawo" i innych tego typu w przypadkowych wypowiedziach? Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2016-02-27 o 16:32 |
|
|
|
|
#454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 |
|
Konto usunięte
|
5-letni fani Banshee potrafią ją znaleźć na jej wsi. Nie przeginajmy
Poza tym nie można mówić o anonimowości gdy pokazujesz swoją twarz, całą rodzinę, widoki z okna, wiadomo gdzie studiujesz. Łatwiej znaleźć ją po tym niż po nazwie miasta w którym mieszka kilkadziesiąt tysięcy osób.
|
|
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
Ooo, to też prawda! Zazwyczaj w takim momencie vlogerki się tłumaczą, że nagrywają dzieci, żeby mieć pamiątkę. To niech se tę pamiątkę wsadzą do szuflady, a nie w internety.
|
|
|
|
#457 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że ludzi ujmuje nie akcja we vlogach, a to, że jest dość pozytywnie i rodzinnie. Sama, specjalnie za tymi vlogami nie przepadam. Cytat:
Jeśli komentować i dyskutować, to wg mnie jest ok. Jeśli robić zadymę, to średnio.
|
|
|
#458 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wielokrotnie wspominała o fanach, którzy sterczą pod jej domem, więc tak, potrafią ją znaleźć
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo raczej każda osoba posługująca się internetem w sposób podstawowy potrafi użyć googla. Chociaż pewnie zdarzą się osoby starsze, które za bardzo nie są obeznane w internetach i wpisują strony www.xxxxx.pl itd. Takie też znam. |
|
|
|
|
#460 | |
|
Zero Osiem Wojna
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkając w tym samym mieście co vloger patrzymy na to, czy znamy okolicę, ulicę, czy sklep. Akurat JA mieszkam "w tym mieście", o którym wspomina Laura. Jak bym nie mieszkała w Warszawie to pewnie wcale bym nie zwróciła na to uwagi. Akurat w mieście zwanym Warszawa tzn. Legionowo też byłam. Dyskusja polega na tym, że mogę wyrazić swoją opinie.....
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
Eh.. nie ogarniacie. Panna Sz. myśli, że weganizm to jedzenie wszystkiego co z soją.
![]() ![]() Jednak najbardziej rozwaliło mnie przemówienie o majonezie bo on taki zdrowszy niż normalny bla bla bla.. Aż pokusiłam się o skład. olej słonecznikowy*(50%), woda, cukier trzcinowy surowy*, ocet winny brandy*, nasiona gorczycy*, ocet jabłkowy*, sól morska, białko groszku, dekstroza*, zagęszczacz: guma guar, curry*(zawiera seler). Jak na moje oko to wcale nie jest taki super ekstra zdrowy. Edytowane przez wraaakczasu Czas edycji: 2016-02-27 o 16:54 |
|
|
|
#465 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wegańskie żarcie dla zwierząt - brak mi słów. |
|
|
|
|
#466 | |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dlatego dobrze jak nie będzie mówił mieszkam w Warszawie, a w Legionowie. I jeszcze czym jeżdzi, czy metrem, skm, tramwajem, czy autobusem.
Czasem nawet z takiego Legionowa można szybciej dojechać niż z jednego miejsca w drugie w Warszawie. Urok szybkiej SKM. Dla mnie miasto A jest miastem A, a B to B i tyle. Nie ważne, czy vlog, czy życie. Ma być dokładnie ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście, że jest. Czekam tylko aż Sz. nagra film o tym, że coś się źle czuje, nie wie od czego.
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laura czasem mówiła, że jedzie do Warszawy (ze swojego mieszkania), dlatego od razu donyśliłam się, że pewnie mieszka gdzieś na obrzeżach. ;-) |
|
|
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
To co powiecie na lotnisko Warszawa-Modlin, które nie jest w Warszawie? Czy to nie jest przekłamywanie rzeczywistości? Protestowałyście już w tej sprawie?
|
|
|
|
#470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#471 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodziło mi o to że Laura musiałaby chodzić z papierową torbą na głowie i nagrywać tylko w mieszkaniu przy zasłoniętych oknach żeby nikt jej nie znalazł. Udawanie że mieszka w jednym mieście a pokazywanie innego nic nie zmieni. Słynny youtuber Testoviron prawie nic nie pokazał, mieszkał na innym kontynencie a polscy internauci i tak go wytropili ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- A z Warszawą by się tak nie dało? Nikt nie rozpoznałby okolicy gdyby faktycznie mieszkała w Warszawie? Nawet ktoś nie musi stac chcieć pod jej domem, może pojechać na uczelnię, jeszcze prościej. |
|
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Dać do niej DiDżiego na przeszkolenie! |
|
|
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczególnie, że ona tak czy siak jest obecna w naszej diecie, nawet jeśli nie jemy jej w sposób bezpośredni. Zwierzęta są masowo żywione paszą z soi, poza tym mięso i wędliny są ostrzykiwane preparatami soi, żeby zwiększyć ich wagę. Rozmawiałam kiedyś z osobą, która pracowała w jakimś zakładzie mięsnym i mówiła ona, że zajmuje się tam właśnie czynnością tworzenia dwóch kg mięsa z jednego kg przy pomocy ostrzyknięcia roztworem na bazie soi. Tak więc jeśli taka szusz je mięso w hamburgerach, wędlinę na pizzy, a dodatkowo zastępuje jajka, mleko, jogurt, ser itp. przetworami soi, no to... hmm, powodzenia. W ogóle wg aktualnych poglądów jajka są zdrowe i spokojnie można je jeść w rozsądnych ilościach. Natomiast wg szusz: jedzenie jajecznicy jest niezdrowe, bo nie jest wegańska. Jedzenie tofucznicy z soi jest zdrowsze, bo to jest wegańskie. Kabaret ![]() |
|
|
|
|
#475 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, jeszcze nie protestowałam. W przypadku lotniska ma to dla mnie jakiś sens i sposób na wyjaśnienie tego ![]() Ale Laura lotniskiem nie jest. Chyba. |
|
|
|
|
#476 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, do tej pory nie rozumiałam niechęci i jeżdżenia po szusz na wizazu, dopóki nie skomentowałam dzisiaj po raz pierwszy jej "food haulu wegańskiego" na kanale szusz gotuje. Zero hejtu, moja szczera opinia na temat produktów, które kupiła (były niezdrowe i mocno przetworzone). Zasugerowałam, żeby nagrała haul z prawdziwymi wegańskimi produktami. I co? Mój komentarz został ukryty
Osoba, która ukrywa komentarze, które w żadnym wypadku nie są obraźliwe, a nawet nie są krytyką w jej stronę nie powinna publikować NIC co trafia do sieci. Od dzisiaj straciłam do niej cały szacunek, ponieważ ona, jak widać, również nie szanuje swoich widzów |
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
Szusz w tym haulu pokazywała puszkę wegańskiej karmy dla psa, a w wielu wcześniejszych vlogach, gdy jechali do McDonalda, to zawsze kupowali też coś dla psa, głównie mcnuggetsy. Tłumaczenie szusz: Suszi uwielbia nuggetsy, ale mięsa nie lubi i będzie jeść wegańską karmę.
|
|
|
|
#478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli umawiasz się z kimś w jego mieszkaniu to chyba znasz/dostajesz jego adres i możesz jakoś przewidzieć ile będziesz potrzebować na dojazd i ta druga osoba też jest tego świadoma. Sytuacja ze spotkaniem w twoim mieszkaniu jest analogiczna. Jak spotykasz się z kimś w jakimś konkretnym miejscu to chyba na jakąś godzinę, więc ponownie nie widzę problemu.
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że ona może mieć ochotę na fastfood, ale po co psu to wciskać do miski? Nie mam zamiaru włączać tego filmiku, ale z tego, co opisujecie to komedia po prostu. |
|
|
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem ile w tym jest prawdy ale kilka razy powtarzała we vlogu, że Suszi dostaje tez pizze. Jak dla mnie chore to. Niby tak kocha swoje zwierzaki a karmi je jakimiś odpadami bo w tych nuggetsach to raczej nic dobrego nie ma, już nie wspomnę o zapychaniu żołądka psa ciastem od pizzy (o ile to prawda).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

?
ani o chronieniu prywatności - to nie jest wioska z tysiącem osób 

wielokrotnie wspominała o fanach, którzy sterczą pod jej domem, więc tak, potrafią ją znaleźć
Jakby kazdy umial wpisac cos w google to by nie bylo w komentarzach pytan typu ile kosztuje X? Nawet Nissiax kiedys wspominala ze ludzie potrafia do niej pisac wiadomości z pytaniem jaka jest pogoda w NYC. A przeciez wystarczy wpisac NYC pogoda w google.

Osoba, która ukrywa komentarze, które w żadnym wypadku nie są obraźliwe, a nawet nie są krytyką w jej stronę nie powinna publikować NIC co trafia do sieci. Od dzisiaj straciłam do niej cały szacunek, ponieważ ona, jak widać, również nie szanuje swoich widzów