(:(:STUDENTKI PRAWA!!:):):)-łączmy się!!:):):) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-20, 07:36   #91
_magdzia_
BAN stały

Dot.: (:(:STUDENTKI PRAWA!!:):):)-łączmy się!!:):):)

Ech to czasy rzymu masz już dawno za sobą-zazdroszczę
_magdzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 08:00   #92
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _magdzia_ Pokaż wiadomość
Ech to czasy rzymu masz już dawno za sobą-zazdroszczę
E tam rzym nie byl taki straszny
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 13:08   #93
Illegal_
Raczkowanie

W tym roku matura - a ja mam bardzo duzy problem.
Mam nadzieje, że spróbujecie mi coś poradzić.
Mianowicie chciałabym iść na studia zaoczne, gdyż wykosztują mnie taniej aniżeli dzienne w innym mieście. Mam jednak problem, gdyż zastanawiam się pomiędzy pedagogika resocjalizacyjną a prawem.
Czy po prawie zaocznym mam takie same szanse znaleznia pracy?
Pewnie na prawie jest bardzo cieżko, ale cóż...
Co mi dporadzacie?
Obawiam się też, że po resocjalizacyjnej o pracę jes dośc trudno.

pozdrawiam.

Opowiedzcie mi cos o Prawie.
Jest bardzo ciężko? Czy jako uczennica mająca oceny pomiędzy 3, ale i 5;] ma szansę się tam utrzymać?
Illegal_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-30, 20:56   #94
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

no dziewczeta co Wy takie malomowne?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-31, 06:19   #95
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
no dziewczeta co Wy takie malomowne?

pilnie sie edukujemy
Stary 2007-10-31, 11:17   #96
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
pilnie sie edukujemy
no proste

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-31, 13:30   #97
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Illegal_ Pokaż wiadomość
Czy po prawie zaocznym mam takie same szanse znaleznia pracy?
Zależy jakiej pracy.

Moim zdaniem, po prawie zaocznym szanse na zostanie adwokatem/radcą itp są marne.
Chyba tylko co bardziej naiwni się łudzą, nie wiedząc, jaką mają konkurencję na dziennych studiach.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-31, 13:42   #98
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Zależy jakiej pracy.

Moim zdaniem, po prawie zaocznym szanse na zostanie adwokatem/radcą itp są marne.
Chyba tylko co bardziej naiwni się łudzą, nie wiedząc, jaką mają konkurencję na dziennych studiach.

Czemu tak uwazasz ? Zakres materialu do zaliczenia jest taki sam jak na studiach dziennych,nie stosuja tam taryfy ulgowej,tylko dlatego,ze nie studiujesz stacjonarnie.
Stary 2007-10-31, 13:50   #99
calkiem-spoko
BAN stały

Ponieważ studenci zaoczni mają mniejszy kontakt z uczelnią, zjazdy są dwa razy w tygodniu. Czasem na zaocznych nie ma ćwiczeń. Zaoczni są jakby trochę oderwani od rzeczywistości uczelnianej.

Studenci dzienni, poza tym, że zajęć mają więcej i przeważnie z lepszą kadrą profesorską niż zaoczni, udzielają się często w organizacjach pozastudenckich i już od I roku robią praktyki. Jest duża konkurencja. A także więcej możliwości dokształcania się, zdobywania kontaktów niż na studiach zaocznych.

Egzaminy na aplikacje są trudne i wątpliwe, że osoba po zaoczncyh, która wykonuje w ciągu tygodnia niezwiązaną ze studiami pracę, da radę się do nich przygotować.

No i wiadomo, że na studentów zaocznych patrzy się inaczej niż na dziennych. Są na gorszej pozycji.
Stary 2007-10-31, 14:04   #100
Petit_Papillon
luckygirl

A przepraszam Cię bardzo.Ja jestem studentką zaoczną i nie uważam,że jestem gorsza:/ Mamy taki sam materiał jak studenci dzienni,takie same egzaminy.I na mojej uczelni już od pierwszego roku są praktyki.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2007-10-31, 14:06   #101
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
A przepraszam Cię bardzo.Ja jestem studentką zaoczną i nie uważam,że jestem gorsza:/ Mamy taki sam materiał jak studenci dzienni,takie same egzaminy.I na mojej uczelni już od pierwszego roku są praktyki.
Nie chodzi tylko o materiał i egzaminy.
Wiadomo, że to jest bardzo podobne.

A zapoznałaś się z tym, jaką masz konkurencję na dziennych?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-31, 14:13   #102
Petit_Papillon
luckygirl

róznie dobrze sama mogłabym pójść na dzienne na mojej uczelni,bo nie pracuję(jestem w trakcie szukania pracy),ale z tego co mówia profesorowie to to zalezy od uczniów,na zaocznych tez mogą być wybitne jednostki,które będą jechały na samych 5 i skończa studia lepiej niż jakikolwiek student dzienny,więc dla mnie to nie ma reguły.
Poza tym jeżeli chodzi o kadrę to wykładowcy z państwowych uczelni wykładają na uczelniach prywatnych własnie w weekendy.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2007-10-31, 14:17   #103
calkiem-spoko
BAN stały

To dlaczego nie poszłaś na dzienne?

Ja nie twierdzę, że student zaoczny NIE MA SZANS na zostanie prawnikiem.
Ale jest to baaardzo trudne, o wiele trudniejsze niż w przypadku studenta dziennego. A pamiętajmy, że i dziennym jest ciężko dostać się na aplikacje. Wiadomo, jakie są realia.

Znajdziesz pracę (bo będąc na studiach zaocznych wypada pracować, a nie leżeć całymi dniami w domu na kanapie), np. w sklepie z ciuchami/urzędzie/biurze itp. Nie będziesz miała czasu i siły na naukę. Tymczasem na dziennych jest wyścig szczurów, ludzie zabiegają o praktyki, kontakty, uczą się. Tak to nie-stety (?) wygląda.
Stary 2007-10-31, 14:22   #104
Petit_Papillon
luckygirl

U mnie na uczelni praktyki od pierwszego roku są obowiązkowe i na dziennych i na zaocznych.I oni sami je załatwiaja albo samemu sobie szukasz.
dlaczego nie poszłam na dzienne?Bo chciałam iść do pracy,dlatego wybrałam tryb zaoczny.
I powiem Ci,że jakbym miała prace to bym do niej poszła,a do sklepu z ubraniami napewno nie pójde,bo to jest praca zmianowa i czasu na nauke w ogóle nie ma.Dlatego tez szukam pracy w normalych godzinach i najlepiej ,gdzies w biurze,a jak wiadomo o taka prace jest trudno,więc póki co nic nie mam.
Co do aplikacji to owszym trudno sie dostać i albo trzeba sie bardzo dobrze uczyc,albo trzeba mieć znajomości,albo pieniądze - takie są realia.Gdzie nie neguje,że dzieki cięzkiej pracy nie mozna sie wybić,bo można.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2007-10-31, 18:24   #105
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na uczelni praktyki od pierwszego roku są obowiązkowe i na dziennych i na zaocznych.I oni sami je załatwiaja albo samemu sobie szukasz.
dlaczego nie poszłam na dzienne?Bo chciałam iść do pracy,dlatego wybrałam tryb zaoczny.
I powiem Ci,że jakbym miała prace to bym do niej poszła,a do sklepu z ubraniami napewno nie pójde,bo to jest praca zmianowa i czasu na nauke w ogóle nie ma.Dlatego tez szukam pracy w normalych godzinach i najlepiej ,gdzies w biurze,a jak wiadomo o taka prace jest trudno,więc póki co nic nie mam.
Co do aplikacji to owszym trudno sie dostać i albo trzeba sie bardzo dobrze uczyc,albo trzeba mieć znajomości,albo pieniądze - takie są realia.Gdzie nie neguje,że dzieki cięzkiej pracy nie mozna sie wybić,bo można.

ja sie z tym zgadzam.Jesli ktos chce sie uczyc to i po zaocznych spokojnie dostanie sie na aplikacje. Na zaocznych ludzie maja ta mozliwosc,ze moga razem ze studiami rozpoczac prace,zdobyc jakas praktyke-co w dzisiejszych czasach jest bardzo potrzebne. Biorac pod uwage to kryterium wychodzi na to,ze to student dzienny nie mialby zbytnio szans na znalezienie pracy,dlatego nie powinno sie dzielic studentow na lepszych czy gorszych.Kazdy studiuje tak jak mu wygodniej.
Stary 2007-10-31, 19:12   #106
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
ja sie z tym zgadzam.Jesli ktos chce sie uczyc to i po zaocznych spokojnie dostanie sie na aplikacje. Na zaocznych ludzie maja ta mozliwosc,ze moga razem ze studiami rozpoczac prace,zdobyc jakas praktyke-co w dzisiejszych czasach jest bardzo potrzebne. Biorac pod uwage to kryterium wychodzi na to,ze to student dzienny nie mialby zbytnio szans na znalezienie pracy,dlatego nie powinno sie dzielic studentow na lepszych czy gorszych.Kazdy studiuje tak jak mu wygodniej.
Dokładnie.Prawda jest taka,że na studia państwowe sie nie dostała,bo było zbyt duzo chętnych,poza tym na UW przyjeżdżaja ludzie (wybitni) nie tylko z Warszawy.Dlatego poszłam do uczelni prywatnej i mogłam sobie wybrać czy stacjonarnie czy nie,wybrałam te drugie,ponieważ chce podjąć pracę.Najlepiej właśnie w kancelarii,nawet jako pomoc sekretarki,ale żeby tam być.Wtedy byłoby mi troszkę łatwiej i w nauce,bo może mili koledzy z pracy by mi pomagali troszkę( nie no żartuję) i z aplikacją.
Ale najwięcej stawiam na siebie samą,bo jednak to od tego zalezy moje życie w przyszłości,a chciałabym,żeby wyglądało jak najlepiej

karoolaaa to Ty jesteś na avku może

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2007-10-31, 20:04   #107
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.Prawda jest taka,że na studia państwowe sie nie dostała,bo było zbyt duzo chętnych,poza tym na UW przyjeżdżaja ludzie (wybitni) nie tylko z Warszawy.Dlatego poszłam do uczelni prywatnej i mogłam sobie wybrać czy stacjonarnie czy nie,wybrałam te drugie,ponieważ chce podjąć pracę.Najlepiej właśnie w kancelarii,nawet jako pomoc sekretarki,ale żeby tam być.Wtedy byłoby mi troszkę łatwiej i w nauce,bo może mili koledzy z pracy by mi pomagali troszkę( nie no żartuję) i z aplikacją.
Ale najwięcej stawiam na siebie samą,bo jednak to od tego zalezy moje życie w przyszłości,a chciałabym,żeby wyglądało jak najlepiej

karoolaaa to Ty jesteś na avku może

Dokladnie,zreszta ja nigdy nie slyszalam o czyms takim,ze na studiach zaocznych zajecia prowadza "gorsi"wykladowcy. A co do avka - to akurat nie ja zdjecie zapozyczone z netu,chociaz ta dziewczyna jest troche do mnie podobna - tylke,ze ja mam jasne wlosy
Stary 2007-10-31, 20:22   #108
Petit_Papillon
luckygirl

Na studiach zaocznych wykładaja ci sami wykładowcy co na dziennych (państwowych też),bo po prostu chcą sobie dorobić,a w takich prywatnych uczelniach bądź co badx dobrze im za to płacą

Dziewczyna bardzo ładna,więc i Ty musisz być sliczna

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2007-11-01, 14:33   #109
wybujana
Wtajemniczenie

a ja mam takie pytanie do przyszłych prawniczek ;-)

z historii na egz. maturalnym musze miec...no coz sporo pkt zeby się na US dostac.

nie wiem jak to pytanie sformułowac, ale spróbuje...
do czego warto przysiąść? tzn jakie pytania padaja na maturze
np. na polskim jest do napisania jakies wypracowanie, a na historii?
opłaca sie brac korki z historii? i kiedy ? w 3 kl LO, czy juz wczesniej?

za wszelkie wskazowki DZIEKUJE SERDECZNIE

http://www.youtube.com/watch?v=R9xUQwdVKhQ
wybujana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-01, 14:38   #110
calkiem-spoko
BAN stały

No jeżeli po studiach zaocznych są takie same szanse zostania prawnikiem jak po dziennych...to dlaczego tyle osób chce iść na dzienne i tak wysokie są progi punktowe, aby sie dostac? Skoro na zaoczne każdy się dostać może, a poziom i perspektywy Waszym zdaniem są takie same?
Stary 2007-11-01, 14:44   #111
Petit_Papillon
luckygirl

Chodzi Ci o to jak wygląda matura z historii?
Jesli tak to już ci mówię
Matura podstawowa to jest zbiór pytań i otwartych i zamkniętych od starożytności do dziejów najnowszych.Matura rozszerzona dzieli sie na trzy części - pierwsza to pytania testowe i otwarte i zamknięte jest ich bodajże 10-15 (już nie pamiętam) i za nie jest 10 ptk.Druga część to praca z tekstem,czyli odpowiadamy na pytania za pomoca tekstu i za to jest 20 ptk.Czć trzecia to wypracowanie,masz do wyboru 2 tematy i za to tez jest 20 ptk.Łaćznie jest ich 50 (poziom rozszerzony),a w podstawowych jest chyba 100 ptk.

Moim zdaniem od pierwszej klasy LO trzeba sie przyłożyć do historii,bo tego jest naprawde bardzo dużo,a historia to sama pamięciówka alb jak kto woli na skojarzenia mozna sie uczyć.
I taka jest prawda,że nie mozna przewidzieć co będzie a co nie.Trzeba sie uczyc wszystkiego.w tym roku na poziomie rozszerzonym była poruszana sprawa Niemiec (Rzeszy itd),gdzie nikt sie tego ne spodziewał.Jeden z tematów wypracowania był związany z niemcami,a drugi bodajżez hołdem pruskim.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2007-11-01, 14:51   #112
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
No jeżeli po studiach zaocznych są takie same szanse zostania prawnikiem jak po dziennych...to dlaczego tyle osób chce iść na dzienne i tak wysokie są progi punktowe, aby sie dostac? Skoro na zaoczne każdy się dostać może, a poziom i perspektywy Waszym zdaniem są takie same?
Dlaczego chca się dostać?Może między innymi dflatego,że sa to studia nieodpłatne.I nie trzeba zarywac weekendów,żeby chodzic na wykłądy.

Powiem ci taki przykład.Siostra mojego TŻta zdawała stara maturę i zdała na same 5,ukończyła jedno z lepzych warszawskich liceów z wyróznieniem,same 5 na świadectwie (zdawała polski,niemiecki,angielsk i,historię i matematykę).Uczelnie stały przed nia otworem,ale ona poszła na zaoczne.Nawet nie próbowała na dzienne,bo chciała iśc do pracy.chciała miec swoje pieniądze,chciała pomóc rodzicow (chociaż nie brakuje i nie brakowało im nigdy pieniędzy,bo rodzice dobrze zarabiali/zarabiają).Poszła na prywatna uczelnie,na politologię.Rozpoczęła w tymsamym czasie pracę,w jej indeksie były same 5 (sama widziałam).I w tym roku obroniła magisterke na 5.
Jakby tak bardzo chciała to spokojnie znalazłaby prace w kieruku politologicznym...Z takimi wynikami jak ona miała ,to mało studentów dziennych było....Teraz jako ambitna dziewczyna rozpoczyna kolejny kierunek.
i nie mów mi,że ludzie,którzy studiuja zaocznie sa gorsi,bo w tym sie mylisz.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2007-11-01, 15:54   #113
calkiem-spoko
BAN stały

Nie twierdzę, że ludzie, którzy studiują zaocznie są gorsi, tylko że w przypadku prawa mają mniejsze szanse na zrobienie kariery w zawodzie. I nie jestem w tym twierdzeniu odosobniona.

Przykład siostry Twojego TŻta jest przykładem złym. Po pierwsze dlatego, że oceny rzadko kiedy mają przełożenie na faktyczną wiedzę, a już najmniej na umiejętności praktycznego wykorzystania tej wiedzy.
Poza tym obroniona magisterka na 5 z niezbyt trudnego kierunku studiów, jakim jest politologia, na studiach zaocznych i to w dodatku na prywatnej uczelni, nie jest moim zdaniem jakimś mega osiągnięciem.
Gdy siostra Twojego TŻta zdawała starą maturę, na dobrych uczelniach i lepszych kierunkach było takie coś, jak egzaminy wstępne i ich wynik (a nie 5 z matury) przesądzał o dostaniu się na kierunek.
Ten przykład o niczym nie świadczy, tylko o ocenach uzyskanych przez tę dziewczynę.

Piszesz mi o ocenach, kierunkach studiów...a mnie interesują szanse na zostanie adwokatem itp. po studiach prawniczych dziennych i zaocznych.
I właśnie dlatego ludzie pchają się drzwiami i oknami na prawo dzienne, bo po nim właśnie te szanse są zdecydowanie większe.
Chociaż wiem, że zapewne jest Ci ciężko się z tym pogodzić, gdyż studiujesz zaocznie. Gdybyś studiowała dziennie, uwierz mi, Twoje podejście do tematu byłoby zupełnie inne. Przejdź się na dzienne studia, zobacz jacy tam są ludzie, co robią, jak myślą.

I nie wierz w to, że 5 w indeksie ułatwiają znalezienie wymarzonej pracy.
Stary 2007-11-01, 16:05   #114
Petit_Papillon
luckygirl

Ale ja nie mówię,że 5 w indeksie to szansa na znalezienie pracy,bo ona ma tą całą wiedzę w małym paluszku i jest bardzo inteligentną dziewczyną,ale Ty masz swoje racje,ja swoje.Jakbym chciała to mogłabym się przenieść na dzienne (na prywatnej uczelni) na państwowej to inna para kaloszy,ale to też jest do zrobienia.Ty widze potępiasz studentów zaocznych,Twoja wola.
Szczerze to mnie nie obchodzi co myślą inni,bo wiem swoje i tego się będę trzymała.A jeżeli będę chciała zrobić aplikacje adwokacką to uwierz mi,że to zrobię (a zastanawiam się jeszcze nad notarialną - bo to podobno na tą jest się trudniej dostać - tak słyszałam).

I skończmy ten temat.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2007-11-01, 16:07   #115
calkiem-spoko
BAN stały

No cóż. Powodzenia

Bo konkurencji jest dużo i jest ona naprawdę mocna. Mocniejsza niż na zaocznych.
Mówię to z autopsji.

Aha. Studentów zaocznych nie potępiam. Mój TŻ studiuje zaocznie i świetnie sobie radzi.
Ja po prostu analizuję realia.

Edytowane przez calkiem-spoko
Czas edycji: 2007-11-01 o 16:10 Powód: dopisek
Stary 2007-11-01, 16:09   #116
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie twierdzę, że ludzie, którzy studiują zaocznie są gorsi, tylko że w przypadku prawa mają mniejsze szanse na zrobienie kariery w zawodzie. I nie jestem w tym twierdzeniu odosobniona.

Przykład siostry Twojego TŻta jest przykładem złym. Po pierwsze dlatego, że oceny rzadko kiedy mają przełożenie na faktyczną wiedzę, a już najmniej na umiejętności praktycznego wykorzystania tej wiedzy.
Poza tym obroniona magisterka na 5 z niezbyt trudnego kierunku studiów, jakim jest politologia, na studiach zaocznych i to w dodatku na prywatnej uczelni, nie jest moim zdaniem jakimś mega osiągnięciem.
Gdy siostra Twojego TŻta zdawała starą maturę, na dobrych uczelniach i lepszych kierunkach było takie coś, jak egzaminy wstępne i ich wynik (a nie 5 z matury) przesądzał o dostaniu się na kierunek.
Ten przykład o niczym nie świadczy, tylko o ocenach uzyskanych przez tę dziewczynę.

Piszesz mi o ocenach, kierunkach studiów...a mnie interesują szanse na zostanie adwokatem itp. po studiach prawniczych dziennych i zaocznych.
I właśnie dlatego ludzie pchają się drzwiami i oknami na prawo dzienne, bo po nim właśnie te szanse są zdecydowanie większe.
Chociaż wiem, że zapewne jest Ci ciężko się z tym pogodzić, gdyż studiujesz zaocznie. Gdybyś studiowała dziennie, uwierz mi, Twoje podejście do tematu byłoby zupełnie inne. Przejdź się na dzienne studia, zobacz jacy tam są ludzie, co robią, jak myślą.

I nie wierz w to, że 5 w indeksie ułatwiają znalezienie wymarzonej pracy.
Wiadomo,kazda uczelnia ma inne wymagania,no ale sama wiedza nie wystarczy,zeby znalezc dobra prace.Co z tego,ze ktos wykuje na pamiec ksiazke skoro nawet wlasnymi slowami nie bedzie umial tego wytlumaczyc! Mowisz,ze nie uwazasz takich ludzi za gorszych,ale z Twojej wypowiedzi jasno wynika,ze jednak tak nie jest.Znam wielu super prawnikow,ktorzy ukonczyli studia zaoczne.To,ze studiuje sie dziennie nic nie znaczy - co z tego,ze dostana sie na dzienne prawo skoro po pierwszej sesji wieksza polowa odpada ? A Ty co studiujesz i gdzie jesli mozna wiedziec?
Stary 2007-11-01, 16:09   #117
Petit_Papillon
luckygirl

Powiem Ci,że nie tylko nauka popłaca,ale też i znajomości,które mogą ci pomóc

Karooolaa przynajmnije Ty mądrze mówisz

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2007-11-01, 16:16   #118
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Wiadomo,kazda uczelnia ma inne wymagania,no ale sama wiedza nie wystarczy,zeby znalezc dobra prace.Co z tego,ze ktos wykuje na pamiec ksiazke skoro nawet wlasnymi slowami nie bedzie umial tego wytlumaczyc! Mowisz,ze nie uwazasz takich ludzi za gorszych,ale z Twojej wypowiedzi jasno wynika,ze jednak tak nie jest.Znam wielu super prawnikow,ktorzy ukonczyli studia zaoczne.To,ze studiuje sie dziennie nic nie znaczy - co z tego,ze dostana sie na dzienne prawo skoro po pierwszej sesji wieksza polowa odpada ? A Ty co studiujesz i gdzie jesli mozna wiedziec?
Studiuję prawo

NIGDY nie powiedziałam, że nie da się zostać prawnikiem po ukończeniu studiów zaocznych. Twierdzę tylko, że jest to o wiele trudniejsze. Jeżeli osoba będąca na zaocznych studiach równocześnie pracuje w kancelarii - to gratuluję, bo wtedy rzeczywiście ma bardzo duże szanse na sukces. O wiele większe pewnie niż niejedni z dziennych.
Ale jeśli pracuje poza "zawodem" - szanse diametralnie zanikają. Do zera wręcz.
Piszesz, że część odpada po pierwszej sesji. No i co z tego? Przecież część - i to ci lepsi - zostają.

Cytat:
Ah. Mityczne "znajomości". Liczą się ona w każdej dziedzinie życia, to fakt...ale:
Uwierz, wbrew pozorom sporo osób ma "znajomości".
Stary 2007-11-01, 16:16   #119
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Karooolaa przynajmnije Ty mądrze mówisz
dzieki zakonczmy juz ten temat,bo jakos nie lubie takich prowokacji. Kazdy studiuje tak jak mu wygodniej,uczyc sie mozna wszedzie,trzeba tylko chciec.
Stary 2007-11-01, 16:17   #120
Petit_Papillon
luckygirl

Dokładnie
I też jestem za końcem tematu.

14.07.2014
16.07.2016

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości