Vampire Diaries część 7 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 17:47   #4861
Yattamanka
Zakorzenienie

Dot.: Vampire Diaries część 7

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Strasznie zamotali z tymi wizjami itd, chyba aż za bardzo, bo już naprawdę czasami nie mogę się połapać, co dzieje się naprawdę, a co nie, kto z kim rozmawia, a kto gada tylko do siebie..

Mam to samo :/
I jeśli faktycznie w tym swoim zaplątaniu D spalił tą trumnę to faktycznie dno.. też oglądałam to z opadniętą szczęką :/

https://www.youtube.com/watch?v=yeuXZZCSX60

Kiepsko się zapowiada najnowszy odcinek :/

Edytowane przez Yattamanka
Czas edycji: 2016-02-10 o 17:51
Yattamanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 23:10   #4862
loveemptypeople
Raczkowanie

ogladałam ten najnowszy i coraz bardziej denerwuje mnie ten serial... jakies to takei wszystko naciagane... mam ochote sobie odpuścić...
co do tresci
Damon walczacy na ringu i wielka porazka z Julianem i nagle ratujacy z opresji brat...
co do brata, jego rozpacz po tym jak sie dowiedzial o Elenie, jakby nadal super bardzo mocno ja kochał, a nie Caroline?
i jakos, biorac pod uwage to, ze Nina D. juz nie chce grac w serialu, wydaje mi sie, ze jednak cala ta scena z trumna byla "prawdziwa" i na serio spopielił Elene....co byloby kompletnie bez sensu...
chociaz teraz wyjasnia sie sytuacja z Caroline, skoro dzieci wysysaja z niej wampiryzm, to juz sie rozjasnia sytuacja z "3 lata pozniej", gdzie Caroline jest zwykla zona zwyklego Alarica...
watek z ostatniej minuty jakos najmniej mnie obchodzi, serio.....
a teraz, skoro Julian nie zyje, czy nie powinni odzyskać Mystic Falls?
loveemptypeople jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 23:11   #4863
lotta_983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yattamanka Pokaż wiadomość

https://www.youtube.com/watch?v=yeuXZZCSX60

Kiepsko się zapowiada najnowszy odcinek :/
Świetny odcinek minuta 10.08 szaleńczy uśmiech Damona, a potem było już tylko lepiej. W końcu coś zaczyna się dziać
Stary 2016-02-13, 19:39   #4864
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotta_983 Pokaż wiadomość
Świetny odcinek minuta 10.08 szaleńczy uśmiech Damona, a potem było już tylko lepiej. W końcu coś zaczyna się dziać
To samo pomyślałam zapowiedź do kitu, a sam odcinek bardzo ciekawy
Tak myślałam, że jak Enzo zacznie palić łowczynię to jak całe pomieszczenie pokryje się dymem to ona zacznie walić w drzwi - nie spodziewałam się tylko, że powstanie jak feniks z popiołów - w dodatku wydawała się być zła na niego że to zrobił..
No i co jemu do tego jaki ma w tym interes?

Cytat:
chociaz teraz wyjasnia sie sytuacja z Caroline, skoro dzieci wysysaja z niej wampiryzm, to juz sie rozjasnia sytuacja z "3 lata pozniej", gdzie Caroline jest zwykla zona zwyklego Alarica...
Ale jak to wyjaśnia się? ja nie skumałam :P Przecież pozbawiona magii umrze.. tzn inaczej - już nie żyje ale funkcjonuje dzięki magii
Stary 2016-02-13, 19:52   #4865
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Ale jak to wyjaśnia się? ja nie skumałam :P Przecież pozbawiona magii umrze.. tzn inaczej - już nie żyje ale funkcjonuje dzięki magii
a nie bedzie po prostu tak, ze wyssą z niej wampiryzm i bedzie sobie normalnym człowiekiem? cos podobnego jak stało się z Alariciem ?
Stary 2016-02-14, 12:21   #4866
balletoevs
Zakorzenienie

Nie obejrzałam całego odcinka, tylko fragmenty ale chyba już sobie podaruję ten serial To jak piszą Damona to wg mnie porażka. Jakby poprzednie sezony nie miały znaczenia
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-14, 14:18   #4867
MyaMK
BAN stały

Obejrzałam dwa pierwsze sezony i jakoś nie wróciłam do tego serialu. Teraz planuję przeczytać ksiązki i wtedy pewnie wrócę oglądając dalej
MyaMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-14, 18:03   #4868
telbuh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MyaMK Pokaż wiadomość
Obejrzałam dwa pierwsze sezony i jakoś nie wróciłam do tego serialu. Teraz planuję przeczytać ksiązki i wtedy pewnie wrócę oglądając dalej
Szkoda Twojego czasu na te książki

Ps. ciesze się, że Enzo wrócił
Stary 2016-02-14, 18:05   #4869
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez telbuh Pokaż wiadomość
Szkoda Twojego czasu na te książki

Ps. ciesze się, że Enzo wrócił
Hello my love Uwielbiam te jego teksty

Wysłane z mojego ARIES_785 przy użyciu Tapatalka
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-14, 21:12   #4870
telbuh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Hello my love Uwielbiam te jego teksty

Wysłane z mojego ARIES_785 przy użyciu Tapatalka
oj taaaak
Stary 2016-02-15, 21:30   #4871
lotta_983
Zakorzenienie

Nina dodała post na insta dot. TVD, także chyba będzie happy end

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 12:48   #4872
paulinkka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nina dodała post na insta dot. TVD, także chyba będzie happy end
No ale napisala tylko, ze sezon 6 spotkal sie z sezonem 7, wiec o niczym to nie swiadczy. Moze jakies przypadkowe spotkanie.
paulinkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 12:06   #4873
biia
Wtajemniczenie

Pół sezonu nie oglądałam, ale jak mnie wciągnęło, nadrobiłam w dwa wieczory :P
świetny jest ten sezon

biia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 14:18   #4874
lotta_983
Zakorzenienie

Kolejny fajny odcinek i co najważniejsze Klaus wraca
Stary 2016-02-20, 15:47   #4875
balletoevs
Zakorzenienie

Cóż jedyne co mogę powiedzieć to, że Bonnie jest fatalną przyjaciółką. Nie dość, że żyje dzięki Elenie to jeszcze zachęca jej faceta do zdradzania

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2016-02-20 o 15:52
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 18:21   #4876
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Kolejny fajny odcinek i co najważniejsze Klaus wraca
jak to wraca? było w zajawce czy ja gdzieś przegapiłam wątek w odcinku??

Moja teoria z trumna Eleny się potwierdziła
Stary 2016-02-20, 18:29   #4877
iixi
Zakorzenienie

właśnie też się zastanawiam kiedy coś było o tym, że Klaus wraca a co do trumny to też tak myślałam od samego początku

ogólnie strasznie nierówny dla mnie ostatnio ten serial -albo jest super odcinek, albo mnie okropnie wynudzi

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 19:14   #4878
lotta_983
Zakorzenienie

Na końcu odcinka Caroline mówiła, że jedzie do Orleanu spotkać się ze starym przyjacielem, a Klaus jest w promo kolejnego odcinka.
Stary 2016-02-21, 10:57   #4879
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
ogólnie strasznie nierówny dla mnie ostatnio ten serial -albo jest super odcinek, albo mnie okropnie wynudzi
też tak uważam.. ale akurat ten był rewelacyjny ^_^

Nadal się zastanawiam czemu Caroline jest wrogo nastawiona do Stefana.. myślałam, że może wkurzy się na niego o to że ją zostawił i to będzie powód.. ale nie.. porozmawiali przez tel i wydaje się rozumieć dlaczego musiał odejść..
Coraz ciekawiej

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Na końcu odcinka Caroline mówiła, że jedzie do Orleanu spotkać się ze starym przyjacielem, a Klaus jest w promo kolejnego odcinka.
Hmm być może to przypadek i pokazali to specjalnie w takiej kolejności ale w promo Stefan spotyka Klausa po tym jak Rayana dźgnie go mieczem.. więc może to jego nowe piekiełko

I też uwielbiam Enzo chyba najbardziej ze wszystkich tam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-21, 11:38   #4880
paulinkka
Wtajemniczenie

Stefan pewnie nie wróci juz wcale do MF, dlatego Karolina strzeli focha i ułozy sobie zycie z Alariciem

I opis kolejnego odcinka (crossover z TO) http://vampirediaries.pl/20773-oficj...t-on-the-bayou
Stary 2016-02-24, 00:15   #4881
eyo
Zakorzenienie

uff nadrobiłam a teraz refleksje

1) Damon & Elena - mam nadzieję, że Enzo nie kłamał i faktycznie Elka jest cała, nie wybaczę im innego zakończenia całego serialu niż Delena razem, a taki troche gorszy i szalony Damon przypadł mi do gustu - bez "szaleństw" jak na niego ale znowu bez bycia potulnym barankiem. No i tekst o tym, że Rayna przypomina mu jego dziewczyna i jej 3 sobowtóry xD a potem bezcenna mina Rayna z serii "wtf?!". Swoją drogą faktycznie typ urody ma zbliżony do Nina, ładna dziewczyna - bardzo mi się podobała w tych scenach i stylizacji z 18 wieku, w białej sukni. Dodatkowo sceny z 3 lat i Damon mieszkający trumna w trumnę z (?) Elką mają znowu sens.

2) Bon Bon - serio? zachęcanie Damon do zdrady?! wtf? przyjaciółka roku "Elena na pewno by tego dla Ciebie chciała"; druga sprawa - ciekawe czy szpital w którym znaleźli Rayne to ten sam w którym za 3 lata Enzo będzie odwiedzał Bonnie - może ona wcale tam nie będzie z powodu słabej psychiki tylko jest tam jeszcze jakaś tajemnica do odkrycia? Druga sprawa to co jej tak nagle zależy na przyjaźni z heretyczkami - wariatkami, materiał na przyjaciółki roku po prostu.

ps. nie wpisujcie "Rayna Cruz" w google bez dodania "The Vampire Diaries"

3. Stefan - jak zwykle poświęcił się dla brata - z drugiej strony dobrze wiedzieć, że uda mu się zwiewać przez chociaż 3 najbliższe lata a co dalej za tym idzie to znaczy również, że Rayna nie będzie zainteresowana nikim innym (co sugeruje, że nie powinna nikogo zabić no chyba, że w ramach wypadku przy pracy w poszukiwaniach Stefana). Ciekawe jak bardzo desperacja łowczyni się zwiększy jak się dowie, że Stefan zabił mordercę jej ojca i ona już nie będzie mogła się na nim zemścić. Po ostatniej rozmowie Stefana z Caro to już naprawdę nie wiem jak oni go wyplączą z tego związku. Jakoś ta koncepcja "on wyjechał na 3 lata a ja sobie ułożę życie z Rickiem" wydaje mi się naciągana w świecie wampirów gdzie Stefan 100 lat marzył o Kat - jak to taka wielka miłość to chyba 3 lata bez Caro też by zniósł

4. Caro - rozmemłali tą postać przez tą całą ciążę no ale jakoś musieli ugryźć ciąże aktorki (chociaż mogli ją wysłać na wakacje gdziekolwiek). Jedyne co mnie cieszy to scena za 3 lata z wyjazdem do NO - nie mogę się doczekać jak będzie wyglądała sytuacja u Klausa w tym czasie ale pewnie ograniczą "spojlery" do minimum. Nie do końca rozumiem jak Rick (chyba z nim rozmawiałam przez telefon?) może ją zachęcać do wizyty z dzieciakami w mieście opanowanym przez wampiry i czarownice no ale ok... Zastanawiam się jeszcze nad jej wampiryzmem - czy te maluchy już ją wyssały do końca i się jeszcze nie zorientowała czy może jeszcze coś się w tej sprawie zadzieje? Swoją drogą Rick z maluchami w ramionach - rozkoszne

5. Matt - zakładam, że jego cały poemat w "3 lata później" o tym jak zniszczono jego życie to tragiczna historia miłości z nowo poznaną panią policjantką? I znowu wtf - jaka panna tak spokojnie reaguje na wieści o istnieniu wampirów ?! Cóż, nic nowego - Matt za 3 lata wciąż będzie tym biednym i pokrzywdzonym.

6. Tyler - pokazują go chyba losowo w różnych scenach, pomaga i miesza się w różne sprawy ale mam wrażenie, że koncepcji przewodniej na tą postać chyba im brakuje. Niby jest i coś tam robi ale jakby go nie było to fabuła by nic nie straciła.

7. Enzo - dobrze, że wrócił i nie mogę się doczekać aż wyjaśnią co on kombinuje. Po coś chciał Rayne dla "siebie" i tej całej organizacji i coś nie chcę mi się wierzyć, że ot tak temat zniknie.

Słowem podsumowania - mają swoje wzloty i upadki ale jednak bieżący sezon wciąż mi się podoba.

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-27, 01:04   #4882
loveemptypeople
Raczkowanie

po nowym odcinku

nie za bardzo rozumiem tych scen Damon-BonBon-Tyler
skoro Bonnie nie ma mocy, to co to za dziwna substancja, ktora dostala? przecież to głupie, czemu nie mieli by dac tego wszystkim złym? albo w ogole wszystkim, zeby potracili swoje moce i byli normalni
no i scena Stefana i ratującego go klausa w melinie Wilkołaków, czemu oni nie zabili tej całej łowczyni albo chociaż nie wzieli tego głupiego sztyletu? dwa kroki i już byłoby po sprawie....

mimo, że nie widzi mi się romans Caroline z Alariciem to jakoś te ich sceny były takie....naturalne, nie wiem dlaczego, ale podobało mi się

Caroline zaczyna przybierać poze Eleny, wszyscy się w niej zakochują, ona ma same problemy, wszyscy ratują ją z opresji...byleby nie skończyła jak Elena
No i oczywiscie, dobry, stary, kochany Klaus.....:lo ve:
Stary 2016-02-27, 12:43   #4883
paulinkka
Wtajemniczenie

Ogladal ktos nowy odcinek TO (crossover)? Jest w nim kontynuacja wątku Stefa/ Rayny / Klausa? Bo w kolejnym odcinku VD Stefa jest juz w Mystic Falls..
Stary 2016-02-27, 15:34   #4884
Vaineth
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinkka Pokaż wiadomość
Ogladal ktos nowy odcinek TO (crossover)? Jest w nim kontynuacja wątku Stefa/ Rayny / Klausa? Bo w kolejnym odcinku VD Stefa jest juz w Mystic Falls..
Oglądałam. Występuje w nim zarówno Stefan i Rayna, jednak bardziej nawiązują do tego, co działo się w TO w poprzednich odcinkach.
Vaineth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-28, 10:14   #4885
invisible_01
Zakorzeniona

Moja mina na powrót Klausa: : love: A jego telefon do Caroline i cała gra wokół tego, że nawet po tylu latach chce o nią zadbać to po prostu mistrzostwo. Dla mnie Klaus i Caroline to jedna z lepszych serialowych par ever.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-28, 13:31   #4886
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkka Pokaż wiadomość
Stefan pewnie nie wróci juz wcale do MF, dlatego Karolina strzeli focha i ułozy sobie zycie z Alariciem

Po tym odcinku w końcu się wyjaśniło

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Moja mina na powrót Klausa: : love: A jego telefon do Caroline i cała gra wokół tego, że nawet po tylu latach chce o nią zadbać to po prostu mistrzostwo. Dla mnie Klaus i Caroline to jedna z lepszych serialowych par ever.
Tak to było takie urocze

Cytat:
Napisane przez loveemptypeople Pokaż wiadomość
no i scena Stefana i ratującego go klausa w melinie Wilkołaków, czemu oni nie zabili tej całej łowczyni albo chociaż nie wzieli tego głupiego sztyletu? dwa kroki i już byłoby po sprawie....

JA rozumiem, że ona się wskrzesi, ale zanim to nastąpi to tak jak mówisz, mogli ją capnąć tym jej nożykiem i by było po kłopocie

Też widziałam promo i kurcze.. hmm za wcześnie dopiero 15 odcinek.. a we wcześniejszym na 3 lata do przodu Stefan dopiero go budzi.. to co nie będzie Damona ile odcinków?
Stary 2016-02-28, 14:44   #4887
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Też widziałam promo i kurcze.. hmm za wcześnie
No właśnie też się nad tym zastanawiam. Wiadomo coś o tym, żeby Ian wziął sobie przerwę od TVD?? Zastanawiam się też, czy te "3 lata później" będzie już w tym sezonie, czy dopiero w kolejnym.

Któraś z Was wspomniała, że Nina dała jakieś info odnośnie TVD na Instagramie. Przejrzałam jej profil i nic takiego nie widzę Ktoś zarzuci linkiem? Chciałabym, żeby Nina wróciła do serialu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-28, 18:01   #4888
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie też się nad tym zastanawiam. Wiadomo coś o tym, żeby Ian wziął sobie przerwę od TVD?? Zastanawiam się też, czy te "3 lata później" będzie już w tym sezonie, czy dopiero w kolejnym.

Któraś z Was wspomniała, że Nina dała jakieś info odnośnie TVD na Instagramie. Przejrzałam jej profil i nic takiego nie widzę Ktoś zarzuci linkiem? Chciałabym, żeby Nina wróciła do serialu.
chyba chodziło o ten wpis https://www.instagram.com/p/BByLBCrn...-by=ninadobrev

Yattamanka ja za bardzo nie rozumiem, jak się wyjaśniło, dlaczego Karoline i Stefan nie są razem "trzy lata pozniej" ? przegapiłam cos?

Edytowane przez loveemptypeople
Czas edycji: 2016-02-28 o 18:03
Stary 2016-02-28, 18:14   #4889
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Dzięki Jedyna znana mi twarz to Julian
Cytat:
Yattamanka ja za bardzo nie rozumiem, jak się wyjaśniło, dlaczego Karoline i Stefan nie są razem "trzy lata pozniej" ? przegapiłam cos?
Chyba chodzi o to, że Stefan będzie teraz przez kolejne 3 lata uciekać przed łowczynią i nie wróci do MF i Caroline...
Stary 2016-02-28, 19:05   #4890
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Jedyna znana mi twarz to Julian

Chyba chodzi o to, że Stefan będzie teraz przez kolejne 3 lata uciekać przed łowczynią i nie wróci do MF i Caroline...
nie wydaje ci sie, ze bylo by to glupie, miedzy innymi dlatego, ze a) oboje sa wampirami i czas nie ma dla nich znaczenia, b)Damon powiedzial, ze czekac bedzie na Elene 60 lat c) mogliby uciekac razem tak jak cała rodzinka z tym ciemnoskórym (Beau czy jak mu tam było)

Wiecy wydaje mi sie, ze bedzie chodzilo o to, ze Caroline po prostu nie bedzie chciala zostawić dzieci...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości