Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 14:16   #2641
agnszp
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Pogoda jest tak beznadziejna, ze wszyscy po kolei tylko kichają i kaszlą, az strach isc so pracy
Dziewczyny....kiedy zaczynać kompletować wyprawkę dla dzidzi? Czy 15 tyd to za wczesnie jeszcze?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 14:37   #2642
Krefetka
Zadomowienie

Odnośnie wyprawki czekam na końcówkę 6 mc lub 7. Do wcześniejszych zakupów skusi mnie jedynie super okazja.

U mnie na obiad dziś polędwiczki w sosie jerk z przepisu Jamie Oliviera. Polecam osobom które lubią kolendrę
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 14:41   #2643
navioe
Zakorzenienie

cześć właśnie zjadłam kotleciki jajeczne i najchętniej schowałabym się pod kołdrą i spała a tyle rzeczy jeszcze do zrobienia.
gadacie o weselach, ja mam swoje pod koniec maja i napewno pójdę.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dziewczyny....kiedy zaczynać kompletować wyprawkę dla dzidzi? Czy 15 tyd to za wczesnie jeszcze?
ja zacznę kompletować po 20 tygodniu dopiero, ale chyba nie ma tak, że za wcześniej. jeśli czujesz, że już chcesz to kupuj

Pierniczku jak się czujesz w cudownym 16 tygodniu? samopoczucie lepsze?
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 14:43   #2644
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!!

Co mogę wziąć na przeziębienie?
Leci mi okrutnie z nosa
miód lipowy, maliny, imbir i łóżko
na nos nie pomoże ale wzmocni Cię od środka i zabije przeziebienie

Edytowane przez navioe
Czas edycji: 2016-02-29 o 14:45
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 14:43   #2645
Sylwia5789
Raczkowanie

Ja tez myślę że koło 7 mc zacznę zakupy wózek, łóżeczko i wszystko inne wózek chce typu mikrus strasznie mi się podobają. I koniecznie jasny kolor chciałabym biel w połączeniu z innym ciepłym kolorem )
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 14:53   #2646
tija93
Zakorzenienie

Hej

Rano byłam na pobraniu krwi. Jutro idę odebrać wyniki Byłam z mamą w lumpeksie i kupiłam sobie dwie bluzki i jedne portałki dla Kubusia

za wszystkie wizytujące!

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Oj taaaaak. Jestem padnięta.
Wrzucę wam mój torcik
Super Ci wyszedł!

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Ten brzuch to w ciągu tygodnia mi się zrobił
No no no, śliczny

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
U mnie brzucha dalej brak... Tylko wieczorem czasami jak sie najem za duzo... Wczoraj weszłam bez problemu w dżinsy, ktore myslalam, ze juz na dupke mi nie wejdą wiec w zasadzie miło sie zaskoczyłam i narazie odpuszczam z zakupami ciazowymi. Musze sie tylko w końcu zebrać po ta wagę bo wciąż nie moge.. W przyszły weekend czeka mnie mega duzo pracy bo robię TZ imprezkę urodzinowa "niespodziankę". Czy któraś z Was robiła moze ten tort DAQUAS? Słyszałam, ze jest podobno pyszny i łatwy w przygotowaniu i tak sie zastanawiam...
Nigdy nie robiłam, ale uwielbiam go

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Od rana boli mnie głowa, masakrę z tym mam w tej ciąży do tego wczoraj znów wymiotowałam, myslałam, że już mi przeszło, a tu taka "niespodzianka".

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość

Bylam rano z synkiem u pediatry bo cos mu nie przechodzi, jest troche zaflegmiony polecila syrop jeszcze w razie gdyby przez ten dzien dwa nie pomoglo to podac w srode antybiotyk. Takze oklepywac czyscic nosek i syropek podawac , oby przeszlo.
Zdrówka dla synka

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Miałam tak w zeszłym tygodniu. Myślałam że mi już przeszło ale jak mnie złapało tak chyba za cały miesiąc wymiotowałam. Od tamtej pory spokój. A dzisiaj nawet pieluche zmieniłam bez owijania twarzy ręcznikiem . Wiec może u ciebie tez to już taki jednorazowy wybryk i będzie spokój.

U mnie już po śniegu nie ma śladu. Zbieramy się właśnie na szybki spacer bo pewnie za ciepło nie jest.
Gratuluję, że się udało bez taliba!

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!!

Leci mi okrutnie z nosa
Zdrówka Dziewczyny już doradziły

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, muszę się pochwalić, właśnie wróciłam z wizyty i.... krwiaczek się wchłonął!!!! Mogę zacząć normalnie funkcjonować

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja wpadam tylko na chwilkę się przywitać. W pt po południu mnie zupełnie rozłożyło i przeleżalam cały weekend, zresztą dziś nie jest dużo lepiej, a do lekarza udało mi się dopiero na jutro w południe zapisać
Od piątku zażywam paracetamol, rutinoscorbin, prenalen gardło, a od wczoraj dołożyłam sobie jeszcze syrop z cebuli i chyba nawet widzę jakieś postępy, ale dawno już tak źle się nie czułam
Uciekam więc z powrotem pod swoją kołderkę życząc Wam dużo zdrowia z paskudnego dziś i deszczowego Krakowa
Zdrówka i dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Ja właśnie zjadłam pomidorówkę (przerobioną z wczorajszego rosołu, który gotował TŻ), a wieczorem gdy wróci TŻ będę robić polędwiczki z suszonymi pomidorami. A Wy co dzisiaj gotujecie?
Mam zapiekankę i już mi pachnie w całym mieszkaniu
Stary 2016-02-29, 15:23   #2647
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
Herbatka z imbirem i cytryną to dobry pomysł Możesz też mleko z miodem jak lubisz, ewentualnie trochę czosnku. A do nosa spray z wodą morską, kilka razy dziennie. Jakby gorączka się pojawiała to tylko paracetamol (np. Apap).
Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
miód lipowy, maliny, imbir i łóżko
na nos nie pomoże ale wzmocni Cię od środka i zabije przeziebienie
Pięknie dziękuję - będę próbować wszystkiego
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 15:24   #2648
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czekam, do 20 tyg na 100%. Może dłużej, najchętniej do maja. Ale jak się trafi super okazja, wyprzedaze czy ciś dobrego używanego to może kupimy wczesniej.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 15:52   #2649
agnszp
Rozeznanie

Kuczę, to chyba tylko ja jestem taka napalona....na każdych zakupach cos musze kupic, albo chociaż poprzeglądać,
Masakra.....
Moze juz sie opanuje
Stary 2016-02-29, 15:55   #2650
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Kuczę, to chyba tylko ja jestem taka napalona....na każdych zakupach cos musze kupic, albo chociaż poprzeglądać,
Masakra.....
Moze juz sie opanuje
Nie przejmuj się, ja już mam wózek
Stary 2016-02-29, 15:58   #2651
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z całego serca polecam imbir wg tego przepisu: http://klaudynahebda.pl/imbir-przeziebienie/
Najlepszy! No i witamina C jakaś dobra.

Słuchajcie, muszę się pochwalić, właśnie wróciłam z wizyty i.... krwiaczek się wchłonął!!!! Mogę zacząć normalnie funkcjonować
super, że taka poprawa u Ciebie.. a widziałaś Maluszka?

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja wpadam tylko na chwilkę się przywitać. W pt po południu mnie zupełnie rozłożyło i przeleżalam cały weekend, zresztą dziś nie jest dużo lepiej, a do lekarza udało mi się dopiero na jutro w południe zapisać
Od piątku zażywam paracetamol, rutinoscorbin, prenalen gardło, a od wczoraj dołożyłam sobie jeszcze syrop z cebuli i chyba nawet widzę jakieś postępy, ale dawno już tak źle się nie czułam
Uciekam więc z powrotem pod swoją kołderkę życząc Wam dużo zdrowia z paskudnego dziś i deszczowego Krakowa
zdrówka Origa, strasznie współczuję złego samopoczucia..

Cytat:
Pogoda jest tak beznadziejna, ze wszyscy po kolei tylko kichają i kaszlą, az strach isc so pracy
a co masz na myśli mówiąć wyprawka? ja kupuję pojedyncze rzeczy typu ubranka, pieluszki muślinowe, otulacze, dużo ogląsam zapisuję, obserwuje.. większych rzeczy typu fotelik, łóżeczko, produkty do pielęgnacji narazie nie kupuję, ale robię rekonesans w całej reszcie.. lubię być przygotowana i mieć zaplanowane co i jak.. teraz mam czas to korzystam..poza tym lubię dobre jakościowo produkty, więc wszytskiego w dwa miesiące nie kupię, bo często ceny takich rzeczy są wyższe, wolę rozłożyć na dłuższy czas.. a poza tym - na co mam czekać?

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
cześć

Pierniczku jak się czujesz w cudownym 16 tygodniu? samopoczucie lepsze?
hej.. a powiem Ci, że czuję się wyjątkowo dobrze.. poza bólem pleców, który jest masakrytyczny czasami no i trudności ze snem, budzeniem się w nocy ... to naprawdę jest dużo lepiej..aż się zastanawiam czy napewno jestem w ciąży a u Ciebie jak sampoczucie?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 15:59   #2652
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja bym chciała kupić dużo za jednym zamachem.
Stary 2016-02-29, 16:15   #2653
TinkerrBell
Zadomowienie

Witam się tak na szybko

Jakoś rodzina wyjechała a ja zabiegana jestem.
Wczoraj była piękna pogoda i pojechaliśmy na spacer do Edynburga. Przy okazji weszliśmy do kilku sklepów i na żywo obejrzeliśmy to co planujemy kupić.
Wpadło też kilka ciuchów dla mnie i młodego też.
Dziś mi trochę przywiózła szwagierka, wcześniej też kupiłam co nje co i co do ubrań na pierwsze kilka tygodni jestem chyba już przygotowana

Co do wyprawki. Rozmawiałam już z dziewczynami, które tutaj przechodziły cukrzycę i tutaj mają tak, że ciążę Rozwiązują do 39 tygodnia. Więc mi tydzień już odpada. Oliwka urodziła się w 35 tyg - odeszły mi wody, więc różnie to może być. Więc u mnie wychodzi na bank lipiec.
Postanowiłam wziąć urlop macierzyński od 1 lipca. Olka będzie w PL a to będzie mój ostatni czas by się wyspać i odpocząć.
Mamy plan zorganizować wszystko do końca czerwca. Także to jeszcze tylko 4 mce. Nie mam nic po innych dzieciach więc wszystko od początku. Zaczynam kompletowac od teraz.

Powiem Wam że ostatnie 6 tygodni minęło mi bardzo szybko. Teraz kolejnych 6 też takie będzie. W tym tygodniu mam więcej pracy. Za 3tyg usg polowkowe. Później przyjedzie babcia. Poznjen znów na tydzień do.Polski. I minie kolejne 6.

Także u mnie wyprawkowanie powoli czas zacząć.
Stary 2016-02-29, 16:18   #2654
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Masakra.....
Moze juz sie opanuje
Nie martw sie kochana ja już mam w piwnicy ciuszki które przytargała mi koleżanka i czekaja na odświerzenie :P, jak coś upatrze w sklepie czy na internecie bez wachania to kupuje więc kupuj jesli czujesz taka potrzebe

Dziewczynki Witam się po weekendzie
za dzisiejsze wizytki
Talantea Wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzinek ,dużo zdrówka ,szczęśliwego rozwiązania i miłości

U nas też śnieg spadł z rana ale na szczęście już znikł ja już chce wiosne , bynajmniej cześciej by sie przesiadywało na dworu i czas inaczej by mijal ,a tak jeszcze trzeba siedzieć w domku
Ja cały weekendzik spędzilam z mężem i dziećmi ,dobrze że mąż wraca już kończy poligon w piątek i będzie już z nami

Dostaliśmy wczoraj zaproszenie tez na ślub na 19 czerwca do Radomia , bedziemy musieli sie zastanowić bo troszke daleko i wszystko będzie zależało od tego jak ja będę się czuła
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:25   #2655
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
super, że taka poprawa u Ciebie.. a widziałaś Maluszka?
taaaak najpierw "stał na głowie", a potem zaczął się bardzo ruszać serduszko też ładnie bije. Cudnie tak podejrzeć to życie w sobie

Dziewczyny jeszcze sobie przypomniałam, że na przeziębienia jest świetny olejek tymiankowy. Ja z reguły daję go do kominka zapachowego i wdycham. Odkaża powietrze i pomaga oczyścić drogi oddechowe. Przetestowałam (nie tylko na sobie ) i polecam!

tu więcej informacji dla dociekliwych: http://klaudynahebda.pl/olejek-tymiankowy-jak-stosowac/
Stary 2016-02-29, 16:28   #2656
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
taaaak najpierw "stał na głowie", a potem zaczął się bardzo ruszać serduszko też ładnie bije. Cudnie tak podejrzeć to życie w sobie
Stary 2016-02-29, 16:31   #2657
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mi tez czas szybko ucieka. Ale ja zawsze jestem myślami tydzień w przód. W piątek wizyta, teraz do 14-15 mam intensywny czas w pracy. Po 15 to juz chwila moment i niedziela palmowa. Zaraz potem Wielki Tydzień i 20 tyg za nami. Jeszcze kwietnia nie mam jakoś rozłożonego, nic nie wiem o czymś do czego moglabym odliczać dni.
Stary 2016-02-29, 17:27   #2658
superhuman
Zadomowienie

Ehhh wystraszyłam sie pojawil mi sie wczoraj i dzisiaj rowniez zaobserwowałam, ze jest - taki delikatny karmelowy uplaw chyba bede musiała pojechac znowu do lekarza... Najgorsze, ze mojego jeszcze nie ma
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:58   #2659
agnszp
Rozeznanie

Uffff dzięki dziewczyny za pocieszenie czyli nie zwariowałam czuję wielką potrzebę zeby miec juz wszytsko kupione najlepiej i wszytsko ustalone
A mnie sie znow ciąża strasznie dłuży i mam wrażenie ze to juz rok trwa....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 18:03   #2660
Kasmina
Rozeznanie

Dotarła do mnie sukienka new look wylicytowana na allegro wyglądam w niej hmmm bardzo korzystnie haha
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:07   #2661
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ehhh wystraszyłam sie pojawil mi sie wczoraj i dzisiaj rowniez zaobserwowałam, ze jest - taki delikatny karmelowy uplaw chyba bede musiała pojechac znowu do lekarza... Najgorsze, ze mojego jeszcze nie ma
a coś Cię boli? może jesteś w czasie, kiedy miałabyś normalnie dostać okresu? albo jakaś infekcja? nie bagatelizuj tego

Cytat:
Uffff dzięki dziewczyny za pocieszenie czyli nie zwariowałam czuję wielką potrzebę zeby miec juz wszytsko kupione najlepiej i wszytsko ustalone
A mnie sie znow ciąża strasznie dłuży i mam wrażenie ze to juz rok trwa....
ja chcę się cieszyc ciążą, oczekiwaniem, chciałabym na spokojnie wybrać to co najlepsze dla dzidzi..to może być tak,że więcej nie będę miała takiej okazji

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Dotarła do mnie sukienka new look wylicytowana na allegro wyglądam w niej hmmm bardzo korzystnie haha
ha i to się nazywa być seksi mamuśką - pokaż pokaż
Stary 2016-02-29, 18:08   #2662
iweczka
Zakorzenienie

Cześć

Dzwoniłam do mojego gina w związku z moją opryszczką, lekarz kazał mi się przeleczyć heviranem.

Tija, mogę na pewno heviran w tabletkach?????
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:17   #2663
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Hej ja po wizycie dzidzius rosnie wszystko jest ok. Cytologia pobrana . Mam jakies zwiekszone uplawy gin kazala mi kupic sobie zel Abiofem . ;-) uciekam dp synka bo troszke marudzi.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:19   #2664
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja po wizycie dzidzius rosnie wszystko jest ok. Cytologia pobrana . Mam jakies zwiekszone uplawy gin kazala mi kupic sobie zel Abiofem . ;-) uciekam dp synka bo troszke marudzi.
Super, że wszystko ok
Stary 2016-02-29, 18:24   #2665
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
brawa dla Maluszka..a lek napewno szybko poprawi sytuacje u Ciebie
Stary 2016-02-29, 18:26   #2666
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość

Pokaz pokaz na pewno wyglądasz przepięknie
Stary 2016-02-29, 18:27   #2667
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!!

Leci mi okrutnie z nosa
Mi bardzo pomogły inhalacje z soli fizjologicznej, miałam zawalone zatoki że glowa mi pękała. Do tego jadłam czosnek i dużo piłam i apap na bół głowy brałam
Stary 2016-02-29, 18:30   #2668
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
a coś Cię boli? może jesteś w czasie, kiedy miałabyś normalnie dostać okresu? albo jakaś infekcja? nie bagatelizuj tego

ja chcę się cieszyc ciążą, oczekiwaniem, chciałabym na spokojnie wybrać to co najlepsze dla dzidzi..to może być tak,że więcej nie będę miała takiej okazji

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

ha i to się nazywa być seksi mamuśką - pokaż pokaż

Nie boli raczej... Kłuło mnie w zeszłym tygodniu to poszłam wtedy na NFZ ale nie zrobiła mi usg. A moze to byc od infekcji ? Bo miałam w moczu bakterie i kazał mi pic albo jeść zurawine... Jest to bardzo delikatne troche nawet wodnisty a troche taki właśnie delikatnie brązowy

A okres miewałam przeważnie od 16
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:30   #2669
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=asiulek8;56534368]
Cytat:
ja może nie robię dużej imprezy, ale mąż ma imieniny i też zastanawiam się nad menu.. chciałam na słodko ze dwa rodzaje , ale nie wiem czego nawet..może tiramisu plus jakieś ciasto.. tort to troche hardcore dla mnie, tym bardziej, że nie przepadam.. jakby któraś z Was miała jakiś pomysł na coś smacznego na słodko to poproszę..
Ja na wszystkie imprezy/ święta robie ciasto 3Bit, wszystko się rozchodzi.
Stary 2016-02-29, 18:47   #2670
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziękuję
już obejrzałam ale trochę zaniepokoiła mnie inf na końcu:
"Imbir nie nadaje się dla kobiet w ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze (działa rozkurczowo na mięśnie macicy!), więc jeśli podejrzewacie ciążę, odpuśccie sobie imbir w takich dawkach"

Sama nie wiem co ja na to bo generalnie mam prikaz od gin, że mam rozluźniać macicę (luteina, magnez, nospa jakby co) - wiec może to przepis idealny dla mnie...... muszę jeszcze o tym poczytać

Cieszę się, ze możesz odetchnąć po wizycie

Bardzo dziękuję
Przypomniałaś mi, ze powinnam mieć wodę morską do nosa w sprayu i jest!!! Nawet jeszcze nie przeterminowana
Idę psiknąć
Ja zwłaszcza w 1trymestrze używałam imbiru- na mdłości szczególnie , nigdzie nie spotkałam sie z przeciwskazaniami nigdzie wcześniej teraz nadal używam do soków na zwiększenie odporności . Ginekolog powiedziała że imbir jest ok , za to miala awersje do cynamonu.... wszedzie mowia co innego...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości