Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-28, 21:47   #2371
alutka29
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Dziewczynki znowu nie ten cykl znowu po nie drożnej stronie .... do laparoskopi zawsze miałam po prawej po laparo mam po lewej porażka dr mówi mi już o ivf a w czerwcu dopiero minie rok od kiedy jestem u niego podobnie jak Migotko Tobie też proponował ivf , szok i nie dowierzanie nie tego się spodziewałam... . Jak zobaczył ,że mam po lewej to i tak kazał działać bo może wpadnie do macicy ,ale co i skąd jak jest nie drożny jajowód... tak czasem gada ,że nic nie rozumie

Edytowane przez alutka29
Czas edycji: 2016-02-28 o 21:49
alutka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 21:55   #2372
Vella91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czytalam na forum o niskim amh,ze ponoc niski poziom Wit.D zafalszowuje wynik AMH i po sumplementacji Wit.D poziom wzrósł,bylam w szoku,chyba zrobie to badanie Wit.D,tyko nie wiem czy D 3 czy ogólnie D.Czy slyszalyscie o tym?
Wit D3

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Vella czekałam na wiadomość ogromnie gratuluje kiedy masz następna wizytę? Odpoczywaj i dbaj o siebie i o dzieciaczka
Dziękuję :-* kolejna wizyta w piątek 11 marca o 21 :-D
Dbam, dbam... zauważyłam że do wszystkiego co czekoladowe mam wstręt a wszystko co owocowe jadłabym bez ograniczeń

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

A Ty asiorekkkk kiedy się wybierasz na usg?jak się czujesz? Wszystko dobrze?
Vella91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 22:04   #2373
asiorekkkk
Rozeznanie

Vella stare przepowiednie mowia ze słodkie na dziewczynkę kwaśne na chłopca . Ja mam iść w niedziele. O której sie trzeba pojawić zeby sobie zajac kolejkę na poczatku?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Ja czuje sie w miarę dobrze, cyce bolą i dzisiaj cos mnie lewy jajnik kłuje a tak to ok. Ciasno mi w płaszczu i w kurtce wlasnie w obwodzie klatki piersioweja jeszcze tydzień temu było mi w nich wygodnie.
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 22:16   #2374
Vella91
Raczkowanie

Asiorekkkk jak chcesz być pierwsza to o 15 jak przyjdziesz to jest szansa, ja dzisiaj byłam około 15:40 i byłam 9 w kolejce
Vella91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 23:05   #2375
JADorotek
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny, oby ładnie przyrastała. Przed chwilą miałam stresiora. Podczas aplikowania luteiny tym aplikatorem zauważyłam na nim śluz z krwią. Na bieliźnie nic nie mam. Dopiero teraz wzięłam się za czytanie ulotki i pisze jak byk aby w ciąży nie stosować aplikatora bo szyjka jest rozpulchniona (^_-) Od jutra paluszek w ruch :-P
Stary 2016-02-28, 23:41   #2376
kamilamimila
Wtajemniczenie

dz
Cytat:
Napisane przez Vella91 Pokaż wiadomość
Asiorekkkk jak chcesz być pierwsza to o 15 przyjdziesz to jest szansa, ja dzisiaj byłam około 15:40 i byłam 9 w kolejce
Dziewczyny,a czy wiecie czy mnie Dr przyjmie miedzy wizytami,przed południem?Czy mogę o tej porze jechac,q srode,kiedy caly dzien jest w Tarnowie?Byłyście tak kiedyś na monitoringu?Bo gdyby sie okazalo,ze mam czekac do wieczora...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 23:41   #2377
alutka29
Raczkowanie

Dziewczyny z niedrożnymi jajowodami znalazłam wypowiedz dziewczyny na innym forum ,która miała tak samo nie drożne jajowody i piła zioła ojca klimuszki: cytat:
Dziewczyny, muszę się z Wami czymś podzielić jeszcze parę wpisów temu żaliłam się Wam jak serce mi pęka z powodu obustronnie niedrożnych jajowodów. Jednak zastosowałam przez dwa mce borowine, plus zioła ojca klimuszki( paskudne w smaku !) . Tydzień temu w czwartek miałam laparoskopię, okazało się , że mam dwie strony drożne. Wcześniej miałam hsg i kontrast nawet na mm nie wszedł. Dziewczyny nie poddawajcie się. Ja naprawdę nastawiłam się już tylko na to , że ivf będzie moją jedyną szansą na ciąże.
Stary 2016-02-29, 00:46   #2378
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alutka29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z niedrożnymi jajowodami znalazłam wypowiedz dziewczyny na innym forum ,która miała tak samo nie drożne jajowody i piła zioła ojca klimuszki: cytat:
Dziewczyny, muszę się z Wami czymś podzielić jeszcze parę wpisów temu żaliłam się Wam jak serce mi pęka z powodu obustronnie niedrożnych jajowodów. Jednak zastosowałam przez dwa mce borowine, plus zioła ojca klimuszki( paskudne w smaku !) . Tydzień temu w czwartek miałam laparoskopię, okazało się , że mam dwie strony drożne. Wcześniej miałam hsg i kontrast nawet na mm nie wszedł. Dziewczyny nie poddawajcie się. Ja naprawdę nastawiłam się już tylko na to , że ivf będzie moją jedyną szansą na ciąże.
super!!!!!! a w borowinie co robiła?

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Kamila ,widzisz ja na początku miałam niedobór wit D a teraz już w normie więc może coś jest na rzeczy z tym amh
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 06:04   #2379
malinowa1986
Raczkowanie

Cytat:
Kiedyś zainteresowałam się tematem i znalazłam na forach dziewczyny, które udrożniły jajowody stosując borowinę.
Czy to rzeczywiście borowina je udrożniła, to nie wiem, ale na pewno są przypadki takich udrożnień.

Listopad 2016 Syn <3

Wrzesień 2018 Syn <3

15.08.2019 Aniołek
malinowa1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 07:52   #2380
renata3_
Rozeznanie

atulka29 nie udzielam się na forum ale Was podczytuje.
Przepraszam z góry za to co napiszę ale skoro podczas laparo wyszedł niedrozny jajowod to nie wierzę że picie ziół czy borowina to zmieni ale nie łam się masz jeden drozny i na pewno się uda ! U mnie bylo podobnie prawy jajowod niedrozny do tego inne dolegliwości, dr P po roku proponuje ivf, kazał się zastanowić i dac odpowiedź na kolejnej wizycie jaka decyzja, a tutaj na następnej wizycie byłam w ciąży. Wiem że się łatwo pisze będąc w 8 mc ale ja mam 36 i już na prawdę trafiłam nadzieję że zostanę mama !

Edytowane przez renata3_
Czas edycji: 2016-02-29 o 07:59
renata3_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:19   #2381
patrycja665
Raczkowanie

[QUOTE=jazzjazz;56519118]super!!!!!! a w borowinie co robiła?

Ja mam doświadczenie z borowiną. Po pierwszej operacji zostałam skierowana do sanatorium w Krynicy - leczy się tam schorzenia ginekologiczne. Byłam tam 2 razy. Borowinę stosuje się w różny sposób np. robili mi tampony borowinowe - coś okropnego!!! Miałam tez kąpiele borowinowe - to jest już bardzo przyjemny zabieg. Ogólnie borowinę można kupić w aptece i stosować samemu w domu jako okłady. Z tego co pamiętam, nasz dr nie jest zwolennikiem takich zabiegów, przynajmniej w moim przypadku. Coraz więcej ludzi odchodzi od leczenie ciepłem, bo może ono roznosić np. stan zapalny po całym organizmie.. Ile ludzi tyle opinii.. Chociaż, stosuję się ją już od wieków i jakieś właściwości lecznicze ma na pewno..

Ja na twoim miejscu spróbowałabym tych ziół. Nie zaszkodzą a zawsze jest możliwość że jakieś pozytywne zmiany zajdą w twoim ciele
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 08:24   #2382
patris1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
dz

Dziewczyny,a czy wiecie czy mnie Dr przyjmie miedzy wizytami,przed południem?Czy mogę o tej porze jechac,q srode,kiedy caly dzien jest w Tarnowie?Byłyście tak kiedyś na monitoringu?Bo gdyby sie okazalo,ze mam czekac do wieczora...
Kamila doktor na pewno Cie przyjmie sam nieraz mowi zeby podejsc w ciagu dnia, problem w tym czy dziewczyny czekajace na wizyty Cie wpuszcza raz tak czekalam ale bylo opoznienie i nie bylo okienka zeby wskoczyc wiec sama zrezygnowalam widzac ich miny wole podejsc na monitoring odsiedziec swoje i z nikim sie nie uzerac ale mozesz sprobowac, najlepiej rano
patris1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:27   #2383
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JADorotek Pokaż wiadomość
Kamila porozmawiaj z lekarzem, wszystko Ci wyjaśni co do IVF z kd

Każda klinika opracowała sobie swój sposób radzenia z tą ustawą...

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Dziewczyny właśnie zrobiłam badania bety. Dziś jest 9 dpt B-HCG: 63,07 😍

Super wieści oby tak dalej
Stary 2016-02-29, 08:31   #2384
kwiatuszekk23
Raczkowanie

Kamila ja nie widze problemu w przepuszczaniu dziewczyn na monit w końcu wszystkie jestesmy tam w jednym celu. A 10 min mnie nie zbawi. Mi sie wydaje ze wpusilam tak na monit Pauline, bo w pt też ja spotkałam i rozmawiala z jakas dziewczyna ze ma niski progesteron. Więc w drodze dedukcji :p wywnioslowalam, że to ona
kwiatuszekk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:02   #2385
abcdefabcdef
Raczkowanie

.

Edytowane przez abcdefabcdef
Czas edycji: 2016-03-02 o 18:02
abcdefabcdef jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 09:06   #2386
JADorotek
Raczkowanie

Dziewczyny pisze ku przestrodze. Nie używajcie aplikatora do luteiny dopochwowej będąc w ciąży. Ja zrobiłam ten błąd i zafundowałam sobie mega stresik. Dr kazał od razu jechać na pogotowie. Na szczescie krwawienie było wywołane podrażnieniem ścianki przez aplikator.
Stary 2016-02-29, 09:14   #2387
anessca
Rozeznanie

mnie od razu podrażniała ta luteina dopochwowa, dlatego poprosiłam dr o podjęzykową. Poza tym nie jestem zwolenniczką grzebania sobie w tych miejscach
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:21   #2388
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abcdefabcdef Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam dziś pink test, czułość 10, jedna kreska, 13 dpo. Pierwszy cykl z clo do niczego na betę nawet nie idę
Jedź na betę!!! Ja też robiłam test i nic nie było widać a beta rośnie
Stary 2016-02-29, 09:51   #2389
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patris1 Pokaż wiadomość
Kamila doktor na pewno Cie przyjmie sam nieraz mowi zeby podejsc w ciagu dnia, problem w tym czy dziewczyny czekajace na wizyty Cie wpuszcza raz tak czekalam ale bylo opoznienie i nie bylo okienka zeby wskoczyc wiec sama zrezygnowalam widzac ich miny wole podejsc na monitoring odsiedziec swoje i z nikim sie nie uzerac ale sprobowac, najlepiej rano
Dziekuje za odpowiedz,ja wlasnie chcialam jechac rano,jak bylam w wizycie na 11.30 to w ogóle nie bylo ludzi,a miedzy wizytami bylo trochę przerwy u spokojnie,a od której Dr jest w środy?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Dziewczyny,bylam dzis w Diagnostyce ,zrobilam badanie Wit.D i hormonu DHEA-S.Wyniki będą popołudniu.Rozmawiałam z panią z laboratorium na temat AMH,teraz jest robione inną metodą. Sa inne odczynniki i nie mozna tych dwóch metod porównywać,trochę mnie to uspokoilo ale i tak wiadomo,ze mam niskie Amh,zobaczymy jak witamina D i DHEAs ,moze mi da Dr biosteron albo Dhea Eliot,czytalam,ze dają to dla kobiet z niskim amh w Artvimedzie.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
Stary 2016-02-29, 10:21   #2390
chal
Rozeznanie

Anesca i co testujesz dzis trzymam kciuki.

Kamila rano zdarza sie duzo dodatkowych pacjentek i kiedys w sobote widzialam.ze dr zrobil akcje o to. Ale mysle ze jak sprobujesz troche pozniej to dr napewno cie przyjmie
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 10:29   #2391
alutka29
Raczkowanie

Dziewczyny nie wiem czy w tym coś jest ,że borowina pomaga możecie tutaj zerknąć :
http://ovufriend.pl/forum/starajac-s...lo,904,10.html

Migotko zakupiłam książkę czekam na jej przyjście Dziękuje za info na jej temat
Stary 2016-02-29, 10:33   #2392
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vella91 Pokaż wiadomość
Dopiero dotarłam do domu...
Alutka odczytałam dopiero na zewnątrz jak mi jeszcze wifi łapało, tak to bym się chociaż przywitała u mnie euforia... dzieciak 2,5 mm z piękną pikaweczką... popłakałam się na ten widok :-D coś pięknego... Życzę Wam wszystkim dziewczyny tego szczęścia :-*
Superowe wieści płacz szczęścia no nie da się powstrzymać Gratuluje

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Vella stare przepowiednie mowia ze słodkie na dziewczynkę kwaśne na chłopca . Ja mam iść w niedziele. O której sie trzeba pojawić zeby sobie zajac kolejkę na poczatku?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Ja czuje sie w miarę dobrze, cyce bolą i dzisiaj cos mnie lewy jajnik kłuje a tak to ok. Ciasno mi w płaszczu i w kurtce wlasnie w obwodzie klatki piersioweja jeszcze tydzień temu było mi w nich wygodnie.

a i ja tu obalam Twoją teorię
Będę mieć dziewczynkę i wszystko co kwaśne i ostre mogę jeść i tonami paprykę czerwoną
Stary 2016-02-29, 10:56   #2393
anessca
Rozeznanie

Chal, chyba dopiero jutro zatestuje, choć dzisiaj już mam typowe objawy jak na @ więc już wiem ze nic z tego...
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:03   #2394
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Ja też gdzieś przeczytał na forum o ziołach ojca Klimuszki oraz o borowwinie. Jednak słyszałam, że jak się ma endometrioze to nie należy używać borowiny, bo może jeszcze pogorszyć, że ma działanie estrogenne.
Mi się właśnie zaczęła @ i zaczynam od dzisiaj Marvelon (kurcze aż 3 blistry po 21 sztuk) I tak się zastanawiam czy nie zacząć pić chociaż tych ziół ojca Klimuszki, z tym że one sa na na: antyzrostowa, likwidację stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego. Pytałam doktora powiedział, żeby pić choć on w to nie wierzy. I tak się zastanawiam skoro Marvelon dał na wyciszenie jajników a one są m.in. na pobudzenie pracy jajników, to może lepiej nie?
I znalazłam też inną mieszankę na same niedrożne jajowody i zrosty, składającą się z mniejszej liczby składników i chyba ją zastosuję, co o tym myślicie ?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Jeszcze na którymś z forum czytałam, na kafeterii i chyba to było na bocianie, że mioinozytol dobrze wpływa na AMH, oraz że zawarty jest w preparacie inofolic- jest to proszek do rozpuszczenia w wodzie
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:15   #2395
abcdefabcdef
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja665 Pokaż wiadomość
Jedź na betę!!! Ja też robiłam test i nic nie było widać a beta rośnie
A jakie testy robiłaś? W 13 dpo to ten najbardziej czuły juz by wyszedł albo chociaż cień jakiś. A tu nic
abcdefabcdef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:32   #2396
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
Anesca i co testujesz dzis trzymam kciuki.

Kamila rano zdarza sie duzo dodatkowych pacjentek i kiedys w sobote widzialam.ze dr zrobil akcje o to. Ale mysle ze jak sprobujesz troche pozniej to dr napewno cie przyjmie
Chal,to Dr sie zloscil jak,bylo duzo dodatkowych pacjentek?Nie chce zeby na mnie sie wsciekal,ja do niego mam pecha:-( Ale moze w sobote tak bylo,a w srode pracuja ludzie,ja jak mam wizyty w środy to nigdy nie ma ludzi.To jechać lepiej później niz rano?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ani_ka3 Pokaż wiadomość
Ja też gdzieś przeczytał na forum o ziołach ojca Klimuszki oraz o borowwinie. Jednak słyszałam, że jak się ma endometrioze to nie należy używać borowiny, bo może jeszcze pogorszyć, że ma działanie estrogenne.
Mi się właśnie zaczęła @ i zaczynam od dzisiaj Marvelon (kurcze aż 3 blistry po 21 sztuk) I tak się zastanawiam czy nie zacząć pić chociaż tych ziół ojca Klimuszki, z tym że one sa na na: antyzrostowa, likwidację stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego. Pytałam doktora powiedział, żeby pić choć on w to nie wierzy. I tak się zastanawiam skoro Marvelon dał na wyciszenie jajników a one są m.in. na pobudzenie pracy jajników, to może lepiej nie?
I znalazłam też inną mieszankę na same niedrożne jajowody i zrosty, składającą się z mniejszej liczby składników i chyba ją zastosuję, co o tym myślicie ?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Jeszcze na którymś z forum czytałam, na kafeterii i chyba to było na bocianie, że mioinozytol dobrze wpływa na AMH, oraz że zawarty jest w preparacie inofolic- jest to proszek do rozpuszczenia w wodzie
To,o czym piszesz,jest w Ovarinie,ja juz 4 miesiac go biore.
Stary 2016-02-29, 11:32   #2397
kambro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abcdefabcdef Pokaż wiadomość
A jakie testy robiłaś? W 13 dpo to ten najbardziej czuły juz by wyszedł albo chociaż cień jakiś. A tu nic
Ja dziś robiłam test 14 dpo i też tylko jedna kreseczka ale jutro idę na betę dla spokojności
Stary 2016-02-29, 11:33   #2398
asiorekkkk
Rozeznanie

GGI ale to nie jest moja teoria napisałam ze to według starej przepowiedni wiadomo ze nieraz sie złoży tak ze akurat tak jest a u innych jest inaczej. To tylko przepowiednie w które kiedys ludzie wierzyli ale tez w rzeczywistości często sie sprawdzają
Stary 2016-02-29, 11:49   #2399
kamilamimila
Wtajemniczenie

Ja juz mam wyniki badań,szybko,witaminę D mam super,po ponad 41,a DHEA,tez w normie,choć mogloby byc większe.A juz myslalam,ze mam niedobór Wit.D i stad zafałszowany wynik AMH:-(No,trudno,jest jaki jest,nic nie zrobie, pozostaje mieć nadzieje,ze na starych odczynnikach bylby wyższy.Zobaczymy co Dr P o tym powie...
Stary 2016-02-29, 12:05   #2400
asiorekkkk
Rozeznanie

Dziewczyny zrobiłam dzisiaj betę 22 dpt 10571 oby maluszek rósł dalej bo do niedzieli chyba zwariuje ze stresu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości