Jaka wyciskarka do soków? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-18, 14:01   #271
bulkacebulka
Raczkowanie

Dot.: Jaka wyciskarka do soków?

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
A ja dziś cieszę się już czwartym ciastem domowej roboty wykonanym przy użyciu resztek z wyciskaniu soku Tym razem brownie na resztkach z buraków, marchwi i jabłka.
to jest świetne co piszesz! ale ekstra;] resztki wychodza Ci z wyciskarki ? a jaka masz?
bulkacebulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 12:13   #272
ilbi
Przyczajenie

Ja właśnie chcę kupić wyciskarkę . Wybieram już od jakiegoś czasu i nie mogę się zdecydować. Mam już totalny mętlik w głowie. Zależy mi na, w miarę klarownych sokach, ale też córka chce sorbety, Wyciskanie ziaren tez było by fajne i przydatne. No i łatwość mycia. Może być pionowa albo pozioma . Co do gwarancji to nie wiem czy warto przepłacać, bo z doświadczenia wiem , że zwykle ciężko coś osiągnąć. Przeważnie wina leży po stronie użytkownika. Znajomy ma COOKSENSE i jest zadowolony. Mniej znana marka ale jakością nie odbiega od innych.
Ktoś coś podpowie i poradzi?

ilbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-24, 15:54   #273
bulkacebulka
Raczkowanie

jak już coś kupuje to wolałabym ,żeby sprzęt był nie kiepskiej jakości. Czytałam o japońskich produkcjach. Masz racje łatwośc mycia tez jest istotna
Stary 2016-02-24, 18:08   #274
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilbi Pokaż wiadomość
Ja właśnie chcę kupić wyciskarkę . Wybieram już od jakiegoś czasu i nie mogę się zdecydować. Mam już totalny mętlik w głowie. Zależy mi na, w miarę klarownych sokach, ale też córka chce sorbety, Wyciskanie ziaren tez było by fajne i przydatne. No i łatwość mycia. Może być pionowa albo pozioma . Co do gwarancji to nie wiem czy warto przepłacać, bo z doświadczenia wiem , że zwykle ciężko coś osiągnąć. Przeważnie wina leży po stronie użytkownika. Znajomy ma COOKSENSE i jest zadowolony. Mniej znana marka ale jakością nie odbiega od innych.
Ktoś coś podpowie i poradzi?

Ja uwielbiam swoją

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-26, 21:14   #275
shmoopy
Raczkowanie

czy myslicie ze to bezpieczne kupic u tego sprzedawcy? cena kuszaca...http://allegro.pl/wyciskarka-do-soku....html#delivery
shmoopy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-27, 07:55   #276
milva_5
Raczkowanie

Dot.: Wyciskarka do soku- która??

Mi to wygląda na wyciskarkę kupioną w Azji. Czyli bez gwarancji producenta na żadną cześć. Dlatego jest tańsza bo kupiona np w aliexpress
milva_5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-27, 14:02   #277
shmoopy
Raczkowanie

Po cichu liczylam ze odezwie sie ktos kto sie odwazyl na taki zakup i sprzet dziala mu bezproblemowo od dluzszego czasu
Ewentualnie glosy tych dziewczyn ktore maja Hurona od lat i moga potwierdzic jego bezawaryjnosc....Wtedy chyba nie ma sensu przeplacac za produkt polski, mozna smialo ryzykowac i kupic bez gwarancji cos co sie nie psuje... zle kombinuje?
Stary 2016-02-27, 23:41   #278
nimrodel
Rozeznanie

Wróciłam, byłam na odosobnieniu medytacyjnym.

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Podrzuć przepis

Tak z pamięci:

1. Dwa jajka ubić razem z cukrem, cukru niepełna szklanka.
2. Dodać powoli 2/3 szklanki oleju, np. słonecznikowego.
3. W osobnej misce wymieszać razem "suche", 350g mąki, łyżeczka sody, czego dusza zapragnie (jak mam resztki z buraczków, to dodaję kakao i robię brownie, jak więcej marchewki, to więcej cynamonu albo przyprawy piernikowej)
4. Delikatnie dodać suche, nie używam tu miksera, tylko mieszam "manualnie" łyżką.
5. Czasem dodam też np. zmielone siemię lniane albo zmielone migdały, orzechy, ostropest... tylko wtedy albo jedno jajko więcej, albo trochę mniej mąki.
6. Dodajemy nasze resztki, ja robię to doprawdy na oko. Myślę, że jest ich nieco mniej niż połowa masy.
7. Do formy, wykładam papierem.
8. Piec w 180 stopniach około 50 min.

Cytat:
Napisane przez bulkacebulka Pokaż wiadomość
to jest świetne co piszesz! ale ekstra;] resztki wychodza Ci z wyciskarki ? a jaka masz?
W Berlinie, tu u siebie, zdecydowałam się na markę niemiecką, Slow Juicer firmy Caso.

Jestem wyjątkowo zadowolona.

Kobiece Zen - Strefa dla Ciała i Duszy (grupa FB)
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-07, 14:45   #279
bulkacebulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shmoopy Pokaż wiadomość
Po cichu liczylam ze odezwie sie ktos kto sie odwazyl na taki zakup i sprzet dziala mu bezproblemowo od dluzszego czasu
Ewentualnie glosy tych dziewczyn ktore maja Hurona od lat i moga potwierdzic jego bezawaryjnosc....Wtedy chyba nie ma sensu przeplacac za produkt polski, mozna smialo ryzykowac i kupic bez gwarancji cos co sie nie psuje... zle kombinuje?
ja jednak płacąc kwote większą niż 100zł chciałabym mieć gwarancje, całe opakowanie, wszytskie częsci itp. używane moge znaleśc na bazarze.. czytałam o muke ostatnio, macie jakies doswiadczenie?
Stary 2016-03-08, 21:53   #280
shmoopy
Raczkowanie

Kupilam Hurona 2g hh w polskiej dystrybucji i z samej wyciskarki jestem ogolnie zadowolona ale to moja pierwsza, wiec nie mam porownania...Odpadki nie sa suche na wior - raczej taka mokra pulpa - wiec chyba cos by sie jeszcze dalo wycisnac....Poza tym bardzoooo trudno myje sie srodek szczegolnie z wlokien selera naciowego i pomaranczy (szkoda, ze tego nie mozna wkladac do zmywarki. No i w soku zdarzaja sie pojedyncze liscie szpinaku czy pietruszki...
Generalnie fajnie, ze w koncu mam, ale liczylam ze to bedzie doskonalszy produkt
Stary 2016-03-09, 20:10   #281
Gabriella77
Raczkowanie

Ja mam hurom hh2g i z ręką na sercu polecam, nigdy nie miałam z nim problemów a dosyć często z niego korzystam, fakt z tym myciem sitka po niektórych trwa dłużej no ale to nic przy tak dobrym użytkowaniu
Gabriella77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:39   #282
lucas1984
Przyczajenie

Kupiłem kuvingsa B600, spisuje się super!
Dla rodziców myślałem o tańszej wersji Macom Perfect Juice 859,
wygląda IDENTYCZNIE jak kuvings B600!
Czy ktoś tego już używał?

lucas1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 07:04   #283
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilam Hurona 2g hh w polskiej dystrybucji i z samej wyciskarki jestem ogolnie zadowolona ale to moja pierwsza, wiec nie mam porownania...Odpadki nie sa suche na wior - raczej taka mokra pulpa - wiec chyba cos by sie jeszcze dalo wycisnac....Poza tym bardzoooo trudno myje sie srodek szczegolnie z wlokien selera naciowego i pomaranczy (szkoda, ze tego nie mozna wkladac do zmywarki. No i w soku zdarzaja sie pojedyncze liscie szpinaku czy pietruszki...
Generalnie fajnie, ze w koncu mam, ale liczylam ze to bedzie doskonalszy produkt :
Ja bym chyba reklamowała, koleżanka ma ten model i szczerze się zdziwiła jak przeczytałam jej Twoje uwagi.

Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 20:28   #284
shmoopy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Ja bym chyba reklamowała, koleżanka ma ten model i szczerze się zdziwiła jak przeczytałam jej Twoje uwagi.

na serio? W ogole nie zakladalam takiego scenariusza... Zalozylam ze ten typ tak ma... Ale moze warto sie zastanowic. Chyba napisze najpierw maila do producenta...
Stary 2016-03-16, 10:20   #285
ania_trojaczki
Zadomowienie

GG do ania_trojaczki

Cytat:
Napisane przez adamkosk Pokaż wiadomość
ja kupiłem tą SKG 2088, cała rodzina jest zadowolona, soki pijemy codziennie, wyciskarka b.dobrej jakości z wykonania, cicha praca, ani razu się nie zatrzymała (na co przed zakupem uczulali mnie znajomi), ma te 3 sitka w zestawie - mi najbardziej zależało na tym do lodów. Łatwo się myje i składa, tylko kolor wybrałbym inny.
możesz coś więcej napisać po 3 miesiącach użytkowania ?
zastanawiam się nad zakupem właśnie SKG

Przekaż swój 1%
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy 1%: 1/Y Miłosz Yeromenko

Edytowane przez ania_trojaczki
Czas edycji: 2016-03-16 o 11:07
ania_trojaczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-16, 14:23   #286
bitedelite
Rozeznanie

Cytat:
Generalnie fajnie, ze w koncu mam, ale liczylam ze to bedzie doskonalszy produkt
Mnie też zdziwiła Twoja opinia mam już rok dokładnie ten sam model, uzywam baaaardzo często i ani z selerem naciowym (jesli jest pokrojony na kawałki długości palca) ani szpinakiem nie mam takich kłopotów a pulpa jest sucha

Przed myciem wlej sobie szklanke wody i włącz ON jeszcze na kilka sekund wtedy wszystko co się gdzieś tam do sitka poprzyklejało, wypłucze się i mycie będzie dużo szybsze

instagram
bitedelite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 18:59   #287
shmoopy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bitedelite Pokaż wiadomość
Mnie też zdziwiła Twoja opinia mam już rok dokładnie ten sam model, uzywam baaaardzo często i ani z selerem naciowym (jesli jest pokrojony na kawałki długości palca) ani szpinakiem nie mam takich kłopotów a pulpa jest sucha

Przed myciem wlej sobie szklanke wody i włącz ON jeszcze na kilka sekund wtedy wszystko co się gdzieś tam do sitka poprzyklejało, wypłucze się i mycie będzie dużo szybsze
Do suchej to jej duzo brakuje, zreszta jest to zroznicowane w zaleznosci od wycikanego produktu, napisalam na razie maila do Huroma, zobaczymy jak sie zachowaja...
Stary 2016-03-17, 20:50   #288
bitedelite
Rozeznanie

Cytat:
Do suchej to jej duzo brakuje, zreszta jest to zroznicowane w zaleznosci od wycikanego produktu, napisalam na razie maila do Huroma, zobaczymy jak sie zachowaja...
ciekawe... w razie czego mogę ci nagrać filmik jaka u mnie pulpa wychodzi. Dzisiaj robiłam 1. sok z selera, kiwi, pietruszki i gruszki 2. burak + gruszka + cytryna

instagram

Edytowane przez bitedelite
Czas edycji: 2016-03-17 o 20:51
bitedelite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 20:08   #289
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Konto usunięte

Cześć
Szukam wyciskarki bpa free (dziecko), z możliwością robienia sorbetów (również- dziecko) oraz łatwą do mycia.

Oprócz pysznych soków chciałabym robić inne zdrowe potrawy- bardzo zachęcające są Wasze opisy warzywnych ciast i robienie galaretki ze świeżo wyciśniętego soku, chcę na takie zamienić gotowe słodycze/ tradycyjne, mniej zdrowe ciasta.

Czy warto brać pod uwagę jakieś modele < 1000 zl?

Np. Eldom pj600?
Jest bpa free i ma niezłe opinie
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 17:19   #290
nimrodel
Rozeznanie

Dzisiejszy chlebek/ciasto z resztek z wyciskania soku. Marchew, pasternak, jablko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160319_180853.jpg (170,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160319_165941.jpg (84,1 KB, 10 załadowań)

Stary 2016-03-19, 21:16   #291
shmoopy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bitedelite Pokaż wiadomość
ciekawe... w razie czego mogę ci nagrać filmik jaka u mnie pulpa wychodzi. Dzisiaj robiłam 1. sok z selera, kiwi, pietruszki i gruszki 2. burak + gruszka + cytryna
bardzo prosze o ten filmik z dzialania huroma

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Dzisiejszy chlebek/ciasto z resztek z wyciskania soku. Marchew, pasternak, jablko.
czy moglabys podzielic sie przepisem?
Stary 2016-03-20, 11:19   #292
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Konto usunięte

Mam zamiar jako pierwsze zrobić ciasto wg tego przepisu- czekoladowo- buraczane,chyba dość mokre, bo mało mąki
https://technologiasmaku.wordpress.c...adowe-obledne/
i tort cukiniowo- migdałowy z "rewolucji na talerzu"
przepis na tej stronie (i na inne warzywne ciasta)
http://panie-i-odchudzanie.blogspot.com/

Rozumiem, że nikt nie kupował tańszych wyciskarek

Tu świetny artykuł (autorka kupiła najpierw wyciskarkę sapir a potem hurom) i komentarze, na ich końcu info, jak odróżnić tzw. okazje czyli podróbki hurom hh 2g od oryginału- może się komuś przyda

http://www.akademiawitalnosci.pl/jak...wiezych-sokow/

Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Czas edycji: 2016-03-20 o 11:20
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-22, 09:46   #293
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
czy moglabys podzielic sie przepisem?
Tak, przepis był powyżej

Cytat:

1. Dwa jajka ubić razem z cukrem, cukru niepełna szklanka.
2. Dodać powoli 2/3 szklanki oleju, np. słonecznikowego.
3. W osobnej misce wymieszać razem "suche", 350g mąki, łyżeczka sody, czego dusza zapragnie (jak mam resztki z buraczków, to dodaję kakao i robię brownie, jak więcej marchewki, to więcej cynamonu albo przyprawy piernikowej) +jśli używacie to jeszcze łyżeczka proszku do pieczenia
4. Delikatnie dodać suche, nie używam tu miksera, tylko mieszam "manualnie" łyżką.
5. Czasem dodam też np. zmielone siemię lniane albo zmielone migdały, orzechy, ostropest... tylko wtedy albo jedno jajko więcej, albo trochę mniej mąki.
6. Dodajemy nasze resztki, ja robię to doprawdy na oko. Myślę, że jest ich nieco mniej niż połowa masy.
7. Do formy, wykładam papierem.
8. Piec w 180 stopniach około 50 min.
Żeby było bardziej mokre dodałam jeszcze chlust kefiru - sprawdza mi się przy muffinach. Wyszło super, dziś zjadłam ostatni kawałek i był mięciutki.

W taki też mniej więcej sposób zrobiłam brownie na bazie z resztek z buraków (+kakao i czekolada), ale muszę przyznać, że pachniał i smakował dość warzywnie.

Ten powyższy, pasternak, marchew, jabłko, jest super. Pasternak ma miły słodki smak.

Stary 2016-03-24, 09:17   #294
Aniakilania
BAN stały

Hejka, jestem zdecydowana na wyciskarkę marki Hurom, długo gryzłam się z tą decyzją ale widzę że wiele z was tutaj poleca tą firmę. Moje pytanie z kolei jest inne, jakie modele polecacie najbardziej? Bo widzę że tutaj na wątku przewinęło się dosyć sporo i zgłupiałam
Aniakilania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-24, 14:47   #295
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniakilania Pokaż wiadomość
Hejka, jestem zdecydowana na wyciskarkę marki Hurom, długo gryzłam się z tą decyzją ale widzę że wiele z was tutaj poleca tą firmę. Moje pytanie z kolei jest inne, jakie modele polecacie najbardziej? Bo widzę że tutaj na wątku przewinęło się dosyć sporo i zgłupiałam

To zależy ile chcesz wydać? Jeśli masz ponad 2 tys. to zdecydowanie 2g, ale jeśli planujesz wydać niewiele ponad 1000 to HU-200 jest dobrym wyborem Ja mam swoją 1,5 roku i śmiga
Stary 2016-03-27, 10:34   #296
swemi01
Przyczajenie

Dot.: Wyciskarka do soku- która??

Ostatnio kupiłem Panasonic mj-l500 w Euro Rtv za 799zł. Długo analizowałem temat wyciskarek bo szkoda mi było wydawać ponad 2tys na Huroma.

Panasonic jest bardzo dobrze wykonany, widać wysoką jakość, jest wąska dzięki temu mieści się w małej kuchni, nie odbiega jakością od Huroma.

Silnik 150w, posiada 2 siatka, dodatkowe jest do robienia lodów.

Pulpa z marchewki jest sucha, z pomarańczy lekko wilgotna ale jest to normalne w tych za 2 tys też jest pewnie tak samo.

Polecam i uważam że nie warto przepłacać za to samo.
swemi01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 09:50   #297
gumoleon
Przyczajenie

[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;57640681]

Tu świetny artykuł (autorka kupiła najpierw wyciskarkę sapir a potem hurom) i komentarze, na ich końcu info, jak odróżnić tzw. okazje czyli podróbki hurom hh 2g od oryginału- może się komuś przyda

http://www.akademiawitalnosci.pl/jak...wiezych-sokow/[/QUOTE]

Świetna strona!

Fajna recenzja jest też u Klaudyny z ziołowego zakątka:
http://klaudynahebda.pl/wyciskarka-do-sokow/

Dziewczyny, czy któraś z was zna kody rabatowe na stronę huroma lub do jakiegoś sklepu który sprzedaje huromy?
gumoleon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-29, 10:05   #298
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gumoleon Pokaż wiadomość
Świetna strona!

Fajna recenzja jest też u Klaudyny z ziołowego zakątka:
http://klaudynahebda.pl/wyciskarka-do-sokow/

Dziewczyny, czy któraś z was zna kody rabatowe na stronę huroma lub do jakiegoś sklepu który sprzedaje huromy?

Sprawdz czy to jeszcze działa:
W świąteczny poniedziałek, zakupy w sklepie Puregreen objęte są 10% rabatem. Przy składaniu zamówienia, proszę wpisać powyższy kod rabatowy DYNGUS10
Stary 2016-03-29, 10:25   #299
gumoleon
Przyczajenie

Niestety już nie działa ale dzięki za chęci, zapisałam się do nich na newsletter
gumoleon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 11:47   #300
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gumoleon Pokaż wiadomość
Niestety już nie działa ale dzięki za chęci, zapisałam się do nich na newsletter

poszukaj jeszcze na blogach kulinarnych. Czasem mają dłużej działające kody

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości