|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu nic nie składał. Po prostu rozliczył się z podatku. Miał papiery o zarobkach z całego roku z niemieckiej firmy i poprostu wrzucił do do jednego PITu razem z zarobkami polskimi.
Nawet się zdziwiłam ze to wszystko rozlicza się na jednym picie.
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
a co ze składkami zus?? te zdrowotne, emerytalne itpo (TZ mój opłacał to w Holandii)
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chce żeby mi sie zycie ułozyło Jak wiecie miałam slub brac za rok, może dwa, babcia popędza mnie za rok, twierdzac, że się rozleci i nie mozna tak długo czekać Twierdzi, że jak w domu sa młodzi to jest rażniej, a im się dłuzej czeka tym wieksze głupstwa przychodża do głowy- sama wziela slub po 2 miesiacach
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, to trzymajcie sobie kciuki trzymajcie.
Nie powiem, żeby to było bajecznie proste bo wtedy wyszło by siłą rzeczy, że na siebie nie działamy,a to jest bzdura. Po prostu dla nas to szalenie ważne jest - nowy etap życia, jajko mąż i żona także w tamtej sferze. Nie wiem jak mam wam opisać typ relacji i skąd we mnie taki spokój jak o tym myślę. Czuję to po prostu całą sobą. Chcę jego i on chce mnie. Zresztą dlaczego jest powiedziane, że seks to wszystko jest? Nie ma innych form bliskości przy których wychodzą te wszystkie iskierki?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
ktory Ci sie spodoba i nam sie pochwalisz jak juz kupisz Madlen Jestes jeszcze bardzo mloda, moze faktycznie Wam sie uda Trzymam kciukiEDIT: Ja chyba bym tak nie potrafila czekac do slubu Nie wytrzymalabym chcialabym sprobowac/my jestesmy 4 lata juz razem z Tz![]() Obydwoje jestesmy dorosli i dzieki temu ze sprobowalismy to wiemy ze sie wzajemnie swietnie uzupelniamy i z nikim nigdy nie bylo nam tak dobrze Ale tez sex nie jest najwazniejszy dla Nas. On jest uzupelnieniem naszej milosci, uczucia. Moze dla Was wyda sie to glupie, ale jak jestesmy w kosciele i Tz zlapie mnie za reke, to czuje sie tak wyjatkowo, tak cudownie |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja tutaj będę może i wulgarna, ale pociąg seksualny, który się czuje oraz rozkosz podczas pieszczot mają się czasami nijak do samego seksu jako aktu fizycznego, bo nie chodzi o uczucie i "iskierki", do których nie potrzeba nawet się dotykać. Nikt nie neguje Twojego podejścia, wręcz przeciwnie - my tu kciuki trzymamy, aby było tak, jakby byc powinno ![]() P.S. Kiedyś na forum gazeta.pl czytałam właśnie problem kobiety, która nie spodziewała się, że jej Mąż będzie tyyyyleee seksu potrzebował i nie dogadują się w tej kwestii, przez co powstają między nimi konflikty na wielu polach. I ja wiem, że tak się zdarza, dlatego życzę Ci, aby się udało. Naprawdę szczerze |
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że sa inne formy. Sama pamietam początki z TZ- on się bał, że mi zrobi krzywde- no bo jak 90 kilo ma wejśc na 40 kilo
Początki nie mielismy jak z bajki, swego czasu nawet podłamani chodzilismy, podejrzewam, że jakbysmy byli małzenstwem to moze by się to odbiło, a ze bylismy na wolnej stopie rozesżło sie po kościach TEraz jest duzo lepiej- uwielbiamy kupowac ksiązki na owy temat, troche wzbogacilismy biblioteczke ![]() Wracajac do babci- wyjezdzalimsy kiedys z TZ- mama mówie, że mam zadzwonić jak dojedziemy , babcia na to- Ty daj jej spokoj, ona sie zajmie swoim, zadzwoni pozniej |
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bym nie wytrzymała bez seksu tyle lat.. jestem zbyt ciekawska by nie spróbowac
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja was w żadnym razie nie posądzam o złośliwość
![]() Tak się tylko pytam doświadczonych koleżanek. W każdym razie może za pół roku wam powiem czy miałyście rację i w jakim stopniu. Na razie jestem pełna pozytywów w tej materii (ale bez przesadnej sielanki znowu), po prostu w nas wierzę. Bo jak nie ja to kto?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.On tam zarabiał i tam zabierali mu kase na ZUS. Czyli wtedy był ubezpieczony. Na takiej samej zasadzie jakby pracował w Polsce- jestes zatrudnoiny więc część zarobku to składka na ZUS (czyli ubezpieczenie i emerytura) I teraz jak bedzie się rozliczał z podatku pod koniec roku to normalnie rozlicza się w Polsce i...albo zwróca mu część zapłaconego tam podatku, albo bedzie musiał dopalcic (pewnie nie zarobił tak duzo więc jeszcze w Polsce mu zwróca nadpłate podatku )Panie w urzędzie pewnie rządaja papierka o zarobkach i odprowadzonym tam przez Holendrow podatku- ale czemu teraz??
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dygresja: zgodnie stwierdziliśmy, że czasem system wartości siada i nie wiem jakby to z nami było gdybyśmy mieli brać ślub np po 5 latach związku jak Madzialenka czy z równie imponującym stażem...Bo nie ma sensu się ze sobą szarpać. Jeśli chcemy być ze sobą, kochamy się, układa się etc etc to nic nie stoi na przeszkodzie małżeństwa.
Dwa lata proste nie są ale mamy motywację.
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ jest moim pierwszym i mam nadzieje ostatnim.
Był bardzo zaskoczony jak sie dowiedział i nie dowierzał, az nie sprawdził ![]() Dziwne jest to, ze jestem bardzo otwarta i bezpruderyjna w sprawach seksu, tyle tylko, ze latami nie trafiłam na mężczynę, z którym chciałabym do łóżka iść. Dla mnie się seks jednak wiąże z głębokim zaufaniem do partnera.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
to wyobrazcie sobie ze moj brat teraz slub bierze po 9 latach zwiazku. gdyby komus przyszlo tyle czekac...
na szczescie oni nie czekali. no i w lato nam sie rodzina powiekszy.
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu zaraz mu to powiem
dziekuje bardzo
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to co pisze hihi uwazam ze ma racje: Dopasowanie jest bardzo wazne pod tym wzgledem Nam z Tz jest za kazdym razem cudownie i wyjatkowo I dopiero przy nim odkrylam czym jest prawdziwa gleboka milosc.. Nauczyl mnie wielu rzeczy..Choc przed nim probowalam ze 3 razy he he Ale tylko przy nim poczulam sie spelniona |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze bardzo. Wiesz to nie jest takie straszne. Czy zarabiasz w krajach Uni czy w Polsce to jedno i to samo
. Czytałam kiedys duzo na ten temat coby wiedziec jak to jest z zarobkami męza (muszę miec wszystko pod kontrola )
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem przed slubem trzeba spróbować
![]() Kurcze TZ dzwonił ze dzis sie nie spotkamy... bo bedze oblewał kolegi obrone (w niedziele brł licencjat)... a ja tak potrzebowalam spędzic z nim wieczór. no cóz. |
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Ejże, hola, to się dzwoni i mówi "Ja rozumiem, że kolega się obronił, ale chce żebys wiedział, jak bardzo potrzebuję spędzić z Toba wieczor". Ja nie mam żadnych oporów i potrafię powiedzieć Mężowi, że wręcz nie chcę, aby gdzieś tam szedł, bo ja potrzebuję jego obecności.
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze mowisz Hihi. my sie wlasnie oboje takiego podejscia uczymy bo byly problemy z wyjsciami. nawet swojemu powiedzialam ze robimy kompromis jak chce po wyplacie isc dzis z kolegami to moze ale tylko na 1 piwo. a potem ma wracac do mnie ![]() a na dzis takie fajne plany. pizza, winko, dobry film. juz sie wieczora doczekac nie moge
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja o tym wiedziałam juz od danwa ze ma iść oblewać obrone (tylko nie byłow iadomo jeszcze kiedy). No i dzis ten klega jego zadzwonił ze dzis wieczorem :/
wiem,z e mu zalezy więc nie bede się sprzeciwiac |
|
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Cytat:
Jakie ma znaczenie to, że miał oblewać? Przeciez Ty nie jestes na pilota i nie ustawiasz sobie dobrego humoru na wieczór, kiedy Twój TŻ ma wyjść z kumplami I masz prawo do tego, aby chcieć z nim spędzić czas, co nie znaczy, że to musi zostać zrealizowane...
|
||
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmienia sie punkt widzenia od miejsca siedzenia. Mówimyze zwiazek to kompromis, ale kompromis to nie narzucanie swojej woli- nie idz, bo Cie teraz potrzebuje i tylko teraz. Moj tZ mieszka daleko ode mnie, teraz mam cięzko sytuacje w domu, a do niego przyjechała mama, która rzadko widzi- nie pozwoliłam mu przyjedzac do mnie, niech nacieszy sie mama. Wracajac do kompromisu- może się napić z kolega i przyjśc do Magdy. |
|
|
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja napisałam tylko, aby mu powiedziała, że potrzebuje jego obecności, a nie żądała, aby został, bo ona tak chce
|
||
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry hihi- ale nie woybrazam sobie takiej komunikacji, że ukazuje postawe "musi być ,bo chce, chociaz nie jestem chora, itd. " Doczytałam hihi, ale pierwszy post tak brzmiał- ejż ehola
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Milusiego wieczorku zycze Madzialenko nic nie stracisz jak powiesz mu ze bardzo dzis go potrzebujesz. Ze potrzebujesz jego obecnosci, bliskosci ![]() |
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
To co mu powie to juz zależy od tego jak ze soba rozmawiają
![]() Cytat:
![]() "ejże hola" było odniesiem do postawy "no ja tak chciałam a on idzie, no to niech idzie, nic nie będę mówiła" Na zasadzie "Dziewczyno, bez takiej rezygnacji". A to: I masz prawo do tego, aby chcieć z nim spędzić czas, co nie znaczy, że to musi zostać zrealizowane... Ma prawo chcieć spędzić z TŻem czas, ale to wcale nie znaczy, że będzie oczekiwała, że zrezygnuje ze swoich planów - czyli jej ochota spędzenia z nim czasu nie zostanie zrealizowana... E tam. Nieważne.Chodziło mi tylko to, że potrzeby nalezy komunikować w zrozumiały i jasny sposób, aby później nie dochodziło do sytuacji, że on nigdy nie robi tego na czym mi zależy, nigdy go nie ma jak ja go potrzebuję itd. ![]() Powiedzieć co się czuje zawsze można, a sposób wyrażenia tego zależy od relacji i osoby. Ja mówię w taki, a nie inny sposób i działa. |
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak juz napisałam
on to planował od jakiegoś czasu tylko nie znał dnia dokladnie. dlatego nie chce mu tego zabraniac bo wiem, ze tego chce. zanim skonczy prace i sie z nimi spotka bedzie juz póxnio więc bez sensu aby potem (podpity) się ze mna spotykałjakos wytrzymam bez niego ten dzień.. mam teraz gorszy okres w zyciu ale trudno.. przeciez bez sensu aby dla mnie pozostawiał wsyztsko i przyszedł mnie poprzytulac bo tego potrzebuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

Tydzień temu mineło 53 lata po slubie.

nawet jakiś czas temu wspomniała, że nie pogardziłaby moją wpadką, bo - cytuję - 'MAM JUŻ SWOJE LATA', a ona by chciała wnusia
Teraz chce żeby mi sie zycie ułozyło
Jak wiecie miałam slub brac za rok, może dwa, babcia popędza mnie za rok, twierdzac, że się rozleci i nie mozna tak długo czekać

i jeszcze pan dal zielony (nawet fajny) ale okazalo sie ze rozmiar rozmiarowi nierowny i sie w nim utopilam
ktory Ci sie spodoba i nam sie pochwalisz jak juz kupisz