|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
![]() Smarrita córka ma zły dzień jak my, kciuki za wizytę ![]() Tabaska nadal biorę luteinę i gin nic nie mówił o odstawieniu, pewnie dlatego że rozwarcie mam będę jeść do końca... Kropcia 3mam kciuki żeby Ci się udało ![]() Ducha nieźle z tym rozwarciem, lez kobieto ![]()
![]() |
#4292 |
Wtajemniczenie
|
Tabaska te bole nie sa typowo porodowe bo porodowe to takie jak sie ma miesiaczke tylko duzo silniejsze a te sa takie w okolicy bozeny to takie uczucie napierania , rozciagania i to cholernie boli...
#4293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Duchaa a gin ci mówiła że to świadczy o wcześniejszym porodzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram sie jak najwięcej leżeć co ostatnio gorzej wychodzi. A Ty leżysz czy raczej buszujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
Jesli bede latac jak wariatka to moge urodzic nawet teraz , ale ja sie teraz ruszam tylko z koniecznosci , oszczedzam sie na maxa bo jeszcze chce 3 tyg wytrzymac.
#4297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się staram oszczędzać ile się da. Musimy jeszcze te nasze dzieciaczki przetrzymać w środku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zadomowienie
|
Boże laski ten olej to jakas masakra
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Ducha oby rozwarcie nie postepowalo, dlatego oszczędzaj sie na maxa jak chcesz jeszcze ponosić malucha. Iwoncia ogarne jednego babla to pomyślimy o następnym ![]() ![]()
#4299 |
Wtajemniczenie
|
No chce jeszcze dotrwac tej wizyty z ktg i nastepnej z usg bo chce wiedziec ile niunia wazy
![]()
#4300 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
choć liczę, ze do tego czasu akrobata się już ułozy tak jak powinien ![]() Cytat:
oszczedzaj się ile mozesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Przyszło moje zamówienie z aleeko ![]() ![]() polecam rooibosa yogi tea, pyszny jest ![]() posmarowałam te swoje prawdopodobnie rozstepy olejem z dzikiej rózy, ale ma beznadziejne opakowanie, nie ma jakiegoś zakraplacza czy jak to sie tam nazywa tylko wszystko leje się z dużego otworu w butelce, oczywiście musiałam porozlewać... Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-03-01 o 17:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Kropcia poka BAGME
![]() ![]() ![]() Po wozek mezulo jedzie chyba w czwartek... Tak sie nie mogłam doczekać, a teraz juz mi sie jakoś nie spieszy z jego odbiorem i wcale juz sie nie jaram...podobno przez kurs euro ma byc droższy, ale nie wiem jeszcze o ile ![]() ![]() Tabaska chyba ci sie zacytowała twója wypowiedz sprzed tygodnia o oleju ![]() Nie żartujcie z tym rozwarciem ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny tylko z tym fikaniem koziołków na odwrócenie malucha uważajcie, cobyście nie przedobrzyły... Ja nie chce żadnego porodu tutaj do 20 marca conajmniej ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-01 o 17:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
Gosia faktycznie haha musial byc w schowku i sie dodal razem z tym co pisałam obecnie
![]() Ja bym pozamawiala jakies kosmetyki, ale wlaczylam dzis lapka i po 5 minutach mialam dosc, nie idzie nawet usiedzieć bo zaraz brzuch i plecy nawalają :/
#4303 |
Zakorzenienie
|
Kalpana super, że nie ma białka w moczu
![]() Duchaaa no ładnie. Z taki rozwarciem to niektóre na porodówce lądują ![]() Kejka super, że już znasz swoją prawdopodobną datę. Nie jest taka zła ![]() Wróciłam z wózkiem, i jeszcze wieloma innymi rzeczami, tylko nie mamy gdzie tego dawać teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pokojnie tak sobie tylko napisałam :P nie wywołuje żadnych porodów no ale tak było że u marcówek się zaczęły 2 lutego porody a potem już poleciało
![]() W sumie nasze dzieciaki już duże są i pewnie nie jeden już by sobie poradził na świecie zwłaszcza te z terminem na początek kwietnia. Gorzej mają te z końca bo jednak jeszcze sporo muszą wytrzymać. Moja siostra urodziła 4 tyg wcześniej i było wszystko ok po 3 dobach wyszły do domu. Także spokojnie co ma być to będzie już mamy w miarę bezpieczny czas. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Ducha nieźle z tym rozwarciem, leż i odpoczywaj jeśli chcesz jeszcze utrzymać małą w brzuszku. A synka urodziłaś wcześniej? później? w terminie? Kurcze żebys to Ty pierwsza nie była bo Ty chyba już bez czopa chodzisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O fuj. Też uwielbiam kalarepę, a jak sobie wyobrażę ten smak spalin... ![]() Cytat:
![]() ![]() Brzuch mam dzisiaj strasznie twardy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Wtajemniczenie
|
ja tam od 1 kwietnia mogę rodzić byle nie wcześniej bo chce być na święta w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
duchaaa no ładnie, 3 cm ![]() ![]() byłam w sr na zajęciach z kąpieli, przebierania pieluch i takich tam, masakra ![]() ![]()
![]() |
#4308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Twoja torba wysłana juz czy nadal nic? napisałam wiadomośc do babki co wysylką ale nie mam odpowiedzi... ale piękny ten rożek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Podejście numer dwa do pisania
![]() CZAROWNICE nasze wątkowe ![]() Jak przeczytałam wasze wróżenie to od razu mi przyszło do głowy by na pierwszej stronie dodać takie coś: ![]() ![]() Patulinka - data wróżenia ![]() Gosiulka - data... ![]() .... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZGAGA idzie sie przyzwyczaić jak się ma codziennie przed cały dzień i całą noc. No po prostu wkurza i pije ciągle gazowaną bo jak mi się odbija to mi lepiej. Ktoś pytał czy taka zgaga bez palenia w przełyku to też zgaga? TAK! Ja własnie takie mam początku - ciągle mi się odbija i wtedy bekam tak głośno ![]() Duchaa - ja za to zazdroszczę tego braku zgagi po opadnięciu brzusia - dobrze zapamietalam? Tobie opadł nie? ![]() PRACA zaniosłam L4 i posłuchałam jak koledzy mi mówią, że mam mały brzuszek jak na ten miesiąc ![]() ![]() SKURCZE PRZEPOWIADACZE nie mam. Nie wiem co to w sumie. Macica przestała mi się stawiać. A najciekawsze jest to, że przestałam jeść magnez w tabletkach - tylko kąpie się 1 w tygodniu w tym proszku. W sumie przeszły mi całkiem skurcze łydek bo chwilę temu w nocy mnie łapały. A i w sumie przestałam pić kawę - tylko raz na jakiś czas wypiję. Co ciekawe - po prostu przestałam mieć na kawę ochotę. Za to jadłabym teraz tylko pomidory ![]() Iwoncia a słyszałaś o migdałach na zgage? Kolega w pracy mi powiedział dziś, że żonie kupował jak w ciąży miała zgagę i podobno pomagało. Hmm... może wypróbuję ![]() Agnessssa 2 kg! No to juz wiadomo gdzie trzeba iść by schudnąć ![]() kropcia To trzymam kciuki za odwrócenie !! lulka O raju!!! To zabieraj się za codzienne ćwiczenia ! Nawet x 4 na dzień! Najlepiej byłoby gdybyś poszła do fizjoterapeuty by Ci pokazał i potem byś to robiła codziennie! Do nas na jogę chodzi kilka ciężarnych z rwą kulszową - i niektóre chodzą też do fizjoterapeuty i do tego na jodze pokazała im ćwiczenia które one codziennie robią w domu. POdobno bardzo pomaga ! TAKŻE - zrób coś z tym !! ![]() A z sokami - heh no też tak miałam tylko w śród ludzi .... Pisałam kiedys ![]() duchaa Ohohoh! No to dobrze, że jest plan, że masz leżeć ![]() A skąd wiedziałaś, że GBS Ci wyjdzie pozytywny? Intuicja? ![]() tabaska Hehehhe ![]() Ja się wczoraj kąpałam w migdałowym oleju - skóra boska, zanurzyłam włosy w wannie więc były naolejowane, dziś umyłam rano i efekt cudowny !!! ![]() Cholerka chyba wrócę do olejowania, ale przez moczenie w wodzie z olejem anie sam olej na włosy, bo tego to nie wytrzymam zapachowo. Lulka Zdjęcia, zdjecia i jeszcze raz zdjęcia wózka i tych rzeczy poproszę !!! ![]()
![]() 21 tc ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Polinezyjka Czas edycji: 2016-03-01 o 17:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Wtajemniczenie
|
Velika jak dużo solisz może warto pomysleć o soli himalajskiej ( o ile juz nie używasz) Ona ma dużo minerałów i nie ma takiej szkodliwości jsk zwykła spożywcza
![]() ![]() Gosiaczek proszę foto dla Ciebie ![]()
#4312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj, ja lubię zapach benzyny ![]() Cytat:
Fajny rożek, nie? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No trochę żółty jest ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Rozeznanie
|
Ciągle Was podczytuję, ale jakoś nie chce mi się pisać. Mam nadzieję, że pamiętacie mnie jeszcze :P
Ja mam wrażenie, że też szybko się rozpakuję, bo dzisiaj miałam bolesne skurcze, trwały 30 sekund i były co 15 min, ale ucichło ![]() A myślałam, że już dzisiaj będę pędzić na porodówkę :O ducha, ja też mam takie bóle i to od jakiegoś czasu... 3-go mam wizytę to pewnie się dowiem co i jak ![]() kejka, a czemu masz mieć cc jeśli mogę zapytać ? Też macie kłucie i bóle w spojeniu? Czasami jak leżę na boku i podnoszę nogę to się mocno nasilają, naczytałam się o rozejściu spojenia i się nieźle nastraszyłam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Wtajemniczenie
|
Gosiulka syna urodzilam rowno tydzien przed terminem bo mialam na 20 a urodzilam 13
![]() ![]() Polinezyjka w 1 ciazy tez mialam tego paciorkowca no i teraz tez wiedziaoam ze bd miala zreszta gin powiedzial ze jesli sie ma w 1 ciazy to i w 2 przewaznie tez jest no i sie pogodzioam z tym . Elasnie tez pytalam o te antybiotyki podawane podczas porodu i ze syn mial bakterie i czy od tej mojej infekcji to i zapytal o ta bakterie to powiedzialam ze mial ersheliha coli nie wiem jak to sie pisze . Na szczescie powiedzial ze to nie odemnie ta bakteria po prostu juz sie z nia urodzil i reraz mala nie musi sie z nia urodzic i nie bd musieli lezec 2 tyg na odziale jeee ![]()
#4316 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajna ta czarna, to jest plecionka? a ta szara płótno? chyba ze tylko na zdjęciu sie róznia fakturą nie moge sie swojej doczekać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi: Imie czarownicy- data którą czarownica przewiduje, że na wątku pojawi się pierwszy maluch (nie wiadomo czyj) ![]() No tak po prostu mi się wyobraziło hehehhe jak zobaczyłam te wasze przeczucia hihihi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Wtajemniczenie
|
ha ha Polinezyjka wiesz ja konkretnej daty nie przewiduje na razie ale czuje że pierwszy poród już blisko :P oczywiście nie mój bo ja to pewnie po terminie urodze :P siostrze wykrakałam poród to i tu mogę wiec lepiej się zamknę już
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta czarna to plecionka a szara to eko ale tez pleciona tylko ze mniejsza faktura ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.