Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 08:24   #3991
Smarrita
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Poli nieźle ci powiedziala teściowa:p masakra jak sie o tesciowych czyta. Ciekawe jakie kiedyś my będziemy. ..

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:24   #3992
annihilate
Rozeznanie

Mi się wydaje, że donoszona jest po skończeniu 37 tygodni, czyli jak już w 38 będziemy. Tak mi gin mówiła

Gosiaczek też to wczoraj czytałam i właśnie dzisiaj chciałam Wam wrzucić. Trochę ten tekst ostudził moje zapały żeby wcześniej urodzić...

Ja kiedyś też zupy na kostkach robiłam, ale odkąd jestem mamą to w ogóle kostek, vegety ani maggi w domu nie mamy. Liczę, że nam to wyjdzie na zdrowie

Ja byłam u okulisty jakoś na jesień, chyba październik to był bo też mam wadę. Po porodzie mam sprawdzić czy się nie pogłębiła.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:28   #3993
Smarrita
Wtajemniczenie

Roznie liczą ta donoszą chyba bo kumpela urodzila w 36t i ktoryms dniu i pediatra nie chciala dac darmowej szczepionki na pneumokoki (chyba ta wczesniaki maja za free) i pojechala do tego szpitala w ktorym rodzila ze maja jej dac zasw ze wczesniak.

Stary 2016-02-29, 08:34   #3994
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kromka z dżemem ja zjadłam 2 na śniadanie
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:35   #3995
Moniczki
Raczkowanie

Dziewczyny, które noszą hybrydy

Kiedy przestajecie malować?? Obiło mi się o uszy, że na pewno do CC trzeba mieć czyściuteńkie paznokcie i u rąk i u nóg. Nie do końca wiem, jak to jest z sn, czy też nie wolno?? Tak się zastanawiam, czy już miesiąc wcześniej zostawić paznokcie w spokoju, krótko obcięte czy jak??

Teściowa
A propos teściowych, ja się dotychczas nie wypowiadałam na temat mojej, bo to jest tak ciężki temat że szkoda nerwów. Cały świat kręci się w koło niej i każdy jest głupi (ulubiony jej tekst: w d*u*p*i*e byłeś, g*ó*w*n*o wiesz). Wczoraj u niej byliśmy na obiedzie, i mój mąż chciał zobaczyć swoją książeczkę zdrowia i sprawdzić swoje parametry po urodzeniu. To chyba nic strasznego, prawda? A ona zaczęła krzyczeć że absolutnie nie, że robi jej bałagan, że ona do niego do domu nie przychodzi i mu w dokumentach nie grzebie. W końcu znalazł tę książeczkę, więc ja mu zaglądam przez ramię i też czytam. No i krzyk że ja mam nie patrzeć na to i w ogóle, mało nie wyrwała jej nam. Nie wiem o co chodzi... Jaki ona miała problem? Mój mąż urodził się w 41 tc przez cc, ponieważ odeszły jej zielone wody, ważył 3200 i miał 54cm, obw główki 34 cm, ale po porodzie wystąpiło opuchnięcie czaszki czy coś takiego. Ponad to w drugiej min życia przestał sam oddychać i samodzielny oddech wrócił mu dopiero w 10 min. Później było wszystko ok, choć co prawda sporo w dzieciństwie chorował. Ma trzeci migdał, przez który często boryka się z anginą. Teściowa nie wyraziła nigdy zgody, by ten migdał został wycięty w dzieciństwie, bo niby osoby, które mają go wycinanego mówią przez nos.
Ja nie wiem, czy ona się wstydzi tego, że TŻ miał problemy po porodzie czy co? :/

Edytowane przez Moniczki
Czas edycji: 2016-02-29 o 08:49
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:40   #3996
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że donoszona jest po skończeniu 37 tygodni, czyli jak już w 38 będziemy. Tak mi gin mówiła

Gosiaczek też to wczoraj czytałam i właśnie dzisiaj chciałam Wam wrzucić. Trochę ten tekst ostudził moje zapały żeby wcześniej urodzić...

Ja kiedyś też zupy na kostkach robiłam, ale odkąd jestem mamą to w ogóle kostek, vegety ani maggi w domu nie mamy. Liczę, że nam to wyjdzie na zdrowie

Ja byłam u okulisty jakoś na jesień, chyba październik to był bo też mam wadę. Po porodzie mam sprawdzić czy się nie pogłębiła.
Dlatego cieszę się że udało nam się wcześnie przestawić na zdrową kuchnie i dla dziecka będzie to norma. A nie jak w moim dzieciństwie obowiązkowo vegeta, magii i praktycznie wszystko smażone. Pamiętam jak trudno było jak mama poczytala trochę o zdrowym odzywianiu, sztucznych dodatkach w tych przyprawach i zaczęła wprowadzać zdrowa kuchnie. Oj długo mi zupy nie smakowały. ..

Wszystkie jesteśmy zmęczone końcówka ciąży i chciałbyśmy zobaczyć swoje maluchy ale dla ich dobra niech jeszcze siedzą w brzuszkach. Mój jeszcze dość malutki jest wiec niech siedzi i robi masę. Wytrzymam do terminu. Choć czuje ze serio 10 kwietnia urodzę. Mąż się śmieje ze może jakiś dodatek z tej okazji wpadnie, skoro pis przy władzy 😊
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:43   #3997
Smarrita
Wtajemniczenie

Nie mozna miec pomalowanych paznokci do sn

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 08:43   #3998
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Poli nieźle ci powiedziala teściowa:p masakra jak sie o tesciowych czyta. Ciekawe jakie kiedyś my będziemy. ..

heh no ona jest z tych szczerych i mówiących co myśli. Juz się przyzwyczaiłam i mam w dupce to co mówi do mnie czasem hehe
Np. co wypada a co nie według jej standardów.
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Polinezyjka nie strasz mnie. Aż poszukam kartki ci miałam od okulistki z wynikami :P
Ja okulary noszę praktycznie od małego, chyba od 2 podstawówki.
Teraz też nie widzę tych napisów na tv i na studiach też mam problem z odczytaniem prezentacji wykładowcy :P
Teściowa bomba
No zaskoczyłaś mnie! Bo mi powiedział, ze jak by mi dał okulary to i tak miałabym nosić tylko wtedy gdy wysilam wzrok patrząc daleko np. w kinie. Bo jak bym nosiła do pracy i do komputera to przyzwyczaję wzrok do tego, że są okulary i on i tak później się zepsuje bardziej.

No tyle, że i tak się zepsuł bardzo bardziej.
(MI wtedy było na rękę, że mi okularów nie kazał nosić bo kasy nie bardzo miałam by sobie na nie pozwolić)
Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które noszą hybrydy

Kiedy przestajecie malować?? Obiło mi się o uszy, że na pewno do CC trzeba mieć czyściuteńkie paznokcie i u rąk i u nóg. Nie do końca wiem, jak to jest z sn, czy też nie wolno?? Tak się zastanawiam, czy już miesiąc wcześniej zostawić paznokcie w spokoju, krótko obcięte czy jak??
Koleżanka miała CC, nic jej na temat paznokci nie mówili, miała hybrydy na stopach i dłoniach, jedynie co czepili się, że ma długie paznokcie i dziecko podrapie. A ona się uparła, że skoro ma takie codziennie od dawna to na pewno nie podrapie bo wszystko robi z takimi (laska do której chodzę na hybrydy).

Ja osobiście nie maluje bo mi hybrydy trzymają się 3-4 dni.
lakier 1 dzień.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:50   #3999
patulinka94
Zadomowienie

Polinezyjka na prawym miałam -0,25 a na lewym -0,5. Teraz na pewno gorzej.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:52   #4000
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Super dalam enter ,cos sobie w snke wkrecilam albo jakos po przebudzeniu ze mala się nie rusza w nocy, faktycznie lewy czy prawy bok zero ruchu, do tego mnie plecy wczoraj napierdzielaly uhuhu . I tak nie do końca mi się wyspalo. Na szczęście od rana sie ładnie rusza to czuje się znacznie lepiej
Ja w nocy w ogóle jej nie czuje ruchów. No może raz mi się zdażyło jak szłam na siku to pukła dwa razy i tyle w ciągu dnia to rano po sniadaniu z pare kopniaków i w południe a później dopiero popoudniu jak się położe po kąpieli a jak chodzę w ogóle jej nie czuje
Stary 2016-02-29, 08:52   #4001
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Poli ja tez mam okulary, na jedno oko 0,25 a na drugie 0,5 ale dla mnie nie bylo mile ogladanie tv i rozmyte napisy jak u Ciebie i poprosilam o okulary. I nosze...ale nie caly czas..do kompa koniecznie i jakos mie popsulam sobie wzroku prez 5 lat
Tesciowa kretynka

Co do drzemki, to ja odpadam. Nie bede spac w dzien bo pozniej noc mam z glowy...

Smarrita co do tej Twojej kolezanki to ja slyszlam ze lekarz pediatra ocenia "wczesniactwo" i wcale taki w 36 tc nie musi byc wczesniakiem mimo ze wg daty byl..moze dlatego?

Moniczki, ja za 3 tygodnie sciagam ale stopy juz mam czyste, podobno wystarczy z braku laku

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 08:57   #4002
gosiaczek071
Zakorzenienie

E to malutkie macie wady. Ja mam ponad -5 i -6 kiedys sie wstydziłam okularów i nosiłam soczewki, odkąd mam moje ukochane Ray bany to mam to w dup.ie bo ładnie mi w okularach. Soczewki nosze tylko w lecie z wygody (zeby moc iść na basen, opalać sie i założyć moje cudne przeciwsłoneczne, uwielbiam okulary przeciwsłoneczne ) Minusem jest koszt pocieniania soczewek, ale szkła robię raz na kilka lat,wiec luz. Ale lepiej kontrolować takie małe wady tez.

Ehhh Moniczki, dziwna ta teściowa. Moze ma cos do ukrycia...? Albo ma menopauzę

A wlasnie co do ruchów w nocy- moj bąk se od razu aktywuje jak ja sie budzę. Jak tylko idę siku, to sie budzi i buszuje. Ja nie zawracam na niego uwagi i idę dalej spac :P

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-02-29 o 08:58
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:59   #4003
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
Poli
Nie prasuję wcale

Patryska
Prawda jest taka, że boli, ale dasz radę. Wszystko jest do przeżycia. Po paru dniach zapomnisz i będziesz szczęśliwa, że masz dzieciaczka obok
Jak coś (w tym wypadku kogoś) się rodzi w bólach, to się to docenia
Ja prasuję tylko jak muszę

Poród mnie bolał, ale jak Smarrita- w czasie szycia mówiłam, że wcale nie było tak bardzo źle.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Miałam kiepska noc znowu. Spadała mi poduszka. A na dodatek po kapieli przed snem maz zauważył gulke w pachwinie. Wcisnął ja i wróciła-prawdopodobnie przepuklina jedzie do rodzinnego zaraz i bedziemy szukać chirurga. Jak nie urok to sraczka :/
Załącznik 6235658

O i moj 36 tc od przyszłego tyg odnoszona?
Kciuki za szybki zabieg, bo z tego co piszesz, to raczej przepuklina.

Ja licze donoszenie od skończonych 37 tygodni.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
a donoszona nie jest od 38 tc? znaczy 37t1d? mi tak ginka wyliczyła. Znaczy od skończonego 37 tc ;]
mi się też dzisiaj lipnie spało, miałam jakieś debilne sny, budziłam się, beznadzieja ;/
co do olejów to ja też polecam. Co prawda do kąpieli nie używałam, ale po waszych zachętach chyba spróbuję, ale do ciała i włosów to używam od lat
:tak: olej kokosowy my love

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
My wyspani. Córka daje mi niezły wycisk ostatnio, bardzo szaleje.

Chyba muszę iść do okulisty bo zauważyłam że mam coraz większy problem ze wzrokiem- noszę okulary Ale miałam małą wadę. I tak się zastanawiam czy iść teraz czy już lepiej po ciąży ? Jak myślicie?
Patulinka, Poli- w ciazy to normalne, że sie wzrok psuje i potem zwykle wraca do "normalności", ale sprawdzac trzeba.

Mnie w nocy obudziły bolesne skurcze i to trzy po sobie w ciągu krótkiego czasu. Poagdałam w myslach z Leonem i stwierdziłam, żeby sie z 29.02 nie wygłupiał i przeszło.
Ale raczej nie będzie to dobrze działać na moją szyjkę...

Co do 29.02- to 8 lat temu własnie w ten dzień sie z TZ moim poznaliśmy we Wrocławiu na piwie w knajpce Academus. Czyli dzis mamy teoretycznie drugą "rocznicę "
Stary 2016-02-29, 09:00   #4004
GGI
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Ja dziś w miarę wyspana już ogarnęłam troszkę pokój i wrzuciłam pralke ciuszków mojej curusi oprócz tej pralki zostanie mi jeszcze 2 i koniec
Dziś zamawiam koszule do karmienia bo na szlafrok nie mogę się zdecydować bo upatrzony mam w sklepie i hmm hmm nie potrafie oidjąć decyzji

Puchnięcie
Kurka od tygodnia już zauważyłam że mam obrzek na stopach wiecznie mi w nie gorąco niemiłosiernie i się strasznie pocą i dłonie nie spuchniete ale taki obrzęk że już nie zdejmę obrączki najgorzej jest po nocy a jak u WAS?

POróD
nie czytam! nie oglądam wole byćnieświadoma!

Chciałam się jeszcze pochwalić wczoraj leżałam w łóżeczku już z mężem i zaczęła sie wypychać córa i tak cudownie wypchała się narpiew nogą później rączką mąż zaczął dotykać aż oczy mu się zaśiweciły a później do niej mówił i całował po brzuchu prawie się poryczałam

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Zgadzamy się w tej kwestii w 100%. Musi być na mieściła dużo warzyw do wywaru. A przyprawy tylko te naturalne.

Spróbuj dawać więcej warzyw do wywaru, u mnie obowiązkowe są marchew pietruszka por i troche selera. Czasem też cebula. Do tego sól i świeżo mielony pieprz na koniec i juz nie trzeba niczym więcej doprawiac no i zawsze świeża natka ☺
Kiedyś też nie do pomyślenia była dla mnie zupa bez vegety ale dość szybko można się przestawić 😊

u nas również dużo warzyw marchew pietruszka seler por cebula(podpieczona na palniku) 2 -3 malutkie suszone grzybki i oczywiście kapusta włoska jak mała to 2 liście EVER z miesa to albo golonka z indyka albo udziec czasami szyja i obowiązkowo wołowina

i zasada nr 1 musi sie gotować mieso dodać szczypte cukru żeby cała ta szumowina wyszła zbieram ją jak już jest ok to zmniejszam ogień na minimum mieso musi sie co najmiej godzine gotować dopiero daje sól po około pół godzinie wrzucam warzywa
Stary 2016-02-29, 09:01   #4005
velika
Winter is coming

Ale wady macie malutkie, ja teraz noszę soczewki -3,75 i -2,75 jak zaczęłam nosić okulary to miałam już -2, bo to było w podstawówce i siedziałam cicho, że nie widzę, bo nie chciałam brzydko wyglądać i w zasadzie to pochodziłam w brylach z rok i przerzuciłam się na soczewki.
Najgorsze jest to, że własnego dziecka po porodzie nie zobaczę, bo soczewek nie wolno, a okulary nowe będę wyrabiać sobie po ciąży dopiero. Teraz to bez sensu, bo też mi wzrok poleciał i nie wiem, czy już tak zostanie czy się cofnie. W maju idę do okulisty.
Jak oglądam porody to dają zawsze babkom do przeczytania napis na opasce na rączkę, którą ma mieć dziecko, no ja w życiu nie przeczytam

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Puchnięcie
Kurka od tygodnia już zauważyłam że mam obrzek na stopach wiecznie mi w nie gorąco niemiłosiernie i się strasznie pocą i dłonie nie spuchniete ale taki obrzęk że już nie zdejmę obrączki najgorzej jest po nocy a jak u WAS?
u mnie nic, zero puchnięcia

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:08   #4006
danika
Zakorzenienie

Cytat:
E to malutkie macie wady. Ja mam ponad -5 i -6 kiedys sie wstydziłam okularów i nosiłam soczewki, odkąd mam moje ukochane Ray bany to mam to w dup.ie bo ładnie mi w okularach. Soczewki nosze tylko w lecie z wygody (zeby moc iść na basen, opalać sie i założyć moje cudne przeciwsłoneczne, uwielbiam okulary przeciwsłoneczne ) Minusem jest koszt pocieniania soczewek, ale szkła robię raz na kilka lat,wiec luz. Ale lepiej kontrolować takie małe wady tez.

A wlasnie co do ruchów w nocy- moj bąk se od razu aktywuje jak ja sie budzę. Jak tylko idę siku, to sie budzi i buszuje. Ja nie zawracam na niego uwagi i idę dalej spac :P
mój też się budzi razem z mamusią pobuszuje i idzie spać dalej

ja mam -3,75 ale lubię nosić okulary, soczewki w lecie, na wyjazdy, na basen i na zumbę bo jak szaleję tam to już 2 razy mi okulary spadły

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Co do 29.02- to 8 lat temu własnie w ten dzień sie z TZ moim poznaliśmy we Wrocławiu na piwie w knajpce Academus. Czyli dzis mamy teoretycznie drugą "rocznicę "
to dla Was kolejnych dobrych lat razem

Cytat:
Najgorsze jest to, że własnego dziecka po porodzie nie zobaczę, bo soczewek nie wolno, a okulary nowe będę wyrabiać sobie po ciąży dopiero. Teraz to bez sensu, bo też mi wzrok poleciał i nie wiem, czy już tak zostanie czy się cofnie. W maju idę do okulisty.
Jak oglądam porody to dają zawsze babkom do przeczytania napis na opasce na rączkę, którą ma mieć dziecko, no ja w życiu nie przeczytam
ja rodziłam w okularach i teraz też zamierzam, tzn przy tych największych bólach mąż mi ściągnął bo i tak miałam prawie cały czas zamknięte oczy i przynajmniej nie widziałam, która godzina
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:09   #4007
ania_mala
Zadomowienie

Witam się po kilkudniowej przerwie i jak zwykle do nadrobienie milion stronByli u mnie rodzice i siostra z dzieciakami. Jejku jestem wykończona i chora po ich wizycie. Mój organizm chyba przypomina mi,że jestem w ciaży i powinnam zwolnić...ale zawsze jak ktoś mnie odwiedza to włącza mi się tryb gosposi i choćby brakowało siły i pieniędzy, to ja zawsze muszę zrobić wielką imprezę...taki styl wyniesiony z domu rodzinnego. U nas też zawsze było świętowanie na bogato, a później tydzień marudzenia,że jestem zmęczona i czas to skończyć...a później znów był weekend i goście

Chyba odpuszczę nadrabianie zaległych stron, bo znów zostanę w tyle
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:12   #4008
lulka19
Zakorzenienie

Ja mam lekko opuchnięte nogi, ale zimne. Palce tez się obtłuszczyły, i musiałam wszystko pościągać

TŻ kumpla dziewczyna rodzi, i on go właśnie z pracy podwozi do domu. Ciekawe jak się akcja rozwinie

Brzuch mi opadł, mieszczę cała rękę pod biustem
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:16   #4009
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Gosiaczek bo ktoras wrzucila jedynie tabelke chyba, a sama tabelka to wiesz...dla niektorych trzeba jak chlop krowie na rowie tlumaczyc. I chyba wrzucila to jak dziewcyny zaczely narzekac na koncowke ciazy i ze chca juz urodzic, jakos tak i lekko nieprzyjemnie u nich bylo

Cofka jest okropna
Ja mam cofki nawet po wodzie mineralnej
PS. Możecie mnie zjechać, ale ja już bym chciała mieć za sobą okres ciąży :P
Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

Koleżanka miała CC, nic jej na temat paznokci nie mówili, miała hybrydy na stopach i dłoniach, jedynie co czepili się, że ma długie paznokcie i dziecko podrapie. A ona się uparła, że skoro ma takie codziennie od dawna to na pewno nie podrapie bo wszystko robi z takimi (laska do której chodzę na hybrydy).

Ja osobiście nie maluje bo mi hybrydy trzymają się 3-4 dni.
lakier 1 dzień.[/QUOTE]
Ja pytałam i też mi powiedziały że nie można nawet na stopach. U nas do cc różne były ewenementy z pazurami i nikt nic nie mówił. Grunt, że parametry mierzyło Ja też nie maluję bo mam jak Ty.. Zaraz mi odłazi

RUCHY
Ja to w sumie całą ciążę nie czułam mega kopniaków jak niektóre z was A od wczoraj o już tylko się lekko przesuwa i wypina. Musi jej być chyba coraz ciaśniej. No i czkawkę ma już tylko góra 2 razy dziennie.

SESYJKA
Oj jak mnie wczoraj małż zak..wił. Nic z tych fotek chyba nie będzie moich bo jak zobaczyłam kilka co mi cyknął to się wkurzyłam i stwierdziłam , że bez sensu. Ile razy można powtarzać barnowi, że nie cyka się od dołu fotek Po którymś razie zabrałam mu aparat i zakończyłam zabawę

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 09:19   #4010
Kabriela
Zadomowienie

Witam i ja po długiej przerwie, u nas się działo.
Cały tydzień poza domem, najpierw u Teściowej, a później u bratowej. Wczoraj wróciliśmy i dzisiaj postanowiłam że wezmę się poważnie za wyprawkę.

Dziewczyny i tu pytanie do Mam, które już mają dzieci....mam dwulatkę w domu i jak wiadomo dziewczyny będą miały wspólny pokój a tak dokładnie, Izabelę wprowadzam do pokoju dwulatki.
Agata ma już swoje duże łóżeczko i moje pytanie czy ja już powinnam wstawić Jej do pokoju małe łóżeczko szczebelkowe, czy może jeszcze chwilę się wstrzymać?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:24   #4011
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velika no daja do przeczytania opaske, u nas nawet na glos kaza czytac ale meza zabierzesz to przeczyta i przyniesie soczewki

GGI ja nie puchne w ogole, jedynie jak u kogos goraco to palce, ale tak to zawsze mialam. Normalnie chodze w pierscionkach i obraczce

Lulka opadniecie moze byc do 3 tyg przed porodem wiec luzik bedzie Ci lzej po prostu

MiniMonix u mnie tez teraz ruchy nie sa kopnieciami tylko sie Miki wypina z boku albo przesuwa..

Trisdom wiecznie mloda z Was para bedzie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:27   #4012
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Moj szaleje po bułeczkę z dżemem
Patrzcie jaki fajny opis znalazłam, dlaczego każdy tydzien (ba, nawet dzien) w brzuszku jest ważny... Nie wiedziałam, ze aż takie różnice sa... http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/
Jakoś niedawno o tym pisałam, ale chyba nikt nie zauważył

Cytat:
Ale wady macie malutkie, ja teraz noszę soczewki -3,75 i -2,75 jak zaczęłam nosić okulary to miałam już -2, bo to było w podstawówce i siedziałam cicho, że nie widzę, bo nie chciałam brzydko wyglądać i w zasadzie to pochodziłam w brylach z rok i przerzuciłam się na soczewki.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

u mnie nic, zero puchnięcia
Ja mam na oba -1,5 noszę soczewki, okulary doraźnie. Wnowym roku wybieram się na laser, jak uzbieram

Nic nie spuchłam w obu ciążach. A teraz to nawet na twarzy i ramionach nic kompletnie nie przybyło. Od szyi w dół to już nie da sie ukryc
W brzuchu mam 101 cm

O 12 mam wizytę. Ciekawe czy łaskawie skieruje mnie na badanie.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:27   #4013
valaria
Raczkowanie

Witam się z rana i po wizycie

Skończyliśmy 32 tydzień, mamy początek 33... mały ma się dobrze i wcale nie jest mały. Spodziewałam się, że urośnie od ostatniej wizyty i do 2 kilo dobije, a tu bach... 2300 Na moje łomatko doktor stwierdził, że "no bo takie 3kilowie dzidziusie to takie maleństwa, a ty od razu będziesz miała fajnego przedszkolaka" Ale teraz to już z łóżka nie wychodzić, bo szyjka znów się skróciła. Fakt, ostatnio więcej podreptałam i chyba przedobrzyłam, ale teraz już wszystko mamy gotowe i tylko pranie zostało, a to rozłożę na raty i będzie okej. A poza tym mężuś jest na posterunku, chętny do pracy więc się nie martwię

Z tą pomocą teściowych... cóż, ostatnio moja nas odwiedziła. Zapytała, czy się dobrze czuję, czy mamy wózek i łóżeczko. Dwa zdania rzuciła o tym, że ona to na 4 piętro w ciąży i z wózkiem musiała się telepać, więc już nawet nie ośmieliłam się odzywać i na cokolwiek narzekać. No i tyle w temacie Ale akurat jeśli o to chodzi to wolę, żeby trzymała się z bezpiecznej odległości. Damy sobie radę, a co
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 09:28   #4014
Kabriela
Zadomowienie

I zasypię Was dzisiaj milionem pytań, kolejna sprawa za którą postanowił wziąć się mój TŻ to spadek wagi, ważne jest wprowadzenie zdrowego żywienia, spadek wagi ciała itp.
Czy któraś z Was ma dietę, bądź była na takiej zdrowej diecie i może mi poradzić od czego zacząć....jakieś blogi...pomysły na kuchnię?
Stary 2016-02-29, 09:31   #4015
ania_mala
Zadomowienie

Puchnięcie
Mi się ostatnio zdarza..straszne to jest. Wczoraj jak zdjęłam skarpetki to mi zostały takie ślady, jakby o 3 numery za małe były Ale to pewnie od tego,że dużo chodziłam/ stałam...

Ruchy
Moja też się głównie przesuwa, wypina. Czesto czuję, jak bije wbija mi się gdzieś głęboko- aż boli. Może to przez ułożenie małej,a może po prostu już się robi ciasno
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:31   #4016
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
I zasypię Was dzisiaj milionem pytań, kolejna sprawa za którą postanowił wziąć się mój TŻ to spadek wagi, ważne jest wprowadzenie zdrowego żywienia, spadek wagi ciała itp.
Czy któraś z Was ma dietę, bądź była na takiej zdrowej diecie i może mi poradzić od czego zacząć....jakieś blogi...pomysły na kuchnię?
Dietetyk. Najpierw ktos go powinien zobaczyc, zrobic wywiad i dopiero potem jest sens zabierac sie za odchudzanie.
Zdrowa dieta dla jednego, to nie musi byc zdrowa dieta dla drugiego. Chyba, że mówimy o wywaleniu cukrów prostych, przetworzonych produktów i nadmairu soli z diety, bo to wszytskim wychodzi na zdrowie.
Stary 2016-02-29, 09:32   #4017
Kabriela
Zadomowienie

I na razie na szybko jeszcze jedna rzecz....

czy Wy już pijecie herbatki laktacyjne....bo jestem nieco wystraszona faktem, iż z Agatą ja już dawno miałam siarę, leciało ze mnie, że wkładki laktacyjne nosiłam a teraz może kropelka jak się kąpię.
I zaczynam się martwić, że mogę nie mieć pokarmu...a piersi mam wielkie jak na mnie, obrzmiałe i okablowane żyłami jak nie wiem co.
Stary 2016-02-29, 09:33   #4018
lulka19
Zakorzenienie

Kejka może mi się wydaje, i zawsze taki był Musze zapytać kogoś o zdanie. Albo skróciła mi się szyjka, i nie ma już 4 cm tylko mniej
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:33   #4019
Kabriela
Zadomowienie

Trisdom, na razie właśnie mówimy o wywalaniu gó......z pożywienia....tylko ja niestety jestem w tym strasznie zielona, i nawet nie wiem gdzie szukać rzetelnej informacji, żebym nie weszła w jakieś dodatkowe bagno.
Stary 2016-02-29, 09:33   #4020
justyna_fli
Zadomowienie

Hej dziewczyny Siedze i czekam na polozna srodowiskowa, bo ma przyjsc i 'sie przedstawic' przed porodem Oczywiscie drzwi od pokoi pozamykane zeby nie mogla zrobic obczajki Mam nadzieje ze sie nie spozni bo musze potem na uczelni smigac i brac sie dalej za moja prace - jeszcze dwa rozdzialy
wzrok
Mi tez polecial w ciazy, nie wiem czy wroci do stanu poprzedniego, ale ja i tak jestem mega slepa (-4.25 i -4.75) wiec juz mi to wielkiej roznicy nie robi Ale kontrolujcie przed porodem, bo nie ma zartow!
ruchy
Moj maly tez jakos bardzo juz nie szaleje, raczej tez sie tylko przesuwa no i obowiazkowa czkawka 2-3 razy dziennie
schizy porodowe
Haha no ja to na ten temat juz chyba wszystko napisalam Ale ostatnio juz mnie podswiadomosc nawet meczy, bo co noc mi sie sni, ze juz urodzilam, albo rodze ale dzis to bylo przegiecie - snilo mi sie ze rodzi moj maz Rodzil na mojej uczelni tak w ogole I meczyl sie tyle godzin a potem mial cesarke xD Niestety nie bylo potem zadnego dziecka, wiec nie wiem o co kaman W kazdym razie moja sprawa nadal jest nierozwiazana do konca, mam nadzieje ze w polowie marca dowiem sie jakis konkretow...
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości