|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Vampire Diaries część 7
Cytat:
Mam to samo :/ I jeśli faktycznie w tym swoim zaplątaniu D spalił tą trumnę to faktycznie dno.. też oglądałam to z opadniętą szczęką :/ https://www.youtube.com/watch?v=yeuXZZCSX60 Kiepsko się zapowiada najnowszy odcinek :/ Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2016-02-10 o 17:51 |
|
|
|
|
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
ogladałam ten najnowszy i coraz bardziej denerwuje mnie ten serial... jakies to takei wszystko naciagane... mam ochote sobie odpuścić...
co do tresci Damon walczacy na ringu i wielka porazka z Julianem i nagle ratujacy z opresji brat... co do brata, jego rozpacz po tym jak sie dowiedzial o Elenie, jakby nadal super bardzo mocno ja kochał, a nie Caroline? i jakos, biorac pod uwage to, ze Nina D. juz nie chce grac w serialu, wydaje mi sie, ze jednak cala ta scena z trumna byla "prawdziwa" i na serio spopielił Elene....co byloby kompletnie bez sensu... chociaz teraz wyjasnia sie sytuacja z Caroline, skoro dzieci wysysaja z niej wampiryzm, to juz sie rozjasnia sytuacja z "3 lata pozniej", gdzie Caroline jest zwykla zona zwyklego Alarica... watek z ostatniej minuty jakos najmniej mnie obchodzi, serio..... a teraz, skoro Julian nie zyje, czy nie powinni odzyskać Mystic Falls? |
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapowiedź do kitu, a sam odcinek bardzo ciekawy ![]() Tak myślałam, że jak Enzo zacznie palić łowczynię to jak całe pomieszczenie pokryje się dymem to ona zacznie walić w drzwi - nie spodziewałam się tylko, że powstanie jak feniks z popiołów - w dodatku wydawała się być zła na niego że to zrobił.. No i co jemu do tego jaki ma w tym interes? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Nie obejrzałam całego odcinka, tylko fragmenty ale chyba już sobie podaruję ten serial To jak piszą Damona to wg mnie porażka. Jakby poprzednie sezony nie miały znaczenia
|
|
|
|
|
#4867 |
|
BAN stały
|
Obejrzałam dwa pierwsze sezony i jakoś nie wróciłam do tego serialu. Teraz planuję przeczytać ksiązki i wtedy pewnie wrócę oglądając dalej
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ps. ciesze się, że Enzo wrócił
|
|
|
#4869 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Nina dodała post na insta dot. TVD, także chyba będzie happy end
|
|
#4872 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4873 |
|
Wtajemniczenie
|
Pół sezonu nie oglądałam, ale jak mnie wciągnęło, nadrobiłam w dwa wieczory :P
świetny jest ten sezon
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny fajny odcinek i co najważniejsze Klaus wraca
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż jedyne co mogę powiedzieć to, że Bonnie jest fatalną przyjaciółką. Nie dość, że żyje dzięki Elenie to jeszcze zachęca jej faceta do zdradzania
Edytowane przez balletoevs Czas edycji: 2016-02-20 o 15:52 |
|
|
|
|
#4876 |
|
Raczkowanie
|
jak to wraca? było w zajawce czy ja gdzieś przegapiłam wątek w odcinku??
Moja teoria z trumna Eleny się potwierdziła
|
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie też się zastanawiam kiedy coś było o tym, że Klaus wraca
ogólnie strasznie nierówny dla mnie ostatnio ten serial -albo jest super odcinek, albo mnie okropnie wynudzi
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Na końcu odcinka Caroline mówiła, że jedzie do Orleanu spotkać się ze starym przyjacielem, a Klaus jest w promo kolejnego odcinka.
|
|
#4879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadal się zastanawiam czemu Caroline jest wrogo nastawiona do Stefana.. myślałam, że może wkurzy się na niego o to że ją zostawił i to będzie powód.. ale nie.. porozmawiali przez tel i wydaje się rozumieć dlaczego musiał odejść.. Coraz ciekawiej ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
I też uwielbiam Enzo chyba najbardziej ze wszystkich tam ![]() |
||
|
|
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
Stefan pewnie nie wróci juz wcale do MF, dlatego Karolina strzeli focha i ułozy sobie zycie z Alariciem
![]() I opis kolejnego odcinka (crossover z TO) http://vampirediaries.pl/20773-oficj...t-on-the-bayou |
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam a teraz refleksje
1) Damon & Elena - mam nadzieję, że Enzo nie kłamał i faktycznie Elka jest cała, nie wybaczę im innego zakończenia całego serialu niż Delena razem, a taki troche gorszy i szalony Damon przypadł mi do gustu - bez "szaleństw" jak na niego ale znowu bez bycia potulnym barankiem. No i tekst o tym, że Rayna przypomina mu jego dziewczyna i jej 3 sobowtóry xD a potem bezcenna mina Rayna z serii "wtf?!". Swoją drogą faktycznie typ urody ma zbliżony do Nina, ładna dziewczyna - bardzo mi się podobała w tych scenach i stylizacji z 18 wieku, w białej sukni. Dodatkowo sceny z 3 lat i Damon mieszkający trumna w trumnę z (?) Elką mają znowu sens. 2) Bon Bon - serio? zachęcanie Damon do zdrady?! wtf? przyjaciółka roku "Elena na pewno by tego dla Ciebie chciała"; druga sprawa - ciekawe czy szpital w którym znaleźli Rayne to ten sam w którym za 3 lata Enzo będzie odwiedzał Bonnie - może ona wcale tam nie będzie z powodu słabej psychiki tylko jest tam jeszcze jakaś tajemnica do odkrycia? Druga sprawa to co jej tak nagle zależy na przyjaźni z heretyczkami - wariatkami, materiał na przyjaciółki roku po prostu. ps. nie wpisujcie "Rayna Cruz" w google bez dodania "The Vampire Diaries" ![]() 3. Stefan - jak zwykle poświęcił się dla brata - z drugiej strony dobrze wiedzieć, że uda mu się zwiewać przez chociaż 3 najbliższe lata a co dalej za tym idzie to znaczy również, że Rayna nie będzie zainteresowana nikim innym (co sugeruje, że nie powinna nikogo zabić no chyba, że w ramach wypadku przy pracy w poszukiwaniach Stefana). Ciekawe jak bardzo desperacja łowczyni się zwiększy jak się dowie, że Stefan zabił mordercę jej ojca i ona już nie będzie mogła się na nim zemścić. Po ostatniej rozmowie Stefana z Caro to już naprawdę nie wiem jak oni go wyplączą z tego związku. Jakoś ta koncepcja "on wyjechał na 3 lata a ja sobie ułożę życie z Rickiem" wydaje mi się naciągana w świecie wampirów gdzie Stefan 100 lat marzył o Kat - jak to taka wielka miłość to chyba 3 lata bez Caro też by zniósł 4. Caro - rozmemłali tą postać przez tą całą ciążę no ale jakoś musieli ugryźć ciąże aktorki (chociaż mogli ją wysłać na wakacje gdziekolwiek). Jedyne co mnie cieszy to scena za 3 lata z wyjazdem do NO - nie mogę się doczekać jak będzie wyglądała sytuacja u Klausa w tym czasie ale pewnie ograniczą "spojlery" do minimum. Nie do końca rozumiem jak Rick (chyba z nim rozmawiałam przez telefon?) może ją zachęcać do wizyty z dzieciakami w mieście opanowanym przez wampiry i czarownice no ale ok... Zastanawiam się jeszcze nad jej wampiryzmem - czy te maluchy już ją wyssały do końca i się jeszcze nie zorientowała czy może jeszcze coś się w tej sprawie zadzieje? Swoją drogą Rick z maluchami w ramionach - rozkoszne 5. Matt - zakładam, że jego cały poemat w "3 lata później" o tym jak zniszczono jego życie to tragiczna historia miłości z nowo poznaną panią policjantką? I znowu wtf - jaka panna tak spokojnie reaguje na wieści o istnieniu wampirów ?! Cóż, nic nowego - Matt za 3 lata wciąż będzie tym biednym i pokrzywdzonym. 6. Tyler - pokazują go chyba losowo w różnych scenach, pomaga i miesza się w różne sprawy ale mam wrażenie, że koncepcji przewodniej na tą postać chyba im brakuje. Niby jest i coś tam robi ale jakby go nie było to fabuła by nic nie straciła. 7. Enzo - dobrze, że wrócił i nie mogę się doczekać aż wyjaśnią co on kombinuje. Po coś chciał Rayne dla "siebie" i tej całej organizacji i coś nie chcę mi się wierzyć, że ot tak temat zniknie. Słowem podsumowania - mają swoje wzloty i upadki ale jednak bieżący sezon wciąż mi się podoba.
|
|
|
#4882 |
|
Raczkowanie
|
po nowym odcinku
nie za bardzo rozumiem tych scen Damon-BonBon-Tyler skoro Bonnie nie ma mocy, to co to za dziwna substancja, ktora dostala? przecież to głupie, czemu nie mieli by dac tego wszystkim złym? albo w ogole wszystkim, zeby potracili swoje moce i byli normalni ![]() ![]() no i scena Stefana i ratującego go klausa w melinie Wilkołaków, czemu oni nie zabili tej całej łowczyni albo chociaż nie wzieli tego głupiego sztyletu? dwa kroki i już byłoby po sprawie.... mimo, że nie widzi mi się romans Caroline z Alariciem to jakoś te ich sceny były takie....naturalne, nie wiem dlaczego, ale podobało mi się ![]() Caroline zaczyna przybierać poze Eleny, wszyscy się w niej zakochują, ona ma same problemy, wszyscy ratują ją z opresji...byleby nie skończyła jak Elena No i oczywiscie, dobry, stary, kochany Klaus..... |
|
|
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogladal ktos nowy odcinek TO (crossover)? Jest w nim kontynuacja wątku Stefa/ Rayny / Klausa? Bo w kolejnym odcinku VD Stefa jest juz w Mystic Falls..
|
|
|
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
Oglądałam. Występuje w nim zarówno Stefan i Rayna, jednak bardziej nawiązują do tego, co działo się w TO w poprzednich odcinkach.
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzeniona
|
Moja mina na powrót Klausa:
|
|
|
|
|
#4886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tym odcinku w końcu się wyjaśniło Cytat:
Cytat:
JA rozumiem, że ona się wskrzesi, ale zanim to nastąpi to tak jak mówisz, mogli ją capnąć tym jej nożykiem i by było po kłopocie ![]() Też widziałam promo i kurcze.. hmm za wcześnie dopiero 15 odcinek.. a we wcześniejszym na 3 lata do przodu Stefan dopiero go budzi.. to co nie będzie Damona ile odcinków?
|
|||
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzeniona
|
No właśnie też się nad tym zastanawiam. Wiadomo coś o tym, żeby Ian wziął sobie przerwę od TVD?? Zastanawiam się też, czy te "3 lata później" będzie już w tym sezonie, czy dopiero w kolejnym.
Któraś z Was wspomniała, że Nina dała jakieś info odnośnie TVD na Instagramie. Przejrzałam jej profil i nic takiego nie widzę Ktoś zarzuci linkiem? Chciałabym, żeby Nina wróciła do serialu.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Yattamanka ja za bardzo nie rozumiem, jak się wyjaśniło, dlaczego Karoline i Stefan nie są razem "trzy lata pozniej" ? przegapiłam cos?
Edytowane przez loveemptypeople Czas edycji: 2016-02-28 o 18:03 |
|
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Jedyna znana mi twarz to Julian ![]() Chyba chodzi o to, że Stefan będzie teraz przez kolejne 3 lata uciekać przed łowczynią i nie wróci do MF i Caroline... |
|
|
|
|
|
#4890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecy wydaje mi sie, ze bedzie chodzilo o to, ze Caroline po prostu nie bedzie chciala zostawić dzieci... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.