|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
Hmmmm chyba juz wiecej nie kupie tej zuzali
Na szczescie dostali u nas w zoologicznym nowe sianko z roznymi kwiatami itp, takie duze po 5zl ![]() Trzymam kciuki za Bibiego ![]() Naszczescie moje prosiaki zdrowe bo bym musiala leczyc 4 :/ |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
ja mimo wszystko bede kupowac bo to wszystko zalezy gdzie sie sianko przechowuje....
ja sie nacielam na sianko nadnoteckie jak kupilam pierwszy raz...a inne osoby kupuja od lat i nie trafia na nic....
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() mam pytanie- jak nauczyc trzyletnia swinke morska pic wode?mieszkam w bloku, powietrze jest dosc suche (juz teraz, a co bedzie jak zaczna grzac na zime? ) i wydaje mi sie ze to co dostaje w ogorku i salacie moze jej nie wystaczyc....probowalam juz wszystkiego co pzryszlo mi do glowy- kupilam poidelko, wstawilam miseczke z woda.... (swinke morska mam pierwszy raz w zyciu) poza tym zastanawiam sie jak moglabym urozmaicic jedzenie- Stefan (bo o nim mowa ) je ogorki i salate o ktorych pisalam, marchwke i jablko -raczej za nimi nie przepada (eh..nie wie co dobre ), od czasu do czasu (nie za czesto) dostaje liscia kapusty pekinskiej, dostaje porcje suchej karmy i sianka... czekam na rady pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko potrzeba cierpliwosci... pamietaj ze sianko, karma sucha i woda powinny byc non stop w klatce. swinki moga duuzo jesc warzyw, ale pamietaj ze nowe produkty wprowadzamy stopniowo. Podam Ci kilka ktore moje uwielbiaja: marchew, jabłuszko, ogórek pomidor, natka marchewki, pietruszka (korzen i to zielone), koperek, cykoria,seler, buraczki (surowe oczywiscie). Jak mi sie cos przypomni napisze ![]() jaka karme dajesz? swinka ma duzy wybieg?
|
|
#1985 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie to nie pomyslalam zeby wcisnac plaster ogorka na poidelko![]() Cytat:
z woda robie co moge![]() Cytat:
i buraki niegotowane?![]() dokladnie: TINO pełnoporcjowa karma dla świnek morskich ![]() a jesli chodzi o wybieg....biega "na wolnosci" wtedy gdy moze byc ciagle obserwowana....niestety moja mama nie dąży do bliskiego kontaktu ze Stefankiem.... |
|||
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Midey- a moze spróbuj dac w strzykawce, czy pipetce i zobaczysz czy jej sie w ogole chce się pic, czy ulewa, moze ona po prostu nie chce pic, az tyle.Moje swinki b.lubia pic rozcienczone bobofruty, troszke do poidelka nalewam takiego marchewkowo-jabłkowego i reszte wody i pija nieraz az skoncza
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
pomidor zwykły, taki jak jemy do kanapek
czerwony, moje UWIELBIAJA.Pamietaj tylko że umyc i dokaldnie wytrzec przed podaniem ![]() Buraki tez niegotowane, ale obrane - mozesz tez pokroic w plasterki i ususzyc.... Radze zmienic karme, bo TINO jest taka sobie..... Moze spróbuj Megana lub karmy droższe ale o wiele lepsze np Vitakraft, Cavia Duo czy Cavia Complete Dajesz wit C śwince??? Moj Bibi czuje sie juz znacznie lepiej Grzybica tez powoli znika i rosnie futerko teraz czekam az mi wet wystawi rachunek i czy moja wypłata starczy...
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
a moja swinka nie chce biegac. jak wyciagne ja z klatki to siedzi cały czas w jednym miejscu. moze to przez to ze juz ma swoj wiek ?
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze byc to tez chwilowe, moje nie zawsze maja ochote na wariacje...
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj bylo wielkie obcinanie Titu. Panika byla straszna. Pisk jakbysmy mu wyrywali te wlosy, a praktycznie wogole go nie ciaglam. Staralam sie jak moglam. Nawet ogorkiem nie dal sie przekupic. A najlepsze jest to, ze moja siostra trzymala, ja obcinalam a on i tak sie jej wyrywal i lecial do mnie. Na skarge, wyzalic sie. Wie kto jest jego mamusia.
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe moje przy obcinaniu stoja grzecznie
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
a z bobsonem juz dobrze,dawalam kropelki do uszu a te strupki odpadly i juz ma normalne uszka , tylko ja nie wiem;p jak biega to biega jak szlony i trzepie glowa i claym cialem;p nie moge go dotknac bo skacze jakby go moje palce parzyly;p nie wiem czy tak szaleje czy cos mu jest - choc takie zachowanie widze od poczatq,zwlascza na lozku bo na podlodze biega ladnie a tak to szaleeeje;p
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno skorzystam o zmianie karmy pomysle![]() a wit C nie daje, powinnam zaczac? tylko hmm..jak ja podawac? |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
tak, powinnas zacząc.
Dla dorosłej swinki 10 kropli. Kupujesz wit C w płynie w aptece no Juvit (okolo 7zł) Mozesz podawac na warzywku o ile swinka zaraz to zje, lub strzykawka (bez igly oczywiscie) prosto do pyszczka. Ja wlasnie tak robie. Nie wlewaj tylko do poidełka, bo wit C po 2h sie ulatnia. EDIT Bylam po lekarstwo dla Bibiego bo mi sie juz skonczylo i chcialam sie rozliczyc z wetem w koncu. Nie wzial ode mnie ani złotówki za cale leczenie ![]() ![]() ![]() a przeciez troche tego bylo...zastrzyki, mascie itp... jestem w totalnym szoku
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2007-11-02 o 17:19 Powód: dopisek |
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
echh pokazałabym wam filmik z moim Chruciem jak sie bawimy ale za chiny nie wiem jak go zmniejszyć bo ma aż 168 MB a na You Tube nie chce mi wleźć...macie jakieś rady??
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety zmniejszac nie umiem moze sa jakies inne serwery ktore przyjmuja taka wielkosc?
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Spróbuję coś znaleźć heh
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu proszę... |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Najnowyszy film z chlopakami nakrecony dzis
http://pl.youtube.com/watch?v=RUmo0TeZAAk czy mozna sie takim mordeczka opanowac? Bibi tez juz czeka na jedzenie co jest sukcesem
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje tez tak panikuja jesli chodzi o jedzenia
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Czy iśc z tą łapką do weta?
http://efotek.pl/show.php?file=85tvocsm.JPG
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o to że pazurek krzywo rosnie? jesli tak to moim prosiakom tez (niestety) tak sie robi, ale mysle ze to nic powaznego
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ten pazurek..
Nepie tylko tak sie zawijają, Pinesce juz nie. To dobrze że to nic powaznego ![]() Dziekuje Motylku
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
normalne to nie jest, wynika to ze zlego obciecia kiedys tam pazurka, i teraz rośnie on krzywo...jednak powazne to to nie jest
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
dZiewczyny jkaka jestem zla! felek przegryzl mi kolumny i myszke! juz mam poklejane kable i pozatsawiane a nie wiemjakim cudem ma do nich dojscie. wzielam go za kare do klatki to jak pisczzy i taki obrazony gryzie klatke i specjalnie wysypuje wiorki drewienka;p hehe madry zwierzak ;d;d
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest zwierze, nie rozumie że przegryzł Ci kable....wiesz ile razy ja musialabym sie zdenerwowac jak po raz enty musze sprzątac siusie, bobki myslec sprytniej niz moje prosiaczki i pozastawiac wszystkie dziurki.na animalii widzialam takie ochraniacze na kable, ale nie wiem jak to dziala w praktyce. Zle zrobilas wkladajac go za kare, on tego nie rozumie. Żal mi go
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

Na szczescie dostali u nas w zoologicznym nowe sianko z roznymi kwiatami itp, takie duze po 5zl 

) i wydaje mi sie ze to co dostaje w ogorku i salacie moze jej nie wystaczyc....probowalam juz wszystkiego co pzryszlo mi do glowy- kupilam poidelko, wstawilam miseczke z woda.... (swinke morska mam pierwszy raz w zyciu)
), od czasu do czasu (nie za czesto) dostaje liscia kapusty pekinskiej, dostaje porcje suchej karmy i sianka...