|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
Przegapiłam miesiączek swojego synka w zeszłym tygodniu Właśnie mi uświadomiłaś Najlepszego ![]() Ja też jeszcze plamię. ale ja to długo krwawiłam jak zarzynane prosię ![]() Wczoraj powyciekało mi trochę szwów z wewnątrz, trochę co dostałam sama zerwałam. Od razu ulga Ale część wyczuwam palcem że wrosło w ciało i są takie grube gule. To zejdzie? Ktoś ma oświadczenia?Nie miałam czegoś takiego po szwach na brzuchu
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
U nas fajna noc pomimo katarow,ale i tak mam jakiegoś doła...tzn.nawet wiem dlaczego,ale ta pogoda go nasila. Mamusiaczek ucałuj Twoja Tusie u mnie też nadal delikatne plamienie,ale najlepsze jest to,że po tygodniu od cc się nagle skończyło,kilka dni nic i nagle znowu się zaczęlo...Esor a na pewno masz szwy? Ja też myślałam,że mam na brzegach,ściągalam nawet ciocie,żeby je usunęła ale moja gin jej powiedziała,że nic nie mam.mialam jedynie przy drenie ale to w szpitalu sciagneli
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 witam sie w moj tp 😊 u nas nocka spoko. Wieczorem był bardzo długi koncert, chyba brzuszkowy...a potem jak się uspokoił i zaczął cycac to nie wiem do której cycal bo sie obudziłam o 3 a cyc byl juz wypluty 😊 jadł dopiero kolo 5.Nie wiem czy się najada, czy ja go dobrze przystawiam...czy przybiera na wadze...czuję się beznadziejna...
Mi juz odpadla dzisiaj wieksza czesc szwa. W ogóle nie czuje ze cos tam mam bo po nacieciu to jednak miałam dyskomfort dopóki szwy nie odpadły... |
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rańca
My już po pobraniu krwi u malutkiej. Tak się ukrzyczala że śpi jak zabita kolejny siniak na małej łapce...Nocka w miarę, tyle że o 3 pobudka i oczy jak 5 zl Esor nic się nie martw mnie też lekko piekły i ciągnęły szwy po bokach. Po wyjęciu jak ręką odjął... Ja w 2 tyg po cc jeszcze lekko plamię. Brzuszek z dnia na dzień mniejszy. Dzisiejsze ważenie to 12 kg na minusie. Jeszcze 8 mi zostało, plus fajnie by było jakieś 8 dodatkowo ![]() My papierki pozałatwialiśmy w zeszłym tygodniu. Czekam aż pracodawca dosle papierek do Zus i TZ jedzie dzisiaj becikowe zalatwiac... Mamusiaczek to zdrówka dla Martusi :klaski: Ja współczuję problemow brzuszkowych.Chyba muszę Zuzę wybudzić bo mi biust zaraz eksploduje Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-02-29 o 14:45 |
|
|
|
#486 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy ciociom za życzenia
![]() Cytat:
W dodatku od pewnego czasu 2 dni nic i znowu leci Nie wiem od czego to zależy. Za pierwszym razem miałam zwykłe szwy i położna mi je ściągała. Teraz miałam rozpuszczalne w ilości 2 szt. i nawet nie wiem kiedy wyszły Może te gule to jakaś opuchlizna? Cytat:
![]() Rety nie wiem co podać na chrzcinach. Macie jakieś pomysły na sprawdzoną ciepłą kolację? ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Moja właśnie bombarduje pampka przez sen ![]() Oooo obudziła się hehehe nie dziwota |
||||
|
|
|
#487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ona na to ze to jeszcze nie koniec ze w ciągu połogu tych 6tyg może być tak że przestanę krwawic a potem wróci krwawienie wiec to normalne ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A dziewczyny mam pytanie czy którejś maleństwo ma lub miało niemowlęcy trądzik bo mój mały ma (bo krostki wyglądają jak pryszcze) mam przemywac woda przegotowana ale jego jest zamiast mniej to więcej nie wiem czym to smarowac i czym smarowac w takim wypadku buzke na spacer jakim kremem? Wymiękam z tymi kostkami.
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Opis porodu 😊
W poniedziałek bylam na ostatniej wizycie u gina. Wróciłam do domu i tak jak codziennie położyliśmy się o 19 w salonie i oglądaliśmy tv. Gdzieś tak po 21 miałam takie delikatne bole jak na okres ale przysypiałam. W sumie to nawet zasnęłam na dość dluga chwile... 22.30 obudziły mnie mocniejsze skurcze. Powiedziałam M ze ide do wanny bo mam skurcze a nie wiem czy to poród czy fałszywy alarm. W łazience rozebralam sie. Rozdygotalo mnie okropnie. Weszłam na chwile do wanny ale zle mi bylo siedzieć wiec poszłam pod prysznic. I tak stalam i stałam i nic nie przechodzilo...ale skurcze dzięki cieplu wody byly znośne. Po 23 przyszedł M i pyta co jest. Mowie ze chyba trzeba jechać do szpitala bo niedługo będę rodzic. Pomógł mi wyjść spod prysznica, masowal brzuch podczas skurczów. Dzwonil po sąsiadkę ale się nie dodzwonił wiec zadzwonił po swoja mamę. Czekaliśmy zanim przyjada. Pomógł mi się ubrać. Stwierdziłam ze dluzej nie czekamy. Zamkniemy dom i jedziemy. Dzieci chwile same zostaną. Ale jak na złość auto nie odpalilo i musieliśmy czekać aż przyjada. Staliśmy na dworze i czekaliśmy. Gdzies 00.35 byli. Wypchali auto z garażu i zaczeli podlaczac kable. W tym czasie zaczelo mnie mdlić ze aż kaszlalam. I zaraz trach i czuje ciepło po nogach. Wody poszły. Odpalili auto i pojechaliśmy. Drobne formalności w rejestracji i o 1 gin mnie zbadal na ip. 4 palce rozwarcia, reszta wód chlusnęła. Polozna mówiłaze 3 litry ja nic... i pędem na porodowke. W samej bluzce bo nie zdarzyłam się przebrać. Polozna pomogla mi zdjac bluzke i zalozyc szpitalna koszule. Na łóżku porodowym podlaczyli ktg. Az 4 minuty trwało. 1.10 pełne rozwarcie a 1.20 Patryś byl u mnie na brzuchu 😊 M nie był ze mną bo mimo mojej prośby nikt go nie zawołał...a na kolejne prośby nie miałam głowy tak szybko się wszystko działo... Po porodzie dostałam kroplówkę z oxy bo duże dziecko...Patryka pokazali M i zabrali na noworodki bo takie w tym szpitalu zwyczaje. Potem M przyszedł do mnie to niedługo mu polozna powiedziała ze cium i do domu bo tu nie moza..bardzo dziwne... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2016-02-29 o 12:15 |
|
|
|
#489 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się i MY
![]() W sobotę byliśmy na sesji!!! Ale super foty będą Kuba obsikał fotografkę i zrobił kupę w jeden strój... Jesu ale się stresowałam bo go zabrała i powiedziała że my nic nie robimy przez te 4h... 2h usypiania a potem fotki.. Za kilka dni jak dostaniemy foty to pokażę efekty.I co zakupiłam Mąż będzie robił foty w domu ![]() U nas nadal dziecko anioł A w nocy przestaliśmy go budzić co te 3h na jedzenie... Sam wstaje czasem po 3 czasem po 4 i woła ej! zamiast płakać... Normalnie przebojowe mamy dziecko...
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że się obudziłam.
Wstawałam chyba z 7 razy na siku... a od 10 sąsiad mi wiertarką wiercił a ja uparcie w łóżku. W nocy może z 4 razy zabolało jak na okres i tyle. Zero skurczy Laski ja chcę dzisiaj urodzić, w końcu to moja wybrana data... jakieś pomysły co mam robić, żeby skurcze przyszy? Jak nie urodzę to jutro szpital mnie czeka :-( Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agata trochę lipa, że męża nie zawołali i małego Ci zabrali... a sam poród to faktycznie express, pobiłaś chyba rekord na wątku
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis moze jakis maraton po schodach wieszanie firanek?
Aga dziwne ze nie wpuscili M :-( Kasia musze koniecznie kupic ten temofor Laski miala lub ma ktoras z was lozeczko turystuczne? Jaki materac nalepszy do niego? Tak żeby łatwo bylo przewiezc.. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ja usiade dzis do kompa i aktualizuje liste obiecuje :-*
|
#493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak sie przeje to od razu rzyg i spokoj, brzuszek nie boli czasem cyca do zaśnięcia sobie używa jak nie jest głodna i tak sie to wtedy konczy.. Teraz juz staram sie to wychwytywać i daje jej wtedy smoczkaSent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Ja tez nie wiem czy moja sie najadą cały czas panikuje jutro sie ważymy to zobaczymy czy przybiera. Ale wyglada na szczęśliwe dziecko to mysle ze jest ok.. Patrys na pewno tak samo ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Ja miałam przy Poli. Trwało z 2 miesiące i nie ma na to lekarstwa. Samo przejdzie. Wyglada srednio ale plus taki ze dziecko tego nie odczuwa Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#494 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki!Ekspresowo poszło!! Jakbyś się decydowała na kolejne to przy pierwszym skurczu jedź, bo faktycznie nie zdążysz ![]() Super! Szkoda, że tż nie wpuścili ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że maleńki taki grzeczniutki ![]() Cytat:
Cytat:
O np. tu masz opis: http://domowa.tv/lozeczko-turystyczne-na-wyjazd/ Edytowane przez mamusiaczek Czas edycji: 2016-02-29 o 12:40 |
||||
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze taki aniołek moja Lilka tez spokojnaSent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
U mnie z krwawieniem tak samo przestaje i zaczyna...mamusiaczek zdrówka dla Martus !
u nas dzisiaj 5 tygodni u nas mała śpi 4 h ten pierwszy sen po kąpieli a potem 3-2 h a dzisiaj wstalysmy o 11 )
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co ci doradzic.. Chyba nie da sie przyspieszyć tego ale nie martw sie jeszcze dzien długo moze cos sie rozkręci Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z łóżeczkiem tak samo Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#499 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Mam mam. Widzę je, normalnie czarne sznurki (bo opatrunek mam ten przezroczysty "lepiec") i jutro idę do ściągnięcia w końcu bo serio już czuję że mięśnie w miarę ok tylko głupia rana ciągnie w sensie ta zewnętrzna cześć "skóra". Cytat:
dlatego czekam na jutro ![]() Ojejejejej serduszko pęka jak takie maleństwo cierpi Cytat:
Kurczę muszę obczaić na kompie Hahaha ale super z tym ej xD chciałabym to usłyszeć haha ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- NanaR moja miała po urodzęniu i przeszło jej już.. Ale przemywalam buzię raz lub dwa dziennie wacikiem z woda i smarowalam i nadal się staram raz dziennie jakimś kremem dla niemowląt. Ja mam taki z nivei i jest napisane że do twarzy i ciała. Ale napewno to przejdzie z czasem
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te małe łóżeczka turystyczne
![]() Ja też małej nie wybudzam, ale jej się już robi drugi podbródek, do tego sika sporo i kupy idą, więc nie mak szans żeby mało przybierala. No i nie mamy zoltaczki, więc nie widzę potrzeby. |
|
|
|
#501 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Aninis nie martw się, wczoraj Ci poszedł czop z krwią i daje głowę że akcja zaraz ruszy.
Mi jak nie postępowało rozwarcie w szpitalu to kazali duuuuuzo chodzić, kręcić bioderkami, skakać na piłce (możesz normalnie na sobie, lub... Tż ) oraz masować intensywnie sutki. Wiem że są wrażliwe więc boli... Ja sobie czasem zwilzona ciepła woda delikatna gabeczka masowalam. A na porodówce tak bolało że miałam gdzieś ten ból i tż intensywnie masowal. Absolutnie nie lez na plecach (jak już to na boku) i nie siedź po turecku a najlepiej jak najmniej siedź i lez. Żeby dziecko zaczęło naciskać w dół
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebne mi te lozeczko na tydzien jak pojedziemy za 2tyg do wawy na zaliczenia a potem bedzie stalo tu jak na weekendy besziemy wracac. I zastanawiam sie vzy oprocz materaca ktory jest w łóżeczku to kupic jakis piankowy. Bo ten w zestawie cienota 3cm :-\
|
#503 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny, a mam pytanie, macie jakiś termos do butelek godny polecenia? Wiecie, że idę na spacer a tu bach krzyk o jedzenie i trzeba ciepłe podać. Widziałam z dobrymi opiniami torbę aventa ale 160 zł...
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Dziewczyny raz kozia śmierć... najgorzej to siedzieć i czekać. Umyłam włosy, walnęłam make upa, nastawilam pranie i biorę sie z tż za malowanie pokoju ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opuchlizna tez jest tak swoją drogą. Zastanawiam się czy one się wytopią z tego ciała czy nie, dziwne to. Cytat:
I jak go kąpaliśmy w nadmanganianie potasu (dupcie miał czerwoną i pediatra kazał) to mu przemyłam tą krostkę i zlazła dosłownie za kilka godzin. Czytałam że wszelkie krosty albo np ślady po ospie ludzie tym przemywają i tak zrobiłam.Cytat:
Zaszłam wtedy do przychodni i w momencie awarii wyciągnęłam po prostu cycka i nakarmiłam to butelka nie była potrzebna To i o tym podgrzewaczu zapomniałam ![]() Ale np jutro idziemy na usg brzusia i mały ma byc głodny. Nie wyobrażam sobie tego i lekarka mówiła, żebym ew ściągnęła w butlę i da się ze dwa łyczki w trakcie usg żeby uciszyć. No i teraz widzę, że można było opodgrzewaczu nie zapomnieć
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-02-29 o 14:23 |
|||
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
My chyba pojedziemy na IP po obiedzie, schizuję już, że za mało się dzisiaj rusza...
|
|
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
Marcia-jak ma w nim leżeć więcej czasu to warto dokupić zwykły materac, ale jak tylko od czasu do czasu to moim zdaniem nie ma potrzeby.
Esor -moi byli niebutelkowi ale też słyszałam o tym żelowym z Lovi. Teraz kupiłam butelkę ale jeszcze nie próbowałam jej podać. Swoją drogą karmiąc piersią zwiedziłam sporo ciekawych miejsc. Parę razy mnie zaprowadzono do biura eleganckiej restauracji jak poprosiłam o wskazanie miejsca gdzie mogłabym nakarmić itp.
|
|
|
|
#508 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Aninis dzięki, to ja chyba też się skuszę na ten podgrzewacz. Wygląda fajnie i cena znosna
Wykalacka spokojnie napewno wszystko jest ok, ale może faktycznie przejedz się na IP, przeczucia matki mogą być zawsze dobre a najwyżej Was odesla (spokojnych) do domu
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
Aninis jesteś wielka z tym malowaniem
![]() Wykalacka jedź dla spokoju sprawdź :-* Lucy -z ciekawości wieczorem zajrzę ci tam u mnie widać hehehe :P Podczas porodu położna kazała mi powstrzymać parcie, żebym nie popękała, wtedy myślałam że nie dam rady i bylo mi wszystko jedno-byle Tuska już wersja, ale teraz jestem jej wdzięczna za tę ochronę
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cie, chciałam usiasc na forum ogarnac 1sza strone, mała nie spała od 12 do 14, bylam z nia na spacerze na 20 min bo wiatr mocny i znow sie budzi
Esor a probowałas juz dac butelke? Moja nawet smoka nie chce , cudem czasem załapie ![]() A na spacer nawet godzinny to nie zdazy zgłodniec bo przed ją karmię. Ale dobrze wiedzieć o takim podgrzewaczu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Przegapiłam miesiączek swojego synka w zeszłym tygodniu
Właśnie mi uświadomiłaś 

Ale część wyczuwam palcem że wrosło w ciało i są takie grube gule. To zejdzie? Ktoś ma oświadczenia?
kolejny siniak na małej łapce...
Nie wiem od czego to zależy. 

Ślub 

witam sie w moj tp 

Opuchlizna tez jest tak swoją drogą. Zastanawiam się czy one się wytopią z tego ciała czy nie, dziwne to.