|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
garnier nutrisse, z³oty szatyn 43
witam
od razu przepraszam, ¿e zak³adam nowy w±tek, ale przeszuka³am istniej±ce i nie dogrzeba³am siê do jasnej wypowiedzi na temat fabry któr± wymieniam w temacie.. bo wiadomo, jak w±tek ma 50 stron to trudno tam znale¼æ konkrety ![]() wynalaz³am tê farbkê, wcze¶niej w ogóle nie bran± pod uwagê bo nie podoba mi siê pani na pude³ku ale posz³am po rozum do g³owy i stwierdzi³am, ¿e kolor jest chyba taki jaki bym chcia³a ![]() i tu wielka pro¶b a do was, tych które stosowa³y.. o odpowiedzi - czy farba nie wychodzi czarna? zale¿y mi na uzyskaniu do¶æ ciemnego br±zu ze z³otymi, ciep³ymi, NIE RUDYMI, refleksami. wiadomo, ¿e na ró¿nych w³osach ró¿nie kolor mo¿e wyj¶æ. a ja mam: by³y rozja¶nione, teraz le¿y na nich casting blond 600, belle color jasny szatyn 20 i dwie szamponetki joanny multi soft color kawowy br±z ogó³em w³oski s± koloru.. hm.. ¶rednio jasnego br±zu, z konców siê mocno spiera, ale wiadomo ¿e potrzeba czasu a¿ w rozja¶nione siê we¿re.przepraszam za esej, i proszê o odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Dot.: garnier nutrisse, z³oty szatyn 43
hmm znajoma kiedys farbowala i nie wyszly czarne, jak to inna kolezanka okreslila "masz wlosy jak siersc konika
) br±zowo-kasztanowe, ktore pozniej rudzialy lekko
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
dziêkujê
![]() mnie martwi numeracja koloru, nie wiem czy z drogeryjnych ona ma jakie¶ odniesienie do stopnia jasno¶ci czy jest tak sobie przypisana ![]() bo je¶li to JEST stopieñ jasno¶ci to mo¿e wyj¶æ równie ciemno jak ciemny szatyn 40, który mi kiedy¶ wychodzi³ jak baaardzo ciemny br±z, ¶liczny, ale za ciemny.. a nie po to straci³am piêkne d³ugie w³osy by znów wkopaæ siê w czerñ.. choæ pewnie tak siê skoñczy ![]() w³osy jak sier¶æ konika? brzmi fajnie.. czyli taki sielski naturalny br±zik
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co mi sie wydaje u garniera jest tak: jasny br±z(normalny b±dz zloty)=> br±z=> ciemny br±z 3 poziomowo wiec, a zloty szatyn jest z tych jasniejszych na kolezance kolor wygladal cudnie, bardzo jej pasowal, z natury mysia szatynka, bardzo j± o¿ywia³. moze na naturalnych szatynkach brazy tak nie rudzieja jak na naturalnych blondynkach, bo na mnie zawsze rudzialy i to brzydko ![]() zrob test na pesemku, odrobina utleniacza+kapka farby |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
testu na pasemku w ¿yciu nie robi³am.. no bo jk to tak.. a jak wyjdzie nie tak to co , wyrzucê farbê?
ale z tego co piszesz, to ta farba mo¿e byæ tym co mnie usatysfakcjonuje ![]() w ogóle nutrisse uwa¿am za naj farby na rynku, nigdy mnie nie uczuli³o, w³osy zawsze po nich ¶liczne, nawet je¶li to by³ bardzo rozja¶niaj±cy blond to te¿ szkody a¿ takiej nie robi³a.. i trwa³o¶æ chyba niez³a, na bank lepsza ni¿ belle color ![]() ja jestem z natury tak± hm.. [nie pamiêtam co ja naprawdê mam na g³owie ju¿ ]chyba ¶redni± myszowat± blondynk±, ni to jasne ni to ciemne wiêc mo¿e szatyn ju¿ jaki¶.. i piwne oczy. ostatnio przechodzê rewoluciê pojêciowa bo odkry³am ¿e chyba lepiej mi w ciep³ych br±zach ni¿ w zimnych rudo¶ci a¿ tak siê nie bojê, i tak farbowanie ¶rednio co miesi±c bo przy ciemnych kolorach ja¶niejsze odrosty to dramat ³ysizna wystaje :P
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
farba psuje siê jezeli od razu polaczysz wszystkie skladniki. jezeli tej mieszanki nie zuzyjesz, to jest do wyrzucenia.
ale jesli rozrobisz w tych samych proporcjach minimalne ilosci i zakrecisz koreczki to nic sie nie zepsuje u mnie zmiana brazu na rudy byla zawsze najbardziej widoczna przy skorze bo tam wlosy byly tylko raz farbowane, te ktore juz ktorys raz byly farbowane brazem, trzymaly go mocniej i byly bardziej kasztanowe niz rude
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale jak kolor wyjdzie nie do koñca taki to wtedy - wyrzuciæ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale te¿ na pasemku nie zawsze mo¿na w pe³ni oceniæ jak kolor siê prezentuje, ca³a g³owa to co innego.. no a jak ten kolorek ma szansê wyj¶æ tak jak piszesz to siê chyba nie ma co baæ.. nawet jak wyjdzie za ciemny to teraz mam szybko spieraj±ce siê jeszcze w³osy wiêc dramatu nie bêdzie ![]() targowisko? s³ysza³am widzia³am ale udzia³u nie bra³am.. a mam na zbyciu farbê alcantary i utleniacz do niej mo¿e tam zajrzê wiêc
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Black-sun na Twoim miejscu uwa¿a³abym z t± farb±, je¶li masz teraz jasne w³osy, to mo¿e Ci wyj¶æ bardzo ciemny. Ja wczoraj na swoje jasne w³oski po³o¿y³y³am Nutrisse 73 z³oty blond i wysz³y mi du¿o ciemniejsze ni¿ na próbniku (nie wspominaj±c ju¿ o kolorze na opakowaniu, gdzie kolor jest jeszcze ja¶niejszy). Ale s±dzê, ¿e bêdzie siê ona wyp³ukiwa³a, jak wszystkie ciemniejsze farby na moich w³osach.
Zrobi³am specjalnie dla Ciebie zdjêcie, ale na zdjêciu one wychodz± ja¶niejsze i jak na z³o¶æ nie mogê znale¼æ kabelka od aparatu. Jak znajdê to wstawiê je |
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiem ¿e na zdjêciach wychodzi ja¶niej, te¿ mia³am ten problem bo nie da³o siê pokazaæ koloru jaki naprawdê wyszed³ ja chcê uzyskaæ do¶æ ciemny kolor, jak wyjdzie bardzo ciemny [byle NIE czarny] to nawet na plus, bo powinien mi te feerie barw któr± teraz mam przykryæ
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
To mi nie wyszed³ taki bardzo ciemny, a jeszcze dzi¶ umy³am w³osy (bo dla mnie jednak by³y za ciemne) i s± trochê ja¶niejsze - ale w rzeczywisto¶c s± ciemniejsze ni¿ na zdjêciu
DSC04.JPG |
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 605
|
Kole¿ance (blondynce) dok³adnie ta farba zostawi³a rudawe refleksy i sp³uka³a siê na kolor marchewkowo-rudy. Naprawdê nie za piêkny. Ale to chyba zale¿y od w³osów.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 233
|
Ja zastanawiam sie nad:
- zlotym szatynem - jasnym zlotym szatynem - jasnym szatynem ![]() Nie spieszy mi sie z farbowaniem, bede to robic najwczesniej w czerwcu. Jednak pomimo roznych ciekawych kolorow w innych paletach farb wole wrocic do tej. Pamietam, ze nie niszczyla mi wlosow i dlugo sie trzymala, a na tych cechach najbardziej mi zalezy. Poki sie da chce wytrzymac ze swoimi...Kiedys farbowalam nutrisse na ciemny braz i na czarny. Ciemny braz wychodzil oczywiscie prawie czarny, ale pozniej sie wyplukiwal. Zalezy mi - podobnie jak zalozycielce watku - na brazowym cieplym kolorze wlosow bez rudawego odcienia. Czy ktos kto farbowal wlosy ktoryms z w/w przeze mnie kolorow moglby wrzucic fotki? |
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem ju¿ jakis czas po uzyciu tego zlotego szatyna jak w tytule watku. rozczarowa³ mnie mocno bo wysz³o bardzo bordowo a teog nie chce. zloty szatyn to w koncu nie bordowy szatyn nie? poza tym na odrostach zostawil jasniejszy rudy kolor [z odrostow, wlosow najmniej zniszcoznych farba splukala sie najszybciej] wiec efekt byl taki sobie i szybko zafarbowalam czym innym
nie polecam, bo farba zlotym szatynem nie jest, raczej jakim mahoniowym szatynem
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#16 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 228
|
moja kole¿anka pofarbowa³a dzisiaj i jest bardzo zadowolona!
porównajcie w³oski przed farbowaniem (lewa strona zdj.) i po (prawa str.) ![]() Oczywi¶cie fotki z fleszem
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Cze¶æ wszystkim! moj naturalny kolor wlosow to rusy od ponad roku farbuje je na balejage jasny blond i ciemny braz
Zdjêcie dolacze nizej ;D teraz mam ochote przefarbwoac sie na mahoniowy szatyn z Garniera zdjecie tez dolacze Prosze o doradzenie czy ebdzie mi pasowac
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

od razu przepraszam, ¿e zak³adam nowy w±tek, ale przeszuka³am istniej±ce i nie dogrzeba³am siê do jasnej wypowiedzi na temat fabry któr± wymieniam w temacie.. bo wiadomo, jak w±tek ma 50 stron to trudno tam znale¼æ konkrety 
ale posz³am po rozum do g³owy i stwierdzi³am, ¿e kolor jest chyba taki jaki bym chcia³a 

) br±zowo-kasztanowe, ktore pozniej rudzialy lekko