Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 12:15   #1651
kamilove
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Kazdy ma swojego bzika szkoda ze wlascicielka taki freak jak mieszkanie ok.

Dojdzie
Ja czekam chyba na 12 przesyłek z Ali 6 już mam
szalona pokazuj co tam zamawiałaś, chętnie popatrzę, może coś odgapię :P w ile mniej więcej czasu do Ciebie dochodziły?
Stary 2016-02-29, 12:40   #1652
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dostał dostał!!

O tak u nas też czasem szarpanina))

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Dzięki

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Fajna lala sprawdziłam bo nie słyszałam o niej, oby bezproblemowo doszła.
O tak dzieciństwo mogłoby być dłuższe ... Ten pierwszy roczek mógłby wolniej lecieć, choć czeka się na te postępy, to wszystko dziwne jest he

Dzielna mamcia z Ciebie
Dzieci muszą mieć obiad. My niekoniecznie. Kiedyś jak nie miałam dzieci mi tak koleżanka dzieciata powiedziała i zrozumiałam ze tak jest jak Szymi się pojawił

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56537948]Ale to tylko sie cieszyc,ze tak chetnie i sporo Wam dzieci zupki jedzą! DOMIMA tez sie ciesz chociaż tym ej! Zupki sa wartosciowe, lekko strawne no i sporo wam synowie zjadaja. Te dorosle potrawy to zwykle chyba efekt desperacji i kombinacji,jak dziec nie chce jesc jak Bozia przykazala ja dzis tez zupke gotuje,prostą taka z ziemniaka cukini marchewy pietruszki cebulki dla smaku i kurczak.

masz taki typ dziecka, malospiace,nie błąd wychowawczy zaden! też się kiedyś tak w chwilach zdolowania zastanawiałam,zwłaszcza jak niektóre mamy pisały jak to pięknie sobie dziecko wychowaly - samo zasypia,tylko smoczka podadza i maskotkę czy że tak pięknie je itp. Itd. Jakbym ja tak nie próbowała robić albo jakieś niedobre inne zupki podawała,a to nieprawda przecież! Póki co się pogodziłam,że moja córka potrzebuje mało snu (mniej niż inne dzieci,mniej niż średnia książkowa) i mniej jedzenia,za to więcej ruchu Tylko czasem oczywiście mnie serce boli jak płacze,ale już jej nie "zmuszam" do spania jak nie chce i do jedzenia też- nieraz,no ale przy tym raczej marudzi,ostatnio chyba się bajki domaga,albo chwili przerwy czasem,albo picia, czasem pokwaze co,czasem zgadne o co biega [/QUOTE]

Można próbować ale to dziecko rządzi

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Kobietki może któraś też się skusi, na lato mogą być fajne do wszystkiego a z kuponem z newslettera wychodzą po 15zł http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0389525004.html

dokładnie ehh

Oczywiście jak napisałam post panna się obudziła magia

Ja za tlusta i bez stanika nie chodzę ale ladniutkie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Goczku, a ja np.się nie przejmuję tym co piszą inne mamy - o tym samodzielnym usypianiu bez hustania czy samodzielnym spaniu. Moim zdaniem na wszystko przyjdzie czas, najważniejsze aby dziecko czuło się dobrze i jego potrzeby były zaspokajane. Ja Zosie od malenkosci hustalam, w wózku, nosidle, aby spokojnie usnęła. Nie była gotowa na samodzielne usypianie w łóżeczku. A od dwóch tygodni wystarczy, ze włożę do łóżeczka, dam kocyk, pić, smoka, poglaszcze po pleckach i śpi. Tak zasypia na drzemkę obecnie. Wczoraj na noc pierwszy raz spróbowałam uśpić podobnie, było ciężej, bo 30 min wstawala ciągle, ale w końcu się udało, bez stekow i placzow. I spała sama w łóżeczku do 3, później zrobiła kupę i wzięłam ją do siebie (ja też potrzebuję się poprzytulac &#128540.
Naprawdę nie ma co patrzeć na to co piszą inni, każdy duet mama-dziscko mają inne potrzeby, wymagania i metody 😉 najważniejszy w tym wszystkim jest komfort obojga.

Bo dzieci same decydują czego potrzebują a my możemy im tylko pomóc i ukierunkować

Cytat:
Te skarpetki z h&m polecacie antypoślizgowe czy jakieś inne? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0333323004.html
Mam tylko z kappahl takie odwijane ale nie trzymają się jakoś super

Te nam się ściągają jak każde teraz

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No dla mnie teraz tez jest najbardziej odczuwalny - jakiś do tej pory w ogóle się nie sugerowalam skokami :-/ - a teraz widzę dość wyraźnie jego buntownicze zachowanie :-( - nawet nie sprawdzam ile to trwa :-(

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Czas niestety szybko leci... niby się czeka na te wszystkie nowe umiejętności a potem zaluje się tego ze to tak szybko... dziwnie to urządzone wszystko :-(

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Mam nadzieje ze będę z Ciebie brać przykład :-*

Daj spokój. Jestem nieogarnieta w sprzątaniu :/

Cytat:
Majka, starszy też nie jada sosów?

Jada - ketchup

Cytat:
No właśnie ja też tego nie kiminie. Dla mnie lekki sosik raz na czas jest ok dla małego dziecka, a dla 5 latka to już w ogóle 😉 tyle, że u nas raczej dania sosiaste nie są często. Może 2 razy w miesiącu.
Mój nie jada bo nie lubi. Wybredny. w przedszkolu je suchy ryż jak jest z sosem np.jogurtowym na słodko

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Mniam!

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

U mnie moja mama. Teściową też chciała przyjść,ale umowilam się z nią na jutro. Babcie muszą czekać w kolejce na wizytę hehe no ale jeszcze kilka dni i teściowa kończy L4 to.się skończą luksusy. Idę robić spaghetti na obiad. Aha i wredne malpy narobilyscie mi smaka na karpatke! Hmmm może by teściowa upiekla? Hahaha
A ja nie lubię czestych wizyt. Jestem samotnik

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Hanka - kupiłam polecane przez Ciebie winko Monte Santi ale wzięłam jakies oryginal (cokolwuek to znaczy) nie truskawkowe

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Zbieramy się na spacer i po starszego. Jak go z Julem odbieram to on zawsze chce brata pokazać kolegom. Może dzis nie. Odebrałam książki z arosa. Jeszcze nie rozpakowalam
Stary 2016-02-29, 12:43   #1653
madzixx88
Zakorzenienie

Hej hej!
Przepraszam, ze sie nie odniosę do wypowiedzi ale w biegu Was podczytuje gratuluje wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności, zdolniachy nasze
Ja dzis na miescie załatwiam sprawy a maz w domu przejął obowiązki, teraz pisał smsa, ze ida na spacer u nas wczoraj piekna wiosna, slonce, śpiew ptaków a rano za oknem zima ale juz jesien hehe
Moja córa nauczyła sie gasić mi swiatlo jak jestem w łazience :P łobuz mały
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 12:46   #1654
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ten kosz jest jedynym minusem i jak teraz po wsi go nie uzywam tak juz wiem ze braknie mi go na wakacjach. Ale na 'zlamanej' raczce da rade powiesic co nie co, probowalas?

Moj tez spory ale B ma juz 6 lat wiec sila rzeczy wyrosl. Mlodej kupimy nowy bo ten juz nie pociagnie i na emeryture pojdzie zasluzona :P Be to
uparciuch i nawet wsiasc nie chcial na ten z pedalkami.

Ja mialam parasolke espiro jet i gdyby nie fakt ze byla po chlopcach ciut zurzyta to bym nia dalej jezdzila a tej samej juz w sprzedazy nie ma. Ile ten wozek zniosl i dzwigal ah co to byly za czasy

Ja u mechanika..
Nie próbowałam musze spróbować.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
To i tak ładnie!
Julo opanował nowy sposób wchodzenia na schodki. Teraz nie wpelza z podciaganiem a prostuje nóżki i na stopień na kolanko wchodzi

Myślę że to przejściowe.
Starszy przed odstawieniem z dwoma smokami spał. Jeden w buzce, drugi w rączce

To super że pojadl. Co zaserwowalas Jegomościowi?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Moj ma prawie 5.5 i juz na poprzednich wakacjach było widac ze rower juz kusy Na takim z doczepianymi kolkami śmiga wle biegowka to szaleństwo
A nic takiego, owoce mu daje rano i wszystkie zjadł a oprócz tego 60 ml mm

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Co dziś maluchom na obiad robicie?
rosół z indyka z kaszka z bobovity

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 12:57   #1655
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci muszą mieć obiad. My niekoniecznie. Kiedyś jak nie miałam dzieci mi tak koleżanka dzieciata powiedziała i zrozumiałam ze tak jest jak Szymi się pojawił

Bo dzieci same decydują czego potrzebują a my możemy im tylko pomóc i ukierunkować

Jada - ketchup

Mój nie jada bo nie lubi. Wybredny. w przedszkolu je suchy ryż jak jest z sosem np.jogurtowym na słodko

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Hanka - kupiłam polecane przez Ciebie winko Monte Santi ale wzięłam jakies oryginal (cokolwuek to znaczy) nie truskawkowe

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Zbieramy się na spacer i po starszego. Jak go z Julem odbieram to on zawsze chce brata pokazać kolegom. Może dzis nie. Odebrałam książki z arosa. Jeszcze nie rozpakowalam

Mi pasują takie wizyty, bo babciami nie musze się za bardzo zajmować, a ją mogę wyskoczyć na zakupy, na spokojnie ugotować czy po sprzatac, albo po prostu odpocząć

Cytat:
szalona pokazuj co tam zamawiałaś, chętnie popatrzę, może coś odgapię :P w ile mniej więcej czasu do Ciebie dochodziły?
No trochę mnie poniosło
Dużo rzeczy idzie dla mnie, bo zamowilam lampe led, parę hybrydowych lakierów (oczywiście u różnych sprzedawców ), bazę, top i się nazbierało.
Dla Szyma idzie fajna czapka i komin,jak będę na kompie to mogę wrzucić linki

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:04   #1656
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - juz Ala sięga do włącznika? Duża dziewczynka

Hanka - Filipek pije mm - to super!

Tylko wyszliśmy i Julo śpi skubany. Dziś po tych 40 min pogadal 20min i znów usnal na ok.50min. Takie zmylki urządza
Stary 2016-02-29, 13:06   #1657
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx - juz Ala sięga do włącznika? Duża dziewczynka

Hanka - Filipek pije mm - to super!

Tylko wyszliśmy i Julo śpi skubany. Dziś po tych 40 min pogadal 20min i znów usnal na ok.50min. Takie zmylki urządza
Majka, Zosia tez często chce się budzić po 40min, ale wtedy kołysze i śpi dalej, łącznie 2-3h.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 13:07   #1658
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam w końcu kalafiorowo brokulowa, właśnie zjedliśmy i podgotowalam warzywa na sos do kaszy

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Ale bym wypila kawę koniecznie zajadajac karpatka. Mmm.. w ogóle takie mam ostatnio zapotrzebowanie na słodkie chyba mi kalorii brakuje ;D
To dawaj bo mam pol blachy jeszcze a i kawki pod dostatkiem

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:07   #1659
Majka232
Zakorzenienie

Cashmere - u nas jak ja w domu to i tak Julo do mnie chce. Na spacery to by się przydal wyprowadzacz
Stary 2016-02-29, 13:08   #1660
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze dalas mi do myslenia.
Upatrzylam taki za 299zl i myslalam że to jeszcze 3-4 latek pojeździ. Na rok to sporo kasy.

Doświadczone Mamuski a jak było u Was? KOPERCO, GOSIAK, NIEZAWSZE?
no właśnie chciałam pisać że moim zdaniem to wywalenie kasy w błoto. to na jeden sezon. U nas szybko poszło bardzo. 2latek jezdził na biegowym i kochał go miłością ogromną! (az jeden sie rozlecial i musielismy kupic drugi) super po mieście (np. na wakacjach zwiedziliśmy całą pragę a on na tymże rowerku) i po lesie, błocie-bomba. zaiwaniał jak messershmit.A że sie słuchał i stawał przed przejsciem to nie było problemu z jezdzeniem po mieście. A miał niespełna 4 lata jak zaczął jeżdzić na 2óch kółkach. miał 3,5 jak zaczął na 2óch z kijem(tych bocznych w ogóle mu nie montowaliśmy)teraz ma 5 i jeździ jak szalony-na stojąco, po górach, wertepach. Wszystkie przejazdy rowerowe sa jego.
Ja na pewno nie kupie i dobrze że nie kupowałam bo miałam pożyczone ale synek b. syzbko nie chciał jeżdzić, bo nic sie nie dzieje i wolał wózek. A 2 latek już wózka nie potzrebował.
Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
O dzięki za radę z tym sportowym wychodzi taka lekko twardawa ta kasza ale bardzo smaczna. Wklejam foto

Ja też lubię płatki owsiane bardzo i w ogóle wszystko owsiane dlatego ta kasze wzięłam na sprobowanie. Ona do obiadu zamiast innej. Polecam!
dzięki, na pewno kupię i wypróbuje!lubie takie rzeczy
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:08   #1661
nancy822
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
My żyjemy jakby coś :p

U Nas dużo zmian się szykuje i już sama nie wiem w co ręce włożyć a najgorsze przed nami

Artur zaczyna sam dreptać Na razie były 3-4 małe kroczki do przodu ale tż już podniecony wizja wspólnych spacerów za rączkę. Jeszcze nie wie co nas czeka :p
Ogólnie jesteśmy zdrowi. Artek miał badanie nerki i w środę wizyta kontrolna, Niestety nie wszystko jest okej na 100 % ale mamy się póki co nie martwić. Eh...

Gratulacje dla tuptających samodzielnie
I zdrówka dla tych co chorzy
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:09   #1662
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka, Zosia tez często chce się budzić po 40min, ale wtedy kołysze i śpi dalej, łącznie 2-3h.
Jak wejdę do pokoju to mamy i tak pospane już. Jak się nie pokażę to pogada i czasem usnie jeszcze.
Stary 2016-02-29, 13:11   #1663
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

U Nas dużo zmian się szykuje i już sama nie wiem w co ręce włożyć a najgorsze przed nami

Artur zaczyna sam dreptać Na razie były 3-4 małe kroczki do przodu ale tż już podniecony wizja wspólnych spacerów za rączkę. Jeszcze nie wie co nas czeka :p
Ogólnie jesteśmy zdrowi. Artek miał badanie nerki i w środę wizyta kontrolna, Niestety nie wszystko jest okej na 100 % ale mamy się póki co nie martwić. Eh...

Hej Nancy! Myślałam ostatnio o Tobie! Pisz, co to za zmiany?

Brawa dla Artura za pierwsze kroczki!

I trzymam kciuki, by z nerką było wszystko ok!
Stary 2016-02-29, 13:12   #1664
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Goczku, a ja np.się nie przejmuję tym co piszą inne mamy - o tym samodzielnym usypianiu bez hustania czy samodzielnym spaniu. Moim zdaniem na wszystko przyjdzie czas, najważniejsze aby dziecko czuło się dobrze i jego potrzeby były zaspokajane. Ja Zosie od malenkosci hustalam, w wózku, nosidle, aby spokojnie usnęła. Nie była gotowa na samodzielne usypianie w łóżeczku. A od dwóch tygodni wystarczy, ze włożę do łóżeczka, dam kocyk, pić, smoka, poglaszcze po pleckach i śpi. Tak zasypia na drzemkę obecnie. Wczoraj na noc pierwszy raz spróbowałam uśpić podobnie, było ciężej, bo 30 min wstawala ciągle, ale w końcu się udało, bez stekow i placzow. I spała sama w łóżeczku do 3, później zrobiła kupę i wzięłam ją do siebie (ja też potrzebuję się poprzytulac &#128540.
Naprawdę nie ma co patrzeć na to co piszą inni, każdy duet mama-dziscko mają inne potrzeby, wymagania i metody 😉 najważniejszy w tym wszystkim jest komfort obojga.
No to tylko pozazdroscic,że się nie przejmujesz. Ją się przejmowała jak moje dziecko płakalo i i zasnąć nie moglo(nie chciało?) i nie wiedziałam czemu. Ale nieraz pisałas jaka jesteś zabiegana,zmęczona (?) itp,. Tak się mówi,że nie patrzeć na innych,ale człowiek zwierzę stadne ,do tego też by chciało być wypoczete i uszy zeby odpoczely od halasów i ręce od dziwgania przynajmniej ją nieraz bym chciała. do tego mi sie jednak wygodniej śpi bez dziecka wiercącego i placzacego co godzine,dwie obok. Więc chyba sobie pozwole na przejmowanie się zresztą na uwielbiam czytac o metodach innych,nieraz jakieś cudze poskutkują. On potrzebach,zachowaniach też,a że w gorsze dni się po przejmuje,to cóż,się wyzale i mi lepiej. Mam nadzieje, ze DOMIMIE też lepiej
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:12   #1665
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Gratulujemy kroczkow!
Życzymy dużo zdrowia dla nereczki!
Stary 2016-02-29, 13:19   #1666
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wejdę do pokoju to mamy i tak pospane już. Jak się nie pokażę to pogada i czasem usnie jeszcze.
To u nas odwrotnie. Jak mnie nie ma to płacz, przychodzę i tuli się i zasypia. A teraz to już w ogóle zęby ją męczą to budzi się z żałosnym płaczem. Jeszcze kilka dni musi się pomęczyć, bo prawa górna jedynka juz jest widoczna.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56545203]No to tylko pozazdroscic,że się nie przejmujesz. Ją się przejmowała jak moje dziecko płakalo i i zasnąć nie moglo(nie chciało?) i nie wiedziałam czemu. Ale nieraz pisałas jaka jesteś zabiegana,zmęczona (?) itp,. Tak się mówi,że nie patrzeć na innych,ale człowiek zwierzę stadne ,do tego też by chciało być wypoczete i uszy zeby odpoczely od halasów i ręce od dziwgania przynajmniej ją nieraz bym chciała. do tego mi sie jednak wygodniej śpi bez dziecka wiercącego i placzacego co godzine,dwie obok. Więc chyba sobie pozwole na przejmowanie się zresztą na uwielbiam czytac o metodach innych,nieraz jakieś cudze poskutkują. On potrzebach,zachowaniach też,a że w gorsze dni się po przejmuje,to cóż,się wyzale i mi lepiej. Mam nadzieje, ze DOMIMIE też lepiej [/QUOTE]

No pewnie, że się przejmuje jak dziecku jest źle. I dlatego czasem swoim kosztem robię tak, by Zosia była zadowolona. Ale przejmuje się tym np.ze Ala Madzixx to taki aniołek, a Zosia to urwis nie z tej ziemi, bo widzę jak z wiekiem sprawy zmieniają się na lepsze (np.to usypianie, bo kiedyś nie było drzemki bez hustania non stop, a teraz jestem w stanie obiad ugotować, zrobić coś konkretneg). Chodzi o ogólne porównanie zachowań i nawyków dzieci. Bo to nie ma sensu. Ale z metodami się zgadzam, tez lubię nieraz coś zgapic od Was, choć nie zawsze to i Zosi działa 😉
Stary 2016-02-29, 13:20   #1667
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Hej Nancy! Myślałam ostatnio o Tobie! Pisz, co to za zmiany?

Brawa dla Artura za pierwsze kroczki!

I trzymam kciuki, by z nerką było wszystko ok!
Dzięki za kciuki

A zmiany to
*moja praca w niedługim czasie
*musimy zmienić mieszkanie, najlepiej jak najszybciej
*hit z wczoraj :p chcemy połączyć roczek Arturka z naszym ślubem

Z wszystkim musimy się wyrobię do końca kwietnia

Cytat:
Gratulujemy kroczkow!
Życzymy dużo zdrowia dla nereczki!
Dzięki
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:30   #1668
Konto usunięte

Cytat:
A o co dokładnie chodzi w sosach że są tuczàce? Chodzi o sosy z mąką?
Dorosłe sosy to chyba tłuste te takie klasyczne robione na tłuszczu wytopionym z mięsa podczas pieczenia lub smażenia,nie? a taki tłuszcz wysmazony zwłaszcza to ponoć niezdrowy, tluszcze trans coś tam no i tuczacy.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:33   #1669
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też tego nie kiminie. Dla mnie lekki sosik raz na czas jest ok dla małego dziecka, a dla 5 latka to już w ogóle 😉 tyle, że u nas raczej dania sosiaste nie są często. Może 2 razy w miesiącu.

Pewnie przez mąkę czy śmietanę, ale właśnie tez niewiem i pytam.
Ja sos np robię, a właściwie sam powstaje jak robię gulasz, ale zagęszczam go cebulą, jak jest za rzadki to pokruszony ciemny chleb albo siemię lniane, ostatnio to Adki kaszką jaglaną zagęściłam i jest zdrowo a oddzielnych zamazanych sosów nigdy nie robię jakoś.

Cytat:
Kurcze a ja tak lubie

Haha extra pies!! Pomocnik na 102

Możesz lubić dalej dla mnie to takie sztuczne się zrobiło, bo wszyscy tak mówią, i czasem takie fałszywe osoby i mi się obłudne to zdaje 😁

Cytat:
Nie wiem, ja robię sos warzywny. Dziś np stałam na tarce marchewke, pietruszkę, dałam cebulę pora w krążki i cukinie. Podgotuje, doprawić ziołami i zagęszcze mąka, do tego świeża pietruszka i mięso z kurczaka. Do tego jakąś kasza

Eeeej suuper dzięki zapisuję to sobie Jakich ziół używasz?

Cytat:
Kazdy ma swojego bzika szkoda ze wlascicielka taki freak jak mieszkanie ok.

Dojdzie
Ja czekam chyba na 12 przesyłek z Ali 6 już mam

Wariatka! chwalić się tu nam proszę

Cytat:

Jada - ketchup

Ale słodko z tym pokazaniem brata 😍
A z obiadem to prawda dzieciaczkom coś trzeba codziennie i niema zmiłuj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 13:34   #1670
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
To dawaj bo mam pol blachy jeszcze a i kawki pod dostatkiem
Jezu jadę! Nie mogę przestać myśleć o karpatce odkąd o niej przeczytałam

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:38   #1671
madzixx88
Zakorzenienie

Majka-tak, Ala dosięga do włączników światła, bo my mamy je wszystkie nisko, na wysokości naszych opuszczonych dłoni, takze sie nauczyła i jak mama w łazience to swiatlo wyłącza albo liże szybę i przysysa sie do niej, he mam boskie zdjęcia od wewnątrz jak to wyglada

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Wy tu o karpatce a ja wraz z nowym miesiącem robie podejscie do niejedzenia słodyczy, po raz enty ale co tam
I zaczynamy jesc zgodnie z nasza grupa krwi, jakby któraś była zainteresowana to moge sie podzielić info
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:39   #1672
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Jakich się da. Tutaj Głównie zioła Prowansalskie, suszony lubczyk, pieprz ziołowy, różnie, zależy co robię, dodaje próbuje kombinuje. A tak poza tym to papryka słodka, czosnek, co się nawinie

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:42   #1673
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
:-* - he he jakie to słodkie było :-*

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

:-( - ja to widzę ze jakbyśmy się wymienily naszymi chłopakami na chwilę to żadna by nadal nie odpoczela :-( - wiem co czujesz :-*
Co ty, pawel byl przez miesiac grzeczny powiem ci ze super miec grzeczne dziecko. Tylko jak dal mi nadzieje a teraz odwala to jeszcze gorzej

Wybaczam mu ta nocke. Wyszly dwojki gorne czyli mamy 6zabkow!

Wrocilismy z lidla ze spacerku i nadrabiam.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 13:42   #1674
Konto usunięte

Cytat:
Moja tak miała ze dwa tygodnie ale już jej przeszło,zmienna jest. I znów mamy po dwie drzemki krótkie. Za to na pierwszą zasypia z godzine, dwie wcześniej niż przedtem,pewnie dlatego. Moja zupka młodej nie smakowala dziś, a tak dobra była
Stary 2016-02-29, 13:45   #1675
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej hej!
Przepraszam, ze sie nie odniosę do wypowiedzi ale w biegu Was podczytuje gratuluje wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności, zdolniachy nasze
Ja dzis na miescie załatwiam sprawy a maz w domu przejął obowiązki, teraz pisał smsa, ze ida na spacer u nas wczoraj piekna wiosna, slonce, śpiew ptaków a rano za oknem zima ale juz jesien hehe
Moja córa nauczyła sie gasić mi swiatlo jak jestem w łazience :P łobuz mały

Ooo to jak to robi skubana ? Gdzie macie włącznik?

Cytat:
Mi pasują takie wizyty, bo babciami nie musze się za bardzo zajmować, a ją mogę wyskoczyć na zakupy, na spokojnie ugotować czy po sprzatac, albo po prostu odpocząć

No trochę mnie poniosło
Dużo rzeczy idzie dla mnie, bo zamowilam lampe led, parę hybrydowych lakierów (oczywiście u różnych sprzedawców ), bazę, top i się nazbierało.
Dla Szyma idzie fajna czapka i komin,jak będę na kompie to mogę wrzucić linki

Masz ekstra z tymi pomocnicami. Moja mama to wpada na trochę tylko jak ciś i to jak muszę coś zrobić, tak mi polenić to by się nie dała hehe bo ona zawsze ma ciś do zrobienia u siebie i się spieszy, no chyba że na spacer weźmie to wtedy robię co chcę 😜

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

To rzeczywiscie mnóstwo zmian! Oby wszystko wypaliło!
I kciuki za zdrówko synka ✊🏻✊🏻

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56546378]Dorosłe sosy to chyba tłuste te takie klasyczne robione na tłuszczu wytopionym z mięsa podczas pieczenia lub smażenia,nie? a taki tłuszcz wysmazony zwłaszcza to ponoć niezdrowy, tluszcze trans coś tam no i tuczacy.[/QUOTE]

Aha o tłuszcze hmm to ja ten tłuszcz zlewam właśnie do mięska hmm
Stary 2016-02-29, 13:46   #1676
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dwa dania sa jak caly dzien w domu a jak w przedszkolu to albo zupa a albo drugie (kotlet ale np.z chlebem) daję mu po powrocie. Zupy gotuję pod niego (lubi wszystkie) a my rzadko je jemy. Drugie czasem modyfikuje czesc dla niego bo nasze np.z sosem czy pikantne

Biedulka i biedulek pewnie zebulek :/

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Piesek kochany!
Jakbys zgadla
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:50   #1677
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56533998]
Agnieszka, Brawo dla Filipa za puszczanie, to lada moment pewnie ruszy samodzielnie dobrze,ze maluchy te pieluchy nosza,bo jak patrzylam jak leci czasem na pupę z takiego stania to mnie kosc ogonowa bolala,a dziecko nic chyba. A ostatnio zaczela schodzic do parteru do przodu tak powoli i boje się ze na twarz kiedys poleci. [/QUOTE]

Pampers to jest świetna amortyzacja
Właśnie ostatnio Filip też zamiast na pupę lecieć to próbuję na rączki do przodu tak jak Hania i to juz jest mniej bezpieczne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 13:52   #1678
Konto usunięte

Cytat:
To u nas odwrotnie. Jak mnie nie ma to płacz, przychodzę i tuli się i zasypia. A teraz to już w ogóle zęby ją męczą to budzi się z żałosnym płaczem. Jeszcze kilka dni musi się pomęczyć, bo prawa górna jedynka juz jest widoczna.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

No pewnie, że się przejmuje jak dziecku jest źle. I dlatego czasem swoim kosztem robię tak, by Zosia była zadowolona. Ale przejmuje się tym np.ze Ala Madzixx to taki aniołek, a Zosia to urwis nie z tej ziemi, bo widzę jak z wiekiem sprawy zmieniają się na lepsze (np.to usypianie, bo kiedyś nie było drzemki bez hustania non stop, a teraz jestem w stanie obiad ugotować, zrobić coś konkretneg). Chodzi o ogólne porównanie zachowań i nawyków dzieci. Bo to nie ma sensu. Ale z metodami się zgadzam, tez lubię nieraz coś zgapic od Was, choć nie zawsze to i Zosi działa 😉
Mi chodziło raczej,że przejmowałam się że metody "wychowawcze" nie działaly, takie jak u innych zadziałały. Na ukojenie placzu generalnie,bo to że dziecko mi "urwisuje", łazi szuflady wybebesza, nie siedzi grzecznie to raczej takie zabawne niż do przejmowania się właśnie mi parafiny w szufladzie " porządkuje" i się podsmiechuje. Kupilismy blokady,ale czekam aż TŻ je poprzykleja, żeby nie było na mnie że meble niszczenia :p
Stary 2016-02-29, 13:55   #1679
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś Ty to u mnie tak to wygląda ze On od razu wstaje- płacze- łzy leca jak grochy... I tak stoi i płacze... nawet sobie nie usiądzie - tak jakby się bronił przed usnieciem w łóżeczku. Nawet jak ide na 5 sek do kibelka i go chce tam na chwilę przetrzymać to ryk- jakby to była jakaś kara dla niego :-( smutne to

Filip też tak często ma że nie chce spędzać w ogóle czasu w łóżeczku tylko właśnie stoi , płacze, łzy jak grochy i czeka aż przyjdę:/ Także wiem co mówisz Tylko że czasem jednak się pobawi chwilę ..ale to czasem

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Nie lubiłam nigdy tego "kochana kochana" ale do Domimy to się inaczej nie da, jest taka kochana 😁
haha dlaczego nie lubiłaś
Stary 2016-02-29, 13:55   #1680
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za kciuki

A zmiany to
*moja praca w niedługim czasie
*musimy zmienić mieszkanie, najlepiej jak najszybciej
*hit z wczoraj :p chcemy połączyć roczek Arturka z naszym ślubem

Z wszystkim musimy się wyrobię do końca kwietnia

Dzięki
Oby wszystko sie udalo! I slub z roczkiem, wow! co Was tak nagle naszlo?

Cytat:
Pewnie przez mąkę czy śmietanę, ale właśnie tez niewiem i pytam.
Ja sos np robię, a właściwie sam powstaje jak robię gulasz, ale zagęszczam go cebulą, jak jest za rzadki to pokruszony ciemny chleb albo siemię lniane, ostatnio to Adki kaszką jaglaną zagęściłam i jest zdrowo a oddzielnych zamazanych sosów nigdy nie robię jakoś.

Możesz lubić dalej dla mnie to takie sztuczne się zrobiło, bo wszyscy tak mówią, i czasem takie fałszywe osoby i mi się obłudne to zdaje 😁

Wariatka! chwalić się tu nam proszę

Ale słodko z tym pokazaniem brata 😍
A z obiadem to prawda dzieciaczkom coś trzeba codziennie i niema zmiłuj
Ej do mnie coś masz? :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości