![]() |
#3841 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
Dziewczyny, mam nadzieję,że nie będziecie na mnie złe, jak to napiszę. Przeglądam to forum od jakiegoś czasu i muszę stwierdzić, że mało osób pisze już tutaj na temat. Ja rozumiem ,że nie należy się spodziewać nie wiadomo czego na kobiecym forum, bo ma być przede wszystkim "lekko, łatwo i przyjemnie", ale od tego jest temat forum,żeby wypowiadać się odnośnie do danego wątku. Jak karmienie piersią ma się do tytułowego "MOTOCYKLA miedzy nogami"? Czy nie lepiej stworzyć temat, gdzie młode matki motocyklistki, będą wypowiadać się na temat swoich uwarunkowań do karmienia dziecka, urządzania pokoju czy remontu mieszkania? Po co pisać coś co nie jest związane z tematem? To tak jakby jakiś motocyklista pisał na forum motocyklowym w dziale technicznym,że ma problemy natury erotycznej. Mam nadzieję,że poczytam tutaj jeszcze wypowiedzi związane z motocyklami i jazdą, a nie dylematami matek, które chwilowo nie mogą spełniać się motoryzacyjnie. Dziekuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że w zamyśle wątek jest dla babeczek, które kiedykolwiek miały 2oo pod doo pą. A służy to plotek i ploteczek. Gdyby to było forum stricte motocyklowe założyłybyśmy osobny temat na ploty, osobny na umawianie się na latanie a osobny na ciuchy. A że jest nas tak "wiele" to wydaje mi się, że spokojnie nadążamy i za karmieniem piersią i za remontami w domu i za malowaniem moto.
Myślę, że szukając wątków na ściśle tematyczne rozmowy o motocyklach szukałabym raczej na forum motoryzacyjnym a nie babsko-plotkowym ![]() Mi tam tu dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3844 |
Zakorzenienie
|
Na wizazu szukac informacji motocyklowych, to jest hardcore.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3845 |
Przyczajenie
|
Paula: Myślę, że szukając wątków na ściśle tematyczne rozmowy o motocyklach szukałabym raczej na forum motoryzacyjnym a nie babsko-plotkowym"
Przecież napisałam "Ja rozumiem ,że nie należy się spodziewać nie wiadomo czego na kobiecym forum, bo ma być przede wszystkim "lekko, łatwo i przyjemnie", ale od tego jest temat forum,żeby wypowiadać się odnośnie do danego wątku. " Chodzi tylko o wypowiadanie się na temat, a nie opisywanie trudów macierzyństwa Edytowane przez Kazam_SV Czas edycji: 2016-02-28 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
Dalej nie rozumiem skad ten bunt. Watek jest stowrzony po to, zeby zebrac osoby ktore sie interesuja motocyklami, a to jakie tematy poruszamy, to jest temat rzeka. Nie wiem gdzie jest napisane, ze w watku jest poruszany temat tylko motocyklowy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
huhuhu ktoś tu ma problem totalnie z du.py.
Dziewczyny, zerknijcie do klubu bo rzuciłam pomysłem ![]()
Edytowane przez Klepsydra88 Czas edycji: 2016-02-28 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3848 |
Rozeznanie
|
Ja sie w sumie zgadzam z tym zeby poruszac wiecej tematow motocyklowych, jak sie tu pojawilam to bylo bardziej na temat i to mi sie podobalo.
Jesli jednak ktos ma ochote poruszac temat nadmiaru pokarmu (sorry Malwi, to byla moja pierwsza mysl), to niech porusza, mnie to nie dotyczy ani nie interesuje wiec sie nie wypowiadam i juz! Kazam- jesli o mnie chodzi to racja ale tu trzeba delikatnie i od du.y strony zwracac uwage bo twarde motocyklistki sa wrazliwe i odgryza Ci glowe ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3849 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3850 |
Rozeznanie
|
Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
No to dawaj na temat- svka przygotowana do sezonu?
Ja ubolewam ale w tym roku nie trzeba bylo nic wymieniac i zima uplynela na patrzeniu ![]() W marcu w Krk sa mistrzostwa swiata freestyle motocross, ktos sie wybiera? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam! O czymś w tym stylu myślałam na malowanie: fota 1 - inspiracja (tylko felgi czarne i biały pasek) fota 2 - tak wygląda obecnie (tylko szybę wymieniłam na czarną) foto 3 - plenerowy gratis ![]()
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2016-02-29 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 |
Rozeznanie
|
Inspiracja ladna ale bardziej podoba mi sie stan obecny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3853 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
A ja mam pytanie dotyczące toru kisielin. Puki co jeżdżę swoja cbr 125 głównie po mieście. Nie powiem sprawia mi to wielka frajdę, ale mój TŻ chce się w tym roku wybrać na kisielin no i tak namawia mnie trochę na to żebym z nim pojechała. Czy któraś z was była na tym torze? Czy poprawił wasze umiejętności? Czy się nie bałyście? Bo nie powiem moje umiejętności od kursu się mało rozwinęły, a taki wyjazd na tor chyba by to poprawił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
Justyna -mi też się obecna wersja bardziej podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3856 |
Rozeznanie
|
Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
Milva- jesli Twoje umiejetnosci od kursu niewiele sie rozwinely to ja bym sie na tor nie wybierala.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
VT 750>>Clr 125>>Gs 500 E>>SV650S>>FZS600 Edytowane przez renia19941 Czas edycji: 2016-03-01 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3857 |
Raczkowanie
|
Kisielin to karting (dość duży, ale nadal karting), to co innego niż duży obiekt (inna prędkość, inne hamowanie), ale przy 125 to akurat dobrze - bo będziesz zmuszona zmieniać biegi (przy 600ccm zwykle jezdzi sie na 2 biegu). Na pewno ogólnie rozwinie umiejętności, w szczególności na początku, później to raczej szlifowanie umiejętności przydatnych tylko na torze, Ja polecam - od momentu pierwszego torowania po ulicy praktycznie nie jeżdżę. Bezpieczeństwo w dużej mierze zależy od ciebie, jesli nie pogonisz za szybszymi to powinnaś dać rade i bezpieczeństwo na kartingu zawsze będzie wieksze niz na duzym obiekcie, ale tak na torze też giną ludzie.
Im zaczniesz szybciej jeździć tym będą bardziej wychodzić ogólne błędy w technice jazdy, bo na wszystko będzie coraz mniej czasu (np. jeśli okaże sie, ze niechlujnie zmieniasz biegi (na torze to dość szybko będzie skutkowało niewbitym biegiem)) , wiec warto na drodze trenować podstawowe elementy. Warto też przed wyjazdem poczytać o tym jak powinno się pokonywać rożne typy zakrętów. Pewnie wszyscy będą ci wmawiać, ze na początku to pozycja jest najważniejsza i oczywiście przytarcie kolanem ![]() Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2016-03-01 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
|
Nie znam tego toru, ale jeśli kartingowy - czyli podobny do Biłgoraja, to ja właśnie polecam, bo tam się nie da zapier**lać, tam trzeba technicznie jeździć
![]() Wy tak chwalicie obecne malowanie, a ono tylko na zdjęciu dobrze wygląda ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3860 |
Raczkowanie
|
Mi się podoba pierwsze malowanie (tylko tam akurat felgi mają chyba polerowane ranty), również kiedyś miałam białe felgi ładne tylko po pierwszych dniach po myciu. U mnie motonog będzie czerwono biało seledynowy- pełny festyn, pomysleć ze kiedyś jedyny akceptowany przeze mnie kolor na moto to był czarny.
Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2016-03-02 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3861 |
Zakorzenienie
|
Justyna - to przemaluj felgi na czarno. Chociaż ja bym zostawiła chociaż cieniutki pasek biały. Bo mi się takie paseczki podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3862 |
Zakorzenienie
|
Na czarno pewnie właśnie będą i paski mam kupione do naklejenia, tak że paula, Twoja koncepcja wygra
![]() Dla mnie też kiedyś jedyny akceptowalny kolor moto to był czarny i nawet SV-kę chciałam przemalować, ale mnie nie było stać, a jak już było, to mi odeszła ochota ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
Obczajaliśmy te paseczki jak jeszcze suzi miała być czarna z czerwoną ramą (i właśnie paseczki miały być czerwone). Fajny bajer i chyba całkiem dobrze się trzymający.
Ja mam czarny kask (ten poprzedni) i czarno-różowy obecny. M też teraz poluje na jakiś fajny czarny. Tyle, że jemu zależy na blendzie (ja na zadupku w razie czego zamknę oczy, jemu chyba by to nie wyszło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3864 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
M ma teraz też taki z blendą (tamten w pajęczynkę) i jest z niej mega zadowolony. Z samego kasku już mniej, ale nie jest to shoei, więc... Blenda to fajna sprawa, bo jednym ruchem ręki sobie robisz jasno/ciemno i po problemie oślepiania. Dlatego teraz jak ogląda to tylko takie z blendą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3867 |
Rozeznanie
|
Ja bede kupowac kask w tym roku
![]() Dostane znizke? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3869 |
Rozeznanie
|
Dzieki. Jak sprecyzuje to sie odezwe.
![]() |
#3870 |
Raczkowanie
|
hej,
ja szukam kasku ![]() ![]() jakieś propozycje? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.