|
|
#421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Urządzamy pokój dzienny/salon
Cytat:
wydaje mi się, że pasowałby też kolor Duluxa z serii kolory świata - "tkaniny kaszmiru" |
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stoli musi być w stylu nowoczesnym i może być jak najbardziej czarny, choć to zależy w dużej mierze od innych mebli, czy będziesz miec jakąć szafę, czy komodę oprócz rtv szafki i stoika? Czerwień pięknie gra z pomarańczem, fioletem, szarością, bielą, czernią, oliwkową zielenią i innymi kolorami w zależności od odcienia czerwieni.
|
|
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
Możesz pomalować ściany na np jasnoszary i za telewizorem zrobić pas w kolorze śliwkowym, ale o 20-30 cm szerszy po bokach niż stolik rtv.
|
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niobe7, nie ma obawy, na ciemnej ścianie bez problemu wyjdzie jasny szablon. A w ogóle szablon to dobry sposób na zapełnienie pustki na ścianie. Też mam go u siebie, ale czarny na białej ścianie. |
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
no wydaje mi sie ze wlasnie pasek sliwkowy + siwe sciany beda super. Taki kolorek jak na Twoim 1 zdejciu 2 posta. Slicznie dziekuje za pomoc.
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Zapomnialam spytac. Moze macie jakies fajne pomysly na sufit podwieszany? Na poczatku chcialam miec caly sufit (4,70x3,50m) jednolity a w niej halogeny. Ale teraz sklaniam sie by to jednak podzielic, np. na 3 pasku z ktorych srodka beda wystawac lampki. Ciezko jest to wyjasnic ale moze macie jakies fane pomysly lub najlepiej zdjecia?
Z gory dziekuje za pomoc
|
|
#427 |
|
Rozeznanie
|
Na Twoim miejscu nie podwieszałabym całego sufitu, jak już to tylko mały fragmencik dosłownie np w jakimś miejscu, żeby coś eksponować - np zrobiłabym belke, żeby wyeksponować wzór na scianie.
epiej kupić ładną lampę sufitową i małe lampki stołowe, które dają przyjemny i przytulny efekt (jak na ostatnim zdjęciu), a nad obrazami czy wzorkiem pd sufitem zamontowałabym jakąś malutką lampkę halogenową.. Dodam jeszcze śliwkę z szarym.
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdzecznie!!!
Ja własnie urzadzam pokój dzienny (salon) i chciałam zakupić czerwony wypoczynek z BRW vis a vis do tego polaluje na czerwono ścianę głowną na której znajdzie się plazna i jakas mała półeczka, ale czytając Wasze wypowiedzi stwierdziłam że mogę na tej czerwieni pomalować coś z szablonu, tylko gdzie taki kupić , wogóle z kąd go wziąć????? |
|
|
|
|
#429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
ja wlasnie od dzisiaj mam remont i mam kupiona farbe na 3 sciany czerwień ciemna taka fajną cherry bodajże kolor,na sufit mam farbe honey chyba i kupilma tapetke taka i wlasnie ten honey na sufit jest cos w jasnym wlasnie kolorze do tej tapetki wziety ale juz mi sie nie podoba ta tapetka... moze ktos mi pomorze dobrac wlasnie w tych odcienach co ta tapetka jaka sfajna??? prosze,myslalam zeby cos w rodzaju kupic jedna tapetke jka ta ciemna jest tylko w korach tej poprzedniej co kupilam... co myslicie o tym i wtedy gdzie ta tapetka bedzie to jakie kupic rolety i firanki do tego??? bo 3 beda w czerwieni i ta gdzie okbo z kolorach powiedzmy pomanarczu.... prosze o jakie moze zdjęcie jezeli ktos ma w kolorze pomaranczy czy tapetke jakas fajna
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Planujesz 3 czerwone ściany, miodowy sufit i jedną ścianę we wzorek jakiś, tak? Wydaje mi się, że te czerwone ściany już same w sobie będą mocnym akcentem, jeśli dodatkowo wyeksponujesz czwartą ścianę wzorzystą tapetą może się okazać, że przedobrzysz. Może wszystkie ściany na czerwono, a na jednej duży wzór z szablonu (drzewo, kwiat, abstrakcja). |
|
|
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
witaj,,tez szukam inspiracji na pokoj dzienny i na stronie www.dekoratorniatv.pl natknelam sie rozne pomysly jesli chodzi o kolory na scianach,moze tam cos znajdziesz.pozdrawiam
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy ktoras z was ma pytki podlogowe na wysoki połysk?
Bardzo mi sie podobaja i zastanawiam sie nad ich utrzymaniem,czy np przy myciu ich nie zostaja smugi,albo jak sie przejdzie na bosaka to nie zostaja slady? chcialam nimi wylozyc pokoj dzienny w ktorym bedzie ogrzewanie podlogowe i z pokoju jest wyjscie na taras.Poradzcie co mam zrobic,czy lepiej matowe? lubie sprzatac ale bez przesady,nie chce plytek ktore trzeba bedzie polerowac non stop
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
kolor ścian to wrzos-Śnieżka,meble są ciemne Orinoko -BRW, kanapa beżowa.Poradzcie jaki kolor narzut na wypoczynek,jakie dodatki-kolory???Dodam,że mam fajne zasłony w kolorze brudnego różu, drugi komplet to ładniutki beż, oba kolory we wzory.Czy uda się to jakoś spasować??/Jestem raczej osobą raczkującą więc nieśmiało proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak pomalować i urządzić pokój dzienny
to zdjecie srodkowe tzn tych mebli urzeklo mnie!! co to za firma
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak pomalować i urządzić pokój dzienny
jejku te meble na srodku sa boskie gdzie mozna je kupic rewelacja
|
|
#438 |
|
BAN stały
|
oczywiscie bez balaganu powinno byc, ale jestem bardzo zadowolona z tego jak mi idzie. zdjecie robione jakies pol roku temu, teraz troszke wiecej szczegolow jest, jutro zrobie aktualne zdjecie.
pozdrawiam |
|
|
|
|
#439 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Kochane,
Pomózcie proszę. Oczywiście urządzamy salon, ściany narazie białe, panele, które zastaliśmy to dosc ciemny orzech (ciepły kolorek). Ze starego mieszkania musimy przeniesć narozna sofę ze skóry w kolorze łososiowym. Pomyslałam o kolorze kremowym na ściany, mój mąz chce meble (ich niewielką ilość) w kolorze venge. Zastanawiam sie na zasłonami i kolorem dodatków. Poradźcie coś, nie chciałabym żeby bylo zbyt mdło ale i bez ekstrawagancji. A co sądzicie o drewnianych żaluzjach (w kolorze venge)? |
|
|
|
|
#440 |
|
Przyczajenie
|
Witam, Pomóżcie Mi W Doborze Koloru Farb Do Salonu. Nie Mam Koncepcji A Raczej Z Dnia Na Dzien Mi Się Zmienia;( Mój Pokój Jest W Kształcie Prostokąta Niecałe 10 Metrów Na 4.5 M. Wyjście Do Salonu Jest Na Srodku Tej Długiej ściany. Po Przeciwnej Stronie Jest Wyjscie Na Taras Obok Tego Wyjscia Z Prawej I Lewej Strony Okna. Aha Po Lewej Stronie Jak Sie Wchodzi ( Na środku Tej Połówki)stoi Kominek. Prosze Doradzcie Mi Na Jaki Kolor Mam Pomalowac Sciany. Podłoge Mam W Kolorze Dąb Czerwony. A Mebli Jeszcze Nie Mam
Wiec Czekam Na Pomysły ))) Z Góry Dziekuje.
|
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Urzadzamy pokoj dzienny / salon
jakie śliczne, subtelne i klimatyczne wnętrza! Widze że masz już w dużej mierze sprecyzowany pomysł
|
|
|
|
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
POMOCY! jak zaaranżować duży salon?
Hej dziewczyny! Niedługo wprowadzam się do nowego domu, jednak wcześniej muszę urządzić go. Mam problem z dużym salonem, ma 25 metrów kwadratowych, chciałabym w nim mieć:
a.) miejsce na oglądanie tv, picie kawy (coś w rodzaju kaciku rozrywki np. kanapa, ława i miejsce na duzy, plazmowy telewizor), b.) jadalnie, tak na 4 osoby. Problem mam głównie w rozplanowaniu, gdzie postawić okrągły stół jadalny, gdzie tą kanapę z ławą na kawę. Proszę o pomoc wszystkie Wnętrzomaniaczki dziękuję z góry ![]() PS> w załaczniku szkic konturowy mojego salonu z rozieszczeniem drzwi wejsciowych i okien.
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: POMOCY! jak zaaranżować duży salon?
jak będę w domu to coś Ci zaprojektuję, bo mam fajny program do aranżacji wnętrz...
coś sie pomyśli...
|
|
#444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam!
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
zabieram się do tworzenia
niedługo pokażę co wykombinowałam![]() oto widok z różnych stron (pierwszy pomysł). słuchaj ten regał to powinien być niezabudowany z drugiej strony, ale nie dysponuje w projekcie innym. chodzi o to że masz prześwit przez niego z jadalni do salonu. dobór mebli może niezbyt spójny, ale program wielu ich nie oferuje
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-03-24 o 22:15 |
|
|
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
WOW!! Kamyczku jestem w szoku, projekt naprawdę super! Dziękuję Ci
![]() PS> może ktoś jeszcze się wypowie i podrzuci jakies pomysły?
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
hehehe coś mi takie ustawienie mebli najbardziej się wpasowało
nie robiłam tego świadomie.
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
ten projekt jeszcze lepszy od poprzedniego, rewelacja Kamyczku!! jestem naprawde pod wrazeniem, wołam męza, żeby mu pokazać
![]() Dzieki wielkie!! PS. Jakim programem tworzysz takie prezentacje?
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

))

lubie sprzatac ale bez przesady,nie chce plytek ktore trzeba bedzie polerowac non stop

dziękuję z góry
68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57