|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 1000 kalorii po operacjii-głupota???
evil po wyrostku robaczków ja miałam takie zastrzeżenia:
zero gazowanych napoi, jak najmniej smazonego. Ogolnie dieta lekkostrawna
|
|
#332 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: 1000 kalorii po operacjii-głupota???
Cytat:
Powiedz mi w takim razie kiedy wrociłaś do pełnej aktywności(chodzi mi o aerobik, rower, basen itp)
|
|
|
|
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
Dieta 1000kcal
Witam! Mama mnie prosi, żebym dowiedziała sie co do tej diety 1000kcal. czy ta diieta moze byc stosowana dla dziewczyny dorastającej... która ma problemy z otyłościa? proszę o odpowiedź., serdecznie dziekuje
|
|
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta 1000kcal
jeśli dla dziewczyny dorastającej to lepsza byłaby chociażby 1200 kcal, ale specem nie jestem wiec moge sie mylic
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta 1000kcal
lepiej oblicz sobie najpierw zapotrzebowanie kaloryczne, bo mi się wydaje, że i 1000, i 1200 to za mało...
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?
_________________________ __
Edytowane przez Femininity Czas edycji: 2007-10-13 o 12:00 |
|
|
|
|
#337 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ja mam taki problem mały ...
od tygodnia jest na diecie 1000 kcal i 5 dni temu ostatni raz robiłam kupke ... od razu powiem, że miałam problemy z jelitami i przez jakiś czas musiałam brać tabletki na regulacje pracy jelit ... tak normalnie to chodze co 2 -3 dni na kibelek a teraz nie wiem co sie dzieje ... to jest normalne przy dietach z ograniczeniem kalori?? jest ktos z podobnych problemem? BŁAGAM O ODPOWIEDŹ
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#339 |
|
Przyczajenie
|
Z własnego doświadczenia mogę polecić activie z suszonymi śliwkami(żadna inna opcja nie działa, przynajmniej na mnie), owsiankę, i codziennie dziurawiec do picia.
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
no to od jutra wracam na tysiaka
![]() na początku roku schudłam na niej 10kg teraz po wakacjach tyle przytyłam (ale tylko przez moje objadanie ) i teraz mam do schudnięcia ok. 12 kg mam nadzieje że szybko pójdzie. |
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schudłaś 10 kg, potem tyle samo przytyłaś. Więc bez sensu ten tysiak
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
ale nie przytyłabym gdybym nie żarla tyle aż do bolącego brzucha.. a to tylko dlatego że na wczasach w turcji było tyle pyszności i chciałam wszystkiego spróbować..
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu na przeglądanie całego wątku,więc proszę o odpowiedź i radę
Moja 8-letnia córka ma być na diecie 1000 kcal(zalecenie dietetyka),ma kilka kg nadwagi...W sumie to dopiero po wyjściu z gabinetu(i teraz w praktyce) przychodzi mi do głowy ze 100 pytań.Gdzieś np.przeczytałam,że taka dietę stosuje sie tymczasowo,np. 20 dni,a potem stopniowo dodaje sie kalorie i wraca do poprzedniej ilości spożywanych pokarmów(nie do poprzedniej wagi ).I ta waga po schudnięciu ma się podobno utrzymać .Nam pani doktor kazała stosować dietę i umówić się na "sprawdzenie" pod koniec roku lub na początku przyszłego.Czy to nie za długo na taka dietę?Dodam,że w sumie córka nie jadła przedtem duzo więcej kalorii(tak srednio 1100-max 1300 kcal).
|
|
|
|
|
#344 |
|
Przyczajenie
|
moim zdaniem najlepsza jest dieta 400kcla + 2h rowerku 1h trampoliny 200 brzuszkow i rozciaganie;] polecam !
|
|
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehem, owszem, to jest najlepsza dieta - na TOTALNE wyniszczenie organizmu.
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
jakos mam sie swietnie ! schudlam duzo i robie regularnie co 2 tygodnie badania krwi i moczu czy wszsytko mam dobrze i nie mam sie czym przejmowac jak by bylo zle bym przestala sie odchudzac ;]
_____________ co mnie zywi niszczy mnie |
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystko daje rezultaty od razu
Ale możesz być pewna smile.!, że organizm się odwdzięczy za to w jaki sposób go traktujesz![]() xandra78 a cz Twoja córeczka ma sporą nadwagę Czy oprócz diety nie powinna ćwiczyć? Wydaje mi się, że to mało jak dla rozwijającego się dziecka. Ale proponuje poradzić się Pingwinka - naszej wizażowej dietetyczki
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jak zaczniesz jesc normalnie jak czlowiek to przytyjesz ze 3 razy tyle ile schudlas, po jakims czasie od szklanki wody zaczniesz tyc... |
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#350 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#351 |
|
Przyczajenie
|
widze ze teraz mnóstwo osob czepia sie mnie nie przytuje 3 razy tyle bo nie mam zamiaru znowu zrec. i przynajmniej umiem zjesc malo nie to co niektere co pisze ze zjadly 2000kcla i jak to malutko. zalosne, zreszta zalozmy na diecie 500kcla tez mozna zjesc duuzo.
asienkaa87 - ja jem. robie to od tak od 2 miesiecy ;] Edytowane przez Ather Czas edycji: 2007-10-31 o 19:38 Powód: Opcja "edytuj". |
|
|
|
|
#352 |
|
BAN stały
|
Cześć Dziewczyny! Chciałam napisać, że popieram Smile. Może to głupie, ale dieta 500 kcal jest skuteczna. Stosuję ją już od 3 miesięcy, napady się zdażają oczywiście, tak jak w każdej diecie, ale ogólnie dobrze się czuję. Trzeba dużo ćwiczyć i mieć dużo silnej woli, wtedy się uda. A jakie to niesamowite uczucie kiedy po miesiącu ciężkiej pracy, wstawania o 5.30 zeby tylko zdążyć poćwiczyć przed wyjściem, patrzysz w lustro i widzisz siebie piękną i szczupłą. No może nie szczupłą, jeszcze nie, ale już tak niewiele Ci przecież brakuje!
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie rozumiem po co tutaj piszesz, i tak nikt tu nie skorzysta z twoich rad i sposobów bo to jest forum o zdrowym odzywianiu..i bynajmniej nie jest żałosne ale rozumeiem cię..do mnie tez nie docierało...może kiedyś dotrze i do ciebie |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Przyczajenie
|
niusia ,chyba mam prawo napisac no forum to co mi sie podoba i nie mozesz mi tego zabronic!
|
|
|
|
|
#355 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczny... ja nawet wiem z jakiego forum jesteście
zrozumcie że nie kazdy ma ochotę tak zyć i zdanie tych osob też uszanujcie.sama wiem jak cięzko jest wyjść z takiej obsesji...
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw. Asiek, widzę, że tutaj zaglądasz więc napiszę - bardzo podoba mi się Twój podpis . W ogóle aż miło czytać jak sobie pięknie radzisz z chorobą, czuję się tak, jakbym przeżywała to razem z Tobą, chociaż właściwie mało udzielam się na forum ,to chcę żebyś wiedziała, że jestem z Tobą całym sercem ? Jestem z Ciebie dumna
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na początku się ucieszyłam ale teraz jak myślę ze będę o tym musiała powiedzieć niedługo mamie albo ją okłamać to nie jest fajnie |
|
|
|
|
|
#359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 'czepiają' się ponieważ jest czego. Głodzisz się dziewczyno, to co prezentujesz w swoich jadłospisach to jest GŁODÓWKA! Każda dieta poniżej 1000 kcal się do niej zalicza. I przestań wmawiać sobie i wszystkim że na diecie 500 kcal można zjeśc dużo bo to kompletna bzdura. Cytat:
500 kcal to głodówka i spowolnienie metabolizmu, wiesz co to oznacza ? I jakie będą w przyszłości konsekwencje tak głupiej diety ? Cytat:
to się w głowie nie mieści co niektóre dziewczyny tu wypisują... |
|||
|
|
|
|
#360 |
|
Przyczajenie
|
ja tez cwicze i nie mam z tym ZADNYCH problemow,
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

).I ta waga po schudnięciu ma się podobno utrzymać
.Nam pani doktor kazała stosować dietę i umówić się na "sprawdzenie" pod koniec roku lub na początku przyszłego.Czy to nie za długo na taka dietę?Dodam,że w sumie córka nie jadła przedtem duzo więcej kalorii(tak srednio 1100-max 1300 kcal).
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)