Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-30, 13:38   #2851
Kota
Zakorzenienie

Dot.: Pomóżcie wybrać zapach:)

Cytat:
Napisane przez pieńkowa_dama Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd się bierze takie myślenie, kobiecość wyrażana ma być przez delikatne kwiatowe zapachy.

Dlaczego właśnie kobieta ma się kojarzyć z kwiatami a nie zapachem zamszu? Nie rozumiem za bardzo tego sposobu myślenia.

Analogicznie zapach kadzidła większość ludzi utożsamia jedynie z kościołem i nie jest w stanie wyjść poza ten sposób myślenia.
No tak to jest, że ogólne skojarzenia w społeczeństwie są takie. I Lady pisała chyba w takim właśnie, ogólnym znaczeniu.
Na zasadzie- "kobieca sukienka"- czyli jednak myśl ci leci do jakiejś powiewnej i wydekoltowanej kwiecistości. Banalne skojarzenie- być może...

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2007-10-30 o 15:19 Powód: dopisek
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 14:06   #2852
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes
Dot.: jakie ciepłe, zmysłowe perfumy na zimę mi polecicie?

Może spróbuj D'Ombre Bleue - J.Ch.Brosseau ?
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 14:52   #2853
Kota
Zakorzenienie

Gdybyś gdzieś mogła powąchać Caron Aimez- Moi- śliczny, miękki, mięciutki zapach, łągodny, przytulny, to polecam.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 19:22   #2854
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
No dlaczego ja nigdzie nie mogę znaleźć Black Cashmere?!?
Z tego, co widzę, ten zapach budzi tyle kontrowersji, że po prostu wypadałoby go znać. :/
Do tego zachęcam - zapach trzeba znać

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
No tak to jest, że ogólne skojarzenia w społeczeństwie są takie. I Lady pisała chyba w takim właśnie, ogólnym znaczeniu.
Na zasadzie- "kobieca sukienka"- czyli jednak myśl ci leci do jakiejś powiewnej i wydekoltowanej kwiecistości. Banalne skojarzenie- być może...
No tak już się jakoś utarło. Dawałam mu szansę ale na dłuższą metę miałam wrażenie że jest to sztuczne i ,,doczepione''

Lubię kadzidła ale jako zapach do pokoju, natomiast na kobiecie -

Cytat:
Nie wiem skąd się bierze takie myślenie, kobiecość wyrażana ma być przez delikatne kwiatowe zapachy.

Dlaczego właśnie kobieta ma się kojarzyć z kwiatami a nie zapachem zamszu? Nie rozumiem za bardzo tego sposobu myślenia.

Analogicznie zapach kadzidła większość ludzi utożsamia jedynie z kościołem i nie jest w stanie wyjść poza ten sposób myślenia.
No tak już jest, pewnie większość społeczeństwa podziela moje zdanie, ale i zdarzają się wyjątki i jeśli komuś autentycznie takie wonie pasują to jego sprawa

lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 20:00   #2855
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
No dlaczego ja nigdzie nie mogę znaleźć Black Cashmere?!?
Z tego, co widzę, ten zapach budzi tyle kontrowersji, że po prostu wypadałoby go znać. :/
Sama chciałabym sobie przypomnieć... Pamiętam, że testowałam BC kiedy jeszcze było normalnie w polskich sklepach. Młode dziewczę ze mnie było, ale zauroczyła mnie oryginalność tego zapachu, chociaż wtedy jeszcze półki nie były zalane kwiatkami sratkami w syropie w takim stopniu jak teraz. Mam nadzieję, że wpadnie jeszcze w moje łapki

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 20:54   #2856
Ata77
Zakorzenienie

A może Amor Amor Cacharel?
Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 21:04   #2857
Mitsuko
Rozeznanie

Dziewczyny, a może i mi mogłybyście pomóc?

Podam trochę danych abyście mogły się lepiej rozeznać: a więc mój najukochańszy zapach na świecie to Miracle Lancome- miłość od pierwszego 'wąchnięcia' ! I do teraz jest mi ciężko znaleźć cos co mogłoby go zastąpić.
Ewentualnie bardzo lubię jeszcze Issey Miyake L'Eau D'Issey, ale jest on dla mnie bardziej letnim/wiosennym zapachem. Z 'letnich' miałam też Davidoff Cool Water oraz CK One - ładne, ale bez szału.
Następnie Amor Amor- początkowo podbał mi się, ale teraz już się nim kompletnie przejadłam.
Dostałam tez kiedyś Chance Chanel- zapach dość intrygujący ale chyba zbyt 'alkoholowy' (?) dla mnie.
Nie trawię za to wszystkich zapachów Hugo Bossa, zapachy Gucciego również są dla mnie nieciekawe (zbyt mocne, nachalne),Celine Dion Notes, Kenzo Flower <brrrr>,Calvin Klein Eternity, Angel Thierry Mugler'a z początku fajny ale jednak również nie dla mnie.
Ogólnie nie przepadam też za zbyt słodkimi zapachami. Czasami mam ochotę psiknąć się męskimi DKNY Be deliciuos men oraz L'eau d'Issey pour homme

Bardzo proszę was o pomoc, już od roku staram się znaleźć coś dla siebie ale jak tylko wchodze do Sephory to dostaję oczopląsu i 'ataku wąchania' co skutecznie niweczy wszelkie moje starania o zakup nowej 'miłości'

Dziewczynki pomóżcie!
Mitsuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 21:30   #2858
Szara Róża
Zakorzenienie

GG do Szara Róża

Cytat:
Napisane przez Mitsuko Pokaż wiadomość

Podam trochę danych abyście mogły się lepiej rozeznać: a więc mój najukochańszy zapach na świecie to Miracle Lancome- miłość od pierwszego 'wąchnięcia' ! I do teraz jest mi ciężko znaleźć cos co mogłoby go zastąpić.
Ewentualnie bardzo lubię jeszcze Issey Miyake L'Eau D'Issey, ale jest on dla mnie bardziej letnim/wiosennym zapachem. Z 'letnich' miałam też Davidoff Cool Water oraz CK One - ładne, ale bez szału.
Następnie Amor Amor- początkowo podbał mi się, ale teraz już się nim kompletnie przejadłam.
Dostałam tez kiedyś Chance Chanel- zapach dość intrygujący ale chyba zbyt 'alkoholowy' (?) dla mnie.
Nie trawię za to wszystkich zapachów Hugo Bossa, zapachy Gucciego również są dla mnie nieciekawe (zbyt mocne, nachalne),Celine Dion Notes, Kenzo Flower <brrrr>,Calvin Klein Eternity, Angel Thierry Mugler'a z początku fajny ale jednak również nie dla mnie.
Ogólnie nie przepadam też za zbyt słodkimi zapachami. Czasami mam ochotę psiknąć się męskimi DKNY Be deliciuos men oraz L'eau d'Issey pour homme

Bardzo proszę was o pomoc, już od roku staram się znaleźć coś dla siebie ale jak tylko wchodze do Sephory to dostaję oczopląsu i 'ataku wąchania' co skutecznie niweczy wszelkie moje starania o zakup nowej 'miłości'

Dziewczynki pomóżcie!

Możesz spróbować:

"Relaxing Fragrance" Shiseido

"Donna" Sergio Tacchini

"O-Zone" Sergio Tacchini

"Twice" Iceberg

"Un Jardin sur le Nil" Hermes

"Jette" Joop

"Caline" Parfums Gres

"L'Eau par Kenzo" Kenzo
co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie."

Edytowane przez Szara Róża
Czas edycji: 2007-10-30 o 21:55
Szara Róża jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 21:52   #2859
dzika truskawa

Cytat:

Dziewczynki pomóżcie!
Moje propozycje to:

Bright Crystal Versace - kwiatowo-owocowy i delikatny

Biała Herbata Bvlgari (i w ogóle "herbaciana" seria)

Aqua Allegorie Guerlain (potestuj różne, są o zapachu m.in. ziół, mandarynki, bzu... możesz tam znaleźć coś dla siebie)

Ming Shu Yves Rocher

Splendor Elisabeth Arden

Podziel się wrażeniami!

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2007-10-31, 09:39   #2860
smerfeta01
Zakorzenienie

Dot.: jakie ciepłe,zmysłowe perfumy na zimę m polecicie?

Dolce Vita
Stary 2007-10-31, 10:22   #2861
Mitsuko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szara Róża Pokaż wiadomość
Możesz spróbować:

"Relaxing Fragrance" Shiseido

"Donna" Sergio Tacchini

"O-Zone" Sergio Tacchini

"Twice" Iceberg

"Un Jardin sur le Nil" Hermes

"Jette" Joop

"Caline" Parfums Gres

"L'Eau par Kenzo" Kenzo
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Moje propozycje to:

Bright Crystal Versace - kwiatowo-owocowy i delikatny

Biała Herbata Bvlgari (i w ogóle "herbaciana" seria)

Aqua Allegorie Guerlain (potestuj różne, są o zapachu m.in. ziół, mandarynki, bzu... możesz tam znaleźć coś dla siebie)

Ming Shu Yves Rocher

Splendor Elisabeth Arden

Podziel się wrażeniami!
Dziekuję Wam ślicznie za podsunięcie pomysłu, z pewnością któryś (a nawet któreś, bo mają nawet rozsądne ceny ) wypróbuję. Szara różo, z wymienionych przez ciebie skusiłabym się na Jette Joop (sliczna buteleczka i ma w sobie moje ukochane pizmo ). Kenzo L´eau par Kenzo- jego skład też ciekawie brzmi. Dzika truskawo, tez trafiłaś w mój gust Ahhh wszystkie bym widziała u siebie na półeczce jednak portfel dostał by depresji

Powyżej poleciłyście mi raczej kwiatowe i rześkie zapachy i trafiłyście w sedno bo mój nosek je uwielbia, jednak z nimi wolę sie przyjaźnić w letnie dni (jednak nie mogę się chyba do końca obiektywnie wypowiadać bo żadnego z nih niestety nie miałam okazji poznać, może akurat któryś z nich nadaje się na zime ?) , natomiast na zimę wolałabym cos bardziej zdecydowanego, a jednoczesnie otulającego, zmysłowego, intrygującego, nowoczesnego, może coś z dymem papierosowym lub kadzidełkiem (?). Kiedyś ktos mi polecił, żeby szukała w kategorii kwiatowo-drzewno-orientalnej.
Wiem, że powalę was teraz na kolana i się nieźle uśmiejecie ale wiem że mnie zrozumiecie bo kobieta zmienną jest- wyciągnęłam teraz moją starą buteleczkę Gucci Eau de Parfum i... kurcze, jednak podoba mi się ten zapach! Jest taki wyrazisty, jednak obawiam się że nie bedę mogła się na niego skusic bo z tego co pamietam to głowa mnie po nim bolała

Może podpowiecie jeszcze jakieś cudeńka?
Czekam też na opinie innych- będę wdzięczna

Edit. Ps. Dziewczyny, co sądzicie o Giorgio Armani Emporio Femme i Giorgio Armani Mania?
Mitsuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 10:57   #2862
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez lady-dark Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że zrozumiałaś o co mi chodziło. BC jest dla mnie na skórze kobiety taki sztuczny, doklejony, zupełnie nie pasujący, zwłaszcza do młodego, jędrnego, apetycznego ciała młodej kobiety... (przepraszam, poniosło mnie )
Hihihi. No to ja mogę sobie pozwolić! Jestem po trzydziestce.

Na mnie BC nie jest sztuczny, ani doklejony. Sztuczne i doklejone zdają mi się właśnie kwiatki-sratki (uwielbiam Eneax za to określenie!). BC i parę innych ciepłych, drzewnych zapachów wtapiają się w moją skórę jak część mnie.

Cytat:
Oczywiście, są pewne sytuacje na które jeszcze by się nadawał - np ognisko - gdyż ten zapach wtedy mógłby współgrać z ewentualnie dymem i klimatem, ale pisałam o tym już wcześniej. albo jakiś koncert np gotycki (sama kiedys jeszcze chodzilam na takie imprezy), tutaj zapach BC zmieszałby się z odorem tytoniu i byłby nawet przyjemny, wtedy byłby nawet bardzo pożądany bo w zamkniętych pomieszczeniach, pełnych palaczy trudno niestety tego uniknąć
Znów stereotyp. Dymny zapach na ognisko. Wierzę, że możesz to tak odczuwać, a jednak się nie zgodzę. Natomiast stwierdzenie, że BC współgra z odorem tytoniu to już...

I od razu uprzedzę - nie, nie jestem urażona, obrażona, oburzona. Tak sobie tylko przesadnie wyrażam zdziwienie i inne zdanie.

Cytat:

Stereotyp, nie?
To jest ten sposób myślenia, który daje efekty w postaci pana Korwina Mikke twierdzącego, że kobiet nie powinno się uczyć matematyki, bo im to szkodzi na kobiecość. I jeszcze tekstów w rodzaju: nie zawracaj sobie ślicznej główki myśleniem.

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz to chyba mam próbkę ( dostałam od wizażanki)
A co do zapachu .... "pć" brzydsza komentowała ten zapach...."nie wiedziałem że umiesz się bawić lutownicą"....zapach kojarzy się wszystkim z kalafonią
Ja potrafię obsługiwać lutownicę i lubię zapach kalafonii. To nie jest ten sam zapach.

Cytat:
No tak już się jakoś utarło. Dawałam mu szansę ale na dłuższą metę miałam wrażenie że jest to sztuczne i ,,doczepione''
Pisałam już, że ja wrażenie inwazji obcych mam przy kwiatkach i słitaśnych duperelkowych "zapaszkach" zwanych kobiecymi.

Cytat:
Lubię kadzidła ale jako zapach do pokoju, natomiast na kobiecie -
A na mężczyźnie?

Cytat:
Przyznaję, że to nie całkiem moja bajka, ale myślę, że mogłabyś zerknąć w stronę półeczki z zapachami męskimi. Na przykład w stronę słodko owocowego Higher Diora, który na damskiej skórze układa się łagodnie i miękko (i względnie świeżo).
Powinnaś chyba zatrzymać sie przy półce z różnymi rodzajami Aqua Allegoria - naprawdę pełne żywotnego uroku zapachy, które mmogłyby Ci się spodobać.

Gdybyś miała ochotę na coś "dziwniejszego" spróbuj Etro Shaal Nur, albo Etrę (szczególnie pomieszane ze sobą)- ale uprzedzam, to już troszkę dziwaczki.

Może jeszcze Eau des Merveilles, Bazar (bomba owocowa)?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 17:18   #2863
lady-dark
Zadomowienie

Widzisz, nie użyłam jeszcze jednego mojego argumentu. Chodząc jeszcze do liceum stylizowałam sie na bardzo mroczną gotkę - fałdziaste szerokie suknie, glany itp. Wtedy uważałam że ten wizerunek to moja ,,druga skóra'' nie wyobrazałam sobie życia bez takiego image. Do tego oczywiście najlepiej pasował specyfik typu Poison. A i makijaż równie zwracający uwagę na moją osobę - nierozłączna i nieśmiertelna czerwona szminka. Biorąc pod uwagę to że miałam 16-17 lat tworzyło to komiczny obraz - wtedy tego niestety nie widziałam.

Potem nastał czas studiów,a przede wszystkim pracy,bo jakos na te studia musialam zarobić Pierwsza moja praca - najgorsza w życiu zweryfikowała moje dawne poglądy i pozbawiłą złudzeń. I już...
Potem była kolejna praca- a ja się też nauczyłam tego że jeśli chce się uchodzić za poważną osobę to trzeba samemu wypoważnieć I tak glany poszły w odstawkę i inne tego typu rzeczy także
Zauważyłam że o wygląd trzeba dbać i to bardzo - i przejawy indywidualizmu tez są nietolerowane. Więc swój wizerunek bardzo złagodziłam i...

... dobrze mi z tym Widze że jestem całkiem inaczej odbierana zwłaszcza przez obcych ludzi. W pewnym wieku swoje naiwne rozważania o swojej wyjątkowości, duchach,strzygach, wampirach trzeba porzucić. No i tyle jeśli chodzi o moją osobę.

Jeśli ktoś - może Ty Sabbath się nie podporządkował ,,systemowi'' to gratuluję i zazdroszczę
I może tu właśnie doszłyśmy do sedna sprawy - może są takie wyjątkowe osobowości, które na zawsze zostają sobą, nigdy się nie podporządkują i nie muszą epatować swoją seksualnością na prawo i lewo żeby do czegoś dojść w życiu

Ze swojej strony moge tylko pogratulować!
I TYLKO do takich osób mogą pasować takie zapachy
(ale wywody - heheheh... )

lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 17:37   #2864
passero
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
I wypełnij ankietę u Fryca Nawet jak Ci się niezupełnie spodoba zapach, który Ci wyślą, to bez problemu wymienisz próbki

http://www.editionsdeparfums.com/mallesite_gb/index.htm
Przysyłają próbkę Aż trudno mi uwiezyć... Wybaczcie, że nie na temat ale tak mnie ta wiadomość poruszyła, że nie jestem w stanie nie zapytać:
- czy tylko jedną?
- a jakiej pojemności?
passero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 18:15   #2865
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Widzisz, nie użyłam jeszcze jednego mojego argumentu. Chodząc jeszcze do liceum stylizowałam sie na bardzo mroczną gotkę - fałdziaste szerokie suknie, glany itp. Wtedy uważałam że ten wizerunek to moja ,,druga skóra'' nie wyobrazałam sobie życia bez takiego image. Do tego oczywiście najlepiej pasował specyfik typu Poison. A i makijaż równie zwracający uwagę na moją osobę - nierozłączna i nieśmiertelna czerwona szminka. Biorąc pod uwagę to że miałam 16-17 lat tworzyło to komiczny obraz - wtedy tego niestety nie widziałam.
Przyznaję, że nie widzę w tym obrazie komizmu. Podobają mi sie tacy mhhrrrroczni młodzi ludzie, szczególnie jeśli mają w głowie coś więcej, niż "normalsi". I nie chodzi mi o lepsze oceny w szkole, tylko o zadawanie większej ilości trudnych pytań.

Sama nigdy nie pozowałam na mroczną gotkę, nie nosiłam szczególnych ciuchów i mocnego makijażu (d teraz z resztą tego nie robię). Mam swój własny styl i... I już. O czym tu gadać?

Cytat:
... dobrze mi z tym Widze że jestem całkiem inaczej odbierana zwłaszcza przez obcych ludzi. W pewnym wieku swoje naiwne rozważania o swojej wyjątkowości, duchach,strzygach, wampirach trzeba porzucić. No i tyle jeśli chodzi o moją osobę.
Hmmm... Duchy, strzygi i wampiry tez mnie jakoś szczególnie nie podniecały nigdy. Nie w TEN sposób. A wyjątkowość? Nie mija z czasem.
Kiedyś, kiedy pracowałam na wymagającym tego stanowisku - chadzałam w garniturach, garsonkach, na obcasach, ale nadal na czarno i nadal byłam sobą.

Nie potrzebuję jednak tego rynsztunku, żeby zdobyć szacunek obcych ludzi. Przynajmniej nie kiedy mam szansę się odezwać. A jeśli do kogoś nie dociera to, co mówię, bo jest w stanie zobaczyć tylko moja glany i koszulkę Slayera - no przecież jego problem, to świadczy o jego ograniczeniach, nie moich.

Cytat:
Jeśli ktoś - może Ty Sabbath się nie podporządkował ,,systemowi'' to gratuluję i zazdroszczę
I może tu właśnie doszłyśmy do sedna sprawy - może są takie wyjątkowe osobowości, które na zawsze zostają sobą, nigdy się nie podporządkują i nie muszą epatować swoją seksualnością na prawo i lewo żeby do czegoś dojść w życiu

Ze swojej strony moge tylko pogratulować!
I TYLKO do takich osób mogą pasować takie zapachy
(ale wywody - heheheh... )
Dziękuję Ci bardzo Sweet Lady Dark.
Nie przeceniałabym jednak określenia wyjątkowość. Każdy z nas może być wyjątkowy - taka wyjątkowość w glanach po prostu bardziej rzuca sie w oczy, wymaga pewnej odwagi bycie brzydszą (brzydszym) niż można.
To, co cenię to autentyczność. Są ludzie, którzy są autentyczni w sukience w kwiatki, są zaś tacy, którzy w glanach są przebierańcami.
Szanuję ludzi, którzy są sobą i nikogo nie udają. I już.

Cytat:
Napisane przez passero Pokaż wiadomość
Przysyłają próbkę Aż trudno mi uwiezyć... Wybaczcie, że nie na temat ale tak mnie ta wiadomość poruszyła, że nie jestem w stanie nie zapytać:
- czy tylko jedną?
- a jakiej pojemności?
A przysyłają, przysyłają... Albo nie.

Mnie przysłali najpierw próbkę 2 ml plus kartkę zapachową, potem zaś znienacka drugą, inną, też 2 ml.

Wiem jednak, że niektóre dziewczyny nie miały takiego farta.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 20:22   #2866
dzika truskawa

Cytat:
Dziekuję Wam ślicznie za podsunięcie pomysłu, z pewnością któryś (a nawet któreś, bo mają nawet rozsądne ceny ) wypróbuję. Szara różo, z wymienionych przez ciebie skusiłabym się na Jette Joop (sliczna buteleczka i ma w sobie moje ukochane pizmo ). Kenzo L´eau par Kenzo- jego skład też ciekawie brzmi. Dzika truskawo, tez trafiłaś w mój gust Ahhh wszystkie bym widziała u siebie na półeczce jednak portfel dostał by depresji

Powyżej poleciłyście mi raczej kwiatowe i rześkie zapachy i trafiłyście w sedno bo mój nosek je uwielbia, jednak z nimi wolę sie przyjaźnić w letnie dni (jednak nie mogę się chyba do końca obiektywnie wypowiadać bo żadnego z nih niestety nie miałam okazji poznać, może akurat któryś z nich nadaje się na zime ?) , natomiast na zimę wolałabym cos bardziej zdecydowanego, a jednoczesnie otulającego, zmysłowego, intrygującego, nowoczesnego, może coś z dymem papierosowym lub kadzidełkiem (?). Kiedyś ktos mi polecił, żeby szukała w kategorii kwiatowo-drzewno-orientalnej.
Wiem, że powalę was teraz na kolana i się nieźle uśmiejecie ale wiem że mnie zrozumiecie bo kobieta zmienną jest- wyciągnęłam teraz moją starą buteleczkę Gucci Eau de Parfum i... kurcze, jednak podoba mi się ten zapach! Jest taki wyrazisty, jednak obawiam się że nie bedę mogła się na niego skusic bo z tego co pamietam to głowa mnie po nim bolała

Może podpowiecie jeszcze jakieś cudeńka?
Czekam też na opinie innych- będę wdzięczna

Edit. Ps. Dziewczyny, co sądzicie o Giorgio Armani Emporio Femme i Giorgio Armani Mania?
Emporio Femme jest super - orientalne, ciepłe, przełamane ostrzejszymi nutami i nie za słodkie. Pamiętam, że w liceum odkładałam na nie kilka miesięcy Mania to przyjemny, bardzo neutralny zapach. Myślę, że obu możesz spróbować. Może jeszcze Infiniment Chopard, pasuje mi do Twojego opisu. Biała Herbata Bvlgari ma ciepłe, zmysłowe nuty w bazie - takie, jakich chyba szukasz

Stary 2007-10-31, 20:49   #2867
Lea93
Zadomowienie

Dot.: coś nowego dla mnie ;)

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
o psia kosteczka
świeczucha i kompakt
piękna ta edycja Północnej Loli, postarali się.

______
jeśli chodzi o słodkie to Ralph HOT, CSP Amour de Cacao, Kenzo Amour (ale to raczej taki rozleniwiacz ) <33

wątek wymiankowy.
Lea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 21:33   #2868
mex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Ponad 2 i pół litra edp w jednym olbrzymim jabłku (a raczej dyni), o matulu

Moniu, jeśli na coś mocniejszego choć też słodkiego masz ochotę to może 2 starsze, niegłupie (moim zdaniem miodzio) zapachy w mniej fajnych opakowaniach :
gucci jedynka
lou lou.
mex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 21:43   #2869
Lea93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mex Pokaż wiadomość
Ponad 2 i pół litra edp w jednym olbrzymim jabłku (a raczej dyni), o matulu
toć w tym się można kąpać!

wątek wymiankowy.
Lea93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 07:58   #2870
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mex Pokaż wiadomość
Moniu, jeśli na coś mocniejszego choć też słodkiego masz ochotę to może 2 starsze, niegłupie (moim zdaniem miodzio) zapachy w mniej fajnych opakowaniach :
gucci jedynka
lou lou.
Przetestuję, na pewno
Tym bardziej że brązowy Gucio chodzi za mną od jakiegoś czasu aby go bliżej poznać. Jego flakon jest bardzo ładny, mi się podoba
Lou Lou w ogóle nie znam i nigdy nie testowałam ale przy okazji spróbuję
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 09:46   #2871
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Moniś, w zasadzie to mogłabym tu dopisać tylko twórczo "subsbskrypcja" bo widzę, że mamy bardzo podobny gust jeśli chodzi o zapachy. Muszę więc koniecznie sprawdzić te Perły

Ze swojej strony same starocie polecę bo nowości jakoś mój nos nie toleruje:

Klasyczny Amarige, Poeme, klasyczna Organza, Joop Femme, Dolce Vita

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 09:53   #2872
MoniaK
Zakorzenienie

Yolu, witaj zapachowa siostro
Szczerze mówiąc mnie też ostatnio żadne nowości nie zauroczyły i skłaniam się ku odświeżeniu klasyków właśnie
Perełki przetestuj koniecznie, bo są warte poznania
Stary 2007-11-01, 10:14   #2873
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

No to ładnie mam kolejny zapach w głowie Ale na razie jestem na małym odwyku.

Mały off.. szkoda, że nie podszedł Ci Lotos Tesori. Mnie też mdlił, ale w końcu zostawiłam jako mój talizman rzadko używany na szczególne okazje - bo mam wrażenie, że nastraja pozytywnie ludzi do mnie.. no zawsze mi się przytrafi coś miłego

Stary 2007-11-01, 10:36   #2874
MoniaK
Zakorzenienie

Hmm, Lotos rzeczywiście mnie zemdlił i choć raz na jakiś czas mogłabym nim pachnieć to na dłuższą metę się nie da. Wolę jednak uporządkowany świat i jeśli coś stoi rzadko używane to się tego pozbywam. Zostawiam tylko te zapachy, które na prawdę mnie mocno ujęły
Wypróbuj jeszcze koniecznie Neonaturę Cocon
Stary 2007-11-01, 10:41   #2875
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Wypróbuj jeszcze koniecznie Neonaturę Cocon

Dziewczyno, Neonaturą pachnie nawet moja pościel!

Stary 2007-11-01, 10:48   #2876
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Dziewczyno, Neonaturą pachnie nawet moja pościel!
haha witam w klubie
Stary 2007-11-01, 16:14   #2877
yoona
Zakorzenienie

Ulubione nuty - jaki zapach dla mnie?

Zwracam się do Was, o wielkie znawczynie perfum
Ja jako początkująca, jak wpadam do perfumerii to wącham wszystko jak leci.
Ostatnio odkryłam nuty,jakie są wspólne dla perfum które mi się podobają: begamotka,pomarańcza, magnolia,jaśmin, dzika róża, paczula,drzewo sandałowe,wanilia.
I teraz pytanie do Was: na co się rzucić w perfumerii że nie wąchać czego popadnie? w którą stronę pójść? na co skierować nos?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 16:41   #2878
dzika truskawa

Dot.: Nuty-jaki zapach dla mnie?

Ja bym poszła w stronę wyszukiwarki na Basenotes Wpisujesz nuty, jakie chcesz mieć w perfumach i dostajesz wynik KLIK

Albo TU po poszczególnych nutach

W tej chwili z zapachów zawierających sporo wymienionych przez Ciebie składników do głowy przychodzi mi tylko Armani Code

Stary 2007-11-01, 17:48   #2879
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Nuty-jaki zapach dla mnie?

Przychodzą mi do głowy 2 zapachy Chanel: wg Osmoz Mademoiselle - pomarańcza, bergamotka, róża, jaśmin, paczula, (m.in.) oraz Allure - m.in. bergamotka, mandarynka, jaśmin, róża, wanilia i drzewo sandałowe (w Sensuelle nie ma sandałowego a jest paczula).

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 22:11   #2880
nigreco
Raczkowanie

Dziękuję Wam wizażanki, przeszłam się do Sephory i Douglasa i rzeczywiście wiele z Waszych propozycji dodałam do swojej listy.
Przy okazji przeżyłam kilka traum, które nadają się na wątek o traumach zapachowych:P
Aha - stwierdziłam też że Kate Moss pachnie mi podobnie trochę do Diora Addict. Jednak bardzo szybko wietrzeje A Addict na mojej skórze po dwóch godzinach zaczął pachnieć jak mocna esencja waniliowa do ciasta.

Może początkującym wizażankom przyda się moja lista zapachów, które subiektywnie uznałam za ciepłe i zmysłowe:

Armani Code
Armani Mania
DKNY
Very Irresistible Sensual
Hugo Boss Intense
Ninia Ricci Nina
J'adore
Kingdom
R Cavalli - just her
Serpentine - nowy zapach
Premier jour
Ultraviolet
Brit
Lancome Hypose
Gucci II
Isabella
Baby Doll
Sonia Rykiel Woman
Kenzo Amour
Kate Moss
Versace Crystal Noir

Edytowane przez nigreco
Czas edycji: 2007-11-03 o 13:37 Powód: dopisek
nigreco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości