|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Kto mi narobił smaka na kaszankę?Przyznawać się szybko!
Tż pojechał bo normalnie muszę ją zjeść inaczej zwariuje ![]()
|
|
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
W życiu nie słyszałam o aniball! Poczytałam o tym wynalazku i jestem zaskoczona
Mnie też coś dołem ciągnie dzisiaj
|
|
#4863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja słyszałam mieliśmy o tym ostatnio na SR jest jeszcze epino
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Takie dziwne uczucie, jakbym sobie kość obila, albo mięsień naciagnela :/
nie powiedziałabym ze przypomina skurcz. Jak leżę lub siedzę jest ok, problem zaczyna się jak próbuje się ruszyć, wstać, przekręcić czy zrobić krok lewa noga :/ |
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
Ja poprzestanę na masowaniu krocza
150 zł na dwa tygodnie używania i jeszcze 100% gwarancji nie ma Ja podziękuje Moje dziecię chyba cały dzień nie spało tylko skakało jak szalone ... Teraz dopiero nastała cisza
|
|
|
|
#4866 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Zrobiliśmy dzisiaj z moimi chłopakami te ciasteczka: http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...ka-z-marmolada zjedliśmy już prawie wszystkie, ale są pyszne, polecam ![]() Ostatnio dziewczyna na FB sprzedawała ubranka dla dziewczynki, ma 3 tygodnie do porodu i okazało się, że będzie chłopak. Idę w piątek do lekarza, mam nadzieję, że siusiak już nie wyrośnie ![]() --------------------------------------------------------------------------- Gratulacje, Misia Byłaś bardzo dzielna, najważniejsze, że masz Igorka przy sobie. Jeszcze kilka dni i będzie o wiele lepiej ![]() Witam nowe Mamusie Zebrah, to masz bardzo dużą dawkę, ja przed ciążą brałam 12,5 Euthyrox, jak zaszłam w ciążę, to na początku zwiększono mi do 25 jednostek, TSH było OK potem trochę skoczyło, więc lekarz przepisał mi 50tkę. Po miesiącu brania 50tki tak się źle czułam, że musiałam zmniejszyć dawkę do 25. I potem już było OK. Ale TSH ma w granicach 2,8 teraz. Gin mówił, że w II trymestrze mieszczę się w granicach normy, i nie zwiększył mi dawki. Dzidzia i tak korzysta z naszej tarczycy do 6 tygodnia.
|
#4867 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja tylko na chwilę bo w ciąży nie jestem, ale się staram być od obecnego cyklu ![]() Powiedzcie mi bo bardzo mnie to nurtuję... Co ile seks? Jedni mówią, co 3 dni, inni co 4, a jeszcze inni żeby się wstrzymywać 7 dni przed owulką... My póki co robimy to codziennie, ale boję się, że to za często i plemniczki nie nadążą się tworzyć... Ginekolog polecił co drugi dzień, ale duzo kobiet jednak robi to codziennie. Pomóżcie ![]() Co Wy byście doradziły bo macie już swoje sposoby sprawdzone ![]() Pozdrawiam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam kolacje i bol przeszedł
A tak serio to mam nadzieje ze juz nie wróci, bo to coś strasznego ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() Tez mam nadzieje ze nie nas się nie zmieni i zostanie Zuzia choć w razie czego mam jakieś ubranka po Bartku ale szkoda by było tych wszystkich słodkich dziewczecych ubranek :P
|
|
|
|
|
#4869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Bo człowiek już się przyzwyczaił do myśli, że będzie dziewczynka ![]()
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj sie wyspalam, jak sie obudziłam w. Juz oglądał nba z nocy, a Igi spał. Zanim sie lekko ogarnelam, usiadłam z książką to oczywiście co? Tylko ją otworzyłam i nasz synek wstał. W. Sie śmiał, ze nawet jakbym od razu usiadła do czytania to to samo by było.
Poza tym fajny dzień. Igiego podrzucilam chrzestnemu na 3h, a sama pojechałam na warsztaty z twittera. Wszyscy zadowoleni:mąż miał spokój do nauki, Igi zwiedził dworzec w Sopocie i naciagnal chrzestnego na nowe naklejki, dotlenil sie, bo piękna pogoda, a ja miałam 3h dla siebie tylko i przyjemnie, kreatywnie je spedzilam. Juz nie pamiętam kiedy wyszlam gdzieś bez mojego małego ogonka ![]() MISIA spokojnie, kp na początku bywa trudne. Jeśli bedziesz wytrwala i cierpliwa to wszystko będzie dobrze. Musicie sie obydwoje nauczyć kp
|
#4871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dom Perignon, Clos d'Ambonnay czy zwykły biedarenkowy Sowietskoje Igristoje wystarczy??
|
|
#4872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO no lepiej to kontrolować na bieżące. A hepatologa kiedy masz?
CHUDZIASZEK faktycznie, inne jednostki masz przy wynikach glukozy. RADENA ale przynajmniej sobie poogladalas ![]() ZEBRAH brawa dla Rafka jajuz pilnuje, aby Igi w dzień nie spał, bo potem bal do północy. A do Wikingów sie przymierzam, bo czuję ze to mój klimat, ale póki co nie mam kiedy.
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4875 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim przyszłym Mamusiom!
Czy mogę do Was dołączyć? Ja dopiero jakieś 2 tyg. temu wróciłam do świata żywych. Miałam niestety niepowściągliwe wymioty ciężarnych. Koszmar.. Termin mam na 14 czerwca. Spodziewam się drugiego synka. Czy są tu Mamy, które mają już starsze pociechy? Ja mam w domu małego chłopaczka, który w czerwcu będzie miał dokładnie 2 latka. Może coś podpowiecie jak się zorganizować na początku? ![]() Pozdrawiam, Asia Z. www.kreatywnyrodzic.pl Edytowane przez Usiq Czas edycji: 2016-02-27 o 21:01 Powód: chcę coś jeszcze dodać ;) |
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe na bogato!Szampan na włosy
![]()
|
|
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj, Usiq
Dużo u nas na wątku podwójnych, a nawet potrójnych mamuś Zapraszamy ![]() Macie już imię dla drugiego synka? ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- A tam na włosy, ja tam sie kąpię w szampanie
|
#4878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Elaine- Wikingowie- to tak 1,2 sezon, 3 lipa,a 4 zaczyna się nawet dosyć. Generalnie mieszają trochę historię o jakieś 100 lat w tą i w tamtą, ale co tam- serial wyszedł fajny Rafałek przechodzi dzisiaj sam siebie- na noc wypił mleko, przykrył się kołderką, papa Bozi, buziak mamie i ŚPI! Co mu się dzisiaj stało? Witaj Usiq. Ja mam synka i u mnie różnica będzie 2 lata i 3 mies. Patentów nie mam, bo też jestem w strachu jak to będzie w czerwcu. Dom Perignon, Clos d'Ambonnay czy zwykły biedarenkowy Sowietskoje Igristoje wystarczy?? Miqesi- zależy kto jakie ma luksusowe włosy Ja tam mogę Chateu de Jabol Rocznik Bieżący na peeling.MajWija- 2,3 dni wystarczy. I grunt to się nie spinać, że musi być już. Mam straszną ochotę na cytrusy... |
|
|
|
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
Veronique, a Ty w jakim STANIE mieszkasz?
, że tylko Piccolo jest do dostania?
|
#4880 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
Gratuluję wczorajszych wizyt Madzius nie przejmuj się ułożeniem dzidziusia, ma jeszcze dużo czasu, żeby się przekręcić. Ania śliczna Twoja MajeczkaI chyba tyle w temacie, nie umiem jakoś wbić się w rozmowę, tak tylko chciałam się odezwać. Mam dziś paskudny humor, więc właśnie zapodaję sobie film, na podstawie książki Sparksa, żeby się trochę zrelaksować
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z tż z kina, i jak dla mnie Planeta Singli o wiele lepsza niż te 7 rzeczy ;-) dzisiaj sie tak nie wzruszylam i nie usmialam jak na Planecie, i na koniec juz ledwo wysiedzialam bo mnie tak du****a bolala hahhaa :-D
i zauwazylam , ze w Achuan sa male ubranka, 50cm i nawet 44 na pewno tansze niz w Tesco czy Smyku ;-) Edytowane przez Asiek121 Czas edycji: 2016-02-27 o 21:28 |
|
|
|
#4882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co oglądasz?---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Ale i tak mam jeszcze bardzo mało ubranek, bo czekam do piątku, aby się upewnić, czy to na pewno dziewczynka będzie.
|
|
#4883 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja córka będzie miała 20mc w czerwcu. Nie pomoge w organizacji bo sama nie wiem jak to będzie. Wyjdzie w praniu Myślę że przyda się dobry korektor pod oczy ![]() Tak zachwalacie że nie mogę się juz doczekac tej Planety Singli
|
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Hej usiq! Moja cora będzie w czerwcu miala 17mscy, sama nie wiem jak to będzie, no ale jakos musi być
![]() Nie odzywam sie, bo mam paskudny humor dzis. Mala troche pospala, wiec przynajmniej troche poczytalam, jeźdźca pochlaniam ![]() Mialam iść dzis na glukozę, ale nie zwleklam sie z lozka. Tz mial miec wolne, a po 12 musial jednak do pracy iść. Na glukozę chyba dopiero w piatek pójdę, bo wczesniej tz wolnego nie będzie miał... |
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
USIAQ witaj
u mnie bedzie roznica 3lata bez miesiaca.ZEBRAH ale masz cudownie z Rafkiem. Igi dopiero zagoniony do łóżka.
|
#4886 |
|
Przyczajenie
|
jak u Was fajnie. Dziękuję Wszystkim za słowa otuchy. Miqesi nie mam jeszcze wybranego imienia dla synka. Pierworodny dostał imię dopiero w szpitalu . Oboje z mężem mieliśmy zupełnie inne typy. Ja Ignacy lub Jaś, on Wojtek lub Bartek. Finalnie mamy Mateuszka Co ciekawe synek cały czas do brzuszka mówi Adaś (nikt mu nic nie sugerował). Obecnym typem nas rodziców jest Tomek . Ale chętnie poznam Wasze propozycje imion. Może się zainspiruję. |
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedziałek przeczytam bo jutro Tż ma wolne i wątpię żeby mi się udało
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Ja również po glukozie. Dzwoniła położna, glukoza w normie z czego baaardzo się cieszę bo wiadomo, że nie przyczyni się do duużej wagi dziecka. Ale muszę brać żelazo bo mam za niski poziom. (dziewczyny, które biorą żelazo a nie wiedzą- położna kazała popijać żelazo sokiem pomarańczowym. Podobno lepiej się wchłania) I naprawdę mi ten eliksir smakował. JUż czekał na mnie przygotowany- rozrobiony w zimnej wodzie i wiecie jakie miałam skojarzenia smakowe? Pamiętacie te herbatki w granulkach rozpuszczalne w wodzie? Smakowe albo nie? Stwierdzam, że ta glukoza tak smakuje- jak takie granulki herbaciane Powiem Wam, że siedziałam te 2 godz. na glukozie i czułam się fantastycznie Mąż opiekował się synkiem a ja siedziałam sama w poczekalni, czytałam gazetę i tak mi dobrze było... Tylko ja i gazetkaSzkoda, że te 2 godziny minęły mi tak błyskawicznie Cytat:
![]() MISIA wielkie gratulacje! Witam na świecie Twojego synusia Teraz odpoczywaj, dochodź do siebie. Nawet jeśli Igorka zabiorą od Ciebie na noc to też się nie przejmuj. On jest pod dobrą opieka a Ty wykorzystaj ten czas na sen. Przyda Ci się, wiem co mówię ![]() Witam nowe mamusie ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- a o której rano wstaje? Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-02-27 o 22:43 |
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bardzo boli to się ratuję nospą.
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz, po usg swteirdziliśmy, że Kubuś (bo przy pierwszym myśleliśmy o Kubusiu bo tak mówiliśmy o szykowanym dla synka pokoju- tzn. ma tam naklejki Kubusia Puchatka i jak coś tam zanosiliśmy to mówiliśmy: zanieś do Kubusia albo jest w Kubusiu i bardzo nam się spodobało). Ale kilka dni temu zaczęliśmy rozmawiać czy Kuba no i już nie mamy tej pewności. Przejrzeliśmy spis imion męskich i nasze typy to Aleksander, Tomasz, ew. właśnie Kuba. I sama nie wiem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

mieliśmy o tym ostatnio na SR
Byłaś bardzo dzielna, najważniejsze, że masz Igorka przy sobie. Jeszcze kilka dni i będzie o wiele lepiej 

w poniedziałek przeczytam bo jutro Tż ma wolne i wątpię żeby mi się udało