|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Dzieki Dziewuszki
![]() ![]() Gbs jeszcze nie miałam, musze ginowi przypomniec ![]() Kurczę rozmawiałam dzis z mama i ona mowi, ze teraz to w zyciu by sie nie zgodziła na SN i jesli mam możliwosc to brac cc. I wlasnie mam, bo moja gin pracuje w dwóch szpitalach, oba tak samo daleko ode mnie i w jednym mozna sie umówic. Musze z nia przegadać sprawę, bo ja nie bardzo mam zdanie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam pewna, że to badanie robi mój lekarz ginekolog ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
To moja mama po dwóch porodach SN i jednym CC mówi mi żebym się nie pisała na cesarkę... ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Akinomka Ja tez się boję. Na noc nie czytam relacji z porodów ,wolę w dzień. Mimo wszystko chciałabym urodzić naturalnie. I tak sobie myślę, że skoro niektóre kobiety rodzą po 3, 4 i więcej (!) razy to może to ni9e jest takie straszne. Zależy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Zadomowienie
|
Moja po 4 sn dziwi sie ze nie chce cesarki i ciągle mi mówi żebym gdzies zalatwila przeciwskazania do sn, bo poród naturalny jest straszny.. Ehh
#3845 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaden wstyd, ja tak mysle codziennie prawie o 23 kiedy oczy mi sie zamykaja a Mikołaj sie kokosi najmocniej w prawej pachwinie ![]() ![]() ![]() Kopycio od miesiaca jak stoje, a jak ide to juz w ogole, mam bardzo twardy brzuch. Jak leze czy tam siedze to miekki..to chyba juz uroki koncowki ![]() Gosiaczek dobrze ze Cie to uspokoilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3846 |
Rozeznanie
|
No właśnie ja też myślę kurde kobiety rodzą po kilka razy to i ja dam radę ale z drugiej strony to pierwsza taka sytuacja że taki ból, idzie się w nieznane, ehh czemu to w ten sposób się odbywa.
#3847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie walczę z jej "stylem", i tak muszę kupić to niech ma co jej sie podoba, w końcu to jej ciuchy ![]() ![]() Ale ze spinkami tez długo był problem, obcinaliśmy jej wtedy grzywkę aby nie leciała do oczu. Teraz lubi sie czesać i ma długie włosy, ale to od niedawna tak ![]() Lucy: w przedszkolu chłopcy chodzą w spidermenach i gwiezdnych wojnach ![]() ![]() ![]() Poród Moja mama ze mną miała tak ciężki poród, ze do dziś nie chce o tym mowić. Ale mnie do cesarki nie namawiała nigdy. Za to pamietam jak nie mogła uwierzyć, ze ja w 4 dni po porodzie kucać, zeby zapalić w kominku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
No nie jest to najlepiej wymyślone ![]() Ja za pierwszym razem nie bałam sie, jakoś tak szlam "co ma być to będzie", teraz tylko myśle zeby nie było gorzej, ze moze uda sie bez wywoływania i zeby nie trzeba było Cc ![]() Wiem ze w szpitalu zrobią tak zeby dla mnie i młodego było najlepiej ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Smarrita: mam to samo wiec już bez niej nawet nic nie kupuje, lubimy hm, kappahl i cocodrillo wiec wybiera sobie w internecie jak nie chce mi sie jej brać do sklepu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Raczkowanie
|
Do szpitala w którym mogę rodzić jest opracowana lista rzeczy potrzebnych. Dokładna
Fajne to http://kowary.emc-sa.pl/pl/powiatowe...mamy-i-dziecka |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Spożywczy może tez być zapachowy i taki polecam -nierafinowany. Bezzapachowy musiał być poddany jakiejs obróbce. Z tego co wiem można dawać niemowlakowi do kąpieli. Polecam rownież olej kokosowy do zmywania makijażu. Nabieramy masę na wacik i zmywamy. I nie trzeba juz kremu używać ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-27 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | ||
Zakorzenienie
|
UBIERANIE DZIECI
fajne te wasze historie z córkami ![]() ![]() moja mama miała ze mną inny problem ![]() Pytała mnie: jaką sukieneczkę Ci ubrać A ja ZAWSZE: jaka Ci się bardziej podoba mamusiu podobno znajomi czy dziadkowie byli zachwyceni hah, panie w sklepie to już w ogóle, jak w sklepie mnie pytała, którą mi kupić a ja oczywiście tą która jej się bardziej podoba to pijały z zachwytu. A mamcie szlag trafiał, że ja nie podejmuje własnej decyzji tylko jak ona woli heh ![]() Niestety w kwestii ubrań zostało mi do teraz - wolałabym by ktoś poszedł ze mną i mnie "ubrał". Nienawidzę dopasowywać do siebie rzeczy. GBS - mi wczoraj gin pobrała i wyniki mi powie za dwa tyg na wizycie. NieIdealna super, że wszystko dobrze u was ![]() Cytat:
Cytat:
![]() w sumie to nie mogę się już tego doczekać ![]() RÓŻOWE UBRANKA no cóż. biorąc od kogoś dwie siaty ubrań za 20 zł trzeba liczyć się z tym, że będą różowe. Wyprałam i czekają na prasowanie i róż razi mnie po oczach! Achh.. dobrze, że to ubranka na 1 miesiąc hehehe. Potem będę starała się szukać czegoś mniej różowego ![]() Muszę się przyznać, że troszkę przepadłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie no jaram się jak mała małpka bananem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Raczkowanie
|
Murzynek..
Nie przekładam powidłami bo powidła albo dżem porzeczkowy daje do ciasta.Pół dużej blachy zeszło,na ciepło wpieprzaliśmy ![]() GOSIACZEK Co do tego pozytywnego wyniku to właśnie ta moja przyjaciółka miała pozytywny ale żadnego stresu nie było bo my przy cięciu i tak dostajemy antybiotyk przed cięciem.Z nią jest ok i z małą też. Moja córa też miała różne etapy bajkowych ciuchów a teraz jak patrzy na zdjęcia to mówi "boże jak ja daremnie w tym wyglądałam"... Goście pojechali,panowie popili,posprzątaliśmy,krę gosłup mnie NAPIEPRZA chyba ze zmęczenia.Cipencję ogoliłam i sie zacięłam i już sie do tego nie nadaję ![]()
#3854 |
Zakorzenienie
|
Która z was wrzuciła te opisy porodów wrześniówek! teraz siedzę i czytam!!
no ale do rzeczy: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=113 tu jest opis gdzie zzo zadziałało bardzo źle na dziecko. Moje pytanie jest takie: da się to jakos sprawdzić/przewidzieć? Domyślam się (i mam nadzieje) że zdarza się to naprawdę bardzo bardzo rzadko?
![]() |
#3855 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ti jest na zimno robiony i pachnie. Inaczej jest poddany obróbce cieplnej. Ten na zimno droższy jest. Cytat:
Kurczę. Robi mi się coś na tyłku... w środku. Chyba jakiś żylak. Zglosilam pielegniarce bo się na wizycie krępuje przy tylu osobach i kobiecie obok. Boli taki guzek. Czyli i mnie nie ominie. Te z was które pisały ze coś takiego mają to jak wam z tym. Dajecie radę jakoś.? ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- Już myślałam że dokonałam wyboru szpitala w którym chce rodzić. Że to bedzie ten. Leżę już 3 raz na patologii i nie jest źle. Ale sale sa podwójne i nie wiadomo kogo się trafi. Teraz mam taką bardzo gadatliwa kobietę. Ale zakładam słuchawki albo śpię. No nie bardzo mi się chce teraz z kimś obcym rozmawiać. Ubikacjie sa takie ze teraz w dwu nie ma światła... mydło tylko czasem papier tak samo. Prysznic tylko jeden taki pojedynczy. Reszta to takie ze kilka kabin i zaslonka. Ogólnie nie wiem czy to wygodne by było po porodzie. Czytałam o innym szpitalu i mo chyba pójdę rodzić tam. Jest dalej. Ale tato mnie by zawiózł. No i mogę rodzić w wodzie. Chyba bym chciała właśnie taki poród. Mogę z mężem. I mogę mieć sale osobną a mąż za 60 zl może zostać ze mną na noc. Są też znieczulenia różne więcej niż w tym z pierwszego wyboru. Poród wodny i mąż na noc w pojedynczej sali chyba mnie przekonuje. Co i tym myślicie.? Minus to to ze ten szpital nie ma takich specjalistów i sprzętów jak ten z pierwszego wyboru. Ale gdyby coś się działo nie są aż tak daleko od siebie by dojechać tam. I wiele bardziej podoba mi się opis porodu w tym drugim. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-28 o 00:01 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek będzie dobrze nie martw się. Jeżeli gin podchodzi na spokojnie to on lepiej wie niż my. A forum nie czytaj bo tam różni ludzie piszą. .
Justyna ja chcę sushi przyznam szczerze ze nigdy nie jadłam. . Neta wybrałabym ten drugi chyba..
#3857 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewuszki nie odzywslam się parę dni ale i nas ok
![]() ![]()
#3858 |
Zadomowienie
|
Poli przez ten opis porodu z zzo zaserwowalas mi taki bobrów placz od rana, jestem przerażona tymi porodami, co jeden to inny, nigdy nie wiadomo co sie stanie, to jak nasz sie potoczy to jedna wielka zagadka i juz zaczynam myśleć ze łatwiej byloby zrobic cc...
#3859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj jest śmieszny jak sie ma sam ubrać to potrafi założyć np czerwone spodnie, czarna koszule elegancka, muchę czarnoczerwona (zeby pasowała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agnessa super, ze juz wychodzisz. Szybko zleciało? Miałas jakies usg jeszcze w szpitalu? U mnie jutro zaczyna sie 36 tc...(35 t 1dz) czyli 9 m-c Obale to winem bezalko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Zadomowienie
|
Gosia a widzisz przegapilabym
![]() ![]()
#3861 |
Zadomowienie
|
Witam się w 35 t
![]() ![]() ![]() Agnessssa fajnie ze jutro juz do domu. Powiedz mi jakie u nas w szpitalu są sale poporodowe? Ile osób? ![]() Tabaska nic się nie bój ![]() Gosiaczek Twoje dzieci są meega ![]() Idę spać dalej ![]() ![]()
#3862 |
Zadomowienie
|
U mnie są 2 sale jednoosobowe (dla mam wcześniaków, bliźniaków) a reszta 2osobowe, ale łącznie jest chyba 16 sal wiec pewnie większość są puste i nawet na 2osobowej będę moze sama jak sie uda, ale raczej nie będzie mi przeszkadzać jakby byla jeszcze jedna pani ze mna
#3863 |
Rozeznanie
|
Sale są na patologii 4osobowe z łazienkami i toaletami.
Na poporodowej sale 2-3 osobowe tak samo z łazienkami i toaletami. Zarówno na patologi, poloznictwie i porodowce nowki łóżka elektryczne ![]() ![]()
![]() |
#3864 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]()
#3865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą nie wiem jak to robi bo jak ma główkę w dół to jak jeszcze ręką tam sięga.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bać się będziemy przy kolejnym porodzie jak juz będziemy wiedziały jak to wygląda 😈 Cytat:
teraz jeszcze bardziej się boje zzo i juz na bank się na nie nie zgodzę Ten następny opis cesarki ładny, aż się popłakałam Cytat:
Może na porodowych jest lepiej niż na patologii. Ale też bym mnie przekonała możliwość porodu w wodzie i obecność męża w sali. Choć z drugiej strony byłabym spokojniejsza gdyby się coś działo będąc w tym drugim skoro mają sprzęt i specjalistów. Trudna decyzja. Może poczytaj jeszcze opinie, choć to tez nie wszystko i o każdym są też negatywne, więc mam wrażenie ze nie ma się co spinac z tym bo gdybym się sugerowała opiniami to chyba bym w domu rodziła ☺ Cytat:
Super ze u Was ok, bo nawet ostatnio myślałam o Tobie ze dawno żadnych wieści od Was nie było. Nie ma jak w domu. ☺ Cytat:
damy rade i sn, po cc tez nie zawsze jest tak latwo Cytat:
ma nawet jakaś koszulkę z zygzakiem, oczywiście mama kupiła Sponge Boba tez nie lubie. Mam w rodzinie juz prawie pięciolatka i musze przyznać ze nie przywiązuje jakiejś większej wagi do ciuchów. Mam nadzieje ze z moim będzie podobnie i będę go mogła spokojnie stylizowac ☺ A Twoje dzieciaki sa mega z tym strojeniem się 😊 Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek, nawet mi nie mów o cholestazie. Jutro pokaże to ginowi, ale znając jego to znowu będzie olewka, wrr. Spałam z cyckiem na wierzchu hah :p
Kokosowy olej Jak będziecie w nim kapały dziecko to nie będzie potem śliskie? Ja bałabym się że wyslizgnie mi się z rąk :/ Czytanie o porodach Na tym etapie ja już nie czytam i nic nie oglądam. Staram się myśleć jak najbardziej pozytywnie ![]() Nagość Nie krepuję się nic, pomimo że z większością się znam z widzenia. Ja na codzień miałam kontakt z osobami nagimi, również z młodymi. Nic nie robiło na nas wrażenia i przede wszystkim zapomina się szybko to co się widziało. Mile widziane zachowane minimum higieny, co niestety nawet w tych czasach nie jest oczywiste :/
![]() |
#3868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() WIZYTA. wczoraj byłam, nie pisałam bo mnie gin skierowała do szpitala ![]() ![]() Pojechałam tam już spędzilam ladnych pare godzin czekając na badania bo krew, próby wątrobowe , usg brzucha, szyjki, badanie na fotelu, wymaz i KTG niestety sporo trwały. wszystko wyszło okej. Chcieli zostawić na 2 doby na obserwacje ale wypisałam się na własne życzenie bo czułam się okej a skoro wszystko było dobrze to po co tam leżeć. Ogólnie mm 3 kg szczęścia w brzuszku, bo dzieciaczki dobiły do masy po ok. 1,5 kg. więc czuję się już bezpieczniej ![]() ![]() Szyjka utrzymana przez pessar, twarda, zamknięta i ma 2,4 cm. Podobno to dobry wynik. to się pochwalilam więc idę rosołek gotować ![]()
![]() |
#3869 |
Zakorzenienie
|
Neta - wybrałabym intuicyjnie, tam gdzie Cie bardziej "ciągnie"
![]() Agnesssa cudownie ze wszystko sie uspokoilo ![]() ![]() ![]() Tabaska ![]() ![]() Gosiaczel ![]() ![]() Minimonix a jak oleje to moze warto do dermatologa się przejść? Wczoraj miałam ochotę na cos słodkiego.a w domu nic! Ale wpadłam na pomysl ze mam resztę ciasta francuskiego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3870 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() co do porodu to ja właśnie dzisiaj rano sobie myślałam i na samą myśl o cc to mi cierpnie skóra ![]() Agnessa dobrze, że wszystko ok i że wychodzisz, w domu najlepiej ![]() gratuluję kolejnych tygodni i części z was 9 miesiąca ![]() ![]() wczoraj byliśmy u kuzynki męża, jarała się jak mała kopała ![]() ![]() ![]() ![]() Plan na dziś to mycie lodówki i może zacznę pakować torbę, bo marzec coraz bliżej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.