|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie wybrać zapach:)
Cytat:
Na zasadzie- "kobieca sukienka"- czyli jednak myśl ci leci do jakiejś powiewnej i wydekoltowanej kwiecistości. Banalne skojarzenie- być może... Edytowane przez Kota Czas edycji: 2007-10-30 o 15:19 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jakie ciepłe, zmysłowe perfumy na zimę mi polecicie?
Może spróbuj D'Ombre Bleue - J.Ch.Brosseau ?
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybyś gdzieś mogła powąchać Caron Aimez- Moi- śliczny, miękki, mięciutki zapach, łągodny, przytulny, to polecam.
|
|
|
|
#2854 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lubię kadzidła ale jako zapach do pokoju, natomiast na kobiecie - Cytat:
|
|
#2855 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
A może Amor Amor Cacharel?
|
|
|
|
#2857 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a może i mi mogłybyście pomóc?
Podam trochę danych abyście mogły się lepiej rozeznać: a więc mój najukochańszy zapach na świecie to Miracle Lancome- miłość od pierwszego 'wąchnięcia' ! I do teraz jest mi ciężko znaleźć cos co mogłoby go zastąpić.Ewentualnie bardzo lubię jeszcze Issey Miyake L'Eau D'Issey, ale jest on dla mnie bardziej letnim/wiosennym zapachem. Z 'letnich' miałam też Davidoff Cool Water oraz CK One - ładne, ale bez szału. Następnie Amor Amor- początkowo podbał mi się, ale teraz już się nim kompletnie przejadłam. Dostałam tez kiedyś Chance Chanel- zapach dość intrygujący ale chyba zbyt 'alkoholowy' (?) dla mnie. Nie trawię za to wszystkich zapachów Hugo Bossa, zapachy Gucciego również są dla mnie nieciekawe (zbyt mocne, nachalne),Celine Dion Notes, Kenzo Flower <brrrr>,Calvin Klein Eternity, Angel Thierry Mugler'a z początku fajny ale jednak również nie dla mnie. Ogólnie nie przepadam też za zbyt słodkimi zapachami. Czasami mam ochotę psiknąć się męskimi DKNY Be deliciuos men oraz L'eau d'Issey pour homme Bardzo proszę was o pomoc, już od roku staram się znaleźć coś dla siebie ale jak tylko wchodze do Sephory to dostaję oczopląsu i 'ataku wąchania' co skutecznie niweczy wszelkie moje starania o zakup nowej 'miłości' ![]() Dziewczynki pomóżcie!
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz spróbować: "Relaxing Fragrance" Shiseido "Donna" Sergio Tacchini "O-Zone" Sergio Tacchini "Twice" Iceberg "Un Jardin sur le Nil" Hermes "Jette" Joop "Caline" Parfums Gres "L'Eau par Kenzo" Kenzo
"Są takie chwile, gdy się nie śmie badać swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie, że ani jednej nie znajdzie w niej struny, co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie." Edytowane przez Szara Róża Czas edycji: 2007-10-30 o 21:55 |
|
|
|
|
#2859 | |
|
|
Cytat:
Bright Crystal Versace - kwiatowo-owocowy i delikatny Biała Herbata Bvlgari (i w ogóle "herbaciana" seria) Aqua Allegorie Guerlain (potestuj różne, są o zapachu m.in. ziół, mandarynki, bzu... możesz tam znaleźć coś dla siebie) Ming Shu Yves Rocher Splendor Elisabeth Arden Podziel się wrażeniami!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jakie ciepłe,zmysłowe perfumy na zimę m polecicie?
Dolce Vita
|
#2861 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
) wypróbuję. Szara różo, z wymienionych przez ciebie skusiłabym się na Jette Joop (sliczna buteleczka i ma w sobie moje ukochane pizmo ). Kenzo L´eau par Kenzo- jego skład też ciekawie brzmi. Dzika truskawo, tez trafiłaś w mój gust Ahhh wszystkie bym widziała u siebie na półeczce jednak portfel dostał by depresji ![]() Powyżej poleciłyście mi raczej kwiatowe i rześkie zapachy i trafiłyście w sedno bo mój nosek je uwielbia, jednak z nimi wolę sie przyjaźnić w letnie dni (jednak nie mogę się chyba do końca obiektywnie wypowiadać bo żadnego z nih niestety nie miałam okazji poznać, może akurat któryś z nich nadaje się na zime ?) , natomiast na zimę wolałabym cos bardziej zdecydowanego, a jednoczesnie otulającego, zmysłowego, intrygującego, nowoczesnego, może coś z dymem papierosowym lub kadzidełkiem (?). Kiedyś ktos mi polecił, żeby szukała w kategorii kwiatowo-drzewno-orientalnej. Wiem, że powalę was teraz na kolana i się nieźle uśmiejecie ale wiem że mnie zrozumiecie bo kobieta zmienną jest- wyciągnęłam teraz moją starą buteleczkę Gucci Eau de Parfum i... kurcze, jednak podoba mi się ten zapach! Jest taki wyrazisty, jednak obawiam się że nie bedę mogła się na niego skusic bo z tego co pamietam to głowa mnie po nim bolała ![]() Może podpowiecie jeszcze jakieś cudeńka? Czekam też na opinie innych- będę wdzięczna ![]() Edit. Ps. Dziewczyny, co sądzicie o Giorgio Armani Emporio Femme i Giorgio Armani Mania? |
||
|
|
|
#2862 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Na mnie BC nie jest sztuczny, ani doklejony. Sztuczne i doklejone zdają mi się właśnie kwiatki-sratki (uwielbiam Eneax za to określenie!). BC i parę innych ciepłych, drzewnych zapachów wtapiają się w moją skórę jak część mnie. Cytat:
Dymny zapach na ognisko. Wierzę, że możesz to tak odczuwać, a jednak się nie zgodzę. Natomiast stwierdzenie, że BC współgra z odorem tytoniu to już... ![]() I od razu uprzedzę - nie, nie jestem urażona, obrażona, oburzona. Tak sobie tylko przesadnie wyrażam zdziwienie i inne zdanie. Cytat:
To jest ten sposób myślenia, który daje efekty w postaci pana Korwina Mikke twierdzącego, że kobiet nie powinno się uczyć matematyki, bo im to szkodzi na kobiecość. I jeszcze tekstów w rodzaju: nie zawracaj sobie ślicznej główki myśleniem. Cytat:
Cytat:
A na mężczyźnie? ![]() Przyznaję, że to nie całkiem moja bajka, ale myślę, że mogłabyś zerknąć w stronę półeczki z zapachami męskimi. Na przykład w stronę słodko owocowego Higher Diora, który na damskiej skórze układa się łagodnie i miękko (i względnie świeżo). Powinnaś chyba zatrzymać sie przy półce z różnymi rodzajami Aqua Allegoria - naprawdę pełne żywotnego uroku zapachy, które mmogłyby Ci się spodobać. Gdybyś miała ochotę na coś "dziwniejszego" spróbuj Etro Shaal Nur, albo Etrę (szczególnie pomieszane ze sobą)- ale uprzedzam, to już troszkę dziwaczki. Może jeszcze Eau des Merveilles, Bazar (bomba owocowa)?
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Widzisz, nie użyłam jeszcze jednego mojego argumentu. Chodząc jeszcze do liceum stylizowałam sie na bardzo mroczną gotkę
- fałdziaste szerokie suknie, glany itp. Wtedy uważałam że ten wizerunek to moja ,,druga skóra'' nie wyobrazałam sobie życia bez takiego image. Do tego oczywiście najlepiej pasował specyfik typu Poison. A i makijaż równie zwracający uwagę na moją osobę - nierozłączna i nieśmiertelna czerwona szminka. Biorąc pod uwagę to że miałam 16-17 lat tworzyło to komiczny obraz - wtedy tego niestety nie widziałam. Potem nastał czas studiów,a przede wszystkim pracy,bo jakos na te studia musialam zarobić Pierwsza moja praca - najgorsza w życiu zweryfikowała moje dawne poglądy i pozbawiłą złudzeń. I już... Potem była kolejna praca- a ja się też nauczyłam tego że jeśli chce się uchodzić za poważną osobę to trzeba samemu wypoważnieć I tak glany poszły w odstawkę i inne tego typu rzeczy także Zauważyłam że o wygląd trzeba dbać i to bardzo - i przejawy indywidualizmu tez są nietolerowane. Więc swój wizerunek bardzo złagodziłam i... ... dobrze mi z tym Jeśli ktoś - może Ty Sabbath się nie podporządkował ,,systemowi'' to gratuluję i zazdroszczę I może tu właśnie doszłyśmy do sedna sprawy - może są takie wyjątkowe osobowości, które na zawsze zostają sobą, nigdy się nie podporządkują i nie muszą epatować swoją seksualnością na prawo i lewo żeby do czegoś dojść w życiu ![]() Ze swojej strony moge tylko pogratulować! I TYLKO do takich osób mogą pasować takie zapachy (ale wywody - heheheh... )
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż trudno mi uwiezyć... Wybaczcie, że nie na temat ale tak mnie ta wiadomość poruszyła, że nie jestem w stanie nie zapytać:- czy tylko jedną? - a jakiej pojemności?
|
|
|
|
|
#2865 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Sama nigdy nie pozowałam na mroczną gotkę, nie nosiłam szczególnych ciuchów i mocnego makijażu (d teraz z resztą tego nie robię). Mam swój własny styl i... I już. O czym tu gadać? ![]() Cytat:
Kiedyś, kiedy pracowałam na wymagającym tego stanowisku - chadzałam w garniturach, garsonkach, na obcasach, ale nadal na czarno i nadal byłam sobą. Nie potrzebuję jednak tego rynsztunku, żeby zdobyć szacunek obcych ludzi. Przynajmniej nie kiedy mam szansę się odezwać. A jeśli do kogoś nie dociera to, co mówię, bo jest w stanie zobaczyć tylko moja glany i koszulkę Slayera - no przecież jego problem, to świadczy o jego ograniczeniach, nie moich. Cytat:
Nie przeceniałabym jednak określenia wyjątkowość. Każdy z nas może być wyjątkowy - taka wyjątkowość w glanach po prostu bardziej rzuca sie w oczy, wymaga pewnej odwagi bycie brzydszą (brzydszym) niż można. To, co cenię to autentyczność. Są ludzie, którzy są autentyczni w sukience w kwiatki, są zaś tacy, którzy w glanach są przebierańcami. Szanuję ludzi, którzy są sobą i nikogo nie udają. I już. ![]() Cytat:
Mnie przysłali najpierw próbkę 2 ml plus kartkę zapachową, potem zaś znienacka drugą, inną, też 2 ml. Wiem jednak, że niektóre dziewczyny nie miały takiego farta.
|
|
#2866 | |
|
|
Cytat:
Mania to przyjemny, bardzo neutralny zapach. Myślę, że obu możesz spróbować. Może jeszcze Infiniment Chopard, pasuje mi do Twojego opisu. Biała Herbata Bvlgari ma ciepłe, zmysłowe nuty w bazie - takie, jakich chyba szukasz
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: coś nowego dla mnie ;)
Cytat:
![]() świeczucha i kompakt ![]() piękna ta edycja Północnej Loli, postarali się. ______ jeśli chodzi o słodkie to Ralph HOT, CSP Amour de Cacao, Kenzo Amour (ale to raczej taki rozleniwiacz ) <33
|
|
#2868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moniu, jeśli na coś mocniejszego choć też słodkiego masz ochotę to może 2 starsze, niegłupie (moim zdaniem miodzio) zapachy w mniej fajnych opakowaniach :gucci jedynka lou lou. |
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej że brązowy Gucio chodzi za mną od jakiegoś czasu aby go bliżej poznać. Jego flakon jest bardzo ładny, mi się podoba Lou Lou w ogóle nie znam i nigdy nie testowałam ale przy okazji spróbuję
|
|
|
|
|
#2871 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniś, w zasadzie to mogłabym tu dopisać tylko twórczo "subsbskrypcja" bo widzę, że mamy bardzo podobny gust jeśli chodzi o zapachy. Muszę więc koniecznie sprawdzić te Perły
![]() Ze swojej strony same starocie polecę bo nowości jakoś mój nos nie toleruje: Klasyczny Amarige, Poeme, klasyczna Organza, Joop Femme, Dolce Vita |
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Yolu, witaj zapachowa siostro
Szczerze mówiąc mnie też ostatnio żadne nowości nie zauroczyły Perełki przetestuj koniecznie, bo są warte poznania
|
|
|
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() No to ładnie mam kolejny zapach w głowie Ale na razie jestem na małym odwyku. Mały off.. szkoda, że nie podszedł Ci Lotos Tesori. Mnie też mdlił, ale w końcu zostawiłam jako mój talizman rzadko używany na szczególne okazje - bo mam wrażenie, że nastraja pozytywnie ludzi do mnie.. no zawsze mi się przytrafi coś miłego
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, Lotos rzeczywiście mnie zemdlił i choć raz na jakiś czas mogłabym nim pachnieć to na dłuższą metę się nie da. Wolę jednak uporządkowany świat
i jeśli coś stoi rzadko używane to się tego pozbywam. Zostawiam tylko te zapachy, które na prawdę mnie mocno ujęły ![]() Wypróbuj jeszcze koniecznie Neonaturę Cocon |
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyno, Neonaturą pachnie nawet moja pościel!
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Ulubione nuty - jaki zapach dla mnie?
Zwracam się do Was, o wielkie znawczynie perfum
![]() Ja jako początkująca, jak wpadam do perfumerii to wącham wszystko jak leci. Ostatnio odkryłam nuty,jakie są wspólne dla perfum które mi się podobają: begamotka,pomarańcza, magnolia,jaśmin, dzika róża, paczula,drzewo sandałowe,wanilia. I teraz pytanie do Was: na co się rzucić w perfumerii że nie wąchać czego popadnie? w którą stronę pójść? na co skierować nos? |
|
|
|
#2878 |
|
|
Dot.: Nuty-jaki zapach dla mnie?
Ja bym poszła w stronę wyszukiwarki na Basenotes
Wpisujesz nuty, jakie chcesz mieć w perfumach i dostajesz wynik KLIKAlbo TU po poszczególnych nutach W tej chwili z zapachów zawierających sporo wymienionych przez Ciebie składników do głowy przychodzi mi tylko Armani Code
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nuty-jaki zapach dla mnie?
Przychodzą mi do głowy 2 zapachy Chanel: wg Osmoz Mademoiselle - pomarańcza, bergamotka, róża, jaśmin, paczula, (m.in.) oraz Allure - m.in. bergamotka, mandarynka, jaśmin, róża, wanilia i drzewo sandałowe (w Sensuelle nie ma sandałowego a jest paczula).
|
|
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam wizażanki, przeszłam się do Sephory i Douglasa i rzeczywiście wiele z Waszych propozycji dodałam do swojej listy.
Przy okazji przeżyłam kilka traum, które nadają się na wątek o traumach zapachowych:P Aha - stwierdziłam też że Kate Moss pachnie mi podobnie trochę do Diora Addict. Jednak bardzo szybko wietrzeje A Addict na mojej skórze po dwóch godzinach zaczął pachnieć jak mocna esencja waniliowa do ciasta.Może początkującym wizażankom przyda się moja lista zapachów, które subiektywnie uznałam za ciepłe i zmysłowe: Armani Code Armani Mania DKNY Very Irresistible Sensual Hugo Boss Intense Ninia Ricci Nina J'adore Kingdom R Cavalli - just her Serpentine - nowy zapach Premier jour Ultraviolet Brit Lancome Hypose Gucci II Isabella Baby Doll Sonia Rykiel Woman Kenzo Amour Kate Moss Versace Crystal Noir
Dwie rzeczy czynią kobietę niezapomnianą - jej łzy i jej perfumy. Sacha Guitry [COLOR=Blue][SIZE=2] Edytowane przez nigreco Czas edycji: 2007-11-03 o 13:37 Powód: dopisek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

! I do teraz jest mi ciężko znaleźć cos co mogłoby go zastąpić.

jednak portfel dostał by depresji 

BC jest dla mnie na skórze kobiety taki sztuczny, doklejony, zupełnie nie pasujący, zwłaszcza do młodego, jędrnego, apetycznego ciała młodej kobiety... (przepraszam, poniosło mnie