|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Faktycznie w weekendy tu jakoś spokojniej
![]() Ja i mój brzuch byliśmy dziś pod ostrzałem pytań od moich kilkuletnich siostrzenic, np. jak to jest możliwe, że dzidzia pływa w wodzie i oddycha |
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pomysły na ciasto francuskie. Pierwszy raz kupiłam bo ostatnio wspominałyście o pysznościach z ciasta fr.
Coś spróbuję zrobić i mam nadzieję, że nam posmakuje. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56512018]No jacuzzi odpada A jakie globulki z probiotykiem? Masz cos sprawdzonego?Zapytam mojej gin, mam wizyte 10 marca, ale jak ją znam przepisze mi zaraz takie za 50zł :P[/QUOTE] Ja też zaczęłam chodzić na basen ale na szczęście na razie nic nie podłapałam. Nie używam żadnych globulek (choć w lodówce w razie W mam Lactovaginal) ale na co dzień podmywam się płynem ginekologicznym ochronnym Lactacyd Pharma. I na razie jest ok. AUSTRALIA ale dziewczynki mialy zagwozdkę, haha OLINKA robiłam ostatnio zapiekankę gyros z Twojego przepisu. Baaaardzo nam smakowała. Dzięki Powiem szczerze, jakoś nie skojarzyłabym tego dania ze smakiem innych dań z gyrosa (może za mało mięso przyprawiłam) ale była super i następnym razem wrzucę tam więcej warzyw- może fasolkę szparagową, trochę brokuła itp. Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-02-28 o 22:26 |
|
|
|
#4953 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56507493]Mam pytanie odnosnie basenu
troche intymne Chodzi o to, że ja niestety często łapie róznego rodzaju infekcje w miejscach intymnych. Masz jakis sprawdzony sposób żeby sie przed nimi uchronić? Jakiś żel może? Byłam ostatnio z małą w aquaparku i chcę z nią chodzic na basen, ale troche mam strachaCo do wózkj 3w1 ja mam Tako Jumper Light z którego jestem mega zadowolona - my oboje mamy ponad 180cm i to jedyny wózek do którego nie musiałam sie schylac i do niego nie kopałam. Jednak przy składaniu zarówno spacerówka jak i gondola jest do wyciągnięcia i jest osobno[/QUOTE] Ja wachalam się nad bliźniaczym takim jak masz, tako alive duo i wybralam ten drugi, ale obydwa mi się podobają😊 |
|
|
|
#4954 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
już sobie zapisałam i poczytam o tych globulkach a przy okazji pierwszej wizyty u gin i ją podpytam.W środę idziemy na basen Cytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym ciastem francuskim to mnie zainspirowałyscie, kupiłam ostatnio i chyba jutro zrobię coś na słodko
O ile mi ochota do jutra nie przejdzie... bo np.naszło mnie też ze dwa tygodnie temu na kaszę manną na mleku z sokiem malinowym, więc poleciałam do sklepu po kaszę i sok... Wróciłam do domu i stwierdziłam, że jednak mi się tego nie chce
|
|
|
|
#4956 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuuu dziewczyny, ja tu wchodzę sprawdzić co się dzieje, byłam pewna, że już w nowym wątku działacie, a tu niespodzianka
Narobiłyście mi ochotę na basen, już nie pamiętam kiedy ostatnio byłam!!
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
Melduję się z ferii u rodziców. Wczoraj późnym wieczorem przyjechałam, zostają do niedzieli rano potem tata mnie odwiezie z powrotem ![]() Cieszę się ze trochę posiedzę z mamą w domu bo potem już będzie ciężko na dłużej przyjechać. Troszkę za TŻ będę tęsknić bo on ze względu na pracę musiał zostać. Szybko Was nadrobiłam, jutro dopiszę więcej
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba chyba zaparzyć jaśmin, to szybciej pójdzie
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Basen polecam mnie na ból pleców pomaga, czekam teraz jak w moczu nie będzie bakterii i będę miała zgodę od urologa i chętnie będę z powrotem chodziła na basen bo brakuje mi teraz strasznie basenu
![]() Ewka zdrówka dla Zuzi Siły i cierpliwości dla Ciebie ![]() Olinka już się o Ciebie martwiłam, fajnie ze napisałaś ![]() Ania pokoik jest pastelowo żółty, łóżeczko białe z lekką nuta szarorści Komodę i ew mniejszą półkę chcę białą do pokoju dla małej.
|
#4960 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
Myślałam, że będę miała więcej nadrabiania, a tutaj malutko. Mnie dalej trzyma przeziębienie, więc siedzę w domku. Dzisiaj cały dzień bolała mnie dolna część pleców, promieniując do pośladków i nóg, aż w końcu zdecydowaliśmy się podjechać na ginekologiczną izbę przyjęć. Zbadali mnie, zrobili usg i powiedzieli, że to najprawdopodobniej rwa kulszowa. Mam brać nospę i zapisać się gdzieś na rehabilitację, no ale najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze. A co do wózków, to my byliśmy zdecydowani na bebetto torino, ale właśnie niedawno odkryłam, że spacerówki nie można złożyć razem ze stelażem, a drugi minus to waga, bo jednak mieszkamy na drugim piętrze bez windy i wątpię bym była sama w stanie go wnieść na górę... Tak, że na chwilę obecną to już sama nie wiem
|
|
|
|
#4961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiara, jeśli musisz wnosić wózek po schodach, to rzeczywiście bardzo ważna jest jego waga, nie ma się co szarpać z jakimś ciężkim. Jak tak czytam o waszych typach wózków, to z jednej strony zazdroszczę, bo też bym chętnie coś nowego wybrała, tyle jest ślicznych wózków, a z drugiej strony się cieszę, że nie muszę sobie tym głowy zaprzątać
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-02-28 o 23:34 |
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tej wanili i dalam się namówić na żółty.Ja pierwotnie szary chciałam, potem ta wanilia a wspolnie wybraliśmy pastelowy żółty
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56515618]Dzięki
już sobie zapisałam i poczytam o tych globulkach a przy okazji pierwszej wizyty u gin i ją podpytam.W środę idziemy na basen Dzięki za polecenie. Do tej pory używałam głównie z ziajki, avonu i białego jelenia. Po porodzie używałam jakiegoś specjalistycznego z apteki. Laktacyd ma dobre opinie, chyba vczas na niego Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] mi ten płyn zaleciła ginekolog, właśnie żeby był płyn ginekologiczny a nie ogólnie do hig.intymnej Ja zaczęłam chodzić od niedawna ale po basenie czuję się fantastycznie. Trochę pływam, trochę odpoczywam i macham sobie nogami i rękami. Naprawdę po basenie czuję się lżejsza- jakbym brzucha nie miała ![]() MADZIA miłego pobytu u rodziców ![]() AUSTRALIA ale masz zachciewajki ![]() ale kasza manna sie nie zmarnuje, będziesz miała dla córci jak zrobisz cos z ciasta francuskiego to się pochwal Uciekam spać, dobranoc! Pewnie jutro załapię się już na nową część. Nie mam wątpliwości, że już z rana wykończycie tą |
|
|
|
#4964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ewka oby ta noc była lepsza! A Zuzia zdrowa! kiara Tobie też zdrówka!Dobrze, że z dzidzią wszystko ok, ale szukaj szybko rehabilitanta, bo Cię ta rwa zamęczy. W naszym wózku spacerówka nie składa się razem ze stelażem, ale nie było to problemem. W sumie nawet łatwiej upchnąć w aucie. My dziś od obiadu do kolacji u teściów (a miał być tylko skromny obiad, bo się wprosiliśmy hihi, ale u mojej teściowej tak zawsze), więc się wyleniłam, bo miał się kto Sarą zajmować A przed chwilą wydałam prawie 200zł na książki dla dzieci, bo na arosie do dziś było -34%
|
|
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko kwestią nazewnictwa myślałam też o dodatkach typu brzoskwinia i jakieś odcienie czerwonego, może też bordowego, żeby te wszystkie jasności przełamać. Chce uniknąć różu, póki córka sama nie zarząda ewentualnie jakiś pudrowy czy brudny róż. Ale takie dodatki to na samym końcu, pewnie mi się jeszcze zmieni. Ostatnio miałam fazę na miętę. Kocham ten kolor
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwość jak tylko będzie łóżeczko złożone i blat zamontowany to wrzucę fotki
Póki co czekam aż ściany ładnie wyschną a blat ponownie zalakierujemy lakierem ekologicznym coby ładne farba się trzymała ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Też lubię miętowy kolor i pewnie coś z dodatków kupię lekko miętowego Pastelowy żółty, biały z lekką szaroscią i troszkę mięty
|
|
#4967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dotarło dopiero przy brudnym białym ![]() A miętę chce u nas w sypialni, więc może nie będę całego mieszkania na jeden kolor robić.
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięta w sypialni pięknie będzie wygladać Jaki kolor mebli tam macie/planujecie mieć?
|
|
#4969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ściany mamy kremowy beż/ lekki waniliowy ładnie to wygląda. Tylko to nie był Nasz pomysl w takim ładnym, zadbanym stanie kupiliśmy i Nam się podoba więc nie zmienialiśmy.Na chwilę po urodzeniu dziecka wstawimy tak łóżeczko cobym nie biegała jak szalona to pokoiku małej
|
|
#4971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mięte też kocham Czarne meble strasznie kochają kurz, a w sypialni zawsze go pełno. Jeszcze miałam pisać, że mam podobne odczucia co do wózka. Mimo wszystko dobrze jest już go mieć ![]() Net mi się na chwilę zwiesił Może dlatego, że zaczął się dzień, którego nie ma?---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#4973 |
|
Wtajemniczenie
|
Cierpliwość, jeszcze nie mamy sypialni, narazie jest tam stryszek. Koczujemy w salonie
|
|
#4974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To zmienię postać pytania: jaki kolor planujecie w sypialni? My mamy biel i musimy odświeżyć, myślę o szarym, ale nie do końca jestem przekonana..
|
|
|
#4975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szary będzie łatwiej wytłumaczyć Tżtowi Późno się zrobiło, Madzia chyba padła, co zmniejsza nasze szanse na machnięcie 25 postów i wykończenie tej części....zatem idę spać ![]() Dobranoc
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
Początkowo na pewno łóżeczko do sypialni wstawiamy
Dla bezpieczeństwa dziecka, wygody i komfortu żeby nie biegać co chwila do pokoiku obok. Co prawda w sypialni mamy malutko miejsca, ale łóżeczko da rade wcisnąć najwyżej mój stolik nocny zmieni lokalizację tak żeby łóżeczko i ew przewijak z najpotrzebniejszymi rzeczami zmieścić w zasięgu ręki i łóżeczka komoda z ubrankamo będzie w pokoju małej stać ![]() Weronika to u Was większy remont i umeblowanie się szykuje
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Dziecko siedzi mi na pęcherzu od 2 i urządza sobie "taniec z gwiazdami". Witamy się w ostatnim dniu lutego
|
|
|
|
#4979 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ja też już wstałam bo żeby mieć samochód, to musiałam tż do pracy zawieźć, przy okazji zrobiłam dobry uczynek, wyprowadziłam psy na spacer, bo u mamy jeszcze 2dodatkowe. Teraz troszkę książki czytnę i może mnie sen ogarnie. Dzisiaj,albo jutro koniec malowania, jutro podłoga i ciężki tydzień ogarniająco - sprzątający nas czeka. Ja w malutkich pokoikach mam kolor herbaciana róża ze śnieżki i powiem wam że cudny wyszedł :-D w sypialce skosy dzika orchidea, prawie biały /niefajny bo nie lubię białego koloru/, ściany truflowy brąz - piękny, a dół cały w subtelnym beżu, z dodatkiem rozmowy przyjaciół. Nawet ładnie wyszło. Tylko, że cały czas trzeba rękę trzymać w kieszeni, za samą farbę już wydaliśmy ponad 1500 zł, a gdzie jeszcze robocizna :-(
|
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już nie śpię, wiercę się od 5... więc... dzień dobry |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

troche intymne
Chodzi o to, że ja niestety często łapie róznego rodzaju infekcje w miejscach intymnych. Masz jakis sprawdzony sposób żeby sie przed nimi uchronić? Jakiś żel może? Byłam ostatnio z małą w aquaparku i chcę z nią chodzic na basen, ale troche mam stracha
już sobie zapisałam i poczytam o tych globulkach a przy okazji pierwszej wizyty u gin i ją podpytam.
O ile mi ochota do jutra nie przejdzie... bo np.naszło mnie też ze dwa tygodnie temu na kaszę manną na mleku z sokiem malinowym, więc poleciałam do sklepu po kaszę i sok... Wróciłam do domu i stwierdziłam, że jednak mi się tego nie chce

)

dotarło dopiero przy brudnym białym
Może dlatego, że zaczął się dzień, którego nie ma?