Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 23:09   #151
Wiolinkax
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

No nareszcie Was nadrobiłam! oj gaduły

Witam się i ja w nowym watku i w 24 tyg!
Witam nowe mamusie no i oczywiście wielkie GRATULACJE dla misi

Jutro i ja wybieram sie rano na glukoze, trzymajcie kciuki właśnie szykuje książke do czytania by zabrać

P.S Pierwszy raz zostałam przepuszczona poza kolejka w sklepie, ale dziwne uczucie haha
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 23:10   #152
majkela12
Zadomowienie

Dzisiaj nadrobiłam tylko stary wątek, jutro reszta, bo tż już czeka na laptopa

Madzia9999 fajnie, że macie już po remoncie. No, ale akipę miałaś doborową. Miłego odpoczynku u rodziców
misia880 współczuję. Zobaczysz wrócicie do domu i wszystko się ułoży. Z każdym dniem będzie tylko lepiej
Radena zazdroszczę wycieczki na targach. Ja to jestem gadżeciara i chyba fortunę bym tam zostawiła o aniball nie słyszałam, ale dzięki Tobie poczytałam. Z racji tego, ze będzie to mój 3 poród to chyba zbędny gadżet, ale może jakbym była w pierwszej to bym się skusiła
madzius90 pachwiana przeszła?? W pierwszej ciąży łapały mnie takie bóle, współczuję. Co do snów u dzieci, mój syn w podobnym wieku przechodził robale i mrówki...trzeba to przetrwać, aczkolwiek mrówki były po lekach na astme i musieliśmy je odstawić, bo koszmary miał straszne.
justynan01 zdrówka, to kiedy do Polszy lecisz?
elaine-blath fajnie, ze odpoczęłaś. Ja też kocham swoje ognoki, ale niestety rzadko mam okazję się ich pozbyć
Usiq witamy Co do organizacji, wyjdzie w praniu. Ja mam już w domu 6 latka i prawie 2 latkę (w czerwcu skończy). Adasie są cudowne (mój pierworodny ma tak na imię)
Cierpliwosc i ewka555 humory już powróciły???
chudziaszek11 gratuluję glukozy i fajnie, że tż poczuł Wojtka. To co od jutra już na wolnym??
miszkaaa gratuluję glukozy . U nas hitem aktualnie są ślimaczki z ciasta francuskiego-ser almetka, plastry szynki i sera żótego i jakieś warzywka. Zawijasz wszystko jak naleśnik i kroisz na paski 3-4cm i kładziesz je na blaszce do pieczenia jak krążki. Tylko odsuń je od siebie, bo rosną. Temp. Ok 200C. Dobre też są sakiewki z pomidorami suszonymi, salami i serem żółtym, bądź ser pleśniowy i gruszka.
ewka555 zdrówka dla córci, lepiej już?? Dzieci są niezniszczalne i regenerują się jak ludziki w simsach
Veronique też już wstaję z łóżka jak 80latka. Teksty kobity z poczekalni bombowe.
dzanet2108 co do braku tchu, kurka mam to samo. Muszę robić w gadaniu przerwy, bo zaczynam sapać jakbym na 4 piętro wchodziła
fiazo i dobrze, że się postawiłaś tz-towi może wtedy doceni Twoją prace. A jak synek się czuje?
kiara92 współczuję rwy, dobrze że z maluszkiem ok
ania230 na życie wydajemy 300zł tygodniowo. Tzn. raz w tygodniu jedziemy do biedronki albo lidla i robimy full wypas zakupy, chemia i spożywka, a codziennie tylko pieczywo w osiedlowym sklepie. W sumie na naszą jeszcze 4 osobową rodzinę wydajemy 1200zł miesięcznie.

Co do płci i pomyłek, wcale bym się nie obraziła jakby z Franka zrobiła się Frania. Po dzieisejszych zakupach jesteśmy przygotowani na każdy wariant.
Maszyna do wypiekania chleba u nas okazała się porażką, a najbardziej wkurzały mnie mieszadła, które zostawały w bochenku.
Sny, macie naprawdę szalone (Miqesi wymiata). Mi na szczęście nic się nie śni.
Basen. Poszłabym z miłą chęcią, ale nie wiem czy zmieszczę się w swój kostium no i boję się infekcji.
Co do kolorów w domu, to my szalejemy. W sypialni będzie granat, w salonie szary, też dość ciemny, u dzieci niebieski, a kuchnia brązowa. Meble mamy w większości białe, a tam gdzie nie są białe to zaraz będą. Kupiliśmy specjalną farbę do mebli i będziemy przerabiać na biel.
Data na poród iście wymarzona, nie ma co…
Leonarda nie lubię, a Palnety singli już nie obejrze, bo nie grają u nas w kinie, a do stolicy nie chce mi się jechać.

Amen, dobrej nocy
Stary 2016-02-29, 23:11   #153
misia880
Zakorzenienie

Maczuga to moje i marcowek okreslenie na ta duza podpaske bella mama wyglada jak maczuga haha

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 23:19   #154
madzius90
Zakorzenienie

My w szpitalu znów mnie złapał okropny bol. Zadzwoniłam do położnej zapytać co mam robić i poradziła żeby lepiej pojechać na ip i sprawdzić co się dzieje.
Na razie zbadał mnie lekarz, dostałam zastrzyk w
Rano usg, mocz i krew do badania.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 23:22   #155
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
My w szpitalu znów mnie złapał okropny bol. Zadzwoniłam do położnej zapytać co mam robić i poradziła żeby lepiej pojechać na ip i sprawdzić co się dzieje.
Trzymajcie się dzielnie dziewczyny

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 23:27   #156
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Madziuś tulę :-( najważniejsze, żeby z dzidzią było wszystko ok i przestało boleć. Może jak wyniki wyjdą ok to jutro wrócisz do domu.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 23:27   #157
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Misia byłaś bardzo dzielna

Zaraz dodam Twój opis na pierwszą stronę!

Soffinka śliczny Ignaś

haneczka ja miałam na początek 10 pieluch tetrowych, ale po porodzie dokupiłam kolejne 10, bo u nas brudziły się w tempie ekspresowym - Zuzia bardzo dużo ulewała

Usiq już Cię dopisuje
No właśnie dlatego wolę mieć więcej, różnie to bywa

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Uff ledwo narobiłam was gaduły.

Jaka śliczna dzidzia i jaka duża

super że wszystko ok.

Oj Motylku trochę roboty i będzie pięknie.

Tak jak mówiłam, czas przenieś wątek do kulinariów lt

Oj nie dobrze z tą obrączka, na szczęście dobrze że dało się tak to załatwić .
Ja też po wizycie, ale niezadowolona jestem. Mój nowy lekarz prowadzący ( od stycznia) stwierdził, że dziecka się nie waży i nie mierzy na standardowej wizycie. Tylko w 12, 20 i 30 tygodniu tylko się sprawdza czy serduszko bije.
W styczniu zrobił mi normalne badanie na wizycie, w lutym myślałam że dlatego tylko popatrzył bo miałam za chwilę połówkowe, ale dziś to się wkurzyłam. Czy tylko mój lekarz takie herezje wygłasza , czy ja jestem histeryczką??
Jak czytam wątek, to wydaje mi się, że Wam lekarz mówi wadze, długości i ilości uderzeń serduszka waszego dziecka. To czemu mnie się tej wiedzy pozbawia? Miałam sobie odpuścić chodzenie na dwa fronty, ale pierdziele będę dalej chodzić tam i na NFZ. Albo znajdę trzeciego lekarza Grr płacisz źle, nie płacisz źle .

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Misia dobrze masz już to za sobą. Teraz musisz dojść do siebie i cieszyć się swoim synkiem
Spokojnie, ja się też nastawiałam, że na każdej wizycie będą szczegóły, tymczasem dwa razy już miałam taką wizytę, że tylko badanie na samolocie i szybkie usg czy serduszko bije. Najważniejsze, że z dzidzią jest wszystko ok

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Maczuga to moje i marcowek okreslenie na ta duza podpaske bella mama wyglada jak maczuga haha
Tak myślałam(podczytuje wątek marcówek), ale nie byłam pewna, więc nic nie pisałam

Cytat:
oj;/ szybciutko niech Ci przechodzi

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 23:34   #158
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
CHUDZIASZEK prywatnie Ci tak powiedział?
Tak. Od stycznia mam pakiet w LuxMedzie i tak usłyszałam. To już nie wiem czy moja lekarka na NFZ nie lepsza. Zawsze mi robi takie dokładniejsze badanie. Co prawda za język muszę ciągnąć, ale przynajmniej młodego mierzy a teraz pewne będzie też ważyć.
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Chudziaszek u mnie podobnie jak u Anuszki tylko 3usg przez całą ciążę ale ciekawość mnie zżera co do wagi mojej Małej. Muszę się jeszcze na 3d w końcu zapisać może uda się w tym tygodniu a jutro mam wizytę ale pewnie nic się nowego nie dowiem i dostanę tylko receptę i zwolnienie.
Kurczę ja chcę być pewna, że dziecko dobrze przybiera i rośnie, i taka co miesięczna informacja by mnie uspokoił, zwłaszcza że mam 2 bliskie koleżanki, których dzieci miały hipotrofię i cały czas mi mówią, żeby wagę sprawdzać.
Ja też chcę mieć to 3d. Czy po prostu zapisujesz się na wizytę do lekarza,który ma taki sprzęt? Bo ja chcę tylko zdjęcia, i nie chce robić kolejnego wielkiego badania, dla kilku ujęć.

Ehh taki dzień narzekania dziś mam. No i jeszcze okazało się,że za dużo mi przybyło 3 kg w 4tyg. Źle mi z tym,zwłaszcza że czuje te kilogramy w biodrach i udach a nie w brzuchu
Wlałam już wszystkie swoje żale, a teraz spać idę. Jutro pierwszy dzień mojego L4 !!!!!

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Trzymaj się dzielnie. Na pewno wszystko będzie dobrze. Czekam na dobre wieści.
Stary 2016-03-01, 00:00   #159
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymaj się

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:06   #160
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry..
Mialam isc spac, to zasnąć nie moglam i sie bujalam do polnocy.. a teraz ledwo widzę na oczy..
WIOLINKAX powodzenia na glukozie!
MISIA jak tam? Kiedy wracacie do domku? Jak idzie kp? Lepiej? Igorek przybiera?
MADZIUS 3maj sie cieplo!
MAJKELA to kolorowo u was w domu)
CHUDZIASZEK to dziwne.. tym bardziej jesli lekarz robil usg. Mi sie zdarzylo ze bylam na wizycie w luxmedzie bez usg i wtedy badanie jak na nfz. Moze taki lekarz? Do jednego chodzisz? Czy za kazdym razem kto inny? Zazdroszcze l4
LALARE Tobie tez.

Ja juz zapoeiedzialam, ze pt biore home office. Chociaz jak do czwartku w pracy przeżyję to powinno być juz górki.
Ide sie zbierac i budzic Igiego

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:11   #161
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Będzie dobrze, trzymajcie się!

Ja chodzę do lekarza prywatnie, bo do niej mam rzut beretem. Na NFZ często lekarze robią tylko kilka usg bo takie są wytyczne. Ja lubię zajrzeć do dzidzi
Gdybym miała płacić za wizytę o lekarz by mi tak wymyślal podziękowala bym mu
Moja gin wagę mi podaje i podstawowe wymiary. Na prenatalne jeżdżę gdzie indziej

Czas się zwlec na glukozę :-/

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:14   #162
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
A Ty, pracowita pszczółko, kiedy się wybierasz się na zwolnienie?
do końca kwietnia jest plan pracować, ale jak bedzie sie coś działo złego to ide wcześniej

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Wracając wsiadłam do autobusu. 3 osoby oprócz kierowcy, cały pusty.
Wcześniej byłam w Hercie i kupiłam pieczywo, które położyłam sobie na drugim siedzeniu.
Na którymś przystanku wchodzi babcia, autobus, tak, jak pisałam, puściutki, a ona prze do przodu, koło mnie. Zagapiłam się w okno, ja się patrzę, a ta prawie mi dupskiem usiadła na chlebie. W ostatniej chwili zdążyłam zabrać.
Co za babsztyl!! Jakby nie mogła usiąść naprzeciwko, albo za mną, tyle miejsc było wolnych, ale nie, ona musiała na złość dupę posadzić, tam gdzie ja siedziałam
Brak słów. Ja raz byłam świadkiem jak jedna staruszka na drugą nagadała. Jedna musiała koniecznie usiaść na 1 siedzeniu a cały autobus pusty

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

A ja dołączam do klubu cieszących się na glukozę ze wzgędu na spokojne czytanie
A właśnie, dlaczego dajecie się kłuć 3 razy, jeśli wystarczy przed wypiciem i po 2h??
już tłumacze. Od 2014 r są nowe przepisy i normy. Wcześniej wystarczyło na czczo i po 2h. Teraz na czczo, po 1h i po 2h. Normy do 100, do 180 i do 150 cukier ok. Wczoraj diabetolog mi tłumaczyła.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie

Moje dziecko waży.... 1003 g
oczywiscie tp wg USG tydzien wczesniej ;p (29.05.2016r)

Ogólnie wszystko w porządku i dostałam piękną fotkę
gratuluje kilograma

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Witam się po wizycie u mnie wszystko ok u dzidzi chyba też bo teraz się wypina i rusza że szok. Lekarz w końcu dał mi badania na glukozę i stwierdził że mam za suchą skórę i da mi badania na TSH. Powiedział tylko tyle że ciąża przebiega prawidłowo no i mogę cytrynkę wsiąść ze sobą
I super że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Melduję sie w nowym wątku i po wizycie. Glukoza w normie. Szyjka zamknięta. Żyć nie umierać
Super

Cytat:
Napisane przez Usiq Pokaż wiadomość
misia880 ja też miałam cc. Nie ma co porównywać, ale u mnie chyba było koszmarniej. 10 dni po terminie. Bardzo chciałam rodzić naturalnie.Poród całą noc, w końcu cięcie. Sam przebieg cięcia podobnie wspominam, jak Ty. Słowa lekarzy: "jak dobrze dzieciątku życie zaraz na początku uratować". Nie chcę o tym pisać ale gdyby nie cc nie miałabym teraz cudownego, mądrego syna.
I wiesz co..., ja chyba mimo wszystko zdecyduję się na planowane cięcie. Nie chcę ryzykować życia dziecka dla samego przeżycia porodu naturalnego. To jest oczywiście moja subiektywna opinia i broń Boże nie bierzcie jej dziewczyny pod uwagę jeśli rodzicie po raz pierwszy. Ale uważam, że jeśli pierwszy poród zakończył się cc z powodu komplikacji dla komfortu psychicznego lepiej się decydować na planowną cesarkę. Palnowana nie przebiega tak dramatycznie i można się do niej psychicznie przygotowac.
O to to. Czasami są sytuacje że trzeba cc i nie ma co negatywnie odbierać. Wszystko tworzy sie w naszych głowach. Ja też miałam cc bo ratowali moje i dziecka życie. Może dlatego źle nie wspominam bo miałam w głowie fakt że dzieki temu żyjemy. Trzeba pozytywy pamietać. Ja mogłam przytulic i zobaczyć dziecko 2 dni po porodzie. Ze mną pod koniec pobytu leżała dziewczyna co tylko w inkubatorze mogła oglądać bo mała ur sie w 32 tc.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
FIAZO witaj w klubie kiepskiej nocy.. znowu mam kryzys w pracy i mam ochote iść już na L4...
może lepiej wybierz sie już na L4 , po co masz sie denerwować

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie, ale niezadowolona jestem. Mój nowy lekarz prowadzący ( od stycznia) stwierdził, że dziecka się nie waży i nie mierzy na standardowej wizycie. Tylko w 12, 20 i 30 tygodniu tylko się sprawdza czy serduszko bije.
W styczniu zrobił mi normalne badanie na wizycie, w lutym myślałam że dlatego tylko popatrzył bo miałam za chwilę połówkowe, ale dziś to się wkurzyłam. Czy tylko mój lekarz takie herezje wygłasza , czy ja jestem histeryczką??
Jak czytam wątek, to wydaje mi się, że Wam lekarz mówi wadze, długości i ilości uderzeń serduszka waszego dziecka. To czemu mnie się tej wiedzy pozbawia? Miałam sobie odpuścić chodzenie na dwa fronty, ale pierdziele będę dalej chodzić tam i na NFZ. Albo znajdę trzeciego lekarza
ja na każdej wizycie tylko serduszka słucham, te 3 najważniejsze usg robie prywatnie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
fiazo i dobrze, że się postawiłaś tz-towi może wtedy doceni Twoją prace. A jak synek się czuje?
Dużo lepiej. Już dużo strupów ma, ale jeszcze sporo z płynem zostało krost. Te strupy swędzą go i chce drapać, ale i tak jest dzielny. Sądze że jeszcze w domu 2tyg posiedzi

Cytat:
kciuki by wszystko ok było

Ufff nadrobiłam. Wczoraj zasnełam przy nadrabianu
Zbieram sie bo dzis jade na targi z kolegami z pracy. Trzeba cos zjesc i cos na droge kupić do jedzonka. Może sie odezwe. Miłego dnia.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:35   #163
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Trzymajcie sie
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:49   #164
masuriangirl
Raczkowanie

Witam się w 4 części
Jednocześnie też witam w pierwszym dniu mojego zwolnienia! co prawda będę jeszcze przez kilka dni wpadać do pracy na 3h, muszę pomóc ogarnąć pozostawione przeze mnie obowiązki koleżance. Na 12:00 wybieram się więc do pracy...
Wczoraj wypadła mi dodatkowa wizyta u mojego Gin - w związku z wypisaniem zwolnienia i posłuchaliśmy serduszka Olka, wszystko w porządku. No i cieszę się, bo z racji wizyty na nfz dostałam receptę na luteinę z refundacją, czyli zamiast wydać na nią 108zł, wydam 8zł
Misia wzruszył mnie opis Twojego porodu, z samego rana takie emocje dzięki Tobie dobrze, że już masz za sobą to co najmniej przyjemne
Witam nowe Mamusie i Dzieciaczki
madzius90 współczuję bólu. Oby szybko minęło!
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:52   #165
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej Trzymam kciuki za badania i szybki powrót do domku

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56583791]

Czas się zwlec na glukozę :-/

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
do końca kwietnia jest plan pracować, ale jak bedzie sie coś działo złego to ide wcześniej
Szacun Mi tak długo by się nie chciało
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:52   #166
LaLaRe87
Rozeznanie

Madzius trzymajcie się dzielnie! oby z bejbikiem było wszystko ok

Kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny! i powodzenia tym, które śmigają na glukozę
Fiazo, też zamierzam pracować do końca kwietnia mimo, że już na zwolnieniu (ciiiiiiiii... )to będę pomagać z domu

W Bydgoszczy dziś kuuupa śniegu pieski mi zamarzły rano

Wyskoczę na krótkie zakupy i zaszyję się w domku Na obiad dziś pieczone w rękawie udka i ziemniaczki + sałatka z rukoli i warzywek

Wczoraj była tortilla w lekkiej wersji fit, a dziś na śniadanko żytni omlet z cynamonem i gruszką, posmarowany na górze masłem orzechowym bez żadnych dodatków + orzechy brazylijskie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12724723_549308205238085_1124336138_n.jpg (71,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12797954_1681038722184146_1601838209_n.jpg (109,4 KB, 12 załadowań)

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-03-01 o 07:56
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:53   #167
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Madzius,trzymaj się i bądź dobrej myśli:-* na pewno niedługo będziesz mogła wrócić do domku:-*
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:56   #168
kanwa
Zakorzenienie

Madzius trzymaj się kochana
Współczuję bardzo.Daj znać jak się czujesz
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:56   #169
fiazo
Zakorzenienie

Na podlasiu tez kupa śniegu. Zaraz jade do stolicy to zobacze jak w mazowieckim

Synek
Stary 2016-03-01, 08:25   #170
Konto usunięte

Glukoza wypita. Niestety trafiłam na pobieranie krwi u dwójki dzieci, które strasznie płakały... Zaraz przed oczami miałam moją Z... Ostatni rsx miała morfologie w czerwcu, teraz w kwietniu mamy szczepienia więc i nas to czeka

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:26   #171
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Wczoraj była tortilla w lekkiej wersji fit, a dziś na śniadanko żytni omlet z cynamonem i gruszką, posmarowany na górze masłem orzechowym bez żadnych dodatków + orzechy brazylijskie
Od paru dni chodzi za mną masło orzechowe, choć nigdy wielką jego fanką nie byłam

Ja dziś muszę się w końcu ruszyć zawieźć zwolnienie do pracy, bo jutro już mija tydzień od jego wystawienia Ale mi się nie chceeeee
Stary 2016-03-01, 08:33   #172
Konto usunięte

A i witam się w 27 tc moj asystent podpowiada że to początek trzeciego trymestru... Hm..

Stary 2016-03-01, 08:36   #173
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Od paru dni chodzi za mną masło orzechowe, choć nigdy wielką jego fanką nie byłam

Ja dziś muszę się w końcu ruszyć zawieźć zwolnienie do pracy, bo jutro już mija tydzień od jego wystawienia Ale mi się nie chceeeee
Mi też się zachcialo masła,ale planuje wypróbować nowy blender i zrobić samodzielnie. Tylko muszę się trochę pomeczyc z obieraniem fistaszkow
ps. Robię dziś na obiad chińskie z klubu;-)
A wczoraj jednak skusiłam się na placuszki z kaszy manny,nawet niezłe w smaku w porównaniu z tymi,które robiłam kiedyś, ale nie mam dobrej patelni i pierwsza partia mi się przypalila,a potem już dolalam oleju, ale trochę za mało zostało ciasta i wcale nie poczułam,że coś zjadłam. Może spróbuję jeszcze raz jak zakupie nowa patelke.
Stary 2016-03-01, 08:38   #174
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
polecam z KFD, nie ma dodatkow w postaci konserwantow, soli i oleju palmowego, po prostu zmielone orzechy, zadzwiajaco dobre i powiem Ci, ze tez fanka nie jestem,ale staram sie jesc chociaz lyzeczke dziennie przemycam w ciasteczkach/ omletach / placuszkach itp.

dzanet gratulacje jeny jak ten czas leci, powoli wkraczamy w 3, ostatni juz trymestr szok

radena, robiłam już kilkukrotnie samodzielnie masło orzechowe pychota. kupilam wielką paczkę fistaszków bez soli + dodałam po zmieleniu odrobinę dobrej jakosciowo oliwy. b. dobre! co prawda nie blenderem,ale thermomasterem

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-03-01 o 08:41
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:41   #175
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56586476]A i witam się w 27 tc moj asystent podpowiada że to początek trzeciego trymestru... Hm..

U 26 tydzień i gdzieś od 2 tygodni pokazuje, że to już 7 miesiąc
Zerknęłam na swoją aplikację i powinnam dziś zrobić imprezę-studniówkę 100 dni do TP

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
polecam z KFD, nie ma dodatkow w postaci konserwantow, soli i oleju palmowego, po prostu zmielone orzechy, zadzwiajaco dobre i powiem Ci, ze tez fanka nie jestem,ale staram sie jesc chociaz lyzeczke dziennie przemycam w ciasteczkach/ omletach / placuszkach itp.
A to ma jakieś dobre wartości w sobie?

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-03-01 o 08:42
Stary 2016-03-01, 08:58   #176
__Veronique
Wtajemniczenie

Witam się w 25 tygodniu

Co do masła orzechowego, uwielbiam i robię sama w blenderze.

Australia, mój asystent ciążowy mówi, że to jeszcze 6ty miesiąc, a 7 za tydzień.

A w pierwszym poście 7 jest od 28tc

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-03-01 o 09:02
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:59   #177
fiazo
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56585966]Glukoza wypita. Niestety trafiłam na pobieranie krwi u dwójki dzieci, które strasznie płakały... Zaraz przed oczami miałam moją Z... Ostatni rsx miała morfologie w czerwcu, teraz w kwietniu mamy szczepienia więc i nas to czeka

To teraz 2h siedzenia. Przykro sie słucha jak dzieci cierpią

Cytat:

ja nie przepadam. Jadłam raz i nie wiem jak ludzie je jedzą. Jadłam amerykańskie.

Synek
Stary 2016-03-01, 09:03   #178
misia880
Zakorzenienie

Dziewczyny laktator medela swing jest cudny. Polecam, polecam, polecam

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:13   #179
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny laktator medela swing jest cudny. Polecam, polecam, polecam
Ooo Misia, dobrze wiedzieć,ja jeszcze nie wiem jaki wybiorę. Mogłabyś napisać jakieś szczegóły?

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Boże,600 zł...

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
To teraz 2h siedzenia. Przykro sie słucha jak dzieci cierpią

ja nie przepadam. Jadłam raz i nie wiem jak ludzie je jedzą. Jadłam amerykańskie.
Fiazo,ja jem z reguły w połączeniu z dżemem. Samo też raczej by mi nie smakowało
Stary 2016-03-01, 09:15   #180
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Madzius trzymam kciuki aby wszyscy było ok i żebyś jak najszybciej wyszła do domku.

Chudziaszek ja też do luxmedu chodzę tylko 70km od mojego miasta bo tam chce rodzic, jak miałam polowkowe to mi na chwilę przełączyć na 3d ale dosłownie żeby zdjęcie tylko zrobić. Bo to usg w luxmedzie dodatkowo płatne jest 200zl ale chce się na nie u mnie zapisać żeby jeszcze mama ze mną poszła.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości