|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Cytat:
"Nosza sie dobrze ale sztucznie wygladaja, a kolor blue jaki kupilam jest ciemniejszy niz myslalam ale nosza sie dobrze, i glupio soczewki kolorowe wygladaja w sloneczny dzien bo wtedy zrenica sie zmiejsza i widac troche wlasnego koloru oczu, ale po za tym jest ok, jakosc ich jest dobra " "Soczewki sa mało naturalne(maja bardzo ciemna obwódke). Mam brazowe oczy a kupiłam soczewki koloru niebieskiego, niestety po założeniu oczy są po prostu czarne." "Soczewki wyglądają fajnie . Jednak z uwagi na akomodację oka jest widoczna różnica między kolorami, ale trzeba się uważnie przyjrzec aby ją zauważyć. Ja jestem zadowolony"Mysle ze to troche wnosi. Szczegolnie "kolor blue jaki kupilam jest ciemniejszy niz myslalam" a Ty chcesz kupic własnie Blue wiec pomysl o tym. |
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki amisu
chyba się zdecyduję na te http://www.allegro.pl/item244093667_...zne_para_.html
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Tylko wiesz, one są 3 tonowe, mogą sztucznie wygladac...
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
już kupiłam
, zobaczymy co będzie , wzięłam na początek miesięczne . Ja znów czytałam że 3 tonowe są lepsze, tzn. bardziej widoczny jest kolor, a przy 2 tonowych jak masz ciemniejsze oczka to np. ciemną zieleń, to aqua nie będzie widoczny, no nie wiem, trzeba wypróbować, inaczej się nie dowiemy . Ty wzięłaś inne, ja inne, więc wymienimy się doświadczeniami
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzis wysłali wiec mam nadzieje ze jutro bedą
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
to daj znać jakie wrażenia
i jak możesz to wklej fotki
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Sorry ze tak pozno ale na działce na grzybach bylam ![]() Wiec soczewki przyszły szybko. Troche szczegółów: - są duzo ciemniejsze niz na zdjeciu producenta. Same soczewki wygladają prawie tak samo, ale niestety na moim dosc jasnym oku robią sie praktycznie granatowe. -wygladaja dosc naturalnie jak na kolorowe soczewki - NIE MAJĄ numerków 123 i pare razy załozyłam na lewą strone... To bardzo uciązliwe :/ Nie wiem co wymyslec zeby jakos rozwiazac ten problem. - to moje pierwsze soczewki ale są komfortowe i chwile po zalozeniu wogole ich nie czuje. Dołączam zdjecie na ktorym jest oko w soczewkach w swietle sztucznym i dziennym, oko bez soczewki, zdjecie opakowania i obrazek producenta. |
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.optyk.ng.pl/instr_soczewki.html |
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Ja też patrzę tylko na kształt, ale ostatnio mam problem z freshlookami bo nie maja numerków, a kształt jest strasznie podobny na dwóch stronach :P
Ładny kolor Amisu, nie podoba mi sie tylko ta ciemna obwódka dookoła, ale nie wiem jak to wygląda z daleka :P |
|
|
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Co do kształtu, te ColorVue wlasnie tez sa bardzo podobne po obu stronach i ciezko jest, ale coraz czesciej sie udaje znalesc wlasciwą
|
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
amisu fajny kolorek soczewek, jednak rzeczywiście ciemniejsze niż na zdjeciu z allegro.
Dziś przyszły moje soczewki, ale jeszcze nie założyłam, bo muszę wykorzystać te które teraz noszę
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ten sam problem, nigdy nie jestem w 100% pewna czy zakładam na własciwą stronę, ale na lewej brzegi są chyba takie mniej wygięte do środka, minimalnie.Chyba za miesiąc, jak moje obecne NewBio już się zużyją, kupię sobie te, bo widzę, że otwór na źrenicę nie jest tak duży jak w moich. btw, to 3 tonowe wyglądają bardziej naturalnie, 2 tonowe mają bardziej płaski kolor, jednolity, bo tylko podkreślają naturalną barwę. Dołączam zdjęcie moich New Bio w kolorze szarym. Szara obwódka zakrywa mój naturalny, piwny kolor, ale środek nadal jest brązowy. To mi trochę przeszkadza, choć efekt też ciekawy, nie powiem
|
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie są duzo za ciemne ale nie wyrzuce przeciez a i nie sprzedam bo nikt nie kupi używanych . A nastepne kupie te: (pierwsze z lewej ) http://www.allegro.pl/item229032347_...z_filtrem.html Zalezy mi zeby miec bardzo jasne oczy z ciemna obwudką ale chyba sie nie da rozjasnic
|
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To by mi pasowały, bo na moich ciemnych oczach jasne 2 tonowe niczego nie zmienią.
|
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis założyłam moje Newbio blue, powiem Wam, że kolorek jest inny niż się spodziewałam, taki jakis ciemny niebiesko-zielony
. Myślałam ze bedą ładniejsze. I nie wiem czemu, ale dziwnie w nich widzę, co jakis czas widzę za mgłą ![]() ![]() Jak patrzę w jedno miejsce to jest ok, ale jak nagle popatrzę w inne to wtedy mam zamglony obraz .Dobrze, że wzięłam tylko miesięczne . Do tej pory nosiłam Baush&Lomb i mam porównanie, w tamtych czyściutko i super widziałam
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sobie daruję zmienianie kolorków oczu
![]() ponoszę te miesiąc i wrócę do Baus&Lomb zwykłych
|
|
|
#799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do koloru, to faktycznie zdjęcia na stronie nie oddają go wcale, ja miałam AQUA i wyglądął jak taki niebieski, zupełnie nie morski, ale był fajny Co do firmy, do mało znana, owszem, ale pytałam okulisty i soczewki są dobre, mają duże uwodnienie (45%), więc w tej kwestii nie ma się czego obawiać. Tylko ten otwór na źrenicę za duży trochę
|
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Alchemia ale czy możliwe jest, że one były już oryginalnie zabrudzone i stąd ta mgiełka?? Ja je dopiero dziś otworzyłam i prosto z pojemniczka załozyłam na oczy
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
A, to widzisz. Ja tez tak zrobiłam, jak je za pierwszym razem kupiłam. A teraz wyjęłam z pojemniczka i wyczyścilam je najpierw. Niby one powinny byc czyste zaraz po rozpakowaniu, ale wiesz. Ja się na tym nie znam aż tak, ale w sumie chyba najlepiej je czyscić i nie wkładac do oczu nawet jesli jeszcze nie były noszone. I u mnie giełki nie było (tylko czasem tak się robi, jak długo nie mrugam, ale moja koleżanka, która nosi zwykłe soczewki korekcyjne, też tak czasem ma)
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie jutro je przemyję i zobaczę czy ta mgiełka znikinie...
Jak się nosi lepszej firmy soczewki, to potem trudno jest się przestawić
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
przemyłam soczewki, prawa ok, a lewa nadal za mgłą
. Poza tym, tak jakby pieką mnie oczy, źle się w nich czuję ![]() ![]()
|
|
|
#804 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam nieco inny problem - czy kolorowe soczewki zmieniają wielkość tęczówki? moja tęczówka ma około 1 cm i bardziej zależy mi alby ją powiększyć niż zaszaleć jakimś kolorem.
jaką wielkość ma nadruk na soczewce??pozdrawiam |
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Większość nie zmieni, ale poszukaj "discon" na allegro i zdjęć w tym temacie, są większe niż typowa tęczówka (dla mnie to akurat wada bo oko wygląda sztucznie, ale może to to czego szukasz).
|
|
|
|
|
#806 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za radę
może u mnie akurat nie będą wyglądać nienaturalnie bo same oczy mam duże, tylko tęczówki małe ale nie chodzi mi też żeby wyglądać jak mangowa postać
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NewBio np. są minimalnie większe niż tęczówka. Powiększają (z korzyścią). Podobnie Freshlooki.
|
|
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
U mnie przy freshlookach nic nie wystawało, ale może mam tęczówkę większą
Myślę że przy disconach jest to najbardziej widoczne.
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie to zależy od oka
![]()
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Od jakiegoś czasu marzę o ciemnobrązowych oczach i zastanawiam się nad tymi soczewkami 3-tonowymi
http://www.allegro.pl/item265952132_...z_filtrem.html Na zdjęciu z soczewką brown kolor nie jest bardzo ciemny, ale skoro Amisu i inni kupujący mówią, że kolory są ciemniejsze niż na aukcji to mogłabym się skusić. I mam takie pytanko, ponieważ nigdy nie nosiłam soczewek- Czy otwór na źrenicę może wpływać na widoczność, np. gdy otworek jest za mały a źrenica jest bardzo powiększona?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

, zobaczymy co będzie

To by mi pasowały, bo na moich ciemnych oczach jasne 2 tonowe niczego nie zmienią.
. Myślałam ze bedą ładniejsze. I nie wiem czemu, ale dziwnie w nich widzę, co jakis czas widzę za mgłą