|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Kiedy sie kąpiecie? | |||
| tylko wieczorem |
|
945 | 50,97% |
| tylko rano |
|
171 | 9,22% |
| i rano i wieczorem |
|
440 | 23,73% |
| czasami zdaza mi sie co pare dni |
|
177 | 9,55% |
| zawsze co pare dni |
|
121 | 6,53% |
| Głosujący: 1854. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy kąpiecie się codziennie ? Ale szczerze..... :)
Cytat:
Ja zmieniam jak straci zapach płynu do płukania czyli srednio po 4 dniach.A wy? Czy w związku z tym,że nie zmieniam pościeli codziennie moge być postrzegana jako brudas? Wiem,że higiena jest ważna i wskazane jest codzienne mycie się i rano i wieczorem ale nie można popadać w skrajności
Edytowane przez rybkad Czas edycji: 2007-10-31 o 14:51 Powód: ;iterówka |
|
|
|
|
|
#542 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
ja tam biore prysznic dwa razy dziennie i nie uważam tego za przesadę, owszem każdy człowiek powinien dbać o naturalną florę bakteryjną, ale wieczorem jak kładę się spać to po pierwsze nie potrafiłabym zasnąć gdybym się nie umyła, a po drugie ja nie chciałabym spac z kimś kto się nie umył, myśle ze moj TŻ również.
No a rano czuje się nie świeża po nocy, wiec też pod prysznic
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Biorę prysznic dwa razy dziennie.
Pomimo tego, że mam długie włosy nie wyobrażam sobie nie umyć ich codziennie, przecież zbierają się w nich wszystkie brudy z całego dnia, kurz, spaliny, dym papierosowy itp. I myję zawsze miejsca intymne po korzystaniu z wc (jeśli mam taką możliwość), gdy tego nie zrobię czuję się strasznie brudna... |
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez własnie codziennie myje włosy, nie potrafiłabym inaczej.
Najbardziej bawi mnie w ludziach mycie rąk, szczegolnie w publicznych toaletach, jiedys były na ten temat przeprowadzane badania - swoja droga wynik był przerażający, ale przytaczać nie będe bo już poprostu nie pamiętam procentowo. W każdym razie.. jezeli ktos jest w łazience publicznej sam to na 70% rak wogole nie umyje, a jeżeli w takiej łazience osob jest wiecej, to wtedy wsadzi ręce pod kran i po sprawie ![]() Tylko znikoma czesc polakow - bo to były badania przeprowadzane na polakach akurat myje rece dokładnie mydłem po wyjściu z publicznej toalety... to jest straszne poprostu - wiec co my tutaj mowimy o codziennym myciu
|
|
|
|
|
#546 |
|
BAN stały
|
tez nie kumam teorii, ze niektorzy sie nie poca w nocy.
Trzeba dopiero poczuc, zeby miec swiadomosc ''spocenia''. To nawet nie chodzi o sam zapach, ale o szereg czynnikow ktore calkiem-spoko juz wymienila wyzej. I chocby wpadlo tu milion przeciwniczek porannego prysznica i zechcialo dywagowac na ten temat to fakt jest faktem a brak higieny brakiem higieny. |
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jedyne co robiła wieczorem to balsamowanie swojeg smrodliwego ciałka. No masakra. Do tej pory nie znoszę wszelkich balsamów migdałowych.Nasza znajomość nie trwała długo
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#549 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I pewnie też uważała, że nie wydziela nieprzyjemnych zapachów i czysta jest |
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielgachną kosmetyczke z kosmetykami miała, ale chyba zapomniała ze do osiągnięcia czystości woda jest potrzbna, a nie tylko zapach z tubki. . Dobila mnie totalnie odpowiedz na moje pytanie " Czemu zawsze nosisz w torebce chusteczki do higieny intymnej??" --- " no wiesz nigdy nie wiadomo co (kto) się trafi"
|
|
|
#551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz, to co sugerujesz jest po prostu.. obrzydliwe trudno uwierzyć, że tak higieniczny rozumek tak ..rozumuje.. powiem tylko tyle- zdanie jest jak du*a, każdy ma swoje odczepże się zatem od mojego rzepie, bo czytanie Twoich "chłitów" obrzydza mi to, jakże fajne, forum ejmen
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już wiem, dlaczego kiedys pisało się na wizazu o różnych rzeczach a teraz wypada być tylko poprawnym
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to "ciap za uszkiem"- własnie dlatego przypomniałam mi sie owa kolezanka. ...a balsamów polecam używac- tylko na wymyte ciało
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, tego nocnego potu (swojego) raczej się nie czuje. Natomiast czuje się go od innych. Oczywście to nie jest zapach ciała bezdomnego, który nie mył się wiele dni, to nie jest zapach ciała robotnika, który przez kilka godzin w słońcu kopał łopatą. To lekki zapach, ale bardzo odpychający. A upie..liwość w tym temacie jest uzasadniona i moim zdaniem nie jest czepialstwem. Nie obchodzi mnie czy ktoś mieszka z narzeczonym przed ślubem czy nie, czy miesza herbatę w lewo czy w prawo, czy ogląda TV przez 1h w miesiącu czy 10h dziennie, bo nie wpływa to na moje życie. Zaś mycie się (niemycie) innych bardzo mnie obchodzi z przyczyn oczywistych. Potem muszę wąchać osoby, którym wydaje się, że nie wydzielają zapachu w nocy i dlatego się nie myją. Owszem, nie pachną "starym potem", ale "snem", nie umiem opisać tego zapachu, ale nie jest przyjemny a na dodatek to intymny zapach. Poza tym, jak już wspomniałam wcześniej, niektórym dezodoranty i antyperspiranty przestają działać około 12:00 i dziwią się, że każdy na rynku jest do ![]() P.S. Mam nadzieję, że choć kilka osób, zamiast się od razu obrażać, przemyśli to co wyboldowałam wyżej |
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
Czytając niektóre wypowiedzi w tym wątku, można się poczuć jak ostatni śmierdzący brudas tylko dlatego, że człowiek się kąpie "zaledwie" raz dziennie
Ale ja, podobnie jak wczesniej Hosenka, nie uważam, bym tym brudasem była. No i podejrzewam, że te z Was, które nie rozumieją osób nie biorących porannego prysznica, na pewno nie chodza do szkoły czy pracy na 7.30. Albo są typem "skowronków" i budzą się z łatwością o szóstej rano, więc wstanie jeszcze trochę wcześniej nie stanowi dla nich problemu Gdy chodziłam do pracy na 11 lub w czasie urlopu, też się rano kąpałam lub brałam prysznic. Ale w obecnych warunkach (wstawanie o nieludzkiej godzinie) jest to dla mnie niewykonalne
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a jak długo tu jestem to jeszcze złosiu mnie nie musiał upominać i nie chciałabym, żeby jednak musiał mnie banowaćużywanie balsamów możesz sobie polecać koleżankom, nie mnie możesz się kąpać 100x dziennie, za każdym razerm zużywając tube balsamu- nic mi do tego tego samego oczekuję od Ciebie, więc się, mówiąc kolokwialnie, ode mnie odwal masz wyraźnie napisane, że nie używam balsamów, nie psikam się perfumami na całe ciało, tylko używam zapachu w kremie za uchem, nie pocę się i nie wydzielam żadnych kuźwa żadnych zapachów i choćbyście się jedna z drugą miały roztroić, to nie wmówicie mi, że jestem "autobusowym śmierdzielem" bo nie jestem aż mi sie ciśnie inwektywa fuck, co za niewyżyci ludzie jacyś idzcie ukamieniujcie kogoś poza tym forum, atmosfera będzie lżejsza
|
|
|
#558 |
|
BAN stały
|
karierko85,spokojnie.Nie denerwuj się nie warto.
Ja przyznam,ze rano się nie prysznicuje. Ło matko,ale ze mnie smierdzący brudas. ![]() Ps.Właśnie nalałam sobie wody do wanny i ide się wyszorować/wykąpać.
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przez takie najazdy mam przestoje na wizażu :\ ps: brudasie Ty, zdajesz sobie sprawę ile kału, sików, roztoczy, kurzu i starego naskórka masz na sobie? i ja to potem muszę wąchać w autobusie (NIE WKUDLIŁOBY CIE TO? )
|
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem Cie kariero. Mimo, że mam troche odmienne zdanie, nie uważam Cię za brudasa, nawet mi to nie przyszło na myśl
Ja po prostu dbam o siebie inaczej (nie znaczy gorzej, inaczej i już). Mam trochę fioła na punkcie bakterii i może dlatego czasem trudno mi zrozumieć, że ktoś nie zawsze codziennie bierze prysznic (w sensie, że zdarza mu się zrobić wyjątek, bo wlasnie np. jest zimno. Ja nigdy nie rezygnuję z kąpieli, nawet jak byłam chora na zapalenie oskrzeli, myłam głowę codziennie, co skończyło się źle. Ale to był wyjątek, kiedy skrupulatność mnie zgubiła ).Też bym się wkurzyła, myślę, ze hania nieco przesadziła [człowiek nie czuje, kiedy rymuje ]
|
|
|
#562 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() nikt Ci tu nie pisze, ze jestes autobusowym smierdzielem. Nie myjesz sie codziennie, tylko ''kulkujesz''- Twoja i tylko Twoja sprawa Twoje poczucie komfortu.Ale fakty ktore przytoczyla calkiem-spoko czyli: Człowiek wypaca w nocy około pół litra płynów. W pościeli jest mnóstwo roztoczy i ich odchodów. Złuszcza się naskórek. Na skórze osiada kurz. Gruczoły łojowe wydzielają łój. sa bezsprzeczne tego negowac chyba nie bedziesz. I przyznasz, ze wszystko przemawia jednak za szybkim porannym prysznicem, wieczornym tez - juz z innych wzgledow. |
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Małe pytanie.
Codziennie zakładacie świeżo wyprany stanik, bluzkę, podkoszulkę?
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
a co jak jest para, ona i on, jedna osoba jest jak kariera85, a druga jak calkiem-spoko? [nickow uzywam tylko zeby bylo jasne o co chodzi.] No i co wtedy drogie panie? Probujecie zmienic druga osobe, akceptujecie czy ucieczkaaaaaaaaa...
![]() ?
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
O Boże,teraz z kariery85 brudasa zrobili,bo jak to się można codziennie nie kąpać???A może ona nie ma potrzeby kąpać się codziennie i może to jej sprawa?Tak jak to moja sprawa,że kąpię się raz na tydzień i zwisa mi to.
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
No jacha, że srają, walki rolowane na cialku to przecież też (m.in.) odchody roztoczy.
![]() <wścibełek (of kors)> Spoko, niegrzeczniuchu, za co Ci wsmarowali karniaczka? Tak, bieliznę, koszulki, codziennie. ''Codziennie prane dżinsy'' - nie ( proszę się nie bac, nie preferuję sztywnej odziezy. Poza tym, ja lubię nosic wdzianka warstwami ).
|
|
|
#567 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do pytania o ciuchy - to tak, to co jest najblizej ciala, czyli dotyka mikrobowych gowien - wymieniam codziennie
|
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Wila, a skąd Ty wiesz, o jakich wałkach mowa..?! Flejtuch jesteś, i tyle Ci powiem. No własnie, czytając ten wątek, zaczynam się zastanawiac
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
proste,ze tak i nie ochodzi mnie czy to zdrowe czy nie
ale trzeba zadac pytanie ile razy dziennie?? poniewaz w lecie kapie sie bardzo czesto jak jest goraco,poniewaz nie chce sie lepic... jak mam okres to zwykle wtedy biore kilka razy dziennie prysznic ale ogolnie odliczajac lato i okres to kapie sie 2 razy dziennie: -rano kapiel w wannie -wieczorem kapiel w wannie(chyba,ze padam z nog to szybki prysznic) poza tym nie wyobrazam sobie inaczej to tak jakby ktos mowil,ze po co myc twarz codziennie skoro to szkodzi...bez sensu..... a jak w autobusie badz na ulicy czuje od kogos zapach niedzisiejszy to mi sie od razu robi niedobrze..... dlatego dbajmy zarowno o siebie jak i o samopoczucie innych ludzi ktorzy nas mijaja
Edytowane przez Emilkaa Czas edycji: 2007-10-31 o 19:47 Powód: blad literowy |
|
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
Dyskusja jest w dużej mierze
Jeśli ktoś napisze, że uwielbia kolor niebieski to nikt nie ma już prawa napisać, że niebieski jest brzydki? ![]() A jak bezczelnie napisze, że niebieski postarza, czy oznacza to, że sugeruje coś konkretnej osobie, czepia się jej? Spokojnie dziewczyny. Złość piękności szkodzi ![]() Argumentu o braku czasu nie rozumiem. Być może dlatego, że na żywo słyszę je od osób, które mają czas na cień na powiece, konturówkę na uście czy nawet lok na głowie a na prysznic nie. Zresztą jeśli ktoś czuję potrzebę porannej toalety to poświęci 10 minut snu na rzecz czystości. To nic w porównaniu z dyskomfortem odczuwanym z powodu nieumycia. I nie ma tu nic do rzeczy pora pobudki. Jeśli ktoś czuję potrzebę zmycia z siebie nocy, to o każdej porze da radę (z autopsji). Zatem raczej ten brak czasu to przykrywka a nie prawdziwy powód. Powodem jest brak potrzeby umycia się rano. Idąc dalej tokiem myślenia dot. oszczędzania czasu: ile czasu można oszczędzić nie myjąc zębów, nie rozczesując włosów, nie pudrując twarzy i tak dalej.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

. Jedyne co robiła wieczorem to balsamowanie swojeg smrodliwego ciałka. No masakra. Do tej pory nie znoszę wszelkich balsamów migdałowych.

i to "ciap za uszkiem"- własnie dlatego przypomniałam mi sie owa kolezanka.
Ale ja, podobnie jak wczesniej Hosenka, nie uważam, bym tym brudasem była. No i podejrzewam, że te z Was, które nie rozumieją osób nie biorących porannego prysznica, na pewno nie chodza do szkoły czy pracy na 7.30. Albo są typem "skowronków" i budzą się z łatwością o szóstej rano, więc wstanie jeszcze trochę wcześniej nie stanowi dla nich problemu
, a jak długo tu jestem to jeszcze złosiu mnie nie musiał upominać i nie chciałabym, żeby jednak musiał mnie banować![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja po prostu dbam o siebie inaczej (nie znaczy gorzej, inaczej i już). Mam trochę fioła na punkcie bakterii i może dlatego czasem trudno mi zrozumieć, że ktoś nie zawsze codziennie bierze prysznic (w sensie, że zdarza mu się zrobić wyjątek, bo wlasnie np. jest zimno. Ja nigdy nie rezygnuję z kąpieli, nawet jak byłam chora na zapalenie oskrzeli, myłam głowę codziennie, co skończyło się źle. Ale to był wyjątek, kiedy skrupulatność mnie zgubiła
]
proszę się nie bac, nie preferuję sztywnej odziezy.