|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
| Pokaż wyniki sondy: Jakiego gatunku muzyki słuchasz ??? | |||
| Alternatywna (punk, reggae, ska itd.) |
|
258 | 20,22% |
| Metel, rock, gotyk |
|
463 | 36,29% |
| Hip Hop, Rap |
|
129 | 10,11% |
| Dance, Techno, Klubowa |
|
130 | 10,19% |
| Pop |
|
68 | 5,33% |
| Klasyczna |
|
18 | 1,41% |
| Innego (Jakiego ?) |
|
142 | 11,13% |
| wszystko mi jedno czego słucham :-P |
|
66 | 5,17% |
| Nie lubię muzyki |
|
2 | 0,16% |
| Głosujący: 1276. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jaki gatunek muzyki słuchacie :> ??? <sonda>
miss_seepy a po co się wtrącasz? Twój wywód to bełkot o jednym i bez składu. Nie porównywałam GUSTU tylko to, co wymieniła
Do widzenia |
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz chyba po to, zeby uzyskac potwierdzenie z jakim typem ma sie do czynienia ;-)
>Nie porównywałam GUSTU tylko to, co wymieniła jak widac niepotrzebnie ;-) minelas sie z powolaniem,moze powinnas zastapic Leszczynskiego we Wproscie,on tez faworyzuje jedno a innym gardzi,poza tym slownictwo i dobor argumentow macie podobne
|
|
#393 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4965265]miss_seepy a po co się wtrącasz? Twój wywód to bełkot o jednym i bez składu. Nie porównywałam GUSTU tylko to, co wymieniła
Do widzenia[/QUOTE] Dalsza dyskusja na tym poziomie doprowadzi do darmowego przyznania punktów karnych. |
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
A kto wybiera się za rok do Jarocina jeśli już o festiwalach itp. mowa?
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Rock i metal. I klasyczna. Dlatego w wyborze miałam troche problem i sama do końca nie wiem, co zaznaczyłam xp.
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Ines-ka, osobiscie za festiwalami nie przepadam, wole klubowe koncerty..i z tego powodu też rzadko bywam na nich.
|
|
|
|
|
#397 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o mnie to słucham indi rocka, alternativ, trip hop, postpunk, rocka, bluesa i muzykę klasyczną. nie trawię muzyki clubowej. Zero przekazu. bleh
|
|
#398 |
|
BAN stały
|
hh i rapu
|
|
|
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
A mi się trochę poprzestawiało. Kiedyś słucham Punka...teraz hmmm...nadal lubię, ale to raczej taki sentyment. Kiedyś dziwili mnie ludzie, którzy mówili, że wszystkiego, a teraz sama tak chyba mogłabym odpowiedzieć. Muzyka jest piękną sprawą, zwłaszcza jeżeli jest prawdziwa i są w niej prawdziwe emocje. Dlatego lubię rocka (szeroko pojętego- rocka alternatywnego, pro-rocka, indie i inne), lubię klasykę, lubię latynoskie rytmy.
Bardzo ostatnio pokochochałam Damiena Rice'a. Lubię jak to czego słucham działa na mnie i na moje zmysły .
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
A mi się trochę poprzestawiało. Kiedyś słucham Punka...teraz hmmm...nadal lubię, ale to raczej taki sentyment. Kiedyś dziwili mnie ludzie, którzy mówili, że wszystkiego, a teraz sama tak chyba mogłabym odpowiedzieć. Muzyka jest piękną sprawą, zwłaszcza jeżeli jest prawdziwa i są w niej prawdziwe emocje. Dlatego lubię rocka (szeroko pojętego- rocka alternatywnego, pro-rocka, indie i inne),reagge, raga, lubię klasykę, lubię latynoskie rytmy i dobry pop.
Bardzo ostatnio pokochochałam Damiena Rice'a. Lubię jak to czego słucham działa na mnie i na moje zmysły . Ale jakoś nigdy nie pojęłam techna i muzyki klubowej...Może dlatego, ze tam nie ma emocji, które ja tak bardzo cenię. Jakoś nie przepadam też za metalem, ale rozumiem, że ktoś to może lubić to po prostu nie moje klimaty.
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
hmm, ciekawe czy kogoś znajdę kto słucha podobnej muzyki co ja
więc głównie słucham melancholijnego i depresyjnego black metalu; death metalu; bardzo lubię trash metal; folk i celtic metal; brzmienia india i typu Dead can dance; gothic i electro gothic i klasyczną )
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
METAL<różne rodzaje:trash,death,power >,ROCK,PUNK,SKA,OI,ALTERN ATYWA i.t.p,it.d.Zdarzają się jednak wyjątki od tej reguły,np.uwielbiam Avril
.Słucham też czasm rapu.Nienawidzę jednak papki:pop,dance,techno,ho use,soul,blues,r&b...To nie dla mnie
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
drum and bass!!!
*ragga jungle *atmospheric sounds sposob na chandre i calkowite dopieszczenie muzyczne:FAITHLESS!!!
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
emo,screamo
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Drum and Bass Techstep Darkstep raczej ciezsze klimaty<diabolek> :P na dola slucham sobie Hariasen i Sigur Ros.
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego po troszku
zależne od nastroju
"Wierzę, że im bardziej się kocha, tym więcej się czyni,gdyż miłosci, ktora nie jest niczym więcej niż uczuciem, nie mógłbym nawet nazwać miłością" Vincent Van Gogh moje pstrykanie---- www.bielsko.biala.pl/index.php?module=galeria& menuId=8&nick=5617 |
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię rock, alternative rock, punk.
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ja, bo nie znoszę blacku ale uwierz, że wiele wizażanek słucha cieższej muzyki. Ja bardziej thrash i metal progrysywny
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
sonda jest krotko mowiac do kitu bo np. ja slucham rocka a nie trawie metalu i gotyku. wiec nie znzaczylam zadnej odpowiedzi:P
a poza tym lubie tez punka a nawet bardzo.
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
u mnie to hh, rap, soul, jazz. nie zamykam się na inne gatunki, ale te są typowymi, na których, że tak powiem się wychowałam.
|
|
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
*HH
*Chillout,ambient,trip hop, downtempo *Nu jazz i odrobina jazzu 'klasycznego' *Soul+r&b (raczej taka wersja a'la Jill Scott, Angie Stone, Natalie Cole) * troche funkuuuu
"Umrzeć przyjdzie,gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością..." Edytowane przez ania*aneczka Czas edycji: 2008-02-17 o 00:10 |
|
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
nie bardzo wiem jak zagłosować
słucham rocka (alt, indie, folk) ska, chilloutu, jazzu, nu-jazzu, trip hopu, r&b..
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
Wczesniej sluchalam tylko muzyki klasycznej, r'n'b i rapu (zarowno polskiego jak i zagranicznego).
Teraz bardziej otworzyly mi sie horyzonty i slucham wszystkiego co mi sie podoba z przewaga muzyki dance (typu David Morales czy Michael Gray). Z ilosci posiadanych albumow musze przyznac ze jestem wierna fanka Pet Shop Boys
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem glownie w latach 70-tych, Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, to moja swieta trojca + Pink Floyd
|
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
jestem dość otwarta muzycznie- w różnych gatunkach może mnie coś zafascynować
jednak kierunki rockowo- alternatywne są podstawą nieprzemijającą i zawsze do nich wracam, inne gatunki to raczej odskocznia i ciekawość
|
|
|
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
przede wszystkim rock, również progresywny, ale się nie ograniczam. np.ostatnio The First Born Is Dead Nicka Cave'a mnie rozłożył na łopatki ale trudno określić jaki to "gatunek"
|
|
|
|
|
#417 |
|
BAN stały
|
Jestem tu pierwszy raz i zaskoczylo mnie ile tu kobiet metalu slucha
Bardzo fajnie Ja metalu slucham juz dosc dlugo ale ostatnio glownie PRogressive metal i Progressive Rock u mnie ciagle leci. Polecam jak ktos lubie nie banalna muzyke Spiral Architect - A Sceptic Universe. Pozdrowienia dla Reevy |
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
A ja słucham rocka. Rozpływam się też nad klasyką (lata 70, 80, 90). I podpisuję się pod słowami Narcy, bo nie lubię metalu czy gothic, a jest on ztłoczony razem z 'moim' rockiem. Bardzo nieładnie:P
|
|
|
|
|
#419 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wywodzi sie chocby z takiej slynnej kapeli Black Sabbath miedzy innymi. Niekiedy muzycy metalowi pozniej zaczynaja grac rocka i na odwrot... Wiec jak sama widzisz tak jest i bedzie :P
|
|
|
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
@ Adriano666
ja zdaję sobie sprawę z tego, że rock i metal są do siebie bardzo podobne ale po prostu metalu nie trawię, no nie potrafię ![]() a power metalu to już szczególnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

.Słucham też czasm rapu.Nienawidzę jednak papki:pop,dance,techno,ho use,soul,blues,r&b...To nie dla mnie
Akcja: racjonalne odżywianie