|
|
#601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
Moja tez tylko w pionie. InacEj jest bunt. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Oj daj znac co powie lekarzSent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zoska dzis od 5 tak stekala ze w calym domu bylo slychac :-D masakra jak stary chlop :-P Paula dziwne to ze po cycu niespokojna a po butelce luz. Spytaj o to. Moja dzis spala od 23.30 (po suszarce) do 3. Wiec niezle. Tylko potem od 5 stekanje starego dziada :-P ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Aninis kciuki :-* moze cos sie juz zaczyna?
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
U nas była wlasnie położna. Lilka mało przybrała
w samej dolnej granicy, dopiero odzyskała wagę urodzeniowa. Kurczę nie wiem dlaczego, je ładnie tylko krotko ale w dzien co 2h w nocy co 4h. Mleka mam duzo.. Pola rosła jak na drożdżach a ta srednio. Smutno mi Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Oo Zosia konczy dzis miesiac 😍
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Paula a masz opcje, zeby doradca laktacyjny na Was spojrzał? |
|
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Wykalacka- jesteś na polnej? na jakim oddziale ? ja byłam na PG II
Trzymam kciukasy żeby dzieć wyskoczył![]() A ja nadal walczę z odparzeniem u małej... zmieniłam pieluchy, chusteczek nie uzywam tylko woda+ waciki, Sudocrem nie działa teraz jadę Bepanthenem... kurde załamuje mnie to... ma takie dwa czerwone suche placki w okolicy między pipką a odbytem i za nic to nie chce zejść 7 marca mam wizyte u pediatry najwyżej przepisze jakąś maść bo ja już nie wiem co z tym robić![]() Marcia a Tobie zazdroszczę determinacji w tym, że nie przyzwyczajasz do rąk... moja już się nauczyła chyba, a właściwie babcie nauczyły noszenia na rączkach i ona już ciągle by chciała żeby ją usypiać na rękach ![]() a już jest ciężka... z tym że kiedyś próbowałam z suszarką i na Alę w ogóle nie działało
Alicja----> 2.02.2016 Edytowane przez nursii Czas edycji: 2016-03-01 o 10:54 |
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Ja
też tak sobie myślę że Lilka rośnie swoim rytmem grunt że przybrała , może się jeszcze rozkręci każde dziecko inne ! Paula trzymam kciuki co by już z Mijka było lepiej i spokojniej U mnie chyba od tygodnia pojawiła się prawdziwa radość macierzyństwa czego i tobie życzę u nas dzisiaj tez dobra nocka poszła spać o 22 wstała o 3 potem 6:30 8 i 9:30 także nie jest źle ) a nawet super tata dzisiaj ostatni dzień w pracy i znów będziemy 4 dni razem )---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- A moja lubi i na rękach i leżeć sama zależy jaki ma nastrój i jeść z butelki i cyca także totalny miks i dobrze
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny... Ja dzisiaj z mężem mamy tak... Zuzia wstawała nam dzisiaj co 3 godz... i nie mogła za bardzo usnąć... o 2 w nocy mąż wstał bo ja już nie dałam rady, padłam bo wczoraj zaszalałam z porządkami a tutaj Zuzia zrobiła mega kupsko także całe śpiochy były do wymiany i musiałam wstać. Mąż coś ma szczęście do tych mega kupek
Później wstała o 6 pojadła i do 8 poszalała na łóżku. Śpi już 3h i na razie jej nie budzę bo dzisiaj mam c.d. porządków, ale oczy delikatnie się zamykają.
|
|
|
|
#609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wykalacka, za Ciebie też ![]() Cytat:
A jako alternatywa do Sudocremu mam Tanno Hermal Lotio. Płyny talk też z tlenkiem cynku. Jest rewelacyjny. Bardzo nam to wszystko pomogło jak mały miał kwasne kupy po antybiotykach, że mu dupke obżarły ![]() W ogóle to ma tendencje widze do odparzeń, jak przejdę na tydzień na sam bepanthen to od razu się zaczerwienia i wtedy wracam na kilka smarowań to tych wymienionych specyfików.
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-03-01 o 11:13 |
||
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
No moze i macie racje każde dziecko inne. Pola mi tak rosła ze była wielka kluska tylko na piersi
zawsze przybierała w górnych granicach a tez jadła szybko i wcale nie czesto wiec teraz mam zupełnie na odwrót i oczywiscie sie martwię choć położna mowi ze spoko i bie ma czym. No nic, zobaczymy za tydzien.Dzisiaj mam jeszcze pediatrę zeby nam sprawdziła obojczyk a jutro rehabilitantkę do koślawych stopek.. Sama z dwójka jade 40km i mam stracha ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Oj widzę, że nocki w sporej wiekszości nie za dobre.
![]() Naszemu wczoraj coś dolegało. Co może boleć takie małe dziecko jeśli nie brzuszek? Bo był bardzo pobudzony, rwał cycka ze złością aż, machał rękami, nogami. Ale nie płakał i mój maż twierdził, że a tam nic go nie boli, ma dużo energii. Mówię mu, a gó..wno tam, tak mi instynkt podpowiadał, że coś go boli. Dałam mu około północy pół dawki paracetamolu w kroplach i po 5 minutach zasnał, aż do 5 rano Czyli spał dobre 5 godzin.Brzuś to nie był, bo inaczej się zachowuje jak go boli brzuś, to sama nie wiem.
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nadmanganianie tez słyszałam ze świetne efekty daje. Ja niestety nie doradze bo nie miałam z tym problemu Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpocznij i Ty 😊 jeszcze zdążysz posprzątać.. Zadowolona mama to wyspana mama 😁. |
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to powodzenia :-*
Lucy a moze po prostu mial jak ja to mowie schize?i nudziło mu sie?
|
#616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ten paracetamol a zara zgon i śpi. Cuś jednak musiał mieć. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Powodzenia
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy paracetamol ogolnie mogl zadzialac yak ze sie uspokoil..
Nursii szkoda ze suszarka nied ziala. Moja determonacja jest wielka ale czasem w praniu inaczej wychodi. Moze sprobuj jej spiewac lub czytać wierszyki. Glosno?na moja to tez dziala..
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
współczuję nocek. Ja jestem taka nieprzytomna, że nawet nie wiem do końca ile razy się budzę. Ale wychodzę z założenia, że Mały jak potrzebuje to się budzi. Absolutnie nie narzekam ![]() Ja - kciuki za podróż !!! Ja myślę, że tym razem trafił Ci się taki egzemplarz. Moja też na początku słabo przybierała- mimo, że był to wisicyc ale po 2 miesiącach jakoś ruszyła.lamia- u Was ta bilirubina ze skóry jest badana czy z krwi? My przezskórnie w niedzielę mieliśmy 12-13 ale mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz bardziej pomarańczowy. Może w sobotę znów pojedziemy. Aga- a Was z jakim poziomem wypościli? Mocne kciuki za nierozpakowane dziewczyny
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzenie taka noc dla nas ... Najgorsze ze jak wstanie to 3 godz zanim ją ululam do spania ![]() I takim sposobem cała noc zerwana jest.
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Ja najważniejsze, że Lilka przybiera, wprawdzie niewiele, ale ważne że przyrost jest!
Widzę, że sporo z nas ma marudzace maluszki. Mój też dziś rano był nie w sosie. Po raz pierwszy zastosowalam patent z suszarka na brzuszek i podziałało. Zasnął w 2 minuty 😎 Teraz go odwrocilam na brzuch i leży spokojnie, co uważam za spory sukces, bo do tej pory nie lubił tej pozycji
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic tam, jak to z dzieckiem, nie dowiesz się co mu.
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Heja. Jestem po badaniach.
Niestety na ktg zero skurczy :/ To ja juz nie wiem co mnie tak boli... a boli caly czas tak co 15 co 20 minut. Mam rozwarcie na 1 palec... ale gin stwierdzil ze nie wygląda na to żebym miała urodzić i trzeba mi pomóc... tak mnie za przeproszeniem wymacał na fotelu, że aż mi żywa gęsta krew poszła. I dostałam zastrzyk w duupsko. Na usg też wszystko ok. Mała waży 3300 g wiec spoko. I siedzę sobie z tż na korytarzu i czekam aż kogoś wypiszą i się łóżko zwolni... bo wszędzie full. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze sie rozkreci :-\
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super Moja nie polezy na brzuszku nic a nic. Cytat:
Trzymam kciuki żeby raptownie się zaczęło i szybko skończyło ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Dziewczyny a co to za patent ze suszarka na brzuch ? Tzw kieruje cie te ciepłe powietrze na brzuszek ? Wtedy jak się dziecko prezy i widać ze coś z brzuchem się dzieje ?
|
|
#625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas badają wyłącznie z krwi... Ale generalnie widać że jest mniej żółta. Może jedź pobierzcie krew, nie wiem jak to jest z wynikami przezskórnymi... |
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Paula takna brzuch, przez kocyk np. i ja jeszcze w tym samym czasie brzuszek masuję. Myslę że rozluznia tam sie wszystko i jest to dosyć przyjemne..
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widzę ewidentnie ze ona ma problem z brzuszkiem. Kurcze musze sobie zrobić listę pytań do pediatry bo tak to połowę zapomnę. Ale nie mam kiedy teraz mała wstała ale.wzięłam ja na poduszke i na nogach kołysze to jeszcze leży
|
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
Ech chciałabym zastosować u mojej jakieś masaże ale pępek wciąż uparcie się trzyma... A ewidentnie ma problemy z gazami bo wczoraj jak wystrzeliła kupą podczas przewijania to na 1,5 m poleciało...
Aninis mocne kciuki trzymaj się dzielnie...
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-03-01 o 12:22 |
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to jednak staraj się kłaść na brzuszku, to bardzo dużo pomaga na problemy brzuszkowe. U nas pomogło. moja mama nie omieszkuje mi ciągle powtarzac, że kiedyś mnie i brata tez tak cięgle układała
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Paula spytaj lekarza może o jakieś kropelki itd. opisz problem i coś ci poradzi na pewno
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

Trzymam kciukasy żeby dzieć wyskoczył

Bo był bardzo pobudzony, rwał cycka ze złością aż, machał rękami, nogami. Ale nie płakał i mój maż twierdził, że a tam nic go nie boli, ma dużo energii. Mówię mu, a gó..wno tam, tak mi instynkt podpowiadał, że coś go boli. Dałam mu około północy pół dawki paracetamolu w kroplach i po 5 minutach zasnał, aż do 5 rano
Czyli spał dobre 5 godzin.