Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-01, 11:39   #211
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Konkurs, można wygrać szumi ptaszka https://m.facebook.com/story.php?sto...16381275125937

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:40   #212
ewka555
Zakorzenienie

Witam nowa mamę

Madzius trzymaj sie cieplutko, będzie dobrze !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:04   #213
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Witam nową mamę

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:08   #214
madzius90
Zakorzenienie

Jestem po drugim usg, tym razem dziecka.
Zuzia przekrecila się i teraz jest ułożona dla odmiany poprzecznie, glowka z lewej, nogi z prawej. Ginekolog mi powiedział ze to prawdopodobnie jest przyczyną moich boli, bo to jest najgorsze ułożenie z możliwych.
Skoro w piatek jeszcze byla tylkiem w dol to moze zaczela sie przekrecac pomalu, zeby byc glowa w dol
Tak poza tym jest wszystko ok.
wazy prawie 598 g , jeśli dobrze pamiętam
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:12   #215
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Zuzia przekrecila się i teraz jest ułożona dla odmiany poprzecznie, glowka z lewej, nogi z prawej. Ginekolog mi powiedział ze to prawdopodobnie jest przyczyną moich boli, bo to jest najgorsze ułożenie z możliwych.
Skoro w piatek jeszcze byla tylkiem w dol to moze zaczela sie przekrecac pomalu, zeby byc glowa w dol
Super, że z Zuzanką wszystko dobrze Oby szybko przybrała wygodniejszą dla Ciebie pozycję

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:22   #216
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Dużo zdrówka dla Was!

Mój synek identycznie leży teraz. W poprzek

Mikołaj <3
Stary 2016-03-01, 12:26   #217
haneczkab92
Ania

Cytat:
Wczoraj na tutejszej porodowce był baby boom. Przyjęli 5 porodów, nie ma już miejsc na polozniczym. Chyba dzieciaczkom spodobała się taka wyjątkowa data
No właśnie dużo dzieci wczoraj się rodziło no cóż, fajna data, urodziny co rok będą a co cztery lata wielka impreza!!

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
To dobrze że lepiej
Trzymajcie się tam z Zuzką

Ja kupiłam laktator już teraz.

Haneczko wdech,wydech i kubek meliski
Trochę się uspokoiłam, zjadłam bułeczkę, przypilnowałam siostrzeńca, który słodko spał, więc ja przy nim się zrelaksowałam jest lepiej
Ja tez kupiłam laktator, mini medela- jeśli się okaże, że trzeba inny kupię, ale mam nadzieję, że ten mi starczy

Cytat:
Dobrze, że jest w porządku z Zuzką no ale dalej czekasz na wyniki moczu? mówili coś kiedy do domu?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:29   #218
Wiolinkax
Zadomowienie

Witam sie i ja po cud magicznym napoju glukozowym myślałam że będzie gorzej, bo ja wogóle nie lubie słodkiego, ale dałam rade bo w sumie piś mi sie strasznie chciało to pochłlonęłam to
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:38   #219
ewka555
Zakorzenienie

Madzius to moze Zuzia rzeczywiście juz chce się przekręcić ))

Dziewczyny, które maja czytniki - pomóżcie jesli sie znacie prosze. Chce zamówić, początkowo chciałam kindle 7 touch, ale kusi mnie paperwhite 3, tylko troche szkoda mi kasiory.

Doradźcie, prosze
Stary 2016-03-01, 12:48   #220
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
oczywiscie, że tak, tylko jedzone w rozsądnych ilościach, bo jest b. kaloryczne. Zawiera jednak b. dużo tych DOBRYCH tłuszczy, które są nam potrzebne w zbilansowanej diecie, w zależności od tego z jakich orzechów jemy masełko możemy czerpać z niego wiele witamin i mineralów np. E, kwas foliowy, niacyna, wit. B3. Musiałabym się głęboko wczytać, tyle pamiętam z czasów kiedy odwiedzałam regularnie siłownię. Podobnie jak z awokado- kaloryczne, tłuste,ale to są te dobre tłuszcze, niezbędne dla naszego organizmu
Dobrze wiedzieć, dziękuję za info

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Cześć, mogę się przyłączyć? Mam na imię Marta. Termin z OM mam na 30 czerwca, z 1 usg prenatalnego na 4 lipca, a z połówkowego na 28 czerwca. To moja 3 ciąża. Mam prawie 8 letnią córkę i niestety aniołka z 25 tc. Teraz jestem w 23 tc.

witaj

Cytat:
Dobrze, że wszystko w porządku, oby się szybko przekręciła tak, żeby Tobie już nic tam nie uciskała
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:50   #221
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Super, że z Zuzią wszystko w porządku! Mam nadzieję, że się szybko przekręci, tak by Cię nie bolało
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:55   #222
ewka555
Zakorzenienie

Przyszedł mi karton ubranek dla małego. Nie mogę się napatrzeć na te malusie ciuszki 😍
Stary 2016-03-01, 13:02   #223
kiara92
Rozeznanie

Takie małe ciuszki są cudne Ja od czasu do czasu wyjmuje sobie te, które są nieuprane i nieuprasowane, aby popatrzeć, podotykać i powyobrażać sobie, jak Feluś będzie w nich wyglądać
Stary 2016-03-01, 13:02   #224
haneczkab92
Ania

Ja też mam pytanie: zamawiam część rzeczy znowu dla Hani, wiem, ze niektóre tematy już były, ale nie odkopie ich, a tym razem sobie zapiszę:

1. Butelki- chcę karmić piersią, jak prawie każda mama, ale trzeba mieć w razie co, wiadomo jak jest.
Ile? i jaką polecacie?
2. Pościel/prześcieradło- z jakiego materiału? i ile?
3. Kocyk- zastanawiam się nad bambusowym, bo będzie ciepło. Czy wystarczą dwa takie, czy dokupić inne też? jeśli tak to jakie polecacie?
4. Rożek- wiem, że jest wymagany do szpitala. Ale jaki na czerwiec?
5. Ceratka pod prześcieradło- w jakim celu? żeby nie pobrudzić materaca?
6. Materac- jaki polecacie?
7. Ręcznik- też jaki i ile?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Każdą opinię będę notować

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-01, 13:06   #225
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Takie małe ciuszki są cudne Ja od czasu do czasu wyjmuje sobie te, które są nieuprane i nieuprasowane, aby popatrzeć, podotykać i powyobrażać sobie, jak Feluś będzie w nich wyglądać

Mam tak samo! To jedna z moich ulubionych rozrywek teraz :p

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Podpinam sie pod pytania haneczki
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 13:07   #226
kanwa
Zakorzenienie

Ja czekam ns kuriera z zamówieniem z Effii kolejnym i na zamówienie z Colorstories
Zamówiłam też kilka rzeczy z TXM :P
Wczoraj przyszły kocyki i poduszka do karmienia od Makaszki śliczności

Ewka pochwal się co masz ciekawego
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 13:07   #227
malykocio99
Raczkowanie

Haneczka super pytania ja tez czekam na odpowiedzi doswiadc zonych mam co do materaca to wiem tyle ze gryka nie jest do przyjęcia bo przy odrobinie zawilgocenia moga sie zrobić robaki, zobaczcie na youtube u MammyDoriska filmik o robakach w materacu

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 13:14   #228
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Ja czekam ns kuriera z zamówieniem z Effii kolejnym i na zamówienie z Colorstories
Zamówiłam też kilka rzeczy z TXM :P
Wczoraj przyszły kocyki i poduszka do karmienia od Makaszki śliczności

Ewka pochwal się co masz ciekawego
Ja też kupiłam dwa kocyki od Makaszki. Cudne są! Jestem chora na ochraniacz do łóżeczka w chmurki na turkusie od niej, ale wszędzie te ochraniacze odradzają... A jak poduszka do karmienia? Bo mi się bardzo podoba w taki folkowy wzór na turkusie, tylko nie wiem jak z tym wypełnieniem, czy będzie trwałe.

Haneczka ja nie jestem ekspertką, ale zaraz też naskrobię co już z tych rzeczy kupiłam, bo mi ktoś polecił i moją opinię o tym
Stary 2016-03-01, 13:16   #229
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja też mam pytanie: zamawiam część rzeczy znowu dla Hani, wiem, ze niektóre tematy już były, ale nie odkopie ich, a tym razem sobie zapiszę:

1. Butelki- chcę karmić piersią, jak prawie każda mama, ale trzeba mieć w razie co, wiadomo jak jest.
Ile? i jaką polecacie?
3. Kocyk- zastanawiam się nad bambusowym, bo będzie ciepło. Czy wystarczą dwa takie, czy dokupić inne też? jeśli tak to jakie polecacie?

Planujesz kupić laktator? Jeśli tak, to do laktatora chyba jest zawsze jakaś mała butelka w komplecie. Ja planuję dokupić jeszcze jedną, z tej samej firmy co laktator żeby pasowała
Prześcieradła mam 2, jeszcze jedno chyba dokupię. Czasem coś się uleje czy coś, więc chyba warto mieć jakieś na zmianę A co do podkładu pod prześcieradło, to chyba jest po to, żeby w razie jakiegoś "wypadku" nie zalało/pobrudziło materaca.
Rożek to chyba zależy od szpitala, nie zawsze jest wymagany, ja sama zastanawiam się czy kupować w ogóle.
Ręczniki ze 2-3 planuję.
Kocyki mam dwa, jeden cieńszy, drugi grubszy, a jeszcze chcę dokupić jeden z Minky
Stary 2016-03-01, 13:17   #230
majkela12
Zadomowienie

Hej

Witam się o nietypowej porze jak dla mnie, ale postanowiłam dzisiaj odpocząć. Jakaś bez sił dzisiaj jestem, może ta pogoda...
Dzisiaj dałam radę jedynie ogarnąć trochę dom, poprzebierać dzieciakom ubrania na półkach i jeszcze został mi obiad. Dzisiaj też idę na łatwiznę i przerobię rosół na pomidorówe i zrobię tortille.

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
witam w nowym wątku i z rana
Nie mogłam dzisiaj zwlec się z łóżka Weekend szybko zleciał bo przyjechał mój brat z narzeczoną i jeździliśmy i szukaliśmy miejsca na ich wesele i nawet udało się znaleźć fajny hotel Także jak Tymek się urodzi to czekają go zaraz dwa wesela a potem w następnym roku kolejne dwa. Przynajmniej o tylu na razie wiemy
To tak jak u nas, ale pierwsze mamy w czerwcu, więc już od razu odmówiłam, choć będę starała się chociaż w kościele pokazać, a drugie mamy pod koniec sierpnia na miejscu więc może w 5 wyskoczymy

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56536563]
Ja i w pierwszej ciązy i teraz mam to badanie trzypunktowe. Słyszałam że kiedys pobierali krew dwa razy: przed wypiciem glukozy i po godzinie. Teraz pobierają trzy razy. Ale nie słyszałam że można pobrac przed wypiciem glukozy i po 2h? Wyniki też dostaje w 3 punktach[/QUOTE]
No ja właśnie w trzech ciążach miałam glukozę 50g czyli tylko dwa pobrania, drugie właśnie po godzinie. Panie w laboratorium się dziwiły, bo rzadko który lekarz jeszcze daje 50g, teraz wszyscy robią 75g. No, ale ufam swojemu lekarzowi i cieszę si, że glukoza za mną

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość

Moje dziecko waży.... 1003 g =
oczywiscie tp wg USG tydzien wczesniej ;p (29.05.2016r)

Ogólnie wszystko w porządku i dostałam piękną fotkę
Cudownie pierwszy kg gratuluję. Mój syncio 16.02 ważył 700g więc na następną wizytę czuję, że 1kg na pewno stuknie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
J
Miqesi: ja chciałam podrzucić sąsiadkę samochodem, bo jechałam w tym samym kierunku co ona szła. Akurat był tłusty czwartek i miałam siatkę z pączkami na siedzeniu. A ta nie patrzy gdzie siada i mi wszystkie pączki przyplaszczyła
Pączki zjedzone????

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
A wracając do tematu toreb, to mój mąż był świadkiem, kiedy podjeżdżał autobus i za bardzo nie było miejsc siedzących. Jedna baba wzięła taki wielki rozmach, niczym mistrzyni świata w rzucie młotem - Anita Włodarczyk, i rzuciła swoja torbę na sam koniec autobusu - torba wylądowała na pustym siedzeniu, a ona podeszła, zabrała torbę i usiadła

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
No to dziewczynki przedstawiam wam moja kilogramowa miłość
Stary 2016-03-01, 13:19   #231
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Planujesz kupić laktator? Jeśli tak, to do laktatora chyba jest zawsze jakaś mała butelka w komplecie. Ja planuję dokupić jeszcze jedną, z tej samej firmy co laktator żeby pasowała
Prześcieradła mam 2, jeszcze jedno chyba dokupię. Czasem coś się uleje czy coś, więc chyba warto mieć jakieś na zmianę A co do podkładu pod prześcieradło, to chyba jest po to, żeby w razie jakiegoś "wypadku" nie zalało/pobrudziło materaca.
Rożek to chyba zależy od szpitala, nie zawsze jest wymagany, ja sama zastanawiam się czy kupować w ogóle.
Ręczniki ze 2-3 planuję.
Kocyki mam dwa, jeden cieńszy, drugi grubszy, a jeszcze chcę dokupić jeden z Minky
Kupiłam używany, wiec butelkę i tak będę kupować, bo po kimś nie chcę.
A z czego te prześcieradła i ręczniki?materiał?
Dziękuję zanotowane

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-01, 13:21   #232
201711281320
Konto usunięte

Witam się po dłuższej przerwie!
Nie wiem czy kiedykolwiek zdołam Was nadrobić
Anuszka, piękny nowy wąteczek znowu stworzyłaś!
W każdym razie bez nadrabiania na szybko melduję, że przeżyliśmy lot , z dziećmi rozmawiamy na skypie i generalnie wszystko ok. Ignaś tylko trochę wariował przy starcie samolotu ale poza tym wszystko było w porządku. Aktualnie noszę, tulę i lulam moją malutką bratanicę i przypominam sobie wszystko co i jak- chyba z dobrym skutkiem. Wczoraj nawet małą wykąpałam.
Pozdrawiam Was gorąco i zmykam bo wychodzimy zaraz na spacer
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 13:21   #233
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:

Ile? i jaką polecacie?

U córki sprawdziły się butelki Lovi, ale kupowałam dopiero, jak były problemy z kp. ( Po 3 mcach nie chciała cycka, karmiłam odciąganym mlekiem butelką).

Ja kupuję pościel i poszwy Ferretti. Nie do zdarcia kocyk będę robiw sama z bawełny i bambusa. Moja córka majowa, w lecie spała pod tetrową pieluchą. Teraz kupię muslinową 75x75. Kocyk też jakiś z cienki bawełniany Minki kupię, żeby był na zmianę.

Rożek u Córki wcale się nie przydał, teraz jakiś otulacz chyba kupię. Na Kasprzaka w Warszawie nie wymagali rożkow, to chyba zależy od szpitala.

Ceratka sprawdzała się przy małych przeciekach

Materac, jeszcze nie wiem? Chyba lateksowy? Boję się tej gryki

Ręczniki miałam 2 w szpitalu, jakieś że Smyka.. Już nie pamiętam.
Chętnie poczytam inne opinie

Mikołaj <3
Stary 2016-03-01, 13:21   #234
CarycaKatharina
Zadomowienie

Dziewczyny ile już macie kg na plus? Ciągle się zastanawiam czy nie przybieram za bardzo. Waga u położnej wczoraj pokazała prawie 9kg na plusie od początku ciąży.
Stary 2016-03-01, 13:23   #235
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:

No, dokladnie ! Moja Zuzia nosi juz rozmiar 86/92, wiec nie są juz aż tak slodkie, jak te malusie 62-68😁

Zastanawiam sie, czy prac teraz te ubranka bo jednak używane. Dostałam tez od siostry po jek synku wiec lacznie mam 4kartony dla chłopca plis to co wygrzebie po Zuzi.

W 1 ciąży pralam z nudów najpierw raz w normalnym proszku, a potem przed porodem w dziecięcym, teraz mysle czy tez tal zrobić, czy tylko raz... Hmmm

Kanwa moze jutro ogarne kilka zdjęć (ubranek przyszedł mi caly karton), bo dzis mam wychodne z mężem. Tesciowa przyjeżdża do Zuzi a my idziemy na jakiś obiad, do kina, moze zakupy
Stary 2016-03-01, 13:25   #236
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam używany, wiec butelkę i tak będę kupować, bo po kimś nie chcę.
A z czego te prześcieradła i ręczniki?materiał?
Dziękuję zanotowane
Aaa no to tak, wiadomo
Prześcieradła mam z jerseyu, bo np. frotte nie lubię - jest za szorstki jak dla mnie, a jersey jest milusi dla skóry
Ręczniki na pewno z Ikei będę kupowała, bo sama używam i dobrze wchłaniają. A wiem, że mają też takie dla dzieci (z "kapturkiem"), więc pewnie się skuszę na takie

Śliweczka! Ostatnio właśnie o Tobie myślałam i przypomniało mi się, że Ty pewnie bratanicę bawisz

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-03-01 o 13:26
Stary 2016-03-01, 13:36   #237
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Ja wróciłam z zakupków, wstąpiłam do lumpka i kupiłam trzy rzeczy dla Hani za 20 zł, ale rozmiary już tak na 3 miesiące około
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Witam się po wizycie u mnie wszystko ok u dzidzi chyba też bo teraz się wypina i rusza że szok. Lekarz w końcu dał mi badania na glukozę i stwierdził że mam za suchą skórę i da mi badania na TSH. Powiedział tylko tyle że ciąża przebiega prawidłowo no i mogę cytrynkę wsiąść ze sobą
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Melduję sie w nowym wątku i po wizycie. Glukoza w normie. Szyjka zamknięta. Żyć nie umierać
Miło się czyta takie wiadomości, gratuluję

Cytat:
Jakie pieluchy polecacie dziewczyny w sensie tetrowe białe, tetrowe kolorowe, tetrowe lux, muślinowe, bambusowe, flanelowe i w jakiej ilości?
Tetrowych miałam ok 15(moje dzieci ulewały dużo) a flanelowych 5 (służyły do podłożenia) i jedną bambusową-otulacz.

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Już druga marcoweczka dzisiaj urodziła, jeszcze się marzec dobrze nie zaczął a one tak pędzą ciekawe kiedy dzieciaczki będą obchodziły urodziny ja bym chyba 28 lutego odprawiała
Przynajmniej wolniej będą się starzeć

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a to mój mały sajgonik, jak to ogarnąć??
O matulu,współczuję....kurk a i mnie to czeka.
Macie śliczny kominek

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Gin też mi mówił, żebym czasem nie przesadzała ze sprzątaniem, jak pytałam o farby. A najlepiej jakbym nic nie robiła. Na szczęście mama i siostra nie pozwalają mi na nic.
I słusznie, zazdroszczę pomocy. My niestety będziemy działać sami

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Soffinka,chciałam zobaczyć Twojego Dzidzia, więc wbijam na lapka,a tymczasem wrzucam zdjęcia kilku ciuszkow dla Basi zakupionych na allegro
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wklejam Wam opis porodu
OPIS PORODU
Współczuję bólu byłaś bardzo dzielna ale widzę, że miałaś podobny poród do mojego, u mnie wody odeszły o 2 a urodziłam o 16.05 (oksy podziałało i skończyło się sn). Wymordowana byłam strasznie, nie mogłam przez dwa tygodnie ustać na nogach, zmęczenie, utrata dużej ilości krwi, anemia itp. , ale pocieszę Cię, że ta trauma prędzej czy później mija. Gdyby tak nie było to bym nie była 3 raz w ciąży Przy drugim porodzie modliłam się, żeby tylko nie był gorszy od pierwszego i udało się, czego i Tobie z całego serducha życzę w razie czego
Stary 2016-03-01, 13:45   #238
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższej przerwie!
Nie wiem czy kiedykolwiek zdołam Was nadrobić
Anuszka, piękny nowy wąteczek znowu stworzyłaś!
W każdym razie bez nadrabiania na szybko melduję, że przeżyliśmy lot , z dziećmi rozmawiamy na skypie i generalnie wszystko ok. Ignaś tylko trochę wariował przy starcie samolotu ale poza tym wszystko było w porządku. Aktualnie noszę, tulę i lulam moją malutką bratanicę i przypominam sobie wszystko co i jak- chyba z dobrym skutkiem. Wczoraj nawet małą wykąpałam.
Pozdrawiam Was gorąco i zmykam bo wychodzimy zaraz na spacer
Dobrze, że się odezwałaś to w takim razie baw się dobrze, odpoczywaj i ciesz się bratanicą

MamaNiny- dziękuję serdecznie zanotowane odpowiedzi
Właśnie ja też się boję tego materaca, choć dużo osób chwali.

Cytat:
Dziewczyny ile już macie kg na plus? Ciągle się zastanawiam czy nie przybieram za bardzo. Waga u położnej wczoraj pokazała prawie 9kg na plusie od początku ciąży.
Ja ostatnio też miałam już dużo na plusie.. Wiesz, u położnej też jest inaczej, stajesz na wagę o różnych godzinach, w różnych ubraniach, i po różnych posiłkach. Ja ważę się rano, nago, w dniu wizyty i sama wpisuję w książeczkę

Australia- dziękuję

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-01, 13:45   #239
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
..12 kg
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 13:52   #240
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
[B][COLOR=Navy]

Ile? i jaką polecacie?

1. Butelki- jeszcze nie kupowałam, właśnie się zastanawiam nad takimi o wolnym przepływie, imitującymi pierś.
2. Pościel- na razie nie kupuję, bo na początek zamierzam używać samych kocyków. Kupiłam za to 3 prześcieradła z gumką z jerseyu (bawełna 100%). Pościele jak będę kupować to też na pewno wezmę bawełniane.
3. Kocyk- mam: 1 kocyk bawełniany z babyono, wzięłam żółty http://allegro.pl/babyono-koc-kocyk-...444449699.html Bardzo fajna bawełna. Myślę, że na lato będzie super.
2) kocyk kupiony w smyku, taki https://www.google.pl/search?q=kocyk...FA5VTjknYeM%3A Z jednej strony jest bawełniany, z drugiej warstwa minky, tylko taka cieńsza, niż zwykle. W porównaniu z kocykami light z Makaszki, to ten jest dużo cieńszy, bardziej miękki i nadaje się na lato. Jest mega milusi
3) 2 kocyki z makaszki jeden light http://www.kolorowodosnu.pl/kocyki-m...w/26/2947.html i drugi ocieplany http://www.kolorowodosnu.pl/kocyki-m...w/26/2921.html Ten ocieplany będzie na jesień/zimę, a ten cieńszy może nada się na chłodny dzień w lecie.
Wczoraj zamówiłam jeszcze 2 pieluchy bambusowe 75x75 cm, które zamierzam używać do przykrywania w czasie upałów. Jak nam podpasują to skuszę się jeszcze na kocyk bambusowy 120X120. A i zamówiłam też 6 pieluch muślinowych, więc myślę, że też jako przykrycie mogą być.

4. Rożek- kupiłam taki zwykły bawełniany, jakich pełno na allegro, zapinany na rzep i na szarfę, bo tylko na rzep mi siostra nie polecała. Wzięłam, ale pewnie przyda się jedynie w szpitalu.
5. Ceratka pod prześcieradło- właśnie pewnie po to by uniknąć plam na materacu. Kupiłam na razie jeden ochraniacz na materac, zakładany na takie gumki, który jest bawełniany, zobaczymy, czy się sprawdzi. Wydaje mi się, że z tą ceratką to tak średnio, bo się będzie dziecko pocić, ale ja mam świra pod tym wzlędem, bo sama mam problemy, gdy moja skóra ma kontakt z czymś innym niż bawełna. Pamiętam jak leżałam w szpitalu w lecie i tam pod prześcieradłem, był taki ceratowy ochraniacz na materac i to była masakra. Nie chciałabym czegoś takiego fundować dziecku.
7. Materac Chętnie się dowiem. Słyszałam, że kokosowo- lateksowy, ale jakiej firmy i gdzie go najlepiej kupić to nie wiem.
8.Ręczniki Mam z babyono szare i żółte http://www.babyono.com/okrycie-kapie...00x100-cm.html Jestem nimi zachwycona, śliczne pastelowe kolory, milutkie, powinny dobrze chłonąć wodę. Podobnież ważne, by miało 100x100 cm, bo mniejsze posłużą bardzo krótko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości