Plotkowy dla dietetyczek :) III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-30, 16:47   #151
agness51
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Może poprostu zapomnijmy o tych ostatnich postach tak jakby one się nigdy tu nie pojawiły

Wady pisania na forum - trudno odczytać z postu emocje i ogólnie co nadawca miał na myśli i każdy też indywidualnie może dany post zinterpretować i odebarać
Zgadzam się w 100%

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:48   #152
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
Nie wiem czy w kontekście swoich problemow powinnam się brać za któryś z dwóch pierwszych kierunków...
raczej nie powinnas, ja z nich zrezygnowałam
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 16:56   #153
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje ocenek

Co Ty na takie zimno głowe myjesz Jeszcze nam się rozchorujesz
Musiałam bo rano zaspałam godzinę i ledwo na lekcje zdążyłam

Poćwiczyłam sobie, zjadłam wieśniaczka w pysznej wersji a teraz do nauki, tylko trochę w mieszkanku ogarnę. Siostra ma dzisiaj ślubowanie pierwszych klas gimnazjum i dyskotekę wiec do ok.20 mam wolny dom

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 17:07   #154
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

Cytat:
EDIT: A mi się marzy albo dietetyka albo psychologia albo prawo (z naciskiem na specjalizację kryminalistyczną)
Nie wiem czy w kontekście swoich problemow powinnam się brać za któryś z dwóch pierwszych kierunków...
Moja siostra studiuje prawo Właśnie marzy dokładnie o kryminalistyce

Pozostałe dwa bardzo mi się osobiście podobają. O dietetyce sama myslałam swego czasu Psychologia tez fajna, ale ja bym się nie nadawała Czasem sama siebie nie mogę zrozumieć i mam ze sobą problemy, więc zapewne nie byłabym w stanie innym pomagać
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 17:48   #155
diamentowa
Zakorzenienie

Hej kobiety!
Tragicznie się dzisiaj czuję, w nocy nie zmrużyłam oka i jeszcze okazało się że mam astmę. zawsze byłam alergiczką więc to zapewne przyczyna. Na leki i inhalatory wydałam ponad stówę . Te leki są pieruńsko drogie... Ciekawe jak by ktoś tak nie miał kasy to by mógł się udusić i wszyscy by go mieli gdzieś... Podobnie jak niektóre z was jutro wyjeżdżam na groby do rodzinki... Mam nadzieję że mi się polepszy...
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 17:51   #156
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:

dokładnie... Niedługo podadzą jeszcze właścicieli stawów z kaczkami do sądu..

tia...

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 17:52   #157
gujana
Wtajemniczenie

widze ze tu dyskusja o studiach kolejnych moje wymarzone kierunki to historia sztuki, filmoznawstwo albo prawo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-30, 17:58   #158
asiek14
Zakorzenienie

ja myślę nad jakimiś językowymi - pewnie angielski; albo stosunki międzynarodowe. no i ta dietetyka też kusi

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-10-30, 18:35   #159
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Ja też biorę pod uwagę dietetykę Ale waham się pomiędzy nią, technologią żywności, farmacją i kosmetologią. A czas leci...

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 19:03   #160
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

No teraz to tylko studiować
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 19:43   #161
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
Zwiał mi autobus i wróciłam do domu Mam nauczke zeby nie liczyc na glupi autobus i jezdzic rowerem
Rower fajna rzecz, szkoda, że mój jest taak daleko...
Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
hahah cieszę się, ze jestem mały głupol, bo głupole maja czasami szczescie... właśnie zadzwoniła do mnei Pani promotor i odwołała seminarium!
To się nazywa kobieca intuicja!! Mówię Ci!!
Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilkę
dostałam 5 z matmy kartkówke z angielskiego przelozyli na jutro a z geografii pan nie znalazł jeszcze zadań domowych na ocenę i jak jutro nie znajdzie to całej klasie 5 wpisze
oddali mi pieniądze zreklamacji białej kurtki ze Stradivariusa i kupiłam sobie podkład z Revlona za 60 zł reszta kasy pójdzie na zamówione na Merlinie książki
myślałam że mnie mama zabije za tą kasę przepuszczoną w jeden dzień
a teraz idę suszyć glowę i na gimnastykę :cmok;
miłego dnia
Kujon, kujon!

Cytat:
Musiałam bo rano zaspałam godzinę i ledwo na lekcje zdążyłam

Poćwiczyłam sobie, zjadłam wieśniaczka w pysznej wersji a teraz do nauki, tylko trochę w mieszkanku ogarnę. Siostra ma dzisiaj ślubowanie pierwszych klas gimnazjum i dyskotekę wiec do ok.20 mam wolny dom
Też bym chciała mieć wolny dom czasem, no ale cóż...

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Hej kobiety!
Tragicznie się dzisiaj czuję, w nocy nie zmrużyłam oka i jeszcze okazało się że mam astmę. zawsze byłam alergiczką więc to zapewne przyczyna. Na leki i inhalatory wydałam ponad stówę . Te leki są pieruńsko drogie... Ciekawe jak by ktoś tak nie miał kasy to by mógł się udusić i wszyscy by go mieli gdzieś... Podobnie jak niektóre z was jutro wyjeżdżam na groby do rodzinki... Mam nadzieję że mi się polepszy...
Bidulka, A pewnie nic tańszego Cie nie zaproponowano? Zaminnika jakiegoś, no chyba, że wolałaś oryginale. W każdym razie zdrowiej szybko, no i nie za długo tam na tych grobach, co by Ci się nie pogorszyło..
Cytat:
ja myślę nad jakimiś językowymi - pewnie angielski; albo stosunki międzynarodowe. no i ta dietetyka też kusi
Ja skończyłam angielski, to jakby co mogę Ci opowiedzieć jak było. Studia są w każdym razie ciekawe, no i baaardzo praktyczne, polecam.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-30, 19:44   #162
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobiety!
oj bidulko, bede trzymać kciuki za poprawę zdrówka i samopoczucia

Cytat:
Asiu y na dietetyke nie powinnysmy isc, ja z dwoswiadczenia wiem, ze nawet w gastronomii nie powinnam pracować, zresztą po co kusić los, najlepeij zapomnieć o jedzeniu i jeśc tak jak inni, choc w miarę zdrowo i regularnie, a dietetyka moze nam tylko znow w glowach pomieszać
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 19:53   #163
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Rower fajna rzecz, szkoda, że mój jest taak daleko...
oj, to go sciagnij do siebie wogole czy to ładnie tak rowerek opuścić? później sie obrazi i zobaczysz - jak go bedziesz chciala wreszcie wyciągnąć na spacerek to on specjalnie skapcieje i nigdzie nie pojedzie

Stary 2007-10-30, 19:59   #164
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę o takich śmiesznych, puchatych skarpetach z reserved
Kupuj skarpeciochy,nawet się nie zastanawiaj! ja bym była w 7niebie,uwielbiam skarpetki takie cieepluutkie,puchate mmm a co dla 3siostry
Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
d

to juz juro!! spakowalam sie wczoraj i nie wiem dzis wysiedze w pracy mam nadzieje,ze spokojnie bedzie dzis...

milego dnia wszystkim zycze
Cieszę się razem z Tobą agolku

Cytat:
ja tylko na chwilkę
dostałam 5 z matmy kartkówke z angielskiego przelozyli na jutro a z geografii pan nie znalazł jeszcze zadań domowych na ocenę i jak jutro nie znajdzie to całej klasie 5 wpisze
oddali mi pieniądze zreklamacji białej kurtki ze Stradivariusa i kupiłam sobie podkład z Revlona za 60 zł reszta kasy pójdzie na zamówione na Merlinie książki
myślałam że mnie mama zabije za tą kasę przepuszczoną w jeden dzień
a teraz idę suszyć glowę i na gimnastykę :cmok;
miłego dnia
Jerunka,Ty kujonico
Też chciałam sobie kupić podkład z revlona colorstay,ale zrezygnowałam (chociaż nadal się nad nim zastanawiam) chcę też spróbować MF LP a aktualnie używam Vichy dermablend.
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Taka ciemnica teraz,że szok
Dokładnie jadę do szkoły-ciemno,wracam ze szkoły ciemno,Kocham to.

Jakoś napisałam tą kartkówkę z maty,nie wiem na ile,ale coś tam nagryzmoliłam.
Kurczę znowu się najadłam i mnie zaczyna brzuch boleć,a mam ochotę jeszcze na grahameczkę (taką pyci,pyci) ale ze mnie obżarciuch i kto by pomyślał

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 20:03   #165
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

hello!!!

to juz jutro dziewczynki!! ale jestem podjarana! spakowana,popijam 2 piwko i ciesze sie jak glupia.

milego wieczorka wszyskim!!
Stary 2007-10-30, 20:30   #166
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Kujon, kujon!

Też bym chciała mieć wolny dom czasem, no ale cóż...

Ja skończyłam angielski, to jakby co mogę Ci opowiedzieć jak było. Studia są w każdym razie ciekawe, no i baaardzo praktyczne, polecam.
Wolny dom się skończył bo siostra wrociła wcześniej A co do studiów to wiadomo - ja mam 15 lat jeszcze mi się ze trzy razy może odwidzieć

Cytat:
Asiu y na dietetyke nie powinnysmy isc, ja z dwoswiadczenia wiem, ze nawet w gastronomii nie powinnam pracować, zresztą po co kusić los, najlepeij zapomnieć o jedzeniu i jeśc tak jak inni, choc w miarę zdrowo i regularnie, a dietetyka moze nam tylko znow w glowach pomieszać
Z jednej strony tak, ale np. mówi się ze na psychologie idzie wiekszość osób które kiedyś miały problemy...

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Jerunka,Ty kujonico
Też chciałam sobie kupić podkład z revlona colorstay,ale zrezygnowałam (chociaż nadal się nad nim zastanawiam) chcę też spróbować MF LP a aktualnie używam Vichy dermablend.
Ja po pierwszym uzyciu (mój pierwszy podkład btw. ) jestem zadowolona Troszkę niepraktyczne opakowanie ale za to ladnie wygląda

Cytat:
hello!!!

to juz jutro dziewczynki!! ale jestem podjarana! spakowana,popijam 2 piwko i ciesze sie jak glupia.

Ja też się cieszę że przyjeżdżasz

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-10-30, 21:03   #167
_Ana
Raczkowanie

Cytat:
Wolny dom się skończył bo siostra wrociła wcześniej A co do studiów to wiadomo - ja mam 15 lat jeszcze mi się ze trzy razy może odwidzieć

Z jednej strony tak, ale np. mówi się ze na psychologie idzie wiekszość osób które kiedyś miały problemy...

Ja po pierwszym uzyciu (mój pierwszy podkład btw. ) jestem zadowolona Troszkę niepraktyczne opakowanie ale za to ladnie wygląda

Ja też się cieszę że przyjeżdżasz

Ja dopiero w trakcie studiów odkryłam co chę robić w zasadzie na kierunku wylądowałam przypadkiem, w zasadzi to był taki kierunek - uczelnia zapas bo tych samych przedmiotów wymagali na egzaminie.. a z modną wtedy ekonomią się nie udało się (obcięli na j.a.) i.. bardzo się z tego ciesze

Cytat:
Informatykę A Ty co planujesz
i to jest to

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
oj, to go sciagnij do siebie wogole czy to ładnie tak rowerek opuścić? później sie obrazi i zobaczysz - jak go bedziesz chciala wreszcie wyciągnąć na spacerek to on specjalnie skapcieje i nigdzie nie pojedzie
oglądałyście przyjaciół? dal mnie najlepszy serial wrzechczasów
tak mi się przypomniał odcinek kiedy Ross tłumaczył Phoebi że jej różowy rower umiera kiedy na nim nie jeździ

Cytat:
hello!!!

ciesze się z Toba

I tak w sumie też popijam piwko (i łamie dietę ) ale .. z wściekłosic
Wyżalę się:

W pracy siedziałam jak na szpilkach do 10 potem do biura nieruchomości (niestety deweloper którego wyczytałam z tablicy na budowie był nie do odnalezienia na google )
ale trudno, podoba, spieszy więc niech już sobie zarobią te 2%..
W biurze dowiedziałam się że żadne z mieszkań nie jest sprzedane choć jest bardzo duże zainteresowanie . po za tym adresu dewelopera i w sumie nic ponadto.. także szybko do firmy, oczy kota ze shreka że "ja muszę sie dziś zwolnić i to załatwić i tak się nie skupię"..
potem pół godziny czekałam w biurze dew. aż mnie przyjmą okazało się ze z 18 mieszkań zostały tylko dwa nie sprzedane - w tym jedno na poddaszu
znowu wyprawa na plac budowy, ściągnęłam jeszcze siostrę ze szwagrem i maluszkiem ich (jako rozsądny głos z boku)
Pół godziny czekam na wykonawce (miał być prze de mną) telefon do biura - zaraz będzie..
pół godziny następne - kolejny telefon do biura i po otrzymaniu informacji juz do wykonawcy - ha który wcale się tam nie wybiera
ale jest ktoś inny kot może nam pokazać to konkretne mieszkanie , ok (szkoda ze nie wcześniej)
wchodzę.. przytulne ustawne..południowe dwa okna po środku podwójne przeszklone drzwi skosy nad tymi oknami widoki.. cudowny i ohh w ogóle..

wszystkie wątpliwości nieistotne, decyzja błyskawiczna jadę do biura kupuje umowa, podpisuję umowę przedwstępną załatwiam kredyt..

po tradycyjnym czekaniu w biurze na obsługę

MIESZKANIE ZOSTAŁO W MIĘDZY CZASIE SPRZEDANE

myślałam że babkę zabije..

czy naprawdę nie można trochę szacunku okazać drugiemu człowiekowi? po co zmarnowany czas po co nerwy - - niech Pani nie czeka nie ogląda sprzedaliśmy ..

szkoda ale nie wiem może tak miało być może coś jednak nie tak skoro cena a tak niska.. może czeka na mnie niespodzianka w życiu.. tu sie potarfię pocieszać

Najbardziej boli takie potraktowanie wredne, nie poważne w obu etapach sprzedaży
_Ana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 21:13   #168
asiek14
Zakorzenienie

Ana -
wysłalam babce z angielskiego zadanie domowe na maila. Jeszcze tylko drugie napiszę i idę spać - dobranoc

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-10-30, 21:28   #169
madame_apple
Zadomowienie

Ana... i to się nazywa "profesjonalna obsługa klienta"... no comment

Pozostaje mieć nadzieję, że gdzieś w najbliższej przyszłości czeka na Ciebie jeszcze przytulniejsze, lepsze, ładniejsze i tańsze gniazdko...

Asiek Ty pracusiu...

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-30, 21:31   #170
asiek14
Zakorzenienie

uff.. no to skończyłam.
spaaać... bo jutro na 7

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-10-30, 21:53   #171
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez _Ana Pokaż wiadomość

ciesze się z Toba

Wyżalę się:

W pracy siedziałam jak na szpilkach do 10 potem do biura nieruchomości (niestety deweloper którego wyczytałam z tablicy na budowie był nie do odnalezienia na google )
W biurze dowiedziałam się że żadne z mieszkań nie jest sprzedane choć jest bardzo duże zainteresowanie . po za tym adresu dewelopera i w sumie nic ponadto.. także szybko do firmy, oczy kota ze shreka że "ja muszę sie dziś zwolnić i to załatwić i tak się nie skupię"..
potem pół godziny czekałam w biurze dew. aż mnie przyjmą okazało się ze z 18 mieszkań zostały tylko dwa nie sprzedane - w tym jedno na poddaszu
znowu wyprawa na plac budowy, ściągnęłam jeszcze siostrę ze szwagrem i maluszkiem ich (jako rozsądny głos z boku)
Pół godziny czekam na wykonawce (miał być prze de mną) telefon do biura - zaraz będzie..
pół godziny następne - kolejny telefon do biura i po otrzymaniu informacji juz do wykonawcy - ha który wcale się tam nie wybiera
ale jest ktoś inny kot może nam pokazać to konkretne mieszkanie , ok (szkoda ze nie wcześniej)
wchodzę.. przytulne ustawne..południowe dwa okna po środku podwójne przeszklone drzwi skosy nad tymi oknami widoki.. cudowny i ohh w ogóle..

wszystkie wątpliwości nieistotne, decyzja błyskawiczna jadę do biura kupuje umowa, podpisuję umowę przedwstępną załatwiam kredyt..

czy naprawdę nie można trochę szacunku okazać drugiemu człowiekowi? po co zmarnowany czas po co nerwy - - niech Pani nie czeka nie ogląda sprzedaliśmy ..

szkoda ale nie wiem może tak miało być może coś jednak nie tak skoro cena a tak niska.. może czeka na mnie niespodzianka w życiu.. tu sie potarfię pocieszać

Najbardziej boli takie potraktowanie wredne, nie poważne w obu etapach sprzedaży
przykro mi slonko,ze tak cie dzis paskudnie potraktowali widzisz, czasem sie tak zdarza,ze trafiasz na podlych ludzi.. Ja tez nienawidze takiego zachowania ale nic nie mozemy z tym zrobic.. Mozesz zwrocic uwage,napisac zazalenie ale tak naprawde to nie pomoze za duzo..
Chociaz na twoim miejscu napisalabym pare ''cieplych slow''.Przynajmniej dobrze ulzy..

jak to mowia ''nie czyn drugiemu co tobie nie mile'' Jestem pewna,ze tej pani to sie zwroci kiedys i wtedy ona tez poczuje jak to milo.

ja juz sie klad bo chce zeby bylo jutro..

kolorowych
Stary 2007-10-31, 05:13   #172
asiek14
Zakorzenienie

dzień dobry

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-10-31, 06:16   #173
Spaza
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 07:26   #174
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Bry wszystkim ;****

Dopiero wstałam - jak pięknie nie wychylac noska w taką pogode z domu Po prostu uwielbiam to ;]
Wolne od szkoły już - dopiero w poniedziałek hah

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 07:26   #175
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:

Bidulka, A pewnie nic tańszego Cie nie zaproponowano? Zaminnika jakiegoś, no chyba, że wolałaś oryginale. W każdym razie zdrowiej szybko, no i nie za długo tam na tych grobach, co by Ci się nie pogorszyło..
Cytat:
oj bidulko, bede trzymać kciuki za poprawę zdrówka i samopoczucia
Dzięki Dzisiaj już lepiej chociaż jestem fioletowa w plamy na twarzy, ale grunt że się w nocy tylko raz obudziłam, przez duszności ale się "zaciągnęłam" i mi przeszło, potem spałam do rana .

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Kupuj skarpeciochy,nawet się nie zastanawiaj! ja bym była w 7niebie,uwielbiam skarpetki takie cieepluutkie,puchate mmm a co dla 3siostry
Uwielbiam takie skarpetki tym bardziej że nie lubię nosić w domu kapci

Cytat:
Napisane przez _Ana Pokaż wiadomość
oglądałyście przyjaciół? dal mnie najlepszy serial wrzechczasów
tak mi się przypomniał odcinek kiedy Ross tłumaczył Phoebi że jej różowy rower umiera kiedy na nim nie jeździ

Ten serial mnie poprostu rozbraja, jest tak komiczny. Kocham go poprostu .

Wyżalę się:

brak słów... no ale taki ktoś ma gdzieś, że Ty sobie coś zaplanowałaś, dla nich "biznes jest biznes" a resztę mają w d...
No ale nic nie poradzimy tacy są ludzie... może masz rację, że tak miało być

Cytat:
dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Heloł
Stary 2007-10-31, 07:38   #176
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
Rany! Asiek! O której Ty wstajesz? Pewnie szkołę masz daleko? Dobry!
Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Bry wszystkim ;****

Dopiero wstałam - jak pięknie nie wychylac noska w taką pogode z domu Po prostu uwielbiam to ;]
Wolne od szkoły już - dopiero w poniedziałek hah
Ale Ci fajnie, a ja jeszcze 3 lekcje dzisiaj, ale się poobijam, bo zajmę dzieciaki malowaniem jakichś potworów, no bo to dzisiaj Halloween!
Cytat:
Dzięki Dzisiaj już lepiej chociaż jestem fioletowa w plamy na twarzy, ale grunt że się w nocy tylko raz obudziłam, przez duszności ale się "zaciągnęłam" i mi przeszło, potem spałam do rana .
Heloł
dorze, że czujesz się już lepiej, jeszcze tylko 2 dni i będziesz jak nowa.

A ja jestem smutna od wczoraj, bo nawiązałam kontakt z uczelnia w Irlandii, gdzie chciałam robić magistra i mi napisali, że nie mam wystarczających kwalifikacji, by się starać na te studia. Ich zdaniem polski licencjat jest niewystarczający, a nasz magister często jest traktowany na równi z ich licencjatem. Bez sensu, bo na stronie univerka piszą, że te studia (magister z nauczania angielskiego jako języka obcego) to świetny kurs dla obcokrajowców, którzy potem chcą uczyć w swoim kraju! No to kogo oni na te studia przyjmują - Francuzów??? Zaproponowali mi licencjat - 4 lata - czy oni na głowę upadli???

Stary 2007-10-31, 07:54   #177
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:

A ja jestem smutna od wczoraj, bo nawiązałam kontakt z uczelnia w Irlandii, gdzie chciałam robić magistra i mi napisali, że nie mam wystarczających kwalifikacji, by się starać na te studia. Ich zdaniem polski licencjat jest niewystarczający, a nasz magister często jest traktowany na równi z ich licencjatem. Bez sensu, bo na stronie univerka piszą, że te studia (magister z nauczania angielskiego jako języka obcego) to świetny kurs dla obcokrajowców, którzy potem chcą uczyć w swoim kraju! No to kogo oni na te studia przyjmują - Francuzów??? Zaproponowali mi licencjat - 4 lata - czy oni na głowę upadli???
Kolejny przykład, że Polska jak zwykle musi być w tyle :/
Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni.

4 lata to kupa czasu . Nie bądź smutna, każdemu czasami się zdarzają takie sytuacje, a zrobiłaś co w Twojej mocy nie ma w tym żadnej Twojej winy, a że nie wyszło... szkoda.
Stary 2007-10-31, 08:02   #178
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny przykład, że Polska jak zwykle musi być w tyle :/
Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni.

4 lata to kupa czasu . Nie bądź smutna, każdemu czasami się zdarzają takie sytuacje, a zrobiłaś co w Twojej mocy nie ma w tym żadnej Twojej winy, a że nie wyszło... szkoda.
Tylko, że ta porażka to jest KOLEJNY niewypał jeżeli chodzi o moje studia, bo ja się dostałam w tym roku na studia magisterskie, tu w Polsce. Lecz, durnym zrządzeniem losu zostałam zmuszona do seminarium takiego, które mnie wcale nie interesuje. A to moje wymarzone w ogóle nie zostało utworzone, a niby taki uniwersytet wielki!! No i ciężko mi powiedzieć sobie szkoda, bo już brak mi pomysłów, poza czekaniem na następną rekrutację za rok...

Stary 2007-10-31, 08:07   #179
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że ta porażka to jest KOLEJNY niewypał jeżeli chodzi o moje studia, bo ja się dostałam w tym roku na studia magisterskie, tu w Polsce. Lecz, durnym zrządzeniem losu zostałam zmuszona do seminarium takiego, które mnie wcale nie interesuje. A to moje wymarzone w ogóle nie zostało utworzone, a niby taki uniwersytet wielki!! No i ciężko mi powiedzieć sobie szkoda, bo już brak mi pomysłów, poza czekaniem na następną rekrutację za rok...
Widzę, że jestes w trudnej sytuacji. A kontaktowałaś się z innymi uczelniami, oprócz tej w Irlandii? Musi być taka, która Ci będzie miała coś interesującego do zaoferowania.
Stary 2007-10-31, 08:25   #180
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że jestes w trudnej sytuacji. A kontaktowałaś się z innymi uczelniami, oprócz tej w Irlandii? Musi być taka, która Ci będzie miała coś interesującego do zaoferowania.
No spróbuję z Londynem. W ogóle mam ostatnio dołka, bo brak pomysłu na to co chcę robić w życiu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości