Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 11:12   #1621
kamilove
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Hej dziękujemy za wszystkie gratki dziś się już tak nie cieszę, jakoś doła łapię jak tak patrzę na Nadię, że wszystko tak szybko się zmienia buuu

Nie napiszę co robi córa bo na pewno wtedy zaraz się to zmieni ale po obiadku idziemy na spacer, choć brzydko szaro znów jest.

Zamówiłam wczoraj lalkę "meetoo" na ali, mój pierwszy zakup, ciekawe czy i kiedy dojdzie
Stary 2016-02-29, 11:12   #1622
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Z tym mieszkaniem to właścicielka dziwna ostro, nie chce np, zeby wynieść łóżko z sypialni, ja jej mowię, ze przecież nie będziemy po kimś spać, bez przesady, na co kobieta, ze ona to tak urządziła i tak ma zostać... Mieszkanko takie wiecie, moda sprzed 15 lat, ale zadbane, niski czynsz, ale chyba sie nie zdecyduje, będzie nam robić naloty i sprawdzać, czy szafy 5 cm nie przesunęliśmy

Jak już robi problem to niestety może być potem jeszcze gorzej, a szkoda jeśli niski czynsz buu
Stary 2016-02-29, 11:12   #1623
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Aha to spoko myślałam że codziennie tyle obiadów i już zaczęłam myślec jak Ty sobie poradzisz po powrocie do pracy hehe
I tak 2 zupy i drugie danie kombinowane ale daję radę (przynajmniej się staram)
Stary 2016-02-29, 11:23   #1624
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
He he w tym momencie mozdzki jednego i drugiego są na podobnym poziomie ( choć Roksana jeszcze góruje bo więcej jednak kina ) he he jak widzę jak wyrywaja sobie zabawki to śmiać mi się chce....

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

PAVLINECKA - kciuki za dentyste :-*

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Dziwna kobita faktycznie... bez sensu jakby to był jakiś problem dla niej wielki... eh...

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Czy Di Caprio dostał w końcu Oscara?ktoś coś?

Dostał dostał!!

O tak u nas też czasem szarpanina))

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
zdrówka dla Ady

hehe ale to musiał być słodki widok

my dziś kalafiorowa

heheh mi też

iść pewnie, już doczytałam, ze sis zabierze

i u mnie

biedulka ja tak też myślę, że to na pewno skok i minie wkrótce

ojej to nieciekawie faktycznie babka mocno przywiązana mogłoby być nieciekawie :/ szkoda

Dzięki

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Hej dziękujemy za wszystkie gratki dziś się już tak nie cieszę, jakoś doła łapię jak tak patrzę na Nadię, że wszystko tak szybko się zmienia buuu

Nie napiszę co robi córa bo na pewno wtedy zaraz się to zmieni ale po obiadku idziemy na spacer, choć brzydko szaro znów jest.

Zamówiłam wczoraj lalkę "meetoo" na ali, mój pierwszy zakup, ciekawe czy i kiedy dojdzie

Fajna lala sprawdziłam bo nie słyszałam o niej, oby bezproblemowo doszła.
O tak dzieciństwo mogłoby być dłuższe ... Ten pierwszy roczek mógłby wolniej lecieć, choć czeka się na te postępy, to wszystko dziwne jest he

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Dzielna mamcia z Ciebie
Stary 2016-02-29, 11:23   #1625
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Julo też. Jak ostatnio powiedziałam do Tz że Julo nie chce jeść nic bardziej dorosłego to stwierdził że za duzo forum czytam hehe Moze i racja. Starszy tak jadł i nawet wtedy nie pomyślałam że już powinuen jesc kanapki czy normalne obiady
Ale to tylko sie cieszyc,ze tak chetnie i sporo Wam dzieci zupki jedzą! DOMIMA tez sie ciesz chociaż tym ej! Zupki sa wartosciowe, lekko strawne no i sporo wam synowie zjadaja. Te dorosle potrawy to zwykle chyba efekt desperacji i kombinacji,jak dziec nie chce jesc jak Bozia przykazala ja dzis tez zupke gotuje,prostą taka z ziemniaka cukini marchewy pietruszki cebulki dla smaku i kurczak.

Cytat:
Wiem wiem... po prostu zaraz będę go bujać i juz... I tak mi zejdzie... :-( - zastanawiam się czy on taki jest czy ja gdzieś popełniłam jakis błąd wychowawczy :-(
masz taki typ dziecka, malospiace,nie błąd wychowawczy zaden! też się kiedyś tak w chwilach zdolowania zastanawiałam,zwłaszcza jak niektóre mamy pisały jak to pięknie sobie dziecko wychowaly - samo zasypia,tylko smoczka podadza i maskotkę czy że tak pięknie je itp. Itd. Jakbym ja tak nie próbowała robić albo jakieś niedobre inne zupki podawała,a to nieprawda przecież! Póki co się pogodziłam,że moja córka potrzebuje mało snu (mniej niż inne dzieci,mniej niż średnia książkowa) i mniej jedzenia,za to więcej ruchu Tylko czasem oczywiście mnie serce boli jak płacze,ale już jej nie "zmuszam" do spania jak nie chce i do jedzenia też- nieraz,no ale przy tym raczej marudzi,ostatnio chyba się bajki domaga,albo chwili przerwy czasem,albo picia, czasem pokwaze co,czasem zgadne o co biega
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:29   #1626
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
To super że na takie się przestawiła. U nas to tak trochę papki, a trochę warzyw do gryzienia.
U nas tylko dorosle wchodzi
w gre juz. Czasem mi sie sloik uda przemycic ale z tym ciezko a mam jeszcze pare..

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Jutro znowu będzie pomidorowaaaaa zrobiona z rosołu z wczoraj
https://m.youtube.com/watch?v=RleTwu7ueac

Tak mi się jakoś skojarzyło od rana
😂😂 je.blam! Pierwszy raz to widzialam

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
To się działo ze aż łóżko połamane he he :-D

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

A są jeszcze parasolki Espiro? Czy już w ogóle nie produkują?
Sa nadal tym razem kupilam espiro magica

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:33   #1627
kamilove
Zakorzenienie

Kobietki może któraś też się skusi, na lato mogą być fajne do wszystkiego a z kuponem z newslettera wychodzą po 15zł http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0389525004.html

Cytat:
Dostał dostał!!

O tak u nas też czasem szarpanina))

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Dzięki

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Fajna lala sprawdziłam bo nie słyszałam o niej, oby bezproblemowo doszła.
O tak dzieciństwo mogłoby być dłuższe ... Ten pierwszy roczek mógłby wolniej lecieć, choć czeka się na te postępy, to wszystko dziwne jest he

Dzielna mamcia z Ciebie
dokładnie ehh

Oczywiście jak napisałam post panna się obudziła magia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 11:34   #1628
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Coś Ty to u mnie tak to wygląda ze On od razu wstaje- płacze- łzy leca jak grochy... I tak stoi i płacze... nawet sobie nie usiądzie - tak jakby się bronił przed usnieciem w łóżeczku. Nawet jak ide na 5 sek do kibelka i go chce tam na chwilę przetrzymać to ryk- jakby to była jakaś kara dla niego :-( smutne to
A próbowałaś przestawic łóżeczko? Może tam gdzie stoi jakąś żyła wodna czy coś?
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:34   #1629
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56537948]Ale to tylko sie cieszyc,ze tak chetnie i sporo Wam dzieci zupki jedzą! DOMIMA tez sie ciesz chociaż tym ej! Zupki sa wartosciowe, lekko strawne no i sporo wam synowie zjadaja. Te dorosle potrawy to zwykle chyba efekt desperacji i kombinacji,jak dziec nie chce jesc jak Bozia przykazala ja dzis tez zupke gotuje,prostą taka z ziemniaka cukini marchewy pietruszki cebulki dla smaku i kurczak.

masz taki typ dziecka, malospiace,nie błąd wychowawczy zaden! też się kiedyś tak w chwilach zdolowania zastanawiałam,zwłaszcza jak niektóre mamy pisały jak to pięknie sobie dziecko wychowaly - samo zasypia,tylko smoczka podadza i maskotkę czy że tak pięknie je itp. Itd. Jakbym ja tak nie próbowała robić albo jakieś niedobre inne zupki podawała,a to nieprawda przecież! Póki co się pogodziłam,że moja córka potrzebuje mało snu (mniej niż inne dzieci,mniej niż średnia książkowa) i mniej jedzenia,za to więcej ruchu Tylko czasem oczywiście mnie serce boli jak płacze,ale już jej nie "zmuszam" do spania jak nie chce i do jedzenia też- nieraz,no ale przy tym raczej marudzi,ostatnio chyba się bajki domaga,albo chwili przerwy czasem,albo picia, czasem pokwaze co,czasem zgadne o co biega [/QUOTE]

Goczku, a ja np.się nie przejmuję tym co piszą inne mamy - o tym samodzielnym usypianiu bez hustania czy samodzielnym spaniu. Moim zdaniem na wszystko przyjdzie czas, najważniejsze aby dziecko czuło się dobrze i jego potrzeby były zaspokajane. Ja Zosie od malenkosci hustalam, w wózku, nosidle, aby spokojnie usnęła. Nie była gotowa na samodzielne usypianie w łóżeczku. A od dwóch tygodni wystarczy, ze włożę do łóżeczka, dam kocyk, pić, smoka, poglaszcze po pleckach i śpi. Tak zasypia na drzemkę obecnie. Wczoraj na noc pierwszy raz spróbowałam uśpić podobnie, było ciężej, bo 30 min wstawala ciągle, ale w końcu się udało, bez stekow i placzow. I spała sama w łóżeczku do 3, później zrobiła kupę i wzięłam ją do siebie (ja też potrzebuję się poprzytulac &#128540.
Naprawdę nie ma co patrzeć na to co piszą inni, każdy duet mama-dziscko mają inne potrzeby, wymagania i metody 😉 najważniejszy w tym wszystkim jest komfort obojga.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:40   #1630
kamilove
Zakorzenienie

Te skarpetki z h&m polecacie antypoślizgowe czy jakieś inne? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0333323004.html
Mam tylko z kappahl takie odwijane ale nie trzymają się jakoś super
Stary 2016-02-29, 11:42   #1631
gosiak0512
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56533998]Cos znow apka nawala... nie widze postow niektorych czadem
Najsmieszniejsze,że akurat tam niewiele,tz spi,no i kilka weekendow z Hanka spal, no i masz! Łóżko polamala! 😆
Violka,nasze łóżko na szczescie,nie małej.
MAJKA,a starszy sam ze smoczkiem sie pozegnal? Tzn.z dwoma hihi,śmiesznie to musialo wyglądać
Agnieszka, Brawo dla Filipa za puszczanie, to lada moment pewnie ruszy samodzielnie dobrze,ze maluchy te pieluchy nosza,bo jak patrzylam jak leci czasem na pupę z takiego stania to mnie kosc ogonowa bolala,a dziecko nic chyba. A ostatnio zaczela schodzic do parteru do przodu tak powoli i boje się ze na twarz kiedys poleci. Majka,Gosiak,jak wasze straszaki tak zaczynaly na rowerkach i innych sprzetach to tez taki stres,ze się wywala,obiją itp.czy to mija? 😉
Zdrówka dla Adeczki 😗[/QUOTE]

No stress :P

Cytat:
He he w tym momencie mozdzki jednego i drugiego są na podobnym poziomie ( choć Roksana jeszcze góruje bo więcej jednak kina ) he he jak widzę jak wyrywaja sobie zabawki to śmiać mi się chce....

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

PAVLINECKA - kciuki za dentyste :-*

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Dziwna kobita faktycznie... bez sensu jakby to był jakiś problem dla niej wielki... eh...

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Czy Di Caprio dostał w końcu Oscara?ktoś coś?
Doczekal sie biedak :P

Dotarlam do domu.. 3h mechanik auto robil bo padla czesc pod kolektorem i musial rozbierac ostro.. ale juz zrobione i cichutko jedzie.. az zal sprzedawac..
Zmarzlam strasznie ale juz mam kawke i herbatke a do tego karpatke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 11:46   #1632
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
To był dla nas najbardziej odczuwalny skok. Tez płakał odkładany do łóżeczka

Wariatka. Od takich z daleka
No dla mnie teraz tez jest najbardziej odczuwalny - jakiś do tej pory w ogóle się nie sugerowalam skokami :-/ - a teraz widzę dość wyraźnie jego buntownicze zachowanie :-( - nawet nie sprawdzam ile to trwa :-(

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:

Czas niestety szybko leci... niby się czeka na te wszystkie nowe umiejętności a potem zaluje się tego ze to tak szybko... dziwnie to urządzone wszystko :-(

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Mam nadzieje ze będę z Ciebie brać przykład :-*
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:47   #1633
kana158
Zakorzenienie

Majka, starszy też nie jada sosów?
Stary 2016-02-29, 11:50   #1634
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Goczku, a ja np.się nie przejmuję tym co piszą inne mamy - o tym samodzielnym usypianiu bez hustania czy samodzielnym spaniu. Moim zdaniem na wszystko przyjdzie czas, najważniejsze aby dziecko czuło się dobrze i jego potrzeby były zaspokajane. Ja Zosie od malenkosci hustalam, w wózku, nosidle, aby spokojnie usnęła. Nie była gotowa na samodzielne usypianie w łóżeczku. A od dwóch tygodni wystarczy, ze włożę do łóżeczka, dam kocyk, pić, smoka, poglaszcze po pleckach i śpi. Tak zasypia na drzemkę obecnie. Wczoraj na noc pierwszy raz spróbowałam uśpić podobnie, było ciężej, bo 30 min wstawala ciągle, ale w końcu się udało, bez stekow i placzow. I spała sama w łóżeczku do 3, później zrobiła kupę i wzięłam ją do siebie (ja też potrzebuję się poprzytulac &#128540.
Naprawdę nie ma co patrzeć na to co piszą inni, każdy duet mama-dziscko mają inne potrzeby, wymagania i metody 😉 najważniejszy w tym wszystkim jest komfort obojga.

Dobrze prawisz! choć czasem ciężko tak i się porównuje probuje frustruje he ale to wszystko ludzkie 😄
Stary 2016-02-29, 11:54   #1635
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56537948]Ale to tylko sie cieszyc,ze tak chetnie i sporo Wam dzieci zupki jedzą! DOMIMA tez sie ciesz chociaż tym ej! Zupki sa wartosciowe, lekko strawne no i sporo wam synowie zjadaja. Te dorosle potrawy to zwykle chyba efekt desperacji i kombinacji,jak dziec nie chce jesc jak Bozia przykazala ja dzis tez zupke gotuje,prostą taka z ziemniaka cukini marchewy pietruszki cebulki dla smaku i kurczak.

masz taki typ dziecka, malospiace,nie błąd wychowawczy zaden! też się kiedyś tak w chwilach zdolowania zastanawiałam,zwłaszcza jak niektóre mamy pisały jak to pięknie sobie dziecko wychowaly - samo zasypia,tylko smoczka podadza i maskotkę czy że tak pięknie je itp. Itd. Jakbym ja tak nie próbowała robić albo jakieś niedobre inne zupki podawała,a to nieprawda przecież! Póki co się pogodziłam,że moja córka potrzebuje mało snu (mniej niż inne dzieci,mniej niż średnia książkowa) i mniej jedzenia,za to więcej ruchu Tylko czasem oczywiście mnie serce boli jak płacze,ale już jej nie "zmuszam" do spania jak nie chce i do jedzenia też- nieraz,no ale przy tym raczej marudzi,ostatnio chyba się bajki domaga,albo chwili przerwy czasem,albo picia, czasem pokwaze co,czasem zgadne o co biega [/QUOTE]
Dziękuję Goczku za te słowa :-* - wiem ze po części mnie rozumiesz :-*
No oczywiście ze się ciesze ze przynajmniej jest jadkiem bo gdyby do tego nie-spania doszło nie- jedzenie to na bank bym oszalała....

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
U nas tylko dorosle wchodzi
w gre juz. Czasem mi sie sloik uda przemycic ale z tym ciezko a mam jeszcze pare..

😂😂 je.blam! Pierwszy raz to widzialam

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Sa nadal tym razem kupilam espiro magica
Ale... Espiro magic - czyli de facto ten co i mam ja to taka spacerówka - a mi chodzi o taką lekka parasolke dla większego dziecka... dobrze to czaje czy juz się sama zgubiłam? Bo to dwa różne wózki prawda?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Kobietki może któraś też się skusi, na lato mogą być fajne do wszystkiego a z kuponem z newslettera wychodzą po 15zł http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0389525004.html

dokładnie ehh

Oczywiście jak napisałam post panna się obudziła magia
Magia forum :-D

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
A próbowałaś przestawic łóżeczko? Może tam gdzie stoi jakąś żyła wodna czy coś?
Nie próbowałam niestety bo nawet nie mam możliwości manewru tym lozeczkiem :-( - ale obok stoi nasze i nigdy nie miałam problemu ze spaniem.... eh... tyle że ja nigdzie nie miałam tego problemu :-/
Stary 2016-02-29, 11:54   #1636
violka848
Zakorzenienie

A moje dziecko właśnie się obudziło słyszę, pospało 2,5 godziny szok mam nadzieje że odsypia nockę krótką, a nie z choroby. Fajnie bo siostra coś tam musiała załatwić i niedługo będzie dopiero- zgrały się dziewczyny Zaraz rosół dam, a na potem sprobuje kluski szpinakowe śląskie zrobić, zobaczymy co to mi wyjdzie i czy córa nie pogardzi
Stary 2016-02-29, 11:54   #1637
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
No stress

Doczekal sie biedak

Dotarlam do domu.. 3h mechanik auto robil bo padla czesc pod kolektorem i musial rozbierac ostro.. ale juz zrobione i cichutko jedzie.. az zal sprzedawac..
Zmarzlam strasznie ale juz mam kawke i herbatke a do tego karpatke
Oooo karpatka... ale bym zjadła
Stary 2016-02-29, 11:54   #1638
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze prawisz! choć czasem ciężko tak i się porównuje probuje frustruje he ale to wszystko ludzkie 😄
Ja wiem, człowiek często się do innych porównuje, zwłaszcza jeśli mają fajniej 😜 ale są też tacy, co mają gorzej, wiec to też jakieś pocieszenie 😜😜
Stary 2016-02-29, 11:55   #1639
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Goczku za te słowa :-* - wiem ze po części mnie rozumiesz :-*
No oczywiście ze się ciesze ze przynajmniej jest jadkiem bo gdyby do tego nie-spania doszło nie- jedzenie to na bank bym oszalała....

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Ale... Espiro magic - czyli de facto ten co i mam ja to taka spacerówka - a mi chodzi o taką lekka parasolke dla większego dziecka... dobrze to czaje czy juz się sama zgubiłam? Bo to dwa różne wózki prawda?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Magia forum :-D

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Nie próbowałam niestety bo nawet nie mam możliwości manewru tym lozeczkiem :-( - ale obok stoi nasze i nigdy nie miałam problemu ze spaniem.... eh... tyle że ja nigdzie nie miałam tego problemu :-/
W porownaniu z wozkiem 2w1 to magic jest lekka spacerowka dla mnie :P wczesniej mialam ten http://www.sklep-tosia.eu/espiro-jet_p857

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 11:58   #1640
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Ja wiem, człowiek często się do innych porównuje, zwłaszcza jeśli mają fajniej 😜 ale są też tacy, co mają gorzej, wiec to też jakieś pocieszenie 😜😜

Dokładnie, wszystko zależy od nastroju hehe
Stary 2016-02-29, 11:58   #1641
Konto usunięte

Cytat:
Tak- jak zaczyna marudzić albo jak trze bardzo oczy... bo z ziewaniem go jeszcze nie przyłapalam :-/
Hehe,a moja baardzo rzadko oczy trze czy marudzi na spanie (marudzi jak głodna jest albo znudzona, zwykle niedługo po drzemkach,czasem zaraz po obudzeniu,musi się poprzytulac), jak już to ziewa i zwalnia obroty,przychodzi się przytulic albo cycka szuka jak śpiącą jest. Jak tak czasem piszecie o tym marudzenia, bo śpiące to sie zastanawiam ocb jak była młodsza to jak marudzila próbowałam kłaść spać i były krzyki,ryki,a Hance pewnie nie o to chodziło 😝
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:59   #1642
violka848
Zakorzenienie

A o co dokładnie chodzi w sosach że są tuczàce? Chodzi o sosy z mąką?
Stary 2016-02-29, 12:01   #1643
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też tego nie kiminie. Dla mnie lekki sosik raz na czas jest ok dla małego dziecka, a dla 5 latka to już w ogóle 😉 tyle, że u nas raczej dania sosiaste nie są często. Może 2 razy w miesiącu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 12:03   #1644
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Zrobiłam w końcu kalafiorowo brokulowa, właśnie zjedliśmy i podgotowalam warzywa na sos do kaszy

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Ale bym wypila kawę koniecznie zajadajac karpatka. Mmm.. w ogóle takie mam ostatnio zapotrzebowanie na słodkie chyba mi kalorii brakuje ;D

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 12:03   #1645
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubiłam nigdy tego "kochana kochana" ale do Domimy to się inaczej nie da, jest taka kochana 😁
Kurcze a ja tak lubie

Cytat:
He he to pocieszające :-D

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

No ja to musze dać do ręki coś "niedozwolonego " np pilota albo termometr - wtedy szybko musze działać ( gorzej jak klocek się wyleje na plecy z lekka ) - ale za to później urządza mi taki cyrk jak mu ta rzecz odbieram ze szok. Mój pies jest w tym wszystkim za☠☠☠isty - od razu leci z jakąś zabawka swoją i mu daje żeby tylko nie ryczal... He he śmieszne to.
Haha extra pies!! Pomocnik na 102

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 12:05   #1646
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ja robię sos warzywny. Dziś np stałam na tarce marchewke, pietruszkę, dałam cebulę pora w krążki i cukinie. Podgotuje, doprawić ziołami i zagęszcze mąka, do tego świeża pietruszka i mięso z kurczaka. Do tego jakąś kasza

JAŚ

Stary 2016-02-29, 12:07   #1647
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli chodzi o wózek to ja w ogóle nie robie dużych zakupów z Małym... wiec mam nadzieje ze ten kosz co mam mi w zupełności wystarczy Jakoś przyzwyczaiłam się ze Raz albo dwa razy w tygodniu się jedzie na takie większe ... I dobrze mi z tym- do wózka to raczej takie rzeczy które potrzebuje na juz a mi zabrakło czy coś...

Ubujalam w wózku. Oczywiście płacz był na początku ale zaraz fik... głowa poleciała na bok i śpi. Ciekawe jak długo to potrwa..
Mówię Wam - dla mnie to trauma- normalnie nie mam ochoty go w ogole kłaść spać...
Grunt,że masz swój patent na usypia nie syna,pewnie tymczasowy i nie taki 100%, no ale ile ją już "patentów" kilkurazowych na Hanke odkryłam hehe u mnie to jeszcze patenty na karmienie dochodza,książkę mogę napisać
Stary 2016-02-29, 12:08   #1648
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Z tym mieszkaniem to właścicielka dziwna ostro, nie chce np, zeby wynieść łóżko z sypialni, ja jej mowię, ze przecież nie będziemy po kimś spać, bez przesady, na co kobieta, ze ona to tak urządziła i tak ma zostać... Mieszkanko takie wiecie, moda sprzed 15 lat, ale zadbane, niski czynsz, ale chyba sie nie zdecyduje, będzie nam robić naloty i sprawdzać, czy szafy 5 cm nie przesunęliśmy
Kazdy ma swojego bzika szkoda ze wlascicielka taki freak jak mieszkanie ok.

Cytat:

Dojdzie
Ja czekam chyba na 12 przesyłek z Ali 6 już mam

jestem mamą
Stary 2016-02-29, 12:08   #1649
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

DOMI- pies mnie rozbroil dobry jest hehe . Nasz przed Jaskiem ucieka jak do mamy jedziemy, bo mlody się za bardzo do niego chce przytulać

JAŚ

Stary 2016-02-29, 12:12   #1650
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Nie wiem, ja robię sos warzywny. Dziś np stałam na tarce marchewke, pietruszkę, dałam cebulę pora w krążki i cukinie. Podgotuje, doprawić ziołami i zagęszcze mąka, do tego świeża pietruszka i mięso z kurczaka. Do tego jakąś kasza
Mniam!

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

U mnie moja mama. Teściową też chciała przyjść,ale umowilam się z nią na jutro. Babcie muszą czekać w kolejce na wizytę hehe no ale jeszcze kilka dni i teściowa kończy L4 to.się skończą luksusy. Idę robić spaghetti na obiad. Aha i wredne malpy narobilyscie mi smaka na karpatke! Hmmm może by teściowa upiekla? Hahaha

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości