|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Dziękuje dziewczyny
na prawdę ciesze się że zakupy mi się udały. Od razu tak przyjemnie się na serduszko robi i oczami wyobraźni już widzę w co będę ubierać moje Serduszko ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Czasami ludzie powiedzą zamiast pierw pomyśleć a potem powiedzieć.
|
#332 |
|
Konto usunięte
|
Melduję się bez cukrzycy ciążowej
![]() Dużo naskrobalyscie z tego co pamiętam...Butelki-miałam w komplecie z laktatora i jedna dostałam na sr. Wystarczyło. Moja nie zaakceptowała typowej butelki i jak skończyłysmy kp piła mleko z niekapka Otulacz - miałam woombie i sprzedałem. Moja tego nie znosila. Spiworkow nie miałam, rozka też nie Materac- w komplecie z łóżeczkiem gryka pianka kokos Hm... Coś jeszcze miałam pisać... Laktator kupiłam przed porodem i bardzo mi się przydał. Ale teraz takie czasy ze wszystko można kupić, tylko na szybko jest czasem drożej Hm... Coś jeszcze ![]() Boli mnie głowa... Może po tej glukozie... Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Ania piękne rzeczy! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Kocykow dostaliśmy sporo, najlepsze minky ;-) Ceraty nie miałam, używałam tych podkładów co mi kazali do szpitala zabrać i mi zostały ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam już badanie i nie mam cukrzycy uff
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro ja idę na glukozę
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie poszłam dzisiaj po wyniki, bo się źle czułam i dopiero jutro się dowiem czy mam cukrzycę czy nie
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się po prawie miesięcznej niebecności, ale przez ten czas tyle się działo że nie miałam czasu na wizaż tylko podczytywałam od czasu do czasu. Ja prawie dwa tygodnie lutego spędziłam w szpitalu, okazało się że miałam ostre zapalenie trzustki najgorszemu wrogowi tego nie życzę, mega ból , wymioty, a później dwa dni bez jedzenia tylko kroplówki i spożywanie ograniczonej ilości płynów później kleiki ryżowe i dieta jeszcze bardziej restrykcyjna. Nawet bułki nie mogę posmarować masłem nic żadnego widocznego tłuszczu. Dziś miałam wizytę, i na szczęście cukrzycy ciążowej nie mam wyniki wszytskie w porządku. Mały Antoś szaleje i rośnie ![]() Ja póki co 6 kg na minusie chyba jestem ewenementem ciążowym ![]() Mam nadzieję ze będę teraz w miarę na bieżąco z Wami
|
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Zdrowia życzę
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że już wszystko w porządku z twoim zdrowkiem i z małym Antosiem!! I nie dziwi mnie twoja utrata wagi, skoro taką dietę musiałaś trzymać... No tak też myślę. Jakby mi wyszła cukrzyca to będę w mega szoku
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej siostrze przy drugim dziecku wyszła :/ i się zastanawiam jak będzie u mnie
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Oglądam Singielkę i zabieram się za naleśniki
|
#342 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie glukoza czeka w przyszłym tygodniu. Za to jutro muszę podjechać do szpitala zbadać tsh i ft4, bo w piątek wizyta u endokrynologa, a on nie respektuje badań zrobionych gdzie indziej,a później do diagnostyki jeszcze na pobranie wymazów z cewki moczowej i pochwy. |
||
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dopiero, co nowy wątek powstał a już tyyyle mam do czytania
![]() Przypomnijcie mi proszę, która z Was zrobiła zakupy z Nexta za 9 stówek? Chciałabym je jeszcze raz zobaczyć![]() Ja już mam całą garderobę dla rozmiar 56 (tu akurat tylko parę sztuk), 62 i 68 ![]()
|
#344 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Piękne ubrania ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() znowu zgaga idę po mleko ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
i będę wiedzieć czego ile mam.
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,oto złożone łóżeczko dla Basi
Jeszcze niczego do niego nie mam,ale okropnie się cieszę,że już czeka na Dzidzie
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
;-)
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
Radena, ładne jest
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Radena ładniutkie
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Ja mam w planach też białe ale z szufladą i powiem szczerze że też nie mogę się doczekać aż go kupię i stanie w pokoiku
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma zasady. Moja mama nie miała problemu z ciążami, siostra też, a u mnie armagedon był. Jestem ciekawa jak teraz u mnie bedzie |
||
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Kur** dostałam kolejne pismo z Zusu ze przedluzaja wyjasnienie mojej sprawy o kolejne 3 tyg
Jak tu sie nie wkurzyc? Znowu bez kasy na lasce innych ... fuck |
|
|
|
#353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56634726]Melduję się bez cukrzycy ciążowej
![]() Dużo naskrobalyscie z tego co pamiętam...Butelki-miałam w komplecie z laktatora i jedna dostałam na sr. Wystarczyło. Moja nie zaakceptowała typowej butelki i jak skończyłysmy kp piła mleko z niekapka Otulacz - miałam woombie i sprzedałem. Moja tego nie znosila. Spiworkow nie miałam, rozka też nie Materac- w komplecie z łóżeczkiem gryka pianka kokos Hm... Coś jeszcze miałam pisać... Laktator kupiłam przed porodem i bardzo mi się przydał. Ale teraz takie czasy ze wszystko można kupić, tylko na szybko jest czasem drożej Hm... Coś jeszcze ![]() Boli mnie głowa... Może po tej glukozie... Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Ania piękne rzeczy! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Kocykow dostaliśmy sporo, najlepsze minky ;-) Ceraty nie miałam, używałam tych podkładów co mi kazali do szpitala zabrać i mi zostały ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Gratki ładnych wyników ![]() brawo za wynik ![]() Cytat:
Współczuje przejść ale ważne że jest lepiej ![]() Cytat:
A do czego wymaz z cewki moczowej? Cytat:
To ja robiłam zakupy z Nexta.Jakość jest super.Mam już dużo ubranek z Nexta zakupionych też w lumpku i prawie nie widać śladów użytkowania.Po praniu nic się nie rozciąga i nie mechaci ![]() Tych nowych jeszcze nie prałam ![]() Cytat:
Łóżeczko śliczne.Skąd? Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2016-03-01 o 21:38 |
||||
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co oni tak długo wyjaśniają...
|
|
#355 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Teraz poluję na okazję na łóżeczko Chicco Next 2 Me Wygląda to tak: http://www.chiccopolska.pl/produkty/....lozeczka.html _________________________ ________________ www.kreatywnyrodzic.pl https://web.facebook.com/Kreatywny-r...36286/?fref=ts |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubranka drogie, więc w sumie stąd moja ciekawość o jakość Ale piękne
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-03-01 o 21:42 |
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#359 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jeju, jakie ładne
![]() Też muszę jeszcze dokupić ze 2 piżamki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale i tak najważniejsze, że już wszystko ok i że masz dobre wyniki badań Cytat:
Muszę się poważnie zająć wyprawką, mąż mi oficjalnie powiedział, że zostawia mi wolną rękę :P Więc będę szaleć |
||||
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
madzius, oby jak najszybciej Cie wypisali. Szkoda Bartusia
tego się najbardziej boję - pobytu w szpitalu, który spowodowałby rozłąkę z córciąkiara, w kwestii laktatora - generalnie nawet jak będziesz karmić piersią to laktator pewnie się kiedyś przyda (będziesz chciała gdzieś wyjść np i zostawić swoje mleko). No ale jeśli to będzie sporadyczne to szkoda inwestować jakąś większą kasę. Ja mam medelę mini electric, karmiłam piersią i na moje potrzeby "raz na jakiś czas" była w zupełności wystarczająca. haneczka 1. butelki - ja miałam z aventu, córa załapała. Nie ma co kupować dużo, bo może się okazać, że dziecię nie załapie. Niektóre koleżanki kupowały po kolei każdy rodzaj i szukały takiej, która w końcu zostanie zaakceptowana 2. Pościel/prześcieradło- ja miałam 2 pościele, 3 prześcieradła, wszystko z bawełny. Pościel zaczęłam używać po roku więc teraz dla maluszka nie kupuję 3. Kocyk- o jezu, nawet nie wiem ile mam. Bambusowy, minky duży i mały, kilka zwyczajnych (ze 3 cienkie i 2 grubsze). Generalnie warto sobie zamówić jako prezent od znajomych np 4. Rożek- ja miałam, bo córa grudniowa. Ale nie wiem czy teraz będę używać. 5. Ceratka pod prześcieradło- coś miałam, ale i tak przesuwało się. Jak coś to lepiej taką żeby można było gumki na materac założyć. 6. Materac- Hevea Krzyś kokosowo-lateksowy. Albo sam lateks, choć dla maluszków zalecane jest coś twardszego stąd u mnie jedna strona kokosowa. Taki mam dla córy i dla maluszka kupuję taki sam 7. Ręcznik- ja miałam jeden z Ikei z kapturkiem a teraz już praktycznie używam takich duuuuużych chyba150x150 z Lidla. No ze 2 sztuki to przydałoby się mieć ewka, a Ty co, nudzisz się w domu, że myślisz o podwójnym praniu? Raz wystarczy Miqesi, a Ty do kogo chodzisz w Ginemedica? Dobrze wiedzieć w razie gdyby mi termin u mojego nie pasował motylek, nie słyszałam o monitorze oddechu z dwoma płytkami niestety... Ja nie miałam niani w ogóle, monitor oddechu miałam od siostry. No ale mi niania nie była potrzebna bo mieszkam w mieszkaniu. soffinka, stanik do karmienia to najlepiej gdzieś w 42 tc, czyli jak już urodzisz chodzi o to, że jak Ci napłynie pokarm to dopiero wtedy zobaczysz jak Ci piersi urosną :P ja kupowałam jakoś niedługo przed porodem a potem i tak musiałam zaraz jechać i kupować bo się okazał za małyVeronique, z tym kitraniem się ze słodyczami śmiesznie ja na takie sytuacje mam dla młodej herbatniki zwyczajne i ona jakoś daje się przekupić Ja od jutra niańczę synka znajomych przez jakieś 2 tygodnie (ma 15 m-cy) także będę miała wesoło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

na prawdę ciesze się że zakupy mi się udały. Od razu tak przyjemnie się na serduszko robi i oczami wyobraźni już widzę w co będę ubierać moje Serduszko 

z tego co pamiętam...

zjedzona jedna miseczka , ale na pewno zjem jeszcze dzisiaj jedną
ale co oni tak długo wyjaśniają...